Dromen over een storm

Posted on
dromen over een storm

Dromen over een storm kan behoorlijk heftig zijn. Zeker wanneer het een behoorlijk vernietigende storm is of bijvoorbeeld gevolgd wordt door een overstroming.

Dromen over een storm

Wanneer je droomt dat het stormt, betekenen vaak dat onrustige emoties een uitweg proberen te vinden.
Waarschijnlijk heb je recent of in het verleden heel wat meegemaakt, maar dat nog niet helemaal een plekje gegeven.
Nu probeert jouw systeem daar een weg in te vinden.

Daarnaast staan dromen over een storm ook symbool voor een gevoel van grote onrust op zich.
Ergens heb je het gevoel van instabiliteit. Alsof alles zomaar plots kan veranderen.
Ook een onderliggende heimwee kan zich in deze dromen uiten.

Het is ook vaak een uiting van een gevoel van strijd en onrechtvaardigheid waar je in de praktijk niks mee kunt. Je voelt je machteloos.
Die machteloosheid kan ook voortkomen uit een gevoel van verlies, rouw of shock.

Als je de storm van een afstand waarneemt. Kan dit ook betekenen dat je het bovenstaande niet zelf ervaart, bij waarneemt dat iemand anders in je omgeving met deze gevoelens worstelt.

Wanneer je vlucht voor de storm en dat niet lukt, dan wordt je (onbewust) overspoelt door je eigen emoties.
Als je wel kunt schuilen of vluchten voor de storm, dan geeft dit aan dat het einde van deze fase alweer in zicht is.

Wanneer je niet bang bent voor de storm of er zelfs van geniet, dan geeft het aan dat je je balans aan het vinden bent en dat het helemaal goed komt.

 

18 Comments

 1. L says:

  Ik droomde dat ik op een feest was met vrienden. Op een feest met mensen waar ik aankomend weekend naar toe ga.
  Mijn moeder was er ook heel even en de moeder van iemand anders van het feest ook. Ik kreeg een warm welkom van sommige vrienden. Ik had die vrienden al een tijdje niet gezien. (In het echte leven ook.) Ze kwam eventjes en daarna ging ze. Mijn moeder. Iedereen was aan het feesten en ineens slaat een jongen een andere jongen. Het was echt menes. Iedereen rende naar buiten en ze zeiden dat het er heftig aan toe was.

  Nu is mijn vraag; is dit een voorspelde droom? Of is dit een angst?
  Ik twijfelde al in het echte leven om naar het feest te gaan. En nu helemaal..

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Dit klinkt alsof je je jezelf mentaal aan het voorbereiden bent om naar het feest te gaan.
   Het is eerder een droom om je weerstand/angst te verwerken.

 2. L says:

  Ik droomde dat ik met een vriend van mij aan het eten was ergens. Hij nodigde zomaar de vrienden van zijn ex uit. (Met zijn ex heeft hij twee weken geleden afgesproken.) Ik vond het niet leuk dat hij die vrienden zomaar uitnodigde zonder te overleggen. Na een drankje gingen de vrienden weer weg.

  Even later droomde ik dat ik met meer mensen in een soort van opblaadbootje zat. We gingen heel hard! Ik moest mij goed vasthouden en ineens gingen wij de lucht in. We legde een heel parcour af in het water. En ineens kieperde de boot om, ik viel onder in het water en mijn zus ook. Ik zocht haar meteen en gelukkig was zij ook naar boven gekomen. In het water in een sloot vind ik in het echte leven eng.

  Even later was er weer een situatie met een bootje, maar dan met vriendinnen. Een nog smaller bootje. Ook een keer omgekieperd en weer boven gekomen.

  Even later kwam ik een bekend persoon tegen. Zij is pas bevallen van een baby en ik feliciteerde haar en maakte een praatje.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen gaan erover dat je soms het gevoel hebt dat anderen je grenzen en wensen niet helemaal respecteren of doorhebben.
   Hieronder zitten meer emoties, het gevoel dat dingen soms gewoon gebeuren zonder dat je er controle over hebt.
   Daar probeer je je weg nog meer in te vinden, want vaak komt het toch wel goed.

