Je zielsmissie leven: waarom het niet vreemd is als je dit niet gelijk doet

Posted on
zielsmissie leven

Misschien is het je ook wel eens opgevallen dat heel veel mensen die bezig zijn met hun zielspad en zielsmissie, pas later in hun leven de stappen naar hun zielspad toe zetten. Ze leven niet gelijk hun zielsmissie. Vaak hebben ze eerst een gewone baan gehad of iets heel anders gedaan.

Ik heb hier een theorie of filosofie over, die ontstaan is uit de honderden gesprekken met mensen die ik hierover gevoerd heb de afgelopen jaren.
Volgens mij, is dat eerste deel van je leven, waarbij je niet op je zielspad lijkt te lopen, juist een heel belangrijk onderdeel van je zielspad.
Dat is de voorbereidende fase. De fase waarin je heel veel belemmerende overtuigingen opruimt en dingen probeert die anders achteraf aan je zouden knagen.

Steeds meer je zielsmissie gaan leven

Stel dat je geboren bent in een gezin waarin geld heel erg belangrijk is. Je ouders en voorouders weten dat genoeg geld hebben ervoor zorgt dat je een stukje minder stress hebt.
Daarom ligt de nadruk op een baan vinden die genoeg geld oplevert. Het is daarbij niet zo belangrijk dat je je werk echt leuk vindt. Dat is niet relevant.
Misschien voelt dit gelijk niet helemaal goed, maar toch word je erdoor beïnvloedt. Het bepaald voor een groot deel je studiekeuze en de baan die je kiest.

Ondertussen voel je steeds meer dat dit het niet is. Dat zorgt er juist voor dat je iets met die overtuigingen, die je meegekregen hebt, gaat doen.
Je vormt steeds meer je eigen visie hierop. Bijvoorbeeld dat geld belangrijk is, maar dat het in balans moet zijn met je werkgeluk. Het niet naar je zin hebben op je werk geeft namelijk ook heel veel stress.

Misschien is dit zelfs verbonden met je zielsles

Dit healingsproces zou zomaar ook met je zielsles verbonden kunnen zijn.
Misschien heb je in een vorig leven hier ook mee geworsteld en ben je in dit leven gereïncarneerd met (onder anderen) het doel om hier iets mee te doen.

Nu ga je stappen zetten om je zielsdoel te gaan leven

Door het vormen van je eigen visie hierop en het loslaten van je belemmerende overtuigingen, ontstaat er ruimte om verder te kijken naar wat je nu wél wilt.
Dat kan nog steeds een hele zoektocht zijn waarin je van alles en nog wat probeert.

En, zelfs wanneer je gevonden hebt wat echt bij je past, kan het zijn dat het niet gelijk allemaal lukt.
Je wordt er zeker gelukkig van, maar je moet ook hard werken om het van de grond te krijgen.
Gelukkig heb je in je vorige baan ook dagen achter elkaar hard moeten werken, terwijl je dingen deed die je echt niet leuk vond.
Die ervaring, daar bouw je nu op.

Misschien zijn er zelfs jaren waarbij je helemaal niet zoveel geld hieraan verdient. Dat geeft stress, want je moet heel bewust omgaan met je geld.
Maar, je weet dat een baan die veel verdient je ook echt niet gelukkig maakt. Sterker nog, deze situatie geeft stress, maar niet zoveel stress als je vorige baan.
Je hebt dus geen last van ‘ja, maar’ of ‘wat als’ gedachten.
Die had je wel gehad als je gelijk iets was gaan doen met je zielsmissie en ook deze uitdagingen tegen was gekomen.

Juist doordat je eerst iets gedaan hebt wat niet bij je past, kun je doorzetten op het pad dat wel bij je past.
Dus misschien, paste die dingen die je eerst gedaan hebt eigenlijk juist heel goed bij je zielspad.
Misschien liep je dus al de hele tijd op je pad, maar was je eerste baan een voorbereiding op wat je nu aan het doen bent.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

4 Reactie(s)

 1. Sabrina says:

  Wow wat een mooie positieve ‘reframe’ van minder leuke pijnlijke ervaringen in je leven, die neem ik mee, dankjewel lieve Scarlet! ✨

  En laat jou net vandaag tijdens een wandeling bij mij de gedachte opkomen dat alle pijn, en pijnlijke ervaringen misschien wel als doel hebben om mij hiernaartoe (stap voor stap te laten ontwaken) te laten ontwikkelen. Dan kom ik thuis in mijn huis, natgeregend, en bij een warm kopje thee lees ik dan dit artikel van jou, lang leve de synchroniciteit

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan lieverd!

   O geweldig! 🙂

 2. Mariska says:

  Wat mooi en fijn om te lezen! Ik ben nu heel erg bezig met wat ik graag wil en weet dat nu alleen nog niet hoe ik het vorm moet gaan geven kwa werk. Deze uitleg geeft mij de rust te weten dat het wel goed komt en ik goed op weg ben.
  Ik kom er wel alleen ben ik nog in een fase waar het nog niet helemaal helder is.

  Dankjewel

  1. Scarlet says:

   Dat is zo fijn om te lezen en juist die rust geeft ruimte voor een heel mooi proces en toffe ingevingen.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.