Sluit jezelf niet op. Wees kwetsbaar en maak fouten

Posted on
sluit jezelf niet op

sluit jezelf niet opSluit jezelf niet op. Het is zo makkelijk om jezelf keer op keer dingen te verwijten. Het is zo makkelijk om je sterk voor te doen en te liegen over hoe jij je voelt. Het is zo makkelijk om jezelf op te sluiten
Het is niet makkelijk om je zelf te vergeven voor de fouten die je maakt. Het is niet makkelijk om je kwetsbaar op te stellen en eerlijk te zijn over je wensen, behoeftes en ideeën. En het is al helemaal niet makkelijk om uit te komen voor de dingen waar je echt goed in bent.

“Doe maar gewoon, dan ben je al gek genoeg.” Dat zinnetje zegt al genoeg. Een zinnetje die zoveel mensen te horen hebben gekregen. Verberg jezelf maar en laat niet zien dat het niet goed gaat, maar ook niet dat het wel goed gaat. Blijf maar gewoon gemiddeld, stabiel en neutraal en verstop jezelf.
Fouten maken is uit den boze, want dan vallen we op. Kwetsbaar zijn is een teken van zwakte. Zoek maar afleiding en sta er niet te veel bij stil.

Hoe krankzinnig is dit eigenlijk? Dat het normaal is om jezelf te verbergen. Dat je niet mag zijn wie je bent, dat je niet jezelf mag zijn. Je sluit jezelf op. Er is geen uitweg en moet vechten tegen alles in jezelf.

Sluit jezelf niet op. Neem alsjeblieft, hier en nu het besluit, dat je dit gaat stoppen. Neem alsjeblieft het besluit dat je je jezelf niet langer opsluit. Laat jezelf Zijn. Wees kwetsbaar en maak fouten. Vergeef jezelf en wees liefdevol naar jezelf. Wees alsjeblieft een stuiterbal. Jij Leeft! En een levend wezen is in beweging. Die mag alle kanten op gaan. Pas als je dood bent, dan mag je lichaam stil staan en mag de uitdrukking op je gezicht neutraal zijn. Niet Nu, nu leef jij.

Sluit jezelf niet op, maar ga voor jezelf, je missie en je passie. Jij mag er zijn, je mag fouten maken en je mag kwetsbaar zijn.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.