Dromen over de dood

geplaatst op
dromen over de dood

Dromen over de dood. Wat betekent het als je droomt over de dood? Dromen over de dood kunnen behoorlijk beangstigend zijn, maar gelukkig is de betekenis vaak heel positief. De dood staat namelijk meestal voor het afronden van het oude en een nieuw begin. Zo kan je bijvoorbeeld dromen over de dood als je van baan gaat veranderen of je opleiding afrondt.

Als je zelf doodgaat

Als je droomt dat je zelf doodgaat op een natuurlijke manier, dan gaat de afronding van de oude fase heel natuurlijk en geleidelijk. Zo kan je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier uit elkaar groeien met een goede vriend of vriendin. Of je gaat na jaren hard werken eindelijk met pensioen.

Dromen dat je verongelukt

Als je droomt dat je overlijdt naar aanleiding van een ongeluk, dan zegt dat dat het einde van iets (wat misschien nog moet komen) behoorlijk abrupt voor jou kwam. Je zag het misschien niet eens aankomen.
Daarnaast kan het zijn dat deze droom een uiting is van zorgen of angsten die je hebt. Er hoeft dus eigenlijk helemaal niks te gebeuren.

Dromen dat je vermoord wordt

Word je in je droom vermoord? Dan geeft jouw geest aan dat je jezelf te veel afhankelijk maakt van anderen. Zij kunnen keuzes maken of maken zelfs al keuzes die slecht voor jou zijn. Dit kan jou uiteindelijk een hoop zorgen, verdriet of problemen opleveren.

Dromen over de dood: als iemand anders doodgaat

Wanneer je droomt dat een ander doodgaat, dan zegt dat dat jij ziet of voelt dat bij deze persoon een hoop gaat veranderen in zijn of haar leven. De manier waarop deze persoon doodgaat zegt iets over de reden van de verandering of de gevolgen van de verandering.

Door een ongeluk: er is plotseling iets onverwachts veranderd.
Hij of zij wordt vermoord: andere mensen hebben ervoor gezorgd.
Een natuurlijke dood: het was gepland of is juist goed voor deze persoon.

Een andere reden dat je droomt over iemand anders zijn dood is dat jullie relatie verandert of dat jullie meer afstand van elkaar gaan nemen.

Heb je hulp nodig met het vertalen van jouw droom? Laat dan een reactie achter, dan kijk ik wat ik voor je kan doen. 🙂

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

60 Reacties

 1. Annelies says:

  Hallo Scarlet,

  Ik ben net wakker geworden van een nare droom. Een vriendin van mij en ik zaten in een trein. We moesten uitstappen en de trein begon al snel weer te vertrekken. Ik kon nog voor de trein het perron op springen. Ik keek achterom om te kijken waar mijn vriendin was. Zij moest wachten tot de trein voorbij was, maar ze stond als het ware op de rails van het naastliggende spoor. Terwijl ik naar haar keek zag ik haar staren en een beetje dagdromen en op dat moment komt er van de andere kant een trein keihard aanrijden en schept haar. Ze vliegt door de lucht en komt verderop op de rails terecht. Ik schreeuw het uit en zie eigenlijk al meteen dat ze dit niet overleeft. Ik word wakker van de nare droom. Ik kijk even later op mijn telefoon en heb ik een berichtje van haar waarin ze me vertelt dat haar vriend haar bedrogen heeft en dat het uit is… Ik vind dit toch wel opmerkelijk en was benieuwd wat jij hier over kan vertellen? Heb ik iets aangevoeld en zegt de droom iets over die vriendin en de manier waarop het is gegaan? Kan ik haar wellicht helpen? Ik hoor het graag. Groet, Annelies

  1. Scarlet says:

   Goede middag lieve Annelies,

   Als we symbolisch naar de droom kijken zou ik direct zeggen dat je het gevoel hebt dat je vriendin haar leven aan het ontsporen is en dat er veel dingen voor haar gaan veranderen.
   Aangezien je precies zo’n berichtje krijgt, kunnen we zeker stellen dat dit een intuïtie ingeving van je was. 🙂

 2. Anoniem says:

  Hoi Scarlett,

  Ik heb gedroomd dat ik dood ging doordat ik van een hoog gebouw afviel (niet sprong). Na een vrije val voelde ik een klap op mijn achterhoofd waarna ik voelde dat ik doodging en vervolgens mijn oma en oom zag. Ik denk er nog best veel aan het was een heel gek gevoel.. wat moet ik hiermee? Ik durf er zelfs niet echt over te praten omdat het zo raar/heftig is.

  1. Scarlet says:

   Goede avond lieve Anoniem,

   Dat is inderdaad vrij heftig! Het kan eigenlijk meerdere dingen betekenen in dit geval. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het gevoel hebt dat je je basis een stukje verloren bent en dus op zoek bent naar nieuwe houvast. Maar het kan ook zijn dat misschien een van deze mensen al overleden is en je op kwamen zoeken. Alleen wist je onderbewustzijn niet goed hoe hij je dit duidelijk moest maken.

 3. Loes says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droom regelmatig dat er iemand dood gaat, meestal een van mijn ouders soms een van mijn oma’s die beide al overleden zijn.
  Ze moeten altijd bewust afscheid nemen van het leven ze zijn in goede gezondheid en in een keer moeten over een paar dagen afscheid nemen terwijl ze dat niet willen. Alles is heel realistisch en tot in detail ( ik droom veel en vaak tot in detail ) Het zijn nogal vervelende dromen die regelmatig voorkomen ik zou wel graag willen weten waar dat vandaan komt.

  1. Scarlet says:

   Hey Loes,

   Dat is bijzonder! Heeft het niet mee te maken dat je je oma’s nog best een beetje mist en met ze verbonden bent?
   En daarnaast ook een stuk angst om je ouders te verliezen. Dat voelt nog niet goed.

 4. Victor says:

  Hoi scarlet, ik lig nu in bed en ben wakker geworden van een nare droom. Kunt u me misschien uitleggen wat deze droom inhoud. Ik weet het niet heel specifiek meer, maar ik was een politie op straat en ik was samen met een andere politie die ik niet kende en wij waren dus op een plaats delict. Het lichaam kon ik niet zien of herinneren ik me niet maar de familieleden die bij de persoon hoorde waren er wel en wilde dus per se naar dat lichaam toe omdat ze afscheid wilde nemen. Even later wilde ik naar mijn vriendin en kreeg ik te horen te ze dood zou gaan aan hartaanvallen en toen kwam er een dokter binnen die me vast gingen maken en ik besefte dat ik er werd ingeluisd om donor te zijn voor mijn vriendin. Ik zag aan haar blik dat ze er vanaf wist dat ik gedwongen werd het te doen en tien ik haar aan keek vond ik het oké dat ik dus in de maling was genomen en stemde toe dat ze mijn hart zou krijgen. Dat betekende dus dat ik zou overlijden. Uiteindelijk is het niet gebeurd. Ze lag opeens thuis en ik ging naar haar toe en vroeg aan haar wat er was omdat ze daar deed en toe kreeg ik weer tevoren dat ze dood zou gaan. Ik liep weg van verdriet en kreeg even later een telefoontje dat ik ook zou overlijden door een of andere aandoening in mijn longen. En kort daarna ademde ik paars bloed uit. Ik was bij mijn ouders hun huis en mijn moeder en zusje zag ik een ze zagen dat er wat mis met me was en mijn moeder merkte meteen dat het over mijn gezondheid ging en ze rende naar me toe en gek genoeg pakte ze mijn intieme zone vast om iets te controleren, ik stemde toe omdat mijn moeder verpleegster is. En vertelde haar dat ik ging overlijden aan een long aandoening. Terwijl mijn moeder en zusje aan het huilen waren, voelde ik me heel vredig en oké er mee omdat ik besefte dat ik zou sterven met mijn vriendin (overigens wel later).
  Kunt u me alsjeblieft helpen dit te verklaren. Ik ben een beetje in shock hierdoor.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Victor,

   Dat is een vrij heftige droom! Het gaat over van alles door elkaar heen. Het belangrijkste hierin vindt ik echter wel dat je een stukje worstelt met je eigen vertrouwen en houding naar je vriendin. Het gaat namelijk grotendeels over je hart willen geven, maar het niet durven. Bang zijn om in de maling genomen te worden. Dat terwijl je weet dat het nodig is, om de relatie met je vriendin te versterken en daardoor nog beter op te bouwen. Je merkt ook dat ze het nodig heeft en anders verder van je verwijdert raakt en misschien zelfs afscheid van haar moet gaan nemen over een hele tijd. Dat wil je niet, daarom worstel je hiermee.

 5. Isabel says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik hoorde de vriendin van mijn zoon aan mijn nichtje vertellen dat mijn zoon dood was.
  maar ik gelooft niet echte en ik was ook niet. Verdriet. En ik dacht misschien wil zijde hem dood gaat dat zij vrij blijven.
  zou jij mij willen vertellen wat beteken ? Want ik maakt erg veel zorg op mij zoon.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Isabel,

   Dit gaat heel erg over de verandering van de relatie tussen deze mensen en jou zoon. Waarschijnlijk zit hij in een persoonlijke groei en weten ze niet hoe ze daarmee om moeten gaan.

 6. Hellen says:

  Hoi,
  Ook ik heb vannacht een vervelende droom gehad en nog nooit zoiets mee gemaakt in mij dromen waardoor ik nu een gevoel heb, dat er is ga of iets gebeurd! Ik ben van durinaamse afkomst en we geloven er heel erg in!

