Hoe kun je gewoon jezelf zijn bij andere mensen?

Posted on
gewoon jezelf zijn

gewoon jezelf zijnHoe kun je gewoon jezelf zijn? Hoe kun je jezelf blijven op een verjaardag of in een groep mensen zonder jezelf helemaal terug te trekken? Hoe zorg je ervoor dat je op je werk tot je recht komt en jezelf durft te laten zien?

Hoe kun je gewoon jezelf zijn?

De makkelijkste manier om te beginnen met jezelf te zijn is door je eigen mening, behoeftes en wensen uit te spreken.
Nu houd je alles nog voor jezelf, reageer je op alles in je hoofd, maar niemand weet werkelijk wie jij bent en wat je vindt. Dat maakt alles zo lastig.

Als je dat al een hele lastige stap vindt, begin dan alleen bij het uitspreken van je mening bij kleine dingen en bouw het langzaam op.

Hierdoor kun je meer ontspannen

Tenminste, als je de juiste mensen om je heen hebt. De reden dat je niet jezelf bent is de angst om afgewezen te worden. En soms, heel soms heb je inderdaad mensen om je heen die je graag onder de duim houden en jouw mening niet accepteren.
Het juist goed om hierachter te komen, want dan weet je gelijk dat deze mensen eigenlijk niet in je leven horen.
Ook jij verdient het om geaccepteerd en gerespecteerd te worden.

Liefdevolle mensen die veel om je geven en een positieve invloed in je leven zijn zullen juist heel blij zijn als je meer van jezelf laat zien, als je gewoon jezelf bent.
Als je dit gaat ervaren, zul je steeds meer kunnen ontspannen en steeds meer jezelf kunnen zijn.
Dat heb je nodig en geeft je de ruimte om steeds meer van jezelf te laten zien.

Probeer het uit, voorzichtig en stapje voor stapje. Je zult merken dat je jezelf er heel lekker bij gaat voelen en steeds meer rust in jezelf gaat ervaren als je gewoon jezelf kunt zijn.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.