3 droomsymbolen die heel eng lijken, maar een mooie betekenis hebben

Posted on
droomsymbolen die heel eng lijken, maar een mooie betekenis hebben

droomsymbolen die heel eng lijken, maar een mooie betekenis hebben3 droomsymbolen die heel eng lijken, maar een mooie betekenis hebben. Soms heb je van die dromen die je echt bang kunnen maken. Er kunnen van die dingen in voorkomen, die zo eng lijken. Gelukkig hebben niet alle enge droomsymbolen een negatieve betekenis. De onderstaande 3 droomsymbolen lijken dan ook erg eng, maar hebben gelukkig een mooie betekenis.

Dromen over de dood

Als we dromen over de dood, denken we vaak alleen aan het letterlijk doodgaan van iemand of onszelf. We denken vaak gelijk aan iets verliezen, pijn en verdriet.

Gelukkig hoeft het dromen over de dood hier helemaal niet voor te staan. Dromen over de dood kan ook betekenen dat een bepaalde situaties tegen zijn einde loopt en dat er verandering komt. Meestal staat de dood in dromen juist voor een nieuw begin of een nieuwe start.

Dromen over bloed

Bloed is eigenlijk iets wat we ook vaak met de dood associëren. We denken weer gelijk aan gewond raken, ziek worden of aan pijn.
Terwijl het dromen over bloed ook heel goed kan staan voor nieuwe energie, nieuwe voeding en nieuwe mogelijkheden. Dromen over bloed kan betekenen dat je iets los aan het laten bent, oude energie of een blokkade. Juist heftige dromen duiden dan op een heftige ontlading of het loslaten van iets groots.

Dromen over slangen

Slangen staan vaak voor gevaar en vergif in onze geest. We zijn dan bang dat we gevaar lopen of dat er een adder onder het gras zit. Een droom over een slang kan je hier ook zeker voor proberen te waarschuwen, maar vaak staat een droom over slangen voor iets anders.
De slang is namelijk ook het symbool van genezing, van artsen, van beter worden. Een droom over slangen kan dus ook heel goed staan voor een positieve ontwikkeling of letterlijk voor genezing. Die genezing kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn.

Laat je dus niet gek maken als je iets engs droomt, maar ga juist ook even na welke positieve dingen het kan betekenen. Dit waren voor mij in ieder geval hele belangrijke droomsymbolen die heel eng lijken, maar een mooie betekenis hebben.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

7 Reactie(s)

 1. An says:

  Hoi Scarlett,
  Je artikel stelt me enigszins gerust, dat slangen dus niet perse een negatieve betekenis hoeven te hebben. Ik hoop dat je me kan helpen met mijn droom die ik heb gehad.

  Ik droomde dat ik in een kamer of gang was groot en lang en vol met veel bruine grote dikke slangen (zo groot Als een boa). Ik zag enkele koppen langs me gaan en ik zag de slangen heel duidelijk en bewegend met hun tong uit hun bek en was bang. Ik stond op deze slangen, want het was ongeveer 0,5m hoog van de slangen waar de ruimte mee vol was. Ik wilde een uitweg en liep naar voren waren 3 slangen koppen waren bewegend maar bij elkaar dus ik dacht dat ik aangevallen zou worden, maar ze deden niks. Toen besefte ik dat ze me niks zouden doen. Ik was wel in angst ondanks dat ze me niks zouden doen hoe ik er weg kon, want ik vond het een gevaarlijke situatie. Toen werd ik wakker.

  Kan je me helpen met deze droom?

  1. An says:

   Ik bedoel trouwens niet dat de slangenkoppen aan elkaar waren. Het waren 3 losse slangen en zo lang als de ruimte maar hun koppen dus aan die kant waar ik naar voren liep.

  2. Scarlet says:

   Dat is fijn om te horen!

   Deze droom gaat erover dat je weer terug wilt naar een gezonde en gegronde basis, maar nog niet helemaal weet hoe je daarbij moet komen.
   Je bent daarbij bang om aangevallen te worden of het verkeerd te doen, maar deze droom geeft aan dat dit niet nodig is.
   Je mag je angsten helen en omarmen. 🙂

 2. Daf says:

  Hi Scarlet,

  Ik had vannacht een bizarre, enge droom.. Het ging er over dat ik mij erg ziek voelde. Ik was op een donkere plek en deed elke dag mijn dingetjes. Maar ik voelde mij erg alleen en ziek.
  Uiteindelijk stapte ik bij iemand in de auto, achterin, naast een jonge dame. (Ik twijfelde even of ze mijn zus was), ik voelde mij steeds zieker en zieker. Ik keek naar haar en ze zei je hebt een bloedneus. Ik ging toen dichter naar haar toe zitten en ze begon lichtelijk in paniek te raken. Ik kwam nog dichter bij haar en stortte mij helemaal over haar met bloed spugen. De dame begon te gillen en ze was vreselijk in paniek. Het gekke was dat ik niks zag.. er kwam niks uit mij, ik kon het niet zien zelf. Maar vanuit haar reactie dacht ik dat er wat vreselijk mis was. Ik dacht dat ik dood ging en toen schrok ik wakker…

  1. Scarlet says:

   Hi,

   Deze droom gaat erover dat er iets in je leven je ontzettend veel energie kost en/of je (onderbewust) dwars zit.
   In deze droom probeert je systeem dat te verwerken, zodat je meer rust kunt vinden.

 3. Sheila says:

  Goedemorgen,

  Vannacht droomde ik heel naar en dit zit mij dwars. Het ging als volgt;
  Ik was met mijn gezin, weet niet helemaal zeker met wie precies, alleen van mijn zoon weet ik zeker dat hij erbij was. We waren bij een watertje, en daar was een bruggetje overheen en langs. Wij keken in het water en zagen een aantal vissen, karpers, hele grote. Wij waren hier erg enthousiast over en wilde gaan vissen. Maar toen wij de hengels ed wilde pakken zagen wij ineens 3 hele grote agressieve grijze slangen in het water en die kwamen op ons af en wilden ons aanvallen. Wij moesten hiervoor wegvluchten. De gehele omgeving was erg grauw en grijs.

  Kan iemand vertellen wat dit zou kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer rust vind in hoe je je voelt en hoe je in het leven staat.
   Je vindt steeds meer je eigen weg (net als je zoon). Alleen soms wordt dit proces verstoord door het gedrag, de mening of de woorden van anderen.
   Er zijn met name 3 mensen die hierin een lastige rol spelen en daar mag je je volgens deze droom nog iets bewuster van worden.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.