Dromen over water

Posted on
dromen over water

Dromen over water. Wat betekent het als je droomt over water? Water in dromen staat meestal voor je eigen emoties en innerlijk leven.

Dromen over water: rustig water

Als het water in je dromen rustig is, dan is dat een teken dat je een innerlijk balans gevonden hebt. Het wijst op kalmte en spirituele ontwikkeling. Ga zo door!

Als je droomt dat in het rustige water drijft, zwemt, erin staat of als je op een rustige manier naar het water kijkt, dan is dat een signaal van je onderbewuste dat je volledig op je intuïtie en eigen wijsheid mag gaan vertrouwen. Je hebt namelijk een goede band met je gevoel.

Blijf je uit het water, maar zou je er wel in willen? Dan durf je nog niet helemaal op je eigen wijsheid te vertrouwen, terwijl je er wel aan toe bent.
Speelt het rustige water een bijrol? Dan is het een stille hint dat je op de goede weg bent, maar dat je wel naar je eigen behoeftes en gevoel moet blijven luisteren.

Dromen over ruig water

Als het water in je droom onrustig is, dan word je nog te erg meegesleept door je eigen emoties. Ze voeren nog de overhand. Daarmee kun je jezelf soms in de weg zitten. Deze droom geeft je aan dat het tijd is om je emoties te uiten, zodat je meer tot rust komt.

Dromen over helder water

Helder water betekent dat je een goed overzicht hebt van een situatie of van je leven. Maak je dus niet te druk en twijfel niet te veel aan jezelf. Je hebt het door en daar moet je op vertrouwen.

Dromen over troebel of vies water

Als je droomt over troebel of vies water, dan wil dat zeggen dat je nog ‘last’ hebt van blokkerende overtuigingen en gedachtes. De manier waarop je naar een situatie, jezelf of het leven kijkt is, wordt nog te veel beïnvloedt door je onverwerkte emoties en negatieve gedachtes.
Het is goed om even tijd vrij te maken voor jezelf, zodat je alle aspecten van de situatie kunt bekijken en weer even tot jezelf kunt komen.

Dromen over kokend water

Als er kokend water in je droom voorkomt, wil dat zeggen dat er emoties omhoog borrelen uit je onderbewustzijn. Vaak zijn dit emoties van een lange tijd geleden.

Het is tijd om ze te verwerken, zodat je jezelf er niet aan brand en ze niet te veel ruimte in beslag gaan nemen.

Dromen over koud water

Koud water staat er eigenlijk voor dat je niet genoeg liefde hebt voor jezelf. Het is een uitnodiging om je zelfliefde te vergroten en met je onzekerheid aan de slag te gaan.

Dromen over een overstroming

Als er een overstroming in je dromen plaatsvindt, dan is dat het ultieme symbool dat je in deze droom heftige emoties aan het verwerken bent die veel te veel ruimte innemen in je leven.

Daarnaast kan een overstroming in een droom erop wijzen dat je leven op dit moment te veel van je vraagt. Vaak is dit een combinatie van de mensen om je heen, je werk en je eigen verwachtingen van jezelf.

Dromen over water: dromen over verdrinken

Dromen dat je verdrinkt duiden erop dat iets je te veel aan het worden is. Dit kan een relatie zijn of een aspect van je leven, maar het kan ook heel goed zijn dat jijzelf te veel van jezelf vraagt.

Wanneer er een ander in je droom verdrinkt, dan kan het zijn dat deze persoon te veel van je vraagt of symbool staat voor een aspect van je leven wat te veel aandacht vraagt. Waar heb jij deze persoon aan gelinkt?

Heb je hulp nodig met het vertalen van jouw droom over water? Laat dan hieronder een reactie achter, dan kijk ik wat ik uit je droom kan halen.

 

372 Comments

 1. Myrea says:

  Mijn ex droomde dat ik langs het water zat met mijn hoofd voorovergebogen kijkend naar mijn weerspiegeling in het water en mijn weerspiegeling stroomde met het water mee.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Myrea,

   Dat betekent waarschijnlijk dat je ex bang is dat je jezelf verliest in je eigen emoties.

  2. Kristel says:

   Mijn zoon(8 jaar), zegt telkens een nachtmerrie te hebben dat de wereld gaat overstromen, en dat onze botten worden meegenomen door andere zeedieren.

   1. Scarlet says:

    Hey Kristel,

    Dit geeft aan dat hijzelf overspoeld wordt door zijn emoties of dit bij anderen ziet gebeuren.
    Hij is bang wat dit doet met de veiligheid en basis in de relaties.

  3. Iris says:

   Hi Scarlet,

   Ik word net wakker uit m’n droom en ben meteen gaan googelen, maar mijn droom was nogal specifiek. Ik ben benieuwd of je er iets mee kan…

   Ik droomde namelijk dat ik zowel van voor als links van me werd overspoeld door enorm veel water. Het kwam letterlijk op me af en ik kon geen kant op. Ik raakte in paniek en begon te huilen, maar op het moment dat het water me zou moeten raken was er niets meer aan de hand. Het weer was ineens prachtig, blauwe lucht, de zon scheen en de kleuren in de omgeving waren feller dan ooit. Met een betraand gezicht liep ik verder toen ik iemand m’n naam hoorde roepen. Een jongen die ik ken kwam aangerend, lachte naar me en pakte me stevig vast. Samen reisden we verder, waar we dan ook naar op pad waren.

   Heel gedetailleerd maar had toch het gevoel dat ik het meteen moest opschrijven.

   Liefs!

   1. Scarlet says:

    Hey hey,

    Deze droom geeft aan dat je aan het loslaten bent.
    Het gaat er namelijk over dat het gevecht tussen je gevoelens en gedachten soms te intens werden.
    Dat je soms even niet meer wist welke keuzes je moest maken of stappen je moest zetten.
    Je bent dit aan het doorbreken, je schept meer ruimte om dingen te proberen.

 2. Ronny says:

  Ronny

  Groetjes
  Ik droom vaker dat ik voor mij heel troebel water heb en dat ik daarvoor wegren. Doe ik dit dat wordt ik bedreigd dat ik tegen de regels optreed en dat ik daarvoor gestraft zal worden.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Ronny,

   Dat klinkt alsof er emoties in je aanwezig zijn die je probeert te onderdrukken. Dit kost je alleen meer dan dat het je oplevert. Het is tijd om te vertrouwen op jezelf en in het diepe te springen.

   1. Leah says:

    Hoi Scarlet

    Ik droomde dat we in een nieuw huis woonde in een bos. Ik dacht dat ik bang zou zijn alleen te zijn in dat huis ’s avonds. Toen zag ik dat er water om het huis was en je de deur alleen met een wakkel bruggetje zonder railing kon bereiken. Dat ging mis en ik kwam in het ondiepe water. Maar toen begon het water te stijgen en sleepte het speelgoed van mijn zoon mee. Ik deed mijn best het speelgoed op veilige hoogte te leggen. Toen wilde ik naar binnen gaan maar dat lukte niet omdat het water steeds sneller begon te stijgen. Ik riep mijn vriend maar die kwam niet. Toen deed ik de deur open naar binnen toe en stroomde het water naar binnen. 10 cm hoog in hele kamer. Mijn vriend was boos. Ik probeerde uit te leggen dat ik geen keuze had. Hij deed de deur weer open en nu was het water weer laag. En het water stroomde weer uit huis. Ik wilde het gaan schoon maken. Ik ging buiten opzoek naar het speelgoed en vond hier en daar vieze modderige blokjes. Maar het meeste stond nog droog.

    1. Scarlet says:

     Hey Leah,

     Deze droom is een verwerkingsdroom. Het gaat erover dat je alles goed voor je zoontje probeert te doen, maar soms wel emotioneel overprikkeld raakt van alles wat je goed wilt doen.
     Je hebt ook het gevoel dat je vriend je daarin niet altijd begrijpt en niet altijd even leuk doet.
     Daardoor heb je het gevoel dat je soms aan het modderen bent en dat moest er echt even uit. 🙂

     1. Leah says:

      Bedankt!

     2. Scarlet says:

      Graag gedaan!

    2. Ervina says:

     Ik heb een droom gehad dat het buiten ineens heel donker werd en water mijn huis begon binnen te dringen. In mijn droom had ik de eerste keer schrik, maar de 2de keer was ik goed voorbereid en was ik niet bang.Dit is 2 keer in mijn droom gebeurd, maar na de overstroming begint het in één keer heel helder te worden.

     1. Scarlet says:

      Hi!

      Dit gaat erover dat je probeert steeds beter met je emoties om te gaan.
      Soms overspoelen ze algemene gevoel en humeur namelijk even.
      Je gaat er al wel steeds beter mee om, daarom was je de tweede keer ook beter voorbereid en werd het water helder.

 3. Linda says:

  Ik droom heel vaak dat er overstromingen zijn en steeds rij ik met mijn wagen door het water

 4. jantsje says:

  Mijn droom ging over een badkuip die volstroomde met water. Iemand zat te prutsen( en maakte, daar was ik bang voor een snee in de badkuip)met een schroevendraaien via de kitrand en ik had paniek dat t water van het bad daarlangs allemaal waterschade zou maken. Net op t randje van overstromen riep ik een paar keer dat ze gewoon de stop in t bad los moesten maken. het water was onrustig en leek te kunnen ontploffen uit t bad. Maar de persoon reageerde gewoon niet.

  1. Scarlet says:

   Hey Jantsje,

   Dit staat waarschijnlijk symbool dat voor dat je je zelf niet gezien en gehoord voelt en dat je eigenlijk met een hoop onverwerkte moties rondloopt die om aandacht vragen.

   1. Maria says:

    Hallo,

    Mijn droom ging erover dat ik een grote tsunami op me af voelde komen en het gebeurde gelijk ook.
    Wat familie van me werd mee gesleurd, maar vond ik vrij snel zonder problemen terug.
    Daarna bracht ik iedereen in veiligheid bij een kerk. Daar overleefde we meerdere tsunami.

    Wat zou dit kunnen betekenen?

    1. Scarlet says:

     Hoi hoi,

     Dit geeft aan dat je je soms overspoelt voelde door je eigen emoties of de emoties van anderen.
     Je hebt echter steeds meer je stabiliteit gevonden en die dingen maken daardoor steeds minder impact.

 5. Karen says:

  In mijn droomkijk ik toe, liggend vanaf de bank, hoe een familielud het huis verlaat, zodra zij de deur uit is komt degene waar ik verliefd op ben naar de bank en gaat op me liggen. Hij drukt zich tegen ne aan. Ik ben blij verrast! Dan sta ik op om naar de badkamer te gaan. De beneden etage is blank, overstroomd, ik loop door naar de 1e etage, de kraan in de badkuip staat open! En beide etages stssn blank. Ik bedenk dat ik hier t water uit moet zetten. Dan lost het zich zelf op.

  1. Scarlet says:

   Dat is gewoon een leuke droom waarin er een hoop emoties verwerkt worden lieve Karen. Voor de rest zit er geen diepere betekenis achter.

 6. Anoniem says:

  Hoi Scarlet,
  In mijn droom viel er steeds een glas water om. In totaal 4x, waarvan 2x specifiek het glaasje water op mijn nachtkastje waarbij het water over mijn bed stroomde.
  Ik ben ontzettend benieuwd wat voor betekenis erachter zit!

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Wat een bijzondere droom. Toch is zijn boodschap vrij simpel: wakker worden, je mag je bewust worden van wat je voelt. 🙂

 7. Funky says:

  Ik droomde dat er een soort van stoomboot mijn huis binnen vaarde en mijn huis overstroomde met water(water was wel rustig maar niet helder leek op slootwater) Buiten mijn huis was de overstroming gezakt behalve in mijn huis. Ik blies een opblaasbare bootje voor mijn jongste zoon, maar de lucht van dat opblaasbare roeibootje kwam er steeds uit maar bleef de bootje bleef wel op het water drijven.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Als ik dit zo lees, zou het kunnen betekenen dat je nog ‘last’ hebt van het verleden. Je bent er mee bezig, maar ergens heb je het gevoel dat je het niet onder controle hebt. Je hebt het waarschijnlijk te druk met van alles en nog wat om tot rust te komen.
   Het lukt je ook allemaal wel, om het dagelijkse leven gaande te houden, maar helemaal lekker voelt het ook niet.

 8. Petra says:

  Goede middag,
  Mijn droom ging als volgt
  K stond bij mn ouders onder aan de buitentrap, daar stond een vuilniszak die ik even erg xou brengen
  Toen ik de zak optilde kwam er wat water uit het werd steeds meer en meer dat de hele stoep onderliep…
  Mn vader stond boven aan de trap met een geschrokken he ivht en een bezem in zn handen, en vroeg of ik het weg wilde vegen
  Ik liep met bezem terug toen vloog er een uiltje naar me toe en ging op de bezem zitten en eilde niet weg.toen werd ik wakker.
  Groetjes petra

  1. Scarlet says:

   Hey Petra,

   Dit gaat erover dat je niet de emoties en rugzakken van anderen over kan nemen. Dit weet je eigenlijk ook wel en je eigen wijsheid is je steeds meer aan het tegenhouden om zomaar van alles voor andere te doen.

 9. Jill says:

  Ik droomde dat ik met mijn familie op vakantie was. We gingen zwemmen met zijn allen maar ik sloot me af en kon alleen maar huilen tijdens het zwemmen. Daarom kreeg ik ruzie met bepaalde familieleden. Daarna werd ik in de zee door iemand getraind om onderwater te zijn. Ik was erg angstig en het water was troebel. het water begon op een gegeven moment ruig te worden en ik probeerde mijn telefoon bij me te houden maar dat lukte niet. Een tijd later vond ik de telefoon aangespoeld op het strand. Toen heb ik de telefoon in een bakje met rijst gedaan en toen ik wilde kijken of de telefoon het weer deed was hij kwijt.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Jill,

   Deze droom gaat over het omgaan met je eigen emoties. Ze nemen blijkbaar nog wel eens de overhand en dat is helemaal niet fijn. Je probeert je met andere mensen te verbinden, maar dat lukt door je emoties niet altijd. Wat deze droom aangeeft is dat het oké is om even afstand te nemen en voor jezelf te zorgen. 🙂

 10. Inge says:

  Goedemorgen Scarlet, wat n prachtige site heb je!
  Ik droomde over dat bos/sloot water met dat diepe groen over n aanbouw met twee openslaande deuren, naar binnen liep precies door t midden van m’n tweepersoons witte bed.

  1. Scarlet says:

   Dank je wel lieve Inge.

   Dat klinkt als een hele mooie droom. Ik hoop dat hij ook zo voelde. Het betekent dat je steeds dichter bij jezelf komt en in balans aan het komen bent!

   1. Richard says:

    Beste Scarlett,

    Gefeliciteerd met je website!
    Mijn droom ging over dat de straten onder water zaten door zoveel regen dat de putten het bbet meer aan konden..

    Het was wel laag water, tot de voeten en na lange tijd ging het wel rustig weg.

    Groetjes Richard

    1. Scarlet says:

     Hey Richard,

     Dankjewel.

     Dit geeft aan dat je de laatste tijd veel emoties hebt gehad die even niet hun weg konden vinden.
     Het was niet te heftig en met wat tijd en geduld komt de rust weer terug. 🙂

  2. Sophie says:

   Hi Scarlet,

   Ik droom heel vaak dat ik in een kanaal val, ook gewoon hier bij mij in de buurt. De stroming is dan super intens en in elke droom ben ik echt mm best aan het doen om niet te verdrinken.

   Heb de droom al vaak gehad maar steeds net iets anders, de ene keer val ik er lopend in de andere keer met de fiets, daarna met de auto, soms liggen al mijn vrienden in het water met mij en worden we meegesleept door de stroming. Soms val ik van de brug af als hij open staat. Heb echt alles gehad.

   Groetjes sophie

   1. Scarlet says:

    Hoi!
    Deze dromen zijn een uiting van stress en/of overprikkeling.
    Hoe je in het kanaal komt geeft hier iedere keer meer inzicht in.
    Bijvoorbeeld met je auto, dan geeft het aan dat het komt omdat je niet genoeg je eigen ruimte inneemt.

 11. Negeste says:

  Hoi Scarlet… afgelopen nacht droomde dat ik in het heldere water van een zwembad liep. Gaandeweg werd het dieper en daarna werd het weer ondieper. Aan de zijkant van het zwembad liepen mijn (overleden) moeder en mijn (tot voor kort) beste vriendin. In deze droom voelde ik weerstand van mijn moeder naar die vriendin van mij toe. (Deze weerstand heb ik de laatste tijd ook naar die vriendin toe)

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Negeste,

   In deze droom vraag jij eigenlijk je moeder om raad, want je weet nog niet helemaal wat je met deze vriendin aanmoet. Je hebt het gevoel haar kwijt te zijn, maar je staat nog steeds met haar in verbinding.
   Haar antwoord is die weerstand.

 12. Monyet68 says:

  Hoi Scarlet,
  Ik heb nu al 2x gedroomd over dat ik naar een groot schip moet die in de haven ligt en op t punt staat te vertrekken,. Het lukt me steeds niet om dichter bij het schip te komen vanwege hindernissen op de weg of moet door een stad en ben ik de weg kwijt enz. Gisteren droomde ik ook dat er planten (of onkruid) in mijn matras groeide. Ik haalde ze er met wortel en al uit. Daarna vond ik ook kleine vissen die ik in emmers probeerde te doen. Dat ging moeizaam omdat ik dan de emmer weer kwijt was enz. Heel vermoeiend als je wakker wordt.. Ik weet dat t iets moet betekenen maar weet niet wat.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Monyet.

   Deze droom vertelt je dat je op zoek bent naar balans bent in jezelf en dat je goed op weg bent, maar dat je toch nog te veel luistert naar anderen en naar oude overtuigingen. Hierdoor loopt je persoonlijke en emotionele groei niet zoals het wel zou mogen.

 13. Michiel says:

  Hoi Scarlet, ik droom dat ik op een eiland bent en dat het langzaam onderwater gaat. Ik moet zwemmen naar een andere eiland. Het water is wel heel hoog

  1. Scarlet says:

   Hey Michiel,

   Dat betekent eigenlijk dat je doordat je toch een stukje aan het vechten bent tegen je emoties en die niet wil laten zien aan de mensen die belangrijk voor je zijn, je een stukje eenzaamheid in jezelf tegenkomt.

 14. Kiekster says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik in een hotel was met mijn ouders, ik ben in werkelijkheid volwassen, maar in de droom was ik kind. Het weer alarm gaat af en we zien een grote golf uit de zee komen. Alleen tot onze enkels. Daar komt er echter nog een golf we vluchten naar etages boven wanneer ik mij realiseer dat mijn broer niet bij ons is. Ik raak totaal overstuur. Zie hem(in gedaante van mijn zoontje?) een paar trappen beneden ons wil hem roepen waarschuwen maar hij draagt een koptelefoon. Eenmaal boven zoek ik ook overal, het water is inmiddels gezakt. Mijn ouders blijven benoemen dat hij niet meer in leven kan zijn. Dan staat hij ineens op een balkon tegen over ons. Wederom ga ik zoeken in een chaos. En vind hem uiteindelijk.

  1. Scarlet says:

   Hey Kiekster.

   De droom is meer een verwerkingsdroom. Je hebt nog een paar dingetjes uit je kindertijd niet verwerkt en dat komt op deze manier naar boven. 🙂

 15. Marije Burgwal says:

  Ik droomde dat ik met m’n zusje, m’n huisgenoot en nog een jongen door mijn geboortestad reed in een rode kleine auto, 3-deurs. Ik zat achterin. Bij een wegafzetting wilden we keren en reden we de gracht in. Ik kon uit het raampje ontsnappen, m’n zusje kwam ook boven. Haar op de kant gelegd, gereanimeerd, ze was Ok. Mijn huisgenoot kwam bovendrijven, ook gereanimeerd en bijgekomen. Water spoot uit z’n mond/oren/neus en ogen. M’n zusje dook terug het troebele water in om de 4e passagier te zoeken. In de droom wist ik al niet meer wie die persoon was. Einde droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Marije,

   Dat is een heftige droom! Het geeft aan dat je meer de leiding over je eigen leven mag nemen. Je weet heel goed wat goed voor jou is, maar je luistert toch nog te veel naar mensen die dichtbij je staat en mensen die verder weg van je staan. Dit blokkeert je meer dan je denkt.

 16. Kim says:

  Mijn verloofde en ik zaten in onze auto.
  Hij reed ik zat in de bijrijderstoel.
  We raken in een slip en kwamen in een kanaal,donker water troebel. Hij probeerde de deur open te krijgen, lukt niet!
  Toen pakte ik mijn telefoon en laptop. Daarna wachten we beide rustig tot de auto helemaal onder Water was, ik tikte het raam door met mijn hak en ga als eerst via het raam zwemend door het troebele water naar boven.
  Alles voelde vreedzaam niet als nachtmerrie

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Het lijkt erop dat je droom vertelt dat je een wat onrustige periode hebt gehad in de relatie met jezelf of met je partner. Daar begint nu weer helemaal de rust in te komen. 🙂

 17. Ankie says:

  Hi Scarlet

  Ik droonde dat het buiten regende. Toen ik uit bed stapte zag ik dat de kamer onder water liep. Ik was bang dat me spullen ondee dat bed beschadigd zouden worden. Het water was helder, me neefje tilde me laptop op maar bleek niet beschadigd te zijn. Ik ging naar me zus der kamer en zeg dat ze ontspannend op bed lag te appen en bewust was dat er water in der kamer naar binnen kwam. Vreemd was dat fer bed op een verhoging lag. Het water was rustig en helder het leek alsof het uit de grond naar boven kwam.

  1. Scarlet says:

   Hey Ankie,

   Dit geeft aan dat je je geen zorgen hoeft te maken over je eigen emoties. Ze zijn goed zoals ze zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat als je meer ruimte geeft aan je emoties dat er dingen fout gaan of beschadigd raken. Het zal je zelfs meer rust geven.

