Bewustwording: dit is een van de belangrijkste dingen om in de gaten te houden

Posted on
bewustwording

Bewustwording is het proces waarin je inzicht krijgt in je situatie en/of in jezelf. Zelf noem ik het ook graag uitzoomen en observeren. Bewustwording kan namelijk voelen alsof je uit de situatie stapt en het vanaf een afstandje bekijkt. Alsof je een sluier aan de kant doet en ziet wat er werkelijk is.

In sommige situaties kan dit een enorme opluchting zijn. Je wordt je er dan bewust van dat je in een gewoonte of patroon hebt geleefd die je nu los kunt laten. Je hoeft niet te blijven doen wat je altijd deed. Er zijn andere deuren die je kunt openen en mogelijkheden die je kunt onderzoeken.
Een voorbeeld hiervan is dat je beseft dat je niet op deze werkplek hoeft te blijven. Je ziet hoe ongezond deze is en dat je mogelijkheden hebt om hier weg te gaan. Ook al kost dat misschien nog een hoop werk en energie, de mogelijkheid is er.

Maar, bewustwording kan ook heel confronterend zijn. Het kan zeer doen wanneer je beseft dat je jezelf tekort gedaan hebt. Dat je tijd ‘verloren’ bent aan een patroon die eigenlijk helemaal niet goed voor je was.
Of dat iets waarop je gehoopt had er niet gaat komen.
Dit kan bijvoorbeeld spelen wanneer je ziet dat je partner echt niet gaat veranderen. Dat de beloftes op verandering niet echt nageleefd worden. Het beeld wat je van jullie samen had, dat gaat er niet komen.

Bewustwording, groei en verandering

Na dit moment van ‘ontwaken’ volgt vaak een transformatieproces.
Dit wordt gedreven door je eigen behoefte aan verandering. Je wilt meer voor jezelf. Je gunt jezelf een ander leven.
In dit proces kan het behoorlijk zoeken zijn naar wat nu de juiste stappen zijn. Het is vaak niet in een keer duidelijk wat je echt wilt en wat bij je past.

P.S. Als je bezig bent met spiritualiteit, dan kan het zijn dat het je opvalt dat je in dit proces ineens veel kraaien op je pad krijgt of het engelen getal 555 tegenkomt.

Neem de tijd om je intuïtie te leren kennen

Het kan dan ook heel erg fijn zijn om eerst aandacht te besteden aan het ontwikkelen van je intuïtie. Je trapt dan als het ware eerst op de rem, om de tijd te nemen om te onderzoeken wie je bent en wat bij je past. Dat helpt een fijne basis te creëren voor de stappen die je hierna gaat zetten.

Dit is belangrijk om op te letten

Er is daarbij een ander belangrijk iets om op te letten tijdens je bewustwordingsproces.
Dat is de balans tussen meer willen voor jezelf en kunnen genieten van wat er is.

Er is namelijk iets wat ikzelf de transformatie-burn-out noem. Dit is een vorm van overspannen of overprikkeld zijn die ontstaat omdat je jezelf te hard pusht om een beter leven voor jezelf te creëren.
Je wilt zo graag iets anders voor jezelf en je wilt dat NU, waardoor je jezelf dwingt om meer hooi op je vork te nemen dan goed voor je is.
Als dit speelt, kom je meestal ook regelmatig het engelen getal 1212 tegen.

We vergeten hierbij alleen dat we er jaren over gedaan hebben om ons huidige leven te creëren. Je droomleven is dan ook niet in een paar weken gecreëerd. Ook dat heeft tijd en geduld en inzet nodig.

Het is dan ook veel fijner om keer op keer voor jezelf een balans te creëren tussen dankbaarheid voor wat je hebt en stappen zetten naar wat je wilt.

Een helpende methode

Een simpele methode om dit voor jezelf te doen is door regelmatig (elke dag of een paar keer per week) je notitieboekje erbij te pakken en als eerste op te schrijven wat je wilt veranderen in je leven.
Waar ben je mee bezig? Welke stappen heb je al gezet? Wat is de volgende stap die je hierin aan het oefenen bent?

Zo ben je misschien al op zoek geweest naar cursussen die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden voor je nieuwe baan.
En, je wilt graag die kennis vragen of hij nog een ingang weet bij een bedrijf waar het je tof lijkt om te werken.

Daarna schrijf je rustig op wat je heel erg waardeert aan je huidige leven. Dingen die je juist zo wil houden zoals het is.
Dat kunnen dingen zijn zoals je huis, maar het kunnen ook bepaalde gerechten zijn die je eet of activiteiten waar je van geniet

Zo zou ik op dit moment mijn wekelijkse filmavond echt niet willen missen.

Dat lijken misschien simpele dingen, maar juist dat houdt je geaard en in balans.
Juist als je je daarnaast ook bezighoudt met dingen als manifesteren of als je bewustwording vooral gericht is op je spiritualiteit.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.