  In mij droom ben ik op een baby aan het oppassen…niet een baby van mij en geen idee van wie het wel is. Ik ben wel buiten met de baby aan het ontspannen. Ineens komt er een grote groep jongens/mannen aan…heel vervelend en op me af! Ze doen een poging om mij aan teranden…wat gelukkig niet lukt! Met geweld kon ik ontsnappen….ik pak de baby en kon toch heel snel een auto in stappen. Terwijl ik met hoge snelheid weg rijdt en de baby gewoon op de achterbank legt, schieten ze op me! Aan gekomen bij de politie buro voor hulp, stop ik de auto, wil ik de baby pakken…merk ik dat de baby dood is maar zie nergens een schotwond…dus een vreemde dood! En de politie was leeg…ik was daar helemaal alleen op straat met een dode baby in mij handen!

  Wat betekend dit want het geeft mij echt de kriebels!
  Vriendelijke groet/dank

  1. Scarlet says:

   Wat een nare droom lieve Hellen,

   Ik weet niet of je wel eens van de term innerlijk kind gehoord hebt? Ik raad je aan dat eens op te zoeken. Deze droom gaat namelijk over een blokkade uit je kindertijd. Deze houd je kleiner dan je werkelijk bent met betrekking op zelfverzekerdheid en energie.

 7. Lizzy says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droom sinds een tijdje terug dat er mensen dood gaan waar ik om geef, maar ook mensen die ik niet persoonlijk ken. Vaak als ik droom dat ze dood gaan, gebeurt er een paar dagen later iets met ze.

  Nu droomde ik de afgelopen week 3 keer over mijn beste vriendin die dood gaat.

  In de eerste droom vluchtte ze voor iemand. Hij had een lange zwarte jas aan en alleen zijn mond was zichtbaar. Doordat ze voor hem vluchtte op straat, lette ze niet op de weg en is ze aangereden door een auto. Daarna belandde ze in een coma waaruit ze nooit meer wakker werd.

  De tweede keer stond ze op de trein te wachten. Net voordat de trein aankwam, was die man er weer. Hij duwde haar voor de trein en ze overleed meteen.

  Afgelopen nacht droomde ik opnieuw over haar en die man, maar deze keer was ik er zelf ook. Ik weet niet precies wat de locatie was, maar het was er erg donker met een paar lantaarnpalen. Ik zag vanuit de verte dat die man een pistool had gericht op mijn vriendin. Ik rende naar ze toe om de man te stoppen, maar ineens stopte ik met rennen. Beide zagen ze me staan en keken me aan. Mijn vriendin keek heel bang, en die man keek met een grijns. Zonder nog maar iets te zeggen schoot hij haar neer. En ik stond te kijken en deed niks. Helemaal niks. Toen ik uit deze droom wakker werd had ik een heel erg schuldgevoel.

  Ik ben heel bang dat haar in het echt iets gaat overkomen. Ik durf door deze dromen ook niet helemaal meer te gaan slapen, bang voor wat er komen gaat. Ik heb haar een berichtje gestuurd met mijn verhaal over mijn dromen. Nu vragen we ons beide af wat deze dromen betekenen en wie deze man zou kunnen zijn.

  Weet jij hier misschien een antwoord op?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Lizzi,

   Je dromen geven aan dat je heel erg bezorgt bent over haar. Het klinkt alsof er iemand in haar leven is die jij niet vertrouwt en die je het gevoel geeft dat hij/zij haar blokkeert. Ze kan dus door deze persoon niet doen wat ze in zich heeft en wil doen. Dat is wat deze droom werkelijk aangeeft.

 8. Bo says:

  Hi Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd dat ik samen met mijn ouders bij een vrouw was die kaartleggingen doet. En alle kaarten die ze voor mij trok hadden met doodgaan te maken. De vrouw zei dat het hele negatieve sombere kaarten waren omdat het over de dood ging.
  En mijn moeder wilde dat niet accepteren en vroeg aan de vrouw of ze nog een keer de kaarten wilde leggen.
  Ik voel me nu erg naar nu ik weer wakker ben. Wat is jouw gevoel over deze droom?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Bo,

   Voor mijn gevoel staat de droom voor dat je een nieuw begin tegemoet gaat. De dood in kaarten staat namelijk helemaal voor een nieuw begin en het afronden van iets wat gaande is. De kans is groot dat dit ook te maken heeft met je eigen spirituele ontwikkeling, dat je daarbij een nieuwe fase in gaat.

 9. Wijnie says:

  Nu twee keer een nare droom gehad over de dood
  1ste keer bleek ik kanker te hebben en langzaam steeds minder te kunnen. Werd er gewoon verdrietig wakker van. Vréselijk om mijn kinderen te moeten achterlaten. Ik was erg van slag.

  Afgelopen nacht droomde ik dat mijn middelste zoon van de trap viel (of mogelijk geduwd door de oudste want die was er bij) en dood op de trap lag. Jemig ik schrok wakker en kon alleen maar huilen….

  Zo akelig.

  1. Scarlet says:

   Hey Wijnie,

   Dat zijn hele nare dromen! Het geeft aan dat er dingen zijn binnen je gezin die aan je knagen en die je wil veranderen. Die vragen aandacht.

