Dromen over de dood

Posted on
dromen over de dood

Dromen over de dood. Wat betekent het als je droomt over de dood? Dromen over de dood kunnen behoorlijk beangstigend zijn, maar gelukkig is de betekenis vaak heel positief. De dood staat namelijk meestal voor het afronden van het oude en een nieuw begin. Zo kan je bijvoorbeeld dromen over de dood als je van baan gaat veranderen of je opleiding afrondt.

Als je zelf doodgaat

Als je droomt dat je zelf doodgaat op een natuurlijke manier, dan gaat de afronding van de oude fase heel natuurlijk en geleidelijk. Zo kan je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier uit elkaar groeien met een goede vriend of vriendin. Of je gaat na jaren hard werken eindelijk met pensioen.

Dromen dat je verongelukt

Als je droomt dat je overlijdt naar aanleiding van een ongeluk, dan zegt dat dat het einde van iets (wat misschien nog moet komen) behoorlijk abrupt voor jou kwam. Je zag het misschien niet eens aankomen.
Daarnaast kan het zijn dat deze droom een uiting is van zorgen of angsten die je hebt. Er hoeft dus eigenlijk helemaal niks te gebeuren.

Dromen dat je vermoord wordt

Word je in je droom vermoord? Dan geeft jouw geest aan dat je jezelf te veel afhankelijk maakt van anderen. Zij kunnen keuzes maken of maken zelfs al keuzes die slecht voor jou zijn. Dit kan jou uiteindelijk een hoop zorgen, verdriet of problemen opleveren.

Dromen over de dood: als iemand anders doodgaat

Wanneer je droomt dat een ander doodgaat, dan zegt dat dat jij ziet of voelt dat bij deze persoon een hoop gaat veranderen in zijn of haar leven. De manier waarop deze persoon doodgaat zegt iets over de reden van de verandering of de gevolgen van de verandering.

Door een ongeluk: er is plotseling iets onverwachts veranderd.
Hij of zij wordt vermoord: andere mensen hebben ervoor gezorgd.
Een natuurlijke dood: het was gepland of is juist goed voor deze persoon.

Een andere reden dat je droomt over iemand anders zijn dood is dat jullie relatie verandert of dat jullie meer afstand van elkaar gaan nemen.

Heb je hulp nodig met het vertalen van jouw droom? Laat dan een reactie achter, dan kijk ik wat ik voor je kan doen. 🙂

 

182 Comments

 1. Annelies says:

  Hallo Scarlet,

  Ik ben net wakker geworden van een nare droom. Een vriendin van mij en ik zaten in een trein. We moesten uitstappen en de trein begon al snel weer te vertrekken. Ik kon nog voor de trein het perron op springen. Ik keek achterom om te kijken waar mijn vriendin was. Zij moest wachten tot de trein voorbij was, maar ze stond als het ware op de rails van het naastliggende spoor. Terwijl ik naar haar keek zag ik haar staren en een beetje dagdromen en op dat moment komt er van de andere kant een trein keihard aanrijden en schept haar. Ze vliegt door de lucht en komt verderop op de rails terecht. Ik schreeuw het uit en zie eigenlijk al meteen dat ze dit niet overleeft. Ik word wakker van de nare droom. Ik kijk even later op mijn telefoon en heb ik een berichtje van haar waarin ze me vertelt dat haar vriend haar bedrogen heeft en dat het uit is… Ik vind dit toch wel opmerkelijk en was benieuwd wat jij hier over kan vertellen? Heb ik iets aangevoeld en zegt de droom iets over die vriendin en de manier waarop het is gegaan? Kan ik haar wellicht helpen? Ik hoor het graag. Groet, Annelies

  1. Scarlet says:

   Goede middag lieve Annelies,

   Als we symbolisch naar de droom kijken zou ik direct zeggen dat je het gevoel hebt dat je vriendin haar leven aan het ontsporen is en dat er veel dingen voor haar gaan veranderen.
   Aangezien je precies zo’n berichtje krijgt, kunnen we zeker stellen dat dit een intuïtie ingeving van je was. 🙂

 2. Anoniem says:

  Hoi Scarlett,

  Ik heb gedroomd dat ik dood ging doordat ik van een hoog gebouw afviel (niet sprong). Na een vrije val voelde ik een klap op mijn achterhoofd waarna ik voelde dat ik doodging en vervolgens mijn oma en oom zag. Ik denk er nog best veel aan het was een heel gek gevoel.. wat moet ik hiermee? Ik durf er zelfs niet echt over te praten omdat het zo raar/heftig is.

  1. Scarlet says:

   Goede avond lieve Anoniem,

   Dat is inderdaad vrij heftig! Het kan eigenlijk meerdere dingen betekenen in dit geval. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het gevoel hebt dat je je basis een stukje verloren bent en dus op zoek bent naar nieuwe houvast. Maar het kan ook zijn dat misschien een van deze mensen al overleden is en je op kwamen zoeken. Alleen wist je onderbewustzijn niet goed hoe hij je dit duidelijk moest maken.

 3. Loes says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droom regelmatig dat er iemand dood gaat, meestal een van mijn ouders soms een van mijn oma’s die beide al overleden zijn.
  Ze moeten altijd bewust afscheid nemen van het leven ze zijn in goede gezondheid en in een keer moeten over een paar dagen afscheid nemen terwijl ze dat niet willen. Alles is heel realistisch en tot in detail ( ik droom veel en vaak tot in detail ) Het zijn nogal vervelende dromen die regelmatig voorkomen ik zou wel graag willen weten waar dat vandaan komt.

  1. Scarlet says:

   Hey Loes,

   Dat is bijzonder! Heeft het niet mee te maken dat je je oma’s nog best een beetje mist en met ze verbonden bent?
   En daarnaast ook een stuk angst om je ouders te verliezen. Dat voelt nog niet goed.

 4. Victor says:

  Hoi scarlet, ik lig nu in bed en ben wakker geworden van een nare droom. Kunt u me misschien uitleggen wat deze droom inhoud. Ik weet het niet heel specifiek meer, maar ik was een politie op straat en ik was samen met een andere politie die ik niet kende en wij waren dus op een plaats delict. Het lichaam kon ik niet zien of herinneren ik me niet maar de familieleden die bij de persoon hoorde waren er wel en wilde dus per se naar dat lichaam toe omdat ze afscheid wilde nemen. Even later wilde ik naar mijn vriendin en kreeg ik te horen te ze dood zou gaan aan hartaanvallen en toen kwam er een dokter binnen die me vast gingen maken en ik besefte dat ik er werd ingeluisd om donor te zijn voor mijn vriendin. Ik zag aan haar blik dat ze er vanaf wist dat ik gedwongen werd het te doen en tien ik haar aan keek vond ik het oké dat ik dus in de maling was genomen en stemde toe dat ze mijn hart zou krijgen. Dat betekende dus dat ik zou overlijden. Uiteindelijk is het niet gebeurd. Ze lag opeens thuis en ik ging naar haar toe en vroeg aan haar wat er was omdat ze daar deed en toe kreeg ik weer tevoren dat ze dood zou gaan. Ik liep weg van verdriet en kreeg even later een telefoontje dat ik ook zou overlijden door een of andere aandoening in mijn longen. En kort daarna ademde ik paars bloed uit. Ik was bij mijn ouders hun huis en mijn moeder en zusje zag ik een ze zagen dat er wat mis met me was en mijn moeder merkte meteen dat het over mijn gezondheid ging en ze rende naar me toe en gek genoeg pakte ze mijn intieme zone vast om iets te controleren, ik stemde toe omdat mijn moeder verpleegster is. En vertelde haar dat ik ging overlijden aan een long aandoening. Terwijl mijn moeder en zusje aan het huilen waren, voelde ik me heel vredig en oké er mee omdat ik besefte dat ik zou sterven met mijn vriendin (overigens wel later).
  Kunt u me alsjeblieft helpen dit te verklaren. Ik ben een beetje in shock hierdoor.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Victor,

   Dat is een vrij heftige droom! Het gaat over van alles door elkaar heen. Het belangrijkste hierin vindt ik echter wel dat je een stukje worstelt met je eigen vertrouwen en houding naar je vriendin. Het gaat namelijk grotendeels over je hart willen geven, maar het niet durven. Bang zijn om in de maling genomen te worden. Dat terwijl je weet dat het nodig is, om de relatie met je vriendin te versterken en daardoor nog beter op te bouwen. Je merkt ook dat ze het nodig heeft en anders verder van je verwijdert raakt en misschien zelfs afscheid van haar moet gaan nemen over een hele tijd. Dat wil je niet, daarom worstel je hiermee.

 5. Isabel says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik hoorde de vriendin van mijn zoon aan mijn nichtje vertellen dat mijn zoon dood was.
  maar ik gelooft niet echte en ik was ook niet. Verdriet. En ik dacht misschien wil zijde hem dood gaat dat zij vrij blijven.
  zou jij mij willen vertellen wat beteken ? Want ik maakt erg veel zorg op mij zoon.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Isabel,

   Dit gaat heel erg over de verandering van de relatie tussen deze mensen en jou zoon. Waarschijnlijk zit hij in een persoonlijke groei en weten ze niet hoe ze daarmee om moeten gaan.

 6. Hellen says:

  Hoi,
  Ook ik heb vannacht een vervelende droom gehad en nog nooit zoiets mee gemaakt in mij dromen waardoor ik nu een gevoel heb, dat er is ga of iets gebeurd! Ik ben van durinaamse afkomst en we geloven er heel erg in!

  In mij droom ben ik op een baby aan het oppassen…niet een baby van mij en geen idee van wie het wel is. Ik ben wel buiten met de baby aan het ontspannen. Ineens komt er een grote groep jongens/mannen aan…heel vervelend en op me af! Ze doen een poging om mij aan teranden…wat gelukkig niet lukt! Met geweld kon ik ontsnappen….ik pak de baby en kon toch heel snel een auto in stappen. Terwijl ik met hoge snelheid weg rijdt en de baby gewoon op de achterbank legt, schieten ze op me! Aan gekomen bij de politie buro voor hulp, stop ik de auto, wil ik de baby pakken…merk ik dat de baby dood is maar zie nergens een schotwond…dus een vreemde dood! En de politie was leeg…ik was daar helemaal alleen op straat met een dode baby in mij handen!

  Wat betekend dit want het geeft mij echt de kriebels!
  Vriendelijke groet/dank

  1. Scarlet says:

   Wat een nare droom lieve Hellen,

   Ik weet niet of je wel eens van de term innerlijk kind gehoord hebt? Ik raad je aan dat eens op te zoeken. Deze droom gaat namelijk over een blokkade uit je kindertijd. Deze houd je kleiner dan je werkelijk bent met betrekking op zelfverzekerdheid en energie.

 7. Lizzy says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droom sinds een tijdje terug dat er mensen dood gaan waar ik om geef, maar ook mensen die ik niet persoonlijk ken. Vaak als ik droom dat ze dood gaan, gebeurt er een paar dagen later iets met ze.

  Nu droomde ik de afgelopen week 3 keer over mijn beste vriendin die dood gaat.

  In de eerste droom vluchtte ze voor iemand. Hij had een lange zwarte jas aan en alleen zijn mond was zichtbaar. Doordat ze voor hem vluchtte op straat, lette ze niet op de weg en is ze aangereden door een auto. Daarna belandde ze in een coma waaruit ze nooit meer wakker werd.

  De tweede keer stond ze op de trein te wachten. Net voordat de trein aankwam, was die man er weer. Hij duwde haar voor de trein en ze overleed meteen.

  Afgelopen nacht droomde ik opnieuw over haar en die man, maar deze keer was ik er zelf ook. Ik weet niet precies wat de locatie was, maar het was er erg donker met een paar lantaarnpalen. Ik zag vanuit de verte dat die man een pistool had gericht op mijn vriendin. Ik rende naar ze toe om de man te stoppen, maar ineens stopte ik met rennen. Beide zagen ze me staan en keken me aan. Mijn vriendin keek heel bang, en die man keek met een grijns. Zonder nog maar iets te zeggen schoot hij haar neer. En ik stond te kijken en deed niks. Helemaal niks. Toen ik uit deze droom wakker werd had ik een heel erg schuldgevoel.

  Ik ben heel bang dat haar in het echt iets gaat overkomen. Ik durf door deze dromen ook niet helemaal meer te gaan slapen, bang voor wat er komen gaat. Ik heb haar een berichtje gestuurd met mijn verhaal over mijn dromen. Nu vragen we ons beide af wat deze dromen betekenen en wie deze man zou kunnen zijn.

  Weet jij hier misschien een antwoord op?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Lizzi,

   Je dromen geven aan dat je heel erg bezorgt bent over haar. Het klinkt alsof er iemand in haar leven is die jij niet vertrouwt en die je het gevoel geeft dat hij/zij haar blokkeert. Ze kan dus door deze persoon niet doen wat ze in zich heeft en wil doen. Dat is wat deze droom werkelijk aangeeft.

