Dromen over water

geplaatst op
dromen over water

Dromen over water. Wat betekent het als je droomt over water? Water in dromen staat meestal voor je eigen emoties en innerlijk leven.

Dromen over water: rustig water

Als het water in je dromen rustig is, dan is dat een teken dat je een innerlijk balans gevonden hebt. Het wijst op kalmte en spirituele ontwikkeling. Ga zo door!

Als je droomt dat in het rustige water drijft, zwemt, erin staat of als je op een rustige manier naar het water kijkt, dan is dat een signaal van je onderbewuste dat je volledig op je intuïtie en eigen wijsheid mag gaan vertrouwen. Je hebt namelijk een goede band met je gevoel.

Blijf je uit het water, maar zou je er wel in willen? Dan durf je nog niet helemaal op je eigen wijsheid te vertrouwen, terwijl je er wel aan toe bent.
Speelt het rustige water een bijrol? Dan is het een stille hint dat je op de goede weg bent, maar dat je wel naar je eigen behoeftes en gevoel moet blijven luisteren.

Dromen over ruig water

Als het water in je droom onrustig is, dan word je nog te erg meegesleept door je eigen emoties. Ze voeren nog de overhand. Daarmee kun je jezelf soms in de weg zitten. Deze droom geeft je aan dat het tijd is om je emoties te uiten, zodat je meer tot rust komt.

Dromen over helder water

Helder water betekent dat je een goed overzicht hebt van een situatie of van je leven. Maak je dus niet te druk en twijfel niet te veel aan jezelf. Je hebt het door en daar moet je op vertrouwen.

Dromen over troebel of vies water

Als je droomt over troebel of vies water, dan wil dat zeggen dat je nog ‘last’ hebt van blokkerende overtuigingen en gedachtes. De manier waarop je naar een situatie, jezelf of het leven kijkt is, wordt nog te veel beïnvloedt door je onverwerkte emoties en negatieve gedachtes.
Het is goed om even tijd vrij te maken voor jezelf, zodat je alle aspecten van de situatie kunt bekijken en weer even tot jezelf kunt komen.

Dromen over kokend water

Als er kokend water in je droom voorkomt, wil dat zeggen dat er emoties omhoog borrelen uit je onderbewustzijn. Vaak zijn dit emoties van een lange tijd geleden.

Het is tijd om ze te verwerken, zodat je jezelf er niet aan brand en ze niet te veel ruimte in beslag gaan nemen.

Dromen over koud water

Koud water staat er eigenlijk voor dat je niet genoeg liefde hebt voor jezelf. Het is een uitnodiging om je zelfliefde te vergroten en met je onzekerheid aan de slag te gaan.

Dromen over een overstroming

Als er een overstroming in je dromen plaatsvindt, dan is dat het ultieme symbool dat je in deze droom heftige emoties aan het verwerken bent die veel te veel ruimte innemen in je leven.

Daarnaast kan een overstroming in een droom erop wijzen dat je leven op dit moment te veel van je vraagt. Vaak is dit een combinatie van de mensen om je heen, je werk en je eigen verwachtingen van jezelf.

Dromen over water: dromen over verdrinken

Dromen dat je verdrinkt duiden erop dat iets je te veel aan het worden is. Dit kan een relatie zijn of een aspect van je leven, maar het kan ook heel goed zijn dat jijzelf te veel van jezelf vraagt.

Wanneer er een ander in je droom verdrinkt, dan kan het zijn dat deze persoon te veel van je vraagt of symbool staat voor een aspect van je leven wat te veel aandacht vraagt. Waar heb jij deze persoon aan gelinkt?

Heb je hulp nodig met het vertalen van jouw droom over water? Laat dan hieronder een reactie achter, dan kijk ik wat ik uit je droom kan halen.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

86 Reacties

 1. Myrea says:

  Mijn ex droomde dat ik langs het water zat met mijn hoofd voorovergebogen kijkend naar mijn weerspiegeling in het water en mijn weerspiegeling stroomde met het water mee.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Myrea,

   Dat betekent waarschijnlijk dat je ex bang is dat je jezelf verliest in je eigen emoties.

 2. Ronny says:

  Ronny

  Groetjes
  Ik droom vaker dat ik voor mij heel troebel water heb en dat ik daarvoor wegren. Doe ik dit dat wordt ik bedreigd dat ik tegen de regels optreed en dat ik daarvoor gestraft zal worden.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Ronny,

   Dat klinkt alsof er emoties in je aanwezig zijn die je probeert te onderdrukken. Dit kost je alleen meer dan dat het je oplevert. Het is tijd om te vertrouwen op jezelf en in het diepe te springen.

 3. Linda says:

  Ik droom heel vaak dat er overstromingen zijn en steeds rij ik met mijn wagen door het water

 4. jantsje says:

  Mijn droom ging over een badkuip die volstroomde met water. Iemand zat te prutsen( en maakte, daar was ik bang voor een snee in de badkuip)met een schroevendraaien via de kitrand en ik had paniek dat t water van het bad daarlangs allemaal waterschade zou maken. Net op t randje van overstromen riep ik een paar keer dat ze gewoon de stop in t bad los moesten maken. het water was onrustig en leek te kunnen ontploffen uit t bad. Maar de persoon reageerde gewoon niet.

  1. Scarlet says:

   Hey Jantsje,

   Dit staat waarschijnlijk symbool dat voor dat je je zelf niet gezien en gehoord voelt en dat je eigenlijk met een hoop onverwerkte moties rondloopt die om aandacht vragen.

 5. Karen says:

  In mijn droomkijk ik toe, liggend vanaf de bank, hoe een familielud het huis verlaat, zodra zij de deur uit is komt degene waar ik verliefd op ben naar de bank en gaat op me liggen. Hij drukt zich tegen ne aan. Ik ben blij verrast! Dan sta ik op om naar de badkamer te gaan. De beneden etage is blank, overstroomd, ik loop door naar de 1e etage, de kraan in de badkuip staat open! En beide etages stssn blank. Ik bedenk dat ik hier t water uit moet zetten. Dan lost het zich zelf op.

  1. Scarlet says:

   Dat is gewoon een leuke droom waarin er een hoop emoties verwerkt worden lieve Karen. Voor de rest zit er geen diepere betekenis achter.

 6. Anoniem says:

  Hoi Scarlet,
  In mijn droom viel er steeds een glas water om. In totaal 4x, waarvan 2x specifiek het glaasje water op mijn nachtkastje waarbij het water over mijn bed stroomde.
  Ik ben ontzettend benieuwd wat voor betekenis erachter zit!

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Wat een bijzondere droom. Toch is zijn boodschap vrij simpel: wakker worden, je mag je bewust worden van wat je voelt. 🙂

 7. Funky says:

  Ik droomde dat er een soort van stoomboot mijn huis binnen vaarde en mijn huis overstroomde met water(water was wel rustig maar niet helder leek op slootwater) Buiten mijn huis was de overstroming gezakt behalve in mijn huis. Ik blies een opblaasbare bootje voor mijn jongste zoon, maar de lucht van dat opblaasbare roeibootje kwam er steeds uit maar bleef de bootje bleef wel op het water drijven.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Als ik dit zo lees, zou het kunnen betekenen dat je nog ‘last’ hebt van het verleden. Je bent er mee bezig, maar ergens heb je het gevoel dat je het niet onder controle hebt. Je hebt het waarschijnlijk te druk met van alles en nog wat om tot rust te komen.
   Het lukt je ook allemaal wel, om het dagelijkse leven gaande te houden, maar helemaal lekker voelt het ook niet.

 8. Petra says:

  Goede middag,
  Mijn droom ging als volgt
  K stond bij mn ouders onder aan de buitentrap, daar stond een vuilniszak die ik even erg xou brengen
  Toen ik de zak optilde kwam er wat water uit het werd steeds meer en meer dat de hele stoep onderliep…
  Mn vader stond boven aan de trap met een geschrokken he ivht en een bezem in zn handen, en vroeg of ik het weg wilde vegen
  Ik liep met bezem terug toen vloog er een uiltje naar me toe en ging op de bezem zitten en eilde niet weg.toen werd ik wakker.
  Groetjes petra

  1. Scarlet says:

   Hey Petra,

   Dit gaat erover dat je niet de emoties en rugzakken van anderen over kan nemen. Dit weet je eigenlijk ook wel en je eigen wijsheid is je steeds meer aan het tegenhouden om zomaar van alles voor andere te doen.

 9. Jill says:

  Ik droomde dat ik met mijn familie op vakantie was. We gingen zwemmen met zijn allen maar ik sloot me af en kon alleen maar huilen tijdens het zwemmen. Daarom kreeg ik ruzie met bepaalde familieleden. Daarna werd ik in de zee door iemand getraind om onderwater te zijn. Ik was erg angstig en het water was troebel. het water begon op een gegeven moment ruig te worden en ik probeerde mijn telefoon bij me te houden maar dat lukte niet. Een tijd later vond ik de telefoon aangespoeld op het strand. Toen heb ik de telefoon in een bakje met rijst gedaan en toen ik wilde kijken of de telefoon het weer deed was hij kwijt.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Jill,

   Deze droom gaat over het omgaan met je eigen emoties. Ze nemen blijkbaar nog wel eens de overhand en dat is helemaal niet fijn. Je probeert je met andere mensen te verbinden, maar dat lukt door je emoties niet altijd. Wat deze droom aangeeft is dat het oké is om even afstand te nemen en voor jezelf te zorgen. 🙂

 10. Inge says:

  Goedemorgen Scarlet, wat n prachtige site heb je!
  Ik droomde over dat bos/sloot water met dat diepe groen over n aanbouw met twee openslaande deuren, naar binnen liep precies door t midden van m’n tweepersoons witte bed.

  1. Scarlet says:

   Dank je wel lieve Inge.

   Dat klinkt als een hele mooie droom. Ik hoop dat hij ook zo voelde. Het betekent dat je steeds dichter bij jezelf komt en in balans aan het komen bent!

 11. Negeste says:

  Hoi Scarlet… afgelopen nacht droomde dat ik in het heldere water van een zwembad liep. Gaandeweg werd het dieper en daarna werd het weer ondieper. Aan de zijkant van het zwembad liepen mijn (overleden) moeder en mijn (tot voor kort) beste vriendin. In deze droom voelde ik weerstand van mijn moeder naar die vriendin van mij toe. (Deze weerstand heb ik de laatste tijd ook naar die vriendin toe)

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Negeste,

   In deze droom vraag jij eigenlijk je moeder om raad, want je weet nog niet helemaal wat je met deze vriendin aanmoet. Je hebt het gevoel haar kwijt te zijn, maar je staat nog steeds met haar in verbinding.
   Haar antwoord is die weerstand.

 12. Monyet68 says:

  Hoi Scarlet,
  Ik heb nu al 2x gedroomd over dat ik naar een groot schip moet die in de haven ligt en op t punt staat te vertrekken,. Het lukt me steeds niet om dichter bij het schip te komen vanwege hindernissen op de weg of moet door een stad en ben ik de weg kwijt enz. Gisteren droomde ik ook dat er planten (of onkruid) in mijn matras groeide. Ik haalde ze er met wortel en al uit. Daarna vond ik ook kleine vissen die ik in emmers probeerde te doen. Dat ging moeizaam omdat ik dan de emmer weer kwijt was enz. Heel vermoeiend als je wakker wordt.. Ik weet dat t iets moet betekenen maar weet niet wat.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Monyet.

   Deze droom vertelt je dat je op zoek bent naar balans bent in jezelf en dat je goed op weg bent, maar dat je toch nog te veel luistert naar anderen en naar oude overtuigingen. Hierdoor loopt je persoonlijke en emotionele groei niet zoals het wel zou mogen.

 13. Michiel says:

  Hoi Scarlet, ik droom dat ik op een eiland bent en dat het langzaam onderwater gaat. Ik moet zwemmen naar een andere eiland. Het water is wel heel hoog

  1. Scarlet says:

   Hey Michiel,

   Dat betekent eigenlijk dat je doordat je toch een stukje aan het vechten bent tegen je emoties en die niet wil laten zien aan de mensen die belangrijk voor je zijn, je een stukje eenzaamheid in jezelf tegenkomt.

 14. Kiekster says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik in een hotel was met mijn ouders, ik ben in werkelijkheid volwassen, maar in de droom was ik kind. Het weer alarm gaat af en we zien een grote golf uit de zee komen. Alleen tot onze enkels. Daar komt er echter nog een golf we vluchten naar etages boven wanneer ik mij realiseer dat mijn broer niet bij ons is. Ik raak totaal overstuur. Zie hem(in gedaante van mijn zoontje?) een paar trappen beneden ons wil hem roepen waarschuwen maar hij draagt een koptelefoon. Eenmaal boven zoek ik ook overal, het water is inmiddels gezakt. Mijn ouders blijven benoemen dat hij niet meer in leven kan zijn. Dan staat hij ineens op een balkon tegen over ons. Wederom ga ik zoeken in een chaos. En vind hem uiteindelijk.

  1. Scarlet says:

   Hey Kiekster.

   De droom is meer een verwerkingsdroom. Je hebt nog een paar dingetjes uit je kindertijd niet verwerkt en dat komt op deze manier naar boven. 🙂

 15. Marije Burgwal says:

  Ik droomde dat ik met m’n zusje, m’n huisgenoot en nog een jongen door mijn geboortestad reed in een rode kleine auto, 3-deurs. Ik zat achterin. Bij een wegafzetting wilden we keren en reden we de gracht in. Ik kon uit het raampje ontsnappen, m’n zusje kwam ook boven. Haar op de kant gelegd, gereanimeerd, ze was Ok. Mijn huisgenoot kwam bovendrijven, ook gereanimeerd en bijgekomen. Water spoot uit z’n mond/oren/neus en ogen. M’n zusje dook terug het troebele water in om de 4e passagier te zoeken. In de droom wist ik al niet meer wie die persoon was. Einde droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Marije,

   Dat is een heftige droom! Het geeft aan dat je meer de leiding over je eigen leven mag nemen. Je weet heel goed wat goed voor jou is, maar je luistert toch nog te veel naar mensen die dichtbij je staat en mensen die verder weg van je staan. Dit blokkeert je meer dan je denkt.

 16. Kim says:

  Mijn verloofde en ik zaten in onze auto.
  Hij reed ik zat in de bijrijderstoel.
  We raken in een slip en kwamen in een kanaal,donker water troebel. Hij probeerde de deur open te krijgen, lukt niet!
  Toen pakte ik mijn telefoon en laptop. Daarna wachten we beide rustig tot de auto helemaal onder Water was, ik tikte het raam door met mijn hak en ga als eerst via het raam zwemend door het troebele water naar boven.
  Alles voelde vreedzaam niet als nachtmerrie

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Het lijkt erop dat je droom vertelt dat je een wat onrustige periode hebt gehad in de relatie met jezelf of met je partner. Daar begint nu weer helemaal de rust in te komen. 🙂

 17. Ankie says:

  Hi Scarlet

  Ik droonde dat het buiten regende. Toen ik uit bed stapte zag ik dat de kamer onder water liep. Ik was bang dat me spullen ondee dat bed beschadigd zouden worden. Het water was helder, me neefje tilde me laptop op maar bleek niet beschadigd te zijn. Ik ging naar me zus der kamer en zeg dat ze ontspannend op bed lag te appen en bewust was dat er water in der kamer naar binnen kwam. Vreemd was dat fer bed op een verhoging lag. Het water was rustig en helder het leek alsof het uit de grond naar boven kwam.

  1. Scarlet says:

   Hey Ankie,

   Dit geeft aan dat je je geen zorgen hoeft te maken over je eigen emoties. Ze zijn goed zoals ze zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat als je meer ruimte geeft aan je emoties dat er dingen fout gaan of beschadigd raken. Het zal je zelfs meer rust geven.

 18. Mirtje says:

  Hoi Scarlet,
  Eerste droom: vraag een ex van 8 jaar geleden hoe het met hem is. Het gaat niet goed en hij huilt. Ik knuffel/troost hem. Ik word wakker.
  Tweede droom: op mijn slaapkamer breekt de wasbak van de muur. Het water stroomt eruit. Ik probeer het tegen te houden, ik roep mijn ex en hij komt me helpen het water te stoppen. Deze dromen droomde ik direct na elkaar en het is de eerste keer dat ik over hem droom! Bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Mirtje,

   Het klinkt alsof je het verleden weer even aan het herordenen bent en ook een stukje alsof je je zorgen om hem maakt. 🙂

 19. Ewa says:

  Lieve Scarlet,
  Ik droomde dat ik in een ondiepe water was en ineens in de ondergrond zaakte. Zo erg diep dat ik niet meer kon ademen en bijna stikte. Ik dacht dat ik dood ging en toen is ineens vanzelf de blubber weggetrokken en ik kon weer ademen en werd rustig.

  1. Scarlet says:

   Hey Ewa,

   Een hele duidelijke droom met een hele duidelijke boodschap: maak het jezelf niet zo moeilijk door te moeilijk te denken. 🙂

 20. Mirella says:

  Goedemorgen, ik droomde dat ik de verwarmingsknop opendraaide en dat er allemaal water uit stroomde. Snel moest ik de overstroming in huis met doeken tegen houden.
  Ik ben druk in ontwikkeling oude dingen los te laten, te ontwikkelen en geld issues op te lossen en eindelijk succes toe te laten in mijn leven op dit moment. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Mirella,

   Dit is puur een uiting van de emoties die je aan het verwerken bent. Het zegt letterlijk: geef het ruimte en verwerk ze, dan gaat het allemaal veel beter lopen.

 21. wateer says:

  in mijn droom kwam water naar mij en paar kinderen ik weet niet wie ze zijn maar ik beschermde ze door die golf weg te stuwen met mijn waterkrachten weet u de betekenis ervan?

  1. Scarlet says:

   Hey Wateer,

   Het klinkt alsof je droom wil zeggen dat je niet alles alleen hoeft te doen. 🙂

 22. Ano says:

  Hallo scarlet,

  Ik droomde dat ik een sloot in moest met een aantal mensen. ik moest voorop, de sloot zat tot mijn knieën vol met het helderste water wat ik ooit gezien heb. Op de bodem lag heel mooi wit zand en strookjes glimmend zwart zand, wadend door de sloot liep ik steeds verder uit op de anderen. Achter mijn viel iemand in de sloot. Ik moest hierom lachem.. Werd hierna ook wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Ano,

   Dit geeft aan dat je emoties helemaal tot rust komen. 🙂

 23. Wendy says:

  Goedemorgen,
  Ik droomde dat alle mensen, omstebeurt naar een groot water moesten gaan om zichzelf te verdrinken. Iedereen was er gedwee onder.
  Ook mijn gezin was aan de beurt en op de dag zelf besefte ik pas wat het met me deed. Toen voelde ik dat ik boos werd omdat ‘popmuzikanten en beroemdheden’ niet hoefden te gaan.
  Ik besefte ook dat ik geen afscheid had genomen van mijn ouders en dat ik mijn zoon (die ik als eerste moest verdrinken) niet had verteld dat dit moest.
  Ik werd me steeds meer gewaar van mijn emoties, met name angst,verzet en willen vluchten. Een overweldigend gevoel .. steeds als ik wakker werd en weer in slaap dommelde ging het verder, maar toen werd ik wakker door geluid vd buren.
  Pfff….het houdt me nu nog bezig, vooral ook omdat ik al n paar dagen last heb van een hartslag die steeds overslaat en waar ik me angstig over voel.

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy.

   Wat een heftige droom! Als ik het zo lees is deze droom tweeledig. Aan de ene kant heb je moeite met de oneerlijkheid in de wereld. Aan de andere kant geeft deze droom aan dat je jezelf niet altijd uit. Je houd je emoties voor jezelf en volgt je gevoel niet altijd, wat eigenlijk niet goed voor je is.

 24. Sunshine says:

  Ik heb paar dromen over water dat terug keert.
  1e is dat er zomaar water begint te stromen in mijn huis dat mijn zolder instort en dan langzaam de andere verdiepingen. Dat mijn huis oud is en van hout.
  2e is dat ik bezig ben met afwassen of douchen en voordat ik denk er is iets raar is het hele huis ondergelopen met water en zoeken we een mogelijkheid om dat weg te laten lopen bv door een raam open te doen. Rare is dat ik nooit gevoel heb ik de dromen van paniek of lucht te kort altijd meer paniek voor de mensen die er ook zijn

  1. Scarlet says:

   Hey Sunshine,

   De eerste droom geeft aan dat er iets in jou is (emotioneel) dat je van binnen bezighoud en je kracht ontneemt.
   De tweede is hetzelfde. Alleen dat je geen paniek ervaart, geeft wel aan dat je er aan toe bent om het los te laten en verder te gaan. 🙂

 25. Jolanda says:

  Lieve scarlet le pair eerst mij complimenten naar jou toe mijn droom had verband met vriend van mijn dochter hij had ander huis en ik en mijn dochter gingen naar dat huisje zij had sleutel en toen wij binnenkwamen lag hij naakt dood in een glazen bak met water ik raakte hem nog aan hij was spierwit
  ik krijg deze droom niet uit mijn hoofdt bedankt ik wacht op uw antwoord liefs

  1. Scarlet says:

   Dank je wel Jolanda. 🙂

   Dat is inderdaad een hele nare droom. Dit is een uiting van jouw gevoel dat hij zich afsluit jullie en anderen. Dat hij zijn emoties opkropt en daar eigenlijk ook in verdrinkt. Je dochter heeft in jouw ogen echter wel de sleutel om dingen hierin te veranderen.

 26. Elly says:

  Eergisteren was er zoveel storm toch, ik droomde van hele grote bubbels water die groter werden en groter van mooi helder blauw met schuimkoppen en ik kon de deur een beetje dicht duwen dan zag ik het niet zo erg. En deed hem weer wat open en zag de bubbels zo groeien. Het spatte nog net niet uiteen. Ik werd wel wakker van geraas.

  1. Scarlet says:

   Hey Elly,

   Deze droom geeft aan dat je je emoties niet te veel op moet kroppen, want je nu nog wel een beetje doet. Ze geven een steeds grotere druk en je probeert ze te onderdrukken. 🙂

 27. Jessica says:

  Hoi Scarlett , ik droomde dat ik in een kleine maar lichte ruimte was, buiten mijn ruimte steeg het water steeds hoger er zaten ramen helemaal boven dicht bij het plafond ik zag het heldere water daar voorbij komen, ik was niet bang maar dacht hoe en waneer kan ik hier uitkomen. De deur naar buiten zat aan de overkant van de ramen die beschreef. Ik dacht als ik die openmaak loopt mijn ruimte vol water. Op een geven moment werdt de deur door iemand aan de buitenkant open gemaakt er kwam geen water binnen er was achter de deur niks aan de hand en liep ik een droge rustige droge ruimte in een soort lege fabriekshal

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Dit betekent dat je jezelf onnodig afschermt voor je eigen emoties, terwijl die helemaal niet zo heftig zijn als je soms denkt. 🙂

 28. mandy says:

  goedemiddag scarlet ik heb zo,n nare droom gehad vannacht droomde dat mijn vriend in de auto zat met nog 3 mensen en de auto het water inreed en hij verdronk

  1. Scarlet says:

   Hey Mandy,

   Dat betekent dat je je zorgen maakt over zijn emoties en hoe hij daarmee omgaat.

 29. Angela says:

  Vannacht droomde ik dat ik auto reed in het donker (denk op snelweg). ik voelde nne rustig en de weg leek wat te dalen en ik zag de bochten. Er stak een man met een hond over. Zin auto stond met pech langs d kant. Gejuich zag ik hem net op tijd. Voor mij reed een auto die waarschijnlijk afsloeg. Ineens was hij weg. Ik reed door een hoge poort/ hek en reed grey water in wat erg hoog stond. Ik schrok enorm. Ik kon nog net aan weerszijden hebben van paaltjes zien. Hoe ik eruit ben gekomen weet ik niet. Even later zat ik daar ergens binnen in een restaurant. Ben heel benieuwd of je hier iets kan uithalen. Dank alvast!

  1. Scarlet says:

   Hey Angela,

   Het lijkt erop dat je heel goed met jezelf bezig bent, maar dat je emoties eens in de zoveel tijd toch nog even de leiding overnemen. Deze droom zegt dat dit ook oké is en dat je dat mag omarmen.

 30. Jeannette says:

  Hallo, ik droomde vannacht dat ik over een geasfalteerde weg liep en ineens stapte ik in het water. Ik probeerde weer op het droge te komen, dat lukte uiteindelijk maar ineens was de weg ook water. Ik wilde naar het vasteland te zwemmen maar kon niet zien waar dat was. Ik was een beetje bang voor eventuele roofvissen die in het water konden zijn maar ik zwom wel rustig weg. Toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Jeannette,

   Dit geeft aan dat je emoties nog heel veel invloed op je hebben en je ineens uit balans kunnen brengen. Dat terwijl de emoties zelf ook niet echt gevaarlijk zijn en niet zo intens zijn als je zelf inschat.

 31. Maria says:

  Goedemiddag ik droomde dat ik 4 hoog op een flatgebouw was en in de kamer de grond het behoorlijk te lekker vanuit het plafond Iemand zei je nu wegwezen en ik was nog niet beneden of we werden door heel hoog kokend water meegenomen we stapten in de auto en Dreven weg ook kwam er water in de auto maar we konden nog net ons hoofd boven water houden tot zo ver mijn droom

  1. Maria says:

   Kokend water moet zijn… Kolkende water

  2. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Soms kunnen je emoties je dus behoorlijk overspoelen. 🙂

 32. Maria says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik in een gebouw was met grote ruimtes waarin een overstroming (veel en hoog water die ruimtes in 1x vulde) gaande was. Ik was in een ruimte waar nog geen water was maar voelde/hoorde dat het heel dichtbij was. Op het nippertje kon ik de grote zware deur van de ruimte waar ik in stond nog net op tijd sluiten om het water tegen te houden en mezelf en een aantal mensen (familie denk ik) ervan te redden. Het verbaasde me wel dat het water ook niet onder de deur door kwam, dat had ik verwacht, omdat het zoveel was.
  Benieuwd naar jouw visie hierop! 🙂

  Liefs
  Maria

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Als ik je droom zo lees, dan heeft dit voor mij een hele duidelijke betekenis: je stopt je emoties, gevoelens en wijsheid weg voor anderen, omdat je ze er niet tot last mee wilt zijn. 🙂

   1. Maria says:

    Dank je wel, thats makes lots of sense 😉

 33. Inge says:

  Hoi Scarlet,
  Ik had een paar dagen geleden een hele heldere droom die me niet loslaat. Ik zat achterin de auto. Mijn schoonzoon bestuurde de auto. Er zaten nog twee mensen in de auto maar ik weet niet wie dat waren. We gingen de bocht om en ineens kwamen we in donker, kolkend water terecht. Eerst dobberde de auto , maar al snel begon de auto te zinken. Er was geen paniek. Toen werd ik wakker. Ik ben wel benieuwd naar een eventuele betekenis van deze droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Inge,

   Deze droom geeft aan dat er een onverwerkte emoties naar boven aan het komen zijn. Het geeft ook aan dat je er zelf niet alle controle over hebt, maar tegelijkertijd ook dat dat oké is. 🙂

 34. Renate says:

  Mijn droom wil me nog niet echt loslaten. Ik zwom onder water. Op een gegeven moment wilde ik naar de oppervlakte zwemmen, daar was mijn dochter. Omdat het helder water was kon ik dat zien. Het water had ook een aangename temperatuurstijging en ik kon gewoon ademen onder water. Mijn dochter zag dat ik onder water was, maar kwam mij niet halen en ik kon niet naar het oppervlak komen. Er was geen angst. Alles was vredig. Toen ging de wekker af en klonk de tekst: my head is under water, but I’m feeling fine….dat heeft de hele dag in mijn hoofd blijven zitten.

  1. Scarlet says:

   Hey Renate,

   Wat gaaf. Dit staat ervoor dat je wat meer vrede hebt gevonden in jezelf. 🙂

 35. Allison says:

  Hai Scarlet

  Ik droomde dat ik in een vrij donker, nieuw huis was. In de badkamer boven ging er iets mis, waardoor water begon te lopen. Ik deed de deur dicht en ging naar beneden. Na een tijdje begon het water langs de muren te komen en realiseerde ik me weer dat er iets aan de hand was met de badkamer. Ik was dat alweer vergeten.
  Naar boven, deur open en het water stond in een witte hoge bak, die tot de deur kwam. De bak stond op het punt van overloop.
  Ik weer naar beneden en van mijn man moest ik naar 1 specifieke winkel om een onderdeel te halen. Ik kende die winkel niet en ook de route niet.
  Autosleutels mee en toen ik van een afstand de auto wilde openen, bleek het niet mijn auto te zijn, die op de afstandsbediening reageerde. Iemand had de sleutels omgewisseld, omdat ik buiten had gepraat met iemand en diegene had zich daar enorm aan geërgerd. Al met al kreeg ik mijn sleutels terug, maar toen werd degene, die met mij mee zou gaan naar de winkel, niet lekker en die kon niet meer mee. Uiteindelijk liep ik weg en riep boos dat ik aangifte ging doen van het omruilen van de sleutels. Toen werd ik wakker.
  Ik begrijp hier weinig van, kun jij helpen?

  1. Scarlet says:

   Hey Allison,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je emoties soms overlopen. Je bent heel erg bezig met je eigen ruimte, daar staan je huis en je auto voor, maar je hebt het gevoel dat mensen je tegenhouden en je bent daardoor ook gefrustreerd.

 36. Riva says:

  Mijn vriendin droomde over weinig water en zij stond te kijken hoe mensen in de grachten zwommen.. Enige verklaring?

  1. Scarlet says:

   Het is iets te kort om het goed te kunnen vertalen. Het gaat er in ieder geval om dat ze zich bezig houdt met de emoties van anderen.

 37. Soeraya says:

  Ik droomde dat ik met mijn jongste zoontje op de arm over straat liep. We moesten naar huis toe en waren al dichtbij. Maar toen stroomde het rivierwater de straat over en ik moest heel sterk zijn om erdoorheen te lopen. Ik koos steeds voor de plekken waar ik nog kon lopeb of waar het water ondiep was. Op gegeven moment konden wij niet verder en gingen wij kalm zitten afwachten op een boomstam tot het water zou gaan kalmeren. Ik verwachtte dat het lang zou duren, maar was wel gerustgesteld en zelfverzekerd dat de situatie.zou verbeteren. Niet lang daarna toen ik omkeek, nadat ik met mijn zoontje was beziggeweest, zag ik dat alles over was. De straat was weer droog en de rivier kalm. Wij konden gelukkig gauw door naar huis toe lopen. Zoals ik al erin had vertrouwd dat het zou lukken na geduld te hebben.

  1. Scarlet says:

   Hey Soeraya,

   Dit zegt dat je steeds meer gaat vertrouwen op je gevoel en je emoties meer ruimte geeft, waardoor je je beter gaat voelen. 🙂

 38. Eva says:

  Hallo scarlet,

  Mijn vriend droomde dat iemand heet/kokend water over mij (hoofd) heen gooide en dat hij woedend degene heeft geslagen tot dat anderen hem tegenhielden. Weet jij misschien wat dat betekent?

 39. Eva says:

  Hallo,

  Mijn vriend had gedroomd dat iemand kokend water over mij heen gooide en ik kwam het hem vertellen. Hij zag hoeveel pijn ik had. Vervolgens heeft hij dat persoon opgezocht en geslagen tot dat de mensen en politie er tussen kwamen! We willen allebei graag weten wat het betekent. Groetjes Eva

 40. Annette says:

  Beste Scarlet, ik droom bijna nooit over water maar vannacht wel heel heftig en blijf er een naar gevoel van houden. Ik was buiten mijn huis en een buurman waarschuwde dat alles ging overstromen dus dat ik alle deuren dicht moest doen. Toen zaten we ineens in een grote ferryboot in de (inmiddels) kolkende massa water met z’n allen om een hele reis te gaan maken weg van het water. Intussen steeg het water steeds verder en keken we door de ramen waar het water inderdaad steeds maaar bleef stijgen. Toch was er geen paniek en er werd gezegd dat het goed zou komen terwijl het toch wel duidelijk was dat we gingen verdrinken. Op de boot moesten we naar beneden lopen en toen zag ik een (oud) vriendin en samen kwamen we allemaal mensen tegen van vroeger (een soort reunie-gevoel op de zinkende boot). Ook herkende ik ineens een ex van mij die naast me zat met zijn gezin en hij deed heel gezellig tegen mij, we bedachten samen een plan om te overleven maar wisten eigenlijk ook wel dat dit het einde zou zijn. Ik ben benieuwd wat deze droom voor betekenis heeft ?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je soms verdrinkt in je eigen emoties.
   Je bent rustig in deze droom allerlei situaties en mensen uit je leven aan het verwerken. 🙂
   Voor de rest zegt deze droom niet echt iets bijzonders.

 41. Gabriëlla says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had een droom waarin ik naar een feest wou gaan en ik woonde blijkbaar aan het water en had een speedboot en wou er met de speedboot naartoe gaan. Ik ben er alleen niet in gegaan, het kan zijn dat ik toen net wakker werd. Wat denk je dat dit betekent? Het water was rustig en helder.

 42. MEG says:

  Hoi Scarlet,
  Mijn droom vannacht:
  We waren in een zwembad. Rustig helder water. Op de achtergrond geloof ik een glijbaan. Het is rustig in het zwembad. Er lag een lange mat in het water. Het leek een soort pad. Aan weerszijden water.
  Op een gegeven moment valt mijn dochter in het water. Ze blijft rustig maar zinkt in het water. Ze is op de achtergrond. Enkele mensen zoeken mee. Ik ben in paniek van links naar rechts en naar voren aan het zoeken. (Niet naar achteren waar mijn dochter is). Wild spetterend met het water. Door mijn paniek zoek ik niet goed. Dit zie/concludeer ik als buitenstaander van de droom.
  Dan tilt iemand mijn dochter op de mat. Ze zit op de mat en alles is goed!
  Dan word ik wakker en herinner me het gevoel van de buitenstaander, nog steeds ergerend aan mezelf dat ik door mijn paniek niet goed had gezocht.

 43. Nini says:

  Hoi Scarlett

  Ik droomde dat ik in de Spaanse zee stapte deze was kalm en helder op het moment dat ik er instapte werd de wal hoger waardoor ik er niet meer uit kon. Vervolgens werd het water onrustiger en er kwam een hele grote golf. Deze zoog mij onder water. Ik zag dat het strand nog ver weg was en kreeg geen lucht. Toen werd de droom afgekapt.

  Ik droom vaker dat ik onder water zit, het is altijd zeewater en op vakantie. Het water is ook altijd helder.

  Ik ben benieuwd wat jouw ideeeen over deze droom en de anderen, is.

  Groetjes Nini

 44. Raatje says:

  Hoi lieve Scarlet,

  Allereerst mijn complimenten voor jou en met name hoe je dromen uitlegt.

  Vannacht droomde ik dat ik aan een soort kade/ oever stond te kijken naar de rivier. En ineens splitste de rivier in tweeën en maakte het een soort pad. Ik bleef verbaasd kijken naar de splitsing. En toen ineens kwamen er allemaal paarden uit de verte.. het deed me denken aan oorlogspaarden (het waren geen gewone paarden). En toen ze dichterbij kwamen verstijfden ze in het zand .. En leken het standbeelden van zand. Tegelijkertijd bleef de rivier met alles erin en erop gesplitst.

  Ik schrok wakker en krijg dat beeld niet uit mijn hoofd.

  Ben benieuwd naar een betekenis.

  Lieve groetjes,

  Raatje

 45. Jaron says:

  Goedemorgen,

  Even een vraag over een droom. Ik droomde vannacht dat de muren van een kamer in mijn huis steeds water lekte. Het was allemaal vochtig (stilstaande druppels op de muur), dus het stroomde niet. Ik maakte het droog met een handdoek en wist dat het niet zou helpen, behalve tijdelijk tegen de schimmel. Wellicht een simpele uitleg en ben erg benieuwd. Alvast bedankt.

 46. Wouter says:

  Hej scarlet,

  Het deel van mijn droom wat ik zelf niet begrijp is: was in een ruimte met vrienden van vroeger hun moesten gaan want ze hadden een wedstrijd. Ik wou naar ze gaan kijken maar moest langs lege rivier ik zag water aankomen maar sprong toch in de bedding veel rotsen en dacht gaat niet goed, daarna voel ik een waterval/partij van vrieswater/ijs zeer intens maar ik red me erin door te blijven staan en het water langs me te voelen stromen dus ik kan het hebben zeg maar? Enig idee?

 47. Pris says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik in het donker (snachts denk ik) ging wandelen met mijn paard. Ik liep op een pad waar een sloot naast was. Ik liep naast het paard toen ze zich ineens omdraaide waardoor ik in de sloot viel. Ik denk gauw mijn jaszak dicht zodat ik mijn telefoon niet verloor. Het paard stond naast me in het water. We gingen de sloot uit en liepen weer terug.
  Weet u misschien wat het precies betekend?
  Dank u wel! Groetjes priscilla

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond