Dromen over water

geplaatst op
dromen over water

Dromen over water. Wat betekent het als je droomt over water? Water in dromen staat meestal voor je eigen emoties en innerlijk leven.

Dromen over water: rustig water

Als het water in je dromen rustig is, dan is dat een teken dat je een innerlijk balans gevonden hebt. Het wijst op kalmte en spirituele ontwikkeling. Ga zo door!

Als je droomt dat in het rustige water drijft, zwemt, erin staat of als je op een rustige manier naar het water kijkt, dan is dat een signaal van je onderbewuste dat je volledig op je intuïtie en eigen wijsheid mag gaan vertrouwen. Je hebt namelijk een goede band met je gevoel.

Blijf je uit het water, maar zou je er wel in willen? Dan durf je nog niet helemaal op je eigen wijsheid te vertrouwen, terwijl je er wel aan toe bent.
Speelt het rustige water een bijrol? Dan is het een stille hint dat je op de goede weg bent, maar dat je wel naar je eigen behoeftes en gevoel moet blijven luisteren.

Dromen over ruig water

Als het water in je droom onrustig is, dan word je nog te erg meegesleept door je eigen emoties. Ze voeren nog de overhand. Daarmee kun je jezelf soms in de weg zitten. Deze droom geeft je aan dat het tijd is om je emoties te uiten, zodat je meer tot rust komt.

Dromen over helder water

Helder water betekent dat je een goed overzicht hebt van een situatie of van je leven. Maak je dus niet te druk en twijfel niet te veel aan jezelf. Je hebt het door en daar moet je op vertrouwen.

Dromen over troebel of vies water

Als je droomt over troebel of vies water, dan wil dat zeggen dat je nog ‘last’ hebt van blokkerende overtuigingen en gedachtes. De manier waarop je naar een situatie, jezelf of het leven kijkt is, wordt nog te veel beïnvloedt door je onverwerkte emoties en negatieve gedachtes.
Het is goed om even tijd vrij te maken voor jezelf, zodat je alle aspecten van de situatie kunt bekijken en weer even tot jezelf kunt komen.

Dromen over kokend water

Als er kokend water in je droom voorkomt, wil dat zeggen dat er emoties omhoog borrelen uit je onderbewustzijn. Vaak zijn dit emoties van een lange tijd geleden.

Het is tijd om ze te verwerken, zodat je jezelf er niet aan brand en ze niet te veel ruimte in beslag gaan nemen.

Dromen over koud water

Koud water staat er eigenlijk voor dat je niet genoeg liefde hebt voor jezelf. Het is een uitnodiging om je zelfliefde te vergroten en met je onzekerheid aan de slag te gaan.

Dromen over een overstroming

Als er een overstroming in je dromen plaatsvindt, dan is dat het ultieme symbool dat je in deze droom heftige emoties aan het verwerken bent die veel te veel ruimte innemen in je leven.

Daarnaast kan een overstroming in een droom erop wijzen dat je leven op dit moment te veel van je vraagt. Vaak is dit een combinatie van de mensen om je heen, je werk en je eigen verwachtingen van jezelf.

Dromen over water: dromen over verdrinken

Dromen dat je verdrinkt duiden erop dat iets je te veel aan het worden is. Dit kan een relatie zijn of een aspect van je leven, maar het kan ook heel goed zijn dat jijzelf te veel van jezelf vraagt.

Wanneer er een ander in je droom verdrinkt, dan kan het zijn dat deze persoon te veel van je vraagt of symbool staat voor een aspect van je leven wat te veel aandacht vraagt. Waar heb jij deze persoon aan gelinkt?

Heb je hulp nodig met het vertalen van jouw droom over water? Laat dan hieronder een reactie achter, dan kijk ik wat ik uit je droom kan halen.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

36 Reacties

 1. Myrea says:

  Mijn ex droomde dat ik langs het water zat met mijn hoofd voorovergebogen kijkend naar mijn weerspiegeling in het water en mijn weerspiegeling stroomde met het water mee.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Myrea,

   Dat betekent waarschijnlijk dat je ex bang is dat je jezelf verliest in je eigen emoties.

 2. Ronny says:

  Ronny

  Groetjes
  Ik droom vaker dat ik voor mij heel troebel water heb en dat ik daarvoor wegren. Doe ik dit dat wordt ik bedreigd dat ik tegen de regels optreed en dat ik daarvoor gestraft zal worden.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Ronny,

   Dat klinkt alsof er emoties in je aanwezig zijn die je probeert te onderdrukken. Dit kost je alleen meer dan dat het je oplevert. Het is tijd om te vertrouwen op jezelf en in het diepe te springen.

 3. Linda says:

  Ik droom heel vaak dat er overstromingen zijn en steeds rij ik met mijn wagen door het water

 4. jantsje says:

  Mijn droom ging over een badkuip die volstroomde met water. Iemand zat te prutsen( en maakte, daar was ik bang voor een snee in de badkuip)met een schroevendraaien via de kitrand en ik had paniek dat t water van het bad daarlangs allemaal waterschade zou maken. Net op t randje van overstromen riep ik een paar keer dat ze gewoon de stop in t bad los moesten maken. het water was onrustig en leek te kunnen ontploffen uit t bad. Maar de persoon reageerde gewoon niet.

  1. Scarlet says:

   Hey Jantsje,

   Dit staat waarschijnlijk symbool dat voor dat je je zelf niet gezien en gehoord voelt en dat je eigenlijk met een hoop onverwerkte moties rondloopt die om aandacht vragen.

 5. Karen says:

  In mijn droomkijk ik toe, liggend vanaf de bank, hoe een familielud het huis verlaat, zodra zij de deur uit is komt degene waar ik verliefd op ben naar de bank en gaat op me liggen. Hij drukt zich tegen ne aan. Ik ben blij verrast! Dan sta ik op om naar de badkamer te gaan. De beneden etage is blank, overstroomd, ik loop door naar de 1e etage, de kraan in de badkuip staat open! En beide etages stssn blank. Ik bedenk dat ik hier t water uit moet zetten. Dan lost het zich zelf op.

  1. Scarlet says:

   Dat is gewoon een leuke droom waarin er een hoop emoties verwerkt worden lieve Karen. Voor de rest zit er geen diepere betekenis achter.

 6. Anoniem says:

  Hoi Scarlet,
  In mijn droom viel er steeds een glas water om. In totaal 4x, waarvan 2x specifiek het glaasje water op mijn nachtkastje waarbij het water over mijn bed stroomde.
  Ik ben ontzettend benieuwd wat voor betekenis erachter zit!

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Wat een bijzondere droom. Toch is zijn boodschap vrij simpel: wakker worden, je mag je bewust worden van wat je voelt. 🙂

 7. Funky says:

  Ik droomde dat er een soort van stoomboot mijn huis binnen vaarde en mijn huis overstroomde met water(water was wel rustig maar niet helder leek op slootwater) Buiten mijn huis was de overstroming gezakt behalve in mijn huis. Ik blies een opblaasbare bootje voor mijn jongste zoon, maar de lucht van dat opblaasbare roeibootje kwam er steeds uit maar bleef de bootje bleef wel op het water drijven.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Als ik dit zo lees, zou het kunnen betekenen dat je nog ‘last’ hebt van het verleden. Je bent er mee bezig, maar ergens heb je het gevoel dat je het niet onder controle hebt. Je hebt het waarschijnlijk te druk met van alles en nog wat om tot rust te komen.
   Het lukt je ook allemaal wel, om het dagelijkse leven gaande te houden, maar helemaal lekker voelt het ook niet.

 8. Petra says:

  Goede middag,
  Mijn droom ging als volgt
  K stond bij mn ouders onder aan de buitentrap, daar stond een vuilniszak die ik even erg xou brengen
  Toen ik de zak optilde kwam er wat water uit het werd steeds meer en meer dat de hele stoep onderliep…
  Mn vader stond boven aan de trap met een geschrokken he ivht en een bezem in zn handen, en vroeg of ik het weg wilde vegen
  Ik liep met bezem terug toen vloog er een uiltje naar me toe en ging op de bezem zitten en eilde niet weg.toen werd ik wakker.
  Groetjes petra

  1. Scarlet says:

   Hey Petra,

   Dit gaat erover dat je niet de emoties en rugzakken van anderen over kan nemen. Dit weet je eigenlijk ook wel en je eigen wijsheid is je steeds meer aan het tegenhouden om zomaar van alles voor andere te doen.