  2. Ro says:

   Hoi Scarlet,
   Ik ben net wakker geschrokken uit een hele nare droom.
   De droom speelde zich af in mijn vaders huis, in mijn droom was ik laat in de avond nog beneden omdat ik waarschijnlijk drinken wilde pakken. Boven in de badkamer was mijn broer lawaai aan het maken en het klonk alsof iets kapot was gegaan. Ik hoor mijn vader super agressief en snel zijn deur open gooien en naar de badkamer lopen om vervolgens ook die deur open te gooien. Hij begint te schreeuwen naar mijn broer (wat niks geks is want dit gebeurd dagelijks, mijn vader kan zijn woede heel slecht beheersen) en toen gebeurde het, ik hoorde stikgeluiden van mijn broer echt alsof hij dood ging, (het klonk zo realistisch en ik begrijp ook niet hoe mijn hersenen weten hoe dat bij hem klinkt) Dus ik ren de trap op naar de badkamer en zie mijn vader mijn broer wurgen. Ik begin te schreeuwen dat hij hem los moet laten en probeer aan zijn handen te trekken, wat natuurlijk geen zin had. Dit is het moment waar ik zijn hoofd door de glazen deur van de douch duw en hij neervalt en doodbloed. Wat mij in deze droom vrij weinig deed want ik begon gelijk mijn broer te reanimeren in de hoop dat ik hem kon redden. Ik probeerde het op internet op te zoeken wat dit betekende maar ik zie nergens een gelijkwaardige droom, dus ik hoop dat u mij kunt helpen.

   1. Scarlet says:

    Hoi hoi,

    Dit is een verwerkingsdroom. Het zit je heel erg dwars hoe je vader je broer en misschien ook wel jou behandelt.
    En je verlangt naar verandering hierin, een nieuw begin.
    Je merkt dat je broer er ook veel last van heeft en probeert dat ook te verwerken.

 8. Bo says:

  Hi Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd dat ik samen met mijn ouders bij een vrouw was die kaartleggingen doet. En alle kaarten die ze voor mij trok hadden met doodgaan te maken. De vrouw zei dat het hele negatieve sombere kaarten waren omdat het over de dood ging.
  En mijn moeder wilde dat niet accepteren en vroeg aan de vrouw of ze nog een keer de kaarten wilde leggen.
  Ik voel me nu erg naar nu ik weer wakker ben. Wat is jouw gevoel over deze droom?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Bo,

   Voor mijn gevoel staat de droom voor dat je een nieuw begin tegemoet gaat. De dood in kaarten staat namelijk helemaal voor een nieuw begin en het afronden van iets wat gaande is. De kans is groot dat dit ook te maken heeft met je eigen spirituele ontwikkeling, dat je daarbij een nieuwe fase in gaat.

 9. Wijnie says:

  Nu twee keer een nare droom gehad over de dood
  1ste keer bleek ik kanker te hebben en langzaam steeds minder te kunnen. Werd er gewoon verdrietig wakker van. Vréselijk om mijn kinderen te moeten achterlaten. Ik was erg van slag.

  Afgelopen nacht droomde ik dat mijn middelste zoon van de trap viel (of mogelijk geduwd door de oudste want die was er bij) en dood op de trap lag. Jemig ik schrok wakker en kon alleen maar huilen….

  Zo akelig.

  1. Scarlet says:

   Hey Wijnie,

   Dat zijn hele nare dromen! Het geeft aan dat er dingen zijn binnen je gezin die aan je knagen en die je wil veranderen. Die vragen aandacht.

 10. Anoniem says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht zo naar gedroomd.
  Ik was bij een benzinepomp langs de snelweg toen er opeens allemaal sirenes van politie en ambulances langs reden. We gingen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Bleek er een ernstig auto ongeluk gebeurt te zijn.
  Op een of andere manier was ik zo nieuwsgierig dat ik dichterbij ging kijken. Waardoor ik er dus achter kwam dat mijn jongste zus was verongelukt. Zag ook ineens haar auto. En heel erg luguber ik zag al haar ledematen verspreid over de weg liggen. Met als verschrikkelijk detail haar hoofd op de vangrail. Ben daarna als een gek op zoek gegaan naar mn familie om het te vertellen maar kon niemand vinden en raakte nog meer in paniek. Sorry voor de enge details maar was zo n heftige droom en zo echt. Ben helemaal van slag ervan. Bah geen leuke start om de dag zo te beginnen.

  1. Scarlet says:

   He bah. Dat is inderdaad een verschrikkelijke droom om mee wakker te worden. Het geeft aan dat je je zorgen maakt om je zusje. Dat ze de verkeerde mensen toe laat in haar leven en niet goed voor zichzelf zorgt. Je bent bang dat dit haar veel gaat kosten.

 11. Christine says:

  Hallo.
  Ik droomde dat ik stierf en dat mijn grootouders op me wachtten. Ze hadden gezichten maar hun gestalten waren nevelig. Het voelde heel ontspannen. Ik had ook het gevoel dat ik nadat ik was overleden ik als” beschermengel” voor mijn kleinzoon zou mogen fungeren.
  Is dit erg bizar? Ik zou er vrede mee hebben

  1. Scarlet says:

   Wat een bijzondere maar ook mooie droom. Misschien is dit al een kleine voorspelling voor wat je gaat doen als je over een lange tijd over gaat. 🙂

 12. Christine says:

  Dank je wel voor je mooie woorden
  Liefs
  Christine

 13. Lisanne says:

  Ik droomde vannacht dat iemand Mn nek doorsneed en dat er iemand aan mij vertelde dat ik niet meer gered kon worden en vanzelf dood ging. ik kreeg gedurende de dag langzaam aan geen adem meer en ook wist dat ik dood ging. Toen ik een maal dood ging schrok ik wakker…
  Wat zou dit kunnen betekenen ?

  1. Scarlet says:

   Hey Lisanne,

   Deze droom geeft je aan dat je tegen je eigen grenzen aanloopt. Je bent moe aan het worden van alles wat je je zelf oplegt en die prioriteit die je aan anderen geeft. Het is tijd om dat te veranderen.

   1. Lisanne says:

    Ontzettend bedankt! de droom die ik dezelfde nacht, kort daarna had ging over mijn ex die mij geblokkeerd heeft. Ik stuurde hem in mijn droom een foto van ons samen en hij antwoorde met “over negen jaar” (dat hij over negen jaar een keer tijd heeft voor mij en nu nog vrij wil zijn in zijn doen en laten)
    Kan het zijn dat dit betrekken heeft op mijn eerste droom over dat ik langzaam geen adem meer kreeg en dood ging) Of staat dat los van elkaar denkt u?

    1. Scarlet says:

     De kans is heel groot dat dit er mee te maken heeft. 🙂

 14. Patricia says:

  Beste Scarlet,

  Ik heb vannacht 2 dromen gehad. In de 1e was ik de honden aan het uitlaten. Allemaal Gezellig en wel, bijna weer thuis. En 1 hond liep los mee. En die wilde al oversteken om naar huis te lopen maar er kwam een auto aan. Dus toen was ze aangereden. Ze was nog wel bij maar heel slap. En mijn moeder twijfelde of we haar moesten gaan redden of juist moesten laten gaan. Ik zelf was mega emotioneel en aan het huilen en wilde haar graag redden als hier ook maar enig kans voor was.

  In de 2e droom was ik in een soort geheime kelder. En we gingen iets halen wat we eigenlijk niet mochten hebben.. waren met zijn 2 en ik en de ene persoon kwamen in een soort van worsteling om het pistool was ik vast had, waardoor deze afging. En uiteindelijk de andere aanwezige dood schoot. Toen zijn we beide gewoon weggegaan. Ik heb niemand iets verteld. Toen de volgende dag het bericht in het nieuws verscheen, was ik heel erg in twijfel of ik weg wilde vluchten of mezelf aangeven in de hoop op een niet al te zware straf. Het was immers perongelijk gegaan en totaal niet de bedoeling geweest. Ik besloot mezelf aan te geven, maar de politie had hier na uren wachten geen tijd meer voor. Dus ik moest weer weg. Vervolgens was er savonds een feest. Waar ik niet echt heen durfde, omdat ik bang was dat mensen mij zouden verdenken en aanspreken. Ik besloot een vriendin te vertellen over wat er was gebeurt zodat zij mij kon steunen hierin. Maar zag aan haar dat ze zich geen houding wist te geven. Moest ze mij wegduwen of helpen? En wat vinden anderen hiervan. Zo’n vibe kreeg ik van haar houding.

  Vervolgens werd ik weer wakker.

  Hopelijk kunt u mij een beetje inzicht geven.

  Met vriendelijke groet,
  Patricia

  1. Patricia says:

   Excuses ik zag een typefout in mijn 2e droom.

   We waren met 3. 2 worstelend en 1 geraakt.

  2. Scarlet says:

   Hey Patricia,

   Beide dromen betekenen eigenlijk hetzelfde, al zijn ze heel anders. Je bent op zoek naar vertrouwen en verbinding. Naar goede en steunende relaties, maar je weet niet waar je goed aan doet. Oude relaties in stand houden? De verdieping zoeken in huidige relaties? Nieuwe relaties zoeken (wat helemaal eng is)?

 15. Lisa says:

  Hoi!
  Ik ben een zoontje van bijna 7 weken, ik droom steeds dat mijn moeder hem laat vallen en zijn nek krakt zei hem stevig vast pakt en ik in paniek vraagt of hij nog leeft, ze wilt hem mij niet terug geven, en ik zit verstijfd op de grond en kan niet bewegen… ik hoop dat je een idee heb wat dit betekend

  1. Scarlet says:

   Hey Lisa,

   Dit is puur een angst droom en niks meer. Je bent bang hem te verliezen en waarschijnlijk zit hier een stukje onverwerkte emotie uit je eigen jeugd bij. Die twee dingen uiten zich helaas zo.

 16. A says:

  Ik heb net gedroomd dat de moeder van een collega overleden was. ze was in m’n droom 96 jaar geworden, natuurlijke dood gestorven.

  In mijn droom vertelde ik dit tegen die collega op werk maar ze kwam nogal sceptisch over.

  Verder geen gekke djngen erbij gedroomd.

  1. Scarlet says:

   Hey A,

   Misschien hebben jullie wel wat vaker over gehad? Het kan voorspellend zijn, maar ook gaan over een proces van die moeder die je aanvoelt of gewoon een verwerking gaan van iets anders. Daar is de droom niet uitgebreid genoeg voor. 🙂

 17. MARISKA says:

  Beste Scarlet

  Ik werd wakker vanochtend met een hele rare droom die ik nu voor de 2e keer heb niet exact hetzelfde
  Ik droomde dat ik nog 3 maanden te leven had en dat hoorde ik van me man ben toen naar me zoontje toe gegaan en heb het hem verteld vervolgens vast gepakt en niet meer los gelaten
  Kamp de laatste tijd wel wat met gezondheidsklachten waar ik veel over nadenk

  1. Scarlet says:

   Hey Mariska,

   Dat klinkt eigenlijk alsof je onbewust bang bent dat of je inderdaad echt iets mankeert of dat er een verandering in je relatie plaats gaat vinden (dit kan zowel goed of slecht zijn). 🙂

 18. Caroline says:

  Beste Scarlet,

  In een week tijd heb ik al 3 dromen gehad over 2 personen en een dier (mijn hamster) die doodgaan. Ik kan me de dromen niet meer exact herinneren maar ik weet dat de eerste persoon, een hele goede vriend van mij, wordt vermoord. De hamster gaat dood vanwege ziekte en van de laatste persoon, een oude vriendin van mij die ik een paar keer per jaar nog zie, weet ik de oorzaak van de dood niet meer. Tijdens de dromen en als ik wakker wordt voel ik heel veel emotionele pijn en moet ik huilen omdat ik niet wil dat ze dood zijn.

  Ik denk zelf niet veel na over de dood van dierbaren en ben niet extreem angstig hiervoor.
  Toch heb ik over bijna ieder familielid, lid van de schoonfamilie en een aantal vrienden een keer gedroomd dat ze doodgingen.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Caroline,

   Volgens mij gaan deze dromen meer over jezelf. Jij bent dingen aan het loslaten. Je bent een andere positie aan het innemen ten opzichten van anderen en daardoor veranderen al je relaties een beetje. 🙂

 19. Bo says:

  Hoi Scarlet,

  Ik zit op het moment in Bali en ik werd net wakker na een hele gekke droom.

  Ik wist namelijk dat ik zou gaan sterven en dat ik steeds minder zou weten (als het ware ál mijn gegevens aan het wissen in mijn hersenen) tot ik zou overlijden.
  Op een of andere manier was iedereen (ouders en zus) er heel kalm onder en ging het alledaagse leven door terwijl ik nog dingen aan het regelen was over wat persoonlijke items die ik weg wilde geven.
  Vanaf 21:00 zou ik kunnen sterven maar het heeft echt heel lang geduurd voor ik niets meet wist.

  Enig idee wat dit te betekenen heeft?

  1. Scarlet says:

   Hey Bo,

   Geniet van je tijd daar!
   Dit gaat heel duidelijk over loslaten en verwerken van het verleden. Zijn er herinneringen of emoties die je onderdrukt? Daar lijkt deze droom namelijk op te wijzen.

 20. Karlien says:

  Hoi!

  Ik ben net wakker van een rare droom en zouheel graag willen weten wat het betekent.

  In de droom Leven ik en mijn vriend in een andere tijd of dimensie, we praten via video op een zelfde locatie maar zijn niet samen, maar we staan op dezelfde plaats, wat raar aanvoelt, hij wil een lichtje uitdraaien terwijl de electriciteit nog opstaat. Dit lukt en ook het lichtje gaat bij mij uit maar als hij het weer wil indraaien omdat ik zeg: vlug draai het er weer in voor mama het ziet! Krijgt hij een enorme shock van de electriciteit en ligt (dood) op de grond en ik kan aan hem niet aan.

