Dromen over water

geplaatst op
dromen over water

Dromen over water. Wat betekent het als je droomt over water? Water in dromen staat meestal voor je eigen emoties en innerlijk leven.

Dromen over water: rustig water

Als het water in je dromen rustig is, dan is dat een teken dat je een innerlijk balans gevonden hebt. Het wijst op kalmte en spirituele ontwikkeling. Ga zo door!

Als je droomt dat in het rustige water drijft, zwemt, erin staat of als je op een rustige manier naar het water kijkt, dan is dat een signaal van je onderbewuste dat je volledig op je intuïtie en eigen wijsheid mag gaan vertrouwen. Je hebt namelijk een goede band met je gevoel.

Blijf je uit het water, maar zou je er wel in willen? Dan durf je nog niet helemaal op je eigen wijsheid te vertrouwen, terwijl je er wel aan toe bent.
Speelt het rustige water een bijrol? Dan is het een stille hint dat je op de goede weg bent, maar dat je wel naar je eigen behoeftes en gevoel moet blijven luisteren.

Dromen over ruig water

Als het water in je droom onrustig is, dan word je nog te erg meegesleept door je eigen emoties. Ze voeren nog de overhand. Daarmee kun je jezelf soms in de weg zitten. Deze droom geeft je aan dat het tijd is om je emoties te uiten, zodat je meer tot rust komt.

Dromen over helder water

Helder water betekent dat je een goed overzicht hebt van een situatie of van je leven. Maak je dus niet te druk en twijfel niet te veel aan jezelf. Je hebt het door en daar moet je op vertrouwen.

Dromen over troebel of vies water

Als je droomt over troebel of vies water, dan wil dat zeggen dat je nog ‘last’ hebt van blokkerende overtuigingen en gedachtes. De manier waarop je naar een situatie, jezelf of het leven kijkt is, wordt nog te veel beïnvloedt door je onverwerkte emoties en negatieve gedachtes.
Het is goed om even tijd vrij te maken voor jezelf, zodat je alle aspecten van de situatie kunt bekijken en weer even tot jezelf kunt komen.

Dromen over kokend water

Als er kokend water in je droom voorkomt, wil dat zeggen dat er emoties omhoog borrelen uit je onderbewustzijn. Vaak zijn dit emoties van een lange tijd geleden.

Het is tijd om ze te verwerken, zodat je jezelf er niet aan brand en ze niet te veel ruimte in beslag gaan nemen.

Dromen over koud water

Koud water staat er eigenlijk voor dat je niet genoeg liefde hebt voor jezelf. Het is een uitnodiging om je zelfliefde te vergroten en met je onzekerheid aan de slag te gaan.

Dromen over een overstroming

Als er een overstroming in je dromen plaatsvindt, dan is dat het ultieme symbool dat je in deze droom heftige emoties aan het verwerken bent die veel te veel ruimte innemen in je leven.

Daarnaast kan een overstroming in een droom erop wijzen dat je leven op dit moment te veel van je vraagt. Vaak is dit een combinatie van de mensen om je heen, je werk en je eigen verwachtingen van jezelf.

Dromen over water: dromen over verdrinken

Dromen dat je verdrinkt duiden erop dat iets je te veel aan het worden is. Dit kan een relatie zijn of een aspect van je leven, maar het kan ook heel goed zijn dat jijzelf te veel van jezelf vraagt.

Wanneer er een ander in je droom verdrinkt, dan kan het zijn dat deze persoon te veel van je vraagt of symbool staat voor een aspect van je leven wat te veel aandacht vraagt. Waar heb jij deze persoon aan gelinkt?

Heb je hulp nodig met het vertalen van jouw droom over water? Laat dan hieronder een reactie achter, dan kijk ik wat ik uit je droom kan halen.

 

182 Reacties

 1. Myrea says:

  Mijn ex droomde dat ik langs het water zat met mijn hoofd voorovergebogen kijkend naar mijn weerspiegeling in het water en mijn weerspiegeling stroomde met het water mee.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Myrea,

   Dat betekent waarschijnlijk dat je ex bang is dat je jezelf verliest in je eigen emoties.

 2. Ronny says:

  Ronny

  Groetjes
  Ik droom vaker dat ik voor mij heel troebel water heb en dat ik daarvoor wegren. Doe ik dit dat wordt ik bedreigd dat ik tegen de regels optreed en dat ik daarvoor gestraft zal worden.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Ronny,

   Dat klinkt alsof er emoties in je aanwezig zijn die je probeert te onderdrukken. Dit kost je alleen meer dan dat het je oplevert. Het is tijd om te vertrouwen op jezelf en in het diepe te springen.

 3. Linda says:

  Ik droom heel vaak dat er overstromingen zijn en steeds rij ik met mijn wagen door het water

 4. jantsje says:

  Mijn droom ging over een badkuip die volstroomde met water. Iemand zat te prutsen( en maakte, daar was ik bang voor een snee in de badkuip)met een schroevendraaien via de kitrand en ik had paniek dat t water van het bad daarlangs allemaal waterschade zou maken. Net op t randje van overstromen riep ik een paar keer dat ze gewoon de stop in t bad los moesten maken. het water was onrustig en leek te kunnen ontploffen uit t bad. Maar de persoon reageerde gewoon niet.

  1. Scarlet says:

   Hey Jantsje,

   Dit staat waarschijnlijk symbool dat voor dat je je zelf niet gezien en gehoord voelt en dat je eigenlijk met een hoop onverwerkte moties rondloopt die om aandacht vragen.

 5. Karen says:

  In mijn droomkijk ik toe, liggend vanaf de bank, hoe een familielud het huis verlaat, zodra zij de deur uit is komt degene waar ik verliefd op ben naar de bank en gaat op me liggen. Hij drukt zich tegen ne aan. Ik ben blij verrast! Dan sta ik op om naar de badkamer te gaan. De beneden etage is blank, overstroomd, ik loop door naar de 1e etage, de kraan in de badkuip staat open! En beide etages stssn blank. Ik bedenk dat ik hier t water uit moet zetten. Dan lost het zich zelf op.

  1. Scarlet says:

   Dat is gewoon een leuke droom waarin er een hoop emoties verwerkt worden lieve Karen. Voor de rest zit er geen diepere betekenis achter.

 6. Anoniem says:

  Hoi Scarlet,
  In mijn droom viel er steeds een glas water om. In totaal 4x, waarvan 2x specifiek het glaasje water op mijn nachtkastje waarbij het water over mijn bed stroomde.
  Ik ben ontzettend benieuwd wat voor betekenis erachter zit!

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Wat een bijzondere droom. Toch is zijn boodschap vrij simpel: wakker worden, je mag je bewust worden van wat je voelt. 🙂

 7. Funky says:

  Ik droomde dat er een soort van stoomboot mijn huis binnen vaarde en mijn huis overstroomde met water(water was wel rustig maar niet helder leek op slootwater) Buiten mijn huis was de overstroming gezakt behalve in mijn huis. Ik blies een opblaasbare bootje voor mijn jongste zoon, maar de lucht van dat opblaasbare roeibootje kwam er steeds uit maar bleef de bootje bleef wel op het water drijven.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Als ik dit zo lees, zou het kunnen betekenen dat je nog ‘last’ hebt van het verleden. Je bent er mee bezig, maar ergens heb je het gevoel dat je het niet onder controle hebt. Je hebt het waarschijnlijk te druk met van alles en nog wat om tot rust te komen.
   Het lukt je ook allemaal wel, om het dagelijkse leven gaande te houden, maar helemaal lekker voelt het ook niet.

 8. Petra says:

  Goede middag,
  Mijn droom ging als volgt
  K stond bij mn ouders onder aan de buitentrap, daar stond een vuilniszak die ik even erg xou brengen
  Toen ik de zak optilde kwam er wat water uit het werd steeds meer en meer dat de hele stoep onderliep…
  Mn vader stond boven aan de trap met een geschrokken he ivht en een bezem in zn handen, en vroeg of ik het weg wilde vegen
  Ik liep met bezem terug toen vloog er een uiltje naar me toe en ging op de bezem zitten en eilde niet weg.toen werd ik wakker.
  Groetjes petra

  1. Scarlet says:

   Hey Petra,

   Dit gaat erover dat je niet de emoties en rugzakken van anderen over kan nemen. Dit weet je eigenlijk ook wel en je eigen wijsheid is je steeds meer aan het tegenhouden om zomaar van alles voor andere te doen.

 9. Jill says:

  Ik droomde dat ik met mijn familie op vakantie was. We gingen zwemmen met zijn allen maar ik sloot me af en kon alleen maar huilen tijdens het zwemmen. Daarom kreeg ik ruzie met bepaalde familieleden. Daarna werd ik in de zee door iemand getraind om onderwater te zijn. Ik was erg angstig en het water was troebel. het water begon op een gegeven moment ruig te worden en ik probeerde mijn telefoon bij me te houden maar dat lukte niet. Een tijd later vond ik de telefoon aangespoeld op het strand. Toen heb ik de telefoon in een bakje met rijst gedaan en toen ik wilde kijken of de telefoon het weer deed was hij kwijt.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Jill,

   Deze droom gaat over het omgaan met je eigen emoties. Ze nemen blijkbaar nog wel eens de overhand en dat is helemaal niet fijn. Je probeert je met andere mensen te verbinden, maar dat lukt door je emoties niet altijd. Wat deze droom aangeeft is dat het oké is om even afstand te nemen en voor jezelf te zorgen. 🙂

 10. Inge says:

  Goedemorgen Scarlet, wat n prachtige site heb je!
  Ik droomde over dat bos/sloot water met dat diepe groen over n aanbouw met twee openslaande deuren, naar binnen liep precies door t midden van m’n tweepersoons witte bed.

  1. Scarlet says:

   Dank je wel lieve Inge.

   Dat klinkt als een hele mooie droom. Ik hoop dat hij ook zo voelde. Het betekent dat je steeds dichter bij jezelf komt en in balans aan het komen bent!

 11. Negeste says:

  Hoi Scarlet… afgelopen nacht droomde dat ik in het heldere water van een zwembad liep. Gaandeweg werd het dieper en daarna werd het weer ondieper. Aan de zijkant van het zwembad liepen mijn (overleden) moeder en mijn (tot voor kort) beste vriendin. In deze droom voelde ik weerstand van mijn moeder naar die vriendin van mij toe. (Deze weerstand heb ik de laatste tijd ook naar die vriendin toe)

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Negeste,

   In deze droom vraag jij eigenlijk je moeder om raad, want je weet nog niet helemaal wat je met deze vriendin aanmoet. Je hebt het gevoel haar kwijt te zijn, maar je staat nog steeds met haar in verbinding.
   Haar antwoord is die weerstand.