 10. Anoniem says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht zo naar gedroomd.
  Ik was bij een benzinepomp langs de snelweg toen er opeens allemaal sirenes van politie en ambulances langs reden. We gingen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Bleek er een ernstig auto ongeluk gebeurt te zijn.
  Op een of andere manier was ik zo nieuwsgierig dat ik dichterbij ging kijken. Waardoor ik er dus achter kwam dat mijn jongste zus was verongelukt. Zag ook ineens haar auto. En heel erg luguber ik zag al haar ledematen verspreid over de weg liggen. Met als verschrikkelijk detail haar hoofd op de vangrail. Ben daarna als een gek op zoek gegaan naar mn familie om het te vertellen maar kon niemand vinden en raakte nog meer in paniek. Sorry voor de enge details maar was zo n heftige droom en zo echt. Ben helemaal van slag ervan. Bah geen leuke start om de dag zo te beginnen.

  1. Scarlet says:

   He bah. Dat is inderdaad een verschrikkelijke droom om mee wakker te worden. Het geeft aan dat je je zorgen maakt om je zusje. Dat ze de verkeerde mensen toe laat in haar leven en niet goed voor zichzelf zorgt. Je bent bang dat dit haar veel gaat kosten.

 11. Christine says:

  Hallo.
  Ik droomde dat ik stierf en dat mijn grootouders op me wachtten. Ze hadden gezichten maar hun gestalten waren nevelig. Het voelde heel ontspannen. Ik had ook het gevoel dat ik nadat ik was overleden ik als” beschermengel” voor mijn kleinzoon zou mogen fungeren.
  Is dit erg bizar? Ik zou er vrede mee hebben

  1. Scarlet says:

   Wat een bijzondere maar ook mooie droom. Misschien is dit al een kleine voorspelling voor wat je gaat doen als je over een lange tijd over gaat. 🙂

 12. Christine says:

  Dank je wel voor je mooie woorden
  Liefs
  Christine

 13. Lisanne says:

  Ik droomde vannacht dat iemand Mn nek doorsneed en dat er iemand aan mij vertelde dat ik niet meer gered kon worden en vanzelf dood ging. ik kreeg gedurende de dag langzaam aan geen adem meer en ook wist dat ik dood ging. Toen ik een maal dood ging schrok ik wakker…
  Wat zou dit kunnen betekenen ?

  1. Scarlet says:

   Hey Lisanne,

   Deze droom geeft je aan dat je tegen je eigen grenzen aanloopt. Je bent moe aan het worden van alles wat je je zelf oplegt en die prioriteit die je aan anderen geeft. Het is tijd om dat te veranderen.

   1. Lisanne says:

    Ontzettend bedankt! de droom die ik dezelfde nacht, kort daarna had ging over mijn ex die mij geblokkeerd heeft. Ik stuurde hem in mijn droom een foto van ons samen en hij antwoorde met “over negen jaar” (dat hij over negen jaar een keer tijd heeft voor mij en nu nog vrij wil zijn in zijn doen en laten)
    Kan het zijn dat dit betrekken heeft op mijn eerste droom over dat ik langzaam geen adem meer kreeg en dood ging) Of staat dat los van elkaar denkt u?

    1. Scarlet says:

     De kans is heel groot dat dit er mee te maken heeft. 🙂

 14. Patricia says:

  Beste Scarlet,

  Ik heb vannacht 2 dromen gehad. In de 1e was ik de honden aan het uitlaten. Allemaal Gezellig en wel, bijna weer thuis. En 1 hond liep los mee. En die wilde al oversteken om naar huis te lopen maar er kwam een auto aan. Dus toen was ze aangereden. Ze was nog wel bij maar heel slap. En mijn moeder twijfelde of we haar moesten gaan redden of juist moesten laten gaan. Ik zelf was mega emotioneel en aan het huilen en wilde haar graag redden als hier ook maar enig kans voor was.

  In de 2e droom was ik in een soort geheime kelder. En we gingen iets halen wat we eigenlijk niet mochten hebben.. waren met zijn 2 en ik en de ene persoon kwamen in een soort van worsteling om het pistool was ik vast had, waardoor deze afging. En uiteindelijk de andere aanwezige dood schoot. Toen zijn we beide gewoon weggegaan. Ik heb niemand iets verteld. Toen de volgende dag het bericht in het nieuws verscheen, was ik heel erg in twijfel of ik weg wilde vluchten of mezelf aangeven in de hoop op een niet al te zware straf. Het was immers perongelijk gegaan en totaal niet de bedoeling geweest. Ik besloot mezelf aan te geven, maar de politie had hier na uren wachten geen tijd meer voor. Dus ik moest weer weg. Vervolgens was er savonds een feest. Waar ik niet echt heen durfde, omdat ik bang was dat mensen mij zouden verdenken en aanspreken. Ik besloot een vriendin te vertellen over wat er was gebeurt zodat zij mij kon steunen hierin. Maar zag aan haar dat ze zich geen houding wist te geven. Moest ze mij wegduwen of helpen? En wat vinden anderen hiervan. Zo’n vibe kreeg ik van haar houding.