  Het gevoel ik had was onbeschrijfelijk, zo een verdriet heb ik nog nooit gevoeld.. misschien moet ik erbij zeggen dat we al 6 jaar een langeafstandrelatie, waar niet iedereen even blij mee is..

  Groetjes en alvast bedankt voor het antwoord

  1. Scarlet says:

   Hey Karlien,

   Wat een nare droom! Het is puur een uiting van je angst hem te verliezen. Jullie liefde is namelijk heel sterk, maar inderdaad de afstand en jullie omgeving maakt het lastig.
   Je droom geeft ook aan dat je er echt aan toe bent om veel meer bij elkaar te zijn, misschien zelfs een volgende stap.

   Hopelijk heb je na deze droom nog geslapen. 🙂

 21. sierrachelsy says:

  Hoi!
  Ik heb zojuist in details gedroomt dat mijn geliefde dood was plotseling. Dit was een erg nare droom, deze duurde voor mijn gevoel ook oneindig. Ik was super verdrietig en het voelde zo echt. Ik kon alles in details zien zoals het afscheid nemen, het verdriet delen met zijn familie ook was mijn familie er ook. Dit was een erg nare droom en ik hoop dat jij me een beetje gerust kan stellen. Pff dat is toch echt slecht wakker worden. Uit angst heb ik gelijk mijn vriend een appje gestuurd.
  Groetjes en alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Sierrachelsy,

   De kans is groot dat deze droom uit jouw angsten voortkomt of dat hij iets nieuws wil gaan doen in zijn leven zoals een nieuwe baan of een nieuwe woonplek.

 22. Stephanie says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat mijn vader kwam te overlijden. Ik weet niet meer heel goed hoe het gebeurde, volgens mij was het iig plotseling. Wat ik wel nog weet en voel is dat ik intens verdrietig was en helemaal overstuur/radeloos. Het voelde zo echt en dat maakt me ook heel bang. Bang dat het werkelijkheid wordt.

  Ik had twee weken geleden een paniek aanval na het zien van een zielige film waar een meisje kwam te overlijden, mijn grootste angst is namelijk om mijn ouders te verliezen en dat ik alleen (over)blijf. Denk je dat dit er mee te maken heeft? Was mijn droom enkel een uitwerking van mijn angst?

  Liefs, en alvast dank voor je antwoord!

  1. Stephanie says:

   Hoi Scarlet,

   Zou je ook op mijn e-mail nog willen reageren? 🙂

   1. Scarlet says:

    Hey 🙂

    Als je nog geen reactie hebt gehad, heb ik hem niet ontvangen helaas. 🙂

 23. Linda says:

  Hoi.

  Vannacht gedroomd dat mijn vriend dood zou gaan…
  ik was bij mijn ouders thuis en hij belde me op vanuit de vrachtwagen (hij is chauffeur) dat hij voelde dat hij dood ging. Ik wilde naar hem toe en weet nog dat ik door hele harde regen aan het fietsen was over een weg waar het heel druk was met mensen, voetgangers, fietsers en autos en feestend publiek. Uiteindelijk kwam ik bij mijn auto aan denk ik en stonden daar ineens jeugd vriendinnen die ik al heel lang niet meer spreek of zie! De auto wilde niet open en iemand deed het paaltje omhoog en de slagboom naar beneden. Ik was heel erg emotioneel en overstuur en me vriend belde constant en ik wilde heel graag naar hem toe. Hij zij dat hij ons nichtje al had gebeld en ze zussen en ze vader en dat hij ze moeder nu ging bellen.
  Gelukkig werd ik wakker maar vervolgens wel heel erg overstuur, emotioneel en in paniek… het is allemaal een beetje vaag, en dit zijn de dingen die ik me herinner!

  Kunt u mij vertellen wat dit kan betekenen???

  Groetjes Linda

  1. Scarlet says:

   Hey Linda,

   Het gaat er eigenlijk over dat je ziet en voelt dat je vriend een nieuwe fase van zijn leven ingaat, waar iedereen bij betrokken is.
   Het zegt ook dat jij een stukje moeite hebt met veranderingen en graag meer duidelijkheid wilt, maar dat niet krijgt. Daardoor voel je je geblokkeerd in je eigen leven.

 24. Suzanne says:

  Hoi scarlett,

  Ik droomde dat ik op een lopende band stond en dat ik dood zou gaan. Iedereen op de band zou dood gaan. Koste wat kost probeerde ik van die band te ontsnappen en ik rende hiervan weg.

  De laatste tijd zijn er veel mensen om mij heen overleden of zijn ongeneeslijk ziek. Zelf ben in de ban van de vergankelijkheid van het leven.

  Beetje beladen onderwerp…

  Zou je mijn droom willem uitleggen?

  Groetjes Suzanne

  1. Scarlet says:

   Hey Suzanne,

   Het kan twee dingen betekenen. Of je staat op het punt een nieuwe fase in het leven in te gaan, maar het kan ook gaan over je angst voor de dood: “wanneer ben ik aan de beurt?”
   Het zegt gelukkig niks over dat je echt wat hebt of doodgaat.

 25. Alexandra V. says:

  Hey Scarlett,

  Ik ben zonet wenend wakker geworden uit mijn droom..,
  Ik had een zeer leuke dag met mijn papa, stiefmama en broertje in een soort pretpark.
  Toen we wilden vertrekken naar huis konden we niet weg want voor de poort van de parking stonden allerlei zaken in brand.
  Uiteindelijk is dat alles opgelost geraakt en konden we weg, we gingen iets verder een stadje in.
  We gingen wandelen, ik bleef wat achterop met mijn papa op wat alleen te zijn met hem aangezien we elkaar niet erg vaak zien.
  Het was zeer gezellig en opeens zegt hij me dat ik snel moest doorstappen en naar strand gaan met mijn stiefmama en broer. Opeens hoor ik een luide knal, en nog 1 en nog 1. Ik kijk achterom en ik zie allemaal mensen liggen, bloedend dood… En mijn papa is nergens te bespeuren. Dus ik loop weg met mijn stiefmama en broer hand in hand, voor er weer iets gebeurt. We komen aan in een steegje en zie een roos briefje liggen, met mijn naam, van mijn papa. Hij had ons geredt door ons weg te sturen, op dat moment ben ik wakker geschoten en begon ik heel hard te huilen.

  Het is namelijk zo dat ik de laatste weken steeds droom dat er iets ergs gebeurt waar ik ben met dierbare, een vulkaanuitbarsting, gijzeling,…
  ik durf erdoor niet meer te gaan slapen want de dromen voelen zo echt aan.

  Kan je me helpen ? Want ik weet niet meer wat doen

 26. T says:

  Ik werd net wakker en droomde dat een nieuw persoon in mijn leven (Geen partner) mij vertelde dat diegene dood was en ik werd huilend wakker. Zo’n droom heb ik toen ik klein was ook gehad over mijn opa. Ik was een opa’s kindje en die was echt overleden.

 27. Elies says:

  Hallo, ik droomde vannacht waar ik verdrietig wakker van werd. In de droom belde ik een kennis van mijn moeder op maar ze beantwoorde de telefoon niet dus ik ging er naar toe en vond haar dood in de woonkamer. Gewoon natuurlijke dood gestorven. (Ik ken de kennis wel maar in feite heb ik niets met haar van doen) maar in de droom kwam ik vaak bij haar en zorgde ik voor de plantjes als ze niet thuis was. Ik heb waarschijnlijk mijn moeder gebeld en die had de zoon van de kennis gebeld, we stonden te wachten voor het huis. De zoon kwam met zijn familie eerst condoleerd mijn moeder hem en daarna ik. En ik vertel dat ik zijn moeder gevonden had en legde uit dat ik af en toe bij haar kwam. Ik omhelsde hem en moest huilen. Ook zijn partner condoleerde ik. Daarna zag ik hem meteen het huis leeg halen, alleen zat ik er wel mee en bleef verdrietig. Het leek of ik het niet kon verwerken, ik had iemand dood gevonden. Later in mijn droom reed ik door een soort menigte een buurt opstand waar ik over gelezen heb tijdje terug. De vrouwen in de opstand kende ik van vroeger. Maar tussen die menigte stond mijn exschoonmoeder ( zij was een ware heks tijdens mijn huwelijk wij lagen elkaar niet) het gekke was wat moest ze daar ze woont in feite in heel andere wijk. Ze stond met een dienblad iets uit te delen (mens is 80 en zou dat nooit doen) toen ze mij zag ging ze schelden. Ik reed snel door en toen werd ik wakker.

 28. Lief says:

  Afgelopen nacht had ik een zeer nare droom.
  Ik bleek overleden en mensen waren mij aan het afleggen, opmaken etc. Zelf keek ik er op afstand naar en moest zeggen of ik mezelf zo goed vond of ik zo goed was opgebaard. Ppphhh…… erg heftig vond ik het op dat moment, ik kon er bijna niet naar kijken. Werd nog ff naar een kelder gebracht ( ik zag alleen maar een donker ruimte naar beneden. Daarna werd ik daar weer uitgehaald tien we moesten gaan. Mij kist werd op een soort van boot, pond gelegd om ergens anders naar toe te varen. Twee boten, ponden vertrokken……. daar eindigde het mee. Ik vondsten erg akelig om toeschouwer te zijn van mijn eigen begrafenis. Ook kan ik me herinneren van de begravenis dat ik bang was dat ze me levend zouden begraven.

  Toen ik wakker werd voelde ik me echt heel onprettig en heb er dan ookvoorgezorgt dat ik ffgoedwakker werd en heb ff wat afleidinggezocht.

  Ben ergbenieuwdnaar de betekenis van deze droom.

 29. Luisa says:

  iemand droomde dat ik tijdens mijn bevalling dood gaat en dat ik in me kist zad met veel bekende gezichten rondom mij.

 30. Anoniem says:

  Halli, laatst droomde ik dat ik naar de universiteit ging, maar ik geen enkele studierichting kon vinden die ik leuk vond dus probeerde ik alles. Een keer ging ik naar een geschiedenisles met mijn zus en ik kon er helemaal niks van. Daarna kwam ik een vriendin tegen. Ze vertelde me welke richting ze deed. het was een zeer moeilijke, maar ze vond het super makkelijk en zat pintjes te drinken. Dan zat ik plots in het ziekenhuis en mijn moeder was overleden. Ik zat naast haar bed en was zeer hard aan het wenen, maar ik wilde niet dat iemand het zag dus ik was mijn gezicht aan het bedekken. In de deuropening stonden mijn broer en nog anderen die ik niet meer herinner te lachen en blij te zijn. In de ziekenhuiskamer hing ook een schoolbord. Ik zag een andere zeer goede vriendin van mij (maar in mijn droom was ze mijn zus) op het bord wiskundeoefeningen maken en ze lachte zeer blij omdat ze het kon. Ik zat toen nog altijd te wenen. Ik werd al wenend wakker en voelde me heel naar.

 31. Anoniem says:

  Laatst droomde ik dat ik naar de universiteit ging, maar ik geen enkele studierichting kon vinden die ik leuk vond dus probeerde ik alles. Een keer ging ik naar een geschiedenisles met mijn zus en ik kon er helemaal niks van. Daarna kwam ik een vriendin tegen. Ze vertelde me welke richting ze deed. het was een zeer moeilijke, maar ze vond het super makkelijk en zat pintjes te drinken. Dan zat ik plots in het ziekenhuis en mijn moeder was overleden. Ik zat naast haar bed en was zeer hard aan het wenen, maar ik wilde niet dat iemand het zag dus ik was mijn gezicht aan het bedekken. In de deuropening stonden mijn broer en nog anderen die ik niet meer herinner te lachen en blij te zijn. In de ziekenhuiskamer hing ook een schoolbord. Ik zag een andere zeer goede vriendin van mij (maar in mijn droom was ze mijn zus) op het bord wiskundeoefeningen maken en ze lachte zeer blij omdat ze het kon. Ik zat toen nog altijd te wenen. Ik werd al wenend wakker en voelde me heel naar.

 32. Nathalie says:

  Goedemorgen, ik hoop dat je iets met deze droom kunt?

  Ik droomde dat mijn moeder overleed, verder op in een droom ging het om een ongeluk. Ik was er zo verdrietig van ik huilde letterlijk heel hard dat het mijn ademhaling ontnam in de droom. Er moest veel geregeld worden, mijn vader zegt in de droom telkens we moeten veel regelen, maar we is al veel geregeld want we zagen dit ook wel aankomen. Ik kom telkens in de droom op zelfde plekken om het mensen te moeten vertellen maar doordat ik zo verdrietig ben lukt dat niet.

  De droom speelt zich buiten af. Ook wordt ik een paar keer wakker en toch keer ik weer terug in de zelfde droom.

  Liefs Nathalie

 33. Desiree van der heijden says:

  Beste Scarlett .
  Ik schrok net wakker. Huilend met tranen. Ik droomde over de dood van mijn partner. Dat ik het vreeselijke bericht kreeg dat mijn man om het leven is gekomen . Door een auto ongeluk.
  Ik pijn die ik voelde is zo intens . Ik voelde me helemaal gebroken. Ik moet me zelf bij elkaar rapen . Hij moet begraven worden. Maar hoe en wat. Wat wilt hij nou? Onmacht en verdriet word nog groter. Ik weet niet wat de laatste wensen zijn van mijn man.

  Ik hoop dat jij mij iets kan vertellen wat dit betekend .

