Waarom zegt mijn dochter dat ze haar vader haat? [Vrijdag Vragendag]

Posted on
waarom zegt mijn dochter dat ze haar vader haat

Hoi Scarlet, waarom zegt mijn dochter dat ze haar vader haat?
Ik hoorde via mijn vriendin dat je via Facebook vragen beantwoordt. Ik heb een vraag over mijn dochtertje van 6 jaar oud. Hoop dat je mij kunt helpen. Zij geeft aan dat zij haar vader haat en stom vindt, eigenlijk al sinds dat ze klein is. Soms weet ik niet zo goed hoe ik hiermee om moet gaan, zit tussen 2 vuren in. Ik ben zelf best spiritueel en mijn gevoel zegt, dat het voor haar niet goed is om naar haar vader te gaan, ze heeft niets met hem. Hij is volgens mij heel lief voor haar, maar in mijn buik heeft zij al het nodige meegemaakt. Ben heel benieuwd wat jij voelt en of je tips voor ons hebt!
Liefs van mij.

Waarom zegt mijn dochter dat ze haar vader haat? Scarlet’s Antwoord

Hey lieve jij,

Dank je wel voor je vraag.
Het voelt voor mij alsof haar vader wel gek op haar is en daar niet echt het probleem zit. Het voelt namelijk meer alsof ze iets boos is om wat ze meegemaakt heeft in je buik en haar vader daar de schuld van geeft.
Daarbij voelt het ook alsof ze al een leven hiervoor samen hebben gedeeld en dat daar zeker het een en ander voorgevallen is. Heftige ruzies en meer.

Het beste is natuurlijk om proberen te achterhalen waarom ze haar vader stom vindt en haat. Begin simpel: heeft het met regels die hij stelt te maken? Verveeld ze zich bij hem? Doet hij wel eens gemeen tegen haar? Doet hij haar pijn? Weet ze niet waarom ze hem haat? (Dit laatste wijst dan natuurlijk op wat ik hierboven omschreef).
Als je daarop uitkomt, is het belangrijk dat ze het gaat uiten. Nu zegt ze het alleen, maar het komt niet los. Misschien kun je daar een mooie kindermeditatie met haar voor doen.
Daarbij kun je haar natuurlijk positieve dingen aan haar papa laten benoemen en dat vaker herhalen. Kinderen zijn gelukkig vaak nog makkelijker met emoties en kunnen door zulke dingen ook wat meer switchen.
Of ze weet dan ineens te bewoorden wat ze nu precies niet leuk vindt, dan kun je daar weer verder mee.

Het enige wat ik wel verplicht ben om te vragen is of je zeker weet dat hij haar niks aandoet. Niet dat ik het gevoel heb, maar als het om kinderen gaat, wil ik dat altijd even vragen.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.