Dromen over een vliegtuig

geplaatst op
dromen over een vliegtuig

Dromen over een vliegtuig. Wat betekent het als je droomt over vliegtuigen? De symbolische betekenis van een vliegtuig is in de meeste gevallen het behalen van belangrijke doelen. Daarnaast kan een vliegtuig ook betekenen dat je eindelijk loskomt van een beklemmende situatie.

Dromen over een vliegtuig

Als je een veilige reis maakt met een vliegtuig, dan zal komt het allemaal goed en zul je je doelen behalen of loskomen van de situatie.
Wanneer het vliegtuig echter niet opstijgt, dan zijn er nog factoren die jou tegenhouden om je doelen te behalen.

Het kan ook zijn dat je met het vliegtuig neerstort. Dit betekent dat de tijd nog niet helemaal rijp is en dat je voorlopig nog even zult wachten op de dingen die je wilt bereiken.

Als het vliegtuig niet kan landen, betekent dat meestal dat je niet de juiste doelen in je hoofd hebt. Misschien heb je de lat te hoog gelegd.
Wanneer het vliegtuig dan ook een andere route neemt dan gepland, dan zegt het dat je niet het juiste doel voor ogen hebt en dat je het ergens anders mag zoeken.

Je zit in een fase van verandering

Een vliegtuig in je dromen staat dus eigenlijk altijd voor verandering, loskomen en verder gaan. Wat er met het vliegtuig gebeurt geeft aan of je op de juiste manier bezig bent.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

17 Reacties

 1. John says:

  Hey Scarlet,
  Is de betekenis van een helicopter hetzelfde als van een vliegtuig?
  Afgelopen nacht zou ik in mijn droom met nog twee anderen mee met een helicopter. We waren echter zo aan het overleggen hoe laat we zouden gaan, dat toen we het erover eens waren de piloot aangaf dat het te laat was en hij naar huis moest. Het was vrijdag, dus maandag volgende kans. Ik bedacht dat ik maandagmorgen gewoon in zou stappen, onafhankelijk van wat die anderen verder wilden. Ik had tenslotte de leiding…

  Alvast bedankt voor je reaktie.

  1. Scarlet says:

   Hey John,

   Haha ja dat is hetzelfde als een vliegtuig. Volgens mij kom je er dan wel uit, want het is een vrij duidelijke droom.

   1. John says:

    Inderdaad!;)
    Werd afgelopen nacht nog eens in een iets andere vorm overgedaan met (dit keer wel) een vliegtuig. Mijn medereizigers dachten niet dat ik het vliegtuig (wat volgens hun van inferieure kwaliteit was) aan de grond kon zetten. Ik wist echter zeker dat ik het wel kon. Er was geen haar op mijn hoofd die daaraan twijfelde.
    Lijkt me duidelijk!:)

    1. Scarlet says:

     Haha dat is inderdaad heel duidelijk!

 2. camiel says:

  Met het opstijgen schramde het vliegtuig gebouwen, dat was zo instabiel dat de piloot besloot te landen, later wilde hij het opnieuw proberen maar dan op een fiets met een motor….Ik heb al heel vaak over vliegreizen gedroomd , neerstorten, maar ook al 2x over een gevangenisontsnapping

  1. Scarlet says:

   Hey Camiel,

   Volgens mij heb jij dromen en doelen waar je niet naartoe durft te bouwen.

 3. Gerard says:

  Ik heb laatst gedroomd dat ik drie vliegtuigen zag. Twee daarvan bogen af naar links, de derde vatte vlam en stortte neer in een pretpark. Het was een helder blauwe lucht / mooie dag. Ik zag het vanaf de grond gebeuren als toeschouwer en ben dus niet samen met het vliegtuig neergestort.

  Wat betekenen drie vliegtuigen waarvan er 1 neerstort in dit geval?!

  1. Scarlet says:

   Hey Gerard,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je gevoelsmatig op een kruispunt staat. Twee opties voelen goed, de ander voelt als een nieuw begin en zwaar. Meer zegt de droom hier niet over. 🙂

 4. Lo says:

  Hoi scarlet

  Ik droomde dat ik een vliegtuig zag neerstorten niet ver van mij.?

  1. Scarlet says:

   Hey Lo,

   Zo zou ik het niet een twee drie kunnen vertalen, maar waar het op lijkt is dat je iets aan het loslaten bent of juist nog eventjes moet wachten met alles wat je wilt.

 5. Michael says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb gedroomd over een vliegreis, waarin in op reis was met mijn ex. Het voelde erg fijn met elkaar, we hebben een bestemmimg bezocht die bekend stond als ‘gevaarlijk’ en daar obstakels overwonnen een fijne tijd met elkaar gehad.

  De droom eindigde erin een vliegtuigreis met 2 overstappen, waarvan ik vlak voor de tweede overstap wakker werd.

  1. Scarlet says:

   Hey Michael,

   Wat deze droom eigenlijk aangeeft is dat je de onverwerkte emoties mbt je ex nu aan het verwerken bent, zodat je met rust terug kunt kijken op die relatie.

 6. Estelle says:

  Hi Scarlet, Ik droomde vannacht over drie vliegtuigen die ik vanuit het slaapkamerraam van mijn ouders (mijn ouderlijk huis) zag aankomen vliegen en raakte elkaar alle drie en stortte neer. Toen was het ineens pikdonker voor het raam, bleek later een vuilniszak te zijn die erop was gewaaid (schuin dakraam). Ik wachtte toen op het geluid van gillende mensen en sirenes maar toen besefte ik dat waarschijnlijk niemand die ramp zou overleven. Toen ik de sirenes hoorde en ik een blauwe lucht door het raam zag werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Estelle,

   Heftige droom! Dit gaat er eigenlijk over dat je te streng voor jezelf bent en jezelf te veel wilt pushen.

 7. Irem says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb net gedroomd dat ik met allemaal leuke mensen die ik eerst niet kende in een heel groot vliegtuig ging. De voorbereidingen voor de vliegreis duurde heel erg lang (1 week ofzo), want je moest geselecteerd worden om mee te vliegen. Toen we eenmaal vlogen was het super leuk en ik leerde een leuke jongen kennen. De jongen en ik vonden elkaar super leuk enzo en toen werd ik wakker. Misschien heb ik mijn droom wel heel erg uitgebreid opgeschreven maar ik wil niet dat ik iets vergeet zegmaar. Ik weet dus niet of we geland zijn of neergestort, maar ik weet wel dat we iniedergeval opgestegen zijn.

  1. Scarlet says:

   Hey Irem,

   Wat een fijne droom! Dit gaat over het ontwikkelen van goede en fijne relaties waar je aantoe bent en mee bezig bent. Het zegt ook iets over door middel van die samenwerking en mooie toekomst voor jezelf opbouwen.

 8. Arijana says:

  Hoi,

  Ik droomde over erg veel vliegtuigen, ik zag ze allemaal vliegen, mooi en machtig. Op het eind kwamen nog een stuk of 10 samen die een show maakten….waar slaat dat dan op?

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond