Reiki: een liefdevolle methode voor ontspanning en heling

Posted on
wat is reiki

Universele levensenergie is altijd en overal aanwezig. Het is de energie vanuit de kosmos, die alles en iedereen met elkaar verbindt. Wist je dat je deze energie kunt waarnemen? Als je intuïtie goed ontwikkeld is, kun je de universele energie in je lichaam voelen als warmte, kou, tintelingen of stroom.

Deze energie is zo zuiver en puur, dat het een bijzonder positieve invloed heeft op je algehele gezondheid. Het mooiste is misschien nog wel, dat je het zelf kunt ontvangen en doorgeven. En dát is waar Reiki om de hoek komt kijken: een eeuwenoude methode om het zelfhelend vermogen te stimuleren, door gebruik te maken van de kosmische energie. Reiki werd in de vorige eeuw herontdekt door de Japanse Mikao Usui en hij wordt dan ook gezien als de grondlegger van de hedendaagse Reiki-methode.

Blokkades opruimen met energie

Reiki wordt toegepast via handopleggingen. Door de handen op of vlak boven het lichaam te plaatsen, wordt de levensenergie doorgegeven en stroomt het vervolgens door je lichaam, naar plekken waar het nodig is, bijvoorbeeld omdat er pijn of andere ongemakken zitten. Als je ergens zo’n blokkade hebt, betekent dit dus dat er een opstopping is die de energie belemmert om goed door te stromen. En daardoor kun je uit balans raken, ziek worden of mentale problemen ontwikkelen.

Denk ter illustratie aan een spoorlijn. De trein kan onbelemmerd doorrijden, behalve als er ergens op het spoor een blokkade ligt, zoals een grote boomtak. Die boomtak moet eerst worden opgeruimd, voordat de trein weer verder kan rijden. Zo werkt Reiki dus: het ruimt belemmeringen op, waardoor de kosmische energie weer vrij door kan stromen. Met als gevolg een gezond lichaam en een heldere geest. En je lichaam doet dit helemaal zelf: Reiki zet een zelfhelend proces in gang.

Volledige ontspanning met Reiki

Zo kan Reiki je dus ondersteunen bij allerlei fysieke en mentale klachten; problemen die voor blokkades zorgen. Maar Reiki is ook een buitengewoon fijne methode voor ontspanning. Even je hoofd leeg maken van gedachten, je aandacht richten op jezelf of op de stilte in en om je heen: het lukt echt met Reiki. Universele of Reiki- energie is puur, zuiver en liefdevol.
Ontspanning vinden met Reiki kun je bijvoorbeeld doen met deze meditatie, waarin je je batterij weer helemaal oplaadt.

Kijktip: je batterij opladen met Reiki

Kan ik het ook?

Als je de bovenstaande meditatie hebt gedaan, dan weet je dat het antwoord op deze vraag ‘Ja’ is. Iedereen kan Reiki ontvangen en doorgeven. Het is nu eenmaal zo, dat de universele levensenergie altijd en overal aanwezig én in beweging is. In feite geef je jezelf al Reiki door je hand even op je pijnlijke schouder te leggen of je onderbuik vast te houden als je kramp hebt. Herkenbaar?

Als je intuïtie goed ontwikkeld is, is Reiki nog eenvoudiger en effectiever toe te passen. Het inzetten van je intuïtie kan namelijk helpen met waar je je handen op het lichaam legt, of zelfs met het vinden van de werkelijke oorzaak van het probleem. Een hoogsensitief persoon bijvoorbeeld heeft van nature hoog ontwikkelde intuïtieve vermogens en voelt emoties, stemmingen en pijn vaak sneller aan. Het is bij het inzetten van je intuïtie wel belangrijk dat je er écht naar luistert en dus afstemt op je innerlijk, op wat je hart je vertelt. De stilte in je hart vertelt je vaak meer dan alle stemmen om je heen!

Intenties en Reiki

Daarbij is het tevens belangrijk om de juiste intenties in te zetten. Dit zijn korte zinnetjes die een positief voornemen bevatten. Bijvoorbeeld “Vandaag wordt een leuke dag”. Als je daar zelf ook echt in gelooft, dan zul je aan het einde van je dag kunnen beamen dat dit voornemen is uitgekomen. Wat je aantrekt, krijg je terug! Wanneer je Reiki toepast met een positieve intentie, vanuit je hart, dan kan er eigenlijk niets misgaan. De basis van Reiki bestaat uit vijf principes, die samen met een positieve intentie helpen om Reiki in je leven te gaan integreren. Beginnen met Reiki? Begin je dag dan eens met het uitspreken (hardop of in je hoofd) van de vijf Reiki-principes. Als je dit een poosje volhoudt, zul je merken dat je een stuk lichter, meer ontspannen en daarmee gezonder wordt.

Dit zijn ze:

  • Vandaag maak ik mij niet boos en erger ik me niet
  • Vandaag maak ik me geen zorgen
  • Ik ben dankbaar voor alles wat vandaag op mijn pad komt
  • Bij alles wat ik vandaag doe, ben ik toegewijd
  • Ik ben liefdevol en vriendelijk tegen alles en iedereen

Of je er nu wel of niet in ‘gelooft’, die levensenergie is er gewoon en daarom maakt alles en iedereen er, al dan niet bewust, gebruik van. Probeer het gewoon eens: heb je ergens een ongemakkelijk gevoel, leg je handen dan op die plek, open je hart, luister, en zet een positieve intentie in. Je zult merken dat je je echt beter gaat voelen. Reiki werkt altijd!

Leertip: wil je zelf ook Reik leren? Je bent van harte welkom bij een gratis proefles van ZoMa Opleidingen.
Onze Reiki-cursussen zijn toegankelijk, liefdevol en helpen je om je intuïtie te versterken, zodat je vanuit je hart zelf Reiki kunt geven aan mensen met een hulpvraag of puur ter ontspanning.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.