 18. Mirtje says:

  Hoi Scarlet,
  Eerste droom: vraag een ex van 8 jaar geleden hoe het met hem is. Het gaat niet goed en hij huilt. Ik knuffel/troost hem. Ik word wakker.
  Tweede droom: op mijn slaapkamer breekt de wasbak van de muur. Het water stroomt eruit. Ik probeer het tegen te houden, ik roep mijn ex en hij komt me helpen het water te stoppen. Deze dromen droomde ik direct na elkaar en het is de eerste keer dat ik over hem droom! Bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Mirtje,

   Het klinkt alsof je het verleden weer even aan het herordenen bent en ook een stukje alsof je je zorgen om hem maakt. 🙂

 19. Ewa says:

  Lieve Scarlet,
  Ik droomde dat ik in een ondiepe water was en ineens in de ondergrond zaakte. Zo erg diep dat ik niet meer kon ademen en bijna stikte. Ik dacht dat ik dood ging en toen is ineens vanzelf de blubber weggetrokken en ik kon weer ademen en werd rustig.

  1. Scarlet says:

   Hey Ewa,

   Een hele duidelijke droom met een hele duidelijke boodschap: maak het jezelf niet zo moeilijk door te moeilijk te denken. 🙂

 20. Mirella says:

  Goedemorgen, ik droomde dat ik de verwarmingsknop opendraaide en dat er allemaal water uit stroomde. Snel moest ik de overstroming in huis met doeken tegen houden.
  Ik ben druk in ontwikkeling oude dingen los te laten, te ontwikkelen en geld issues op te lossen en eindelijk succes toe te laten in mijn leven op dit moment. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Mirella,

   Dit is puur een uiting van de emoties die je aan het verwerken bent. Het zegt letterlijk: geef het ruimte en verwerk ze, dan gaat het allemaal veel beter lopen.

 21. wateer says:

  in mijn droom kwam water naar mij en paar kinderen ik weet niet wie ze zijn maar ik beschermde ze door die golf weg te stuwen met mijn waterkrachten weet u de betekenis ervan?

  1. Scarlet says:

   Hey Wateer,

   Het klinkt alsof je droom wil zeggen dat je niet alles alleen hoeft te doen. 🙂

 22. Ano says:

  Hallo scarlet,

  Ik droomde dat ik een sloot in moest met een aantal mensen. ik moest voorop, de sloot zat tot mijn knieën vol met het helderste water wat ik ooit gezien heb. Op de bodem lag heel mooi wit zand en strookjes glimmend zwart zand, wadend door de sloot liep ik steeds verder uit op de anderen. Achter mijn viel iemand in de sloot. Ik moest hierom lachem.. Werd hierna ook wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Ano,

   Dit geeft aan dat je emoties helemaal tot rust komen. 🙂

 23. Wendy says:

  Goedemorgen,
  Ik droomde dat alle mensen, omstebeurt naar een groot water moesten gaan om zichzelf te verdrinken. Iedereen was er gedwee onder.
  Ook mijn gezin was aan de beurt en op de dag zelf besefte ik pas wat het met me deed. Toen voelde ik dat ik boos werd omdat ‘popmuzikanten en beroemdheden’ niet hoefden te gaan.
  Ik besefte ook dat ik geen afscheid had genomen van mijn ouders en dat ik mijn zoon (die ik als eerste moest verdrinken) niet had verteld dat dit moest.
  Ik werd me steeds meer gewaar van mijn emoties, met name angst,verzet en willen vluchten. Een overweldigend gevoel .. steeds als ik wakker werd en weer in slaap dommelde ging het verder, maar toen werd ik wakker door geluid vd buren.
  Pfff….het houdt me nu nog bezig, vooral ook omdat ik al n paar dagen last heb van een hartslag die steeds overslaat en waar ik me angstig over voel.

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy.

   Wat een heftige droom! Als ik het zo lees is deze droom tweeledig. Aan de ene kant heb je moeite met de oneerlijkheid in de wereld. Aan de andere kant geeft deze droom aan dat je jezelf niet altijd uit. Je houd je emoties voor jezelf en volgt je gevoel niet altijd, wat eigenlijk niet goed voor je is.

 24. Sunshine says:

  Ik heb paar dromen over water dat terug keert.
  1e is dat er zomaar water begint te stromen in mijn huis dat mijn zolder instort en dan langzaam de andere verdiepingen. Dat mijn huis oud is en van hout.
  2e is dat ik bezig ben met afwassen of douchen en voordat ik denk er is iets raar is het hele huis ondergelopen met water en zoeken we een mogelijkheid om dat weg te laten lopen bv door een raam open te doen. Rare is dat ik nooit gevoel heb ik de dromen van paniek of lucht te kort altijd meer paniek voor de mensen die er ook zijn

  1. Scarlet says:

   Hey Sunshine,

   De eerste droom geeft aan dat er iets in jou is (emotioneel) dat je van binnen bezighoud en je kracht ontneemt.
   De tweede is hetzelfde. Alleen dat je geen paniek ervaart, geeft wel aan dat je er aan toe bent om het los te laten en verder te gaan. 🙂

 25. Jolanda says:

  Lieve scarlet le pair eerst mij complimenten naar jou toe mijn droom had verband met vriend van mijn dochter hij had ander huis en ik en mijn dochter gingen naar dat huisje zij had sleutel en toen wij binnenkwamen lag hij naakt dood in een glazen bak met water ik raakte hem nog aan hij was spierwit
  ik krijg deze droom niet uit mijn hoofdt bedankt ik wacht op uw antwoord liefs

  1. Scarlet says:

   Dank je wel Jolanda. 🙂

   Dat is inderdaad een hele nare droom. Dit is een uiting van jouw gevoel dat hij zich afsluit jullie en anderen. Dat hij zijn emoties opkropt en daar eigenlijk ook in verdrinkt. Je dochter heeft in jouw ogen echter wel de sleutel om dingen hierin te veranderen.

 26. Elly says:

  Eergisteren was er zoveel storm toch, ik droomde van hele grote bubbels water die groter werden en groter van mooi helder blauw met schuimkoppen en ik kon de deur een beetje dicht duwen dan zag ik het niet zo erg. En deed hem weer wat open en zag de bubbels zo groeien. Het spatte nog net niet uiteen. Ik werd wel wakker van geraas.

  1. Scarlet says:

   Hey Elly,

   Deze droom geeft aan dat je je emoties niet te veel op moet kroppen, want je nu nog wel een beetje doet. Ze geven een steeds grotere druk en je probeert ze te onderdrukken. 🙂

 27. Jessica says:

  Hoi Scarlett , ik droomde dat ik in een kleine maar lichte ruimte was, buiten mijn ruimte steeg het water steeds hoger er zaten ramen helemaal boven dicht bij het plafond ik zag het heldere water daar voorbij komen, ik was niet bang maar dacht hoe en waneer kan ik hier uitkomen. De deur naar buiten zat aan de overkant van de ramen die beschreef. Ik dacht als ik die openmaak loopt mijn ruimte vol water. Op een geven moment werdt de deur door iemand aan de buitenkant open gemaakt er kwam geen water binnen er was achter de deur niks aan de hand en liep ik een droge rustige droge ruimte in een soort lege fabriekshal

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Dit betekent dat je jezelf onnodig afschermt voor je eigen emoties, terwijl die helemaal niet zo heftig zijn als je soms denkt. 🙂

 28. mandy says:

  goedemiddag scarlet ik heb zo,n nare droom gehad vannacht droomde dat mijn vriend in de auto zat met nog 3 mensen en de auto het water inreed en hij verdronk

  1. Scarlet says:

   Hey Mandy,

   Dat betekent dat je je zorgen maakt over zijn emoties en hoe hij daarmee omgaat.

 29. Angela says:

  Vannacht droomde ik dat ik auto reed in het donker (denk op snelweg). ik voelde nne rustig en de weg leek wat te dalen en ik zag de bochten. Er stak een man met een hond over. Zin auto stond met pech langs d kant. Gejuich zag ik hem net op tijd. Voor mij reed een auto die waarschijnlijk afsloeg. Ineens was hij weg. Ik reed door een hoge poort/ hek en reed grey water in wat erg hoog stond. Ik schrok enorm. Ik kon nog net aan weerszijden hebben van paaltjes zien. Hoe ik eruit ben gekomen weet ik niet. Even later zat ik daar ergens binnen in een restaurant. Ben heel benieuwd of je hier iets kan uithalen. Dank alvast!

  1. Scarlet says:

   Hey Angela,

   Het lijkt erop dat je heel goed met jezelf bezig bent, maar dat je emoties eens in de zoveel tijd toch nog even de leiding overnemen. Deze droom zegt dat dit ook oké is en dat je dat mag omarmen.

 30. Jeannette says:

  Hallo, ik droomde vannacht dat ik over een geasfalteerde weg liep en ineens stapte ik in het water. Ik probeerde weer op het droge te komen, dat lukte uiteindelijk maar ineens was de weg ook water. Ik wilde naar het vasteland te zwemmen maar kon niet zien waar dat was. Ik was een beetje bang voor eventuele roofvissen die in het water konden zijn maar ik zwom wel rustig weg. Toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Jeannette,

   Dit geeft aan dat je emoties nog heel veel invloed op je hebben en je ineens uit balans kunnen brengen. Dat terwijl de emoties zelf ook niet echt gevaarlijk zijn en niet zo intens zijn als je zelf inschat.

 31. Maria says:

  Goedemiddag ik droomde dat ik 4 hoog op een flatgebouw was en in de kamer de grond het behoorlijk te lekker vanuit het plafond Iemand zei je nu wegwezen en ik was nog niet beneden of we werden door heel hoog kokend water meegenomen we stapten in de auto en Dreven weg ook kwam er water in de auto maar we konden nog net ons hoofd boven water houden tot zo ver mijn droom

  1. Maria says:

   Kokend water moet zijn… Kolkende water

  2. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Soms kunnen je emoties je dus behoorlijk overspoelen. 🙂

 32. Maria says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik in een gebouw was met grote ruimtes waarin een overstroming (veel en hoog water die ruimtes in 1x vulde) gaande was. Ik was in een ruimte waar nog geen water was maar voelde/hoorde dat het heel dichtbij was. Op het nippertje kon ik de grote zware deur van de ruimte waar ik in stond nog net op tijd sluiten om het water tegen te houden en mezelf en een aantal mensen (familie denk ik) ervan te redden. Het verbaasde me wel dat het water ook niet onder de deur door kwam, dat had ik verwacht, omdat het zoveel was.
  Benieuwd naar jouw visie hierop! 🙂

  Liefs
  Maria

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Als ik je droom zo lees, dan heeft dit voor mij een hele duidelijke betekenis: je stopt je emoties, gevoelens en wijsheid weg voor anderen, omdat je ze er niet tot last mee wilt zijn. 🙂

   1. Maria says:

    Dank je wel, thats makes lots of sense 😉

 33. Inge says:

  Hoi Scarlet,
  Ik had een paar dagen geleden een hele heldere droom die me niet loslaat. Ik zat achterin de auto. Mijn schoonzoon bestuurde de auto. Er zaten nog twee mensen in de auto maar ik weet niet wie dat waren. We gingen de bocht om en ineens kwamen we in donker, kolkend water terecht. Eerst dobberde de auto , maar al snel begon de auto te zinken. Er was geen paniek. Toen werd ik wakker. Ik ben wel benieuwd naar een eventuele betekenis van deze droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Inge,

   Deze droom geeft aan dat er een onverwerkte emoties naar boven aan het komen zijn. Het geeft ook aan dat je er zelf niet alle controle over hebt, maar tegelijkertijd ook dat dat oké is. 🙂

 34. Renate says:

  Mijn droom wil me nog niet echt loslaten. Ik zwom onder water. Op een gegeven moment wilde ik naar de oppervlakte zwemmen, daar was mijn dochter. Omdat het helder water was kon ik dat zien. Het water had ook een aangename temperatuurstijging en ik kon gewoon ademen onder water. Mijn dochter zag dat ik onder water was, maar kwam mij niet halen en ik kon niet naar het oppervlak komen. Er was geen angst. Alles was vredig. Toen ging de wekker af en klonk de tekst: my head is under water, but I’m feeling fine….dat heeft de hele dag in mijn hoofd blijven zitten.

  1. Scarlet says:

   Hey Renate,

   Wat gaaf. Dit staat ervoor dat je wat meer vrede hebt gevonden in jezelf. 🙂

 35. Allison says:

  Hai Scarlet

  Ik droomde dat ik in een vrij donker, nieuw huis was. In de badkamer boven ging er iets mis, waardoor water begon te lopen. Ik deed de deur dicht en ging naar beneden. Na een tijdje begon het water langs de muren te komen en realiseerde ik me weer dat er iets aan de hand was met de badkamer. Ik was dat alweer vergeten.
  Naar boven, deur open en het water stond in een witte hoge bak, die tot de deur kwam. De bak stond op het punt van overloop.
  Ik weer naar beneden en van mijn man moest ik naar 1 specifieke winkel om een onderdeel te halen. Ik kende die winkel niet en ook de route niet.
  Autosleutels mee en toen ik van een afstand de auto wilde openen, bleek het niet mijn auto te zijn, die op de afstandsbediening reageerde. Iemand had de sleutels omgewisseld, omdat ik buiten had gepraat met iemand en diegene had zich daar enorm aan geërgerd. Al met al kreeg ik mijn sleutels terug, maar toen werd degene, die met mij mee zou gaan naar de winkel, niet lekker en die kon niet meer mee. Uiteindelijk liep ik weg en riep boos dat ik aangifte ging doen van het omruilen van de sleutels. Toen werd ik wakker.
  Ik begrijp hier weinig van, kun jij helpen?

  1. Scarlet says:

   Hey Allison,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je emoties soms overlopen. Je bent heel erg bezig met je eigen ruimte, daar staan je huis en je auto voor, maar je hebt het gevoel dat mensen je tegenhouden en je bent daardoor ook gefrustreerd.

 36. Riva says:

  Mijn vriendin droomde over weinig water en zij stond te kijken hoe mensen in de grachten zwommen.. Enige verklaring?

  1. Scarlet says:

   Het is iets te kort om het goed te kunnen vertalen. Het gaat er in ieder geval om dat ze zich bezig houdt met de emoties van anderen.

 37. Soeraya says:

  Ik droomde dat ik met mijn jongste zoontje op de arm over straat liep. We moesten naar huis toe en waren al dichtbij. Maar toen stroomde het rivierwater de straat over en ik moest heel sterk zijn om erdoorheen te lopen. Ik koos steeds voor de plekken waar ik nog kon lopeb of waar het water ondiep was. Op gegeven moment konden wij niet verder en gingen wij kalm zitten afwachten op een boomstam tot het water zou gaan kalmeren. Ik verwachtte dat het lang zou duren, maar was wel gerustgesteld en zelfverzekerd dat de situatie.zou verbeteren. Niet lang daarna toen ik omkeek, nadat ik met mijn zoontje was beziggeweest, zag ik dat alles over was. De straat was weer droog en de rivier kalm. Wij konden gelukkig gauw door naar huis toe lopen. Zoals ik al erin had vertrouwd dat het zou lukken na geduld te hebben.

  1. Scarlet says:

   Hey Soeraya,

   Dit zegt dat je steeds meer gaat vertrouwen op je gevoel en je emoties meer ruimte geeft, waardoor je je beter gaat voelen. 🙂

 38. Eva says:

  Hallo scarlet,

  Mijn vriend droomde dat iemand heet/kokend water over mij (hoofd) heen gooide en dat hij woedend degene heeft geslagen tot dat anderen hem tegenhielden. Weet jij misschien wat dat betekent?

  1. Scarlet says:

   Ergens heeft hij het gevoel dat hij er niet genoeg voor jou kan zijn.

 39. Annette says:

  Beste Scarlet, ik droom bijna nooit over water maar vannacht wel heel heftig en blijf er een naar gevoel van houden. Ik was buiten mijn huis en een buurman waarschuwde dat alles ging overstromen dus dat ik alle deuren dicht moest doen. Toen zaten we ineens in een grote ferryboot in de (inmiddels) kolkende massa water met z’n allen om een hele reis te gaan maken weg van het water. Intussen steeg het water steeds verder en keken we door de ramen waar het water inderdaad steeds maaar bleef stijgen. Toch was er geen paniek en er werd gezegd dat het goed zou komen terwijl het toch wel duidelijk was dat we gingen verdrinken. Op de boot moesten we naar beneden lopen en toen zag ik een (oud) vriendin en samen kwamen we allemaal mensen tegen van vroeger (een soort reunie-gevoel op de zinkende boot). Ook herkende ik ineens een ex van mij die naast me zat met zijn gezin en hij deed heel gezellig tegen mij, we bedachten samen een plan om te overleven maar wisten eigenlijk ook wel dat dit het einde zou zijn. Ik ben benieuwd wat deze droom voor betekenis heeft ?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je soms verdrinkt in je eigen emoties.
   Je bent rustig in deze droom allerlei situaties en mensen uit je leven aan het verwerken. 🙂
   Voor de rest zegt deze droom niet echt iets bijzonders.

 40. Gabriëlla says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had een droom waarin ik naar een feest wou gaan en ik woonde blijkbaar aan het water en had een speedboot en wou er met de speedboot naartoe gaan. Ik ben er alleen niet in gegaan, het kan zijn dat ik toen net wakker werd. Wat denk je dat dit betekent? Het water was rustig en helder.

 41. MEG says:

  Hoi Scarlet,
  Mijn droom vannacht:
  We waren in een zwembad. Rustig helder water. Op de achtergrond geloof ik een glijbaan. Het is rustig in het zwembad. Er lag een lange mat in het water. Het leek een soort pad. Aan weerszijden water.
  Op een gegeven moment valt mijn dochter in het water. Ze blijft rustig maar zinkt in het water. Ze is op de achtergrond. Enkele mensen zoeken mee. Ik ben in paniek van links naar rechts en naar voren aan het zoeken. (Niet naar achteren waar mijn dochter is). Wild spetterend met het water. Door mijn paniek zoek ik niet goed. Dit zie/concludeer ik als buitenstaander van de droom.
  Dan tilt iemand mijn dochter op de mat. Ze zit op de mat en alles is goed!
  Dan word ik wakker en herinner me het gevoel van de buitenstaander, nog steeds ergerend aan mezelf dat ik door mijn paniek niet goed had gezocht.

 42. Nini says:

  Hoi Scarlett

  Ik droomde dat ik in de Spaanse zee stapte deze was kalm en helder op het moment dat ik er instapte werd de wal hoger waardoor ik er niet meer uit kon. Vervolgens werd het water onrustiger en er kwam een hele grote golf. Deze zoog mij onder water. Ik zag dat het strand nog ver weg was en kreeg geen lucht. Toen werd de droom afgekapt.

  Ik droom vaker dat ik onder water zit, het is altijd zeewater en op vakantie. Het water is ook altijd helder.

  Ik ben benieuwd wat jouw ideeeen over deze droom en de anderen, is.

  Groetjes Nini

 43. Raatje says:

  Hoi lieve Scarlet,

  Allereerst mijn complimenten voor jou en met name hoe je dromen uitlegt.

  Vannacht droomde ik dat ik aan een soort kade/ oever stond te kijken naar de rivier. En ineens splitste de rivier in tweeën en maakte het een soort pad. Ik bleef verbaasd kijken naar de splitsing. En toen ineens kwamen er allemaal paarden uit de verte.. het deed me denken aan oorlogspaarden (het waren geen gewone paarden). En toen ze dichterbij kwamen verstijfden ze in het zand .. En leken het standbeelden van zand. Tegelijkertijd bleef de rivier met alles erin en erop gesplitst.

  Ik schrok wakker en krijg dat beeld niet uit mijn hoofd.

  Ben benieuwd naar een betekenis.

  Lieve groetjes,

  Raatje

 44. Jaron says:

  Goedemorgen,

  Even een vraag over een droom. Ik droomde vannacht dat de muren van een kamer in mijn huis steeds water lekte. Het was allemaal vochtig (stilstaande druppels op de muur), dus het stroomde niet. Ik maakte het droog met een handdoek en wist dat het niet zou helpen, behalve tijdelijk tegen de schimmel. Wellicht een simpele uitleg en ben erg benieuwd. Alvast bedankt.

 45. Wouter says:

  Hej scarlet,

  Het deel van mijn droom wat ik zelf niet begrijp is: was in een ruimte met vrienden van vroeger hun moesten gaan want ze hadden een wedstrijd. Ik wou naar ze gaan kijken maar moest langs lege rivier ik zag water aankomen maar sprong toch in de bedding veel rotsen en dacht gaat niet goed, daarna voel ik een waterval/partij van vrieswater/ijs zeer intens maar ik red me erin door te blijven staan en het water langs me te voelen stromen dus ik kan het hebben zeg maar? Enig idee?

 46. Pris says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik in het donker (snachts denk ik) ging wandelen met mijn paard. Ik liep op een pad waar een sloot naast was. Ik liep naast het paard toen ze zich ineens omdraaide waardoor ik in de sloot viel. Ik denk gauw mijn jaszak dicht zodat ik mijn telefoon niet verloor. Het paard stond naast me in het water. We gingen de sloot uit en liepen weer terug.
  Weet u misschien wat het precies betekend?
  Dank u wel! Groetjes priscilla

 47. Annemarie says:

  Goedemorgen

  Ik droomde vannacht dat ik met een fiets onderweg was toen ik ineens zag dat de straten onder water stonden waardoor ik de grens tussen de weg en het daadwerkelijke water (volgens mij haven) niet meer zag. Ik durfde het risico niet te nemen en ben teruggefietst

  1. Scarlet says:

   Dit gaat er eigenlijk voorzichtig over dat je je eigen emoties nog niet helemaal durft te voelen.

 48. Bea says:

  Morgen Scarlet,
  Ik werd met de schrik vanochtend wakker.
  Ik zag in mijn droom dat we met de familie ergens zouden eten. We gingen naar een verkeerde eettent. Met het gevolg dat we naar de juiste eettent moesten lopen. Ik liep met mijn moeder als laatste achter de groep. (zij is in werkelijkheid slecht ter been) op een gegeven moment zag ik haar richting de gracht lopen. Ik zag haar duidelijk op het water lopen. Maar langzamerhand zag ik haar steeds meer in het water verdwijnen. Op een geven moment zag ik alleen haar hoofd. Wat even kopje onder ging. Ik zag haar niet uit komen maar wist dat ze in een andere lichaam naar de de andere eettent liep waar we zouden eten… ik kreeg haar nieuwe gedaante wel in mijn gedachte te zien en ben meteen op zoek gegaan naar haar in het volgende eettentje. En zag daar een tatoasl ander mens zitten (gezet, blank) een totaal andere vrouw.

