Zoek het antwoord in jezelf: gebruik je intuïtie

Posted on
zoek het antwoord in jezelf

zoek het antwoord in jezelfZoek het antwoord in jezelf. Dat is het allerbelangrijkste advies wat ik vaak wil geven. Je leven is niet zoals het is door de dingen en mensen buiten jezelf. Jouw leven is zoals die is door jou.

Niet altijd omdat jij het zo gewild hebt of zo gecreëerd hebt, maar misschien wel omdat jij de dingen hebt laten gebeuren.
Ik wil je hier niet mee confronteren of pijn doen, maar ik wil je hier wel bewust van maken en je uitnodigen de antwoorden in jezelf te zoeken.

De kans is namelijk heel groot dat je jezelf hier voorheen niet altijd bewust van was. Je stond er niet altijd bij stil dat je zelf ook nog iets kon doen. Vaak als iets ons overvalt, vervallen we in het denken buiten onszelf. Hierdoor kunnen we niet meer bij onze eigen krachten en mogelijkheden.

Vaak is dit lastig om onder ogen te zien, omdat we dan het gevoel krijgen dat we dingen fout hebben gedaan en dat kan pijn doen, maar je hebt geen fouten gemaakt. Je hebt op dat moment gedaan wat voor toen het beste was.
Laat dit zoveel mogelijk los, zodat je juist ruimte maak om bij jezelf en je intuïtie te kunnen.
Zoek het antwoord in jezelf.

Gebruik je intuïtie om bewust te blijven en te voelen wat je kunt doen

Gelukkig heb je altijd een wijze raadsheer/raadsvrouw tot je beschikking in jezelf: je intuïtie. Dit voorgevoel of onderbuikgevoel geeft antwoord op de vragen die je stelt aan jezelf en kan je helpen bewust te blijven van de dingen waar je op moet letten.
Als jij met mildheid en ruimte naar jezelf kunt kijken door bijvoorbeeld te mediteren of door een dagboek te schrijven, kun je die ruimte creëren en geef je ruimte aan die fluisterende stem van je intuïtie.
Hoe leger je hoofd en hoe meer gefocust je bent op die stem, hoe beter je het zal gaan en hoe duidelijk je hem kunt horen.
Je kunt dan juist vragen stellen aan die stem, vragen waarvan je het antwoord in jezelf wilt zoeken.

Wil je hier net wat meer hulp bij? Kijk dan even bij de Visioen Meditatie.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.