Fluoriet: de steen van orde en overzicht

Posted on
fluoriet werking

Fluoriet is een edelsteen met een energie die sterk stabiliserend werkt. De energie van deze edelsteen helpt je je gedachten wat meer tot rust te brengen, zodat je alles wat er in je hoofd speelt beter kunt ordenen. Je kunt dan makkelijker voor jezelf overzichtelijk maken wat er allemaal in je omgaat en wat je daarmee wilt doen.

Daarnaast helpt fluoriet hetzelfde te doen op gevoelsniveau.
Hij helpt je helder te krijgen wat je allemaal voelt en welke emoties er gedurende de dag allemaal door je heen schieten.
Fluoriet helpt je dus ook je bewuster te worden van je emoties en gevoelens en hij helpt je ze benoemen.
Dit is heel erg fijn als je bijvoorbeeld veel in je hoofd zit en je daardoor het idee hebt dat je er niet goed bij kunt komen.

Dit is daarnaast ook een hele fijne edelsteen om bij je te dragen als je overprikkeld bent of simpelweg heel erg onrustig bent.

Fluoriet haalt de sluier weg

De energie van fluoriet helpt ook met het leggen van verbanden tussen alles wat in je omgaat en wat je ervaart en wat er in je omgeving speelt. Het lijkt soms wel alsof deze steen een sluier weghaalt, waardoor alles ineens helderder wordt en jij jezelf steeds beter gaat begrijpen.

Een fijne steen om mee te studeren

Ditzelfde doet fluoriet trouwens ook met de kennis die je aan het vergaren bent. Het wordt met deze steen namelijk makkelijker om alles aan elkaar te koppelen.
Als je een studie aan het volgen bent, is dit dus ook een fijne edelsteen om bij je te nemen terwijl je aan het leren bent.

Belastende energielijnen doorbreken

Soms wordt er gezegd dat fluoriet helpt vervelende energieën buiten de deur te houden.
Dat is helemaal niet vreemd.
Als jij namelijk meer tot rust bent gekomen en meer grip hebt op je gevoels en gedachten, dan hebben negatieve energieën geen punten meer waar ze zich aan vast kunnen houden.
Het handvat dat ze gebruikte om aan je te blijven plakken heb je ineens weggehaald.

Verzorging

Fluoriet hoeft niet vaak gereinigd en geladen te worden. Het is daardoor bijvoorbeeld een goed idee om je steen eens per maand in de energie van de volle maan te leggen. (Het zo makkelijk mogelijk maken voor de energie om de steen te bereiken.)
Je kunt hem ook een keer per maand op een oplaadsteen van seleniet leggen.

Daarnaast kan deze steen zijn kleur verliezen onder invloed van fel zonlicht. Hij wordt dan wat flets en soms zelfs dof.

P.S. Als je op zoek bent naar een hanger van fluoriet, dan kun je die hier vinden.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.