  Ik hoop dit nooit mee te maken

  Hartelijke groet,

  Desiree van der heijden

 34. Lorraine Monsieur says:

  Hoi Scarlet,
  Ik heb een heeeel nare droom gehad en voelde me vandaag zo emotioneel. Het was allemaal zo echt. Ik dacht ik zoek de betekenis op en kwam zo op uw pagina.
  Ik hoop dat je mij wat inzicht kan geven…

  Ik ben momenteel al 3 maanden aan het reizen en bevind me nu in Ecuador.

  Ik werd rond 5h deze ochtend wakker met schrik en mijn gezicht was nat van de tranen. Ik droomde dat mijn moeder kanker had en het was het moment om afscheid te nemen van haar. Het deed zoveel pijn … het verdriet, de afscheid, …
  Ik kon niet stoppen met huilen !

  Ik voel me al beter dan deze ochtend maar ben nog steeds emotioneel want ik krijg alweer tranen in mijn ogen met dit te schrijven. What could this mean?

  Alvast bedankt voor uw antwoord

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een hele nare droom.
   Het gaat er wsl over dat jij het ergens tijd vindt dat je moeder beter voor zichzelf gaat zorgen, omdat ze zichzelf zo ‘ziek’ aan het maken is.

 35. Anoniem says:

  Hoi scarlet,

  Ik droomde net dat ik professioneel werd “ingeslapen” door een arts, ik droomde dit 2x en elke keer als het middel dreigde te gaan werken, werd ik angstig wakker. Mijn moeder en broer waren beiden keren aanwezig, mijn vader niet, mijn hond was er de laatste keer ook bij. Ze hadden er vrede mee leek het wel.

  1. Scarlet says:

   Je bent dus iets aan het loslaten, maar durft het nog niet helemaal.

 36. Quico van den Berg says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had vannacht gedroomd dat ik de gedachte had dat ik dood was. Ik ging langzaam nog een keer dood en was gekleed als een mummy. Ik had verschillende lagen wit aan. Ik scheurde toen mijzelf kapot en mijn moeder hielp mee. Even later lag mijn lichaam verspreid over een bekende weg in de buurt van mijn huis. Het leek alsof dat witte papier om mij heen mijn lichaam was, want het voelde net alsof er wc papier van mij werd afgescheurd en dat het dan mijn lichaam was dat op straat verspreid werd. Ik vond het in de droom niet erg, want ik had de gedachte dat ik een nieuw lichaam krijg. Daarna werd ik wakker in de nacht. Vandaag is iemand in de familie van mijn moeder haar kant overleden. Dit zou met de droom te maken kunnen hebben. Ik hoop dat u een idee heeft wat deze droom zou kunnen betekenen.

  Met vriendelijke groet,

  Quico van den Berg

  1. Scarlet says:

   Hey Quico,

   Als ik het zo lees, gaat dit over iets volledig loslaten en uit heel je systeem verwijderen, zodat je opnieuw kunt beginnen.
   In de eerste instantie zou ik het dus niet koppelen aan het overlijden van een familielid. Dat kan wel aan de hand zijn als je al een sterke band met deze persoon had, dan heb je als het ware een stukje van het loslaten van dit familielid meegemaakt.

 37. Cindy says:

  Hoi ik heb een vreemde droom gehad dat ik op een begrafenis was volgens mij was ik een medewerkster van het uitvaart bedrijf .Er was iemand overleden mensen liepen langs de kist ik stond bij het hoofd eind zeg ma aar en soms als er iemand voorbij kwam lopen bewoog de overledene. Ik schrok me kapot dit gebeurd een paar keer en dan schrik ik wakker

  1. Scarlet says:

   Als ik het even ‘algemeen’ vertaal, betekent dit dat je wel dingen wilt veranderen, maar het nog niet helemaal aan durft te gaan.

 38. Stef says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd, dat ik dood zou gaan, omdat ik aan het leven leed. Ik zat boven op mijn bed en bedacht me dat het wel fijn zou zijn voor mijn kinderen dat ik een stukje tekst zou inspreken. Ik had ineens ook een zoon (baby) en maakte me druk omdat het traphek niet dicht zat.
  Daarna ging ik een mail schrijven aan een dierbare, waarbij ik ging zeggen dat deze mail pas geopend mocht worden als ik dood was.
  Mijn uiteindelijke dood zou gaan plaatsvinden op een soort beurs. En ik voelde dat ik eigenlijk niet meer wilde, maar ja het was afgesproken en gepland…………..

  1. Scarlet says:

   Dit gaat erover dat je jezelf veel meer mag gaan uiten en zeggen wat je te zeggen hebt. Je zit eigenlijk al een tijdje in dit proces (meer voor jezelf opkomen), maar nu mag je daar weer een grote stap in zetten.

   1. stef says:

    dank je wel!

 39. Dante says:

  Beste Scarlet,
  Vannacht heb ik een erg nare droom gehad waarbij ik wakker werd omdat ik niet alleen in de droom huilde maar ook in het echt.
  Het begon dat ik op reis was en dat een van mijn beste vriendinnen een ongeluk had gehad, en daarbij om het leven was gekomen. Toen ik onderweg terug naar huis was, werd mij verteld dat ook mijn moeder was overleden. Dit drong in de droom allebei niet echt tot me door. Toen ik thuis kwam, was iedereen de crematie van mijn moeder aan het plannen, en toen pas drong het tot me door. Ze vertelden hoe mijn moeder was overleden, namelijk aan een astma-aanval die heel heftig was, maar mijn moeder wilde er niet aan toegeven (ze heeft al heel lang geen last meer van haar astma) en ging door met wat ze aan het doen was, waardoor ze stierf. Ik wilde toen mijn vriendin bellen, maar die was dus overleden. Op dat moment werd ik intens verdrietig en kon niemand in de kamer me meer troosten. Ik moest heel erg huilen en daarvan werd ik wakker. De droom voelde heel echt, waardoor ik me de hele dag niet zo vrolijk heb gevoeld.
  Zit hier een betekenis achter?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is inderdaad een hele nare droom!
   Wat dit lijkt te zeggen is dat je ergens aanvoelt of denkt dat je vriendin andere keuzes aan het maken is of mag maken om haar leven anders in te richten. Er zit alleen een angst bij dat je haar daardoor misschien een beetje kwijtraakt (al dan niet tijdelijk).
   Daardoor kwam ook het gevoel/idee omhoog dat je moeder te veel doorzet en niet genoeg tijd neemt om rust te nemen. Jij vindt ergens dat het tijd is dat ze beter voor zichzelf gaat zorgen, want dit kost haar te veel (energie).

 40. Anoniem says:

  Dag Scarlet,

  Ik droom nu al een twee tal weken bijna elke nacht dat er iemand uit mijn omgeving overlijdt . Ik wordt dan midden in de nacht wakker rond een uurtje of drie, en slaap daarna gelukkig wel weer verder. Het is elke nacht een ander iemand, soms iemand die heel dichtbij me staat (bijvoorbeeld mijn eigen moeder) soms meer vage kennissen. Wat zou dit kunnen betekenen?

  Bedankt alvast!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Aangezien het zich telkens herhaalt, zou ik eerder zeggen dat jij aan het veranderen bent en daardoor anders met anderen om aan het gaan bent of anders naar hun bent gaan kijken. Dit kan ook heel positief zijn en dat verwerk je als het ware stuk voor stuk in deze dromen.

 41. Monique says:

  Hoi Scarlet,

  Ik was op zoek naar uitleg voor mijn droom en kwam op jouw pagina terecht. Eerst even wat “voor” info:
  Ik ben spiritueel hard aan het groeien en krikg steeds meer signalen. Vorige week heb ik op een beurs een handlezing gehad. Deze vrouw vertelde oa dat mijn leven drastisch is veranderd toen ik 10 jaar was, dit zou te maken hebben met mijn opa die toen overleden is.

  Nu mijn droom:
  We zijn in een gebouw met veel kamers. Er is grote drukte met veel ouders, er moeten koffers ingepakt worden van schoolkinderen en alles ligt door elkaar. In één kamer zit familie van mij, ik ga naar binnen en zie dat mijn opa in bed ligt met wat apparatuur. Mijn oma (zoals zij nu is) zat er naast, mijn ouders en nog wat familie. Aan de sfeer merk ik dat opa snel zijn laatste adem zal uitblazen. Ik blijf erbij en zie als enige dat hij zijn laatste adem uitblaast. Er is weinig verdriet, lijkt het wel. Ik reageer zakelijk en ga zorgen dat ouders en schoolkinderen niet in die kamer kunnen komen. Daarna ga ik terug en er heerst rust in die kamer om daar alles te regelen.

  Mijn gevoel nu:
  Ik probeerde mijn droom een plaats te geven. Mijn ingeving was dat het een grote schoolreis was en dat er tijdens de terugreis van de kinderen, een familielid zou komen te overlijden. Mijn vader in dit geval, die kanker heeft. Ik zag het als een voorspelling. De schoolreis is in juli, dus zou mijn vader nog een half jaar te leven hebben.

  Nu lees ik dat zulke dromen meer iets zeggen over iets “ouds” afsluiten om iets “nieuws” te kunnen doen/ontwikkelen. Dat zou spiritueel gezien wel bij mij kunnen kloppen. Toch blijft dat nare gevoel van de voorspelling aan mij knagen. Kun jij mij hier iets meer over vertellen?
  Alvast hartelijk bedankt!

  Liefs, Monique

  1. Scarlet says:

   Hey Monique,

   Dat is inderdaad een lastige situatie, zeker omdat aan de hand van de droom niet met zekerheid te zeggen is welke vertaling klopt.
   Wat ik er wel uithaal is dat je sowieso bezig bent om alles te regelen op spiritueel niveau. Dat heb je toen der tijd waarschijnlijk ook voor je opa gedaan en ben je nu ook aan het doen.
   Dat komt ook overeen met de schoolreis. Jij bent hun reis aan het regelen en voorbereiden.
   Je hebt waarschijnlijk de gaven om dit sowieso voor mensen die overgaan te doen.
   Als ik het lees ben je eerder daarmee bezig en bezig met je eigen nieuwe begin dan dat het een voorspelling is.

   Wat wel overeen komt met dat dit een intuïtieve droom is, is dat het een vrij ‘emotieloze’ droom is. Intuïtieve/voorspellende dromen zijn namelijk ‘ladingloos’.
   Alleen er is geen echte duidelijke aanwijzing voor een tijd. De schoolreis aan de ene kant wel, maar dat voelt symbolisch aan en niet zo letterlijk. 🙂

   Al met al vrij lastig dus. Ik had je graag meer duidelijkheid gegeven, maar hopelijk kun je hier toch iets mee.

 42. Annah says:

  Hey!

  Ik had dus twee avonden op rij dezelfde droom, waarin de tweede avond de droom verder ging waar het bij de vorige avond gestopt was.
  Ik droomde dat een heel goede vriend ernstig ziek was en op sterven lag. Heel veel andere mensen waren er ook bij, allemaal heel bedroefd. De eerste avond waarin ik die droom had, belde hij mij met het nieuws dat hij ernstig ziek was en waarschijnlijk zou komen te overlijden. Ik wilde heel graag naar hem toe, maar ik kon er om een of andere reden niet heen, waardoor ik behoorlijk overstuur, verdrietig, paniekerig en bang werd. Ik probeerde van alles te verzinnen om daar heen te kunnen, hem te helpen, maar ik kon er dus niet komen.
  De tweede avond droomde ik weer ongeveer hetzelfde. Weer dezelfde vriend was ziek en weer zou hij komen te overlijden. Dit keer stond ik met weer dezelfde vrienden aan zijn bed, terwijl ik huilend en vol met pijn afscheid probeerde te nemen. Hierin heb ik heel vaak geroepen hoeveel ik om hem gaf, maar wel vriendschappelijk. Op een bepaald moment keek ik naar de monitor, waarop zijn hartslag stond en zag dat de lijn steeds horizontaler werd. Ik raakte in paniek en huilend deed ik van alles zodat zijn hartslag weer op gang zou komen. In het begin lukte het, en ondanks dat ik niet stopte met een soort ”reanimeren”, ging zijn hartslag weer naar beneden. Tot het moment kwam dat ik, hoe hard ik ook probeerde, zijn hartslag niet meer omhoog kreeg en de welbekende piep steeds harder hoorde. Daarna werd ik wakker, met een heel raar gevoel van ”leegte” en in de rest van de dag kon ik dat gevoel niet kwijtraken, ondanks dat ik hem vaak genoeg gezien heb en echt wel met hem gelachen/gepraat heb. Heeft deze droom een bepaalde betekenis of was het gewoon naar en verdergaan?

  1. Scarlet says:

   Hey Hey,

   Dit klinkt eerder als een droom als gevolg van de angst hem te verliezen. Misschien heb je het gevoel dat hij de laatste tijd minder bereikbaar is, al is het alleen gevoelsmatig.
   Het kan ook inderdaad betekenen dat je het gevoel hebt dat hij aan het veranderen is, dat kan ook heel positief zijn en dan helpen deze dromen je dat te verwerken.
   Het zijn in ieder geval hele nare dromen, maar waarschijnlijk gaat het niet over iets ernstigs.