  Vervolgens werd ik weer wakker.

  Hopelijk kunt u mij een beetje inzicht geven.

  Met vriendelijke groet,
  Patricia

  1. Patricia says:

   Excuses ik zag een typefout in mijn 2e droom.

   We waren met 3. 2 worstelend en 1 geraakt.

  2. Scarlet says:

   Hey Patricia,

   Beide dromen betekenen eigenlijk hetzelfde, al zijn ze heel anders. Je bent op zoek naar vertrouwen en verbinding. Naar goede en steunende relaties, maar je weet niet waar je goed aan doet. Oude relaties in stand houden? De verdieping zoeken in huidige relaties? Nieuwe relaties zoeken (wat helemaal eng is)?

 15. Lisa says:

  Hoi!
  Ik ben een zoontje van bijna 7 weken, ik droom steeds dat mijn moeder hem laat vallen en zijn nek krakt zei hem stevig vast pakt en ik in paniek vraagt of hij nog leeft, ze wilt hem mij niet terug geven, en ik zit verstijfd op de grond en kan niet bewegen… ik hoop dat je een idee heb wat dit betekend

  1. Scarlet says:

   Hey Lisa,

   Dit is puur een angst droom en niks meer. Je bent bang hem te verliezen en waarschijnlijk zit hier een stukje onverwerkte emotie uit je eigen jeugd bij. Die twee dingen uiten zich helaas zo.

 16. A says:

  Ik heb net gedroomd dat de moeder van een collega overleden was. ze was in m’n droom 96 jaar geworden, natuurlijke dood gestorven.

  In mijn droom vertelde ik dit tegen die collega op werk maar ze kwam nogal sceptisch over.

  Verder geen gekke djngen erbij gedroomd.

  1. Scarlet says:

   Hey A,

   Misschien hebben jullie wel wat vaker over gehad? Het kan voorspellend zijn, maar ook gaan over een proces van die moeder die je aanvoelt of gewoon een verwerking gaan van iets anders. Daar is de droom niet uitgebreid genoeg voor. 🙂

 17. MARISKA says:

  Beste Scarlet

  Ik werd wakker vanochtend met een hele rare droom die ik nu voor de 2e keer heb niet exact hetzelfde
  Ik droomde dat ik nog 3 maanden te leven had en dat hoorde ik van me man ben toen naar me zoontje toe gegaan en heb het hem verteld vervolgens vast gepakt en niet meer los gelaten
  Kamp de laatste tijd wel wat met gezondheidsklachten waar ik veel over nadenk

  1. Scarlet says:

   Hey Mariska,

   Dat klinkt eigenlijk alsof je onbewust bang bent dat of je inderdaad echt iets mankeert of dat er een verandering in je relatie plaats gaat vinden (dit kan zowel goed of slecht zijn). 🙂

 18. Caroline says:

  Beste Scarlet,

  In een week tijd heb ik al 3 dromen gehad over 2 personen en een dier (mijn hamster) die doodgaan. Ik kan me de dromen niet meer exact herinneren maar ik weet dat de eerste persoon, een hele goede vriend van mij, wordt vermoord. De hamster gaat dood vanwege ziekte en van de laatste persoon, een oude vriendin van mij die ik een paar keer per jaar nog zie, weet ik de oorzaak van de dood niet meer. Tijdens de dromen en als ik wakker wordt voel ik heel veel emotionele pijn en moet ik huilen omdat ik niet wil dat ze dood zijn.

  Ik denk zelf niet veel na over de dood van dierbaren en ben niet extreem angstig hiervoor.
  Toch heb ik over bijna ieder familielid, lid van de schoonfamilie en een aantal vrienden een keer gedroomd dat ze doodgingen.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Caroline,

   Volgens mij gaan deze dromen meer over jezelf. Jij bent dingen aan het loslaten. Je bent een andere positie aan het innemen ten opzichten van anderen en daardoor veranderen al je relaties een beetje. 🙂

 19. Bo says:

  Hoi Scarlet,

  Ik zit op het moment in Bali en ik werd net wakker na een hele gekke droom.

  Ik wist namelijk dat ik zou gaan sterven en dat ik steeds minder zou weten (als het ware ál mijn gegevens aan het wissen in mijn hersenen) tot ik zou overlijden.
  Op een of andere manier was iedereen (ouders en zus) er heel kalm onder en ging het alledaagse leven door terwijl ik nog dingen aan het regelen was over wat persoonlijke items die ik weg wilde geven.
  Vanaf 21:00 zou ik kunnen sterven maar het heeft echt heel lang geduurd voor ik niets meet wist.

  Enig idee wat dit te betekenen heeft?

