Dromen over tassen

Posted on
dromen over tassen

Dromen over tassen. Wat betekent het als je droomt over tassen? Deze alledaagse voorwerpen komen best wel voor voor in dromen, maar vaak vergeten we dat weer. Dat terwijl ze in andere dromen een hele grote rol spelen. Tassen hebben in dromen eigenlijk een hele simpele betekenis: ze staan voor de dingen die je dierbaar zijn of belangrijk voor je zijn.

Overdag stop je juist de dingen in je tas die je mee wilt nemen zoals je portemonnee, je mobiel, geld en allemaal andere kleine dingen die je voor de zekerheid bij je wilt hebben.
Daarom staan dromen over tassen dus ook vaak voor de zaken die jij belangrijk vindt.

Dromen dat je tas gestolen wordt

Droom je dat je tas gestolen wordt? Dan is de kans groot dat je het gevoel hebt dat je niet aan de dingen toe komt die jij belangrijk vindt door anderen mensen.
Dit kan ook staan voor het gevoel dat je niet begrepen wordt of dat je geen ruimte hebt voor jezelf.

Als je dit droomt, is het belangrijk dat je je grenzen aan gaat geven en duidelijk gaat maken wat je wel en niet wilt.

Dromen over tassen: als je je tas kwijt bent

Als je droomt dat je je tas kwijt bent, duidt dit erop dat je nog niet zo goed weet wat je zelf wilt. Of je vindt dingen belangrijk die eigenlijk niet zo belangrijk zijn.

Deze droom nodigt je uit om te gaan onderzoeken wat jij nu echt belangrijk vindt voor jezelf en wat juist niet. Wat en wie wil je dichtbij je houden en wat mag verder weg komen te staan?

75 Comments

 1. tonia says:

  ik droom steeds dat mijn tas weer weg is

  1. Scarlet says:

   Je hebt dus eigenlijk het gevoel dat je je eigen ruimte niet goed genoeg bewaard. 🙂

 2. Annie says:

  Vannacht droomde ik dat ik mijn tas had afgegeven aan een garderobe juffrouw en dat ik mijn ticket kwijt was waardoor ik heeeel lang moest en bleef wachten op iemand van de bedrijfsleiding die mij eindelijk wilde helpen en me de tas liet zoeken en hem mij liet terugpakken.

  1. Scarlet says:

   Hey Annie,

   Dit gaat erover dat wat je wilt of belangrijk vindt soms nog te veel beïnvloed wordt door wat anderen kunnen of vinden.

   1. Annie says:

    Dat zou best wel eens kunnen kloppen LOL terwijl ik toch al heel onafhankelijk ben en zelfvoorzienend. Dank je wel het opent wel weer een deurtje.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 3. Gail Wondel says:

  Ik droomde over een nieuwe tas. Wat zal dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Dan ben je waarschijnlijk nieuwe prioriteiten aan het stellen of nieuwe wensen aan het ontwikkelen.

   1. Gail Wondel says:

    Dankje, had ongeveer zo een idee.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 4. Yvonne says:

  Hoi, ik droom regelmatig dat ik mijn tas kwijt ben en dan ben ik in paniek aan het zoeken en vind het niet en dan word ik naar wakker. Vroeger had ik het vaker dat ik niet meer wist waar ik mijn auto had neergezet. Ik vind het naar want nu heb ik zelfs overdag steeds de angst dat ik mijn tas vergeten ben en dan stop ik en kijk om me weer gerust te stellen. Ik ben dus nu steeds bang om mijn tas kwijt te raken. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat over een stukje controle los mogen laten. Daarom heeft het nu ook doorgezet naar overdag.
   De droom geeft aan dat je het te goed probeert te doen, alles zelf probeert te regelen en dat het te veel is.

 5. Rita says:

  Ik droomde dat ik een tas kado kreef v iemand die ik graag mag. Wat beteke t de deoom?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat betekent dat deze persoon je iets geeft (aandacht/energie/adviezen) die je helpen in je eigen processen.