  1. Scarlet says:

   Ik kan me heel goed voorstellen dat je hiervan geschrokken bent.
   Het is eigenlijk een waarneming van jezelf die in je droom geuit wordt.
   Waarschijnlijk pik jij ergens onbewust op dat je moeder (emotioneel) aan het veranderen is.

 49. Corrina says:

  Hallo Scarlett,

  Vannacht gedroomd dat ik zwom in water met een kind, waarbij ik bleef zwemmen naar de kant, maar het idee had dat ik niet dichter bij kwam. Ineens lag daar een enorm schip. Ik zag dat het anker uit lag en greep mij vast aan het anker, het kind ( voelde niet aan als 1 van mijn kinderen) greep mij ook goed vast en ben daarna heel hard om hulp gaan roepen, daarna weet ik het niet meer, ben waarschijnlijk wakker geworden…..

  1. Scarlet says:

   Hey Corina,

   Dit lijkt te zeggen dat je je emoties uit je kindertijd aan het verwerken bent, maar dat je daarbij een beetje bewuste hulp en aandacht van jezelf nodig hebt.

   1. Corrina says:

    Dank je wel Scarlett, ik ga hiermee aan het werk!

 50. Mil says:

  Hallo!

  Afgelopen nacht droomde ik dat ik buiten stond en uitkeek over heel veel water, links van mij stond een grote en brede brug, wanneer je daar over heen zou gaan kom je uit op een berg. Ik sta zelf ook op een berg met rechts van mij een weg en voor mij een mooi en gezellig huis, het is buiten donker, de voordeur staat open en twee hele grote ramen waar licht doorheen schijnt. Uit het niets komen er twee watervallen uit de lucht, heel erg helder en het voelde ook heel bijzonder. 1 waterval kwam uit de lucht en was ver op zee/meer en de andere kwam uit de lucht en kletterde net voor de brug het water in, links naast mij.

  Kunt u mij hier wat over vertellen?

  Vriendelijke groet,

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat klinkt heel erg mooi! Alleen kan ik er zo niet zoveel over vertellen, want dit is meer een droomomgeving die je beschrijft.
   Waar de droom wel naar lijkt te refereren is naar het verlangen een bepaalde stap te zetten.

 51. Suzanne says:

  Vannacht ging m’n droom over de kust, Uitkijkend vanaf de zeeduinen zag ik dat de zee zich terug trok en kwam daarna met volle vaart recht op mij (en heel veel onbekende mensen) land in waarts. Ik kon mezelf beschermen tegen het water om te gaan schuilen in een huis wat op de zee duinen stond. (dit stuk duin en dit huis is afgelopen maand vaker voor gekomen in m’n dromen) Vanaf het huis zie ik dat vele mensen worden mee genomen door de stroming. Na een korte tijd trekt het water weer geheel terug de zee in. Ik ren naar beneden en probeer zoveel mogelijk mensen naar m’n schuilplek te sturen. Het eind kan ik me niet herinneren.

  1. Scarlet says:

   Hey Suzanne,

   Dit gaat eigenlijk meer over hoe jij de emoties van anderen ervaart. Je probeert anderen te helpen, inzichten te geven en te redden, maar gelukkig niet ten kosten van jezelf (meer).
   Deze droom is daardoor eigenlijk meer een verwerkingsdroom, dat je niet iedereen kunt helpen.

 52. Karin says:

  Goeiemorgen,ik droomde zojuist dat ik naar een overkant moest met een hond in mijn armen.Daarvoor moest de hond en ik door een tunnel van water.In de tunnel dat stukje dat we onder water moesten beet de hond mij in mijn hand niet pijnlijk hoor en daar zaten we dan wel even onder het water en toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Karin,

   Als ik hem algemeen vertaal gaat dit erover dat behoefte hebt aan een steunpilaar in emotionele tijden, maar dat je soms ook bezorgd bent dat anderen die fijn en loyaal zijn je niet als last gaan ervaren en je pijn doen.

 53. Cincerely says:

  Hey Scarlet,

  Ik droomde dat mijn vader en ik in een mooi dorp liepen en er kwam een flinke golf/tsunami op ons af en alle smalle straatjes overstroomde heel snel dus wij moesten heel hard wegrennen en raakte elkaar kwijt. Ik was heel heel heel bang dat mijn vader iets was overkomen dus was overstuur. Einde van de droom was wel dat ik hem aan de telefoon heb gekregen op de 1 of andere manier. Hij leefde nog! Ik moest huilen van geluk (met tranen werd ik wakker). Heb er de hele dag een beetje een naar gevoel bij gehad.

  Wat is jouw vertaling hiervan?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Wat een heftige droom.
   Gelukkig is de betekenis niet gelijk heel erg intensief.
   Jij bent namelijk onbewust de relatie tussen jou en je vader wat meer aan het helen.

   Dit kan gaan over hele kleine dingen of grote dingen die er tussen jullie speelde/spelen.
   Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat hij je op 4 jarige leeftijd een keer teleurgesteld heeft door een afspraak niet na te komen, maar het kan ook gaan over dat je meer goedkeuring van hem had gewild.

  2. Christel says:

   Hi Scarlet,

   Vannacht droomde ik dat ik op een groot schip zat en op een ander schip zaten mijn 2 kindjes (2 en 4). We dreven van elkaar weg. Ik voelde me ongemakkelijk want ik maakte me zorgen over of ze niet overboord zouden gaan. Daarna word ik rustig. Vervolgens komen de schepen weer dichterbij en ik wil ze vastpakken maar dan zie ik ons jongste zoontje niet meer. Ik raak in paniek en denk dat hij is verdronken. Ik schreeuw in mijn droom en wil hem achterna gaan maar het beeld lijkt vast te hangen alsof een oude film elke keer deze scene. Ik kan me niet bewegen. Ik ben me wel bewust van de droom en dat ik me niet fijn voel en dat deze droom moet stoppen maar het lukt me niet. Uiteindelijk word ik wel wakker. Ik moest even bijkomen en het beeld en gevoel bleven nog lang hangen. Het maakte indruk

   Ik ben benieuwd wat het zou kunnen betekenen.
   Kun je hier iets mee?

   1. Scarlet says:

    Hoi hoi,

    Deze droom gaat erover dat je graag meer zou willen doen voor je kinderen, vooral op emotioneel gebied.
    Alleen merk je dat dat niet altijd gaat. Soms is dat oké, maar soms ook niet, omdat ze dan dingen ervaren waar je ze zo graag meer in zou willen steunen.

 54. Geneviève says:

  Hoi Scarlet, eergisteren droomde ik dat ik in een vuurtoren hing en naar boven moest klimmen. Het kolkende water beneden zag er best beangstigend uit en was moeilijk om dat te doen. Ik moest een soort ‘pull up’ oefening doen en dat lukte natuurlijk niet. Wel was er iemand die mij daar bij probeerde te helpen. Vannacht heb ik gedroomd dat ik golfsurfde en dat ging geweldig.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Juist deze twee dromen achter elkaar zeggen heel erg veel.
   Ze geven aan dat je eerst voor je emoties probeerde te vluchten en dat ging niet echt. Nu leer je er echter steeds meer mee samen te werken.

 55. Rosinda says:

  Hallo, ik droom regelmatig dat ik op vakantie ben en dan in de avond ga wandelen met een kennis/vriend. We besluiten om te gaan zwemmen. We lopen richting strand en moeten langs een bepaald pad. Er staat een glijbaan die uitmondt in zee. Mijn kennis glijdt ervan af, ik loop ervan af. Als mijn kennis mij erop wijst dat het een glijbaan is draai ik mij om en probeer naar boven te lopen om ook vanaf boven naar beneden te glijden. Dit lukt niet, te glad dus glij ik van halverwege ervan af. De zee is heerlijk aangenaam en ik zwem een heel stuk. Ik voel me als een vis en wil er niet uit. Uiteindelijk komen we aan bij het stuk strand waar ons hotel staat en gaan daar uit de zee. Later op de avond wil ik toch weer zwemmen en herhaalt het hele verhaal zich.

  1. Scarlet says:

   Dit klinkt eerder als een droom die erop gericht is je meer te ontspannen, zeker omdat deze zich vaker herhaalt.
   Het enige wat ik er aan betekenis uit kan halen is dat je soms mag kijken wanneer je naar iemand luistert en wanneer niet als het gaat om de dingen die je doet. 🙂

 56. Anoniem says:

  Dag Scarlet,

  Enige tijd geleden had ik een droom.
  Ik liep een trap op, het leek wel een bunker ofzo. En beneden was er helder, rustig water.
  Achter mij liep een mevrouw, zij had mijn kleren en laarzen aan. Dat kon ik herkennen. Gezicht en lichaamsbouw kon ik niet zien was wazig en donker. Achter die ene vrouw liep een meisje van ongeveer 3 a 4 jaar. Wij liepen de trap op en op een gegeven moment draaide ik me om, om te zeggen: Voorzichtig, glij niet uit!. En ik draaide me weer terug en hoorde: aaaa, plons. Het klein meisje viel in het water. Die ene vrouw achter mij sprong in het water. Daarna kwam er een vloedgolf over de vrouw heen en zij verdween. In tussentijd rende ik naar een trap. ( net als de zwembad trappen) en zakte van de trap af en pakte het meisje haar hand vast en met een zwaai heb ik haar op de rand van de zwembad gegooid. Toen kwam er hele voeldgolf over mij heen. Ik hield mij stevig vast en toen het over was zag ik dat ik in verwachting was van ongeveer 3 maanden.

  Deze droom had ik in november 18. Het is nu wel aan het weg vagen.

  Sorry dat dit zo lang is maar ik loop al een paar maanden mee.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is een pittige droom!
   Deze droom gaat over verschillende delen van jezelf:
   het meisje staat voor je ‘innerlijk kind’ of het meisje wat je vroeger was.
   De andere vrouw staat voor de vrouw die je aan het achterlaten bent of wilt worden (dat is niet duidelijk, al zijn er meer aanwijzingen dat het gaat om wat je achter je aan het laten bent).
   De zwangerschap staat hierin voor je eigen transformatie, dat je steeds meer aan het groeien bent.
   Het is echter niet duidelijk om welke veranderingen in jezelf het precies gaat. Al lijkt het te gaan om naar jezelf luisteren en op jezelf vertrouwen.

 57. Vis says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik bij water was. Geen ocean, maar het leek meer op het water bij een haven. Het was niet helder, maar donker. Er waren meerdere mensen en er hing een touw. Ik ging aan het touw hangen en zweefde over het water met heel veel plezier en liet mij toen vallen. Tijdens het zweven wilde de andere mensen ook aan het touw hangen, omdat ik er zoveel plezier in had. Vandaar dat ik mij in het water liet vallen, zodat iemand anders aan het touw kon hangen.

  Ps. Gister droomde ik ook over water, maar toen ging ik van een waterglijbaan af in zeer helder water.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groet,
  Vis

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat meer over dat je steeds meer gezond contact aan het maken bent met je emoties. Je springt erin als het ware.
   Er zit alleen een klein licht signaal in dat je hierin niet te veel ruimte moet weggeven aan anderen.

 58. Lotte says:

  Dag Scarlet,

  In mijn droom was ik samen met mijn man en dochter van 2 op een hele hoger stijger, het was donker. Mijn dochter liet zich van de rand afglijden en ik sprong haar zonder een seconde twijfel achterna (net als nu 28 weken zwanger dus met dikke buik). Ik vond haar en onder water stond ze een tekening te maken met een steen, naar mij lachend. Het voelde ook niet beangstigend (wel toen ze in het water sprong) en ik werd rustig wakker na dat moment.

  Bedankt voor je reactie.

  Groet, Lotte

  1. Scarlet says:

   Hey Lotte,

   Dit is een droom die voortkomt uit je eigen ‘dubbele’ emoties. Aan de ene kant heb je (onbewust) soms het gevoel dat je de grip op je dochter niet helemaal hebt. Dit is met name emotioneel gezien.
   Maar aan de andere kant hebt je er de volledige vertrouwen in, want je weet hoe sterk ze is.

 59. Denise says:

  Hi Scarlet,

  Ik ben as we speak aan het bijkomen van een hele enge, bijzonder realistische droom. Mijn hart bonkt bijna mijn lichaam uit.

  Ik was buiten spelen met de kids van mijn werk bij een groot speeltuin . Ollie, mijn hond, was er ook. Een van de kinderen was bang. Hij zag iemand die er eignlijk niet was, dus ik heb hem getroost. Hij had in zijn broek geplast, dus we moesten naar binnen om te verkleden. Ik was bij Ron, mijn ex man en liep naar boven. Ron zat in bad, maar het bad was niet hetzelfde bad als in zijn huis. Ik liep daarna naar Liam en Jamie’s kamer, onze kinderen, dat misschien wat weg had van mijn kamer bij ouders. Besefte ineens dat het erg rustig was in de badkamer en ging kijken. Ik opende de deur en er lag allemaal water over de vloer. Doordat ik deur opende liep alles weg. Ik was me daar ook heel bewust van, dat het door mij kwam. Ik was boos, riep dat ik alles op moest ruimen, maar ik was niet gekleed. Weet niet waarom niet. Kindje die ik moest verkleden was er niet meer. Boos ben ik naar kleren gaan zoeken, maar ondertussen besefte ik dat het niet echt kon zijn. Ik wist dat ik droomde. Ik deed m’n best om er uit te komen, wat lukte, maar ik werd wakker bij Ron. Ik lag in bed in een mix tussen mijn oude kamer en de kamer van de kids. Ik was gedesoriënteerd. Ik wist dat dit niet kon. Ik wilde gillen, maar m’n mond ging niet open. Ik raakte in paniek en liep naar beneden, de keuken in en gooide water over me heen, maar ik werd niet wakker. Werd helemaal gek! Ik wilde de kraan dicht doen, maar de kraan ging niet dicht. Het was een dubbele kraan en bleef lopen en tijdens het uit proberen te zetten ging het ook spuiten. Uiteindelijk ben ik gaan gillen, wat volgens mij nu wel lukte en toen werd ik wakker. In real life, in mijn eigen bed. Bizar eng vond ik dit.

  Kun je me uitleggen wat ik hiermee kan?
  Liefs.

  1. Scarlet says:

   Hey Denise,

   Wat een bizarre ervaring.
   Dit gaat met name over je eigen emoties met betrekking tot je ex en de relatie die jullie gehad hebben.
   Het geeft aan dat er emoties zijn van toen die je weggestopt hebt en je eigenlijk niet laten gaan.
   Je hebt nog iets te verwerken, wat je weggestopt hebt, een kwetsing wat nu echt je aandacht vraagt.

 60. Wendy says:

  Vannacht droomde ik over dat ik tijdelijk woonde in een oud, kaal en verwaarloosd huis in een niet zo goede buurt. Er kwam een man aan de deur (zijn gezin bleef op de achtergrond) en hij probeerde mij te domineren (geen idee waarom en niet met een seksuele lading), het maakte mij bang, maar ik kon hem afhouden door mensen uit de buurt te alarmeren, wetend dat in deze buurt voor elkaar wordt opgekomen. De man vertrok, ik sloot alles zo goed mogelijk af, maar dit gammele huis bleef kwetsbaar.
  Ik ben blijkbaar weg geweest, want kom weer terug in het huis en dan blijkt dat het door wateroverlast is ondergelopen. Alles is nat, onbewoonbaar. Ik verdenk dezelfde man hiervan. Het voelt bedreigend. Ik denk na over waar ik de nacht elders kan gaan doorbrengen. Dan word ik wakker.

  Met hartelijke groet, Wendy

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Dit kan ik op twee verschillende manieren vertalen voor je.
   Het kan aan de ene kant gaan over dat je last hebt van een deel van jezelf en dat dat je erg onveilig en kwetsbaar kan laten voelen en het je emoties beïnvloedt.
   Denk daarbij aan een kritische stem, perfectionisme en onzekerheid.
   Het kan daarnaast ook gaan over dat je last hebt van iemand in je omgeving die je hetzelfde gevoel geeft als deze man je gaf.
   En dat je emotioneel daar meer last van hebt dan je bewust door hebt. Dan is deze droom een signaal dat je jezelf beter (energetisch) mag beschermen.

 61. Wendy says:

  Hai Scarlet,
  Bedankt voor je snelle reactie. Ik had zelf al wel een beetje een idee wat er speelt, maar met jouw uitleg erbij wordt het echt helder en besef ik dat beide vertalingen van toepassing zijn, zij het in verschillende mate. In elk geval geldt voor beide dat ik beter voor mijzelf mag zorgen en daar ga ik mee aan de slag.

  1. Scarlet says:

   Super!

 62. Kelly Monshouwer says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht een hele rare droom gehad en ik wilde graag jouw visie hierop. Er waren een aantal uitgelichte situaties.
  Het begon met zwemmen in een tropische zee. Het was ontzettend mooi helder en er waren walvissen. De walvissen waren erg vriendelijk en ik had het idee dat ze contact wilde. Ik aaide ze en dat was leuk. Even later werd het zee water een aantal keren pik zwart. Ik kon niets
  Meer zien en het was angstig. Er lagen dingen op de bodum en misschien kwamen er wel haaien. Haaien heb ik overigens niet gezien. Maar eng was het zeker. Later zag ik in de bosjes op dat strand een enorme slang. Een vrouw, die ik overigens niet ken, ging hem weg halen zodat iedereen veilig was. De vrouw werd gebeten en het was een enorme worsteling.
  Veel later in de droom werd een hond los gelaten en deze kwam onder de trein. Dit maakte een enorme klap. Agenten en allerlei militaire dachten dat het een terroristische aanslag was en begonnen te schieten. De vrouw die de hond los liet daar heb ik ruzie mee gemaakt.
  *even in een notemdop* er zijn dus nogal wat dieren en emoties aan te pas gekomen.

  Wellicht is het goed om te weten ik heb een lange tijd terug slaapverlamming gehad. Iedere keer kwam er dan een soort entiteit in een kamer. Het voelde als de energie van de dood. Deze verlamde mij dan en daarna werd ik wakker. Dit ging altijd gepaard met het horen van luide muziek.
  Nu droomde ik gisteren weer over die enge engergie. Ik werd wakker en ik was bang, maar er was geen sprake van verlamming. Het was een enge droom. De droom van vannacht was ook angstig. Het lijkt een thema te zijn.

  Nou ik hoop van je te horen. Ik kan me ook voorstellen dat je hier helemaal niets mee kan.
  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Kelly,

   Dit klinken als hele intensieve dromen en het is als eerste echt een signaal dat je worstelt met een angst, bijvoorbeeld faalangst.
   En daarnaast is het ook een signaal dat je eigenlijk overprikkeld en gestrest bent. Heel je systeem probeert het eigenlijk te uiten.
   Het eerste stuk over water gaat eigenlijk ook over de wisselingen in je emoties. Aan de ene kant kun je echt een rust ervaren en goed leven vanuit jezelf.
   Het volgende moment nemen de angsten (ook de angst voor onveiligheid) het over.
   De slang geeft hierbij ook aan dat het gaat om oerangsten (angst om dood te gaan, onveiligheid, verandering, falen) en samen met de hond geeft dit ook aan dat je je grenzen niet genoeg neerzet naar de buitenwereld toe.
   Je zet anderen als het ware voor jezelf, waardoor de emoties weer heftiger worden.

 63. Ans says:

  Dag Scarlet,

  Graag jouw visie op mijn droom van vannacht. Het is een combinatie tussen een droom over vuur en water.

  Ik sta in de buurt van een papiercontainer. Die straalt een gele en warme gloed uit. Ik open hem om te zien wat erin zit. De papiercontainer staat in vuur, eerst een klein beetje en nadien wat meer. Het vuur is echter onder controle. Op dat moment lopen twee onbekende mannen weg. Ik blus het vuur met stromend water uit een waterslang. Als het vuur geblust is, word ik wakker.

  Alvast bedankt voor je tijd om dit te verklaren.

  Veel liefs!

  1. Scarlet says:

   Hey Ans,

   Dit gaat erover dat je het verleden aan het loslaten bent, de kans is groot dat het gaat over dingen waar je zelf al niet achter stond en het zeer praktisch gerelateerd. Dingen die geregeld moesten worden bijvoorbeeld.
   Deze droom geeft ook aan dat het helemaal oké is en dat het proces goed verloopt.

 64. Salim says:

  Hoi Scarlet

  Ik zag een overstroming komen veel mensen vlucht de hoge bergen in. We gingen steeds hoger en higer. De dam was gebroken.. de stad was onder water
  We ontsnapten op het nippertje. De water stroomde in de bergen naar boven toe. De zand van de berg verharde heel snel. Toen de overstroming voorbij was konden we op de verharde modderberg lopen. Ik trok nog meerdere mensen de verharde modderberg op, net op het nippertje. Hierna keek ik van d e top van de berg naar beneden en naar de overstroomde stad toe. Hierna werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt als een hele intensieve droom.
   Het gaat vooral over het vluchten voor je eigen emoties en de emoties van anderen. Dat deze zo heftig kunnen zijn, dat je niet weet wat je ermee aan moet.
   Deze droom geeft ook aan dat je ondertussen ook nog anderen hiertegen wil beschermen.

 65. Thl90 says:

  Dag scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik langs het zwembad liep om mijn man te roepen om weg te gaan vervolgens zag ik de beste vriend van mijn man (die overleden is) met zijn vrouw lopen, ik zwaaide naar hen en we liepen beiden een kant op, wat normaal gesproken niet gebruikelijk is want we zouden normaal gesproken gewoon naar elkaar toe lopen. Terwijl we wegliepen zei ik tegen mijn man: ‘goh hij is wel een beetje afgevallen’ waarop mijn man antwoorde: ‘dat kan toch, we hebben hem ook al een tijd niet gezien hij werkt ook heel veel’. En toen werd ik wakker.. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is meer een verwerkingsdroom dan een droom vol betekenis.
   Het enige wat je droom aangeeft is dat je opgepikt hebt dat je man nog of even opnieuw aan het verwerken is dat zijn beste vriend weg is en dat dat helemaal oké is.

 66. Marleen says:

  Ik droomde dat ik met mijn pas overleden vader en moeder op een motorjacht vaarde. Bij het aanleggen vaarde mijn vader de boot naar de kant en ik trok ik te hard aan het touw, daardoor kwam de boot even voor een deel op de kant en daarna zonk de boot. Ik kerk er naar. Mijn vader en moeder kwamen onder water naar boven zwemmen en de boot was weg. Later in de droom. Waren we alle drie aan boord en mijn moeder liep ik kletsnatte kleren. Ik praatte toen met haar over het feit dat ze nog leefde en niet dood was. Later praatte ik ook met mijn vader daarover. Hoe het nou moet als er iets met ze gebeurt. Want officieel zijn ze dood en wat nou als ze naar een dokter moeten of naar het ziekenhuis? Dan bestaan ze niet. Ik wilde met ze overleggen dat ze nu echt ergens moeten gaan aangeven dat ze nog leven. Ik maakte mij zorgen daarover.

  1. Scarlet says:

   Hey Marleen,

   Deze droom gaat over jouw bezorgdheid voor hun welzijn nu ze overleden zijn, dus hoe dat voor ze is, hoe dat werkt.
   Daarnaast zit er een stuk bezorgdheid over hoe ze beide hun laatste momenten in het leven hebben ervaren. Hebben ze nergens spijt van gehad? Had er rond die tijd toch nog anders gehandeld moeten worden?
   Zeker bij je moeder spelen deze zorgen meer.

   Tegelijkertijd geeft deze droom aan dat je ergens weet dat het goed is. Het is oké en je mag rustig met de emoties omgaan die bij elke fase omhoog komen. 🙂

   1. Marleen says:

    Ik ben heel blij met deze reactie!! Het is precies zoals ik het voel. Hoe kan je uit mijn droom opmaken dat ik inderdaad rond mijn moeder het iets anders beleef. Alvast heel erg bedankt!!!

    1. Scarlet says:

     Dat is fijn om te horen.
     Het verschil zat erin dat je haar nog expliciet nog in kletsnatte kleren rond zag lopen en dat je er eerst met haar over praatte. 🙂

 67. anoniem says:

  ik droomde dat ik aan het werken was in een soort ruimte waar ik klanten aan het bedienen was (zelf werk ik in horeca) samen met enkele collega’s. Opeens liep alles vol water, helder water en alles werd benauwd en niemand kon ergens heen. Ik dacht dat we op een schip zaten maar dat dacht ik doordat er water begon binnen te stromen. heeft dit met emoties te maken? nieuwe collega’s? nieuwe omgeving? nieuwe job? meer kan ik me niet echt herinneren. Ik schoot wel s’ nachts wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit heeft inderdaad met je emoties te maken en heel duidelijk met je emoties rondom werk.
   Het enige wat duidelijk is in deze droom is dat het op het moment een beetje beklemmend voelt, vooral de mensen waarmee je in aanraking komt en dat het soms als een beetje te veel voelt.

 68. Ellen says:

  Ik droomde dat ik met een vriendin en een vriendin van haar (ik ken die persoon niet), aan het banenzwemmen ben zoals elke week.
  Plotseling verschijnen er een soort boten of machines die ervoor zorgen dat het zwembad langzaam dichtgestort wordt met zand. Ik word als het ware omhoog gedreven door het zand en zwem er als het ware doorheen. Geen moment van angst, ook niet bij de andere twee vrouwen.

  Ik ben erg benieuwd wat dit kan betekenen. Op het laatst klim ik eruit en lijkt het of er een soort tramrails in het zwembad aangebracht zijn (dus aan het oppervlak), met voor de rest dus hard zand….

  Wat kan ik hiermee?

  1. Scarlet says:

   Hey Ellen,

   Dit gaat eigenlijk niet over je vriendin en haar vriendin, maar over jezelf.
   Het gaat er namelijk over dat je zo gegroeid bent dat je nu je emoties gebruikt om verder te komen, als gezonde basis en ze blokkeren je dus niet langer.

   De reden dat de andere twee vrouwen in deze droom voorkwamen heeft ermee te maken dat je of hetzelfde proces bij hun ziet plaatsvinden of het ze gunt dat ze dit ook onder de knie gaan krijgen. 🙂

   1. Ine says:

    Ik droomde vannacht dat ik samen met mijn ouders en dochter wandelde op een houten brug over een woelige rivier. Dochter ging onopgemerkt op de rand zitten. Net toen ik ze in de mensenmassa gevonden had draait ze zich om en tuimelt ze erin. Ik zie ze ondergaan spring haar achterna en schrik wakker. Was/ben helemaal onder de indruk.

    1. Scarlet says:

     Hey Ine,

     Dit gaat erover dat je je dochter wil helpen omgaan om op een gezonde en natuurlijke manier met haar emoties om te gaan, maar je weet nog niet helemaal hoe je haar daar goed voor kunt bereiken en mee ondersteunen.

     1. Ine says:

      Dat is dus helemaal wat me door de dag bezig houdt… Ze is nogal onzeker over zichzelf en in nieuwe situaties. Zijn aan het bekijken om met haar naar een kindercoach te gaan. Bedankt voor de uitleg!

     2. Scarlet says:

      Graag gedaan!
      Ik hoop dat je een fijne coach vindt, waardoor jullie beide wat meer rust krijgen. 🙂

 69. Brenda says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde over het oversteken van donker water met 2 vrienden (ontrouwe) vrienden uit mijn verleden, in een opblaasboot. Het voelde vertrouwt. Het water was rustig. We waren onderweg naar een nieuwe, mooie wereld.

  1. Scarlet says:

   Hey Brenda,

   Dit gaat erover dat je dingen uit het verleden aan het verwerken bent op een goede en gezonde manier. 🙂

   1. Brenda says:

    Dankjewel!! Super om te horen

 70. Vera says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droom dat mijn tuin is ondergelopen en onder water staat en ik verbaas me erover dat het veel lijkt op de vijver die er ooit was (maar niet de plek ). Het water blijft maar staan is mooi en helder maar ik wil het niet. Daarom neem ik de riek en steek gaten in de grond waardoor het water snel verdwijnt.
  Omdat ik deze droom nog weet, moet ik er iets mee doen, kan de betekenis niet achterhalen. Je hulp zou zeer welkom zijn.

  1. Scarlet says:

   Hey Vera,

   Deze droom geeft aan dat je steeds beter met je emoties omgaat, met name emoties als het gaat over de toekomst.
   Je systeem geeft alleen nog aan dat je nog even mag opletten wat je vervolgens met deze emoties doet. Hoe je ze uit of verwerkt.

   1. Vera says:

    Hey Scarlet,
    Dank voor je snelle reactie, als ik het goed begrijp reageer ik niet altijd even goed op emotie (prikken met riek)
    Ik merk de laatste tijd dat ik vanuit emotie reageer zoals ik van huis uit heb meegekregen en dat deze reactie niet echt handig is. Maar ik weet niet hoe anders te doen.

 71. walter says:

  hoi scarlet ik heb een droom meerdere keren gehad ik weet niet of ik het een droom of nachtmerrie moet noemen.
  Ik ben aan het drijven in me eentje op de open zee denk ik zonder boot of iets zo in het water.
  De bovenlaag is helder en er is totaal geen stroming en hoe dieper ik kijk hoe zwarter het word net als de echte zee .
  Alle kanten die ik op kijk is geen land en het lijkt of iets onder water naar me kijkt weer niet wetende of het goed of slecht is ik heb deze droom 3 of 4 x al gehad misschien onderbewust wel vaker en steeds blijf ik iets langer in mijn droom als ik hem weer heb om te kijken of er wat gebeurd ,maar telkens schrik ik bang wakker.
  het water is trouwens zowel niet warm als koud ik voel geen temparatuur in mijn droom en er is nergens land te zien en de lucht is grijs maar geen regen of wind en de wolken bewegen niet .

  1. Scarlet says:

   Hey Walter,

   Deze droom is eigenlijk net iets anders dan normaal. Dit is jouw systeem die al je emoties probeert te accepteren en te laten zijn.
   Dit komt voort uit een hele diepe behoefte aan echte rust.

 72. Maria says:

  Goedenacht Scarlet,

  Ik lig hijgend, met bonzend hart, bij te komen.
  Terwijl ik lekker zwem kijk ik achterom of mijn partner meekomt. Voor mij zie ik een enorm dikke man zwemmen. Het lijkt of hij iets onder water zoekt, want zijn hoofd is onder water. Terwijl ik eromheen zwem pakt hij mn rechterhand en trekt me de diepte in. Ik probeer los te komen, kan nog net een beetje lucht door mn neus halen (?) en buig zijn middelvinger naar achteren. Precies op het juiste moment laat hij me los, kom ik boven en hap lucht.
  Hijgend word ik wakker.

  Ik ben 62 jaar, hooggevoelig, creatief en mn grootste hobby is duiken. ( tot nu toe )

  Bij voorbaat dank voor je antwoord, Maria

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Wat een heftige droom.
   Deze dikke man staat voor een last die je bij je draagt.
   De kans is groot dat deze last met je partner te maken heeft (aangezien je daar naar wilde kijken).
   Deze last wordt te veel voor je en deze droom geeft aan dat het tijd is om deze last rustig bewust te gaan verwerken.

   Fijne dag!

   1. Maria says:

    Dankjewel Scarlet, ik/we gaan dit onderzoeken. Het klinkt plausibel, aangezien ik de laatste 2 weken veel last van schouders, nek en hoofd heb.
    De last wordt te zwaar.
    Groet, Maria

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     Dat is heel mooi. 🙂
     Succes!

 73. Judje says:

  Goedemorgen.
  Zo raar gedroomd dat ik zelfs op onderzoek uit ben gegaan en hier terecht kwam.
  Ik loop samen met een andere vrouw en een kind die ik niet ken door een toeristische plaats. Ik ken de weg daar en wil hen iets bijzonders laten zien. We komen om de hoek en zien daar de rivier, een rustige kabbelend riviertje. Daarachter het bijzondere van deze plek. Een rivier, hoger gelegen met een damwand van helblauw poolijs waarin deze rivier met ijskoud water stroomt. Erg onder de indruk willen we dichterbij gaan kijken, maar plots horen we een mega harde knal en valt de wand van poolijs in stukken uit elkaar. Het water stroomt over deze brokstukken en ik roep dat we moeten vluchten naar hoger gelegen gebied. We rennen de hoek om en daar is een berg. We tillen het kind omhoog, op de berg en ik klauter tegen de wand op, en sta naast dat kind. Ik kijk naar rechts en zie dat denk overstroming is gestopt en dat de brokstukken hoog opgestapeld het water tegenhouden en we veilig zijn.

  1. Scarlet says:

   Hey Judje,

   Dit is een hele symbolische droom.
   Het kind staat voor je eigen innerlijke kind en de vrouw voor je zorgzame eigenschap.
   Deze droom gaat erover dat er emoties zijn die je niet onder controle hebt of niet verwerkt hebt, maar je wel zeer kunnen belemmeren.
   Het ijs staat hierbij symbool voor dat het langere tijd onbewust is geweest en nu naar boven komt.

   Wat deze droom ook zegt is dat het wel goed komt, dat het je niet daadwerkelijk onderuit zal halen.

   1. Judje says:

    Hey Scarlet.
    Wat een mooie , duidelijke en symbolische uitleg. En heel raar, maar herken het helemaal.
    Veel dank voor je snelle reactie.
    Lfs, Judje

 74. Sabrina says:

  Hi!!

  Je zou me ontzettend helpen als je dit voor me kunt uitleggen!
  Vannacht had ik 2 totaal verschillende dromen/nachtmerries. (Word normaal zelden wakker als ik slaap en zeker niet van dromen).

  Eerst was ik aan het zwemmen van een glijbaan samen met mijn jongste dochter (Heb er 2) en zag mn vader en broertje die nog wel leven maar niet meer in mn leven zijn. Ik begroette hen niet maar we keken wel naar elkaar en glimlachte.
  Vervolgens stond ik ineens buiten samen met mn dochter en liep een trap af waar ik allerlei wilde dieren (geen roofdieren) zag die elkaar probeerde te vangen en ik lachte hierom. We liepen samen door een soort van bos met aan de linkerkant het zwembad waar we net hadden gezwommen. Ik liep het hoekje om naar links (dus nog steeds bij dat zwembad) en stond plots oog in oog met een groep leeuwen. Allereerst was ik heel gerust maar ze omsingelde mij en wist op dat moment niet wat ik moest doen. Voor er iets gebeurde werd ik wakker.

  Vervolgens had ik nog een droom waarbij ik in mn eigen huis was. Mijn oudste dochter was bij haar vader en mn jongste dochter lag te slapen in haar bed. Eerst werd toen mn auto voor het huis in brand gestoken en al snel stond ook het huis in brand. Zonder echt na te denken spurtte ik naar beneden (slaap zelf op zolder) en haalde mn dochter uit bed. Omdat de gehele beneden verdieping al in zn geheel van vlammen was voorzien liep ik met haar op mn arm naar het raam (deze staat altijd open) maar voordat ik nog iets kon doen werd ik wakker.

  Graag zou ik weten wat dit betekent want loop al heel de dag erg misselijk en met bonkende hoofdpijn rond.

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Sabrina dat zijn twee heftige dromen die eigenlijk alle twee een soortgelijke boodschap hebben.
   De eerste gaat over loslaten in het algemeen, vertrouwen in het algemeen, waardoor je nog meer emotionele balans vindt.
   Je bent op een dieper niveau aan het verwerken zegt deze droom en dat draagt aan het bovenstaande proces bij.
   Deze droom geeft ook aan dat je jongste dochter met je meedoet in dit proces of op een andere manier verbonden is met dit proces.

   De tweede gaat ook over loslaten en opruimen. Vooral van je eigen belemmerende overtuigingen die je gestrest maken.
   Het is als het ware een grote schoonmaak en een nieuw begin.

   1. Sabrina says:

    Dankjewel voor je uitleg!! Het loslaten wordt vaker tegen me gezegd maar kan dat nog moeilijk toepassen omdat ik het lastig vind in te schatten toe hoe ver ik moet loslaten. Dat mn dochter meedoet in dit proces is een echte opluchting. Dankjewel voor je uitleg!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat is ook lastig te bepalen.
     Vaak is het een kwestie van dit stapje voor stapje doen en kijken wat je zelf fijn vindt. 🙂

 75. Sandra says:

  Hoi Scarlet. Mijn dochtertje van 6 droomde onlangs dat ‘ons huis vol water zat en dat zij samen met papa en mama lekker aan het zwemmen waren’. Wat is jouw gevoel daarbij?

  1. Scarlet says:

   Als ik het goed begrijp, ervoer zij het als iets leuks?
   Volgens mij is het een uiting van dat ze het in huis met jullie heel fijn vindt, vol goede gevoelens. 🙂

   1. Sandra says:

    Ze zei het wel op een vrolijke manier. Leuk! Bedankt.

    1. Scarlet says:

     Dan zit het helemaal goed. 🙂

 76. Lupna says:

  Ik heb gedroomd dat imodderige water vanuit de muren en tegels, langzaam naar buiten stroomde!. Ik Ben heel erg benieuwf.

  1. Scarlet says:

   Modderig water staat vaak voor emoties die eigenlijk niet helemaal overeenkomen met wat er werkelijk is.
   Bijvoorbeeld (dit is niet wat er bij jou is) dat je ex altijd te laat kwam omdat hij vreemd ging en dat je huidige partner nu een keer te laat komt en je daar zo bang/boos/verdrietig van wordt. Erger dan ‘normaal’ zou zijn.
   Dan komen de emoties die uit het verleden komen dus omhoog in een situatie in het heden.

   Dat het modderige water uit de muren en tegels naar buiten stroomde geeft aan dat je deze emoties aan het loslaten/verwerken bent.

   1. Lupna says:

    Hallo Scarlet
    Dank je wel! Het kont geheel overeen met de fase waar ik nu inzit.
    Nogmaals bedankt. Zeer verhelderend.
    Groetjes

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 77. Nathalie says:

  Hoi, ik heb gedroomd dat ik met veiligheids vest ging zwemmen in het meer vlot steeds verder en mijn vader me met zeer serieuze stem terug riep. Hij riep “nee nu niet Nathalie”. En gelijk met angst teug gaan zwemmen. Dit heb ik twee keer achter elkaar gedroomd alleen kan ik me niet herinneren wie het de eerste keer tegen me zei.

 78. Nathalie says:

  Hoi, ik weet niet of ik het net goed verwoord had, maar mijn vader riep naar mij op een serieuze manier (gevoel van gevaar, dus nu niet zwemmen). Dus ik zwom snel met angst wat er met het water was terug en werd ondertussen wakker

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je soms iets beter voor je emoties mag zorgen, door ze een uitlaatklep te geven.
   Nu willen je emoties namelijk nog wel eens zo intens zijn dat ze de overhand nemen zonder dat je het misschien zelf doorhebt.

   1. Nathalie says:

    Hoi, daar kan ik me zeker in vinden op dit moment. Hartstikke bedankt!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 79. Anke says:

  Dag Scarlet,

  Topsite heb je!
  Ik heb steeds dezelfde droom (Nu 4x gehad) waarbij de emoties steeds heftiger worden. Ik loop langs het strand net een kennis en de honden en ineens is mijn hond en de kennis weg. Ik kijk op en dan zie ik die kennis op haar buik levenloos in de zee drijven. Ik ren/zwem naar haar toe en haal haar uit het water. Op het moment dat ze bijkomt komt mijn hond er aan huppelen en we lopen weer verder.

  Het nare is dat ik de laatste keer dit droomde echt de paniek voelde en dat het leek op een nachtmerrie.

  1. Scarlet says:

   Hey Anke,

   Dank je wel!
   Dat klinkt inderdaad als een hele heftige droom.
   Dit gaat erover dat je soms zelf te veel energie aan anderen weggeeft, terwijl je die energie juist voor jezelf even nodig hebt (het verdwijnen van je hond).
   Tegelijkertijd doe je dit omdat je doorhebt dat het met sommige mensen (waaronder deze vriendin) het niet altijd even goed gaat en ze ‘verdrinken’ in hun eigen emoties.

 80. Nadine says:

  Hoi,
  Ik droomde over dat ook op vakantie wil (mijn vriend is nu op vakantie ik kon niet mee) maar dat niet lukte dus gingen wij met 2 boten daar heen varen een speed boot en een grote getale boot ik zat de hele tijd al in mijn hoofd misschien valt de boot om dus ik wilden van de boot afspringen om naar de andere boot te zwemmen ik draaiden mij zelf om en ik zag de andere boot zinken maar ik moest nu wel springen ik keek in het water en zag een grote schroef draaien dat is gevaarlijk als ik daar heen spring dus sprong richting de zijkant van de boot ik zwom snel en net voor dat ik boven kwam werd t zwart voor mijn ogen en werd ik met een luchtkracht om hoog gegooid ik hoorden een piep in mijn oren een dikke rilling door mijn lijf ik dacht nog ik wil niet dood en toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Nadine,

   Dat klinkt als een heftige droom!
   Waar dit over gaat is letterlijk de vakantie van je vriend.
   Ergens raakt het je en dat is heel erg logisch. Je hebt het gevoel dat je je aan moet passen, alert moet blijven en dat er iets niet helemaal klopt.
   Dat ben je met deze droom aan het verwerken.

 81. Maureen Carter says:

  Hoi Scarlet
  Ik heb een nieuwe vriend leren kennen maar hii woont in het buitenland. Nu zou ik vandaag zijn zus ontmoeten en kreeg ik die nacht een droom. Dat ik haar belde/App te ben je al zover?
  Ze zei ik ben al uren op en ben met me kleinzoon aan het zwemmen in de sloot voor mijn huis. Ik zei oké gezellig omdat ik van zwemmen hou. Ik zei oké dan zie ik je straks.
  Nu liep ik de hele dag met het gevoel waarom
  droom ik dit ? Dan opeens zou ik naar haar huis gaan weet dat stuk niet goed meer.
  Maar lijkt of iemand jarig is. Ik vond de ontmoeting en naar haar huis gaan beetje vreemd of voelde me niet echt op me gemak .
  Ik werd wel vriendelijk ontvangen maar ging ook weer met raar gevoel weg . Iets ook met de deur . Maar herinner me dat stuk jammer genoeg niet meer. Geen uitbundig zitje en verjaardag dus wat ik meestal wel gewend ben .
  Nu denk ik opeens ik ben na die afspraak met zijn zus naar mijn dochter en kleinzoon gegaan.
  We gingen bij haar in de buurt naar een strandje. En ja ik hou van zwemmen maar in zulke plassen zal ik nooit gaan zwemmen vind het vies. Het water .
  Betekent deze droom iets ??

  1. Scarlet says:

   Hey Maureen,

   Deze droom is een mengsel van intuïtie en emoties tegelijkertijd.
   Ergens voel je intuïtief dat er iets niet helemaal klopt.
   Er wordt iets niet gezegd of er wordt iets achtergehouden.
   Dit hoeft niks groots te zijn of ernstigs te zijn, want daar zegt de droom niks over.

   Het geeft emotioneel aan dat je je niet helemaal welkom voelt, ook niet niet welkom voelt, maar dat je een band mist zoals je die met sommige andere mensen wel hebt.

 82. Zoë says:

  Heyy!

  Ik droom de laatste dagen dat als ik mijn handen bal er allemaal water naar me toe komt en dat ik me goed voort kan bewegen via dat water het water is helder
  En ik heb geen idee wat het betekend
  Wat betekend het???

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Het betekent dat je steeds meer emotionele rust krijgt. Je weg er steeds meer mee vindt. 🙂

 83. S says:

  Hey Scarlet!

  Ik weet niet precies waar ik moet beginnen.

  Droom 1:
  Maar eigenlijk al sinds kleins zit er in 95 procent van al mijn dromen altijd water in. Nog nooit heb ik gedroomd over vuur. Heel gek. Misschien heeft me sterrenbeeld hier ook mee te maken (25-02-1993, Vissen)? De laatste tijd heb ik het weer heel extreem. Elke nacht in de afgelopen weken zijn mijn dromen zo realistisch, niet eens eng maar toch echt hele goed geregisseerde films. Meestal of eigenlijk bijna altijd gaat het over overstromingen. Of er komt een overstroming aan die nog niet heb gezien maar wel van af weet en ik probeer mensen te redden en meestal lukt dat. En soms is er een dorpje al overstroomt maar kan ik er gewoon in zwemmen en is er geen paniek. Of ik ben in een prachtig land waar ik van ver af in (wat ik ook vaak droom) een grote flat de watervloed al zie aankomen die door de stad gaat komen. Mijn laatste droom was deze geen rustig water maar juist met onweer en deze keer had hij me wel te pakken maar ik was niet verdronken.

  Droom 2:
  Daarnaast droom ik ook vaak over kleine schattige dieren die ik probeer te redden en dat lukt bijna altijd.

  Droom 3:
  Dan nog 1 laatste belangrijk droom ook.
  Ook deze droom heb ik al sinds kleins af aan, alleen het rare hier aan is dat ik deze droom super spannend en leuk vind. Precies zoals in de maffia films of zoals in de film van Colombiana ben ik aan ’t vluchten voor mensen die me willen af maken. Ook deze dromen lijken wel echte films en levens echt. Meestal ren ik door huizen heen, verstop ik me in keuken kastjes en ren ik via de ramen over daken.

  Ik heb echt onderzoek gedaan naar deze dromen want ze willen me duidelijk iets vertellen maar ik kom er maar niet achter. Kan je me verder helpen?

  Groetjes en thanks!

  1. Scarlet says:

   Hey S,

   De eerste droom/dromen gaan over je eigen emoties.
   Dat je er eigenlijk wel mee om weet te gaan, maar dat ze tegelijkertijd toch heel intens kunnen zijn.
   Dit is vooral verbonden aan relaties en situaties en jouw emotionele reactie op wat er op dat moment speelt in je leven.
   Het is iedere keer een soort verwerking als het ware.

   De tweede droom gaat over de behoefte mensen te helpen en de wereld te helpen.
   Je wilt iets goeds doen en je weet dat je dat kunt, maar nog niet altijd hoe je dat praktisch toe kunt passen.

   De derde droom heb je waarschijnlijk als je voelt dat iemand je niet mag en waarschijnlijk over je roddelt.
   Het daarin eigenlijk een soort verwerkingsdroom. 🙂

 84. Lizz says:

  Goedemorgen,
  Ik droomde vannacht dat ik tot mn middel in het koude water stond in een soort afvoer/riool. Ik was niet bang maar het water was donker en iemand die naast me stond (die ik in mijn droom kende maar nu echt niet weet wie het kan zijn) zei dat er ook wel vissen zwommen. Ik probeerde meteen met alle macht uit het water te komen, maar dat lukte niet zo goed. Mijn droom eindigde nadat ik met mijn benen op het droge lag maar de rest van mij nog in het water lag. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Lizz,

   Dit gaat erover dat je iets aan het loslaten/verwerken bent op emotioneel gebied.
   Het gaat nog niet helemaal soepel, maar het lukt steeds beter om je stabiliteit erin te vinden.

   1. Lizz says:

    Heel erg bedankt voor je antwoord, dat doet me goed en het klopt ook eigenlijk precies.

 85. Jill says:

  Hallo,

  Ook ik droom heel vaak over water.
  Vannacht weer.
  Ik droomde dat ik buiten lag te zonnen, op een soort berg in een natuurgebied, bestaande uit plateau’s. En ineens komt er allemaal water, ik weet niet of het regen was of gewoon van de berg afkwam, het begon zich op te hopen onder aan de berg en kwam steeds hoger. Het water was echt vies, bijna zwart met allemaal modder enzo en het kolkte heel hard. Iemand op een hoger plateau waarschuwde me dat ik zelf op een hoger plateau moest gaan liggen omdat het water zeker tot mijn plateau zou komen en dat het water giftige dampen bevatte. Ik ging op een hoger plateau zitten maar vergat mijn portemonnee. Toen het water bij mijn ‘oude’ plateau kwam werd het super helder en rustiger maar steeg wel snel omhoog. Ik kon vanaf mijn nieuwe plateau mijn portemonnee onder water zien liggen en raakte in paniek want ik had hem nodig omdat daar al mijn geld en paspoort in zat maar ik durfde het niet op te duiken. Iemand anders probeerde het eerst op te duiken maar kwam toen omhoog en zei dat ik het zelf moest doen. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en dook in het heldere maar nog steeds giftige water. Ik durfde niet eens adem te laten ontsnappen. Het lukte me om mijn portemonnee op te duiken en kwam toen weer boven. Ik bleef in het water zwemmen met nog 2 anderen, voor mij onbekenden. De rest erna weet ik niet meer. De mensen in mijn droom kende ik niet maar het waren wel locals.

  In mijn eigen leven heb ik de afgelopen 3 maanden heel erg vaak en lang gevlogen (7x) en is mijn portemonnee zowat het belangrijkste wat ik bij me draag omdat daar de belangrijkste spullen in zitten om een land in te komen/te verlaten. Misschien tot zo ver het portemonnee stuk?

  Maar water daar droom ik heel vaak over, veel overstromingen en bijna altijd vies donker water. Vannacht was voor het eerst dat er een helder stuk was, maar ik was niet in paniek toen de zwarte overstroming kwam, maar wel in paniek toen het heldere stuk kwam omdat ik dus mijn portemonnee kon zien liggen

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Jill,

   Deze droom heeft inderdaad een stuk zijn vorm gegeven doordat je vaak en lang gevlogen hebt.
   Wat de onderliggende betekenis is, is dat je je verzet tegen je eigen emoties. Ergens heb je het idee dat ze je onderuit kunnen halen en op dit moment moet je presteren (van jezelf), waardoor daar nu geen tijd en ruimte voor is.
   Het lijkt wel dat wanneer je je emoties toe zou laten, je je grip en veiligheid kwijt lijkt te raken.
   Al geeft deze droom nu aan dat je eigenlijk wel beter weet, dus dat de bovenstaande overtuiging eigenlijk niet klopt.

 86. Bart Konings says:

  Hallo Scarlet,

  Natuurlijk zijn details belangrijk, ik weet erg nog een paar.

  Ik droomde dat ik en mijn viendin in een lege parkeergarage waren en de garage begon te overstromen met een enorme stort vloed aan water, bijna totaan het dak.

  We waren op de vlucht naar de uitgang, We renden richting het licht, zij voorop en ik volgde. Het water kwam steeds dichterbij. Maar we leken het te gaan halen.

  Daar hield de droom zover ik weet op.

  Ik ben erg benieuwd naar wat jij hiervan denkt want je lijkt me iemand die zulke dromen goed kan interpreteren.

  Groetjes Bart

  1. Scarlet says:

   Hey Bart,

   Dat is een bijzondere droom.
   Qua betekenis lijkt deze namelijk aan te geven dat je op zoek bent naar je eigen ruimte. Waarschijnlijk binnen relaties en vooral binnen de relatie met je vriendin.
   Onbewust spelen er namelijk emoties die storend kunnen worden. Het is echter niet duidelijk of deze emoties van haar, van jou of van anderen die de relatie kunnen beïnvloeden zijn. Tegelijkertijd zegt de droom dat het wel weer goed gaat komen. 🙂

 87. Janine says:

  Hoi Scarlet,

  Wat fijn zo’n site!!! Vaak duid ik ook dromen van anderen, maar van mezelf vind ik soms lastig…

  Deze is als volgt: ik ben met mijn gezin samen op vakantie naar Mallorca (trekt mij normaal niet). Mijn zoon haalt drinken (pint daarbij voor € 500,00 aan drankvouchers), van mijn pas, ik wordt heel boos op hem. Daarna loop ik door naar het einde van het eiland. Daar schijnt de zon pas. De meeste mensen liggen verderop in de schaduw.. Ik zie een soort tsunamigolf eraan komen. Ik tel de kinderen die ik vlakbij mij zie. ’t Zijn er 3, 2 pubers en 1 basisschoolkind. Als de golf gekomen is, dan zwem ik naar de kant. Het is een meter of 10. Ik zie de oudste kinderen en zien het jongste kind. Die zie nergens, ik kijk en zie onder water een donkere vlek. Ik haal het kind onder water en zwem op mijn rug met hem verder. Hij kan het laatste stuk op zijn rug verder zwemmen en ik duw hem aan zijn kuiten naar zijn ouders. Hij blijkt de kleinzoon van de eigenaresse van het hotel te zijn. Ik heb haar het hele verhaal vertelt. Daarna merk ik dat ik mijn mobiel kwijt ben. Het water is al een eind gezakt, nog 1 meter diep. En toch vond ik mijn mobiel, wel mijn vorige mobiel. Ik wil nu naar mijn gezin toe en probeer ze te appen. Er komt bijna kortsluiting in mijn mobiel en zet ‘m uit. Ik kan geen hotelkamer meer vinden. Welke etage of kamer. Opeens zie ik de combi met cijfers, genoteerd in het hoesje, van waar ik moet zijn en toen werd ik wakker..

  Ik ben reuze benieuwd wat dit allemaal betekent.

  Alvast bedankt,

  groetjes,

  Janine

  1. Scarlet says:

   Wat fijn om te horen en wat tof dat je dat ook doet. 🙂
   Voor jezelf is het ook vaak anders. 🙂

   Deze droom begint als verwerkingsdroom dat je je soms niet gewaardeerd of gezien voelt door je zoon/gezin.
   Het is een soort teken dat je jezelf soms toch nog te veel wegcijfert.
   De rest van de droom relativeert het weer een stuk. Het zit namelijk in jouw natuur om oplettender te zijn dan de rest en in te grijpen waar het nodig is.
   Zeker als het over de emoties van anderen gaat.
   Vervolgens geeft je droom als antwoord hier wel weer op aan dat deze eigenschap van jou ervoor kan zorgen dat je soms een stapje terug moet doen voor jezelf en je eigen proces en dat je daardoor soms even je veilige basis kwijt bent.
   Dat komt tegelijkertijd ook altijd wel weer goed, maar is niet altijd geven fijn. 🙂

   1. Janine says:

    Super, hier kan ik wat mee!! stikke bedankt!

    1. Janine says:

     Stond een hartje voor stikke en smiley achteraan…

    2. Scarlet says:

     Heel erg graag gedaan!

 88. desiree says:

  Hallo Scarlet,

  Ik wil je graag mijn droom voorleggen, die naast water ook bevollkt wordt door auto’s en een kat.

  Normaal gesproken zijn mijn dromen over water redelijk recht toe recht aan (storm en angst voor overstroming, of een verstopte wc). Maar deze droom kan ik niet goed plaatsen. Misschien kun jij me helpen.

  Het komt er op neer dat ik in mijn droom met mijn auto op een soort kruispunt sta, en dat kruispunt bevindt zich op een hoger gelegen platform. Er is maar een echte weg die ik kan inslaan en dat is een soort lanceer tunnel waarmee ik uitkom in een lager gelegen water. Ik kan het water vanaf waar ik sta niet direct zien, daarvoor moet ik de auto uit.

  Ik zie dan dat een busje voor mij dezelfde weg gaat. Ik zie het busje de lanceertunnel in gaan en vervolgens naar beneden vallen in het water. Het is niet diep en ik kan de bodem zien. Als het busje in het water ligt komt er een bootje dat het uit het water trekt en dan kan het busje de weg weer vervolgen.

  Het is duidelijk dat ik met mijn auto dezelfde weg moet gaan. Dat wil ik ook, maar ik vind het spannend want het is een behoorlijke val die ik zal maken en ik hoop dat ik het droog houd in mijn auto. En dat het bootje op tijd komt om me uit het water te trekken. Om te zorgen dat ik me niet bezeer word ik goed ingepakt met plastic. Mijn beste vriendin helpt me hierbij. De kat gaat ook mee, die wordt ook goed ingepakt.

  Vervolgens neem ik plaats in mijn auto en word ik gelanceerd. De val zelf of het neerkomen registreer ik niet in mijn droom. Wel het bijkomen in de auto.

  Daarna ben ik ineens in mijn ouderlijk huis. Met de kat. Alles is goed gegaan en ik ben opgelucht.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Gelukkig is de betekenis van de droom wel weer wat meer recht toe recht aan.

   De droom gaat er namelijk over het je ergens het gevoel hebt dat je een keuze moet maken/een weg moet inslaan, maar er is geen makkelijke optie.

   Je zult echt jezelf moeten zijn en jezelf en je dierbaren moeten beschermen volgens deze droom. Daar kunnen mensen die dichtbij je staan gelukkig bij helpen.

   Uiteindelijk hoort hier ook een stukje heling/loslaten bij wat gelinkt is aan je kindertijd. 🙂

   1. desiree says:

    Oh echt, zo simpel? Dank je wel, daar kan ik wel wat mee.

    1. Scarlet says:

     Volgens de droom is het zeker zo simpel, alleen was het ingewikkelder vormgegeven, omdat er voor je systeem een grotere lading aanhangt dan ‘normaal’ 🙂

     1. desiree says:

      Aha. Dat klopt denk ik wel, zo voelt het ook. Het gekke is alleen dat het er mijn droom een hele duidelijke richting lijkt te zijn terwijl ik dat bewust helemaal niet zie. Ik weet zelfs niet goed over welk gebied het gaat.

 89. Tessa says:

  Hi Scarlet, in mijn droom, probeerde een jongeman mij te verdrinken, ik verzette me en het lukte uiteindelijk om los te komen, ook al had ik op het eind geen lucht meer in mijn longen.
  De vader nam de jongen het kwalijk dat het hem niet gelukt was (hij was de lieve van de 3: vader en andere zoon waren hard). De andere 2 waren het eerder ook niet gelukt om mij te verdrinken hoorde ik uit het verhaal van vader. Ik nam het nog op voor de ‘lieve’ jongen door te zeggen dat hij heus wel stoer en krachtig was. Daar stopte mijn droom. Ik had geen angst bij het wakker worden.
  Liefs Tessa

  1. Scarlet says:

   Hey Tessa,

   Deze droom geeft aan dat je nog te veel van de dingen die je aan andere niet fijn vindt recht praat.
   Daarbij neem je nog te veel energie van anderen over, wat ook verstikkend kan werken.
   Dit is gelinkt aan je hooggevoeligheid. 🙂

 90. Tessa says:

  Vervolg: het laatste wat ik me herinner is dat ik het boek: de roep van de hooggevoelige vrouw, die zichtbaar veel gelezen is, in mijn lege rugtas stop en wegloop.

  Wat zou die kunnen betekenen?

 91. Mayke Muller says:

  Ik droomde dat mijn jongste zoontje van bijna 3 jaar vies rivierwater dronk. Ik probeerde hem tegen te houden en was te laat. Bedankt alvast voor je reactie.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is vooral een droom die voortkomt uit angst.
   Dat zijn eigen emoties (of emoties van anderen) te veel voor hem zijn.
   En dat er een andere manier gevonden mag worden om hier gezonder mee om te gaan.

 92. Swetlana says:

  Ik droomde vannacht dat ik aan het zwemmen was met een ex collega op zee. Er was flinke stroming maar we lieten ons meedrijven. En ik was wel ongerust maar we kwamen telkens weer terug aan land. We zaten op een eiland. Op een bepaald moment was er een dreiging. En toen zag ik 4 licht flairs de lucht in gaan. Er ging een kernbom ontploffen en iedereen zou sterven. Er waren nog twee grote schepen waar mensen nog op konden gaan. Met beperkt voedsel want waarschijnlijk ging de boot niet op tijd uit de gevarenzone zijn en ging je toch dood. Dus je zou wellicht langzaam toch dood gaan. En als je bleef op het eiland was het meteen over. Ik wilde eerst op het eiland blijven. Niet veel mensen gingen op de boot. Ik zag een paar bekenden de boot op gaan en ok besloot toen last minute toch mee te gaan. Dat voelde beter maar toch voelde ik wel angst. Ik zag raketten over onze boot vliegen toen we gingen varen. De inslag van de bom heb ik niet meegemaakt. Ik werd toen wakker. Ik hoor graag wat dit zou kunnen betekenen.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is een verwerking van een gevoel van instabiliteit en gevaar in je leven.
   Dat is waarschijnlijk werkgerelateerd, alleen kan het over vorig werk gaan of over huidig werk.
   De droom geeft aan dat je niet goed weet waar je goed aan doet, omdat overal risico’s aan verbonden zijn en dat je daarin zoekt naar steun van mensen die je vertrouwt.
   Het is dus niet echt een droom met antwoorden, maar meer onderzoekend.

   1. Swetlana says:

    Bedankt voor je uitleg. Ik zit op werk al bijna een jaar in een loopbaan traject om uit te zoeken wat ik nu anders wil. Ik wil ander werk. Ik begin te verlangen naar een afronding en dat ik nu echt de stap kan nemen maar het is nog niet duidelijk of ik iets anders kan krijgen binnen de organisatie. Dus het klopt wel die droom.

    1. Scarlet says:

     Wat mooi dat het zo klopt!
     Heel veel succes in het vinden van iets wat jou heel erg gelukkig maakt 🙂

 93. Janneke Spronk says:

  Beste Scarlet,
  Ik droomde een heleboel vannacht, maar het gedeelte over een overstroming leek me belangrijk, dus ik zou graag horen wat je daar over te zeggen hebt.
  Ik droomde dat ik mijn huis wilde binnengaan, maar zag dat de vloer van de gang aan het overstromen was met zwart water. Het leek me al een laag van een centimeter of 8, dus ik liep snel naar de woonkamer om te zien of de hele benedenverdieping blank (nou ja, zwart) stond. Gelukkig kwam het maar een klein stukje de woonkamer in, en mijn dochtertje van 4 had zelfs haar speelgoed en dergelijke al aan de kant gelegd zodat er niks nat zou worden. Ik was net aan het bedenken hoe ik dit nou zou gaan oplossen, toen mijn dochtertje zei “Kijk, het gaat alweer weg”. Inderdaad stroomde het water weg, richting de wc op de gang, die in de droom was veranderd in een afvoerput. Ik vroeg me nog af of de vloer krom zou gaan trekken, maar ik vermoedde dat er na een keertje dweilen niks meer van te zien zou zijn.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit stukje van je dromen gaat erover dat er een intense emotie aanwezig is in je systeem. Waarschijnlijk iets van angst of twijfel.
   De droom geeft ook aan dat dit in je basis zit, maar niet alles raakt of beïnvloedt. Waarschijnlijk heb je er goed mee om leren gaan.
   Dat het weggaat, geeft ook aan dat het komt en gaat in bepaalde fases in je leven. 🙂

 94. Do says:

  Hoi,

  Ik droomde dat ik op een groen grasveld stond.
  Er kwam een tractor voorbij rijden. Toen deze weg was kwam er heel langzaam water aanstromen.
  Steeds meer tot dat ik zelf onder water stond.
  Ik was niet bang en had niet het idee dat ik verdronk.
  Ik stond daar gewoon, onder water.

  1. Scarlet says:

   Hey Do,

   Dit staat in verbinding met de vorige droom.
   Dit gaat erover dat je steeds meer in balans bent met je emoties.

   1. Do says:

    Leuk om te weten en ook erg fijn. Bedankt voor de antwoorden die je mij geeft, fijn.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 95. Anne says:

  Hoi,

  Ik droomde zojuist dat ik aan het rijden was met mijn zusje en de hond van haar naast mij aan de passagierskant. En dat een weg was afgesloten en ik moest keren en overal om
  Mij heen waren van die kanalen en beekjes met smalle paden. Ik reed dus net iets te ver naar achteren waardoor we in zo’n meer/kwamen. Auto stond onder water en mijn zusje(hoogzwanger) kon er niet meer uit. Ik en de hond hadden ons hoofd boven water en ik huilde en schreeuwde voor mijn zusje.. ik begreep ook niet waarom ik niet naar haar ging.. later kwam een vrouw voorbij en die ging helpen maar voor mijn zusje was het te laat. Ik droom echt al past dagen intensief over haar en 3 x in twee weken tijd dat zij opnieuw ging trouwen terwijl ze zwanger is. Echt heftige dromen gehad!!

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Deze droom en ook je andere dromen geven aan dat je op zoek bent naar duidelijkheid in de relatie tussen jou en je zusje.
   Je bent vooral op zoek naar wat jouw (nieuwe) plek is in haar leven en haar plek in die van jou.
   Ergens triggert dit angsten en onzekerheid, want je wilt gewoon een goede band met haar.

 96. Liv says:

  Ik droomde laatst over dat ik op vakantie was in een dorpje met allemaal blokhutten. De rivier er naast overstroomde en ik, mijn beste vriendin en een onbekende jongen (die mijn vriendje voorstelde) rende ee naar toe om het dorpje te redden.
  Ik vraag me af of dit een bepaalde betekenis heeft en/of die jongen iets heeft te betekenen.

  1. Scarlet says:

   Hey Liv,

   Deze droom gaat erover dat je de behoefte hebt aan meer zelfstandigheid en vrijheid.
   Ook speelt hierin de behoefte aan iemand die echt je maatje is en waar je op kunt bouwen.

 97. Lupna says:

  Hallo Scarlet
  Ik heb een droom gehad, dat ik niet Kan loslaten in mijn hoofd …
  Ik heb gedroomd dat ik in open gebouw of constructie zit, wat heel erg hoog staat, in de lucht
  Op een gegevens moment wordt er onder een wir kleed, tig Witte grote ganzen losgelaten
  Wanneer ik naar boven kijk hoe ze weg vliegen, zie ik dat het gehele lucht omgeving om mij heen vol staat met alle type vliegtuigen, helikopters, straaljajgers en zelf het vliegtuig uit de serie Star Trek. .. op een gegeven moment zegt die man, ‘ja, er is een opstopping’, tussen Al die vliegtuigen proberen die grote witte ganzen weg te vliegen
  Velen lukt het, Maar het overvloed van de vliegtuigen zorgt ervoor dat ze maar moeizaam kunnen weg vliegen … Maar alsnog vliegen de ganzen, tenminste de ganzen, de vliegtuigen staan allemaal stil …
  Toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je dingen wilt creëren, naar doelen toe wilt werken, maar nog niet helder hebt hoe of wat.
   Je bent op zoek naar de juiste stappen/de juiste weg en vooral de juiste prioriteiten.
   Waarbij het belangrijkste het gevoel van vrijheid is.

 98. Daphne says:

  In mijn droom herinnerde ik mij opeens een heel groot verdriet samen met mijn twee kinderen begonnen we heel hard te huilen, ik voelde echt de pijn en depressie. We zochten troost bij (in het echte leven badmeester). Hij omhelsde ons even, maar zei toen in paniek dat hij helemaal niet wist hoe hij moest troosten. Dat vond hij al moeilijk met zijn eigen vrouw. Later werd ik wakker in mijn ouderlijk huis op de bank. Mijn zus zat naast mij een nieuw psychologisch PlayStation spel te spelen en ik vertelde haar over mijn droom en of ze mij ook gehoord had. Ze zei dat ze me gehoord had en dat ze wat terug had gezegd. Ik ben toen ook het spel gaan spelen op de PlayStation. Later liep er iemand na ons toe en vroeg of mam thuis was. Ik zei eerst ik denk het niet. Later van wel omdat het zaterdag is. Toen ik buiten kwam lag de tuin vol met troebel water. Helemaal rondom het huis. Ik begon er in te zwemmen en zag in elke hoek lege flessen drijven. In een hoek lagen twee sauzijzen broodjes te drijven. Ik zwom heel hard en merkte op hoe troebel en grijs het water was en dacht aan een tsunami en was blij dat er niet veel rommel in lag. Opeens liet mijn moeder haar vriend het water leeglopen. Hij deed iets met de flessen. Ik bleef nog even in het water met mijn jongste dochter. We maakten nog een foto samen. Van mijn moeders vriend moesten we er uit. Hij tilde ons er uit. Ik vond het jammer.

  1. Scarlet says:

   Hey Daphne,

   Deze droom geeft aan dat je aan de ene kant soms moeite hebt met je eigen verdriet en hoe je daarmee om moet gaan.
   Tegelijkertijd merk je ook dat niet iedereen er echt voor je is in je mentale en emotionele processen.
   Vervolgens geeft de droom al aan dat dit langer speelt en dat er veel emoties niet verwerkt, maar geparkeerd staan.
   Dit komt vooral naar boven omdat je jongste dochter met een soort zelfde emoties worstelt.

 99. Daphne says:

  Dank je Scarlet.

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan.

 100. L says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde dat ik op een soort boot zat. Die was klein en luxe, maar ik zat heel erg hoog op een soort kruk. Ik vond het eng en wilde verplaatsen naar de andere boot die lager aan het water stond. Ik ging verplaatsen naar de lagere boot, maar als nog een beetje watervrees. Dit heb ik in het echte leven ook, dat ik water in een meer en vooral zee eng vind. Het water was volgensmij wat wilder. Dus geen stil water.

  Even later droomde ik iets heel raars! Ik was met een jongen en droomde dat er poep uit zijn geslachtsdeel kwam. Ik vond het heel erg vies en werd wakker. Ik ben heel benieuwd wat het betekend.

  Liefs, X

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   De eerste droom gaat over dat je aan het proberen bent meer in contact te komen met je emoties en ze te accepteren.
   De tweede gaat erover dat je soms baalt van de basale gedragingen van anderen.

 101. Lieneke says:

  Hoi Scarlet, dank voor dit artikel en super dat je alle vragen van mensen wilt beantwoorden!
  Ik droomde vannacht dat mijn partner en ik en één van onze beste vrienden samen in een heel mooi zwembad met prachtig mediterraans-blauwgroen water zaten en genoten van de vakantie en de omgeving. Aan beide kanten van het zwembad was de zee. Plotseling werd het vloed en de golven van de donkere zee begonnen over de rand van het zwembad te slaan. Eerst losten die nog op in het zwembad en konden wij erom lachen omdat het zo’n bizarre situatie was, maar de golven werden heel snel heel hoog. Mijn partner hielp mij een beetje onhandig op een soort plank of muur om op te liggen. De golven waren intussen huizenhoog maar waren nog steeds redelijk uit te zitten. Ik zag onze goede vriend niet meer en ik wist niet of dat betekende dat hij zichzelf in veiligheid had gebracht of weggespoeld was. Toen vormde er een torenhoge golf achter mij en ik had al mijn kracht nodig om me aan de plank/muur vast te houden om eerst niet weggezogen te worden terwijl de golf achter mij groeide en al het water onder mij vandaan zoog, en daarna juist volledig over me heen spoelde en me de andere kant op probeerde mee te nemen. Het lukte me met veel moeite om me vast te houden en voelde terwijl de golf over me heen spoelde heel duidelijk dat mijn partner met zijn armen om mij heen de plank/muur stevig vast had en ik luisterde naar hoe hij ‘ademhaalde’ en volgde zijn voorbeeld. In de eerste helft van de golf konden we niet ademhalen maar in de tweede, schonere helft bleken we onder water te kunnen ademen en voelde alles oké en opgelucht. En dat was het einde van de droom. Ik denk dat ik het redelijk kan linken aan zaken die momenteel spelen maar ik hoop dat jij nog extra inzichten kan geven?
  Liefs, Lieneke

  1. Scarlet says:

   Dank je wel voor je lieve woorden!

   Dit gaat over het loslaten van het geen wat je in het verleden rust heeft gegeven. Het gaat ook over de angst mensen te verliezen, omdat jullie andere keuzes aan het maken zijn.
   Daarna gaat het vooral over je relatie. Dat jij/jullie ongezellige emoties aan het doorwerken zijn. Proberen een nieuwe weg samen te vinden en dat daaronder allerlei mooie emoties zitten.

   1. Lieneke says:

    Dankjewel!
    Wow, blij dat ik het heb gepost want het blijkt over gedeeltelijk andere gebeurtenissen en personen te gaan dan ik zelf dacht, maar ik kan het zeker plaatsen en hoe langer ik het laat bezinken en erover nadenk hoe meer kwartjes er gaan vallen, het is echt een stuk veelomvattender dan ik dacht. Goed om te weten en te durven erkennen en tijd/aandacht aan te besteden.
    Heel veel liefs, Lieneke

 102. Jenn says:

  Ik droomde dat ik met vrienden op vakantie ging naar mexico.
  We hadden een huis aan het strand.
  Het regende en de zee werd vloed.
  Het water weekten het huis los en gleed zo de wilde zee in.
  Ik had iedereeen gewaarschuwd maar ze wilde niet luisteren.
  Ik stond buiten te wachten tot de zee weer rustig werd..
  Ik zag iedereen verdrinken!!

  1. Scarlet says:

   Hey Jenn,

   Deze droom gaat erover dat je iedereen het beste gunt en wilt laten genieten, maar dat dat eigenlijk niet gaat.
   Niet iedereen luistert namelijk naar wat je zou willen zeggen en adviseren. Daardoor voel je je (onbewust) soms machteloos en dat werd in deze droom verwerkt.

 103. peggy says:

  Ha Scarlet

  Ik droomde gisternacht over 3 heldere rustige waterpoelen,en zei tegen mezelf dat ik er wel in zou kunnen zwemmen, ook al was de afstand heel kort, en vervolgens ging ik voetje baden
  Wat ik vooral zou willen begrijpen waarom het 3 waterpoelen op een rij zijn ?

  Alvast bedankt 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey Peggy,

   Deze droom gaat over je zoektocht naar hoe je je zou moeten/mogen voelen van jezelf.
   Voor jezelf heb je daar drie opties in gecreëerd. 🙂

 104. Barbara says:

  Ik droomde dat ik op het strand was en er eigenlijk een tweede zee of waterpoel ontstond. Later voer ik in een bootje langs de gracht waarin het waterpeil enorm gestegen was, een overstroming dus maar wel kalm water.

  1. Scarlet says:

   Dit geeft aan dat je veel beter met je emoties om kunt gaan, ook al zijn ze soms intens.

 105. Mats says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat 2 vrouwen aan het verdrinken waren en ze moesten elkaar kussen om lucht te krijgen. Dat werkte niet en ze stikten/verdronken. Toen werd ik wakker. Dat is het laatste stuk van de nachtmerrie. Wat zou het kunnen betekenen.

  1. Scarlet says:

   Dit gaat erover dat er een (emotionele) tweestrijd in jezelf gaande is die behoorlijk wat energie kost.
   Het geeft aan dat dit je aandacht vraagt en vriendelijkheid van jezelf naar jezelf vraagt.

 106. Nancy Machielse says:

  Hi,

  Ik heb gedroomd dat over overstromingen die me in sloten uiteindelijk. Straten van meerdere kanten. Mijn vriend en ik houden elkaar heel stevig bij de hand. We belanden in het water en klimmen op een soort huisje. Hij trekt me duidelijk erop. Toen werd ik wakker.

  Kun je me helpen met het uitdenken van de betekenis?

  1. Scarlet says:

   Hey Nancy,

   Deze droom gaat erover dat soms je gevoelens en prikkels je overspoelen, maar dat je er ook wel weer doorheen komt. Zeker als je je vriend je laat helpen. 🙂

 107. Lou says:

  Hoi hoi Scarlet,

  De laatste dagen droom ik telkens over overstromingen. De ene keer gaat t om wegvluchten voor water dat op je afkomt en als je te diep komt waarschijnlijk doodgaat. (ik kon er altijd voor wegrennen of op een bijzondere manier wegkomen.) En de andere keer over een zee, ik moest ineens wat regelen en kwam in het water terecht. Ik begon direct een uitweg te zoeken. Direct vond ik een deur, maar die was ook al voor de helft gevuld. Ik ging erdoor en kwam in een soort van ballorigstelling uit, waardoor je door moest om weg te komen. En het goede pad moest kiezen om er levend uit te komen.
  En ook 1x was ik in heel diep water, omdat t begon te overstromen, en ik moest natuurlijk naar boven zwemmen. Tot mijn moeder iets was verloren in het diepe water, ik ging terug, maar kon het niet vinden.

  Ik ben heel benieuwd waarom ik telkens hierover droom? En wat ik er aan kan doen..

  Liefs Lou

  1. Lou says:

   Klein detail, die zee begon heel heftig te overstromen of te minste te stijgen.

  2. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen gaan erover dat je bepaalde emoties in jezelf probeert te ontwijken, omdat ze anders misschien te intens zijn.
   Je wilt de emoties echt er wel aangaan als je daarmee anderen helpt, maar dan nog is het lastig en dat is oké.

 108. Sofie says:

  Hey Scarlet,

  Deze nacht heb ik gedroomd dat ik meereed in een auto. Ik wilde graag uit de auto en bij het uitstappen, verloor ik mijn lievelingsoorbel. Ze rolde een zwembad in, bleef even drijven, maar voor ik ze kon pakken, zonk ze weg. Ik vond dit zeer jammer. Nadien stond ik op en wandelde een stukje over het water zonder erin te zinken. Weet jij wat deze droom mij wil vertellen?

  Dankjewel, groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Sofie,

   Dit geeft aan dat je steeds beter naar je eigen gevoelens luistert en er steeds beter mee omgaat.

   1. Sofie says:

    Dankjewel Scarlet!

 109. Moen says:

  Ik droomde dat ik de verjaardag van mn jongste dochter aan het plannen was met mn ex schoonmoeder in augustus. Ze was op afstand en terughoudend, maar hielp mee. Raar want we zijn niet on good terms.

  Dan ging de droom verder en ik zie dat ik in een slanke en rustige stroom sta van helder water en ik wordt langzaam meegevoerd. Ik zie alle speelgoed van de kids, het feest en hun schoolspullen en ik kijk om me heen. Het water is niet diep, maar mn voeten bungelen mee, ik ben rustig en laat me langzaam meevoeren. Ik kan niet zien waarheen. Ook weet ik in de droom dat mn ex en andere familieleden ook in de stroom aanwezig zijn en eveneens meegevoerd worden.

  1. Scarlet says:

   Hey Moen,

   Dit is een droom waarin je aan het loslaten bent.
   Je bent de ‘slechte’ band die je met hun hebt steeds meer aan het verwerken en loslaten, juist voor de kids.
   Hieronder zit het besef dat jullie toch op een bepaalde manier verbonden blijven en dat is ook oké.

 110. Moen says:

  Hoi scarlett,

  Dank voor je uitlegging. It makes sense.

  Gr, moen

 111. Juliette says:

  Hey Scarlet!
  Ik heb al 2x identiek dezelfde droom gehad dat ik aan hey lopen ben met vrienden(onbekend) en dat ik plots word geduwd of struikel ik weet het niet met mijn gezicht van een soort van berm af, in het water & dat die vrienden mij moeten eruithalen. Echt een rare droom & raar om wakker te worden erbij

  Hopelijk weet jij wat het betekend

  Groetjes!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je ergens bang bent om het verkeerd te doen, te falen en dat je zelf niet de kracht in je hebt om dingen te doen.
   Je probeert deze angsten/onzekerheden eigenlijk in deze dromen te verwerken, want ergens weet je ook dat als je iets zelf niet kunt er een mogelijkheid is om hulp te krijgen.

 112. Juliette says:

  Dankuwel voor de snelle reactie! & de goede uitleg

 113. ADesi says:

  Een vriend droomde dit…
  Zaten in een kamer toen alles onder water liep. De deur bleef dicht en op het moment dat alles onder water zat trokken we de deur open en zwommen we naar boven. Duurde lang maar net voor dat we verdronken spoelden er aan op een strand waar nog meer overlevenden waren waaronder een vriend Deze huilde en zei dat hij iedereen kwijt was. En toen werd ik wakker!

  1. Scarlet says:

   Deze droom geeft aan dat hij zich gevangen voelt in bepaalde situaties, dat zijn emoties er niet helemaal mogen zijn.
   Hij wil zich meer verbinden met anderen, maar heeft het gevoel dat daar niet de ruimte voor is.
   Hij merkt onbewust ook op dat deze vriend zich ook niet verbonden voelt.

 114. Leni says:

  Ik droomde een week geleden dat de zee leegliep. Zoals een wasbak dat doet. In het midden verdween al het water. Wat overbleef was een soort van hele grote krater met grote rechtopstaande rotsen. Een heleboel mensen vonden dit boeiend en gingen in de krater wandelen. Ik was bang dat het water zou terugkomen en alles en iedereen zou meenemen en verdrinken. Ik kroop zo snel mogelijk de rand omhoog om daar weg te geraken. Ik had ook het gevoel dat er een vulkaanuitbarsting ging komen.

  1. Scarlet says:

   Hey Leni,

   Deze droom gaat erover dat je een betere manier zoekt om je emoties te uiten.
   Vooral omdat je niemand ‘pijn’ wilt doen.
   Het geeft ook aan dat je op zoek bent naar een goede manier om je grenzen aan te geven.

 115. Lieneke says:

  Hoi lieve Scarlet,

  Ik heb in de afgelopen tijd 3x over mijn kat Mitsy gedroomd, elke keer met een paar weken ertussen. De eerste keer zat ze vastgeklemd in een soort karaf die steeds verder met dure witte wijn werd gevuld. Doordat ze niet kon bewegen zou ze op een gegeven moment kopje onder gaan. Ik wil de karaf leeggieten maar ik weet dat ze dan ook kopje onder gaat door het kantelen aangezien ze vastgeklemd zit en ik voel me machteloos.

  De tweede keer worstelde ze zich los van mensen die iets van haar wilden en sprong in glashelder stil water, ving een vis en legde die op de kant en ging terug het water in, daar bleef ze heel lang heel rustig onder water zitten (wachten op vissen?) met een paar andere onbekende katten en ik zag dat ze niet verdronk en het fijn vond. Ik stond ernaast en liet het heel trots aan andere mensen zien. Hele fijne droom.

  In de derde droom zag ik haar weer onder water zwemmen in glashelder en stil water, eerst schrik ik weer maar dan herken ik het van de vorige keer dus ik weet dat ze niet verdrinkt en zich fijn voelt. Ik steek mijn hand uit en ze geeft me een kopje onder water, ze wil er niet uit komen en dat vind ik prima. Volgens mij ga ik zelf dan ook in het water zitten maar dat weet ik niet meer zeker. Ik zie dat mijn andere kat Nova ook onder water zit, zelfs zij wil me een kopje geven (deze is in real life opgegroeid in het bos, mensenschuw en vrij onzeker), maar doordat ze angstig is zwemt ze toch weg onder water en dan wordt het water ook opeens troebeler waardoor ik haar niet meer zie en ben bang dat ik haar kwijt raak maar weet tegelijkertijd dat ik misschien te overbezorgd/controlfreak ben. Overall best een fijne droom.

  Bij de tweede en derde droom weet ik zeker dat Mitsy bij mij in bed lag te slapen, van de eerste weet ik het niet, ik weet ook niet of dat iets uitmaakt. Ik ben heel benieuwd of deze dromen over mijn katten zelf gaan of over onze interactie of dat het eigenlijk over mijzelf gaat en ik er iets uit mag leren?

  Liefs, Lieneke

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen zijn eigenlijk allemaal in de grote lijn uitnodigingen meer te ontspannen en meer los te laten.
   Juist dat overbezorgde, dat stukje controle willen hebben mag los.
   Deze dromen geven namelijk aan dat het allemaal wel meevalt en als je meer loslaat, alles ook meer gaat stromen en problemen zichzelf vaak oplossen.

   1. Lieneke says:

    Ah oké, helder, dankjewel, liefs!

 116. Coco says:

  Hoi!

  Vannacht droomde ik dat ik aan het drijven was in een oceaan, het voelde fijn en vredig, ook al wist ik dat er grote vissen misschien onder mij door zwommen, en ook voelde ik er 1, ik vond het wel spannend maar het was op 1 of andere manier oke.

  Ik kan de droom niet vergeten, omdat het drijven zo fijn voelde, weet jij wat dit betekend?

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je bepaalde emoties verwerkt hebt en een rust in jezelf hebt gevonden. 🙂

 117. Anoniem says:

  wat ik had gedroomd ik was in een gebouw precies naast de water een schone water helemaal blauw en kwam man uit het water omhoog

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat er iets aan het loskomen is uit je systeem. Dit heeft betrekking op je relaties met anderen.

 118. Ilse says:

  Hi Scarlet,
  Ik heb regelmatig gedroomd dat mijn jongste zoon bijna in het water viel vanaf een hoogte zoals een kadewand in een haven. Steeds schrok ik wakker vlak voor hij zou vallen. De angst voor het vallen liet me dan niet meer los.
  Nu droomde ik vannacht over mijn oudste zoon, die echt in het water viel. Hij rende op een steiger richting de kade, gleed uit en viel in het water. Hij kon rustig terug zwemmen en weer op de steiger klimmen. Ik rende vanaf waar ik stond naar hem toe om te kijken of alles in orde was. In deze droom was ik niet bang, wel bezorgd.
  Kun je iets uitleggen over dit soort dromen? Dank je wel.

  1. Scarlet says:

   Hey Ilse,

   De eerste droom gaat erover dat je je jongste zoontje meer zou willen helpen met zijn emoties en wat hij allemaal voelt.
   Je weet alleen nog niet helemaal hoe je dat goed kunt aanpakken.

   Je wilt je oudste zoon ook helpen en soms maak je je ook een beetje zorgen om hem, maar je weet ergens ook heel goed dat hij zelf al heel veel kan. 🙂

 119. Pleun says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik langs de kant stond van een zee, op het strand, en dat er vanuit de verte een grote golf aan kwam. Ik tikte mijn vader aan dat we snel moesten ontsnappen voor hij over ons heen zou komen. Dus dat deden we, en snel.

  Vanacht had ik een droom waarin ik aan de zijkant van een vliegtuig zat. Toen werd de kant opengevlogen, en dreigde het vliegtuig neer te storten. Ik hing aan de zijkant en was eigenlijk heel rustig. Ik schreeuwde niet. Ik overleefde dit en de mensen om me heen bekommerde zich om mij en waren er echt voor mij.

  Ik vraag me af wat dit betekent.

  Ik zit nl in een heel bepalde periode. Mijn yoga is aan het opkomen, heel veel kansen, heel veel nieuwe dingen… leuke dingen maar vraagt ook veel van me. Ik bewaak het tegelijkertijd ook op mijn best mer mijn yoga en meditatie zelf te doen, wandelen etc…

  Ben benieuwd wat jij hierva vind..

  Dankjewel!!

  Liefs

  Pleun

  1. Scarlet says:

   Hey Pleun,

   Deze droom gaat er als eerste over dat je bepaalde familiepatronen van je vaderskant aan het loslaten bent.

   De droom over het vliegtuig gaat erover dat je basisvertrouwen aan het groeien is. Je bent sowieso aan het loslaten. je weet misschien niet wat er komt, maar je weet wel dat het goed zit en dat je steeds meer fijne mensen om je heen hebt.

   Dat klinkt heel erg goed! Fijne dag!

 120. Janine says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik zo fijn over dat ik met een heel aantrekkelijke man, waar ik verliefd op was en hij op mij heel rustig aan het zwemmen was. We knuffelen elkaar, ik hield hem vast en hing onder hem en hij zorgde ervoor dat we dreven.. Ik zat iets meer onder water dan hij, maar het voelde heel veilig.. Vanmorgen miste ik hem.. Ik zit ook in een wat moeilijkere tijd in mijn relatie. We latten nu tijdelijk.. Twijfel over ons, terwijl hij lief, zorgzaam en begripvol is. Al een jaar duurt ’t en ik weet dat het in mezelf zit, maarik denk dan soms toch, zal er iets anders voor ons zijn? Regelmatig droom ik over dit intense contact, hij heeft verschillende gedaantes. Ergens vermoed ik dat het mijn tweelingziel is, aan andere kant struggle ik ook met mijn spirituele en gelovige kant. Mijn vriend voelt soms wat kouder aan…

  Hopelijk kun jij hier een betekenis uit halen?

  Met hartelijke groet,

  Janine

  1. Scarlet says:

   Hey Janine,

   Mijn eerste reactie is dat je in deze dromen inderdaad contact hebt met een tweelingziel.
   Vaak is dit contact er juist in dit soort fases om je te helpen en om je weer een beetje op te laden.

   Je hebt denk ik ook meer behoefte aan nog meer openheid en warmte in je huidige relatie. Niet dat je vriend niet lief is, maar je mist iets en in deze dromen ben je daar dus ook naar op zoek.
   (Waardoor het contact met de tweelingziel ook ontstaat.)

   1. Janine says:

    Dank je wel Scarlet!

 121. Wensly says:

  Hallo Scarlet,

  Ik ben altijd iemand geweest die nadat ik wakker wed, nooit kon herinneren wat ik gedroomd had. Daar is sinds ongeveer een jaar plots verandering in gekomen. Soms weet ik nu tot in de details te vertellen over mijn droom.
  Zo ook mijn droom van afgelopen nacht.

  Ik was met mijn volwassen kinderen in de woning waar zij zijn opgegroeid, maar waar ik inmiddels niet meer woon.
  Er lag bij de voordeur wat vuiligheid en ik pakte een emmer water om dat weg te spoelen. Echter stond door die ene emmer water, ineens de hele straat onder water.
  Uit dat water zag ik in eerste instantie een slang zwemmen. Na beter kijken was het ineens geen slang, maar een ander reptiel op poten. Het werden er steeds meer en meer. Mijn zoon die kwam kijken wat er aan de hand was en plots kwamen de reptielen op ons af. Ik probeerde nog naar binnen te gaan en de deur te sluiten, maar dat mocht niet baten. Een hele grote had zich zo geplaatst dat ik de deur niet meer kon sluiten en er steeds meer naar binnen drongen.
  Ik pakte een stok en begon in te slaan op de grootste die ik zag. Die gaf echter geen krimp en ook de rest van de reptielen bleven rustig en keken eigenlijk alleen maar naar mij zonder wat te doen. Totdat ze plotseling allemaal weer naar buiten gingen. Toen ik daarna ging kijken, waren ze allemaal weg en het water was al langzaam weer aan het weg zakken.

  Ik had in eerste instantie de focus op de reptielen en de betekenis daar van. Iemand wees mij echter ook op het deel van het vuil wat ik wilde wegspoelen en de overvloed aan water daarna en dat dat deel ook een belangrijke boodschap is. Maar wat is dat dan?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Wat bijzonder dat je je dromen nu tot in de detail weet te onthouden.

   Deze droom geeft aan dat er toen je daar nog woonde iets was wat je niet prettig vond. Iets (een situatie of iemand) die zich in je gezin/leven mengde.
   Je bent dit nu aan het verwerken.
   Alleen geeft deze droom aan dat er daardoor meer emoties vanuit diezelfde tijd omhoog kunnen komen. Dingen die je verder mag verwerken.

 122. Daphne says:

  Hey,

  Ik had een prachtige droom! Dat heb ik echt gevoeld. Alleen erg jammer dat het nu alweer zo vertroebeld is..

  Ik was een onderwater dier achtig iets. En was in gevecht met iets ontzettend groots onder water. Het duurde en het duurde en het maakte veel stuk. Ik besloot om mij zelf op te offeren, door mijzelf met bommen vast te klemmen op dat ding. Alles ontplofte, maar meer weet ik niet..

  Later als mens was ik diep, heel diep onder water. Ik werd d oor iets of iemand terug geroepen en was vrolijk aan het kletsen. Hoe verder ik boven kwam hoe bewuster ik werd van mijn ademhaling. En ik besefte dat ik ademde onder water.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat klinkt inderdaad als een hele bijzondere droom.
   Hij gaat erover dat je iets aan het helen bent geweest wat heel lang en heel diep in je vast hebt gezeten.
   En nu komt een tijd om nog meer tot jezelf te komen. 🙂

 123. Renske says:

  Ik droomde dat we in een bootje zaten. We werden door anderen gewaarschuwd dat de baby iets zat te eten onder de boot. Het was een klein donker jongetje. Mijn man vist hem uit het water. Hij leeft, maar maakt geen geluid. Hij is heel vies en lacht. Hij heeft een blij gezichtje. Ik zeg tegen mijn man dat hij hem tegen zich aan moet houden en op zijn rug moet kloppen. Dan hou ik hem vast. Ik zie overal bloed, hij bloedt uit zijn poriën. Ik denk dat hij verkeerde dingen heeft gegeten, kikkers ofzo. Hij is drijfnat. Hij zou het koud moeten hebben, maar dat merk ik niet. Hij draagt een blauw pakje. Hij moet droge kleertjes, en melk. En naar de dokter misschien. Het water is donker, met groene planten. Bij glipt uit mijn armen en springt er weer in. Ik vis hem er weer uit.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf of een ander wilt helpen, maar dat dit niet echt werkt.
   Er wordt tegen je in gewerkt en je zoekt nu naar een manier om dit goed aan te pakken.
   Want deze hele situatie heeft namelijk ook veel invloed op hoe je je op een dag voelt.

   1. Renske says:

    Dank je!

 124. Tessa says:

  Hi Scarlet, ik droomde dat mijn vader mijn kleine zoontje losliet in het diepe bad van het zwembad. Ik begon tegen hem te schreeuwen, maar hij deed heel koel terug. Ik moest hem zelf 3 meten opduiken en bovenhalen.

  1. Scarlet says:

   Hey Tessa,

   Dat klinkt als een heftige droom zeg.
   Dit heeft ermee te maken dat je ergens aanvoelt of bang bent dat je vader niet helemaal met de emoties van je zoontje om kan gaan of in de toekomst ermee om kan gaan.
   Je hebt daardoor het gevoel dat je het contact tussen hun een beetje moet begeleiden.

   1. Tessa says:

    Dank je wel Scarlet!

 125. Tamara says:

  Hoi Lieve Scarlet,

  Ik vraag me af wat mijn droom betekent. Ik heb al info gezocht over water-dromen. Maar vind toch nog niet echt wat ik zoek.

  *)De meeste van mijn dromen zijn “onderwaterdromen”. In een hele diepe, heldere oceaan. Het is altijd een ander scenario, maar het speelt zich gewoon altijd af onder diep water. Ik kan gewoon ademen, iedereen ademt en staat gewoon op de bodem. Ik heb geen schrik van het water. Het is precies een scenario in het normale leven, maar dan onder water.
  –> hier vind ik weinig/ tegenstrijdige info over. Zou jij kunnen helpen?

  *)Heeel soms droom ik over de combinatie oceaan & lucht en dan hang ik op het water, tussen twee werelden precies, is het nacht en heb ik opeens wel schrik van wat er zich onder mij zou kunnen afspelen omdat het donker is. Maar dan besef ik dat ik bijna wakker ben en niet meer diep droom.
  Als ik diep droom ben ik gewoon normaal aan het leven, maar dan onder water. Precies of het water in mn droom geen rol speelt maar er gewoon is. Vaak zijn het wel mensen die ik niet ken, en voel ik me weer een tiener.

  *) daarnaast heb zo goed als altijd dromen met mensen daarin die ik helemaal niet ken, op een landschap dat helemaal anders is dan waar ik nu leef. Ik zie de gezichten van de anderen heel precies, maar ik ken er niemand van. Heel gek vind ik dat.

  Als er iets in je zou opkomen dat zou kunnen helpen, alvast dankjewel!!

  Lieve groetjes
  Tamara

  1. Scarlet says:

   Hey Tamara,

   Dit zijn dromen die je in mijn ogen net even wat anders zou mogen vertalen.
   Deze dromen gaan namelijk niet echt om een betekenis, want wat je waarneemt is meer je eigen droomwereld.
   Niet veel mensen kunnen deze bewust waarnemen, maar jij wel. Dit is als het ware de wereld waar je je in bevindt tussen de dromen in.
   Een soort rustpunt voor je systeem voor er volgende dingen komen om te verwerken/mee aan de slag te gaan. 🙂

   1. Tamara says:

    Oh, oke, dankjewel! 🙂

    Nu ik er aan denk:
    Ook een speciale droom die ik had was met een hele speciale, fel roze lucht van de ondergaande zon. Echt zo enorm prachtig, dat ik er nog lang van kan nagenieten zelfs als ik wakker ben. Ik herinner me dat ik ook gewoon op het gras zat en de magische lucht bewonderde. Als ik nu met mijn gedachten (in wakkere staat) naar iets positiefs wil gaan, denk ik ook terug aan die droom.

    Ik had daarna “roze kleuren” enz opgezocht, maar ik heb precies ook het idee dat de betekenis er hier niet echt om toe doet..
    Misschien dan ook een cadeau aan mezelf via mijn droomwereld?
    Ik pols soms bij mensen in mijn omgeving of ze ook zulke “trance”dromen hebben, maar zij hebben het zo nog niet ervaren. Ze hebben vaak letterlijke dromen en niet zo van die “gevoels”dromen, en gewoon genieten van het uitzicht die ik wel vaker heb.Hm.

    Ben overlaatst ook wakker geworden door heerlijke geuren, die ik daarna niet meer in de kamer rook.

    Bizar, maar heel mooi gevoel 🙂

    Misschien dat je dit al vaker hebt gehoord? Ik weet niet goed wat ik er van moet maken 🙂

    Alvast (nog eens) bedankt!

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Dat denk ik inderdaad ook. Dat was gewoon even een rustig in je droomwereld zitten inderdaad. 🙂
     Klopt veel mensen kennen dit niet. Of ze zijn er zich niet bewust van, of ze hebben dit nog niet echt gecreëerd (onbewust).
     Eigenlijk is het heel bijzonder. 🙂

 126. Sabine says:

  Ik had vannacht een droom over water en kreeften. Ik zat aan de zeekant met mn voeten in het water. De zee kabbelde langzaam over mijn voeten, het was helder water. Af en toe kwam er een schelp voobij met een kreeft erin die een schaar naar buiten stak en een vis pakte.
  Een zo’n schelp kwam naast mijn voeten te liggen en ik moest ze verplaatsen, maar dat voelde zo zwaar dat ik de moed er niet voor had. Toen het mij uiteindelijk wel lukte werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Sabine,

   Deze droom gaat over het verwerken van je emoties.
   Je hebt bepaalde verstopte emoties in je systeem (net als vele van ons) en je bent er onbewust steeds meer van je aan het helen.
   Het is alleen wel zwaar en kost je best veel energie, maar tegelijkertijd doe je het wel gegrond. 🙂

 127. Marijke says:

  Hallo Scarlet,

  Ik had een droom dat ik in een heel groot huis woonde, de muren waren groenachtig-zwart vanbinnen en heel het huis was nat, de muren, de trap, de vloer.
  Overal kwam vocht uit.
  Ik had ook het gevoel dat ik moeilijk uit dit huis kon geraken.
  Wat zou dit kunnen betekenen?
  Groetjes,
  Marijke.

  1. Scarlet says:

   Hey Marijke,

   Dit geeft aan dat je je ergens niet helemaal prettig voelde, niet helemaal je plek en veilige basis kon vinden.
   Dit kan een enkele ervaring zijn geweest van de laatste tijd, maar ook een algemeen gevoel zijn in je leven.

   1. Marijke says:

    Dank je wel, daar kan ik me goed in vinden.
    Deze coronatijd voelt heel vreemd voor mij en ik voel me niet meer thuis op aarde met al die vreemde regels en wetten.
    Ik heb het er erg moeilijk mee.
    Ook heb ik al altijd het gevoel gehad dat ik anders ben dan de andere, het kan ook hiermee te maken hebben.

    1. Scarlet says:

     Dat kan zeker met deze droom verbonden zijn en het is ook allemaal heel erg lastig.

 128. Patricia says:

  Hoi Scarlet,
  Pas droomde ik dat mijn man en ik op de kinderen pasten van een ander stel (dat we kennen van de school van onze zoons). We waren onderweg met de auto en gingen vervolgens lopend verder. Toen besefte ik me opeens dat we de jongste (baby) nog in de auto hadden achtergelaten. Mijn man ging terug om hem te halen. Ik voelde me erg schuldig en later verklaarde ik aan de ouders van het kind dat dit kwam omdat we het niet meer gewend zijn, een kind dat niet zelf uit de auto stapt, omdat onze kinderen al ouder zijn en dat wel zelf doen.
  Vervolgens zie ik de oudere zus van drie jaar in de kelder. Ik baal er zo van dat ze daar is in die paar seconden dat ik niet oplette, want de kelder stroomt vol water en de vloer onder haar voeten breekt steeds doormidden en dan schuiven de twee helften telkens weer naar elkaar toe. Ik roep van bovenaf dat ze rustig moet blijven staan en naar de andere kant moet springen als ik dat zeg. Ze luistert en springt op het goede moment naar de overkant. Ik ben erg opgelucht dat ik haar weer veilig terug kan geven aan haar ouders.
  Wat zou dit kunnen betekenen?
  Alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hi!
   Deze droom gaat erover dat je bang dat je dingen bent vergeten of niet alert genoeg bent.
   Het gaat er dan niet eens zozeer om wat het voor jou zou betekenen, maar wel voor anderen.
   Je wilt ze vooral (emotioneel) niet kwetsen.

 129. Priscilla says:

  Beste Scarlett,

  Vannacht droomde ik dat ik in een groot overdekt zwembad was met helder water. Ik ben in het water en voor mij is een man die ik niet ken die mij bewust onder water wil duwen. Hij heeft hierbij kwade bedoelingen. Verder zie ik geen andere mensen. Omdat ik weet dat hij groter en sterker dan mij is probeer ik iets te bedenken. Ik bijt hem heel hard in zijn pink. Zijn reactie hierop is dat hij zijn eigen pink breekt en aangeeft dat hij mijn hier de schuld van zal geven en dat dit geintje me nog zal bezuren. Waarna hij me alsnog bruut langere tijd onder water duwt. In eerste instantie voelt dit heel paniekerig aan. Bang dat ik geen adem meer kan halen en verdrink en ga ik nog in verzet. Dan heb ik door dat verzet ervoor zorgt dat ik kan verdrinken en ik me beter kan ontspannen. Ik lijk me dan vrij ontspannen te bewegen onder water. Hoe het verder afliep weet ik niet en starte alweer een andere droom waarin ik in een bus stap met een schoenendoos waar stevige schoenen inzitten, waarbij ik word geholpen door een vriendelijke buschauffeur.

  Ik ben benieuwd naar de duiding van deze droom. Alvast bedankt 😉

  Liefs Priscilla

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom gaat over het gevoel dat anderen oneerlijk zijn en je tegenwerken.
   Het geeft aan dat je het liefste dingen wilt veranderen/verbeteren, maar niet weet hoe je dit het beste aan kunt pakken.
   Als antwoord op dit dilemma geeft je onderbewustzijn aan dat je gewoon mag ontspannen en los mag laten.
   Dan komt er meer ruimte om fijne stappen te zetten en contact te maken met fijne mensen.

 130. Monique says:

  Hi Scarlett,

  Vannacht droomde ik dat ik onder water zwom en dat er een lange vis (een soort van kruising van een slang en een normale vis) zich om mijn nek begon te wikkelen. Ik probeerde de vis met mijn armen los te krijgen van mijn nek.

  Het zou fijn zijn als je zou kunnen helpen met de interpretatie! Alvast bedankt.

  Groetjes,

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom gaat erover dat er een emotie/gevoel is, wat je liever parkeert (misschien omdat het een beetje ongelegen komt).
   Alleen werkt dit parkeren een beetje tegen je.

   1. Patricia says:

    Hoi Scarlet,

    Ik droomde dat er water uit het plafond in de keuken kwam gelopen. Ik zette er snel een emmer onder die het eerste water op kon vangen en riep mijn man erbij. Hij haalde de emmer weg en zette er in plaats daarvan een baal stro neer, want die zou het water beter kunnen opnemen. Ik was nogal verbaasd dat dat zou kunnen werken en had liever dat hij zou kijken waar het water vandaan kwam. Hij had het echter druk, dus dat zou later wel gebeuren.
    Wat kan dit betekenen? Alvast bedankt.

    1. Scarlet says:

     Hoi!
     Dit is een verwerkingsdroom waarin je het een plekje geeft dat je man soms dingen net even anders oplost dan jij of niet altijd de tijd heeft voor wat er speelt.

 131. Vera says:

  Hoi scarlet
  Ik had hele enge droom vanacht ik was met mijn hondekind van 12 jaar aan het zwemmen en ineens kwam er een rotsop haar en kreeg haar onder water niet los ik werd zelf ook half stikkend wakker wat betekent dit

  1. Scarlet says:

   Hey Vera,

   Dit is een droom die voortkomt uit angst om haar te verliezen.
   Dat verdriet ben je nog helemaal niet aan toe en daarom moest de druk die uit de angst ontstaat eruit.

   1. Vera says:

    Dank je wel voor je uitleg! Resoneert idd ☺️

 132. Sofie says:

  Hè ik droomde dat ik in een huis was dat helemaal ingericht was met tuinbouwtips. Heel raar maar mooi en ik voelde me gelukkig. De kraan had een groen blaadje als hendel en overal stonden tips geschreven om in de tuin te werken. Ik ontdooide er bevroren brood, onder de kraan waar heet water uit kwam. Met zak en al. Weet nog dat ik toen dacht, wat doe ik nu??

  Er kwam ook een grote militair in mijn droom voor, op een soort van filmset. Ik bekeek hem samen met een vriendin. Dit was voor ik in het huis zat. In her huis was mijn familie ook aanwezig.

  1. Scarlet says:

   Hi,

   Deze droom gaat erover dat je onbewust naar nieuwe mogelijkheden aan het kijken bent.
   Soms kun je loslaten hoe je iets altijd gedaan hebt, om een nieuwe manier te vinden om iets te doen.

 133. Germaine says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik net een adoptiekind had gekregen. Ik moest nog boodschappen doen en daarom nam mijn collega haar over om de luier te verschonen. Ik vond het heel lastig haar achter te laten. Toen ik vertrok voor die boodschappen, kwam ik in de rij te staan van een zwembad in een kerk. Je moest er zwemmen met kleren aan. Daardoor had ik het gevoel steeds naar de bodem te zakken en met alle moeite weer omhoog te komen. Die broek trok zich naar beneden toe vast. Na drie keer bijna het gevoel te hebben gehad, niet langs alle mensen onder water te kunnen komen en angst om te verdrinken, kwam ik toch weer boven en ging ik uit bad. De badmeester was verbaasd dat ik er nu al uitging en gaf als advies een volgende keer geen spijkerbroek aan te trekken in een kerkbad, die zakken altijd naar de grond. Daarna ging ik met drie nieuwe T-shirts terug naar huis. Wil je eens meedenken?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je (onbewust) bezig bent met nieuwe dingen creëren of stappen zetten, alleen kun je dat niet altijd alleen.
   Een beetje hulp zou af en toe fijn zijn.

   Wat hierbij speelt is dat je je aan het losmaken bent van waar je in ‘moet’ geloven, wat je dus van anderen hebt meegekregen.
   Door dit loskomen komt er meer ruimte voor je emoties, wat weer helpt bij het stappen zetten.

 134. Sofie says:

  Beste
  Ik droomde over de grote reiszak van lijn zoon. Hij viel in diep water, maar de kleren die er in zaten bleven droog.

  Nu is het zo dat ik al 3 jaar in proces lig met zijn pa en net nu we tot een akkoord kwamen laat mijn advocaat het afweten. Ik ben voor de 5 e keer op zoek naar een nieuwe advocaat.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is inderdaad een verwerking van het proces waar je nu inzit over het akkoord.
   Het geeft namelijk aan dat je soms even overspoeld wordt door emoties, maar dat je ergens ook voelt dat het weer goedkomt.

   P.S. Heel veel sterkte.

 135. Stijn says:

  Hoi scarlet,

  Ik droom, zeker niet dagelijks, maar komt wel vaker terug, over dat een hele grote vloedgolf op me af komt, over me heen komt. Ik voel me niet bang, en als het water over me heen is voel ik dat ik er wel ben, soort volle aandacht erin. Er zijn geen andere mensen in de buurt.

  1. Scarlet says:

   Hey Stijn,

   Dit zijn dromen waarbij je onderbewustzijn alles (je emoties) weer even aan het ordenen en verwerken is.

 136. Carmen says:

  Hoi Scarlet, ik heb zojuist gedroomd dat ik van een hoge brug in het water ben gevallen. Meer specifiek, de brug staat open en ik sta er met mijn rug naartoe, verlies mijn evenwicht en val tussen de openstaande brug en het wegdek door en val best wel lang naar beneden. Wanneer ik het water raak word ik wakker. Ik heb deze droom vaker gehad in mijn leven, maar inmiddels was het wel weer even geleden.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dat je niet alles overziet. Het gevoel dat je misschien iets over het hoofd ziet, wat minder fijne gevolgen kan hebben.
   Het is vooral een signaal van overprikkeling, wat sterk verbonden is met je emoties.

  2. Patricia says:

   Hoi Scarlet,
   Ik droomde dat er een wedstrijd/spel op en om het water was. Als eerste moest je een eindje onder water door een hoepel zwemmen. Ik zwom er zelf door, maar mijn man ging samen met onze peuterdochter, ieder door een eigen hoepel (er waren twee hoepels naast elkaar). Hij duwde haar onder water erdoorheen, terwijl hij zelf door de andere zwom. Ze liep daarbij een hoofdwond op en ik vroeg me af waarom we haar hadden meegenomen, want ze was hier nog veel te klein voor. Later hoorde ik dat een aantal kinderen hier waren omgekomen en ook met een andere man was het niet goed afgelopen (in werkelijkheid heeft hij zelfmoord gepleegd). Daar waren we over in gesprek terwijl we een trap op liepen.
   Nog later vroeg een nichtje of ik zwanger was, wijzend naar mijn buik. Zelf keek ik ook en mijn buik zag er anders uit, maar ik wist van niks.
   Heb jij een idee wat deze vreemde droom kan betekenen?
   Alvast bedankt en fijn weekend!

   1. Scarlet says:

    Hoi hoi,

    Deze droom gaat erover dat je merkt dat soms emoties en prikkels iets te veel worden voor iedereen binnen je gezin.
    En daarbij ook dat je dochter op dit moment ook vooral gevoelig is voor de gevoelens van je man.
    Niet dat hij iets verkeerd doet, maar ze resoneren op dit moment meer met elkaar.
    Je bent onbewust zelf ook aan het werk met je leven net iets anders inrichten, maar hoe het gaat worden staat nog niet helemaal vast.

 137. Liv says:

  Hallo,

  Ik heb gedroomd dat ik in het water lag te zwemmen en luieren. Water was helder en rustig. Ik ga iets verder een grot binnen en bevindt me tussen mooi helder water en het moeras gedeelte. Uit helder water zie ik 2 walvissen die naar mij toe zwemmen. De eerste was normaal. Zwemde langs mij heen en ging verder het moeras in. De tweede walvis had een witte lange hoorn en aan staart een touw hangen waarop het hoofd van een buffel hing. Ik had schrik dat de tweede walvis me ging aanvallen maar dat deed hem niet. Ik was ook niet bang eerder excited om hen te zien. Op het einde beide walvissen waren weg ik bevond me nog altijd in de grot tussen de moeras en helder water. Op een bepaald moment word water beetje wild en kan ik mijn hoofd precies niet uit water laten komen. En ben dan wakker geworden.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer rust vindt en in balans komt met je emoties.
   Dat je om weet te gaan met fijne gevoelens en minder heldere gevoelens.
   Je bent diepere lagen van jezelf aan het ontdekken en er zit ook een hint naar het sjamanisme in.

   1. Liv says:

    Hey Scarlet bedankt voor je snelle antwoord. Ik had nog een vraag. Wat bedoel met er zit een hint naar het Sjamanisme? Groetjes fijn weekend 🙂

 138. M says:

  Hoi Scarlet.

  Ik droomde dat ik in een onbekende woonkamer was en ik kreeg van een moeder (oude kennis) drinken aangeboden. Ik zei dat ik dol was op water en dat ook alleen maar drink. Dat is in het dagelijks leven ook zo en gezuiverd al. Ze pakte een glas en deed water erin dat uit dat kraan kwam maar dit keer was het geen normaal water maar water met bubbels. Ik twijlfde eerst om te drinken omdat ik niet zo’n liefhebber ben van water met bubbels maar dronk toch. En het smaakte nog best..

  Ik heb het één en het ander wat op internet gezocht wat de betekens is van water met bubbels maar tevergeefs niet kunnen vinden.

  Alvast bedankt voor je toelichting.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je balans aan het zoeken bent tussen ruimte maken voor je eigen gevoel en je aanpassen aan anderen.
   Soms is het namelijk prima als het niet gaat zoals je het liefste zou willen en andere keren niet, want dan gaat het ten kosten van je welzijn.
   Dat ben je onbewust aan het onderzoeken en uitzoeken.

 139. Sofie says:

  Een rubberen regenlaars voor 3/4 e gevuld met helder water, waar kan dit op wijzen?

  Groeten Sofie

  1. Scarlet says:

   Als ik het vertaal als algemeen symbool, gewoon zoals het is, dan kan het erop wijzen dat je emoties aandacht vragen.
   Dat ze je soms verstoren in het helder krijgen welke stappen je het beste voor jezelf kunt zetten.
   Zelfs al doe je de juiste dingen om de goede dingen voor jezelf te doen.

 140. Miri says:

  Mijn droom ging over mijn oudste dochter die mijn jongste dochter ziet verdrinken haar mee trekt en ik neem over om haar te reanimeren . Ik kan haar niet redden . Erna ga ik terug naar de plek waar ze verdrinkt . Ik schreeuw en werd wakker! Het leek ook dat ik echt schreeuwde .

  1. Scarlet says:

   Wat een nare droom!
   Deze droom gaat erover dat je merkt dat de emoties van je jongste dochters af en toe echt botsen.
   Ook al houden ze heel veel van elkaar.
   Ook wil je oudste dochter meer helpen, maar weet niet hoe.

 141. Vivian says:

  In mijn droom stapte ik met mijn man en jongste dochtertje uit de auto, bij mijn ouderlijk huis. Ineens zien we een vloedgolf aankomen uit het niets, met helder water. Ik en mijn man blijven stevig staan; mijn dochtertje wordt richting garage geduwd, maar blijft staan en huilen. Ik haal haar op, zie de volgende alweer aankomen die klapt tegen de auto. We gaan snel naar binnen in ons huis, waar er niets meer te merken is van de golven.

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom is een verwerkingsdroom van alles wat er op dit moment in de wereld speelt.
   Je voelt dat het in je gezin goed zit, dat jullie samen sterk staan en veel aankunnen, maar buiten is het op dit moment niet echt veilig.
   Dit onveilige komt ook door alle emoties van anderen die er spelen.

 142. Daphne says:

  Ik droomde dat ik langs het water liep met een oud vriendinnetje, ik geloof dat we ruzie hadden..
  Ik liep in het water toen er plotseling twee dolfijnen en een reuze orka boven water kwamen. Ze maakten contact en de dolfijn nam me een stukje mee met mijn voeten. Zo gleed ik over het water, heel snel.
  Ik werd er blij van en ik vond het bijzonder.
  Ik probeerde mensen te overtuigen dat er een orka en twee dolfijnen in het kanaal zwemmen. Dus ik plaatste foto’s op internet.
  Later ging ik nog een keer kijken bij het water… Maar de Orka bleef zich wat verschuilen. Waardoor hij wat onvoorspelbaar werd..

  1. Scarlet says:

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer in balans komt met je eigen emoties, vooral wanneer ze te maken hebben met relaties.
   Je bent je namelijk op een rustige en gezonde manier steeds meer aan het verbinden met mensen en laat jezelf steeds meer zien.

 143. S says:

  Hallo
  Ik had een droom ik stond met mijn voeten in de zee.. ik zag mijn voeten een beetje onder water.. en in plaats van schelpen lagen er hartjes edelstenen verschillende soorten in het zand en water.. af en toe kwam er een golfje…ik zag onder andere rozenkwarts en bergkristal en nog een aantal.. ik zag er zoveel dat ik kon kiezen. Ik pakte er een aantal en gaf er ook een paar aan mijn oudste zus die gehurkt zat met haar zoontje

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt als een hele fijne droom.
   Het gaat erover dat je de balans in je emoties aan het vinden bent en dat je met je energie ook je zus en haar zoontje helpt.

   1. S says:

    Daar kan ik zeker inkomen in de balans vinden in mijn emoties

 144. Shirley says:

  Ik had weer een bizarre droom
  De laatste dagen droom ik weer heel veel.
  Ik had een droom dat ik naar de tarot legging ging( dit is ook echt gepland) ik kwam te laat en de vrouw had al kaarten gelegd een andere vrouw ( die ik ken ) was bezig met haar telefoon om het op te nemen en schreef notities op.. er was veel ruis kinderen een man die de tafel ging leegruimen waar wij aan zaten en alles weghaalde. Hij wilde ermee bemoeien maar dat mocht niet en stiekem liet hij wat dingen weten.. de vrouw kon niet goed met mij ze deed wel erg haar best.. de man kon wel met mij maar mocht zich er eigenlijk niet mee bemoeien..de vrouw vertelde wat over de kaarten, wat kan ik me niet meer herinneren.. vervolgens gaf zij mij een vergroot die moest ik ter hoogte van mijn hart houden zodat ze mij beter kon lezen omdat ik de foto van mijn familie was vergeten.. er lagen heel veel rijen met kaarten mocht ik uit elke rij een kaart pakken volgens mij vijf kaarten , uit elke rij een kaart.. was een kaart met een vrouw en een kaart met een man en een kaart met een aap de rest weet ik niet meer… toen was het afgelopen er was geen tijd we zouden een andere keer doorgaan omdat we nog niet bij de kern waren gekomen…ik wilde naar buiten maar het was erg druk ik moest me naar buiten duwen door de mensen heen.. buiten liepen de man en de vrouw.. ik liep mee voor een nieuwe afspraak ik zag een soort markt en we kwamen bij bloemen uit.. vervolgens ging de man zich weer een beetje bemoeien wat niet mocht dus hij ging vragen stellen maar ik wist het antwoord nieten gaf hij mij een een eigen gebrouwen drankje om de vragen te vinden.. een glas met twee rietjes ik ging eerst aan tafel zitten maar vervolgens op een bank.. ik keek naar mijn handen er kwamen allemaal woorden op mijn handen.. vriendschap, vrienden, helderziend.. ik moest de woorden onthouden en opschrijven naar dat ging niet want ik was in een soort trance… op mijn telefoon zag ik ook dingen er kwam een vraag over ex vriendjes en toen zag ik de foto van mijn laatste ex en toen dacht ik huh horen wij dan toch niet bij elkaar wij zouden toch weer bij elkaar horen, wij zijn toch tweelingzielen, toen dacht ik hier wil ik meer over weten….een vriendinnetje kwam en ging mij bellen en vervolgens liep ik naar buiten en zei ze vlug onder de deken om ons te verstoppen de vrouw vond mij toch en deed de deken omhoog… vervolgens was ik in een supermarkt waar ik een chocolade camera en chocolade batterijen ging kopen voor mijn zwager en voor een vriendin en vervolgens zag ik mijn vriendin en mezelf skeeleren een soort halfpipe op , en dat er een foto gemaakt werd ik had een grijze joggingsbroek aan…

  Er gebeurde echt veel in mijn droom zoo bijzonder ik werd ook wakker en dacht huh mijn ex en ik komen we dan toch niet meer bij elkaar dat vond ik zo gek

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom gaat erover dat je wel zin hebt in de legging, maar ook voelt dat je eigenlijk zelf ook heel veel gaven hebt.
   Je droom geeft aan dat je meer op je eigen gaven mag vertrouwen en ze verder mag ontwikkelen, jij kunt jezelf namelijk beter lezen dan anderen dat gaan kunnen.
   Zo kun je bijvoorbeeld een trance medium worden en ook meer doorkrijgen over tweelingzielen.
   Er zitten ook eigen stukken verwerking doorheen, zoals van je ex, dat je voelt dat je nog niet alles over jullie verbinding weet en ook een stukje verwerkt wat er allemaal gespeeld heeft en nog speelt.

   1. Shirley says:

    Wow dank je wel! Ik heb het bericht heel snel getypt sorry daarvoor..
    Ik heb inderdaad zelf gave en mag deze gaan ontwikkelen dat kwam ook in de Reading naar boven ik mag meer op mezelf gaan vertrouwen en open gaan stellen.. bijzonder dat je zoveel uit een droom kan halen.. heel erg bedankt

    1. Scarlet says:

     Super tof!
     En heel erg graag gedaan.

 145. Leonie says:

  Droomde dat ik bij de waterkant stond, bij grachten, er waren boten, allemaal mensen,  was gezellig
  Ik keek naar water, en toen viel ik erin. Ik schrok eerst heel erg kon me even  niet bewegen, er sprongen twee mensen in om me te helpen , zo lief. Toen kon ik me weer bewegen. Ik was daarna heel rustig en het water was eigenlijk heel lekker. Zelf mezelf gemakkelijk uit het water gehezen. Telefoon en kleding wel nat. 

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit gaat erover dat je langzaam meer aan het ontspannen bent in je eigen leven.
   Je haalt wat meer druk van jezelf af waardoor je meer kunt genieten. In deze fase is dat onbewust nog een beetje spannend en dat is oké.
   Je hebt namelijk wel een omgeving waarin dit kan.

 146. Leonie says:

  Dankjewel Scarlet!

 147. Isis says:

  Hey,

  Ik liep opeens naar een vijver tegenover me school, en ik besloot om niet te leven door om in het water te gaan lopen en alles achter te laten en ik zag mezelf vanuit een ander perspectief mezelf in het water drijven met me armen gespreid. Toen waren er mensen en die belden 112 en politie kwam en ambulance alleen het was al te laat en ze konden me niet redden en ik was al dood. En de politie wist niet wie ik was en probeerde mij te identificeren om naar me school te gaan en vragen wie ik precies was en zo kwamen ze achter wie ik was. Maar wat betekent deze droom eigenlijk?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Je dromen gaan eigenlijk een beetje over hetzelfde.
   Ze geven aan dat je bezig bent te onderzoeken wie je bent en hoe je in het leven wilt staan.
   Je bent aan het loslaten wat anderen van je vinden en hoe hun dingen zien.
   Het geeft ook aan dat je een meer behoefte hebt aan rust.

 148. Corrina says:

  Ik droomde dat ik in bad lag onder water en keek omhoog en zag mijn partner naar mij kijken. Ik wilde uit bad komen maar er lag een glazen plaat op het bad waardoor ik er niet uit kom komen en het gevoel had dat ik aan het verdrinken was. Mijn partner stond glimlachend te kijken. Ik schreef met mijn vinger op het bad naam van partner….kill. Ik vond het een heftige droom !

  1. Scarlet says:

   Wat een heftige droom!
   Dit geeft aan dat je soms het gevoel hebt dat hij je emoties niet altijd begrijpt of wil begrijpen.
   Als of hij je wel ziet, maar toch ook weer niet echt.
   Dat hij je soms ook kan helpen, maar dat niet doet (waarschijnlijk omdat hij niet weet hoe hij het zou moeten doen).

   1. Corrina says:

    Dank je voor je uitleg, met jouw antwoord voelt het een stuk minder heftig

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat is fijn om te horen. 🙂

 149. L says:

  Ik had vannacht een rare droom .
  Ik was ergens op een evenement buiten en het werd steeds drukker en drukker en iedereen was met de fiets daar gekomen .
  Alle fietsen stonden langs het water en er waren heel veel fietsen in het water gevallen, mijn fiets stond er nog wel maar wel met een lekker voor band.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je op dit moment een manier zoekt om vooruit te komen, maar even niet weet hoe, omdat er zoveel om je heen en in de maatschappij speelt.
   Je ervaart dat iedereen wel iets wil doen, maar er ook emoties spelen. Sommige komen daardoor wel vooruit, maar anderen verliezen zich in al die gevoelens.
   Dat werkt ook een stukje blokkerend in jouw proces.

   1. Leonie says:

    Oké super bedankt .
    Ik zit momenteel ook in een lastige situatie maar wil eruit komen dus daar ga ik voor !

    1. Scarlet says:

     Heel veel succes mooi mens.

 150. Samanta says:

  Ik droomde dat mijn dochter aan het verdrinken was in een heel vies troebel zwembad. En ik had haar gered.
  Maar ze wou er daarna weer in springen.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je of waarneemt dat of er bang voor bent dat je dochter dingen doet die haar emotioneel pijn doen.
   Je wilt haar helpen, maar ergens maakt ze zelf ook de keuzes en dat is lastig.

 151. Celine says:

  Goedemorgen,

  Ik werd net wakker uit een droom: daarbij stond ik naast een kade op het strand. Ik was er met nog iemand en ik paste op een baby van iemand anders. Ineens zag ik dat het heel snel eb werd. Echt binnen een paar seconden. Ik liep een paar meters naar voren om te kijken en liet de baby achter zittend op het strand. Toen zei de andere vrouw ineens er komt een vloedgolf aan! Rennen! Ik zag dat ook en draaide me langzaam om om te gaan rennen. Helaas lukte het rennen niet goed ik was erg moe waardoor ik niet op Mn hardst rende. Toen was de vloedgolf er al ineens. Ik was bijna bij de baby tot er ineens een fotograaf voor sprong die een foto van de vloedgolf wilde maken hij werd weggespoeld en de baby ook en werden tegen de kade gesmeten. Ik voelde me verschrikkelijk. Hoe kon ik dit hebben gedaan. Toen werd ik half wakker (na een nachtmerrie ga ik meestal terug in de droom en probeer het op te lossen) hierbij lukte het om me voor de baby te werpen waardoor ik tegen de kade werd aangesmeten maar de baby veilig was.
  Meestal weet ik wel ongeveer wat mijn dromen betekenen maar dit in combinatie met de baby snap ik niet helemaal. Dankjewel alvast!

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Deze droom gaat erover dat je bezig bent met nieuwe doelen voor jezelf neer te zetten of nieuwe dromen aan het creëren bent.
   Al zijn ze niet helemaal nieuw meer. Je hebt er al (eerder) stappen in gezet.
   Alleen zijn er nog emoties, angsten en blokkerende overtuigingen die je tegenhouden de volgende stappen in dit proces te zetten.
   Je wilt wel, maar tegelijkertijd blokkeert iets je intern.

 152. leila says:

  Dag Scarlet,

  ik droomde dat ik ’s nachts op straat aan het stappen was en er plots (riool? of regen?)water aan het stromen was door de straat en dat mijn ex er al liggend op een klein opblaasbaar bootje lag te dobberen. ik wist niet hoe ik moest reageren dus ik deed alsof ik hem niet had opgemerkt, hij was toch in gedachten verzonken op zijn boot. Maar plots merkte ik dat het water en de boot eigenlijk door mijn living aan het varen was. De droom had over het algemeen een donkere en mysterieuze sfeer

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom geeft aan dat je merkt dat je ex niet altijd hele fijne energie en gedragingen gehad heeft met betrekking tot zijn eigen emoties.
   Hij had/heeft de neiging deze te negeren.
   Je merkt dat je daar ergens toch nog last van hebt, omdat je in de tijd dat je een relatie met hem had niet altijd de ruimte hebt gecreëerd voor je eigen emoties.
   Dat ben je nu (onbewust) aan het veranderen.

 153. Welmoed says:

  Lieve scarlet,

  Mijn lief droomde erover dat hij met een groepje mensen ver in een soort tropische zee elkaar heel hoog in de lucht gooiden. Een speels gevoel. Toen waren ze op een gegeven moment wel ver in de zee. In de verte een kustlijn, eilanden. Zou dat iets kunnen betekenen?

  Ik droom soms in herhaling over dak van huis waar gatenn inzitten en er overstroming plaatsvindt, door gebarsten leiding of gat in de geiser. Ook gedroomd dat ik mijn lief redde v verdrinking in bad en dat ik in een auto een windhoos bij zee ontweek. Ik zou met de auto over een brug over een wild water. Dat waaide daar wel erg hard, reed terug en stapte uit en ging met rug tegen de muur staan. De tornado raakte me net niet.

  Ook heb ik veel reisdromen, onderweg zijn in landschappen, zeeën, stranden….afkalvend zand door hoge golven, door straatjes, met auto, door water zwemmend of wadend, waar onder water soms obstakels zijn, maar waar ik in bootje overheen vaar. Ook droom ik veel over mijn zoon. Dat hij op een eenwieler fietst bijv. Ik had een normale fiets gekocht dacht ik, bleek eenwieler te zijn. Kon hij toch goed op fietsen. Trots op.

  Heb je een aantal uitleggen, zou ik leuk vinden om jouw perceptie te weten?!

  Dank.

  Liefs, welmoed

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   De droom van je lief gaat erover dat hij plezier wil maken en wil genieten, maar dat niet altijd helemaal durft, omdat hij bang is dat hij dan de controle verliest.

   Het thema wat heel sterk in je eigen dromen terugkomt is omgaan met emotionele overprikkeling.
   De dromen geven aan dat je soms intense emoties ervaart en die waarschijnlijk overdag even parkeert, daardoor komen ze zo tot uiting in je dromen.
   Het lijkt er vooral mee te maken te hebben dat je op die momenten zoekt naar je eigen weg. 🙂

   De dromen over je zoon geven aan dat hij veel meer kan dan hijzelf denkt, dat jij dat zo ervaart en dat graag aan hem mee wilt geven. 🙂

 154. Marion says:

  Hai Scarlet,

  Ik was aan het graven met mijn twee handen in aarde en zag in de aarde 2 leidingbuizen met beetje donker water erin. Alsof er iets gelekt had uit de buis ofzo.

  In de tweede droom zag ik dat een man een lange overlevingstocht had gemaakt. Hij werd dood aangetroffen in een opening van de grot en ik kreeg beelden te zien hoe zijn reis gelopen was voordat hij daar kwam.. In een warm omgeving, geen water, geen voedsel helemaal niks had hij bijzich alleen zichzelf. Hij was moe en uitgeput en dacht ik kan niet meer. Hij kwam op de top en kwam binnen in een ingang van een grot (ander grot). En daar was het binnen erg mooi. Hij ging op zijn knieën zitten en zag heel heldere water snel naar beneden stromen..

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze dromen gaan erover dat je aan het onderzoeken bent wat jou daadwerkelijk energie geeft. Wat je nodig hebt en wat je energie op een minder fijne manier beïnvloedt. (Wat je stress geeft).

 155. Ernalsteen says:

  Hey Scarlet

  Ik heb gedroomd dat ik over een brug wandelde samen met mijn man en nog mensen. Onder de brug was een grote rivier die goed bewoog met erg troebel en vuil beige water. Op die rivier zag ik een klein bootje met daarop een olifant die gevangen was door een mens die stond ernaast. De olifant was prachtig met grote slagtanden maar leek heel ongelukkig. Ik vond het erg triest. Op een gegeven moment moet de brug ingestort zijn want ineens zwom ik in het water. Ik was erg rustig er waren mensen om mij heen die onrustig waren. Mijn man was er ook ergens maar kon hem niet zien ik voelde wel dat hij keek naar mij. Ineens was er een koe met angst in de ogen deze koe had mij uitgekozen om haar te redden omdat ik erg rustig was. Ze zwom uitgeput naar mij. Ik nam haar vast en zwom met haar naar een trapje waarop ik ze kon leggen. Het was een erg lief beestje. De koe was niet al te groot, eerder een groot kalfje, mager en wit en erg lief, ik voelde veel liefde tussen mij en de koe.
  En toen werd ik wakker en heb ik opzoekwerk gedaan. Links en rechts vind ik wel wat maar ik ben erg benieuwd naar jouw reactie.

  Dank je alvast.

  Veel liefs
  Marie

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom lijkt erover te gaan dat een stukje onverwerkte emoties uit je verleden langere tijd bij je gedragen hebt en onderdrukt hebt.
   Nu zie je steeds meer dat dit niet nodig is en bent dit aan het veranderen. Je bent dan ook beter en rustiger voor je emoties en jezelf aan het zorgen, zelfs wanneer het een onrustige brei in jezelf is.
   Deze droom geeft dus hele mooie ontwikkelingen in jezelf aan. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.