Shine your light dag 5

dag 5: Rust in je leven creëren

Nu je op een rustige manier meer weet over wat je dwars zit in je eigen leven is het tijd om een paar dingen te veranderen.

Besef goed dat je niet alles in een keer hoeft te veranderen. Misschien zijn er wel verschrikkelijk veel dingen die je nu liever anders ziet. Het lijkt bijna wel een hele hoge berg. Je hoeft niet alles nu hier gelijk op zijn kop te zetten. Je hoeft niet alles gelijk te veranderen. Zet kleine haalbare stapjes die goed voelen. Dat is meer dan genoeg.

Dus breek de dingen op in kleine hapjes en werk daarmee, dan kom je er vanzelf. Wees mild en geduldig, dan komt alles goed.

Kleine hapjes die je wel gelijk mag gaan toepassen

Er zijn een aantal kleine dingetjes die ik je aanraad om wel gelijk te gaan nemen. Kleine stapjes die je nu wel mag gaan zetten. Juist omdat deze veel meer rust in je leven gaan creëren. Ze geven jou de ruimte om te gaan stralen.

De allerbelangrijkste hiervan is dat je vanaf nu elke week tijd hebt om aan jouw missie en met jouw talenten te gaan werken. Plan hier letterlijk elke week tijd voor in. Een uur is voldoende.

Dit mag een uur zijn waarin je gaat mediteren, of onderzoek gaat doen naar geschikte opleidingen. Dit mag ook een uur zijn waarin je een business plan gaat schrijven of gaat onderzoeken hoe jij je missie toepasbaar gaat maken. Misschien ga jij in dit uur alvast mensen helpen om alvast te oefenen. Het maakt niet uit, maar geef jezelf een uur per week. Dat geeft je al veel meer rust en heel veel goede energie.

Daarnaast zou ik graag zien dat je elke maand iets voor jezelf gaat doen. Elke maand iets leuks, iets waarvan je ontspant. Of je nu naar het bos te gaat, naar het strand of uit eten gaat. Gun jezelf dit, dat creëert rust.

Werk voor de rest aan die dingen die je niet fijn vind in je leven

Zet die kleine stapjes ook echt en werk die blokkades uit je leven, die je gisteren ontdekt hebt, weg.

Neem bijvoorbeeld langzaam afstand van die mensen die je energie kosten.
Geef je behoeftes beter aan in je relatie, geef je grenzen aan.
Besef dat de angsten van je ouders, niet jouw angsten zijn en laat ze steeds meer los.
Ga op zoek naar ander werk of een betere positie en doe wat nodig is om dit te bereiken. Maak misschien van je missie je werk (Yesss).