  1. Scarlet says:

   Hey Bo,

   Geniet van je tijd daar!
   Dit gaat heel duidelijk over loslaten en verwerken van het verleden. Zijn er herinneringen of emoties die je onderdrukt? Daar lijkt deze droom namelijk op te wijzen.

 20. Karlien says:

  Hoi!

  Ik ben net wakker van een rare droom en zouheel graag willen weten wat het betekent.

  In de droom Leven ik en mijn vriend in een andere tijd of dimensie, we praten via video op een zelfde locatie maar zijn niet samen, maar we staan op dezelfde plaats, wat raar aanvoelt, hij wil een lichtje uitdraaien terwijl de electriciteit nog opstaat. Dit lukt en ook het lichtje gaat bij mij uit maar als hij het weer wil indraaien omdat ik zeg: vlug draai het er weer in voor mama het ziet! Krijgt hij een enorme shock van de electriciteit en ligt (dood) op de grond en ik kan aan hem niet aan.

  Het gevoel ik had was onbeschrijfelijk, zo een verdriet heb ik nog nooit gevoeld.. misschien moet ik erbij zeggen dat we al 6 jaar een langeafstandrelatie, waar niet iedereen even blij mee is..

  Groetjes en alvast bedankt voor het antwoord

  1. Scarlet says:

   Hey Karlien,

   Wat een nare droom! Het is puur een uiting van je angst hem te verliezen. Jullie liefde is namelijk heel sterk, maar inderdaad de afstand en jullie omgeving maakt het lastig.
   Je droom geeft ook aan dat je er echt aan toe bent om veel meer bij elkaar te zijn, misschien zelfs een volgende stap.

   Hopelijk heb je na deze droom nog geslapen. 🙂

 21. sierrachelsy says:

  Hoi!
  Ik heb zojuist in details gedroomt dat mijn geliefde dood was plotseling. Dit was een erg nare droom, deze duurde voor mijn gevoel ook oneindig. Ik was super verdrietig en het voelde zo echt. Ik kon alles in details zien zoals het afscheid nemen, het verdriet delen met zijn familie ook was mijn familie er ook. Dit was een erg nare droom en ik hoop dat jij me een beetje gerust kan stellen. Pff dat is toch echt slecht wakker worden. Uit angst heb ik gelijk mijn vriend een appje gestuurd.
  Groetjes en alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Sierrachelsy,

   De kans is groot dat deze droom uit jouw angsten voortkomt of dat hij iets nieuws wil gaan doen in zijn leven zoals een nieuwe baan of een nieuwe woonplek.

 22. Stephanie says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat mijn vader kwam te overlijden. Ik weet niet meer heel goed hoe het gebeurde, volgens mij was het iig plotseling. Wat ik wel nog weet en voel is dat ik intens verdrietig was en helemaal overstuur/radeloos. Het voelde zo echt en dat maakt me ook heel bang. Bang dat het werkelijkheid wordt.

  Ik had twee weken geleden een paniek aanval na het zien van een zielige film waar een meisje kwam te overlijden, mijn grootste angst is namelijk om mijn ouders te verliezen en dat ik alleen (over)blijf. Denk je dat dit er mee te maken heeft? Was mijn droom enkel een uitwerking van mijn angst?

  Liefs, en alvast dank voor je antwoord!

  1. Stephanie says:

   Hoi Scarlet,

   Zou je ook op mijn e-mail nog willen reageren? 🙂

   1. Scarlet says:

    Hey 🙂

    Als je nog geen reactie hebt gehad, heb ik hem niet ontvangen helaas. 🙂

 23. Linda says:

  Hoi.

  Vannacht gedroomd dat mijn vriend dood zou gaan…
  ik was bij mijn ouders thuis en hij belde me op vanuit de vrachtwagen (hij is chauffeur) dat hij voelde dat hij dood ging. Ik wilde naar hem toe en weet nog dat ik door hele harde regen aan het fietsen was over een weg waar het heel druk was met mensen, voetgangers, fietsers en autos en feestend publiek. Uiteindelijk kwam ik bij mijn auto aan denk ik en stonden daar ineens jeugd vriendinnen die ik al heel lang niet meer spreek of zie! De auto wilde niet open en iemand deed het paaltje omhoog en de slagboom naar beneden. Ik was heel erg emotioneel en overstuur en me vriend belde constant en ik wilde heel graag naar hem toe. Hij zij dat hij ons nichtje al had gebeld en ze zussen en ze vader en dat hij ze moeder nu ging bellen.
  Gelukkig werd ik wakker maar vervolgens wel heel erg overstuur, emotioneel en in paniek… het is allemaal een beetje vaag, en dit zijn de dingen die ik me herinner!

  Kunt u mij vertellen wat dit kan betekenen???

