De werking van fluoriet

Posted on
de werking van fluoriet

Fluoriet is een sterke steen die stabiliserend werkt. Zo brengt hij bijvoorbeeld orde aan in je gedachtes en brengt je emoties wat meer in balans.

Dit begint allemaal met het leggen van verbanden tussen alles wat in je omgaat en wat je ervaart en wat er buiten jezelf afspeelt. Het lijkt soms wel alsof deze steen een sluier weghaalt, waardoor alles ineens helderder wordt en jij jezelf steeds beter gaat begrijpen.
Ditzelfde doet fluoriet trouwens ook met de kennis die je aan het vergaren bent. Het wordt makkelijker om alles aan elkaar te koppelen.

Daarnaast helpt deze steen je ook om keuzes te maken en dingen los te laten. Hierdoor kun je steeds meer rust creëren in je leven en daardoor in jezelf. De druk gaat van je gevoelens af, waardoor je steeds meer kunt verwerken.

Hierdoor wordt je onzekerheid ook steeds minder en ga je dus steeds meer vertrouwen op je eigen kunnen.

Terwijl jij hiermee bezig bent, houdt deze edelsteen ook de negatieve energie van anderen buiten de deur en beschermt je tegen straling.

De kleur van fluoriet

Fluoriet komt voor in vrij veel kleuren voor. De meeste stenen hebben echter groene of paarse kleuraccenten. Vaak hebben ze daarbij doorzichtige stukken.
Andere kleuren die je tegen kunt komen zijn: blauw, paars, donkergeel en zwart

Werkgebied

beperkende gedachtes, blokkerende overtuigingen, vastzitten, onzekerheid, twijfels, angsten, onrust, stress, stabiliseert emoties en beschermd op energetisch niveau. Deze steen bevordert de concentratie en helpt je om het grote plaatje te zien.

Chakra’s

Deze edelsteen werkt in op bijna alle chakra’s, namelijk: de zonnevlecht, je hartchakra, keelchakra en derde oog chakra.

Te combineren met

Bergkristal, toermalijn

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden vissen en waterman hebben het vaak een klik met deze prachtige edelsteen.

Verzorging

Fluoriet hoeft niet vaak gereinigd en geladen te worden. Daarom is het een goed idee om je steen een keer per maand in het licht van de volle maan te leggen.

Daarnaast kan deze steen zijn kleur een beetje verliezen onder invloed van fel zonlicht, dus probeer dat een beetje met deze steen te vermijden.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen