Waarom het goed is om je soms alleen te voelen en hoe onze sisterhood zo groeit

Posted on
alleen zijn en sisterhood

Het is voor veel mensen moeilijk om alleen te zijn. Net als dat het voor veel mensen moeilijk is om even iets minder lekker in je vel te zitten. We hebben het idee dat we altijd maar sociaal moeten zijn, ons blij en gelukkig moeten voelen. Als we de vraag krijgen “Hoe gaat het met je?” verwachten we dan ook minstens dat het antwoord hierop is: “Goed!”

Maar het is dus helemaal niet erg wanneer dat niet altijd zo is. Sterker nog, je ziel groeit als je af en toe alleen bent, als je af en toe het licht aan het einde van de tunnel niet ziet, als je na het donker verlangt naar licht. Spirituele ontwikkeling zorgt voor groei en verbinding ervaar je ook als je alleen bent. Misschien juist wel op de momenten dat je de verbinding helemaal niet voelt! Want juist als je iets een tijdje mist, zoals pure liefde, ga je het meer waarderen. Je weet wat er is door wat er niet is. Dit werkt door heel veel levens heen en verbindt ze zo met elkaar. En onze ziel weet precies wat we in dit leven nodig hebben. Hoe magisch is dat!

Is er een groter plan?

Lichtwerkers hebben een oude ziel, een ziel met een rugzakje. Door al deze ervaringen, de leuke en de minder leuke, is je ziel gegroeid. Bij een volgend leven willen we ook weer graag beide kanten van de medaille zien. Heeft onze ziel er misschien dus bewust voor gekozen om naast in het licht ook af en toe in het donker te zijn? Is dit een groter plan waar wij als mens geen weet van hebben? Wanneer je hierop vertrouwt, hoef je minder bang te zijn voor de pijn, de angst en het verdriet. Want het was bedoeld dat het zo zou gaan, zodat je kon zien welke dieperliggende laag erachter verscholen ligt. De liefde die we bijvoorbeeld missen wordt zo nog krachtiger en wordt juist in het licht gezet. En wanneer je dit licht ziet, ga je je ook weer lichter voelen. Je licht groeit. Het was niet voor niets. Wanneer je denkt dat het niet donkerder kan worden, wordt het juist weer licht.

Iedere lichtwerker herkent deze intense, zware pijn. Dat geldt ook voor de pijn van het alleen zijn. Als lichte ziel alleen zijn in een aardse wereld. Anders zijn dan je onbewuste omgeving. Dat kost veel energie. Als lichte ziel heb je daarom genoeg slaap, rust en een liefdevolle omgeving nodig. Gelukkig vindt er in de wereld een transformatie plaats naar een nieuw bewustzijn, naar de Nieuwe Tijd. En kan een lichte ziel eindelijk zijn wie hij wil zijn. Natuurlijk vindt deze transformatie niet in een vloek en een zucht plaats. Ook dit plan heeft tijd nodig. Stap voor stap. Ook in volgende levens kunnen we nog heel wat moois doen om daar te komen waar we voor zijn gekomen.

Samen staan we sterk

Voor vrouwelijke lichtwerkers is de sisterhood bijzonder waardevol. Het was vroeger zo gewoon en gelukkig mag het er nu ook weer zijn op aarde. Je hebt hier niets voor nodig. Hier zijn is al genoeg. Je hebt namelijk genoeg ervaring met intense, harmonieuze liefde, met eerdere sisterhoods waarin vrouwen elkaar hielpen te groeien. Herinner jij het je nog? Het verlangen om je met gelijkgestemde vrouwen te verbinden? Misschien heb je het al vaker geprobeerd en liep dit toch anders dan je hoopte? Dat heeft ook een reden. Want we moeten eerst voelen hoe het is om alleen te zijn en hier tevreden mee te zijn. En ontdekken dat we zelfstandig krachtig genoeg zijn. Pas als je dat kunt, kun je samen krachtig zijn. Daarmee verlichten we de wereld om ons heen en voorzien we anderen van nieuwe energie. Doe je mee? www.levenveranderen.nl

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

2 Reactie(s)

 1. Kim says:

  Mooi artikel, bedankt ook dat jullie hier aandacht aangeven. Zou ik ook mogen vragen hoe je het dan moet zien ‘Hier zijn is al voldoende’? Is bijvoorbeeld moederschap, schrijfster worden (ik noem maar iets) dan uitgesloten, niet toegankelijk omdat je alleen moet zijn? Hoe kan je het het moeten zijn dan het beste interpreteren? En tot hoever gaat het alleen zijn? Ik zelf vind het moeilijk om alleen te zijn in deze beangstigende wereld (ik woon alleen). Het lijkt voor mij een eindeloze opgaaf hier gelukkig mee te zijn.

  1. Wendy van de Wijdeven says:

   Lieve Kim,
   Bedankt voor je bericht.
   In het hier en nu leven is voldoende niet in het verleden en niet in de toekomst. Probeer te accepteren hoe het nu is. En voel dan de rust….. laat de negatieve gevoelens en overtuigingen los. Doe waar je blij van word als je graag wilt schrijven start er vandaag nog mee , alles is goed. Krijg weer energie van je nieuwe uitdagingen!
   En ontdek wie je echt bent en dat je alleen ook de kracht hebt om gelukkig te zijn. Kom in je gevoel, dan veranderd je energie en komen de juiste mensen op je pad.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.