  Groetjes Linda

  1. Scarlet says:

   Hey Linda,

   Het gaat er eigenlijk over dat je ziet en voelt dat je vriend een nieuwe fase van zijn leven ingaat, waar iedereen bij betrokken is.
   Het zegt ook dat jij een stukje moeite hebt met veranderingen en graag meer duidelijkheid wilt, maar dat niet krijgt. Daardoor voel je je geblokkeerd in je eigen leven.

 24. Suzanne says:

  Hoi scarlett,

  Ik droomde dat ik op een lopende band stond en dat ik dood zou gaan. Iedereen op de band zou dood gaan. Koste wat kost probeerde ik van die band te ontsnappen en ik rende hiervan weg.

  De laatste tijd zijn er veel mensen om mij heen overleden of zijn ongeneeslijk ziek. Zelf ben in de ban van de vergankelijkheid van het leven.

  Beetje beladen onderwerp…

  Zou je mijn droom willem uitleggen?

  Groetjes Suzanne

  1. Scarlet says:

   Hey Suzanne,

   Het kan twee dingen betekenen. Of je staat op het punt een nieuwe fase in het leven in te gaan, maar het kan ook gaan over je angst voor de dood: “wanneer ben ik aan de beurt?”
   Het zegt gelukkig niks over dat je echt wat hebt of doodgaat.

 25. Alexandra V. says:

  Hey Scarlett,

  Ik ben zonet wenend wakker geworden uit mijn droom..,
  Ik had een zeer leuke dag met mijn papa, stiefmama en broertje in een soort pretpark.
  Toen we wilden vertrekken naar huis konden we niet weg want voor de poort van de parking stonden allerlei zaken in brand.
  Uiteindelijk is dat alles opgelost geraakt en konden we weg, we gingen iets verder een stadje in.
  We gingen wandelen, ik bleef wat achterop met mijn papa op wat alleen te zijn met hem aangezien we elkaar niet erg vaak zien.
  Het was zeer gezellig en opeens zegt hij me dat ik snel moest doorstappen en naar strand gaan met mijn stiefmama en broer. Opeens hoor ik een luide knal, en nog 1 en nog 1. Ik kijk achterom en ik zie allemaal mensen liggen, bloedend dood… En mijn papa is nergens te bespeuren. Dus ik loop weg met mijn stiefmama en broer hand in hand, voor er weer iets gebeurt. We komen aan in een steegje en zie een roos briefje liggen, met mijn naam, van mijn papa. Hij had ons geredt door ons weg te sturen, op dat moment ben ik wakker geschoten en begon ik heel hard te huilen.

  Het is namelijk zo dat ik de laatste weken steeds droom dat er iets ergs gebeurt waar ik ben met dierbare, een vulkaanuitbarsting, gijzeling,…
  ik durf erdoor niet meer te gaan slapen want de dromen voelen zo echt aan.

  Kan je me helpen ? Want ik weet niet meer wat doen

 26. T says:

  Ik werd net wakker en droomde dat een nieuw persoon in mijn leven (Geen partner) mij vertelde dat diegene dood was en ik werd huilend wakker. Zo’n droom heb ik toen ik klein was ook gehad over mijn opa. Ik was een opa’s kindje en die was echt overleden.

 27. Elies says:

  Hallo, ik droomde vannacht waar ik verdrietig wakker van werd. In de droom belde ik een kennis van mijn moeder op maar ze beantwoorde de telefoon niet dus ik ging er naar toe en vond haar dood in de woonkamer. Gewoon natuurlijke dood gestorven. (Ik ken de kennis wel maar in feite heb ik niets met haar van doen) maar in de droom kwam ik vaak bij haar en zorgde ik voor de plantjes als ze niet thuis was. Ik heb waarschijnlijk mijn moeder gebeld en die had de zoon van de kennis gebeld, we stonden te wachten voor het huis. De zoon kwam met zijn familie eerst condoleerd mijn moeder hem en daarna ik. En ik vertel dat ik zijn moeder gevonden had en legde uit dat ik af en toe bij haar kwam. Ik omhelsde hem en moest huilen. Ook zijn partner condoleerde ik. Daarna zag ik hem meteen het huis leeg halen, alleen zat ik er wel mee en bleef verdrietig. Het leek of ik het niet kon verwerken, ik had iemand dood gevonden. Later in mijn droom reed ik door een soort menigte een buurt opstand waar ik over gelezen heb tijdje terug. De vrouwen in de opstand kende ik van vroeger. Maar tussen die menigte stond mijn exschoonmoeder ( zij was een ware heks tijdens mijn huwelijk wij lagen elkaar niet) het gekke was wat moest ze daar ze woont in feite in heel andere wijk. Ze stond met een dienblad iets uit te delen (mens is 80 en zou dat nooit doen) toen ze mij zag ging ze schelden. Ik reed snel door en toen werd ik wakker.

 28. Lief says:

  Afgelopen nacht had ik een zeer nare droom.
  Ik bleek overleden en mensen waren mij aan het afleggen, opmaken etc. Zelf keek ik er op afstand naar en moest zeggen of ik mezelf zo goed vond of ik zo goed was opgebaard. Ppphhh…… erg heftig vond ik het op dat moment, ik kon er bijna niet naar kijken. Werd nog ff naar een kelder gebracht ( ik zag alleen maar een donker ruimte naar beneden. Daarna werd ik daar weer uitgehaald tien we moesten gaan. Mij kist werd op een soort van boot, pond gelegd om ergens anders naar toe te varen. Twee boten, ponden vertrokken……. daar eindigde het mee. Ik vondsten erg akelig om toeschouwer te zijn van mijn eigen begrafenis. Ook kan ik me herinneren van de begravenis dat ik bang was dat ze me levend zouden begraven.

  Toen ik wakker werd voelde ik me echt heel onprettig en heb er dan ookvoorgezorgt dat ik ffgoedwakker werd en heb ff wat afleidinggezocht.

  Ben ergbenieuwdnaar de betekenis van deze droom.

 29. Luisa says:

  iemand droomde dat ik tijdens mijn bevalling dood gaat en dat ik in me kist zad met veel bekende gezichten rondom mij.

 30. Anoniem says:

  Halli, laatst droomde ik dat ik naar de universiteit ging, maar ik geen enkele studierichting kon vinden die ik leuk vond dus probeerde ik alles. Een keer ging ik naar een geschiedenisles met mijn zus en ik kon er helemaal niks van. Daarna kwam ik een vriendin tegen. Ze vertelde me welke richting ze deed. het was een zeer moeilijke, maar ze vond het super makkelijk en zat pintjes te drinken. Dan zat ik plots in het ziekenhuis en mijn moeder was overleden. Ik zat naast haar bed en was zeer hard aan het wenen, maar ik wilde niet dat iemand het zag dus ik was mijn gezicht aan het bedekken. In de deuropening stonden mijn broer en nog anderen die ik niet meer herinner te lachen en blij te zijn. In de ziekenhuiskamer hing ook een schoolbord. Ik zag een andere zeer goede vriendin van mij (maar in mijn droom was ze mijn zus) op het bord wiskundeoefeningen maken en ze lachte zeer blij omdat ze het kon. Ik zat toen nog altijd te wenen. Ik werd al wenend wakker en voelde me heel naar.

 31. Anoniem says:

  Laatst droomde ik dat ik naar de universiteit ging, maar ik geen enkele studierichting kon vinden die ik leuk vond dus probeerde ik alles. Een keer ging ik naar een geschiedenisles met mijn zus en ik kon er helemaal niks van. Daarna kwam ik een vriendin tegen. Ze vertelde me welke richting ze deed. het was een zeer moeilijke, maar ze vond het super makkelijk en zat pintjes te drinken. Dan zat ik plots in het ziekenhuis en mijn moeder was overleden. Ik zat naast haar bed en was zeer hard aan het wenen, maar ik wilde niet dat iemand het zag dus ik was mijn gezicht aan het bedekken. In de deuropening stonden mijn broer en nog anderen die ik niet meer herinner te lachen en blij te zijn. In de ziekenhuiskamer hing ook een schoolbord. Ik zag een andere zeer goede vriendin van mij (maar in mijn droom was ze mijn zus) op het bord wiskundeoefeningen maken en ze lachte zeer blij omdat ze het kon. Ik zat toen nog altijd te wenen. Ik werd al wenend wakker en voelde me heel naar.

 32. Nathalie says:

  Goedemorgen, ik hoop dat je iets met deze droom kunt?

  Ik droomde dat mijn moeder overleed, verder op in een droom ging het om een ongeluk. Ik was er zo verdrietig van ik huilde letterlijk heel hard dat het mijn ademhaling ontnam in de droom. Er moest veel geregeld worden, mijn vader zegt in de droom telkens we moeten veel regelen, maar we is al veel geregeld want we zagen dit ook wel aankomen. Ik kom telkens in de droom op zelfde plekken om het mensen te moeten vertellen maar doordat ik zo verdrietig ben lukt dat niet.

  De droom speelt zich buiten af. Ook wordt ik een paar keer wakker en toch keer ik weer terug in de zelfde droom.

  Liefs Nathalie

 33. Desiree van der heijden says:

  Beste Scarlett .
  Ik schrok net wakker. Huilend met tranen. Ik droomde over de dood van mijn partner. Dat ik het vreeselijke bericht kreeg dat mijn man om het leven is gekomen . Door een auto ongeluk.
  Ik pijn die ik voelde is zo intens . Ik voelde me helemaal gebroken. Ik moet me zelf bij elkaar rapen . Hij moet begraven worden. Maar hoe en wat. Wat wilt hij nou? Onmacht en verdriet word nog groter. Ik weet niet wat de laatste wensen zijn van mijn man.

  Ik hoop dat jij mij iets kan vertellen wat dit betekend .

  Ik hoop dit nooit mee te maken

  Hartelijke groet,

  Desiree van der heijden

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond