De werking van Chrysopraas

Posted on
chrysopraas

Chrysopraas is een steen die je verbindt met je eigen pad en spirituele geloof. Hij ondersteunt je bij je persoonlijke groei en maakt je minder afhankelijk van (de meningen) van anderen.

Daardoor vergroot deze steen je zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Je vind steeds meer het antwoord op wie jij bent en waar jij in geloofd. Wat anderen daarvan vinden laat je los. Daarnaast wordt ook je eigen innerlijke kritische stem verminderd.
Door dit hele proces ga je de schoonheid van het leven weer zien en ga je je geborgen en veilig voelen in het leven zelf. Je komt steeds meer tot je recht en gaat daardoor ook steeds meer dingen voor jezelf doen. Je creativiteit wordt versterkt, waardoor je jouw innerlijke gevoelens steeds meer gaat uiten en waarderen.

Chrysopraas is dan ook een hele fijne steen om bij je te hebben tijdens je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Zeker als je op zoek bent naar je eigen waarheid en je minder wilt aantrekken van wat anderen daarvan vinden, is dit een goede steen voor jou.

De kleur van chrysopraas

Chrysopraas is een lichtgroene tot appelgroene steen. Soms heeft deze steen zwarte, donkergroene, gele of zelfs witte accenten, maar meestal is deze steen egaal van kleur.

Werkgebied

Vermindert onrust, zuivert aura en geest, vermindert afhankelijkheid, maakt vrolijk, stabiel en geeft zelfvertrouwen, geeft een gevoel van geborgenheid.

Chakra’s

Deze edelsteen werkt vooral in op het hartchakra, maar ook op de zonnevlecht.

Te combineren met

Aventurijn en citrien

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden die vaak iets hebben aan deze edelsteen zijn de stier en de weegschaal/

Verzorging

Chrysopraas is een hele makkelijke steen die niet veel verzorging behoeft. Vaak is het een keer in de maand in de volle maan leggen van deze steen dan ook voldoende. Tussendoor kun je hem eventueel afspoelen onder stromend water.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.