Dichterbij jezelf komen te staan

Posted on
Dichterbij jezelf komen te staan

Dichterbij jezelf komen te staanDichterbij jezelf komen te staan. Bijna iedereen komt wel eens in een fase terecht dat je voelt dat je minder dichtbij jezelf komt te staan. Dit voelt niet lekker en vaak wil je zo snel mogelijk terug naar jezelf, maar dat is niet altijd even makkelijk, daarom wil ik graag deze tips met je delen die je weer dichter bij jezelf brengen.

Dichterbij jezelf komen te staan: je bent al jezelf

Een van de eerste dingen je jezelf mag beseffen is dat je al jezelf bent. Zelfs al heb je de emoties van anderen overgenomen en heb je daar last van, dan nog ben jij jezelf. Jij hebt namelijk zelf die emoties overgenomen en ze liggen op je, maar ze hebben je niet verandert.

Besef dat jij nog steeds jezelf bent, maar dat je gevoel even anders is, daar komt het op neer. Als je dit echt beseft, voel je al een kleine verlichting.
Je bent niet weg, je bent jezelf niet kwijt, je bent er gewoon nog. Alleen je gevoel is even anders.

Stop met focussen

Stop met jezelf te focussen op het idee dat je jezelf kwijt bent of verder weg bij jezelf staat. Laat dat even los, want dat is juist een suggestie aan jezelf dat je ook echt verder weg bij jezelf staat. Dat wil je niet. Je wilt juist dichterbij jezelf staan.
Stop die gedachtes dus, want juist die gedachtes houden je tegen om dichterbij jezelf komen te staan.
Zoek afleiding of ga juist denken dat je juist nog steeds jezelf bent, zoals ik hierboven uitgelegd heb.

Wat voel je nu precies?

Buiten het gevoel dat je jezelf niet bent, wat voel je nu eigenlijk? Je hoeft het niet perse te verwoorden, maar het is wel heel handig als je dat kunt. Het is wel belangrijk dat je voor jezelf dat gevoel of misschien zelfs die gevoelens kunt herkennen. Waar zit het bijvoorbeeld in je lichaam?

Probeer te achterhalen wat dat gevoel je te zeggen heeft. Forceer het niet, maar laat het in je opkomen als je even ontspannen zit. Je eerste reactie hierin is de juiste.
Als je dat weet te achterhalen, kun je vaak ook de juiste actie ondernemen om weer dichterbij jezelf komen te staan.

PS. Schiet hierbij alsjeblieft niet te snel in de ‘ik weet het niet stand’, want die blokkeert je volledig om verder te komen en je echte gevoel te achterhalen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.