 9. Jill says:

  Ik droomde dat ik met mijn familie op vakantie was. We gingen zwemmen met zijn allen maar ik sloot me af en kon alleen maar huilen tijdens het zwemmen. Daarom kreeg ik ruzie met bepaalde familieleden. Daarna werd ik in de zee door iemand getraind om onderwater te zijn. Ik was erg angstig en het water was troebel. het water begon op een gegeven moment ruig te worden en ik probeerde mijn telefoon bij me te houden maar dat lukte niet. Een tijd later vond ik de telefoon aangespoeld op het strand. Toen heb ik de telefoon in een bakje met rijst gedaan en toen ik wilde kijken of de telefoon het weer deed was hij kwijt.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Jill,

   Deze droom gaat over het omgaan met je eigen emoties. Ze nemen blijkbaar nog wel eens de overhand en dat is helemaal niet fijn. Je probeert je met andere mensen te verbinden, maar dat lukt door je emoties niet altijd. Wat deze droom aangeeft is dat het oké is om even afstand te nemen en voor jezelf te zorgen. 🙂

 10. Inge says:

  Goedemorgen Scarlet, wat n prachtige site heb je!
  Ik droomde over dat bos/sloot water met dat diepe groen over n aanbouw met twee openslaande deuren, naar binnen liep precies door t midden van m’n tweepersoons witte bed.

  1. Scarlet says:

   Dank je wel lieve Inge.

   Dat klinkt als een hele mooie droom. Ik hoop dat hij ook zo voelde. Het betekent dat je steeds dichter bij jezelf komt en in balans aan het komen bent!

 11. Negeste says:

  Hoi Scarlet… afgelopen nacht droomde dat ik in het heldere water van een zwembad liep. Gaandeweg werd het dieper en daarna werd het weer ondieper. Aan de zijkant van het zwembad liepen mijn (overleden) moeder en mijn (tot voor kort) beste vriendin. In deze droom voelde ik weerstand van mijn moeder naar die vriendin van mij toe. (Deze weerstand heb ik de laatste tijd ook naar die vriendin toe)

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Negeste,

   In deze droom vraag jij eigenlijk je moeder om raad, want je weet nog niet helemaal wat je met deze vriendin aanmoet. Je hebt het gevoel haar kwijt te zijn, maar je staat nog steeds met haar in verbinding.
   Haar antwoord is die weerstand.

 12. Monyet68 says:

  Hoi Scarlet,
  Ik heb nu al 2x gedroomd over dat ik naar een groot schip moet die in de haven ligt en op t punt staat te vertrekken,. Het lukt me steeds niet om dichter bij het schip te komen vanwege hindernissen op de weg of moet door een stad en ben ik de weg kwijt enz. Gisteren droomde ik ook dat er planten (of onkruid) in mijn matras groeide. Ik haalde ze er met wortel en al uit. Daarna vond ik ook kleine vissen die ik in emmers probeerde te doen. Dat ging moeizaam omdat ik dan de emmer weer kwijt was enz. Heel vermoeiend als je wakker wordt.. Ik weet dat t iets moet betekenen maar weet niet wat.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Monyet.

   Deze droom vertelt je dat je op zoek bent naar balans bent in jezelf en dat je goed op weg bent, maar dat je toch nog te veel luistert naar anderen en naar oude overtuigingen. Hierdoor loopt je persoonlijke en emotionele groei niet zoals het wel zou mogen.

 13. Michiel says:

  Hoi Scarlet, ik droom dat ik op een eiland bent en dat het langzaam onderwater gaat. Ik moet zwemmen naar een andere eiland. Het water is wel heel hoog

  1. Scarlet says:

   Hey Michiel,

   Dat betekent eigenlijk dat je doordat je toch een stukje aan het vechten bent tegen je emoties en die niet wil laten zien aan de mensen die belangrijk voor je zijn, je een stukje eenzaamheid in jezelf tegenkomt.

 14. Kiekster says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik in een hotel was met mijn ouders, ik ben in werkelijkheid volwassen, maar in de droom was ik kind. Het weer alarm gaat af en we zien een grote golf uit de zee komen. Alleen tot onze enkels. Daar komt er echter nog een golf we vluchten naar etages boven wanneer ik mij realiseer dat mijn broer niet bij ons is. Ik raak totaal overstuur. Zie hem(in gedaante van mijn zoontje?) een paar trappen beneden ons wil hem roepen waarschuwen maar hij draagt een koptelefoon. Eenmaal boven zoek ik ook overal, het water is inmiddels gezakt. Mijn ouders blijven benoemen dat hij niet meer in leven kan zijn. Dan staat hij ineens op een balkon tegen over ons. Wederom ga ik zoeken in een chaos. En vind hem uiteindelijk.

