Een angst die je kan blokkeren: de angst er niet bij te horen

Posted on
de angst er niet bij te horen

de angst er niet bij te horenEr is een angst die zoveel voor jou kan blokkeren. Een angst die je tegenhoudt om te breken met mensen die niet goed voor je zijn.Een angst die je tegenhoudt om naar je gevoel te luisteren en te doen wat je echt wilt doen.
Die angst is de angst om er niet bij te horen.

Het bijzondere is alleen dat je er nooit echt bij hoort als je deze angst niet loslaat. Als je namelijk vanuit deze angst leeft, durf je nooit echt jezelf te zijn, te zeggen wat je werkelijk vindt en wilt. Deze angst zorgt ervoor dat je niet altijd je grenzen eerlijk aangeeft en aangeeft wat je voelt.

Door deze angst ben je dan ook nooit echt jezelf en laat je jezelf nooit echt aan mensen zien. Ze kennen je niet echt. Daardoor hoor jij er ook niet echt bij als jezelf. Alleen je masker, je gedrag, die door de angst gevormd is, hoort erbij.

Als je er dan ook echt bij wilt horen, zul je echt jezelf moeten laten zien en aangeven wat je wel en niet wilt.
Sommige mensen zullen je afwijzen en heel veel mensen zullen je met open armen ontvangen en juist deze laatste mensen zijn de mensen bij wie je hoort. Dit zijnde mensen die goed voor je zijn en waarbij jij kunt groeien en bloeien.

Dus vraag jezelf met enige regelmaat af: ‘wil ik dit echt?‘ en ‘vind ik dit echt?‘. Kom op voor wie jij werkelijk bent, laat jezelf zien. Dan zul je merken dat je bij de mensen terecht komt waarbij jij jezelf thuis voelt, de mensen bij wie jij echt hoort.
Geef dit ook als antwoord als dat stemmetje in je hoofd weer ratelt over van alles en nog wat. Als jij jezelf laat zien, hoor je vanzelf bij de mensen die jou een goed gevoel geven en daar gaat het om.

de angst er niet bij te horen

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.