 6. An says:

  Ik droomde dat ik Mn rugzakje even heb afgegeven aan iemand maar ik wist niet meer van wie
  En kon ook niemand bereiken want Mn telefoon zat in Mn rugzakje

  1. Scarlet says:

   Hey An,

   Dit betekent dat je toch te veel aan anderen uit handen geeft en je meer zelf de leiding mag nemen over je eigen leven.

 7. Britt says:

  Ik en mijn moeder droomde allebij vanacht dat de vader van mijn kindje met veel tassen in zijn handen stond .

  Enig idee wat dat in kan houden ?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat betekent dat jullie beide waarnemen dat hij (te) veel draagt.

 8. Maan says:

  Hoi

  Vanacht droomde ik dat ik mn tas in n huis vol mensen kwijt raakte.ik ben nog terug gegaan doordat ik oneens zag dat hij weg was.ik heb hem niet terug gevonden.ik beschreef hem helemaal aan de mensen aan wie ik vroeg of ze hem hadden gezeien

  Zwart met n houten handvat n rond.

  1. Scarlet says:

   Hey Maan,

   Deze droom gaat over het gevoel dat je afgeleid wordt door anderen en daardoor niet altijd even goed op jezelf let/voor jezelf zorgt.
   De omschrijving van de tas geeft aan dat het vooral om de basis gaat en om het goed in verbinding met de natuur en je lichaam staan.

 9. Mere says:

  Goedemorgen ik droomde dat mijn twee tassen van een duur merk over elkaar heen zaten er ingebroken was maar alleen mijn portemonnee is meegenomen was een oude portemonnee en de tassen waren nieuw.

  1. Scarlet says:

   Hey Mere,

   Dit gaat erover dat je je iets ouds aan het achterlaten bent.
   Je hebt nieuwe en betere dingen die meer bij je passen.

 10. Rosa says:

  Goedemorgen, Scarlet,

  Ik droom al jaren dat ik tassen kwijt ben met alles erin, ik vind het altijd weer terug maar moet steeds weer de bank bellen voor melding vermissing. Soms droom ik dit in een week zo,n 2x en dan weer een tijdje niet. Dit kwijt raken gebeurt in allerlei situaties, met dank voor het antwoord.

  Lieve groet, Rosa

  1. Scarlet says:

   Hey Rosa,

   Dit gaat erover dat je echt even mag gaan onderzoeken wat je prioriteiten zijn en wat je belangrijk vindt.
   Het geeft je aan dat je jezelf nog wel eens verliest in zaken die je minder belangrijk vindt en daardoor vervolgens allerlei dingen moet regelen.

 11. Suus says:

  Hi leuke site ! IK droomde dat ik mijn tas kwijt was en terug vond maar de inhoud was gestolen , ik ging naar een soort winkel waar ze dingen opkopen en vond 2 paar oorbellen van mij maar de rest was weg , ik vermoede dat de jongen die voor ons de winkel uitging de dief was dus ik haalde de winkelmedewerker over mij te vertellen waar die jongen woonde , wij we naar toe maar hij wilde mijn spullen niet terug geven en ontkende alles dus ik moest de bank bellen over mijn passen , ik werd wakker en dacht wat betekent dit nu weer ( heb soms aparte dromen ) ik viel weer in slaap en droomde dat ik vergeten was de bank te bellen dus moest ik alsnog doen . Vorige week droomde ik ook al dat ik mijn tas kwijt was maar mijn zoon ( die me er op wees dat die tas weg was ) vond hem terug .
  Wat zou dit betekenen ? Alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Dank je!
   Deze droom geeft zowel door het kwijtraken van de tas en bij het terug in slaap vallen het vergeten van het bellen van de bank aan dat je afgeleid bent.
   Daardoor zie je dingen over het hoofd. Hij geeft aan dat je het meeste nog wel onder controle hebt, maar de dingen die je net niet onder de duim hebt hebben invloed op jouw financiën.
   Hierbij komt ook naar voren dat je het gevoel hebt dat anderen je in dit geheel tegenwerken en je zoon juist behulpzaam is.

   1. Suus says:

    Bedankt voor je reactie , hier kan ik wat mee 🙂 ,gr Suus

    1. Scarlet says:

     Fijn om te horen! 🙂

 12. Diny says:

  Gisteren droomde ik dat mijn portemonnee kwijt was en vandaag droomde ik dat mijn koffer onder het lopen opeens weg was.en maar zoeken !

  1. Scarlet says:

   Hey Diny,

   Deze dromen gaan erover dat je niet bezig bent met wat je echt belangrijk vindt, dat je afgeleid wordt.

   1. Diny says:

    Maar gaat dat dan spec over tassen want ik dacht dat de nadruk lag op iets kwijt raken

    1. Scarlet says:

     Zowel een koffer als een tas staan hierbij voor hetzelfde, aangezien het iets belangrijks is met persoonlijke informatie/bezittingen erin. 🙂
     En juist dat het over kwijtraken gaat van dat soort dingen, geeft aan dat je uit het oog verliest wat je echt belangrijk vindt of inderdaad aan het verwerken bent dat je daadwerkelijk iets belangrijks kwijtgeraakt bent.

     1. Diny says:

      Dank je wel
      Helemaal duidelijk.

     2. Scarlet says:

      Graag gedaan. 🙂

 13. Fien says:

  Ha Scarlet,

  Voor de tweede nacht op een rij droom ik dat mijn rugzak kwijt ben. Een rood, met geel en blauw rugzakje, wat ik in het echt nooit zou dragen omdat ik het niet mooi vind. In de eerste droom was ik op een camping en kwamen er al nieuwe mensen op mijn plek voordat uit kon checken, waardoor hun spullen mijn tas waarschijnlijk bedolven. Heb de tas uiteindelijk niet kunnen vinden. In de tweede droom ging ik op een soort kamp, back to basics, met willekeurige vrouwen en wat vriendinnen maar iedereen was er voor zichzelf. Vlak voor het slapen was mijn tas verdwenen. Wat zou dit kunnen inhouden? Ben me op het moment heel erg aan het focussen op waar ik met mijn carrière heen wil en ook wie ik privé ben en wil zijn. Maar waarom ben ik de tas dan steeds kwijt en waarom is deze zo opvallend gekleurd, wat ik niet mooi vind..

  1. Scarlet says:

   Hey Fien,

   Deze dromen gaan beide over hetzelfde.
   Het gaat erover dat je je energie (geel), passie (rood) en rust (blauw) nog te veel kwijtraakt aan andere mensen.
   Soms nemen ze je ruimte in en soms is het omdat je afgeleid wordt door waar hun mee bezig zijn. 🙂

 14. Sanne says:

  Hoi Scarlett,

  Afgelopen 2 dagen heb ik niet gedroomd over mijn eigen tas maar die van anderen.

  Ik ben in het huis van een gezin. Ze zitten aan de eettafel, kind moeder vader. En ook veel tassen op de overige stoelen en tassen waaronder een zwarte handtas op een stoel. Ik wist dat ik dus ongewenst was daar gezien ze me niet aan tafel wilde hebben. Het zoontje vroeg me echter wel of ik mee kwam eten. Toen ik er stond.

  Verder droomde ik over mijn ex die me tegemoet loopt en ik ben met mijn partner die me vasthoudt. Ik vraag hardop aan mezelf zal ik wel of niet groeten. Mijn ex komt dichterbij en voelt zich iets ongemakkelijk. Ik besluit niet te groeten want vind het niet belangrijk. Hij loopt me voorbij met een meisje achter hem. Ik wilde zien of zij zijn vriendin is. Het meisje haalt hem in en loopt hem voorbij waarbij hij zijn hand uitsteekt en ze die even aanraakt. Ik kijk om en zie het meisje inmiddels gehurkt op de grond alsof ze iets heeft laten vallen of zelf is gevallen. Mijn ex is ook gehurkt haar te helpen en heeft een zwarte koffertas (werktas) naast zich.

  Ik hoop dat je me kan helpen. Dankje alvast en stay safe!

  1. Scarlet says:

   Hey Sanne,

   De eerste droom gaat erover dat je een balans aan het zoeken bent in jezelf.
   Je wilt meer je eigen ruimte innemen, maar er zitten nog dingen die je aandacht vragen in jezelf.
   Vooral je mannelijke kant en je vrouwelijke kant zoeken nog naar die balans, terwijl je innerlijk kind je gewoon dichterbij wil hebben. 🙂

   1. Sanne says:

    Dankje!

    Is dat ook meteen de uitleg van de tweede droom? Ik was vergeten bij de tweede droom te noteren dat het meisje gehandicapt bleek te zijn en toen dacht ik nee dan is het niet zijn vriendin maar doet hij waarschijnlijk vrijwilligerswerk.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     De tweede droom heb ik over het hoofd gezien, sorry.

     Deze droom gaat erover dat je intuïtief aanvoelt dat je ex probeert verder te gaan en nieuwe relaties probeert aan te gaan, maar zich niet echt openstelt voor gelijkwaardige relaties.
     Hij er toch vaak als een therapeut of zakelijker in gaat staan.

     1. Sanne says:

      Dankjewel 🙂

 15. G says:

  Hi Scarlet, vannacht droomde ik over mijn bagage, een koffer en nog een tas. Ik raakte het kwijt ergens op een airport en ik was ontzettend boos en emotioneel omdat ik ervan overtuigd was dat iemand mijn spullen gestolen had. Mensen om me heen probeerden me gerust te stellen maar ik was woedend en werd bijna huilend wakker. Ik droom wel eens vaker dat ik om iets wat een ander doet heel erg boos en emotioneel wordt. Wat kan dit betekenen? Alvast bedankt 🙂
  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je stappen wilt zetten, dingen wilt veranderen, maar dat je het gevoel hebt dat anderen je tegenhouden.
   Dat kan ook komen dat je aandacht (onbewust) te veel naar anderen uitgaat.
   Je bent waarschijnlijk ook een beetje overprikkeld, waardoor je zulke emoties ervaart in je dromen.

   1. G says:

    Dankjewel voor je snelle reactie Scarlet! Ik kan er wel wat mee 🙂

    1. Scarlet says:

     Dat is fijn om te horen! 🙂

 16. Magda says:

  Ik droomde dat ik in een tassen winkel was en maar geen perfecte tas kom vinden. Wat kan dit betekenden?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat geeft aan dat je eigenlijk op zoek bent naar een ander ritme in je leven en opnieuw je prioriteiten probeert te ordenen.
   Alleen lukt het nog niet helemaal zoals je wilt.

 17. Wendy Schaap says:

  Hey Scarlet,
  Ik droomde dat een vrouw mijn rugtas meenam( ik was me scooter op slot aan het zetten) ze rende hard weg met mijn rugtas. Ik rende achter haar aan maar ik kreeg haar niet te pakken, en toen werd ik wakker. Wat betekend dat Scarlet? Alvast bedankt! Veel liefs

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Deze droom geeft aan dat je soms het gevoel dat mensen jouw ruimte innemen en vooral dat dit ‘achter je rug om’ gebeurd als je even niet oplet.
   Je hebt dit steeds meer door, maar toch is het lastig om je ruimte terug te pakken als een ander het ingenomen heeft.

 18. Daniella says:

  Hoi Scarlet,
  Zou graag weten wat mijn droom betekend.
  Droomde dat ik reed en iemand waar ik inmiddels geen contact meer mee heb reed achter mij aan.
  Ik stopte vervolgens en tussen ons in lag een weekendtas.
  Uit mijn gevoel begreep ik dat deze van hem was.
  Ik liep naar de tas toe en deed er iets in, waarna ik er weer afstand van deed.
  De ander keek naar de tas met een soort bedrukte uitdrukking .

  Het gekke is dat ik dit vanacht droomde en mijn moeder vraagt vanmiddag hoe het met deze persoon is .
  Ze moest gisteren al aan hem denken.

  Hoor het graag van je!