  1. Scarlet says:

   Hey Kiekster.

   De droom is meer een verwerkingsdroom. Je hebt nog een paar dingetjes uit je kindertijd niet verwerkt en dat komt op deze manier naar boven. 🙂

 15. Marije Burgwal says:

  Ik droomde dat ik met m’n zusje, m’n huisgenoot en nog een jongen door mijn geboortestad reed in een rode kleine auto, 3-deurs. Ik zat achterin. Bij een wegafzetting wilden we keren en reden we de gracht in. Ik kon uit het raampje ontsnappen, m’n zusje kwam ook boven. Haar op de kant gelegd, gereanimeerd, ze was Ok. Mijn huisgenoot kwam bovendrijven, ook gereanimeerd en bijgekomen. Water spoot uit z’n mond/oren/neus en ogen. M’n zusje dook terug het troebele water in om de 4e passagier te zoeken. In de droom wist ik al niet meer wie die persoon was. Einde droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Marije,

   Dat is een heftige droom! Het geeft aan dat je meer de leiding over je eigen leven mag nemen. Je weet heel goed wat goed voor jou is, maar je luistert toch nog te veel naar mensen die dichtbij je staat en mensen die verder weg van je staan. Dit blokkeert je meer dan je denkt.

 16. Kim says:

  Mijn verloofde en ik zaten in onze auto.
  Hij reed ik zat in de bijrijderstoel.
  We raken in een slip en kwamen in een kanaal,donker water troebel. Hij probeerde de deur open te krijgen, lukt niet!
  Toen pakte ik mijn telefoon en laptop. Daarna wachten we beide rustig tot de auto helemaal onder Water was, ik tikte het raam door met mijn hak en ga als eerst via het raam zwemend door het troebele water naar boven.
  Alles voelde vreedzaam niet als nachtmerrie

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Het lijkt erop dat je droom vertelt dat je een wat onrustige periode hebt gehad in de relatie met jezelf of met je partner. Daar begint nu weer helemaal de rust in te komen. 🙂

 17. Ankie says:

  Hi Scarlet

  Ik droonde dat het buiten regende. Toen ik uit bed stapte zag ik dat de kamer onder water liep. Ik was bang dat me spullen ondee dat bed beschadigd zouden worden. Het water was helder, me neefje tilde me laptop op maar bleek niet beschadigd te zijn. Ik ging naar me zus der kamer en zeg dat ze ontspannend op bed lag te appen en bewust was dat er water in der kamer naar binnen kwam. Vreemd was dat fer bed op een verhoging lag. Het water was rustig en helder het leek alsof het uit de grond naar boven kwam.

  1. Scarlet says:

   Hey Ankie,

   Dit geeft aan dat je je geen zorgen hoeft te maken over je eigen emoties. Ze zijn goed zoals ze zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat als je meer ruimte geeft aan je emoties dat er dingen fout gaan of beschadigd raken. Het zal je zelfs meer rust geven.

 18. Mirtje says:

  Hoi Scarlet,
  Eerste droom: vraag een ex van 8 jaar geleden hoe het met hem is. Het gaat niet goed en hij huilt. Ik knuffel/troost hem. Ik word wakker.
  Tweede droom: op mijn slaapkamer breekt de wasbak van de muur. Het water stroomt eruit. Ik probeer het tegen te houden, ik roep mijn ex en hij komt me helpen het water te stoppen. Deze dromen droomde ik direct na elkaar en het is de eerste keer dat ik over hem droom! Bedankt

 19. Ewa says:

  Lieve Scarlet,
  Ik droomde dat ik in een ondiepe water was en ineens in de ondergrond zaakte. Zo erg diep dat ik niet meer kon ademen en bijna stikte. Ik dacht dat ik dood ging en toen is ineens vanzelf de blubber weggetrokken en ik kon weer ademen en werd rustig.

 20. Mirella says:

  Goedemorgen, ik droomde dat ik de verwarmingsknop opendraaide en dat er allemaal water uit stroomde. Snel moest ik de overstroming in huis met doeken tegen houden.
  Ik ben druk in ontwikkeling oude dingen los te laten, te ontwikkelen en geld issues op te lossen en eindelijk succes toe te laten in mijn leven op dit moment. Wat kan dit betekenen?

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond