Het pad van een lichtwerker: draag jij dit jaar een steentje bij?

Posted on
het pad van de lichtwerker

Je hoeft geen lichtwerker te zijn om iets goeds te doen voor de wereld. Het hoeft ook niet groots of meeslepend te zijn, je kunt ook met iets kleins meer licht op de wereld brengen. Ieder kan op zijn of haar eigen manier een bijdrage leveren aan de collectieve heling. Dat begint bij persoonlijke heling. We zien bij lichtwerkers dat zij allemaal eenzelfde soort pad doorlopen tijdens hun proces van persoonlijke ontwikkeling. Waar sta jij en wat kun jij nog verwachten voor 2024?

Het pad van een lichtwerker

Je wordt als lichtwerker geboren. Je hoeft het dus niet te worden, je bent het al van nature. Wanneer je nog klein bent, zul je dit nog niet bewust beseffen. Terugkijkend op je jeugd kun je echter wel zien dat je altijd al anders was, maar hier nog niet bewust mee bezig was.

Vaak beginnen lichtwerkers aan een ‘normale’ baan, maar komen ze er na verloop van tijd achter dat ze hier helemaal niet zo goed passen. Eigenlijk gaat alles goed, liggen ze goed in het team en werken ze hard, maar worden ze ongelukkig omdat ze niet volledig zichzelf kunnen zijn op deze plek. Maar waar dan wel?

De lichtwerker komt op een belangrijke splitsing in haar leven terecht. Blijft zij zo doorgaan, met de kans om in een burn-out terecht te komen of kiest zij haar eigen pad? Je eigen pad kiezen, betekent een zielsevolutie, waarbij jouw zielenpijn een belangrijke rol speelt. De meeste lichtwerkers hebben in hun leven voor langere tijd diepe zielenpijn gekend. Onbewust heeft de lichtwerker ervoor gekozen om deze zielenpijn in dit leven te helen en daarmee een positieve flow in werking te zetten voor de generaties die na haar komen. Tijdens het proces houdt de lichtwerker zich sterk, positief en strijdbaar. De pijn is er, dus er zal een manier gevonden moeten worden om dit in lichtheid om te zetten.

Dankzij de langdurige zielsevolutie krabbelt de lichtwerker weer op en zal persoonlijke ontwikkeling een grotere rol gaan spelen in haar leven. Ze leert haar unieke gaven te (her)kennen, verder te ontwikkelen en in te zetten. Een rol die voor haar als vanzelfsprekend voelt, als haar reden om hier op aarde te zijn. Teruggaan naar hoe het was is dan ook niet langer denkbaar. Evenwichtig, liefdevol, puur en authentiek gaat zij de uitdaging aan om anderen bewust te maken, nu ze weet wie ze zelf is.

In deze fase leert een lichtwerker ook dat het lichte en het donkere met elkaar verbonden zijn en zal zij haar nieuwe ‘ik’ graag naar buiten brengen. De diepe heling maakt plaats voor het trouw zijn aan zichzelf. Nu ze weet wie ze is, kan ze het niet meer negeren. Dit is de enige, authentieke weg die mogelijk is. De volgende stap is puur en authentiek geven en ontvangen, met je hart in plaats van je hoofd.

Volg je hart

Het vraagt moed en inzicht om je gave te gebruiken en enkel je hart te volgen, maar een ‘gevorderde’ lichtwerker doet het moeiteloos. Het in balans blijven en niet iedereen willen redden, omdat wat je doet al bijdraagt aan het grotere geheel, is een proces van vallen en opstaan. Langzaamaan durf je je ruimte in te nemen, te laten zien wie je bent en je krachtig te voelen. Niet iedereen zal je in deze fase begrijpen, waardoor bepaalde vriendschappen of familiebanden verwateren.

Vrienden die door zoveel leiderschap en lichtheid met hun eigen zielenpijn geconfronteerd worden, kunnen angstig worden en in verzet komen. Je kunt hierdoor even uit balans raken of verdrietig zijn, maar weet ook dat je niet iedereen te vriend kunt houden en dat je trouw moet blijven aan jezelf. Je vindt al snel gelijkgestemden die jou steunen. In de loop der jaren verzamel je zo een groepje fijne mensen om je heen, al zul je er ook periodes ‘alleen’ voor staan. Uiteindelijk kom je er nog sterker uit!

Vertrouw en volg je hart en draag zo je steentje bij. Of je nu wel of geen lichtwerker bent, kom je pijn onder ogen en werk aan de heling van jouw ziel, om iets in gang te zetten waar jouw kinderen, kleinkinderen, partner en vrienden ook door geholpen worden. Ga jij in 2024 jouw hart volgen?

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

1 Reactie(s)

  1. Petra says:

    Dit gelezen te hebben, lees ik mezelf, hoe ik ben met mijn missie en visie die ik onbewust al doorgeeft aan mijn dochter. T is een kind van mij en een donor en t is zoooo leuk om te zien hoe zij mijn handvatten oppakt als zij is vastgelopen met haar gevoelens. Maar ook voor mezelf is t confronterend.

    Dat geeft niet natuurlijk want t geeft aan dat ik al goed bezig ben, al ben ik er nog maar net bewust van.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.