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom is een droom waarin je de band/verbinding met deze persoon aan het aanpassen bent.
   Je bent er iets in aan het loslaten.

   Waarschijnlijk is dit bij je moeder ook gaande. 🙂

 19. Patricia says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde juist dat ik een tas had gevonden, een zwart tasje met een goud randje bij de sluiting. Er zat een adres in van een verzorgingstehuis. Toen ik nog verder keek in de tas, zag ik zelfs een kamernummer, naam en foto van de eigenaresse van de tas, dus zo kon ik ‘m makkelijk terugbrengen. De vrouw van wie de tas was, was uiteraard blij dat ze haar tas terug had. Ik bedacht nog dat zo’n klein tasje voor mij ook handig zou zijn (ik ben helemaal geen tassenmens ;)).
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  1. Scarlet says:

   Hi!
   Dit klinkt als een droom waarin de behoefte wordt geuit om zonder te veel moeite gewoon goeds te willen doen.
   Je daarvoor ook niet meer in allerlei bochten te willen wringen. 🙂

   En daarbij ook een kleine hint dat een klein tasje wel erg fijn kan zijn.

 20. Iris says:

  Hi Scarlet. Ik ben net wakker. Ik had gedroomd dat ik in een bus zat, samen met mijn 3 kinderen. Ik stapte de bus uit, omdat ik op iemand moest wachten, met hoop om bij een andere halte de bus te kunnen halen. Mijn kinderen en mijn tas bleven in de bus. Ik ging heel hard lopen om de bus te halen, bij een volgende halte, maar ik zag andere bussen bij de halte stoppen, maar die ik moest hebben kwam niet. Ik nu daar wachten, zonder tas, zonder telefoon en zonder kinderen.

  1. Scarlet says:

   Hey Iris,

   Deze droom gaat erover dat je soms het gevoel hebt dat je achter de feiten aanloopt omdat je het goed wilt doen voor anderen.
   Dit is natuurlijk geen verkeerde eigenschap, maar deze droom geeft wel aan dat het nu tijd is om meer te kijken naar wat goed voor jou en je kinderen is.

 21. Sofie says:

  Hallo, vorige week droomde ik dat ik met mijn ouders (mijn moeder is 10maanden geleden gestorven) aan zee wandelde. Het hangde een dikke mist en het was duister en grijs maar wel heel stil. We wandelden over rotsen, mijn vader voorop, daarna mijn moeder en kort achter haar liep ik. Ik liet plots mijn handtas vallen in een greppel water. Mijn moeder pikte de handtas meteen uit maar zij liet hem ook vallen en toen was hij helemaal doorweekt. Kun je mij hier wat meer over vertellen? Alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je bepaalde gewoontes die je met je ouders deelde aan het loslaten bent, verwerken bent.
   Het is daarmee een onderdeel van je rouwproces.

 22. Sofie says:

  Hartelijk dank voor de uitleg!

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan. 🙂

 23. Evelien says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik met de kinderen zou gaan zwemmen, eenmaal in het zwembad kom ik erachter dat ik de tas met zwemspullen niet bij me heb.

  Groetjes Evelien

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je steeds meer grip op alles hebt en met alles om kunt gaan, maar dat je dingen ook met rust mag doen. 🙂

 24. Rachel says:

  Hi ik droomde dat mijn overleden moeder .mij een baby tas gaf met baby lakens erin en nog enkele baby spullen erin .

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit gaat erover dat je zelfstandigheid en onafhankelijkheid steeds meer groeit. 🙂

 25. Kiki says:

  Hoii ik droomde dat ik op een boot zat. Eerst viel mijn rugzak in het water, ik had voor dat dit gebeurde ook het idee dat dit kon gebeuren omdat deze op het randje lag maar het boeide me niet zo veel. Toen de tas er in viel dacht ik eerst, achja. Maar ik sprong er toch wel vrij snel achterna, maar hij zonk snel dus ik kon hem niet meer pakken. En vielen daarna nog een paar spullen meer in het water, maar ik weet helaas niet meer wat. Ik ben benieuwd wat de mijne betekent. Alvast bedankt hoop ik!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je aan het zoeken bent naar wie je op dit moment bent en wie je wilt zijn.
   Aan de ene kant wil je relaxed zijn, maar aan de andere kant wil je ook grip houden.
   Je bent daar als het ware balans tussen aan het zoeken.