 43. Anoniem says:

  Hoi, Ik ben vanochtend zo in paniek wakker geworden en ik vraag me af wat mijn droom of eigenlijk nachtmerrie betekend…

  Ik droomde dat ik met mijn dochtertje van 1 over een brug liep in de stad en dat de brug ineens open ging. Waardoor wij in het water vielen. Het gekke was dat ik met haar dus niet onder die brug vandaag kwam en ik daardoor mijn dochtertje dus verloor. Ik zelf kwam uit eindelijk er wel uit of onder vandaan? Ik ben direct toen ik wakker werd naar haar bedje gerend uit paniek.

  Weet jij misschien wat dit betekend? Want ik voel me echt mega rot.

  Dankjewel
  Liefs anoniem

  1. Scarlet says:

   Getver wat een nare droom!
   Water staat meestal voor emoties en de dood voor nieuwe ontwikkelingen.
   Als ik het even naast elkaar leg, dan gaat deze droom er met name over dat ze zich op emotioneel gebied aan het ontwikkelen is op dit moment, en dat je ergens (onbewust) de angst of het gevoel hebt dat je haar misschien er niet helemaal mee kunt helpen.

 44. Shane says:

  Hoi Scarlet,

  Ik zit zelf al een tijdje in een wat lastigere situatie, sinds vorig jaar mei werkt mn gezondheid niet mee (waarschijnlijk een burnout) en heb ik noodgedwongen zowel prive als zakelijk heel veel stappen terug moeten doen. Nu appte mn zus mij vanochtend dat ze had gedroomd dat ik dood was en zij mij op een hoge berg ging begraven samen met familie en daarbij veel bloemen waren. Aangezien m’n gezondheid dus niet geweldig/stabiel is vraag ik me af wat haar droom kan betekenen.

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Shane,

   Als je bezorgd bent over je gezondheid, is het altijd eerst goed om naar de huisarts te gaan.
   Als ik de droom vertaal, lijkt het echter niet over je gezondheid te gaan, maar eerder over de zorgen die je zus over je heeft.
   Ze wil het allerbeste voor je (de berg), maar dat gaat nu even niet door alle veranderingen. Terwijl zij wel weet dat je het in je hebt.

 45. Nathalie says:

  Hallo Scarlet, ik zou graag willen weten wat mijn droom zou kunnen betekenen.
  Ik droomde over een vriend van mij, dat hij verongelukte bij ons in het centrum. Wij zijn verder geen koppel, nooit geweest ook en wij voelen niets dan vriendschap voor elkaar. Hij zat op de fiets en werd geschept door een auto. Ik liep zelf blijkbaar ook in het centrum en zag een groep mensen staan. Ik ging kijken omdat ik zag dat er wat rumoer bij de groep ontstond en zag hem toen liggen op de grond. Vooral dat moment blijft me bij en voel ik nu nog in mijn botten terwijl ik nu gewoon wakker ben. Ik voelde walging van hoe hij erbij lag, pure blinde paniek, angst en verdriet. Ik liet mezelf trillend naast hem zakken en wilde hem aanraken maar toch ook niet, ik wist me geen raad. En toen stond ik opeens in mijn keuken te huilen, wensend dat ik hem om hulp kon vragen met mijn kapotte koelkast, wetende dat dat dus niet zou gaan omdat hij er niet meer was. En opnieuw voel ik die pure angst en paniek van wat moet ik nu, hoe ga ik verder zonder hem?! Ik stort helemaal in op de grond en moet heel hard huilen zonder geluid en voel een onzichtbare hand mijn keel dichtknijpen. Dan word ik in tranen wakker en app hem even om te checken of het echt allemaal goed met hem gaat omdat het zo realistisch aan voelde allemaal. Maar meer nog vanwege die angst en paniek die ik nog steeds voelde toen ik wakker werd en die nu 2 dagen later nog steeds, weliswaar op de achtergrond, zeurt in mijn hoofd en maag. Heeft u enig idee wat dit zou kunnen betekenen? Alvast bedankt.
  Groetjes Nathalie

  1. Scarlet says:

   Hey Nathalie,

   Dat is een hele heftige droom!
   Vaak zijn dit dromen die we hebben naar aanleiding van een ‘wat als’ situatie of vraag. Dus dat we tegen onszelf zeggen: wat als dat iemand zou overkomen die ik ken. Bijvoorbeeld naar aanleiding van iets op het nieuws of een film. Dit hoeft niet dezelfde situatie te zijn als uit je droom. Dus het kan ook zijn dat je hoort dat iemand neergeschoten is en vervolgens denkt: ik hoop dat niemand die ik ken dit overkomt.
   Meestal registeren we deze gedachte echter niet helemaal bewust, maar de emotie die het triggert, moeten we wel nog ergens verwerken.
   Dat gebeurt dan in dit soort nare dromen.

   Als ik hem met een symbolische betekenis vertaal, kan het echter ook betekenen dat je het gevoel hebt dat hij zich te veel door anderen laat leiden in de manier waarop hij leeft (achterop de fiets zitten) en dat dit hem meer kan kosten dan hij nu door heeft.
   Daar kun je onbewust ook al last en verdriet van hebben en dat kan zo naar voren komen.

 46. Anoniem says:

  Beste Scarlet,
  Ik werd net wakker en had gedroomd over mijn overleden moeder. Ze is nu 3 maanden overleden. Ik droomde dat mijn moeder in de kist lag. Er waren andere mensen bij. Wie weet ik niet precies. Wel mijn vader.
  Ik keek in de kist en zag dat mijn moeder begon te bewegen. Ik keek nog een keer. Ze begon te ademen. Ze werd heel druk in de kist en ze liet de kist bewegen. Ik wilde dat ze nergens tegen aanreed en begleide de kist dat ze in rondje door de ruimte ging zonder alles te raken.
  Mijn moeder werd rustig. Ik liep naar haar toe en zei dat ik het eng vond. Ze pakte mijn past (omarmde mijn). Ik voelde de warmte terug komen in haar lichaam. Dit zei ik ook tegen haar. Het was net of ze echt weer tot leven kwam. Ze werd heel rustig en normaal hoe ze echt was. Terwijl we elkaar omhelsde zei ik dat ik haar miste. Zei mijn ook. Ze zei weet je nu hoe ik als kind was? Ik zei ja heel lief!!
  Ik droomde toen verder hoe ze als kind leefde. Dit stukje weet ik niet meer precies.

  Ik heb nu meerdere keren gedroomd dat mijn moeder weer levend wordt in haar kist.

  Wilt u mijn vertellen wat dit betekend?

  Bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Anoniem,

   Wat een intense droom. Het zijn met name verwerkingsdromen die het met rouwproces te maken hebben.
   Als we het spiritueel oppakken gaat het echter ook over het verbinden met je moeder al is ze er fysiek niet meer. Jullie zijn aan het communiceren en dit kanaal goed aan het ontwikkelen.

 47. alba says:

  ik had gedroomd dat ik even alleen was in mijn woning samen met mijn zoon. mijn man ging even weg met vrienden. ik wou even gaan zitten op de bank en zag de kussens van de bank bewegen. ik schrok me enorm en dacht tja zal wel. opeens weer ging een kussens bewegen, ging opstaan en begon een gebet in het islamitisch om het weg te jagen. opeens zag ik achter mijn gordijn iemand staan met armen over elkaar. ik weer het gebet opnoemen en wou mijn gordijn openslaan om te kijken of er iemand was. ik was zo boos en zei: kom er voorschijn laat je zeflf zien wie je bent. kwam me man thuis met vrienden en vertelde wat er gebeurde. mijn man geloofde me niet. ik pakte een groot spiegel en zette voor me neer. ik deed weer een gebet in het islamitisch hardop en klopte 3 keer tegen de spiegel. toen kwam een lief meisje te voor schijn met blonde haren. ze was wel dun en leeftijd van 9/10 jaar. ik riep me man van zie je dat?. ik vroeg aan het meisje waarom ze door mijn kamer ging en niet te voor schijn kwam en vertel me wat er aan de hand is en waarom je overleden bent. ze zei ik had veel epilepsie aanvallen en kon niet meer eten en drinken. ik vondt zo zielig en ik zei tegen haar waarom ga je niet naar god, ze keek me aan. ik zei: daar is het mooi groen, je hebt daar heel veel liefde en god zal goed voor je zorgen. daarna werd ik wakker. wat het betekend i dont know.

  1. Scarlet says:

   Hey Alba,

   Dit kan over heel veel verschillende dingen gaan en kan ik niet met zekerheid zo verklaren helaas.
   Het kan er op wijze dat je paranormale gaven hebt en jezelf tot medium kunt ontwikkelen (wanneer je in dit soort spirituele dingen geloofd).
   Het kan er ook over gaan dat je jezelf niet altijd geloofd voelt en dat je daardoor eigenlijk gekwetst bent.

   1. alba says:

    Gelukkig gebeurd het alleen in me droom dan in het echt. Geen idee of ik dat heb paranormaal. Dit is eerste keer dat ik iemand zie die overleden is en tegen me praat. Normaal zie ik in me droom dode mensen of mensen die een duivel in z’n lichaam hebben en dat ik het eruit wil roepen om ze weg te jagen met gebet van god. Dan gaan ze shake en raar doen zo eng. Ik vergeet dat soort dromen nooit. Volgens mij moet ik een boek kopen en al mijn enge dromen erin schrijven . De laatste is wel zo ben nogal gestresst laatste tijd. Ik gooi mezelf altijd te vol en dan barst ik om niets.

 48. Louke says:

  Hoi Scarlet

  Ik wordt net wakker uit een rare droom. En ik hoop dat je me kan uitleggen. Misschien moet ik eerst vermelden dat ik 6 maanden terug auto ongeluk heb gehad auto total loss en ik ongedeerd. Wel ziekenhuis nachtje. Andere auto kwam van links en ik had voorrang. En paar weken terug zat iemand achterop mijn auto met alleen blikschade gelukkig maar de angst zat er goed in. Er moet veel geregeld voor reparatie en verzekering etc.

  In mijn droom droomde ik dat ik bij garage was en af ging spreken. Toen opeens lag ik op een bed en kwamen aantal mensen afscheid nemen van mij. Het voelde voor mij niet alsof ik heel ziek was od dood ging ik kon alleen niet van bed afkomen. Mensen zeiden gedag alsof ik weg ging en niet dood ging. Volgende moment droomde ik dat ik ging zwemmen in zee. En later dat ik besefte dat ik de kinderen naar school bracht van dit is de laatste keer dat ik dit kan doen, morgen ben ik dood. En toen schrok ik wakker.

  Ik hoop dat je me wat uitleg kan geven hier over.
  Groeten Louke

  1. Scarlet says:

   Hey Louke,

   Dat is een intensieve droom en het kan inderdaad met je auto ongeluk te maken hebben gehad, al lijken de emoties in de droom zelf vrij rustig, niet te intensief en dat wijst erop dat deze droom meer gaat over veranderingen in jezelf, zeker ook aangezien de zee erin voorkwam. Dat staat namelijk symbool voor je emoties.
   Misschien ben je juist door alle gebeurtenissen emotioneel aan het veranderen? Meer voor jezelf aan het zorgen? Daar wijst deze droom namelijk op.

   1. Louke says:

    Bedankt voor je uitleg Scarlet, ik probeer idd wel te veranderen. Zelf merk ik er nog niet zo veel van maar fijn te weten dat in mijn hoofd al bezig ben met verandering.
    Hele geruststelling, het hield me wel bezig.

    Nogmaals bedankt
    Groeten Louke

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     Dan is die bevestiging inderdaad heel fijn. 🙂
     Je bent dus eigenlijk heel goed bezig met die verandering.

 49. Britta says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht een nare droom gehad. Ik heb gedroomd dat er een aanslag was op straat. Mijn vriend (relatie van negen jaar) en ik probeerden te vluchten en een eindje verderop voor ons was de dader die zich omdraaide en schoot. Ik dook naar beneden, hij had mij niet geraakt. Maar toen keek ik achterom en toen zag ik dat mijn vriend op zijn buik op de grond lag en dat hij in zijn voorhoofd was geraakt. Echt heel grafisch, een schotwond midden in het voorhoofd. Dat beeld was heel heftig. Ik boog voorover hem en begon heel hard te huilen (hysterisch) en hield hem vast en wilde hem niet loslaten. Wat betekent dit?

  Groeten en dank je,

  Britta

  1. Scarlet says:

   Hey Britta,

   Dat is inderdaad een hele nare droom!
   Dit gaat erover dat je de wereld een onveilige plek vind voor je vriend. Misschien dat je het idee hebt dat er mensen in zijn omgeving niet helemaal eerlijk of goed voor hem zijn.
   Deze droom geeft aan dat je dit niet prettig vindt en dat het hem heel veel kost.

 50. Inge says:

  Hoi!

  Allereerst: Wat fijn om te zien dat je anderen zo goed helpt.

  Ik heb een paar nachten terug een hevige droom gehad waarin mijn moeder mij vertelde dat ik kanker had en nog maar 4,5 weken te leven heb. Ik ben nu ontzettend bang dat er iets met mij gaat gebeuren over 4,5 week. Ik ben angstig aangelegd, ben bang voor ziektes en mijn oom is een maand geleden overleden aan kanker. Ondanks deze dingen, ben ik nog steeds erg bang dat er wel wat gebeurd.
  Ik hoor graag of je een verlossende reactie hebt voor mij!

  Groet,
  Inge

  1. Scarlet says:

   Hey Inge,

   Dat is erg lastig als dit precies je angsten raakt.
   Zoals je misschien gelezen hebt, gaat de dood in dromen vaak over een nieuw begin en iets achter je laten.

