De volle maan van november 2018: verstand en emoties

Posted on
volle maan van november 2018

De volle maan van november 2018 staat vrijdag de 23ste weer aan de hemel. En deze volle maan staat in volledig in het teken van de discussie tussen je verstand en je emoties. Eigenlijk helpt de energie van deze maan je zelfs je emoties en intuïtie uit de grip van je verstand te halen.

De volle maan van november 2018: emoties mogen er zijn

Al jouw gevoelens en emoties mogen er namelijk gewoon zijn en er tegen vechten en ze onderdrukken geeft eigenlijk alleen maar heel veel problemen.
Wanneer je namelijk verstandelijk tegen je emoties aan het vechten bent, vecht je eigenlijk ook tegen een deel van jezelf.
Dat is niet alleen vermoeiend, maar je gaat je er alleen maar slechter door voelen.

En het verstand dat je emoties wil sturen en wil onderdrukken is niet eens wie jij werkelijk bent. Vaak is deze gedachtestem een uiting van de dingen die je meegemaakt hebt en die andere je geleerd hebben. Deze gedachtestem zit vol met blokkerende overtuigingen en helpt dus eigenlijk helemaal niet echt.

Dat ga je door deze volle maan ook steeds beter voelen. Het wordt makkelijker om die gedachtestem te relativeren en te zien voor wat hij is: alleen maar een gedachtestem gevoed en gevormd door blokkades. Meer niet en daar hoef je dus ook niet altijd naar te luisteren.

Alles heeft twee kanten

Ondertussen geeft deze maan nog een andere boodschap mee: alles bestaat uit meerdere kanten en aspecten. Je kunt iets op verschillende manieren bekijken. Er is echter geen goede of slechte manier om iets te bekijken. Het gaat er alleen maar om dat je de manier vindt die bij jou past. Die voor jou goed voelt en jouw diepe rust geeft.

Hierdoor kan weer dat bekende onzekere gevoel omhoog komen. Daaronder ligt de vraag of je het wel goed doet en goed ziet. Je wilt het niet fout doen of verkeerde aannames maken.
Deze onzekerheid helpt je om goed te kijken naar hoe jij in dingen staat. Het is als het ware een check-up of je het nog steeds met jezelf eens bent. Meer niet, dus maak jezelf niet gek.

Hulpmiddelen

Met name de maansteen en fluoriet zijn stenen die je erg goed kunnen ondersteunen tijdens het proces wat de volle maan in ons losmaakt.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. Lydia says:

    De afgelopen maanden volg ik je.. lees elke dag je tekstjes en volg elke week je weekreading.. en wat heeft dat mjj geholpen te groeien. Mij help je elke dag.. ik hoop dat ik je nog lang kan volgen… geen kritiek alleen maar lof..

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.