Shine your light dag 1

Dag 1: begrijpen wie je bent

Om te stralen en in je kracht te staan, moet je een goede basis hebben en die basis ben jij zelf. Het is daarom zo ontzettend belangrijk dat je jezelf kent, dat je weet wie je bent. Vanuit daar is namelijk alles mogelijk en ligt de wereld voor je open.

Op deze dag wil ik je daarom graag uitleggen wie je bent en je laten kennismaken met de liefde voor jezelf.

Jij bent in essentie een energetisch wezen. Een wezen van liefde en licht. Een entiteit die verbonden is met alles wat er is. Jij bent verbonden met de wereld, met iedereen, met God. Jij bent verbonden vanuit jouw essentie met alle energie die er is op deze aarde en daarbuiten.
Die hele energetische wereld kan niet zonder jou, jij hoort er onlosmakelijk bij en daarom kan jouw essentie ook nooit verdwijnen. Jij blijft altijd bestaan, want we hebben jouw kern nodig. Jij hoort erbij.

Vanuit dit energetische wezen, dat wij de ziel noemen, is ons karakter gevormd. Uit deze ziel komen onze talenten, eigenschappen en onze intuïtie voort.

Dat is de basis van wie jij bent.

Waarom kun je daar nu niet bij?

Misschien voel je ergens in jezelf wel dat het klopt wat je net gelezen hebt, maar kun je er niet bij komen. Dat is heel logisch, aangezien we van de maatschappij en onze ouders geleerd hebben dat dit niet is hoe het op aarde werkt.

Je hebt geleerd te gedragen naar de normen en waarden die hier gelden. Je hebt geleerd dat je emoties belangrijk zijn, maar je hoeft er niet te veel aandacht aan te besteden.

Je intuïtie is helemaal een lastig verhaal. Dit gevoel wat rechtstreeks uit je ziel komt, heeft haast geen ruimte in het hier en nu. Terwijl dit zo dichtbij wie jij bent is. Dit komt uit jou kern, uit jou zelf.
Met de oefening bij deze les wil ik je graag inzicht geven in wie jij bent. Je laten kennismaken met jezelf en je intuïtie. Juist zodat je vanuit daar verder kunt.

Zoek een rustig plekje op en ga comfortabel zitten. Zet het alarm op je mobiel op 20 minuten en zet deze vervolgens op stil.
Leg een van je handen op je buik en sluit je ogen. Adem naar je hand toe en ga op zoek naar waar jij het centrum van je Zijn voelt. Waar jij voelt waar je ziel in je lichaam leeft. Maak hier vanuit je geest maar contact mee en vraag of je een keer je intuïtie mag voelen of mag horen.
Neem vervolgens een pen en papier bij je en schrijf op hoe jij je intuïtie voelt en/of klinkt.