Dromen over de dood

Posted on
dromen over de dood

Dromen over de dood. Wat betekent het als je droomt over de dood? Dromen over de dood kunnen behoorlijk beangstigend zijn, maar gelukkig is de betekenis vaak heel positief. De dood staat namelijk meestal voor het afronden van het oude en een nieuw begin. Zo kan je bijvoorbeeld dromen over de dood als je van baan gaat veranderen of je opleiding afrondt.

Als je zelf doodgaat

Als je droomt dat je zelf doodgaat op een natuurlijke manier, dan gaat de afronding van de oude fase heel natuurlijk en geleidelijk. Zo kan je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier uit elkaar groeien met een goede vriend of vriendin. Of je gaat na jaren hard werken eindelijk met pensioen.

Dromen dat je verongelukt

Als je droomt dat je overlijdt naar aanleiding van een ongeluk, dan zegt dat dat het einde van iets (wat misschien nog moet komen) behoorlijk abrupt voor jou kwam. Je zag het misschien niet eens aankomen.
Daarnaast kan het zijn dat deze droom een uiting is van zorgen of angsten die je hebt. Er hoeft dus eigenlijk helemaal niks te gebeuren.

Dromen dat je vermoord wordt

Word je in je droom vermoord? Dan geeft jouw geest aan dat je jezelf te veel afhankelijk maakt van anderen. Zij kunnen keuzes maken of maken zelfs al keuzes die slecht voor jou zijn. Dit kan jou uiteindelijk een hoop zorgen, verdriet of problemen opleveren.

Dromen over de dood: als iemand anders doodgaat

Wanneer je droomt dat een ander doodgaat, dan zegt dat dat jij ziet of voelt dat bij deze persoon een hoop gaat veranderen in zijn of haar leven. De manier waarop deze persoon doodgaat zegt iets over de reden van de verandering of de gevolgen van de verandering.

Door een ongeluk: er is plotseling iets onverwachts veranderd.
Hij of zij wordt vermoord: andere mensen hebben ervoor gezorgd.
Een natuurlijke dood: het was gepland of is juist goed voor deze persoon.

Een andere reden dat je droomt over iemand anders zijn dood is dat jullie relatie verandert of dat jullie meer afstand van elkaar gaan nemen.

Heb je hulp nodig met het vertalen van jouw droom? Laat dan een reactie achter, dan kijk ik wat ik voor je kan doen. 🙂