 3. Daphne says:

  Hey Scarlet,

  Ik droomde dat ik bij een vriend achter in de auto zat, met zijn zoontje. T zoontje begon te huilen en wilde naar zijn mama toe. Ik gaf hem een knuffel. Die vriend belde zn mama. En ze kwam hem nu ophalen.
  Plots kwam daar mijn moeder aangereden en pikte het jongetje op met nog wat zachte dekens. Ze wilde hem in de kofferbak vervoeren wat ik wel vreemd vond.
  Later liep ik ergens rond, tussen gebouwen door. Met nog iemand. Plots zag ik mijn moeder staan op een punt van de berg, met haar auto. Er stond nog een bepaald patroon op wat er erg onstabiel uit zag. Mijn moeder trok er iets tussen weg, waardoor het hek van de dam was. Alles om ons heen begon in te storten. Het leek op een enorme storm. We renden alle 3 heel hard weg. Maar mijn moeder kreeg al het puin over haar heen.. Ik ben doorgerend want ik kon haar niet redden. Ik kreeg allemaal glasscherven en puin tegen mijn rug aan. Heel eng. Op dat moment in mijn droom kon ik mijzelf wat beter besturen. Ik wilde namelijk achter een dikke muur gaan zitten, geen glas. En ik vond dit. De andere persoon rende de andere kant op. Toen de storm voorbij was, wilde ik gelijk bij mijn moeder kijken. Ik wist niet of ze dood zou zijn of levend.. Maar ik ben het puin van haar af gaan trekken. Ze leek nu op een kindje. Ze leek ook dood. Haar ogen waren wit weggedraaid en ze lag in kreukels. Plots kwam ze bij. Er stonden mensen om ons heen… mijn moeder zij hoe graag ze nu naar de hondjes wil en er mee wilt lopen en hoezeer ze wil weten hoe het met de kleinkinderen gaat…
  Mensen begonnen haar te draaien, maar dat wilde ik niet ivm. Letsel..
  Haar partner stond er ook bij en zei; daarom is het nou belangrijk om…
  En ik wist al wat hij wilde zeggen. Dat ik mijn moeder thuis had moeten laten, en niet had moeten vragen om haar hulp of steun.

  Wat wil deze droom mij vertellen..?

  1. Scarlet says:

   Hey Daphne,

   Deze droom gaat erover dat je onbewust aanvoelt dat je moeder te veel hooi op haar vork neemt.
   Misschien wil je af en toe haar hulp vragen, maar je doet het niet, want je bent bang dat het dan te veel voor haar is, ook al doet ze het waarschijnlijk wel.
   Je zou willen dat ze beter voor haarzelf zorgt, ook omdat wat ze doet jou kan raken.

 4. L says:

  Hallo,

  Ik droomde over een beroemdheid: Lil Kleine. Ik was op een feest en hij was er ook met zijn vriendin. Hij flirtte met mij. En later gaf hij een bos sleutels aan mij.

  Ik ben heel benieuwd wat dit betekend.

  Liefs, X

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf meer mag waarderen.

 5. Daphne says:

  Hey Scarlet,

  Ik was bij mijn ouderlijk huis. Ik stond buiten en ik zag weersverandering. Het werd donker en het begon hard te waaien. Ik keek in de lucht en ik zag een beginnende tornado met bliksemschichten er in. Ik rende naar binnen en ik wilde iedereen veilig binnen hebben. Alleen de hond was nog buiten en kwam gelukkig net op tijd binnen. Ik gooide de deur dicht en deed het op de klip. De tornado kwam er aan en wilde naar binnen komen. Het was niet enorm groot, maar het zag er heel druk en wild uit. Ik duwde tegen de deur aan om het buiten te houden. En mijn moeder duwde ook even.
  Toen het weg was, werd het weer licht. Het klaarde weer op. Later werd het plots weer donker en ik wist wat er zou komen. Ik keek in de lucht en deze keer leek het nog erger. In huis was het een puinzooi. Er lag overal water. Het water stroomde naar binnen en in het water zat elektriciteit. Ik riep naar mijn moeder dat het overal lekte. Weer kwam de tornado en weer bonkte het tegen de deur aan alsof het echt naar binnen wilde. Ik vond het frappant dat dit gebeurde… Ik hield de deur weer goed tegen. In een opklaring was mijn moeder, “stiefvader” en een onbekend kind (jongetje) met de auto weg.
  Ze belde en zei dat ze niet weer terug kwamen, ze ging naar Mexico. Ik vond het raar dat ze mij niet mee nam. En wil een ander kind..
  Ik was nu best heel angstig en wilde niet alleen thuis blijven. Ik was bang dat het huis in zou storten. Toen ik mijn moeder zag, zei ik haar dat dit een vlucht van haar was… Ik belde mijn vader en “stiefmoeder” en vroeg ze of ik daar mocht komen omdat ik bang was alleen te zijn. Dit mocht en ik verzamelde in alle vluchtigheid en spanning mijn mooiste en warmste kleren om dit mee te nemen.

  Ik vond het wel een heftige droom. Heftiger dan ik het beschrijf geloof ik…

  Groetjes,

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dat klinkt als een hele heftige droom!
   Het gaat erover dat je nog bepaalde emoties met betrekking tot je moeder aan het verwerken bent.
   Niet dat er hele slechte dingen spelen, maar soms voel je je toch voorbij gegaan en niet gehoord.
   Je zoekt eigenlijk vooral ook een rustige plek voor jezelf, om te zijn.
   Alleen heb je die nog niet helemaal gevonden.