 26. Jeroen says:

  Droom gehad dat ik een rugzak met een soort van zwart zeil kwijt was, ik heb over allerlei weiden gelopen en ook ergens een huis betreden waar een bekende van mij zei ik zou hem maar heel snel gaan zoeken. Tijdens het verlaten van het huis zei een persoon in het portugees of er iets te eten was, ik zei hier niet, nou dan moeten we het maar doen met patat en kaas was zijn antwoord. De rugzak zelf was blauw wit en vond het uiteindelijk terug aan een t splising in een bosgebied welke zeer rustgevend uitzag
  Zou wel eens willen weten wat dit betekend. Kernwoorden zijn in feite ronddolen, weide, rugzak, bosgebied. Deze kernwoorden geven eigenlijk een tweespant aan waar ik nog niet achter ben

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je op zoek bent naar een manier om jezelf beter te beschermen en zelf meer rust te ervaren in je leven.
   Het is niet zo dat de mensen in je omgeving echt vervelend zijn, maar soms komen ze met dingen waar je niks mee kunt of niet zo relevant is en dan staat er toch een soort druk.
   Hier wil je een weg in vinden, maar hoe dat er dan uit zo mogen zien is lastig te bepalen.
   Het is eigenlijk zoeken naar een fijne manier om vanuit jezelf met relaties en mensen om te gaan.

 27. jeroen says:

  dankje wel zag de droom meer bedreigend deze uitleg is beter

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan. Ik ben blij dat dit wat meer rust erin geeft.

 28. Arie says:

  Droom regelmatig dat ik terug ben in de les op de Hogeschool waar ik vroeger studeerde, niet goed mee kan komen in de hectiek van de massa mensen en mn schoolspullen kwijtraak. Ditmaal was ik vrolijk in het vroege ochtend Engelse uur les. Had mijn bagage (veel te weinig lesboeken maar wel proviand) mee in een kapotte witte plastic tas, die aan een kant op de naad kapot was, versleten. Enig weerzien met vroegere klasgenoten van de lagere school, tegen het einde van de les was mijn tas verdwenen. Ongerust informeerde ik bij de docent of hij wist waar mijn tas gebleven was en hij zei dat deze hoogstwaarschijnlijk opgeborgen was in een locker kastje en hij vertelde me ook het nummer van het kastje, nogal ingewikkeld; het was dit of dat kastje. Wat betekent dit precies? Bij voorbaat dank voor je antwoord.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom (dromen), gaat erover dat je merkt dat je op de Hogeschool een stukje van jezelf hebt veranderd.
   Waarschijnlijk heb je je doelen voor de toekomst een beetje aangepast of iets niet opgepakt wat je graag had willen doen of iets niet helemaal afgemaakt.
   Ergens zit dat van binnen nog niet helemaal lekker.

   1. Arie says:

    Hoi Scarlet, dank je wel voor je duidelijke antwoord.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 29. Marion says:

  Ik droomde dat ik in een gamehal was en daar had je zo’n spel met een grijphaak. In de bak lagen 2 rugtassen. Links een groene en rechts een grijze. Ik probeerde en wou de grijze omdat ik die iets mooier vond maar helaas kon ik hem niet pakken met de grijphaak. Maar het gekke is wel het was een grote openbak en kan hem eigenlijk met mijn eigen handen eruit halen maar dst heb ik niet gedaan. Omdat ik de spel grwoon eerlijk wou spelen.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit gaat erover dat je aan het onderzoeken bent hoe je in het leven wilt staan.
   Dit gaat over je normen en waarden versus dingen die je het makkelijker zouden maken.
   Zeker omdat je op een bepaalde manier toch een nieuwe fase in aan het gaan bent.

Leave a comment

Your email address will not be published.