Dromen over water

Posted on
dromen over water

Dromen over water. Wat betekent het als je droomt over water? Water in dromen staat meestal voor je eigen emoties en innerlijk leven.

Dromen over water: rustig water

Als het water in je dromen rustig is, dan is dat een teken dat je een innerlijk balans gevonden hebt. Het wijst op kalmte en spirituele ontwikkeling. Ga zo door!

Als je droomt dat in het rustige water drijft, zwemt, erin staat of als je op een rustige manier naar het water kijkt, dan is dat een signaal van je onderbewuste dat je volledig op je intuïtie en eigen wijsheid mag gaan vertrouwen. Je hebt namelijk een goede band met je gevoel.

Blijf je uit het water, maar zou je er wel in willen? Dan durf je nog niet helemaal op je eigen wijsheid te vertrouwen, terwijl je er wel aan toe bent.
Speelt het rustige water een bijrol? Dan is het een stille hint dat je op de goede weg bent, maar dat je wel naar je eigen behoeftes en gevoel moet blijven luisteren.

Dromen over ruig water

Als het water in je droom onrustig is, dan word je nog te erg meegesleept door je eigen emoties. Ze voeren nog de overhand. Daarmee kun je jezelf soms in de weg zitten. Deze droom geeft je aan dat het tijd is om je emoties te uiten, zodat je meer tot rust komt.

Dromen over helder water

Helder water betekent dat je een goed overzicht hebt van een situatie of van je leven. Maak je dus niet te druk en twijfel niet te veel aan jezelf. Je hebt het door en daar moet je op vertrouwen.

Dromen over troebel of vies water

Als je droomt over troebel of vies water, dan wil dat zeggen dat je nog ‘last’ hebt van blokkerende overtuigingen en gedachtes. De manier waarop je naar een situatie, jezelf of het leven kijkt is, wordt nog te veel beïnvloedt door je onverwerkte emoties en negatieve gedachtes.
Het is goed om even tijd vrij te maken voor jezelf, zodat je alle aspecten van de situatie kunt bekijken en weer even tot jezelf kunt komen.

Dromen over kokend water

Als er kokend water in je droom voorkomt, wil dat zeggen dat er emoties omhoog borrelen uit je onderbewustzijn. Vaak zijn dit emoties van een lange tijd geleden.

Het is tijd om ze te verwerken, zodat je jezelf er niet aan brand en ze niet te veel ruimte in beslag gaan nemen.

Dromen over koud water

Koud water staat er eigenlijk voor dat je niet genoeg liefde hebt voor jezelf. Het is een uitnodiging om je zelfliefde te vergroten en met je onzekerheid aan de slag te gaan.

Dromen over een overstroming

Als er een overstroming in je dromen plaatsvindt, dan is dat het ultieme symbool dat je in deze droom heftige emoties aan het verwerken bent die veel te veel ruimte innemen in je leven.

Daarnaast kan een overstroming in een droom erop wijzen dat je leven op dit moment te veel van je vraagt. Vaak is dit een combinatie van de mensen om je heen, je werk en je eigen verwachtingen van jezelf.

Dromen over water: dromen over verdrinken

Dromen dat je verdrinkt duiden erop dat iets je te veel aan het worden is. Dit kan een relatie zijn of een aspect van je leven, maar het kan ook heel goed zijn dat jijzelf te veel van jezelf vraagt.

Wanneer er een ander in je droom verdrinkt, dan kan het zijn dat deze persoon te veel van je vraagt of symbool staat voor een aspect van je leven wat te veel aandacht vraagt. Waar heb jij deze persoon aan gelinkt?

Heb je hulp nodig met het vertalen van jouw droom over water? Laat dan hieronder een reactie achter, dan kijk ik wat ik uit je droom kan halen.