   Deze droom lijkt een combinatie te zijn van een verwerkingsdroom (van het overlijden van je oom) en het loslaten van iets wat betrekking heeft op je moeder.
   Waarschijnlijk een belemmerende overtuiging die je van haar over hebt genomen of een emotie die jullie beide bij je dragen.

   1. Inge says:

    Hoi Scarlet,

    Bedankt voor je snelle antwoord. Het is erg geruststellend. Kan ik dus die 4,5 week achter mij laten en het als iets symbolisch zien?

 51. Jesna says:

  Hoii,

  Ik droom steeds dat ik word vermoord maar ik blijf leven bijv, in 1 droom werd ik 4 keer in men hoofd geschoten maar ik ging niet dood en in een andere droom ontplofte er een raket op me en toen ging ik ook niet dood maar de gene naast me wel

  1. Scarlet says:

   Hey Jesna,

   Dit zijn verwerkingsdromen die aangeven dat je meer aan kunt dan je denkt en sterker bent dan je jezelf credit voor geeft.

 52. Anoniem says:

  Ik heb vannacht een hele rare droom gehad over dat ik heel hoog op een schommellende plank zat met een vriend, me vriend zat op een andere plank een ging met een ladder naar beneden, ik wou ook naar beneden maar viel van de ladder en klap ik was dood me ziel ging direct na de klap uit me lichaam. ik wist dat ik overleden was en voelde me een soort van geest ik kon bewegen maar niet praten en niemand zag me. Na dat weet ik niet meer wat er is gebeurd maar ik leefde weer en zat in de auto met mijn broer en iemand achterin die ik niet herkende ik zei tegen hun ik ben weer uit de dood opgestaan en het hun reageerde dus alsof het de normaalste zaak van de wereld was even later zat ik in een soort van gang een soort ziekenhuisgang leek het wel,met allemaal stoelen toen ik naar links keek zag ik 2 deuren, de deuren waren heel erg oud en waren helemaal versleten ik heb geen van de 2 deuren geopend en toen werd ik wakker. Zou u me kunnen vertellen wat deze droom inhoud?
  Vaker ben ik in me droom doodgegaan maar altijd werd ik gelijk wakker, maar bij deze droom ging het verder na dat ik doodging.

  1. Scarlet says:

   Deze droom gaat erover dat je eigenlijk te veel op je tenen loopt en dat je de behoefte hebt om wat meer los te laten en minder druk te ervaren.
   Alleen ben je ‘bang’ dat als je meer loslaat, anderen je niet meer zo leuk vinden en je er minder toe doet.

   Ergens weet je eigenlijk ook wel dat het daarna weer goedkomt. Er zijn altijd mensen die niet ‘weggaan’.
   die weten eigenlijk dat het tijd is dat je wat meer loslaat.
   Het is ook nodig voor je eigen proces, hoe oud het eigenlijk ook is.

 53. Susanne Staal says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat mijn oma ging verhuizen naar een verzorgingstehuis (in het echt gaat dat ook gebeuren). En dat ze op 2e kerstdag overlijdt. En dat mijn vader op dat moment breekt en onophoudelijk begint te huilen en ik hem ga troosten. Is dit een voorspellende droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Susanne,

   Het klinkt eerder als een verwerkingsdroom. Waarschijnlijk heb je ook opgepikt dat je vader het moeilijk heeft met de veranderingen die nu plaatsvinden.
   Het kan ook zijn dat je ergens aanvoelt dat je oma ook een beetje achteruit kan gaan nu ze naar een verzorgingstehuis gaat, want het is voor haar ook een nieuw hoofdstuk.

 54. Nancy says:

  Hoi
  Hele rare droom gehad terwijl ik normaal nooit kan onthouden wat ik droom. Even in het kort ik was in een groot huis de beneden verdieping voelde wel okj aan. Ik zag daar de vriendin van mijn broer met hun pasgeboren zoon. Ik had het idee dat zij op pasten op mijn twee jongste kinderen van anderhalf jaar en 6 maanden oud. Ik ken haar nog niet zo heel erg goed. Ik zag mijn kinderen niet op de begaande grond dus ging een verdieping hoger daar stonden op een soort van plateau een soort van gospelkoor te zingen en te prediken. Ik ging een gang in of hoger het huis in waar het niet fijn voelde en daar kwam ik in een donkere kamer en liep ineens over de vloer die vol met dode lichamen in grijze afvalzakken lagen. en ik voelde met mijn voeten hoe zacht de lichamen nog waren. Heel erg naar gevoel kreeg ik daarbij. Mijn kinderen heb ik niet echt goed gezien in de droom ik weet wel dat ik ze allebei wel weer levend en wel heb gevonden. Kep nog twee oudere kinderen die waren nergens aanwezig in de droom het huis deed me denken aan het huis waar ik vaker vroeger over heb gedroomd vlak voor een verhuizing toen was ook de beneden verdieping mooi en fijn, eenmaal. Verder naar boven was er verval en verwaarlozing en moest er nog van alles aan verbouwd en gedaan worden. Benieuwd waar deze droom voor staat en wat de achterliggende betekenis is….

  1. Scarlet says:

   Hey Nancy,

   In deze droom worden verschillende dingen verwerkt.
   Aan de ene kant gaat het erover dat je naar een goede relatie/verstandshouding zoekt met de vriendin van je broer. Vooral voor de kinderen, om ze een nog hechtere familie te geven.
   Daarnaast zit je in een loslaatproces. Je bent bezig met het loslaten van eventuele meningen en zelfs invloeden van het geloof.
   En ook dingen die verstopt zijn in het verleden of zelfs in de familie, je bent het aan het loslaten.

 55. Anoniem says:

  Bedankt voor de uitleg scarlet

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan!

 56. Maud says:

  Hoi Scarlet,

  Ik word wakker van een hele nare droom.
  Ik was met vriendinnen aan het stappen tot mijn moeder me belde om te wat te vertellen maar voelde gelijk dat het niet goed was. Ik ben toen naar huis gegaan. Toen ik thuis aan kwam was de hele kamer donker en lagen er allemaal bloemen en lintjes. Mijn moeder stond daar met een begrafenisondernemer en vertelde mij dat me vader een hartstilstand heeft gehad in de auto en de sloot is ingereden. De hele auto was in mekaar gereden.
  Ben er nu best wel benieuwd naar wat dit precies betekend.

  1. Scarlet says:

   Dat is zeker een hele nare droom.
   De droom gaat erover dat je voelt dat je vader aan het veranderen is of dat je vindt dat het belangrijk is dat hij gaat veranderen.
   Dit heeft vooral met hoe hij met zijn emoties en grenzen omgaat.

 57. Anne says:

  Beste Scarlet,

  Vannacht droomde ik over mijn ex-vlam. Hij en ik zijn nooit echt voor elkaar gegaan omdat we te jong en onbezonnen waren maar toch kwamen we (na relaties) altijd weer met elkaar in contact en pikten we op waar we gebleven waren. Ik heb altijd gevoel voor hem gehouden en ben hem laatst na jaren, in 2 maanden tijd zelfs 2 keer tegengekomen (terwijl hij aan de andere kant van het land woont) en ikzelf een relatie heb. Ik twijfel al over mijn relatie omdat hij een misstap heeft begaan, waardoor mijn vertrouwen weg is, hoewel ik er niet aan moet denken bij hem weg te gaan omdat ik zoveel van hem houdt. Toen ik hem weer zag is de twijfel nog meer gevoed. Sinds onze toevallige ontmoetingen staat hij telkens, iedere dag, bovenaan bij wie mijn sociale media account heeft gezien (tot vrijdag). Vannacht droomde ik dat hij overleed in een brand en ik werd huilend wakker. Het gekke is dat hij dit weekend ook geen enkele keer meer heeft gekeken op mijn accounts (en daar maakte ik mij al zorgen over omdat ik bang was de verbinding kwijt te raken en altijd heb gevoeld dat wij uiteindelijk zouden eindigen samen, omdat wij zoveel gemeen hebben en alle lessen voelen als rijping voor een relatie met elkaar). Nu ben ik bang dat zijn gevoel voor mij is gestopt, terwijl het mijne + dezelfde overtuiging nog heerst. Wat zou dit kunnen betekenen?

  Lieve groetjes,
  Anne

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Dat is een lastige situatie. Zo te lezen is hij sowieso een sterke zielsverwant of zelfs tweelingziel van je.
   Deze droom geeft tegelijkertijd aan dat er iets van loslaten heeft plaatsgevonden.
   Waarschijnlijk inderdaad van zijn kant, alsof hij voor zichzelf een nieuw begin aan het creëren is.
   Dat hoeft niet definitief te zijn, maar hij is dus een nieuwe weg ingeslagen.

 58. Anne says:

  Beste Scarlet,

  Bedankt voor je spoedige reactie en woorden vol wijsheid. Je slaat de spijker op zijn kop. Tweelingziel is iets wat ik van meerdere mediums heb gehoord en zelf ook voel en ervaar. Er komt een bijzonder concert aan in september in zijn woonplaats, waarbij mijn gevoel zegt dat we elkaar weer gaan zien (door onze gemeenschappelijke liefde voor opera, zo hebben we veel interesses gemeen). Mijn gevoel is nog steeds sterk maar de angst slaat nu wel toe dat hij mij idd op heeft gegeven en misschien voor een ander kiest, waardoor hij mij vergeet (omdat hij weet dat ik nu met een ander ben, waar hij het fijnste niet van weet). Vertrouwen op het universum kan zo moeilijk zijn…

  Lieve groet,
  Anne

  1. Scarlet says:

   Dat is ook heel erg lastig. De zielsverbinding zal alsnog blijven, dus waarschijnlijk ga je hem (als er weer wat rust is) wel weer voelen.
   Sterkte mooi mens!

   1. Anne says:

    Beste Scarlet,

    Je reactie raakt me. Heel erg bedankt voor je mooie woorden. Ik vind het prachtig wat je doet. Chapeau, mooi mens.

    Veel liefs,
    Anne

    1. Scarlet says:

     Dank je wel voor je lieve woorden Anne! 🙂

 59. Lisa says:

  Beste Scarlet,

  Graag leg ik mijn droom aan je voor…

  Ik droomde dat een voorspeller mij vertelde dat ik een gruwelijke dood zou hebben en mijn kindje van 3 erbij zou en het zou zien.

  En t gekke was dat ik me tijdens de droom al afvroeg of ik dit serieus moest nemen, en nog vreemder was, dat mijn dochtertje bij mijn bed stond (op t moment van de droom) dat ze bij me willde liggen..

  Hoop dat me kunt helpen, liefs Lisa bij voorbaat dankjewel!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je jezelf (onbewust) aan het ontwikkelen bent en dingen aan het veranderen bent.
   Alleen probeert deze droom je in dit proces duidelijk te maken dat je mag checken of de dingen die je verandert echt vanuit jezelf komen en of ze je dus niet door anderen opgelegd zijn of van anderen verwacht worden.
   Als dat zo is, is dat namelijk niet goed voor jou en niet goed voor je dochtertje.
   Zo bijzonder dat ze trouwens ergens je onrust aanvoelde. 🙂

   1. Lisa says:

    Lieve Scarlet,

    Dankjewel voor je uitleg, het stelt me gerust en ik kan me er in vinden..superbedankt.

    Zo ontzettend bijzonder en lief dat jij de mensen hier “helpt” .

    Lieve groetjes Lisa

    1. Scarlet says:

     Heel erg graag gedaan en dat is fijn om te horen. 🙂

 60. Tamara says:

  Goedemorgen Scarlet

  Mijn droom was heel kort .

  Ik droomde dat ik zei sorry mama ik heb dit niet zo gewild ..en het voelde echt dat ik dood ging.

  Daarna werd ik zo bang wakker en was echt in paniek .
  Ik probeer rustig te worden maar het lukt me niet echt .

  Dankjewel voor je uitleg
  Veel liefs Tamara

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze korte droom geeft aan dat je ergens (onbewust) een schuldgevoel of hebt of dat je behoorlijk perfectionistisch bent en dat je dat nu voorzichtig probeert los te laten

 61. Kar says:

  Geachte scarlett,

  Ik heb een half jaar geleden gedroomd dat ik mijn eigen crematiedienst zag..mijn kist..en op de voorste rij rechts zaten mijn 2 zoontjes van 4 &8 en mijn vriend.
  Nu heb ik 1 zoon en vriend maar ben waarschijnlijk zwanger van een zoon.
  Het beangstigd mij en ik weet niet goed wat de reden hiervan is.
  Wel heb ik na de geboorte van mijn zoon paniek aanvallen gehad maar dat was in die tijd weg.

  Kun jij dit verklaren?

  1. Scarlet says:

   Hey Kar,

   De kans dat dit een voorspellende droom is in de zin dat je dan echt overlijdt is heel erg klein.
   Waar deze droom waarschijnlijk wel over gaat is dat je in die fase van je leven dingen gaat veranderen en loslaten.
   Transformeren is het woord wat daar echt bij hoort.
   Het is dus meer een signaal dat je nu al dingen aan het veranderen bent of juist dan (als je zonen zo oud zijn) dingen gaat veranderen.

 62. F says:

  Hoi goedemorgen,

  Ik droomde dat ik in een oud groot huis was. Ik kwam er achter dat er een hoop dingen gebeurd waren in het huis en er een gevaarlijk/slecht persoon vermoord was en onder de houten vloer lag. Ik was er met onbekende in het huis toen we hoorde dat er wat gebeurde met de vloer.. Die man was opgestaan uit de dood en opzoek naar iemand , ik was heel bang voor hem, maar ik kon mij nergens verstoppen. Ik was bang dat hij mij wat aan wilde doen.Toen hij mij zag bleek hij eigenlijk heel aardig te zijn. Ineens waren er vrienden van mij ook in dat huis en hebben we met zijn alle gepraat.

  1. Scarlet says:

   Hey F,

   Deze droom geeft aan dat je een angst aan het loslaten bent.
   Deze angst heeft je tegengehouden om een nieuwe fase/ontwikkeling aan te gaan.
   En deze droom geeft als het ware ook aan dat dingen niet altijd zo erg/groot zijn als ze lijken.

 63. Deborah says:

  Hey ik had een nachtmerrie dat ik een oud klasgenootje tegen kwam en wilde een selfie maken toen zag ik haar wel naast me maar niet op de camera ze bleek een geest te zijn? Wat zegt dit

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je iets aan het loslaten/verwerken bent uit de tijd dat je bij haar in de klas zat.

 64. Maria says:

  Heey ,
  Droomde over de vader van mij kind dat hem na al die tijd zag er bleek niks met hem aan de hand te zijn toen hem zag , daarna pleegde hij plots zelfmoord greep me toch wel erg aan wat betekend dit

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Wat een heftige droom. Het geeft aan dat je ergens doorhebt dat hij zichzelf te kort doet of niet handig handelt, waardoor hij zichzelf klem zet.

 65. Naadje says:

  Hi scarlet

  Ik droom al een paar weken enge dromen over mijn partner. Elke keer wordt ik bang angstig en verward wakker. Verschillende keer achter mekaar weken aan stuk is het nu al gebeurt dat ik die enge dromen heb. In ene droom werd hij achtervolgd en ging die dood. De angsthaas abnormaal wat ik voelde bij wakker worden. Andere droom ey die vast in een brandend voertuig en kon die niet ontsnappen en ook hier weer enorme straal van angst wakker geworden. Dan nu weer gat in de nacht wakker waar die gegijzeld werd en ik doodsbang af er te wachten in een ruimte met sommige bekende mensen sommige onbekenden we zouden vertrekken op reis maar werd die gegijzeld en die mensen zag ik letterlijk uit een gebouw lijken buiten brengen van mensen die gemarteld en vermoord werden. Er was 1 man die voor hem werkte die kreeg telefonisch opdrachten kwam spullen uit zijn kast halen met name een horloge was enorm agressief toen ik aan huilen en smeken was ik was in de droom hele tijd aan vragen aan mensen rondom me om te bidden dat die veilig zou zijn maar de angst ook hier werd ik wakker midden in angst straal. Heel gekke zaken telkens Een overspoeling van angst en dat die dood gaat… en elke keer wordt ik klokslag wakker op zelfde uur 3h snachts

  1. Naadje says:

   Ps: Ook bij het wakker worden krijg ik de angst niet van me af. Nog nooit zo vaak achter mekaar slechte droom gehad in heel mijn leven. Maar nu heb ik zoiets van er gaat precies toch iets ergs gebeuren….

  2. Scarlet says:

   Hey Naadje,

   Wat een heftige dromen.
   Als ik de belangrijkste elementen uit deze dromen oppak, gaat het er eerder over dat je aanvoelt dat er iets in hem niet helemaal goed gaat.
   Het klinkt alsof het voor jou voelt alsof hij heel erg gestrest is of zelfs richting een burn-out aan het gaan is.
   En het lijkt alsof je hem wilt helpen, wilt ontzien, maar niet goed weet hoe.

   1. Naadje says:

    Dag scarlet

    Dank je wel voor je antwoord. Waardeer het enorm.

    Liefs Naadje

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 66. Kris says:

  Hallo Scarlet,

  Mijn zoon (13jr) vertelde dat hij droomde dat hij dood was. Het meest vervelend aan de droom vond hij dat hij wel bij ons, zijn gezin, kon zijn, maar dat wij hem niet konden horen en zien. Uiteindelijk was er een vriend van hem die hem wél kon zien en die kon de vertaling naar ons doen. Kun je me helpen deze droom te duiden?

  Bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Kris,

   Deze droom is een verwerkingsdroom.
   Ergens voelt hij zich niet altijd gehoord en begrepen, terwijl hij zich wel een onderdeel van jullie gezin voelt.
   Dat mocht even een plekje krijgen.

 67. Peggy says:

  Hoi scarlet,

  Ik heb ooit een klein middenrifbreukje gehad en nu jaren later heb ik last van mijn slokdarm en maagzuur ook door slechte gewoontes, en erg veel stress, daardoor weer angsten… besef ik mij maar al te goed, ik ben daar inmiddels wel mee bezig dmv fitness,yoga,meditatie,muziek, nu zit ik met het volgende:

  Ik droomde een tijd terug dat ik bij de dokter was, en daar op tafel lag, en die dokter begon te huilen en zei: ik kan je niet meer opereren
  Je gaat dood, en toen ik wakker schrok, want het voelde zo echt, normaal gesproken weet ik vaak als er iets is met mij hoe ik dat onderliggend spiritueel kan bereiken, dit niet.
  Al weet ik dat het stress, relatie en zeker her werk is, en slechtere gewoontes …weet ook waardoor dat komt inmiddels, dus mischien is dat wel het onderliggende en ben ik te veel aan het overanalyseren…

  Ik voel dat er wel iets gaat veranderen in mijn leven het voelt positief maar door die droom en mijn eeuwige vasthhouden ipv loslaten kan ik nog niet zo ontspannen maakt me ook erg moe en verdrietig

  Wil jou toch vragen wat jou inzichten zijn als je mij zo leest

  Alvast bedankt Groetjes Peggy

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Peggy,

   Deze droom zou ik inderdaad vertalen dat het over loslaten gaat.
   Er komt inderdaad een grote verandering aan en waarschijnlijk mag je hier iets voor achterlaten wat veel impact maakt en ook iets wat je veel stress heeft gegeven.
   Deze droom geeft aan dat dit loslaten echt nodig is.

   1. peggy says:

    aah ja loslaten, dankjewel lieve scarlet, deze bevestiging had ik echt nodig!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 68. Gin says:

  Hoi Scarlett.

  Ik had een hele vreemde door elkaar lopende droom.

  Het begon in een appartement waar ik blijkbaar woonde, ik was de sleutel van de algemene ingang vergeten nadat ik wat vrienden had uitgezwaaid, en belde dus bij een buurman aan, ik herkende diegene niet in het echte leven.

  Hij deed de deur voor me open, en ik ging naar binnen.

  Aangekomen in mijn woning zat daar mijn overleden vriend vader van mijn dochter. Die gaf me raad en zei dat ik goed uit moest kijken en het beste gewoon binnen kon blijven omdat ik ook 4 hoog woonde. (Heel apart).
  En gewoon moest kijken naar het uitzicht.

  Toen ik op het balkon ging staan zag ik iets vallen.
  Het bleek een hand te zijn van de buurman die de deur voor me had open gemaakt. Hij wilde zelfmoord plegen door zijn polsen door te snijden.
  Ik rende naar beneden en uiteindelijk stond ik in een politiebureau en werd ik als getuige gehoord, mensen konden bevestigen dat hij de deur voor me had open gedaan, en ik gaf aan niet te kunnen kijken naar die hand. Misselijk ging ik weg. En onderweg sloeg mijn droom ineens om, ik was onderweg naar de middelbare school van vroeger maar ik kon de weg naar de juiste school niet vinden. Ik kwam iemand tegen en met hem wilde ik weer naar huis. Maar die weg was zo raar. Met obstakels, hoogtes en ruimten waar je net doorheen kan.

  Kan je hier iets uithalen?!

  Normaal laat ik een droom wel los, maar deze blijft me bezig houden.

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf beter mag beschermen en meer voor jezelf mag kiezen en verschillende situaties.
   Er zit namelijk het gevoel onder dat je soms (onterecht) verantwoordelijk wordt gehouden (of jezelf onterecht verantwoordelijk houdt) voor wat anderen doen.
   Zeker als ze wel goede dingen doen (voor jou).
   Hierin zoek je op dit moment (onbewust) je weg en analyseer je ook hoe je dit soort dingen vroeger hebt aangepakt.

 69. Daphne says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik ergens op aan het slaan was en plots schrok ik wakker en voelde me doodstil liggen, bij het wakker schrikken begonnen mijn beide voeten pijn te doen. Een soort van verdamping. Het voelde alsof ik weer terug in mijn lijf kwam.

  Vervolgens droomde ik over een buurtbewoner hier iets verder op. (Ze hebben laatst een baby gekregen).

  Ik kreeg een boodschap door middels een video bericht van haar man. Haar man bleek overleden. Hij vertelde best een hoop. Maar wat precies weet ik niet meer. Wel dat het een soort afscheids bericht was.. en dat hij was omgekomen in een ongeluk op zijn werk. Als ik dit visualiseer zie ik een hijskraan voor me. Ik had het gevoel dat ik hier iets mee moest doen. Dat iik hierover zijn vrouw moest vertellen.

  Even later liep ik met mijn collega, welke om mijn hulp vroeg een wandeling. We hadden het over de feestent die er vanavond voor de laatste keer stond. Hij vertelde mij dat hij blij was om nog te leven. Hij was bang. En hij vertelde mij dat hij bijna niet meer wakker was geworden. (Mijn collega’s heeft een hart operatie ondergaan een paar jaar geleden).
  Ondertussen waren we stukjes leer aan het verzamelen ofzo. Ergens vanaf aan het scheuren..

  Later, ik liep naar het huis van mijn buurtbewoonster en ben er naar binnen gegaan. Ik voelde het verdriet en het gemis. De kinderen waren aan het spelen en ik ben naar haar toe gelopen. Ik vond haar een heel sterke vrouw. Ondanks dat haar man was overleden. Was ze nog steeds voor haar kinderen aan het zorgen en het huishouden aan het doen. Terwijl ik en zij wisten dat haar man niet meer terug zou komen.
  Ik bedacht mij opeens dat ik laatst ook steun (iets soortgelijks) had gedaan bij hun buren… een vorige keer….
  Ze vertelde me dat ze blij was dat ik zo maar was gekomen. Dat niet veel mensen dit doen omdat ze angstig zijn..

  In fysiek leven heb ik helemaal geen contact met deze mensen.. wat heeft het te betekenen? En het stukje met mijn collega? Zou het kunnen dat ik hun energie heb opgepikt/oppik? Dit was het eerste waar ik vanmorgen aan dacht bij het wakker worden..

  Liefs, Daphne.

  1. Scarlet says:

   Hey Daphne,

   Dit klinkt alsof het inderdaad intuïtieve dromen zijn.
   Ik denk dat je inderdaad de energie van deze mensen oppikt.
   Waarschijnlijk zijn je buren aan het onderzoeken hoe ze deze nieuwe levensfase het beste aan kunnen gaan, maar dat dat niet makkelijk gaat.
   Vooral de man lijkt er moeite mee te hebben.
   Je zou ook onbewust iets voor ze willen doen, maar dat is lastig.

   De collega is zo te lezen vooral dankbaar dat hij leeft en op zoek naar de volgende stapjes in zijn leven.

 70. Daphne says:

  Dank je wel voor je berichtje terug.
  Eigenlijk doe ik dit constant..
  Jouw bericht bevestigd het voor mij..

 71. Mirjam says:

  Hoi Scarlet,

  Heel graag zou ik van je horen wat mijn droom te betekenen heeft.

  Meestal onthoud ik mijn dromen niet, maar deze was zo duidelijk…

  In mijn droom had ik darmkanker en ik was direct terminaal, maar ging gauw afscheid nemen van iedereen omdat het zo snel zou gaan, het gekke was dat ik helemaal niet ziek leek…

  Lees heel graag wat jij ervan denkt.

  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat over veranderingen in jezelf. Je bent aan het ‘transformeren’.
   Vooral op emotioneel gebied. Je wilt dingen op gevoelsniveau anders aangaan.

   1. Mirjam says:

    Dank je wel! Wat fijn om te horen en wat ontzettend mooi dat je dit voor ons doet

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 72. Daniela says:

  Hoi Scarlett..

  Mijn droom was dat mijn jongste kind in mijn armen zonder reden stierf en mijn zus naast mij zat om mij te troosten.

  Heel kort was het naar heel beangstigend..

  Hoop dat je mij kan helpen.
  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dat klinkt ontzettend naar!
   Deze droom gaat erover dat je merkt dat je jongste kind aan het veranderen is, dat jullie band aan het veranderen is.
   Dat hoeft gelukkig niet op een vervelende manier te zijn.

 73. Gina says:

  Hoi ik heb gedroomd met een ex schoonnzus die al 1 jaar is overleden . We waren met elkaar aan het praten en toen vroeg zij iets over mijn haar .maar ik werd wakker en kon geen antwoord geven .mijn dochter heeft 1 dag eerder ook met haar gedroomd en met haar gepraat. Wat zou dit betekenen ?

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Als je in spiritualiteit gelooft, dan geven deze dromen aan dat ze even op bezoek is geweest.

   Als we het volledig psychologisch benaderen, dan ben je iets wat er tussen jullie gebeurd is toen ze nog leefde aan het verwerken.

 74. Selma Vlinderhart says:

  Hoi hoi,
  kom weer bij jou terecht ❤️
  ik ben er weer met me vage dromen
  Ik droomde vannacht dat ineens beide mijn ouders overleden … de een op zondag de ander op woensdag…
  Zo raar allemaal…natuurlijk verdrietig in me droom …ging me moeder bellen om te vertellen van mijn vader en ze wilde videobellen…
  en later overleed ook me moeder… bizar
  Lieve groetjes
  Selma Vlinderhart

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dat klinkt als een hele intensieve droom.
   Het klinkt alsof de manier waarop je naar ze kijkt aan het veranderen is en dat kan ook heel positief zijn.
   Of jullie band is in zijn geheel aan het veranderen. Waarschijnlijk ben je meer je eigen keuzes aan het maken. 🙂

 75. Wilma says:

  Ik droom dat ik, na een korte overweging, van een hoog gebouw spring. Tijdens mijn sprong zie ik voor mij een onbekende man, die hetzelfde heeft gedaan, doodvallen. Een bloedbad voor mijn ogen. Niet fijn om te zien maar ik raak er ook niet van in paniek. Ik hoop alleen wel, op dat moment, dat mijn sprong goed mag gaan en dat gebeurt ook. Ik kom met een zachte landing precies waar ik moet zijn, op mijn voeten terecht. Ik maak vaker die hele hoge sprongen en dat gaat ook altijd goed. Het is alleen die onbekende man, in roodgeruite houthakkers blouse met spijkerbroek, die te pletter valt. Heb jij enig idee wat dat kan betekenen? Ik kom kennelijk wel op mijn pootjes terecht maar daar waar het mannen betreft. Haha

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom gaat erover dat je meer mag vertrouwen op je eigen kunnen. Dat je meer kracht in je hebt dan je denkt.
   Je mag zien dat jij dingen op kunt pakken waar anderen het misschien niet kunnen.
   Daarnaast gaat het ook over loslaten van opgelegde ideeën van wat je wel en niet zou moeten kunnen en doen.

   1. Wilma says:

    Wat een mooie uitleg. Dankjewel!

    Liefs, Wilma

 76. Denise says:

  Hallo Scarlett,

  Kan je mij helpen mijn droom te vertalen?

  Ik droomde dat mijn vader was overleden. En dat ik dat hoorde en dat ik dacht hoe moet het nou met mijn moeder ? Dus ik zei tegen Mijn vriend ik moet naar mijn moeder… mijn moeder is helemaal alleen. En toen ging hij me helemaal uitlachen en zei je moeder is volwassen. En hij bleef lachen en ik was zo boos dat ik gilde mijn vader is dood. En hij bleef lachen. Dus ik ging heel hard huilen en bleef roepen mijn vader is dood dus ik begon heb te slaan in zijn buik en steeds harder en harder terwijl hij bleef lachen. Toen werd ik wakker. Droom was zo echt dat ik dacht ik moet mijn moeder bellen om te vragen hoe het met haar gaat.
  Ik zet mijn telefoon aan en ik zie 333 op de klok en 22 22 Dan pas realiseer ik me dat dit een droom was

  1. Scarlet says:

   Hoi Hoi,

   Deze droom is een verwerkingsdroom.
   Je voelt aan iets dat je ouders aan het veranderen zijn/een nieuwe fase ingaan en eigenlijk ben jij dat ook aan het doen.
   Alleen heb je soms ook het gevoel dat je vriend je niet helemaal serieus neemt. Dat hij soms iets niet belangrijk vindt, wat jij heel belangrijk vindt of emoties bij voelt.
   Dat werd hierin heel intens verwerkt, waarschijnlijk omdat het al een tijdje aan het opbouwen is.

 77. Sandra says:

  Hallo Scarlet,
  Mijn droom ging over mijn dood. Ik wist dat Ik
  dood zou gaan omdat ik ziek was. Ik was bezig om een herrinneringskist te maken voor mijn kinderen.
  Toen kwam mijn vader met een hondje aanlopen en begon ik heel hard te huilen. Daardoor werd ik buiten adem wakker.

  Het gevoel is heel gek om zo wakker te worden.
  Kun jij mijn droom nader verklaren?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je een nieuwe fase in aan het gaan bent. Misschien omdat je jezelf meer tot prioritiet aan het maken bent of omdat je kinderen zelfstandiger aan het worden zijn.
   Het voelt in ieder geval een beetje vreemd en dat probeer je in deze droom te verwerken.

 78. Shir says:

  Hoi,

  Ik had een droom dat ik met mijn familie was en ik zag mijn overleden opa tussen de familie zitten alleen ik kom hem zien en ik vind dat eigenlijk heel normaal dat ik hem kon zien, ik was niet meer bang

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Wat een bijzondere droom.
   Ik denk dat deze droom vooral een signaal is dat je ergens voelt dat je opa (zijn energie) nog steeds bij jullie is.

 79. Rowan says:

  Hoi Scarlet,

  Ik ontwaak net uit een droom waarbij ik ruzie had met mijn vader. Hij was niet erg blij met mijn seksuele geaardheid en begon me te achtervolgen. Ik werd zo boos dat ik begon te schreeuwen en hem begon te achtervolgen. Toen ik hem te pakken had vermoordde ik hem. Op dat moment veranderde hij in een plant die ik volledig kapot trok en regende de aarde en wortelen neer op alle mensen die toevallig langs liepen. De sfeer was intens naar. Echt de naarste droom die ik ooit heb gehad. Het begon leuk. Ik had een meisje leren kennen en we vonden elkaar leuk. Vervolgens ging het mis.

  Kan jij deze droom duiden?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dat klinkt inderdaad als een hele nare droom.
   Waar dit vooral over gaat is dat je je aan het losmaken bent van de mening van je vader.
   Ergens heb je het gevoel dat hij je iets oplegt, misschien zelfs zonder iets te zeggen en dat komt er in deze droom uit.
   Eigenlijk ben je meer ruimte aan het creëren voor jezelf en wat je zelf wil.

 80. Karin says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat mijn vader overleden was (dit is in het echt niet zo). We zaten met de familie aan tafel en hij kwam erbij zitten. Ik kon volledig met hem communiceren. Het leek alsof hij er gewoon echt was maar ik voelde en wist dat ik met hem sprak vanuit de andere wereld.
  Dit gesprek met mijn vader vond ik niet heel fijn. Hij deed zo nuchter. Toen ik bijvoorbeeld vroeg hoe het was om te sterven, zijn ervaring met het gaan naar de hemel zei hij dat hij daar niks van heeft gemerkt. Hij vond er niets bijzonders aan. Het voelde voor mij alsof mijn beeld en de verhalen die je hoort illusie zijn. Dat de dood dus helemaal niet perse heel mooi is. Het is ‘gewoon’.
  Ik merkte dat ik heel betrokken bij mijn vader.

  Mijn vader ging op een gegeven moment even weg. Hij zei: ben zo terug en kwam met wat eten terug en ging weer op zijn stoel zitten. Ik merkte dat ik het moeilijk vond dat ik niet wist waar hij was. Mijn vader gaf mij kleine hapjes met een vork te eten en ik keek sip en had tranen.

  Mijn vader zag er strenger uit en leek minder liefdevol vanuit de andere wereld. Hij had in de ander wereld meer haar, donkere stekels terwijl hij nu niet veel haar heeft. Hij oogde veel jonger.

  Ik mijn droom werd ik op een gegeven moment bang. Ik was aan het wandelen en liep op straat en kwam uit bij een heg met bomen. Er kwam in ene een harde windvlaag aan die er eerder niet was. Ik vloog een stukje over de weg. Het voelde heel eng. Het voelde precies zoals ik me vroeger ook altijd voelde (was altijd bang in het donker). Ik probeerde wakker te worden en dit lukte. Ik ben toen weer gaan slapen en werd weer bang. Ben toen weer wakker geworden. Het leek alsof een soort van bewust wakker kon worden. Dit stuk van mijn droom, die angst had ook een link met mijn overleden vader.

  In mijn droom was ik ook aan het auto rijden. Een vriendin zat naast me en zou me navigeren. Dit deed ze niet goed. Dit irriteerde me enorm. Zij ging de hele tijd het beeld inzoomen waardoor ik het niet goed meer kon zien. We stonden toen op de verkeerde rijstrook en ik weet dat ik toen ook een link was met mijn vader maar dat weet ik niet meer.

  Bedankt alvast!

  Lieve groetjes Karin

  1. Scarlet says:

   Hoi Karin,

   Dat klinkt als een hele intensieve droom.
   Het laagje wat er voor jezelf onder zit is dat je de begeleiding en hulp van anderen aan het loslaten bent.
   Je merkt namelijk dat zo gegroeid bent dat je ondertussen meer je eigen begeleider bent en anderen je niet zo goed kunnen helpen.
   Dat voelt goed, maar ook verdrietig.

   Tegelijkertijd zit hier een angst onder. Een angst dat als je meer voor jezelf ‘kiest’ op deze manier, dat de verbinding met je vader (en anderen) verandert.
   Dat het minder ‘liefdevol’ wordt en stiller wordt.
   Het is echter een angst en deze hoeft dus helemaal geen gelijk te hebben.

   1. Karin says:

    Dank je wel lieve Scarlet. Zo fijn dat er mensen zijn zoals jij!
    Het duiden van de dromen helpt mij ontzettend in mijn proces!
    Lieve groetjes van een ontzettend dankbaar mens

    1. Scarlet says:

     Dankjewel voor je lieve woorden mooi mens!
     Dat is zo fijn om te horen. 🙂

 81. Ilona says:

  Goedemorgen,

  Ik droomde net dat ik onderweg naar huis was met twee vriendinnen en dat ik moest remmen met mijn auto. Dit zorgde bij mijn vriendin achterin dat zij op 1 of andere manier haar nek brak en direct dood was. Ik voelde me eigenlijk ten onrechte enorm schuldig en kon alleen maar huilen dat ik dit gedaan had. Mijn andere vriendin troostte me en zei dat ik er niets aan kon doen en het een ongeluk was.

  Wat betekent dit?

  Groetjes,
  Ilona

  1. Scarlet says:

   Hey Ilona,

   Deze droom geeft aan dat je je enorm (te veel) verantwoordelijk voelt voor de mensen die je in je eigen ruimte toelaat.
   Dit zorgt ervoor dat je spanning bij je draagt die jou vervolgens weer blokkeert.

 82. Ella says:

  Hoi Scarlet,

  Ik ben net wakker geschrokken uit een droom die ik graag wat beter zou willen begrijpen.

  De droom begint al heel raar en in de droom vallen de kleinste details me op. Ik loop in een aardig tempo op het station en hou in voor een man op de fiets met 2 honden. De honden blaffen (op agressieve manier naar elkaar). Opeens is er heel veel politie en onrust. Een (verwarde) vrouw krijgt kans om op me af te rennen en ben bang dat zij mij iets zal aandoen. Opeens ben ik op mijn werk. Aan het einde van een gesprek met een klant kijk ik op mijn telefoon. Ik heb een gemiste oproep, het voelt niet goed. Ik weet intuïtief dat het nummer van de politie is. Ik open een berichtje en zie een foto van de auto van mijn vriend. Deze heeft aan de voorkant wat schade, maar niet veel. Omdat ik niet weet hoe het met hem gaat ben ik wel in paniek. Ik zit opeens in een auto, ik probeer ergens te komen. Ik denk aan de kinderen die opgevangen moete worden, maar de plek waar ik rij ken ik niet. Ik ben tijdens het rijden aan het zoeken,gehaast en rij nog een doodlopende straat in waaruit ik moet keren. Ik ben opeens bij een huis. Mijn zus is daar, ze heeft haar dochtertje vast en praat met iemand. Ze kijkt naar me en laat mij een foto zien van mijn vriend op z’n buik, op een ziekenhuisbed, ik zie veel bloed , slangen en monitoren en terwijl ze zegt:ze hebben nog geprobeerd.. , begin ik te huilen en gillen en schrik ik wakker.

  Alvast bedankt.

  Groetjes,

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Wat een nare droom.
   Deze droom gaat erover dat je je op dit moment onveilig voelt bij andere mensen.
   Waarschijnlijk is het leven in het algemeen je even te veel en dat triggert een enorme angst om je vriend te verliezen, wat weer verwerkt wordt in deze droom.
   Het geeft ook aan dat je ervaart dat je vriend niet helemaal goed voor zichzelf zorgt. Je neemt waar dat hij stress heeft en dat dat niet helemaal goed gaat. Er mag iets veranderen.

   1. Ella says:

    Bedankt voor je reactie.

    Wat mooi dat een wildvreemd aan de hand van een droom precies kan omschrijven hoe ik me al een aantal weken voel, ondanks dat ik dit heel hard probeer te negeren. Toevallig de avond voor mn droom mijn zorgen naar mn vriend geuit. Hij zag er erg moe uit en heeft het al een aantal weken erg druk op zijn werk. Tijd voor verandering! Bedankt voor dit!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     Wat mooi dat het precies klopt met wat er speelt.
     Ik wens jullie al het goeds toe met deze verandering. 🙂

 83. Anne says:

  Ik droomde dat ik me door een ex van lang geleden liet neersteken. Ik was gaan liggen in bed en heb gewacht tot hij wegging en overleefde het uiteindelijk. Het overleven voelde ook als een beslissing.

  1. Scarlet says:

   Dit klinkt alsof je nu echt toekomt aan het verwerken van een pijn van toen.

Leave a comment

Your email address will not be published.