 6. Jolien Audenaert says:

  Ik droomde dat ik met mijn vriend in huis was en werd gewaarschuwd door de buren dat er storm kwam. Ik maakte in de aanbouw alle deuren opslot maar had te weinig tijd en werd omhoog getrokken door soort tornado ik was zo bang en schreeuwde ik hou van je, het voelde als het einde. Ik kwam wel gelijk weer op de grondtl terecht. Dit hetzelfde met mijn vriend. Erna gingen we beiden ergens anders schuilen. Ik kwam in een atelier en moest hier allerlei opdrachten doen, ook opdrachten over make up. Dit om te kunnen schuilen. Erna ging ik naar een andere winkel en werd het rustiger.

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom gaat erover dat je merkt dat jullie beide soms overprikkeld raken in het leven, maar dat het ook wel weer goed komt.
   Je bent aan het loslaten dat je je moet aanpassen om veilig te zijn.
   Eigenlijk ben je dus angsten aan het verwerken.

 7. Isis says:

  Hey,

  Ik heb een droom gehad en zou weten wat het betekent.

  Dus het begon dat ik stond op stuk land stond en daarachter mij had je een strandje met van die grote stenen en de zee was onrustig en het stormde. Er waren mensen om mij heen die ik kende en niet kende. En tegenover mij had je huizen en 1 van die huis woonde een oude bekende van mij. En zij vertelde mij een verhaal dat ooit een kind was gestorven omdat die sprong en verkeerd belandde op een keisteen op het strandje en ze dachten dat het door iemand was die ik ook ken. En er kwam een klein meisje uit het huis en die liep naar me toe en keek me aan en zei verlegen “hi” en knuffelde me en zei toen ” ik mis je”. Ik besefte later dat ik misschien was als een klein kind. Later kwam een oude bekende uit het huis naar me toe lopen en knuffelde me met open armen. Toen kregen we een opdracht dat we in een rij moesten staan met gezicht naar het huis. En die persoon die vervolgens iedereen het meisje vermoordde door een opdracht te geven om te springen. Wij moesten dus ook springen en met iedereen in hand sprongen we naar het kleine strandje en iedereen belandde op het strandje en sommige deden langer over om op te staan. Niemand was dood gegaan en toen geloofde we dat het iets anders was met wat het was gebeurd met het ongeluk. Toen kregen we weer een opdracht maar moesten we dit keer op een boot instappen en er was politie gewapend bij het overstappen en ik werd bang van het wapen en het was zon Engelse politie agent in het uniform. Ik ging overstappen in het boot. Toen kregen we weer een opdracht toen we waren aangeland bij zon gebouw. We moesten proberen om politie neer te schieten. We kregen wapen aangericht. En ik rende maar politie had mij al getaserd en ik viel en kon niet bewegen en toen zag ik iemand rennen die ik kende en die schoot politie maar mislukte en rende verder. Naast mij was een meisje die ik ken via instagram, maar persoonlijk niet kende. Ik deed me hoofd omhoog om te kijken met het wapen in me handen en er kwam een politiehond naar me toe en snuffelde en ik deed gelijk me hoofd weer omlaag omdat ik bang was dat ik ontdekt werd. En toen snuffelde de hond rondom mij en het meisje. En dat was me droom.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je innerlijk kind om aandacht vraagt.
   Je bent dingen aan het loslaten die in het verleden gebeurd zijn en die mensen je aangeleerd hebben.
   Je komt er namelijk steeds meer achter dat heel veel daarvan niet altijd klopt, alleen is het nog lastig om het allemaal los te laten, want niet iedereen kan het waarderen als je je eigen weg nog meer gaat.

 8. Romy Collaert says:

  Beste,

  Ik heb gedroomd over vele dingen door elkaar. Eerst weer een tornado die ik van ver waarneem uit mijn ouderlijk huis van vroeger. Ik was niet bang maar was gefocust op het veilig stellen van mijn katten. Dan waren er witte robot/aliens achtige dingen die me scanden en wouden ontsmetten. Heb me verweerd. Was niet bang.

  Dan zat ik met 4 (denk ik was vierkanten tafel) mensen rond een tafel. We gaven elkaar handen. Precies zo of we iemand gingen oproepen. Van 1 iemand zag ik enkel de handen boven tafel. Geen gezicht of iets anders. De mensen weet ik niet meer wie. Ik had in 1 van mijn handen een robijn vast (rode edelsteen).

  Als er een edelsteen verschijnt in uw droom mag ik dan die edelsteen gaan halen of is dat te duur of niet haalbaar?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen geven aan dat je aan het zoeken bent naar de goede basis in jezelf.
   Waarschijnlijk heeft dit ook met veiligheid en gezondheid te maken. Dat kan ook door corona komen.
   Je bent in ieder geval op zoek naar nieuwe energie, positieve energie.

   De kans is inderdaad heel groot dat dat een goede steen voor je zou zijn.

   1. Romy Collaert says:

    Dag scarlet,

    Ik wou het eerst niet zeggen maar het is wel juist gedaan met mijn partner. Misschien heeft dit er ook een beetje mee te maken.

    Groetjes

    1. Scarlet says:

     Dat kan er zeker mee te maken hebben.
     Heel veel sterkte.

Leave a comment

Your email address will not be published.