 12. Monyet68 says:

  Hoi Scarlet,
  Ik heb nu al 2x gedroomd over dat ik naar een groot schip moet die in de haven ligt en op t punt staat te vertrekken,. Het lukt me steeds niet om dichter bij het schip te komen vanwege hindernissen op de weg of moet door een stad en ben ik de weg kwijt enz. Gisteren droomde ik ook dat er planten (of onkruid) in mijn matras groeide. Ik haalde ze er met wortel en al uit. Daarna vond ik ook kleine vissen die ik in emmers probeerde te doen. Dat ging moeizaam omdat ik dan de emmer weer kwijt was enz. Heel vermoeiend als je wakker wordt.. Ik weet dat t iets moet betekenen maar weet niet wat.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Monyet.

   Deze droom vertelt je dat je op zoek bent naar balans bent in jezelf en dat je goed op weg bent, maar dat je toch nog te veel luistert naar anderen en naar oude overtuigingen. Hierdoor loopt je persoonlijke en emotionele groei niet zoals het wel zou mogen.

 13. Michiel says:

  Hoi Scarlet, ik droom dat ik op een eiland bent en dat het langzaam onderwater gaat. Ik moet zwemmen naar een andere eiland. Het water is wel heel hoog

  1. Scarlet says:

   Hey Michiel,

   Dat betekent eigenlijk dat je doordat je toch een stukje aan het vechten bent tegen je emoties en die niet wil laten zien aan de mensen die belangrijk voor je zijn, je een stukje eenzaamheid in jezelf tegenkomt.

 14. Kiekster says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik in een hotel was met mijn ouders, ik ben in werkelijkheid volwassen, maar in de droom was ik kind. Het weer alarm gaat af en we zien een grote golf uit de zee komen. Alleen tot onze enkels. Daar komt er echter nog een golf we vluchten naar etages boven wanneer ik mij realiseer dat mijn broer niet bij ons is. Ik raak totaal overstuur. Zie hem(in gedaante van mijn zoontje?) een paar trappen beneden ons wil hem roepen waarschuwen maar hij draagt een koptelefoon. Eenmaal boven zoek ik ook overal, het water is inmiddels gezakt. Mijn ouders blijven benoemen dat hij niet meer in leven kan zijn. Dan staat hij ineens op een balkon tegen over ons. Wederom ga ik zoeken in een chaos. En vind hem uiteindelijk.

  1. Scarlet says:

   Hey Kiekster.

   De droom is meer een verwerkingsdroom. Je hebt nog een paar dingetjes uit je kindertijd niet verwerkt en dat komt op deze manier naar boven. 🙂

 15. Marije Burgwal says:

  Ik droomde dat ik met m’n zusje, m’n huisgenoot en nog een jongen door mijn geboortestad reed in een rode kleine auto, 3-deurs. Ik zat achterin. Bij een wegafzetting wilden we keren en reden we de gracht in. Ik kon uit het raampje ontsnappen, m’n zusje kwam ook boven. Haar op de kant gelegd, gereanimeerd, ze was Ok. Mijn huisgenoot kwam bovendrijven, ook gereanimeerd en bijgekomen. Water spoot uit z’n mond/oren/neus en ogen. M’n zusje dook terug het troebele water in om de 4e passagier te zoeken. In de droom wist ik al niet meer wie die persoon was. Einde droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Marije,

   Dat is een heftige droom! Het geeft aan dat je meer de leiding over je eigen leven mag nemen. Je weet heel goed wat goed voor jou is, maar je luistert toch nog te veel naar mensen die dichtbij je staat en mensen die verder weg van je staan. Dit blokkeert je meer dan je denkt.

 16. Kim says:

  Mijn verloofde en ik zaten in onze auto.
  Hij reed ik zat in de bijrijderstoel.
  We raken in een slip en kwamen in een kanaal,donker water troebel. Hij probeerde de deur open te krijgen, lukt niet!
  Toen pakte ik mijn telefoon en laptop. Daarna wachten we beide rustig tot de auto helemaal onder Water was, ik tikte het raam door met mijn hak en ga als eerst via het raam zwemend door het troebele water naar boven.
  Alles voelde vreedzaam niet als nachtmerrie

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Het lijkt erop dat je droom vertelt dat je een wat onrustige periode hebt gehad in de relatie met jezelf of met je partner. Daar begint nu weer helemaal de rust in te komen. 🙂

 17. Ankie says:

  Hi Scarlet

  Ik droonde dat het buiten regende. Toen ik uit bed stapte zag ik dat de kamer onder water liep. Ik was bang dat me spullen ondee dat bed beschadigd zouden worden. Het water was helder, me neefje tilde me laptop op maar bleek niet beschadigd te zijn. Ik ging naar me zus der kamer en zeg dat ze ontspannend op bed lag te appen en bewust was dat er water in der kamer naar binnen kwam. Vreemd was dat fer bed op een verhoging lag. Het water was rustig en helder het leek alsof het uit de grond naar boven kwam.

  1. Scarlet says:

   Hey Ankie,

   Dit geeft aan dat je je geen zorgen hoeft te maken over je eigen emoties. Ze zijn goed zoals ze zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat als je meer ruimte geeft aan je emoties dat er dingen fout gaan of beschadigd raken. Het zal je zelfs meer rust geven.

 18. Mirtje says:

  Hoi Scarlet,
  Eerste droom: vraag een ex van 8 jaar geleden hoe het met hem is. Het gaat niet goed en hij huilt. Ik knuffel/troost hem. Ik word wakker.
  Tweede droom: op mijn slaapkamer breekt de wasbak van de muur. Het water stroomt eruit. Ik probeer het tegen te houden, ik roep mijn ex en hij komt me helpen het water te stoppen. Deze dromen droomde ik direct na elkaar en het is de eerste keer dat ik over hem droom! Bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Mirtje,

   Het klinkt alsof je het verleden weer even aan het herordenen bent en ook een stukje alsof je je zorgen om hem maakt. 🙂

 19. Ewa says:

  Lieve Scarlet,
  Ik droomde dat ik in een ondiepe water was en ineens in de ondergrond zaakte. Zo erg diep dat ik niet meer kon ademen en bijna stikte. Ik dacht dat ik dood ging en toen is ineens vanzelf de blubber weggetrokken en ik kon weer ademen en werd rustig.

  1. Scarlet says:

   Hey Ewa,

   Een hele duidelijke droom met een hele duidelijke boodschap: maak het jezelf niet zo moeilijk door te moeilijk te denken. 🙂

 20. Mirella says:

  Goedemorgen, ik droomde dat ik de verwarmingsknop opendraaide en dat er allemaal water uit stroomde. Snel moest ik de overstroming in huis met doeken tegen houden.
  Ik ben druk in ontwikkeling oude dingen los te laten, te ontwikkelen en geld issues op te lossen en eindelijk succes toe te laten in mijn leven op dit moment. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Mirella,

   Dit is puur een uiting van de emoties die je aan het verwerken bent. Het zegt letterlijk: geef het ruimte en verwerk ze, dan gaat het allemaal veel beter lopen.

 21. wateer says:

  in mijn droom kwam water naar mij en paar kinderen ik weet niet wie ze zijn maar ik beschermde ze door die golf weg te stuwen met mijn waterkrachten weet u de betekenis ervan?

  1. Scarlet says:

   Hey Wateer,

   Het klinkt alsof je droom wil zeggen dat je niet alles alleen hoeft te doen. 🙂

 22. Ano says:

  Hallo scarlet,

  Ik droomde dat ik een sloot in moest met een aantal mensen. ik moest voorop, de sloot zat tot mijn knieën vol met het helderste water wat ik ooit gezien heb. Op de bodem lag heel mooi wit zand en strookjes glimmend zwart zand, wadend door de sloot liep ik steeds verder uit op de anderen. Achter mijn viel iemand in de sloot. Ik moest hierom lachem.. Werd hierna ook wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Ano,

   Dit geeft aan dat je emoties helemaal tot rust komen. 🙂

 23. Wendy says:

  Goedemorgen,
  Ik droomde dat alle mensen, omstebeurt naar een groot water moesten gaan om zichzelf te verdrinken. Iedereen was er gedwee onder.
  Ook mijn gezin was aan de beurt en op de dag zelf besefte ik pas wat het met me deed. Toen voelde ik dat ik boos werd omdat ‘popmuzikanten en beroemdheden’ niet hoefden te gaan.
  Ik besefte ook dat ik geen afscheid had genomen van mijn ouders en dat ik mijn zoon (die ik als eerste moest verdrinken) niet had verteld dat dit moest.
  Ik werd me steeds meer gewaar van mijn emoties, met name angst,verzet en willen vluchten. Een overweldigend gevoel .. steeds als ik wakker werd en weer in slaap dommelde ging het verder, maar toen werd ik wakker door geluid vd buren.
  Pfff….het houdt me nu nog bezig, vooral ook omdat ik al n paar dagen last heb van een hartslag die steeds overslaat en waar ik me angstig over voel.

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy.

   Wat een heftige droom! Als ik het zo lees is deze droom tweeledig. Aan de ene kant heb je moeite met de oneerlijkheid in de wereld. Aan de andere kant geeft deze droom aan dat je jezelf niet altijd uit. Je houd je emoties voor jezelf en volgt je gevoel niet altijd, wat eigenlijk niet goed voor je is.

 24. Sunshine says:

  Ik heb paar dromen over water dat terug keert.
  1e is dat er zomaar water begint te stromen in mijn huis dat mijn zolder instort en dan langzaam de andere verdiepingen. Dat mijn huis oud is en van hout.
  2e is dat ik bezig ben met afwassen of douchen en voordat ik denk er is iets raar is het hele huis ondergelopen met water en zoeken we een mogelijkheid om dat weg te laten lopen bv door een raam open te doen. Rare is dat ik nooit gevoel heb ik de dromen van paniek of lucht te kort altijd meer paniek voor de mensen die er ook zijn

  1. Scarlet says:

   Hey Sunshine,

   De eerste droom geeft aan dat er iets in jou is (emotioneel) dat je van binnen bezighoud en je kracht ontneemt.
   De tweede is hetzelfde. Alleen dat je geen paniek ervaart, geeft wel aan dat je er aan toe bent om het los te laten en verder te gaan. 🙂

 25. Jolanda says:

  Lieve scarlet le pair eerst mij complimenten naar jou toe mijn droom had verband met vriend van mijn dochter hij had ander huis en ik en mijn dochter gingen naar dat huisje zij had sleutel en toen wij binnenkwamen lag hij naakt dood in een glazen bak met water ik raakte hem nog aan hij was spierwit
  ik krijg deze droom niet uit mijn hoofdt bedankt ik wacht op uw antwoord liefs

  1. Scarlet says:

   Dank je wel Jolanda. 🙂

   Dat is inderdaad een hele nare droom. Dit is een uiting van jouw gevoel dat hij zich afsluit jullie en anderen. Dat hij zijn emoties opkropt en daar eigenlijk ook in verdrinkt. Je dochter heeft in jouw ogen echter wel de sleutel om dingen hierin te veranderen.

 26. Elly says:

  Eergisteren was er zoveel storm toch, ik droomde van hele grote bubbels water die groter werden en groter van mooi helder blauw met schuimkoppen en ik kon de deur een beetje dicht duwen dan zag ik het niet zo erg. En deed hem weer wat open en zag de bubbels zo groeien. Het spatte nog net niet uiteen. Ik werd wel wakker van geraas.

  1. Scarlet says:

   Hey Elly,

   Deze droom geeft aan dat je je emoties niet te veel op moet kroppen, want je nu nog wel een beetje doet. Ze geven een steeds grotere druk en je probeert ze te onderdrukken. 🙂

 27. Jessica says:

  Hoi Scarlett , ik droomde dat ik in een kleine maar lichte ruimte was, buiten mijn ruimte steeg het water steeds hoger er zaten ramen helemaal boven dicht bij het plafond ik zag het heldere water daar voorbij komen, ik was niet bang maar dacht hoe en waneer kan ik hier uitkomen. De deur naar buiten zat aan de overkant van de ramen die beschreef. Ik dacht als ik die openmaak loopt mijn ruimte vol water. Op een geven moment werdt de deur door iemand aan de buitenkant open gemaakt er kwam geen water binnen er was achter de deur niks aan de hand en liep ik een droge rustige droge ruimte in een soort lege fabriekshal

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Dit betekent dat je jezelf onnodig afschermt voor je eigen emoties, terwijl die helemaal niet zo heftig zijn als je soms denkt. 🙂

 28. mandy says:

  goedemiddag scarlet ik heb zo,n nare droom gehad vannacht droomde dat mijn vriend in de auto zat met nog 3 mensen en de auto het water inreed en hij verdronk

  1. Scarlet says:

   Hey Mandy,

   Dat betekent dat je je zorgen maakt over zijn emoties en hoe hij daarmee omgaat.

 29. Angela says:

  Vannacht droomde ik dat ik auto reed in het donker (denk op snelweg). ik voelde nne rustig en de weg leek wat te dalen en ik zag de bochten. Er stak een man met een hond over. Zin auto stond met pech langs d kant. Gejuich zag ik hem net op tijd. Voor mij reed een auto die waarschijnlijk afsloeg. Ineens was hij weg. Ik reed door een hoge poort/ hek en reed grey water in wat erg hoog stond. Ik schrok enorm. Ik kon nog net aan weerszijden hebben van paaltjes zien. Hoe ik eruit ben gekomen weet ik niet. Even later zat ik daar ergens binnen in een restaurant. Ben heel benieuwd of je hier iets kan uithalen. Dank alvast!

  1. Scarlet says:

   Hey Angela,

   Het lijkt erop dat je heel goed met jezelf bezig bent, maar dat je emoties eens in de zoveel tijd toch nog even de leiding overnemen. Deze droom zegt dat dit ook oké is en dat je dat mag omarmen.

 30. Jeannette says:

  Hallo, ik droomde vannacht dat ik over een geasfalteerde weg liep en ineens stapte ik in het water. Ik probeerde weer op het droge te komen, dat lukte uiteindelijk maar ineens was de weg ook water. Ik wilde naar het vasteland te zwemmen maar kon niet zien waar dat was. Ik was een beetje bang voor eventuele roofvissen die in het water konden zijn maar ik zwom wel rustig weg. Toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Jeannette,

   Dit geeft aan dat je emoties nog heel veel invloed op je hebben en je ineens uit balans kunnen brengen. Dat terwijl de emoties zelf ook niet echt gevaarlijk zijn en niet zo intens zijn als je zelf inschat.

 31. Maria says:

  Goedemiddag ik droomde dat ik 4 hoog op een flatgebouw was en in de kamer de grond het behoorlijk te lekker vanuit het plafond Iemand zei je nu wegwezen en ik was nog niet beneden of we werden door heel hoog kokend water meegenomen we stapten in de auto en Dreven weg ook kwam er water in de auto maar we konden nog net ons hoofd boven water houden tot zo ver mijn droom

  1. Maria says:

   Kokend water moet zijn… Kolkende water

  2. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Soms kunnen je emoties je dus behoorlijk overspoelen. 🙂

 32. Maria says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik in een gebouw was met grote ruimtes waarin een overstroming (veel en hoog water die ruimtes in 1x vulde) gaande was. Ik was in een ruimte waar nog geen water was maar voelde/hoorde dat het heel dichtbij was. Op het nippertje kon ik de grote zware deur van de ruimte waar ik in stond nog net op tijd sluiten om het water tegen te houden en mezelf en een aantal mensen (familie denk ik) ervan te redden. Het verbaasde me wel dat het water ook niet onder de deur door kwam, dat had ik verwacht, omdat het zoveel was.
  Benieuwd naar jouw visie hierop! 🙂

  Liefs
  Maria

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Als ik je droom zo lees, dan heeft dit voor mij een hele duidelijke betekenis: je stopt je emoties, gevoelens en wijsheid weg voor anderen, omdat je ze er niet tot last mee wilt zijn. 🙂

   1. Maria says:

    Dank je wel, thats makes lots of sense 😉

 33. Inge says:

  Hoi Scarlet,
  Ik had een paar dagen geleden een hele heldere droom die me niet loslaat. Ik zat achterin de auto. Mijn schoonzoon bestuurde de auto. Er zaten nog twee mensen in de auto maar ik weet niet wie dat waren. We gingen de bocht om en ineens kwamen we in donker, kolkend water terecht. Eerst dobberde de auto , maar al snel begon de auto te zinken. Er was geen paniek. Toen werd ik wakker. Ik ben wel benieuwd naar een eventuele betekenis van deze droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Inge,

   Deze droom geeft aan dat er een onverwerkte emoties naar boven aan het komen zijn. Het geeft ook aan dat je er zelf niet alle controle over hebt, maar tegelijkertijd ook dat dat oké is. 🙂

 34. Renate says:

  Mijn droom wil me nog niet echt loslaten. Ik zwom onder water. Op een gegeven moment wilde ik naar de oppervlakte zwemmen, daar was mijn dochter. Omdat het helder water was kon ik dat zien. Het water had ook een aangename temperatuurstijging en ik kon gewoon ademen onder water. Mijn dochter zag dat ik onder water was, maar kwam mij niet halen en ik kon niet naar het oppervlak komen. Er was geen angst. Alles was vredig. Toen ging de wekker af en klonk de tekst: my head is under water, but I’m feeling fine….dat heeft de hele dag in mijn hoofd blijven zitten.

  1. Scarlet says:

   Hey Renate,

   Wat gaaf. Dit staat ervoor dat je wat meer vrede hebt gevonden in jezelf. 🙂

 35. Allison says:

  Hai Scarlet

  Ik droomde dat ik in een vrij donker, nieuw huis was. In de badkamer boven ging er iets mis, waardoor water begon te lopen. Ik deed de deur dicht en ging naar beneden. Na een tijdje begon het water langs de muren te komen en realiseerde ik me weer dat er iets aan de hand was met de badkamer. Ik was dat alweer vergeten.
  Naar boven, deur open en het water stond in een witte hoge bak, die tot de deur kwam. De bak stond op het punt van overloop.
  Ik weer naar beneden en van mijn man moest ik naar 1 specifieke winkel om een onderdeel te halen. Ik kende die winkel niet en ook de route niet.
  Autosleutels mee en toen ik van een afstand de auto wilde openen, bleek het niet mijn auto te zijn, die op de afstandsbediening reageerde. Iemand had de sleutels omgewisseld, omdat ik buiten had gepraat met iemand en diegene had zich daar enorm aan geërgerd. Al met al kreeg ik mijn sleutels terug, maar toen werd degene, die met mij mee zou gaan naar de winkel, niet lekker en die kon niet meer mee. Uiteindelijk liep ik weg en riep boos dat ik aangifte ging doen van het omruilen van de sleutels. Toen werd ik wakker.
  Ik begrijp hier weinig van, kun jij helpen?

  1. Scarlet says:

   Hey Allison,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je emoties soms overlopen. Je bent heel erg bezig met je eigen ruimte, daar staan je huis en je auto voor, maar je hebt het gevoel dat mensen je tegenhouden en je bent daardoor ook gefrustreerd.

 36. Riva says:

  Mijn vriendin droomde over weinig water en zij stond te kijken hoe mensen in de grachten zwommen.. Enige verklaring?

  1. Scarlet says:

   Het is iets te kort om het goed te kunnen vertalen. Het gaat er in ieder geval om dat ze zich bezig houdt met de emoties van anderen.

 37. Soeraya says:

  Ik droomde dat ik met mijn jongste zoontje op de arm over straat liep. We moesten naar huis toe en waren al dichtbij. Maar toen stroomde het rivierwater de straat over en ik moest heel sterk zijn om erdoorheen te lopen. Ik koos steeds voor de plekken waar ik nog kon lopeb of waar het water ondiep was. Op gegeven moment konden wij niet verder en gingen wij kalm zitten afwachten op een boomstam tot het water zou gaan kalmeren. Ik verwachtte dat het lang zou duren, maar was wel gerustgesteld en zelfverzekerd dat de situatie.zou verbeteren. Niet lang daarna toen ik omkeek, nadat ik met mijn zoontje was beziggeweest, zag ik dat alles over was. De straat was weer droog en de rivier kalm. Wij konden gelukkig gauw door naar huis toe lopen. Zoals ik al erin had vertrouwd dat het zou lukken na geduld te hebben.

  1. Scarlet says:

   Hey Soeraya,

   Dit zegt dat je steeds meer gaat vertrouwen op je gevoel en je emoties meer ruimte geeft, waardoor je je beter gaat voelen. 🙂

 38. Eva says:

  Hallo scarlet,

  Mijn vriend droomde dat iemand heet/kokend water over mij (hoofd) heen gooide en dat hij woedend degene heeft geslagen tot dat anderen hem tegenhielden. Weet jij misschien wat dat betekent?

  1. Scarlet says:

   Ergens heeft hij het gevoel dat hij er niet genoeg voor jou kan zijn.

 39. Annette says:

  Beste Scarlet, ik droom bijna nooit over water maar vannacht wel heel heftig en blijf er een naar gevoel van houden. Ik was buiten mijn huis en een buurman waarschuwde dat alles ging overstromen dus dat ik alle deuren dicht moest doen. Toen zaten we ineens in een grote ferryboot in de (inmiddels) kolkende massa water met z’n allen om een hele reis te gaan maken weg van het water. Intussen steeg het water steeds verder en keken we door de ramen waar het water inderdaad steeds maaar bleef stijgen. Toch was er geen paniek en er werd gezegd dat het goed zou komen terwijl het toch wel duidelijk was dat we gingen verdrinken. Op de boot moesten we naar beneden lopen en toen zag ik een (oud) vriendin en samen kwamen we allemaal mensen tegen van vroeger (een soort reunie-gevoel op de zinkende boot). Ook herkende ik ineens een ex van mij die naast me zat met zijn gezin en hij deed heel gezellig tegen mij, we bedachten samen een plan om te overleven maar wisten eigenlijk ook wel dat dit het einde zou zijn. Ik ben benieuwd wat deze droom voor betekenis heeft ?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je soms verdrinkt in je eigen emoties.
   Je bent rustig in deze droom allerlei situaties en mensen uit je leven aan het verwerken. 🙂
   Voor de rest zegt deze droom niet echt iets bijzonders.

 40. Gabriëlla says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had een droom waarin ik naar een feest wou gaan en ik woonde blijkbaar aan het water en had een speedboot en wou er met de speedboot naartoe gaan. Ik ben er alleen niet in gegaan, het kan zijn dat ik toen net wakker werd. Wat denk je dat dit betekent? Het water was rustig en helder.

 41. MEG says:

  Hoi Scarlet,
  Mijn droom vannacht:
  We waren in een zwembad. Rustig helder water. Op de achtergrond geloof ik een glijbaan. Het is rustig in het zwembad. Er lag een lange mat in het water. Het leek een soort pad. Aan weerszijden water.
  Op een gegeven moment valt mijn dochter in het water. Ze blijft rustig maar zinkt in het water. Ze is op de achtergrond. Enkele mensen zoeken mee. Ik ben in paniek van links naar rechts en naar voren aan het zoeken. (Niet naar achteren waar mijn dochter is). Wild spetterend met het water. Door mijn paniek zoek ik niet goed. Dit zie/concludeer ik als buitenstaander van de droom.
  Dan tilt iemand mijn dochter op de mat. Ze zit op de mat en alles is goed!
  Dan word ik wakker en herinner me het gevoel van de buitenstaander, nog steeds ergerend aan mezelf dat ik door mijn paniek niet goed had gezocht.

 42. Nini says:

  Hoi Scarlett

  Ik droomde dat ik in de Spaanse zee stapte deze was kalm en helder op het moment dat ik er instapte werd de wal hoger waardoor ik er niet meer uit kon. Vervolgens werd het water onrustiger en er kwam een hele grote golf. Deze zoog mij onder water. Ik zag dat het strand nog ver weg was en kreeg geen lucht. Toen werd de droom afgekapt.

  Ik droom vaker dat ik onder water zit, het is altijd zeewater en op vakantie. Het water is ook altijd helder.

  Ik ben benieuwd wat jouw ideeeen over deze droom en de anderen, is.

  Groetjes Nini

 43. Raatje says:

  Hoi lieve Scarlet,

  Allereerst mijn complimenten voor jou en met name hoe je dromen uitlegt.

  Vannacht droomde ik dat ik aan een soort kade/ oever stond te kijken naar de rivier. En ineens splitste de rivier in tweeën en maakte het een soort pad. Ik bleef verbaasd kijken naar de splitsing. En toen ineens kwamen er allemaal paarden uit de verte.. het deed me denken aan oorlogspaarden (het waren geen gewone paarden). En toen ze dichterbij kwamen verstijfden ze in het zand .. En leken het standbeelden van zand. Tegelijkertijd bleef de rivier met alles erin en erop gesplitst.

  Ik schrok wakker en krijg dat beeld niet uit mijn hoofd.

  Ben benieuwd naar een betekenis.

  Lieve groetjes,

  Raatje

 44. Jaron says:

  Goedemorgen,

  Even een vraag over een droom. Ik droomde vannacht dat de muren van een kamer in mijn huis steeds water lekte. Het was allemaal vochtig (stilstaande druppels op de muur), dus het stroomde niet. Ik maakte het droog met een handdoek en wist dat het niet zou helpen, behalve tijdelijk tegen de schimmel. Wellicht een simpele uitleg en ben erg benieuwd. Alvast bedankt.

 45. Wouter says:

  Hej scarlet,

  Het deel van mijn droom wat ik zelf niet begrijp is: was in een ruimte met vrienden van vroeger hun moesten gaan want ze hadden een wedstrijd. Ik wou naar ze gaan kijken maar moest langs lege rivier ik zag water aankomen maar sprong toch in de bedding veel rotsen en dacht gaat niet goed, daarna voel ik een waterval/partij van vrieswater/ijs zeer intens maar ik red me erin door te blijven staan en het water langs me te voelen stromen dus ik kan het hebben zeg maar? Enig idee?

 46. Pris says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik in het donker (snachts denk ik) ging wandelen met mijn paard. Ik liep op een pad waar een sloot naast was. Ik liep naast het paard toen ze zich ineens omdraaide waardoor ik in de sloot viel. Ik denk gauw mijn jaszak dicht zodat ik mijn telefoon niet verloor. Het paard stond naast me in het water. We gingen de sloot uit en liepen weer terug.
  Weet u misschien wat het precies betekend?
  Dank u wel! Groetjes priscilla

 47. Annemarie says:

  Goedemorgen

  Ik droomde vannacht dat ik met een fiets onderweg was toen ik ineens zag dat de straten onder water stonden waardoor ik de grens tussen de weg en het daadwerkelijke water (volgens mij haven) niet meer zag. Ik durfde het risico niet te nemen en ben teruggefietst

  1. Scarlet says:

   Dit gaat er eigenlijk voorzichtig over dat je je eigen emoties nog niet helemaal durft te voelen.

 48. Bea says:

  Morgen Scarlet,
  Ik werd met de schrik vanochtend wakker.
  Ik zag in mijn droom dat we met de familie ergens zouden eten. We gingen naar een verkeerde eettent. Met het gevolg dat we naar de juiste eettent moesten lopen. Ik liep met mijn moeder als laatste achter de groep. (zij is in werkelijkheid slecht ter been) op een gegeven moment zag ik haar richting de gracht lopen. Ik zag haar duidelijk op het water lopen. Maar langzamerhand zag ik haar steeds meer in het water verdwijnen. Op een geven moment zag ik alleen haar hoofd. Wat even kopje onder ging. Ik zag haar niet uit komen maar wist dat ze in een andere lichaam naar de de andere eettent liep waar we zouden eten… ik kreeg haar nieuwe gedaante wel in mijn gedachte te zien en ben meteen op zoek gegaan naar haar in het volgende eettentje. En zag daar een tatoasl ander mens zitten (gezet, blank) een totaal andere vrouw.

  1. Scarlet says:

   Ik kan me heel goed voorstellen dat je hiervan geschrokken bent.
   Het is eigenlijk een waarneming van jezelf die in je droom geuit wordt.
   Waarschijnlijk pik jij ergens onbewust op dat je moeder (emotioneel) aan het veranderen is.

 49. Corrina says:

  Hallo Scarlett,

  Vannacht gedroomd dat ik zwom in water met een kind, waarbij ik bleef zwemmen naar de kant, maar het idee had dat ik niet dichter bij kwam. Ineens lag daar een enorm schip. Ik zag dat het anker uit lag en greep mij vast aan het anker, het kind ( voelde niet aan als 1 van mijn kinderen) greep mij ook goed vast en ben daarna heel hard om hulp gaan roepen, daarna weet ik het niet meer, ben waarschijnlijk wakker geworden…..

  1. Scarlet says:

   Hey Corina,

   Dit lijkt te zeggen dat je je emoties uit je kindertijd aan het verwerken bent, maar dat je daarbij een beetje bewuste hulp en aandacht van jezelf nodig hebt.

   1. Corrina says:

    Dank je wel Scarlett, ik ga hiermee aan het werk!

 50. Mil says:

  Hallo!

  Afgelopen nacht droomde ik dat ik buiten stond en uitkeek over heel veel water, links van mij stond een grote en brede brug, wanneer je daar over heen zou gaan kom je uit op een berg. Ik sta zelf ook op een berg met rechts van mij een weg en voor mij een mooi en gezellig huis, het is buiten donker, de voordeur staat open en twee hele grote ramen waar licht doorheen schijnt. Uit het niets komen er twee watervallen uit de lucht, heel erg helder en het voelde ook heel bijzonder. 1 waterval kwam uit de lucht en was ver op zee/meer en de andere kwam uit de lucht en kletterde net voor de brug het water in, links naast mij.

  Kunt u mij hier wat over vertellen?

  Vriendelijke groet,

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat klinkt heel erg mooi! Alleen kan ik er zo niet zoveel over vertellen, want dit is meer een droomomgeving die je beschrijft.
   Waar de droom wel naar lijkt te refereren is naar het verlangen een bepaalde stap te zetten.

 51. Suzanne says:

  Vannacht ging m’n droom over de kust, Uitkijkend vanaf de zeeduinen zag ik dat de zee zich terug trok en kwam daarna met volle vaart recht op mij (en heel veel onbekende mensen) land in waarts. Ik kon mezelf beschermen tegen het water om te gaan schuilen in een huis wat op de zee duinen stond. (dit stuk duin en dit huis is afgelopen maand vaker voor gekomen in m’n dromen) Vanaf het huis zie ik dat vele mensen worden mee genomen door de stroming. Na een korte tijd trekt het water weer geheel terug de zee in. Ik ren naar beneden en probeer zoveel mogelijk mensen naar m’n schuilplek te sturen. Het eind kan ik me niet herinneren.

  1. Scarlet says:

   Hey Suzanne,

   Dit gaat eigenlijk meer over hoe jij de emoties van anderen ervaart. Je probeert anderen te helpen, inzichten te geven en te redden, maar gelukkig niet ten kosten van jezelf (meer).
   Deze droom is daardoor eigenlijk meer een verwerkingsdroom, dat je niet iedereen kunt helpen.

 52. Karin says:

  Goeiemorgen,ik droomde zojuist dat ik naar een overkant moest met een hond in mijn armen.Daarvoor moest de hond en ik door een tunnel van water.In de tunnel dat stukje dat we onder water moesten beet de hond mij in mijn hand niet pijnlijk hoor en daar zaten we dan wel even onder het water en toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Karin,

   Als ik hem algemeen vertaal gaat dit erover dat behoefte hebt aan een steunpilaar in emotionele tijden, maar dat je soms ook bezorgd bent dat anderen die fijn en loyaal zijn je niet als last gaan ervaren en je pijn doen.

 53. Cincerely says:

  Hey Scarlet,

  Ik droomde dat mijn vader en ik in een mooi dorp liepen en er kwam een flinke golf/tsunami op ons af en alle smalle straatjes overstroomde heel snel dus wij moesten heel hard wegrennen en raakte elkaar kwijt. Ik was heel heel heel bang dat mijn vader iets was overkomen dus was overstuur. Einde van de droom was wel dat ik hem aan de telefoon heb gekregen op de 1 of andere manier. Hij leefde nog! Ik moest huilen van geluk (met tranen werd ik wakker). Heb er de hele dag een beetje een naar gevoel bij gehad.

  Wat is jouw vertaling hiervan?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Wat een heftige droom.
   Gelukkig is de betekenis niet gelijk heel erg intensief.
   Jij bent namelijk onbewust de relatie tussen jou en je vader wat meer aan het helen.

   Dit kan gaan over hele kleine dingen of grote dingen die er tussen jullie speelde/spelen.
   Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat hij je op 4 jarige leeftijd een keer teleurgesteld heeft door een afspraak niet na te komen, maar het kan ook gaan over dat je meer goedkeuring van hem had gewild.

 54. Geneviève says:

  Hoi Scarlet, eergisteren droomde ik dat ik in een vuurtoren hing en naar boven moest klimmen. Het kolkende water beneden zag er best beangstigend uit en was moeilijk om dat te doen. Ik moest een soort ‘pull up’ oefening doen en dat lukte natuurlijk niet. Wel was er iemand die mij daar bij probeerde te helpen. Vannacht heb ik gedroomd dat ik golfsurfde en dat ging geweldig.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Juist deze twee dromen achter elkaar zeggen heel erg veel.
   Ze geven aan dat je eerst voor je emoties probeerde te vluchten en dat ging niet echt. Nu leer je er echter steeds meer mee samen te werken.

 55. Rosinda says:

  Hallo, ik droom regelmatig dat ik op vakantie ben en dan in de avond ga wandelen met een kennis/vriend. We besluiten om te gaan zwemmen. We lopen richting strand en moeten langs een bepaald pad. Er staat een glijbaan die uitmondt in zee. Mijn kennis glijdt ervan af, ik loop ervan af. Als mijn kennis mij erop wijst dat het een glijbaan is draai ik mij om en probeer naar boven te lopen om ook vanaf boven naar beneden te glijden. Dit lukt niet, te glad dus glij ik van halverwege ervan af. De zee is heerlijk aangenaam en ik zwem een heel stuk. Ik voel me als een vis en wil er niet uit. Uiteindelijk komen we aan bij het stuk strand waar ons hotel staat en gaan daar uit de zee. Later op de avond wil ik toch weer zwemmen en herhaalt het hele verhaal zich.

  1. Scarlet says:

   Dit klinkt eerder als een droom die erop gericht is je meer te ontspannen, zeker omdat deze zich vaker herhaalt.
   Het enige wat ik er aan betekenis uit kan halen is dat je soms mag kijken wanneer je naar iemand luistert en wanneer niet als het gaat om de dingen die je doet. 🙂

 56. Anoniem says:

  Dag Scarlet,

  Enige tijd geleden had ik een droom.
  Ik liep een trap op, het leek wel een bunker ofzo. En beneden was er helder, rustig water.
  Achter mij liep een mevrouw, zij had mijn kleren en laarzen aan. Dat kon ik herkennen. Gezicht en lichaamsbouw kon ik niet zien was wazig en donker. Achter die ene vrouw liep een meisje van ongeveer 3 a 4 jaar. Wij liepen de trap op en op een gegeven moment draaide ik me om, om te zeggen: Voorzichtig, glij niet uit!. En ik draaide me weer terug en hoorde: aaaa, plons. Het klein meisje viel in het water. Die ene vrouw achter mij sprong in het water. Daarna kwam er een vloedgolf over de vrouw heen en zij verdween. In tussentijd rende ik naar een trap. ( net als de zwembad trappen) en zakte van de trap af en pakte het meisje haar hand vast en met een zwaai heb ik haar op de rand van de zwembad gegooid. Toen kwam er hele voeldgolf over mij heen. Ik hield mij stevig vast en toen het over was zag ik dat ik in verwachting was van ongeveer 3 maanden.

  Deze droom had ik in november 18. Het is nu wel aan het weg vagen.

  Sorry dat dit zo lang is maar ik loop al een paar maanden mee.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is een pittige droom!
   Deze droom gaat over verschillende delen van jezelf:
   het meisje staat voor je ‘innerlijk kind’ of het meisje wat je vroeger was.
   De andere vrouw staat voor de vrouw die je aan het achterlaten bent of wilt worden (dat is niet duidelijk, al zijn er meer aanwijzingen dat het gaat om wat je achter je aan het laten bent).
   De zwangerschap staat hierin voor je eigen transformatie, dat je steeds meer aan het groeien bent.
   Het is echter niet duidelijk om welke veranderingen in jezelf het precies gaat. Al lijkt het te gaan om naar jezelf luisteren en op jezelf vertrouwen.

 57. Vis says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik bij water was. Geen ocean, maar het leek meer op het water bij een haven. Het was niet helder, maar donker. Er waren meerdere mensen en er hing een touw. Ik ging aan het touw hangen en zweefde over het water met heel veel plezier en liet mij toen vallen. Tijdens het zweven wilde de andere mensen ook aan het touw hangen, omdat ik er zoveel plezier in had. Vandaar dat ik mij in het water liet vallen, zodat iemand anders aan het touw kon hangen.

  Ps. Gister droomde ik ook over water, maar toen ging ik van een waterglijbaan af in zeer helder water.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groet,
  Vis

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat meer over dat je steeds meer gezond contact aan het maken bent met je emoties. Je springt erin als het ware.
   Er zit alleen een klein licht signaal in dat je hierin niet te veel ruimte moet weggeven aan anderen.

 58. Lotte says:

  Dag Scarlet,

  In mijn droom was ik samen met mijn man en dochter van 2 op een hele hoger stijger, het was donker. Mijn dochter liet zich van de rand afglijden en ik sprong haar zonder een seconde twijfel achterna (net als nu 28 weken zwanger dus met dikke buik). Ik vond haar en onder water stond ze een tekening te maken met een steen, naar mij lachend. Het voelde ook niet beangstigend (wel toen ze in het water sprong) en ik werd rustig wakker na dat moment.

  Bedankt voor je reactie.

  Groet, Lotte

  1. Scarlet says:

   Hey Lotte,

   Dit is een droom die voortkomt uit je eigen ‘dubbele’ emoties. Aan de ene kant heb je (onbewust) soms het gevoel dat je de grip op je dochter niet helemaal hebt. Dit is met name emotioneel gezien.
   Maar aan de andere kant hebt je er de volledige vertrouwen in, want je weet hoe sterk ze is.

 59. Denise says:

  Hi Scarlet,

  Ik ben as we speak aan het bijkomen van een hele enge, bijzonder realistische droom. Mijn hart bonkt bijna mijn lichaam uit.

  Ik was buiten spelen met de kids van mijn werk bij een groot speeltuin . Ollie, mijn hond, was er ook. Een van de kinderen was bang. Hij zag iemand die er eignlijk niet was, dus ik heb hem getroost. Hij had in zijn broek geplast, dus we moesten naar binnen om te verkleden. Ik was bij Ron, mijn ex man en liep naar boven. Ron zat in bad, maar het bad was niet hetzelfde bad als in zijn huis. Ik liep daarna naar Liam en Jamie’s kamer, onze kinderen, dat misschien wat weg had van mijn kamer bij ouders. Besefte ineens dat het erg rustig was in de badkamer en ging kijken. Ik opende de deur en er lag allemaal water over de vloer. Doordat ik deur opende liep alles weg. Ik was me daar ook heel bewust van, dat het door mij kwam. Ik was boos, riep dat ik alles op moest ruimen, maar ik was niet gekleed. Weet niet waarom niet. Kindje die ik moest verkleden was er niet meer. Boos ben ik naar kleren gaan zoeken, maar ondertussen besefte ik dat het niet echt kon zijn. Ik wist dat ik droomde. Ik deed m’n best om er uit te komen, wat lukte, maar ik werd wakker bij Ron. Ik lag in bed in een mix tussen mijn oude kamer en de kamer van de kids. Ik was gedesoriënteerd. Ik wist dat dit niet kon. Ik wilde gillen, maar m’n mond ging niet open. Ik raakte in paniek en liep naar beneden, de keuken in en gooide water over me heen, maar ik werd niet wakker. Werd helemaal gek! Ik wilde de kraan dicht doen, maar de kraan ging niet dicht. Het was een dubbele kraan en bleef lopen en tijdens het uit proberen te zetten ging het ook spuiten. Uiteindelijk ben ik gaan gillen, wat volgens mij nu wel lukte en toen werd ik wakker. In real life, in mijn eigen bed. Bizar eng vond ik dit.

  Kun je me uitleggen wat ik hiermee kan?
  Liefs.

  1. Scarlet says:

   Hey Denise,

   Wat een bizarre ervaring.
   Dit gaat met name over je eigen emoties met betrekking tot je ex en de relatie die jullie gehad hebben.
   Het geeft aan dat er emoties zijn van toen die je weggestopt hebt en je eigenlijk niet laten gaan.
   Je hebt nog iets te verwerken, wat je weggestopt hebt, een kwetsing wat nu echt je aandacht vraagt.

 60. Wendy says:

  Vannacht droomde ik over dat ik tijdelijk woonde in een oud, kaal en verwaarloosd huis in een niet zo goede buurt. Er kwam een man aan de deur (zijn gezin bleef op de achtergrond) en hij probeerde mij te domineren (geen idee waarom en niet met een seksuele lading), het maakte mij bang, maar ik kon hem afhouden door mensen uit de buurt te alarmeren, wetend dat in deze buurt voor elkaar wordt opgekomen. De man vertrok, ik sloot alles zo goed mogelijk af, maar dit gammele huis bleef kwetsbaar.
  Ik ben blijkbaar weg geweest, want kom weer terug in het huis en dan blijkt dat het door wateroverlast is ondergelopen. Alles is nat, onbewoonbaar. Ik verdenk dezelfde man hiervan. Het voelt bedreigend. Ik denk na over waar ik de nacht elders kan gaan doorbrengen. Dan word ik wakker.

  Met hartelijke groet, Wendy

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Dit kan ik op twee verschillende manieren vertalen voor je.
   Het kan aan de ene kant gaan over dat je last hebt van een deel van jezelf en dat dat je erg onveilig en kwetsbaar kan laten voelen en het je emoties beïnvloedt.
   Denk daarbij aan een kritische stem, perfectionisme en onzekerheid.
   Het kan daarnaast ook gaan over dat je last hebt van iemand in je omgeving die je hetzelfde gevoel geeft als deze man je gaf.
   En dat je emotioneel daar meer last van hebt dan je bewust door hebt. Dan is deze droom een signaal dat je jezelf beter (energetisch) mag beschermen.

 61. Wendy says:

  Hai Scarlet,
  Bedankt voor je snelle reactie. Ik had zelf al wel een beetje een idee wat er speelt, maar met jouw uitleg erbij wordt het echt helder en besef ik dat beide vertalingen van toepassing zijn, zij het in verschillende mate. In elk geval geldt voor beide dat ik beter voor mijzelf mag zorgen en daar ga ik mee aan de slag.

  1. Scarlet says:

   Super!

 62. Kelly Monshouwer says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht een hele rare droom gehad en ik wilde graag jouw visie hierop. Er waren een aantal uitgelichte situaties.
  Het begon met zwemmen in een tropische zee. Het was ontzettend mooi helder en er waren walvissen. De walvissen waren erg vriendelijk en ik had het idee dat ze contact wilde. Ik aaide ze en dat was leuk. Even later werd het zee water een aantal keren pik zwart. Ik kon niets
  Meer zien en het was angstig. Er lagen dingen op de bodum en misschien kwamen er wel haaien. Haaien heb ik overigens niet gezien. Maar eng was het zeker. Later zag ik in de bosjes op dat strand een enorme slang. Een vrouw, die ik overigens niet ken, ging hem weg halen zodat iedereen veilig was. De vrouw werd gebeten en het was een enorme worsteling.
  Veel later in de droom werd een hond los gelaten en deze kwam onder de trein. Dit maakte een enorme klap. Agenten en allerlei militaire dachten dat het een terroristische aanslag was en begonnen te schieten. De vrouw die de hond los liet daar heb ik ruzie mee gemaakt.
  *even in een notemdop* er zijn dus nogal wat dieren en emoties aan te pas gekomen.

  Wellicht is het goed om te weten ik heb een lange tijd terug slaapverlamming gehad. Iedere keer kwam er dan een soort entiteit in een kamer. Het voelde als de energie van de dood. Deze verlamde mij dan en daarna werd ik wakker. Dit ging altijd gepaard met het horen van luide muziek.
  Nu droomde ik gisteren weer over die enge engergie. Ik werd wakker en ik was bang, maar er was geen sprake van verlamming. Het was een enge droom. De droom van vannacht was ook angstig. Het lijkt een thema te zijn.

  Nou ik hoop van je te horen. Ik kan me ook voorstellen dat je hier helemaal niets mee kan.
  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Kelly,

   Dit klinken als hele intensieve dromen en het is als eerste echt een signaal dat je worstelt met een angst, bijvoorbeeld faalangst.
   En daarnaast is het ook een signaal dat je eigenlijk overprikkeld en gestrest bent. Heel je systeem probeert het eigenlijk te uiten.
   Het eerste stuk over water gaat eigenlijk ook over de wisselingen in je emoties. Aan de ene kant kun je echt een rust ervaren en goed leven vanuit jezelf.
   Het volgende moment nemen de angsten (ook de angst voor onveiligheid) het over.
   De slang geeft hierbij ook aan dat het gaat om oerangsten (angst om dood te gaan, onveiligheid, verandering, falen) en samen met de hond geeft dit ook aan dat je je grenzen niet genoeg neerzet naar de buitenwereld toe.
   Je zet anderen als het ware voor jezelf, waardoor de emoties weer heftiger worden.

 63. Ans says:

  Dag Scarlet,

  Graag jouw visie op mijn droom van vannacht. Het is een combinatie tussen een droom over vuur en water.

  Ik sta in de buurt van een papiercontainer. Die straalt een gele en warme gloed uit. Ik open hem om te zien wat erin zit. De papiercontainer staat in vuur, eerst een klein beetje en nadien wat meer. Het vuur is echter onder controle. Op dat moment lopen twee onbekende mannen weg. Ik blus het vuur met stromend water uit een waterslang. Als het vuur geblust is, word ik wakker.

  Alvast bedankt voor je tijd om dit te verklaren.

  Veel liefs!

  1. Scarlet says:

   Hey Ans,

   Dit gaat erover dat je het verleden aan het loslaten bent, de kans is groot dat het gaat over dingen waar je zelf al niet achter stond en het zeer praktisch gerelateerd. Dingen die geregeld moesten worden bijvoorbeeld.
   Deze droom geeft ook aan dat het helemaal oké is en dat het proces goed verloopt.

 64. Salim says:

  Hoi Scarlet

  Ik zag een overstroming komen veel mensen vlucht de hoge bergen in. We gingen steeds hoger en higer. De dam was gebroken.. de stad was onder water
  We ontsnapten op het nippertje. De water stroomde in de bergen naar boven toe. De zand van de berg verharde heel snel. Toen de overstroming voorbij was konden we op de verharde modderberg lopen. Ik trok nog meerdere mensen de verharde modderberg op, net op het nippertje. Hierna keek ik van d e top van de berg naar beneden en naar de overstroomde stad toe. Hierna werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt als een hele intensieve droom.
   Het gaat vooral over het vluchten voor je eigen emoties en de emoties van anderen. Dat deze zo heftig kunnen zijn, dat je niet weet wat je ermee aan moet.
   Deze droom geeft ook aan dat je ondertussen ook nog anderen hiertegen wil beschermen.

 65. Thl90 says:

  Dag scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik langs het zwembad liep om mijn man te roepen om weg te gaan vervolgens zag ik de beste vriend van mijn man (die overleden is) met zijn vrouw lopen, ik zwaaide naar hen en we liepen beiden een kant op, wat normaal gesproken niet gebruikelijk is want we zouden normaal gesproken gewoon naar elkaar toe lopen. Terwijl we wegliepen zei ik tegen mijn man: ‘goh hij is wel een beetje afgevallen’ waarop mijn man antwoorde: ‘dat kan toch, we hebben hem ook al een tijd niet gezien hij werkt ook heel veel’. En toen werd ik wakker.. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is meer een verwerkingsdroom dan een droom vol betekenis.
   Het enige wat je droom aangeeft is dat je opgepikt hebt dat je man nog of even opnieuw aan het verwerken is dat zijn beste vriend weg is en dat dat helemaal oké is.

 66. Marleen says:

  Ik droomde dat ik met mijn pas overleden vader en moeder op een motorjacht vaarde. Bij het aanleggen vaarde mijn vader de boot naar de kant en ik trok ik te hard aan het touw, daardoor kwam de boot even voor een deel op de kant en daarna zonk de boot. Ik kerk er naar. Mijn vader en moeder kwamen onder water naar boven zwemmen en de boot was weg. Later in de droom. Waren we alle drie aan boord en mijn moeder liep ik kletsnatte kleren. Ik praatte toen met haar over het feit dat ze nog leefde en niet dood was. Later praatte ik ook met mijn vader daarover. Hoe het nou moet als er iets met ze gebeurt. Want officieel zijn ze dood en wat nou als ze naar een dokter moeten of naar het ziekenhuis? Dan bestaan ze niet. Ik wilde met ze overleggen dat ze nu echt ergens moeten gaan aangeven dat ze nog leven. Ik maakte mij zorgen daarover.

  1. Scarlet says:

   Hey Marleen,

   Deze droom gaat over jouw bezorgdheid voor hun welzijn nu ze overleden zijn, dus hoe dat voor ze is, hoe dat werkt.
   Daarnaast zit er een stuk bezorgdheid over hoe ze beide hun laatste momenten in het leven hebben ervaren. Hebben ze nergens spijt van gehad? Had er rond die tijd toch nog anders gehandeld moeten worden?
   Zeker bij je moeder spelen deze zorgen meer.

   Tegelijkertijd geeft deze droom aan dat je ergens weet dat het goed is. Het is oké en je mag rustig met de emoties omgaan die bij elke fase omhoog komen. 🙂

   1. Marleen says:

    Ik ben heel blij met deze reactie!! Het is precies zoals ik het voel. Hoe kan je uit mijn droom opmaken dat ik inderdaad rond mijn moeder het iets anders beleef. Alvast heel erg bedankt!!!

    1. Scarlet says:

     Dat is fijn om te horen.
     Het verschil zat erin dat je haar nog expliciet nog in kletsnatte kleren rond zag lopen en dat je er eerst met haar over praatte. 🙂

 67. anoniem says:

  ik droomde dat ik aan het werken was in een soort ruimte waar ik klanten aan het bedienen was (zelf werk ik in horeca) samen met enkele collega’s. Opeens liep alles vol water, helder water en alles werd benauwd en niemand kon ergens heen. Ik dacht dat we op een schip zaten maar dat dacht ik doordat er water begon binnen te stromen. heeft dit met emoties te maken? nieuwe collega’s? nieuwe omgeving? nieuwe job? meer kan ik me niet echt herinneren. Ik schoot wel s’ nachts wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit heeft inderdaad met je emoties te maken en heel duidelijk met je emoties rondom werk.
   Het enige wat duidelijk is in deze droom is dat het op het moment een beetje beklemmend voelt, vooral de mensen waarmee je in aanraking komt en dat het soms als een beetje te veel voelt.

 68. Ellen says:

  Ik droomde dat ik met een vriendin en een vriendin van haar (ik ken die persoon niet), aan het banenzwemmen ben zoals elke week.
  Plotseling verschijnen er een soort boten of machines die ervoor zorgen dat het zwembad langzaam dichtgestort wordt met zand. Ik word als het ware omhoog gedreven door het zand en zwem er als het ware doorheen. Geen moment van angst, ook niet bij de andere twee vrouwen.

  Ik ben erg benieuwd wat dit kan betekenen. Op het laatst klim ik eruit en lijkt het of er een soort tramrails in het zwembad aangebracht zijn (dus aan het oppervlak), met voor de rest dus hard zand….

  Wat kan ik hiermee?

  1. Scarlet says:

   Hey Ellen,

   Dit gaat eigenlijk niet over je vriendin en haar vriendin, maar over jezelf.
   Het gaat er namelijk over dat je zo gegroeid bent dat je nu je emoties gebruikt om verder te komen, als gezonde basis en ze blokkeren je dus niet langer.

   De reden dat de andere twee vrouwen in deze droom voorkwamen heeft ermee te maken dat je of hetzelfde proces bij hun ziet plaatsvinden of het ze gunt dat ze dit ook onder de knie gaan krijgen. 🙂

 69. Brenda says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde over het oversteken van donker water met 2 vrienden (ontrouwe) vrienden uit mijn verleden, in een opblaasboot. Het voelde vertrouwt. Het water was rustig. We waren onderweg naar een nieuwe, mooie wereld.

  1. Scarlet says:

   Hey Brenda,

   Dit gaat erover dat je dingen uit het verleden aan het verwerken bent op een goede en gezonde manier. 🙂

   1. Brenda says:

    Dankjewel!! Super om te horen

 70. Vera says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droom dat mijn tuin is ondergelopen en onder water staat en ik verbaas me erover dat het veel lijkt op de vijver die er ooit was (maar niet de plek ). Het water blijft maar staan is mooi en helder maar ik wil het niet. Daarom neem ik de riek en steek gaten in de grond waardoor het water snel verdwijnt.
  Omdat ik deze droom nog weet, moet ik er iets mee doen, kan de betekenis niet achterhalen. Je hulp zou zeer welkom zijn.

  1. Scarlet says:

   Hey Vera,

   Deze droom geeft aan dat je steeds beter met je emoties omgaat, met name emoties als het gaat over de toekomst.
   Je systeem geeft alleen nog aan dat je nog even mag opletten wat je vervolgens met deze emoties doet. Hoe je ze uit of verwerkt.

   1. Vera says:

    Hey Scarlet,
    Dank voor je snelle reactie, als ik het goed begrijp reageer ik niet altijd even goed op emotie (prikken met riek)
    Ik merk de laatste tijd dat ik vanuit emotie reageer zoals ik van huis uit heb meegekregen en dat deze reactie niet echt handig is. Maar ik weet niet hoe anders te doen.

 71. walter says:

  hoi scarlet ik heb een droom meerdere keren gehad ik weet niet of ik het een droom of nachtmerrie moet noemen.
  Ik ben aan het drijven in me eentje op de open zee denk ik zonder boot of iets zo in het water.
  De bovenlaag is helder en er is totaal geen stroming en hoe dieper ik kijk hoe zwarter het word net als de echte zee .
  Alle kanten die ik op kijk is geen land en het lijkt of iets onder water naar me kijkt weer niet wetende of het goed of slecht is ik heb deze droom 3 of 4 x al gehad misschien onderbewust wel vaker en steeds blijf ik iets langer in mijn droom als ik hem weer heb om te kijken of er wat gebeurd ,maar telkens schrik ik bang wakker.
  het water is trouwens zowel niet warm als koud ik voel geen temparatuur in mijn droom en er is nergens land te zien en de lucht is grijs maar geen regen of wind en de wolken bewegen niet .

  1. Scarlet says:

   Hey Walter,

   Deze droom is eigenlijk net iets anders dan normaal. Dit is jouw systeem die al je emoties probeert te accepteren en te laten zijn.
   Dit komt voort uit een hele diepe behoefte aan echte rust.

 72. Maria says:

  Goedenacht Scarlet,

  Ik lig hijgend, met bonzend hart, bij te komen.
  Terwijl ik lekker zwem kijk ik achterom of mijn partner meekomt. Voor mij zie ik een enorm dikke man zwemmen. Het lijkt of hij iets onder water zoekt, want zijn hoofd is onder water. Terwijl ik eromheen zwem pakt hij mn rechterhand en trekt me de diepte in. Ik probeer los te komen, kan nog net een beetje lucht door mn neus halen (?) en buig zijn middelvinger naar achteren. Precies op het juiste moment laat hij me los, kom ik boven en hap lucht.
  Hijgend word ik wakker.

  Ik ben 62 jaar, hooggevoelig, creatief en mn grootste hobby is duiken. ( tot nu toe )

  Bij voorbaat dank voor je antwoord, Maria

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Wat een heftige droom.
   Deze dikke man staat voor een last die je bij je draagt.
   De kans is groot dat deze last met je partner te maken heeft (aangezien je daar naar wilde kijken).
   Deze last wordt te veel voor je en deze droom geeft aan dat het tijd is om deze last rustig bewust te gaan verwerken.

   Fijne dag!

   1. Maria says:

    Dankjewel Scarlet, ik/we gaan dit onderzoeken. Het klinkt plausibel, aangezien ik de laatste 2 weken veel last van schouders, nek en hoofd heb.
    De last wordt te zwaar.
    Groet, Maria

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     Dat is heel mooi. 🙂
     Succes!

 73. Judje says:

  Goedemorgen.
  Zo raar gedroomd dat ik zelfs op onderzoek uit ben gegaan en hier terecht kwam.
  Ik loop samen met een andere vrouw en een kind die ik niet ken door een toeristische plaats. Ik ken de weg daar en wil hen iets bijzonders laten zien. We komen om de hoek en zien daar de rivier, een rustige kabbelend riviertje. Daarachter het bijzondere van deze plek. Een rivier, hoger gelegen met een damwand van helblauw poolijs waarin deze rivier met ijskoud water stroomt. Erg onder de indruk willen we dichterbij gaan kijken, maar plots horen we een mega harde knal en valt de wand van poolijs in stukken uit elkaar. Het water stroomt over deze brokstukken en ik roep dat we moeten vluchten naar hoger gelegen gebied. We rennen de hoek om en daar is een berg. We tillen het kind omhoog, op de berg en ik klauter tegen de wand op, en sta naast dat kind. Ik kijk naar rechts en zie dat denk overstroming is gestopt en dat de brokstukken hoog opgestapeld het water tegenhouden en we veilig zijn.

  1. Scarlet says:

   Hey Judje,

   Dit is een hele symbolische droom.
   Het kind staat voor je eigen innerlijke kind en de vrouw voor je zorgzame eigenschap.
   Deze droom gaat erover dat er emoties zijn die je niet onder controle hebt of niet verwerkt hebt, maar je wel zeer kunnen belemmeren.
   Het ijs staat hierbij symbool voor dat het langere tijd onbewust is geweest en nu naar boven komt.

   Wat deze droom ook zegt is dat het wel goed komt, dat het je niet daadwerkelijk onderuit zal halen.

   1. Judje says:

    Hey Scarlet.
    Wat een mooie , duidelijke en symbolische uitleg. En heel raar, maar herken het helemaal.
    Veel dank voor je snelle reactie.
    Lfs, Judje

 74. Sabrina says:

  Hi!!

  Je zou me ontzettend helpen als je dit voor me kunt uitleggen!
  Vannacht had ik 2 totaal verschillende dromen/nachtmerries. (Word normaal zelden wakker als ik slaap en zeker niet van dromen).

  Eerst was ik aan het zwemmen van een glijbaan samen met mijn jongste dochter (Heb er 2) en zag mn vader en broertje die nog wel leven maar niet meer in mn leven zijn. Ik begroette hen niet maar we keken wel naar elkaar en glimlachte.
  Vervolgens stond ik ineens buiten samen met mn dochter en liep een trap af waar ik allerlei wilde dieren (geen roofdieren) zag die elkaar probeerde te vangen en ik lachte hierom. We liepen samen door een soort van bos met aan de linkerkant het zwembad waar we net hadden gezwommen. Ik liep het hoekje om naar links (dus nog steeds bij dat zwembad) en stond plots oog in oog met een groep leeuwen. Allereerst was ik heel gerust maar ze omsingelde mij en wist op dat moment niet wat ik moest doen. Voor er iets gebeurde werd ik wakker.

  Vervolgens had ik nog een droom waarbij ik in mn eigen huis was. Mijn oudste dochter was bij haar vader en mn jongste dochter lag te slapen in haar bed. Eerst werd toen mn auto voor het huis in brand gestoken en al snel stond ook het huis in brand. Zonder echt na te denken spurtte ik naar beneden (slaap zelf op zolder) en haalde mn dochter uit bed. Omdat de gehele beneden verdieping al in zn geheel van vlammen was voorzien liep ik met haar op mn arm naar het raam (deze staat altijd open) maar voordat ik nog iets kon doen werd ik wakker.

  Graag zou ik weten wat dit betekent want loop al heel de dag erg misselijk en met bonkende hoofdpijn rond.

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Sabrina dat zijn twee heftige dromen die eigenlijk alle twee een soortgelijke boodschap hebben.
   De eerste gaat over loslaten in het algemeen, vertrouwen in het algemeen, waardoor je nog meer emotionele balans vindt.
   Je bent op een dieper niveau aan het verwerken zegt deze droom en dat draagt aan het bovenstaande proces bij.
   Deze droom geeft ook aan dat je jongste dochter met je meedoet in dit proces of op een andere manier verbonden is met dit proces.

   De tweede gaat ook over loslaten en opruimen. Vooral van je eigen belemmerende overtuigingen die je gestrest maken.
   Het is als het ware een grote schoonmaak en een nieuw begin.

   1. Sabrina says:

    Dankjewel voor je uitleg!! Het loslaten wordt vaker tegen me gezegd maar kan dat nog moeilijk toepassen omdat ik het lastig vind in te schatten toe hoe ver ik moet loslaten. Dat mn dochter meedoet in dit proces is een echte opluchting. Dankjewel voor je uitleg!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat is ook lastig te bepalen.
     Vaak is het een kwestie van dit stapje voor stapje doen en kijken wat je zelf fijn vindt. 🙂

 75. Sandra says:

  Hoi Scarlet. Mijn dochtertje van 6 droomde onlangs dat ‘ons huis vol water zat en dat zij samen met papa en mama lekker aan het zwemmen waren’. Wat is jouw gevoel daarbij?

  1. Scarlet says:

   Als ik het goed begrijp, ervoer zij het als iets leuks?
   Volgens mij is het een uiting van dat ze het in huis met jullie heel fijn vindt, vol goede gevoelens. 🙂

   1. Sandra says:

    Ze zei het wel op een vrolijke manier. Leuk! Bedankt.

    1. Scarlet says:

     Dan zit het helemaal goed. 🙂

 76. Lupna says:

  Ik heb gedroomd dat imodderige water vanuit de muren en tegels, langzaam naar buiten stroomde!. Ik Ben heel erg benieuwf.

  1. Scarlet says:

   Modderig water staat vaak voor emoties die eigenlijk niet helemaal overeenkomen met wat er werkelijk is.
   Bijvoorbeeld (dit is niet wat er bij jou is) dat je ex altijd te laat kwam omdat hij vreemd ging en dat je huidige partner nu een keer te laat komt en je daar zo bang/boos/verdrietig van wordt. Erger dan ‘normaal’ zou zijn.
   Dan komen de emoties die uit het verleden komen dus omhoog in een situatie in het heden.

   Dat het modderige water uit de muren en tegels naar buiten stroomde geeft aan dat je deze emoties aan het loslaten/verwerken bent.

   1. Lupna says:

    Hallo Scarlet
    Dank je wel! Het kont geheel overeen met de fase waar ik nu inzit.
    Nogmaals bedankt. Zeer verhelderend.
    Groetjes

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 77. Nathalie says:

  Hoi, ik heb gedroomd dat ik met veiligheids vest ging zwemmen in het meer vlot steeds verder en mijn vader me met zeer serieuze stem terug riep. Hij riep “nee nu niet Nathalie”. En gelijk met angst teug gaan zwemmen. Dit heb ik twee keer achter elkaar gedroomd alleen kan ik me niet herinneren wie het de eerste keer tegen me zei.

 78. Nathalie says:

  Hoi, ik weet niet of ik het net goed verwoord had, maar mijn vader riep naar mij op een serieuze manier (gevoel van gevaar, dus nu niet zwemmen). Dus ik zwom snel met angst wat er met het water was terug en werd ondertussen wakker

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je soms iets beter voor je emoties mag zorgen, door ze een uitlaatklep te geven.
   Nu willen je emoties namelijk nog wel eens zo intens zijn dat ze de overhand nemen zonder dat je het misschien zelf doorhebt.

   1. Nathalie says:

    Hoi, daar kan ik me zeker in vinden op dit moment. Hartstikke bedankt!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 79. Anke says:

  Dag Scarlet,

  Topsite heb je!
  Ik heb steeds dezelfde droom (Nu 4x gehad) waarbij de emoties steeds heftiger worden. Ik loop langs het strand net een kennis en de honden en ineens is mijn hond en de kennis weg. Ik kijk op en dan zie ik die kennis op haar buik levenloos in de zee drijven. Ik ren/zwem naar haar toe en haal haar uit het water. Op het moment dat ze bijkomt komt mijn hond er aan huppelen en we lopen weer verder.

  Het nare is dat ik de laatste keer dit droomde echt de paniek voelde en dat het leek op een nachtmerrie.

  1. Scarlet says:

   Hey Anke,

   Dank je wel!
   Dat klinkt inderdaad als een hele heftige droom.
   Dit gaat erover dat je soms zelf te veel energie aan anderen weggeeft, terwijl je die energie juist voor jezelf even nodig hebt (het verdwijnen van je hond).
   Tegelijkertijd doe je dit omdat je doorhebt dat het met sommige mensen (waaronder deze vriendin) het niet altijd even goed gaat en ze ‘verdrinken’ in hun eigen emoties.

 80. Nadine says:

  Hoi,
  Ik droomde over dat ook op vakantie wil (mijn vriend is nu op vakantie ik kon niet mee) maar dat niet lukte dus gingen wij met 2 boten daar heen varen een speed boot en een grote getale boot ik zat de hele tijd al in mijn hoofd misschien valt de boot om dus ik wilden van de boot afspringen om naar de andere boot te zwemmen ik draaiden mij zelf om en ik zag de andere boot zinken maar ik moest nu wel springen ik keek in het water en zag een grote schroef draaien dat is gevaarlijk als ik daar heen spring dus sprong richting de zijkant van de boot ik zwom snel en net voor dat ik boven kwam werd t zwart voor mijn ogen en werd ik met een luchtkracht om hoog gegooid ik hoorden een piep in mijn oren een dikke rilling door mijn lijf ik dacht nog ik wil niet dood en toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Nadine,

   Dat klinkt als een heftige droom!
   Waar dit over gaat is letterlijk de vakantie van je vriend.
   Ergens raakt het je en dat is heel erg logisch. Je hebt het gevoel dat je je aan moet passen, alert moet blijven en dat er iets niet helemaal klopt.
   Dat ben je met deze droom aan het verwerken.

 81. Maureen Carter says:

  Hoi Scarlet
  Ik heb een nieuwe vriend leren kennen maar hii woont in het buitenland. Nu zou ik vandaag zijn zus ontmoeten en kreeg ik die nacht een droom. Dat ik haar belde/App te ben je al zover?
  Ze zei ik ben al uren op en ben met me kleinzoon aan het zwemmen in de sloot voor mijn huis. Ik zei oké gezellig omdat ik van zwemmen hou. Ik zei oké dan zie ik je straks.
  Nu liep ik de hele dag met het gevoel waarom
  droom ik dit ? Dan opeens zou ik naar haar huis gaan weet dat stuk niet goed meer.
  Maar lijkt of iemand jarig is. Ik vond de ontmoeting en naar haar huis gaan beetje vreemd of voelde me niet echt op me gemak .
  Ik werd wel vriendelijk ontvangen maar ging ook weer met raar gevoel weg . Iets ook met de deur . Maar herinner me dat stuk jammer genoeg niet meer. Geen uitbundig zitje en verjaardag dus wat ik meestal wel gewend ben .
  Nu denk ik opeens ik ben na die afspraak met zijn zus naar mijn dochter en kleinzoon gegaan.
  We gingen bij haar in de buurt naar een strandje. En ja ik hou van zwemmen maar in zulke plassen zal ik nooit gaan zwemmen vind het vies. Het water .
  Betekent deze droom iets ??

  1. Scarlet says:

   Hey Maureen,

   Deze droom is een mengsel van intuïtie en emoties tegelijkertijd.
   Ergens voel je intuïtief dat er iets niet helemaal klopt.
   Er wordt iets niet gezegd of er wordt iets achtergehouden.
   Dit hoeft niks groots te zijn of ernstigs te zijn, want daar zegt de droom niks over.

   Het geeft emotioneel aan dat je je niet helemaal welkom voelt, ook niet niet welkom voelt, maar dat je een band mist zoals je die met sommige andere mensen wel hebt.

 82. Zoë says:

  Heyy!

  Ik droom de laatste dagen dat als ik mijn handen bal er allemaal water naar me toe komt en dat ik me goed voort kan bewegen via dat water het water is helder
  En ik heb geen idee wat het betekend
  Wat betekend het???

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Het betekent dat je steeds meer emotionele rust krijgt. Je weg er steeds meer mee vindt. 🙂

 83. S says:

  Hey Scarlet!

  Ik weet niet precies waar ik moet beginnen.

  Droom 1:
  Maar eigenlijk al sinds kleins zit er in 95 procent van al mijn dromen altijd water in. Nog nooit heb ik gedroomd over vuur. Heel gek. Misschien heeft me sterrenbeeld hier ook mee te maken (25-02-1993, Vissen)? De laatste tijd heb ik het weer heel extreem. Elke nacht in de afgelopen weken zijn mijn dromen zo realistisch, niet eens eng maar toch echt hele goed geregisseerde films. Meestal of eigenlijk bijna altijd gaat het over overstromingen. Of er komt een overstroming aan die nog niet heb gezien maar wel van af weet en ik probeer mensen te redden en meestal lukt dat. En soms is er een dorpje al overstroomt maar kan ik er gewoon in zwemmen en is er geen paniek. Of ik ben in een prachtig land waar ik van ver af in (wat ik ook vaak droom) een grote flat de watervloed al zie aankomen die door de stad gaat komen. Mijn laatste droom was deze geen rustig water maar juist met onweer en deze keer had hij me wel te pakken maar ik was niet verdronken.

  Droom 2:
  Daarnaast droom ik ook vaak over kleine schattige dieren die ik probeer te redden en dat lukt bijna altijd.

  Droom 3:
  Dan nog 1 laatste belangrijk droom ook.
  Ook deze droom heb ik al sinds kleins af aan, alleen het rare hier aan is dat ik deze droom super spannend en leuk vind. Precies zoals in de maffia films of zoals in de film van Colombiana ben ik aan ’t vluchten voor mensen die me willen af maken. Ook deze dromen lijken wel echte films en levens echt. Meestal ren ik door huizen heen, verstop ik me in keuken kastjes en ren ik via de ramen over daken.

  Ik heb echt onderzoek gedaan naar deze dromen want ze willen me duidelijk iets vertellen maar ik kom er maar niet achter. Kan je me verder helpen?

  Groetjes en thanks!

  1. Scarlet says:

   Hey S,

   De eerste droom/dromen gaan over je eigen emoties.
   Dat je er eigenlijk wel mee om weet te gaan, maar dat ze tegelijkertijd toch heel intens kunnen zijn.
   Dit is vooral verbonden aan relaties en situaties en jouw emotionele reactie op wat er op dat moment speelt in je leven.
   Het is iedere keer een soort verwerking als het ware.

   De tweede droom gaat over de behoefte mensen te helpen en de wereld te helpen.
   Je wilt iets goeds doen en je weet dat je dat kunt, maar nog niet altijd hoe je dat praktisch toe kunt passen.

   De derde droom heb je waarschijnlijk als je voelt dat iemand je niet mag en waarschijnlijk over je roddelt.
   Het daarin eigenlijk een soort verwerkingsdroom. 🙂

 84. Lizz says:

  Goedemorgen,
  Ik droomde vannacht dat ik tot mn middel in het koude water stond in een soort afvoer/riool. Ik was niet bang maar het water was donker en iemand die naast me stond (die ik in mijn droom kende maar nu echt niet weet wie het kan zijn) zei dat er ook wel vissen zwommen. Ik probeerde meteen met alle macht uit het water te komen, maar dat lukte niet zo goed. Mijn droom eindigde nadat ik met mijn benen op het droge lag maar de rest van mij nog in het water lag. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Lizz,

   Dit gaat erover dat je iets aan het loslaten/verwerken bent op emotioneel gebied.
   Het gaat nog niet helemaal soepel, maar het lukt steeds beter om je stabiliteit erin te vinden.

   1. Lizz says:

    Heel erg bedankt voor je antwoord, dat doet me goed en het klopt ook eigenlijk precies.

 85. Jill says:

  Hallo,

  Ook ik droom heel vaak over water.
  Vannacht weer.
  Ik droomde dat ik buiten lag te zonnen, op een soort berg in een natuurgebied, bestaande uit plateau’s. En ineens komt er allemaal water, ik weet niet of het regen was of gewoon van de berg afkwam, het begon zich op te hopen onder aan de berg en kwam steeds hoger. Het water was echt vies, bijna zwart met allemaal modder enzo en het kolkte heel hard. Iemand op een hoger plateau waarschuwde me dat ik zelf op een hoger plateau moest gaan liggen omdat het water zeker tot mijn plateau zou komen en dat het water giftige dampen bevatte. Ik ging op een hoger plateau zitten maar vergat mijn portemonnee. Toen het water bij mijn ‘oude’ plateau kwam werd het super helder en rustiger maar steeg wel snel omhoog. Ik kon vanaf mijn nieuwe plateau mijn portemonnee onder water zien liggen en raakte in paniek want ik had hem nodig omdat daar al mijn geld en paspoort in zat maar ik durfde het niet op te duiken. Iemand anders probeerde het eerst op te duiken maar kwam toen omhoog en zei dat ik het zelf moest doen. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en dook in het heldere maar nog steeds giftige water. Ik durfde niet eens adem te laten ontsnappen. Het lukte me om mijn portemonnee op te duiken en kwam toen weer boven. Ik bleef in het water zwemmen met nog 2 anderen, voor mij onbekenden. De rest erna weet ik niet meer. De mensen in mijn droom kende ik niet maar het waren wel locals.

  In mijn eigen leven heb ik de afgelopen 3 maanden heel erg vaak en lang gevlogen (7x) en is mijn portemonnee zowat het belangrijkste wat ik bij me draag omdat daar de belangrijkste spullen in zitten om een land in te komen/te verlaten. Misschien tot zo ver het portemonnee stuk?

  Maar water daar droom ik heel vaak over, veel overstromingen en bijna altijd vies donker water. Vannacht was voor het eerst dat er een helder stuk was, maar ik was niet in paniek toen de zwarte overstroming kwam, maar wel in paniek toen het heldere stuk kwam omdat ik dus mijn portemonnee kon zien liggen

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Jill,

   Deze droom heeft inderdaad een stuk zijn vorm gegeven doordat je vaak en lang gevlogen hebt.
   Wat de onderliggende betekenis is, is dat je je verzet tegen je eigen emoties. Ergens heb je het idee dat ze je onderuit kunnen halen en op dit moment moet je presteren (van jezelf), waardoor daar nu geen tijd en ruimte voor is.
   Het lijkt wel dat wanneer je je emoties toe zou laten, je je grip en veiligheid kwijt lijkt te raken.
   Al geeft deze droom nu aan dat je eigenlijk wel beter weet, dus dat de bovenstaande overtuiging eigenlijk niet klopt.

 86. Bart Konings says:

  Hallo Scarlet,

  Natuurlijk zijn details belangrijk, ik weet erg nog een paar.

  Ik droomde dat ik en mijn viendin in een lege parkeergarage waren en de garage begon te overstromen met een enorme stort vloed aan water, bijna totaan het dak.

  We waren op de vlucht naar de uitgang, We renden richting het licht, zij voorop en ik volgde. Het water kwam steeds dichterbij. Maar we leken het te gaan halen.

  Daar hield de droom zover ik weet op.

  Ik ben erg benieuwd naar wat jij hiervan denkt want je lijkt me iemand die zulke dromen goed kan interpreteren.

  Groetjes Bart

  1. Scarlet says:

   Hey Bart,

   Dat is een bijzondere droom.
   Qua betekenis lijkt deze namelijk aan te geven dat je op zoek bent naar je eigen ruimte. Waarschijnlijk binnen relaties en vooral binnen de relatie met je vriendin.
   Onbewust spelen er namelijk emoties die storend kunnen worden. Het is echter niet duidelijk of deze emoties van haar, van jou of van anderen die de relatie kunnen beïnvloeden zijn. Tegelijkertijd zegt de droom dat het wel weer goed gaat komen. 🙂

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond