Laat iedereen in zijn waarde

Dit is misschien niet de leukste les, maar hij is zo ongelofelijk belangrijk. Deze valkuil hebben we namelijk allemaal.

 

 

Als je de video niet af kunt spelen, kun je hem hier bekijken op youtube: https://youtu.be/kiWJLqZWDn0

 

12 Reactie(s)

 1. Elly / vanuit Zweden. says:

  Dankjewel, en een fijne weekend!

 2. Pauline says:

  Dank je wel! Ik ervaar het sinds kort ook als zo n vrijheid, wanneer je dingen los laat en ieder zijn eigen pad laat bewandelen in plaats van alsmaar bezig zijn met diep in de problemen duiken van anderen , waardoor het min of meer ook jouw probleem word. Dit allemaal uif liefde, want je wilt graag helpen, zeker bij je kinderen. Dat vind ik het moeilijkste. Je wilt ze behoeden en beschermen, maar ook zij hebben hun eigen levenslessen te leren. Hoe moeilijk dat ook is om het meer los te laten. Liefde voor jezelf is net zo belangrijk en dat gevoel van vrijheid is zo heerlijk. Inderdaad kom je dan weer terug bij je eigen gevoel. Weer een mooi inzicht!

  1. Scarlet says:

   Wat ben jij ontzettend goed bezig lieve Pauline! Ga zo door!

 3. ladyunicorn says:

  Mijn les voor vandaag; Denk minder hardop 😉 Dankjewel lieverd x

 4. janny says:

  Klopt wel zo’n 70% van al dat invullen voor anderen veroorzaak jezelf door te denken voor een ander en van alles in te vullen.
  Als je dat los laat …..ervaar je vrijheid voor jezelf…haal eruit voor jezelf wat je nodig hebt en laat de ander zelf denken en vertellen ook al ben je het er niet mee eens..
  Leef je leven, jou weg ….een mooie vraag is …Wat maakt jou gelukkig?…
  We leven met elkaar en mogen alles delen, niemand kan hetzelfde zijn en leven zoals jij of ik ..dan hadden we geen levenslessen te leren om te groeien en ieder moet dat zelf
  ervaren op een eigen unieke manier…..soms liefdevol soms ook hard….ook al zie jet het soms niet maar alles heeft een reden ……

 5. Ingrid says:

  Ik wilde ook altijd iedereen helpen en vulde daardoor steeds meer mijn rugzak die steeds zwaarder werd met dingen die niet van mij waren. Daar bewust mee gestopt door hardop tegen mijzelf te zeggen hun pad is de jouwe niet. Zoals jij al zegt ik weet niet wat zij besloten hebben om te leren hier op aarde en misschien zijn ze wel eyeopeners of is het de bedoeling niet om ze te helpen. Wat jij zegt over lief gevonden te worden en onzekerheid herken ik ook sterk. Ik heb een heel traject afgelopen om te leren van mijzelf te houden en dat terwijl ik eerst dacht ik hou toch van mijzelf dat was dus niet zo. Ik voel mijzelf nu steeds sterker worden en krijg steeds meer zelfvertrouwen daardoor.

  Dank je wel voor deze les.

 6. Willy says:

  Een hele mooie les, dank je wel Scarlet♥♥♥

 7. Annelies says:

  Loslaten vind ik het allermoeilijkste zeker bij je kinderen. Ik voel zo intens war zij ervaren welke pijn zij hebben. Hoe laat je dat los.
  Liefs Annelies

  1. Scarlet says:

   Hey Annelies,

   Dat is ook verschrikkelijk moeilijk. Wat heel erg helpt, is dit wel op te schrijven, want je moet het uiten, anders blijft het zo knagen.

 8. Marja says:

  lieve Scarlet,
  je hebt met deze les zo ontzettend gelijk!!! Ik deed dat ook (heel lang) en zit nu als resultaat al 5 maanden in een akelige burn-out waarvan het eind nog lang niet in zicht is. Dank je wel voor deze eyeopener ♥

 9. E says:

  poeh wat confronterend.. ..heb het vooral bij mijn partner.. ik merk dat ik het snel als “niet iets voor mij over hebben zie” Als ik bijvoorbeeld iets niet fijn vind en vraag of hij daar rekening mee wilt houden en hij het dan niet doet… dan is hij er nog niet aan toe?

 10. Everdien says:

  Hallo, wat een mooie boodschap. Ik kan mij hier helemaal in vinden. Ik zie dat mensen op dezelfde wijze ieder keer iets doen wat hen pijnigt, wat hen ontkracht. Ik vraag regelmatig waarom iemand dit iedere keer doet en of er ook een andere manieren zijn. Ik merk dat mijn vragen om tot inzicht te komen niet altijd helpen. De laatste tijd laat ik het rusten en erger mij niet, ik verbaas mij wel.
  Het bewustzijn om te vragen, als ik hoor dat ik aan het invullen ben is steeds meer in ontwikkeling en dat is zo fijn. Dat geeft meer ruimte en vrijheid in relaties. Dank je wel! Mooi weekend!

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.