De 7 aartsengelen: dit zijn ze en zo kun je deze engelen aanroepen

Posted on
de aartsengelen

Als we het over de 7 aartsengelen hebben, dan hebben we het bijna altijd over de engelen Chamuël, Gabriël, Jophiël, Michaël, Raphaël, Uriël en Zadkiël.

In de visie waar vanuit ik werk zijn deze engelen (en nog heel veel meer engelen) de docenten van onze levensschool.
Waar een beschermengel of gids er voor jou alleen is en er is om jou als een energetische mentor te begeleiden, zijn de engelen er om grote groepen mensen te begeleiden.
Iedere engel heeft daarbij zijn eigen vakgebied. Net als de docenten op een middelbare school.
Maar, dat wil niet zeggen dat de aartsengelen niks anders kunnen dan werken binnen hun vakgebied. Een docent Frans kan namelijk net zo goed ook goed zijn in Wiskunde.

Daarom is het belangrijkste is in het werken met engelen, dat je werkt met de engelen waar jij je het meest verbonden mee voelt.
Volg wat goed voelt voor jou, wat bij jou past. Dan werkt de energie ook het beste voor je.

De 7 aartsengelen en hun werkgebieden

Chamuël

Chamuël is de aartsengel die je helpt te zien wat je eigenlijk niet kunt zien. Hij helpt je de wereld te kijken vanuit een ander perspectief en alles in het grotere geheel te plaatsen. Hij helpt je te zien wat er is en te vinden wat je zoekt.

Gabriël

Deze aartsengel wil de kracht van God en onze eigen kracht wakker maken en bereikbaar maken voor ons. Hij/zij wil dat we deze kracht gaan voelen. Vanuit die kracht kom je namelijk los van alles waar je nu in vastloopt.

Jophiël

De aartsengel Jophiël is een pure rustbrenger. Ze is een reiniger en ze heeft een sterke kalmerende en helende energie.
Ze is dan ook heel krachtig in het rust brengen in je hoofd en gedachtes. Zij helpt je om los te laten wat spanning veroorzaakt. Dat kunnen mensen zijn, verplichtingen zijn, maar ook twijfels en overtuigingen.

Michaël

Een van de voornaamste liefdevolle bezigheden van deze engel is het beschermen van mensen die om zijn hulp vragen. Deze bescherming is een van de sterkste energetische beschermingen die je kunt ontvangen.

Raphaël

De aartsengel Raphaël of Rafaël is de engel van de helende energie. Hij helpt ons met zijn energie niet alleen maar met lichamelijke uitdagingen, maar ook met beperkende overtuigingen en emoties die vastzitten.

Uriël

Uriël wil je duidelijk maken dat je zelf de schepper bent van je eigen leven. Hierbij wijst deze engel vaak op het Goddelijk licht wat ook in jou leeft.
Je hebt de kracht in je om jouw eigen leven vorm te geven en zelfs dingen te manifesteren.

Zadkiël

De aartsengel Zadkiël is de engel die je komt helpen in elke situatie in je leven. Ze geeft je namelijk inzicht en helderheid. Ze zorgt ervoor dat je het overzicht terugkrijgt en alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Daarnaast helpt ze je negatieve gedachtes en energie los te laten, zodat je weer verder komt.

Een aartsengel aanroepen

Probeer het aanroepen van engelen niet te ingewikkeld voor jezelf te maken.
Volg ook hierin juist wat voor jou natuurlijk en goed voelt. Wat liefdevol voelt.
Dat werkt namelijk altijd het beste, ongeacht of het volgens anderen ‘de juiste’ manier is of niet.

Zo is een momentje nemen om te bidden of in gedachten de aartsengelen aan te spreken en om hulp te vragen al gewoon goed.

Mijn persoonlijke aanpak

Wat bij mij daar vaak bij helpt is om het zo te verwoorden dat ik de verantwoordelijkheid en aardse actie bij mezelf houdt.
Dat schept voor mij een sterkere verbinding tussen het aardse en het energetische.

In plaats van te vragen of de aartsengel Raphaël de belemmerende overtuiging dat ik niet goed genoeg ben wil helen, vraag ik deze engel om mij hierbij te helpen.
Ik vraag dan: ‘wil je me helpen bij het helen van de overtuiging dat ik niet goed genoeg ben.’
Ik zeg als het ware dat ik het ga helen en dat ik daar graag ondersteuning bij ontvang.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

1 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.