Waar leg je hand neer tijdens het mediteren?

Posted on
plek hand mediteren

Als je aan het mediteren bent, waar leg je dan je handen neer? Dit klinkt misschien als een simpele vraag, maar het is wel een hele leuke vraag om over na te denken. Waar je handen neerlegt, doet namelijk ook iets met je energiestroom.

Je handpalmen naar beneden of naar boven?

Laten we eerst eens kijken naar wat het doet als je hand met je handpalm naar beneden toe neerlegt.
Bijvoorbeeld op schoot of naast je.
Hiermee sluit je eigenlijk de energie van je handchakra’s af. Als je je handen zo op schoot neerlegt, dan stroomt je energie weer terug naar jezelf toe. Je blijft zo heel dichtbij jezelf.
Als je ze naast je legt, werkt dat ook ligt grondend. Vooral als je ook daadwerkelijk op de grond zit.

Als je je handpalmen naar boven richt, verbindt jouw energie zich (via je handchakra’s) met de energie om je heen. Je verbindt je zo ook makkelijker met de energie van het universum, van de spirit.
Je stelt jezelf zo als het ware meer open om informatie en inzichten van de energetische wereld te ontvangen én om er energie van te ontvangen.
Ook het loslaten van energie, het afvoeren ervan gaat zo vaak makkelijker.
Alhoewel dat ook goed kan als je je handpalmen naar de grond toe richt.

Een hand op je lichaam

Als je vervolgens een hand of beide handen ergens op je lichaam neerlegt, dan stuur je daar als het ware je eigen energie naartoe.
Hier kun je dus hele leuke (en helende) dingen mee doen, als je hier bewuster bij stil gaat staan.

Een hand op je hart

Als je bijvoorbeeld iets wilt doen met zelfliefde of met verbindingen helen, dan helpt het als je energie vooral van en naar je hart(chakra) stroomt.
Dan is dus helpend om een hand op je hart te leggen.

Een hand op je hoofd

Wil je liever mediteren met je mind en daar iets moois mee doen, dan helpt het om een comfortabele houding op te zoeken waarbij je je handen op je hoofd kunt leggen.
Als je daarbij juist boodschappen wilt channelen, kun je je handen ook bij je derde oog chakra of kruinchakra leggen.

Een hand op je (onder)buik

Als je iets goeds wilt doen voor je basis en je wortels, dan is het fijn om een hand op je onderbuik te leggen.
Dat is ook een fijne plek als je mediteert om dichter bij je eigen kern te komen en je je meer veilig en geborgen wilt voelen.

Een hand op je schouders of bij je maag

Als je jezelf juist extra wil steunen en aanmoedigen, dan is het fijn als je energie naar je schouders toegaat, als je een hand op je eigen schouder neerlegt. Dat is een erkenning van wie je bent.
En, het helpt bij het loslaten van de lasten die je op schouders draagt. De lasten die niet van jou zijn en je niet meer mee wil sjouwen.

Als je een hand net wat boven je navel legt, dan zit je ter hoogte van je zonnevlecht. Dit chakra is verbonden met je zelfvertrouwen.
Wanneer je hier een hand neerlegt, brengt daar dus extra energie naartoe. Dat is fijn als je iets helends wilt doen op het gebied van twijfels en onzekerheid.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.