Alles wat je doet heeft gevolgen

Posted on
acties en gevolgen

acties en gevolgenHet rimpeleffect: alles wat je doet heeft gevolgen en niet alleen directe gevolgen, maar ook indirecte gevolgen die daarop volgen.

Zie het als een druppel die je in een emmer vol water laat vallen. Er ontstaan golven. Niet eentje, maar meerdere. Vervolgens botsen die golven tegen de randen van de emmer aan en komen daarom terug. Hierdoor botsen de golven tegen elkaar, maar ook weer tegen de plek  aan waar ze zijn ontstaan.

Je acties hebben gevolgen, niet alleen voor de omgeving, maar ook weer voor jezelf.

Hoe weet je dan welke acties de juiste gevolgen opleveren?

Dat kan alleen als je een doel voor ogen hebt. Iets wat je wilt bereiken. Wat wil jij bereiken in je leven?

Als je dat weet kun je jezelf met enige regelmaat, als je twijfelt of je iets moet doen, de volgende vraag stellen: “brengt dit mij dichter bij mijn doel” of “helpt dit mij tijdens mijn reis naar mijn doel toe?”
Als het antwoord “ja” is, is de kans meer dan 90% dat alle gevolgen die jou actie heeft jouw doel ondersteunt.
Het enige waar het dan nog vervelende gevolgen op kan leveren, is als je mensen in je omgeving hebt die jouw doel niet steunen en daardoor de gevolgen van jouw acties als vervelend ervaren en jou daar vervolgens door verlaten.
De vraag is of dit echt erg is, wil je deze mensen, die jou niet steunen, eigenlijk wel in je leven hebben? Natuurlijk mag je verdrietig zijn als je ze verliest, maar horen ze wel in jouw leven te zijn?

Neem bijvoorbeeld de volgende situatie in je hoofd:
Je wilt een eigen praktijk beginnen, maar moet ook nog je kosten kunnen betalen. Is het dan verstandig om bij dat ene bedrijf te gaan werken?
Als je met dat werk je kosten kunt betalen, is de kans groot dat het antwoord op deze vraag ‘ja’ is. Deze baan helpt jou weldegelijk op je reis naar je eigen praktijk toe. Het kost je misschien wel tijd, die je liever in het opzetten ervan zou besteden, maar als je je kosten niet kunt betalen, zet je jezelf onder druk en kun je niet meer je praktijk vanuit je hart met alle rust opzetten.

Gebruik je intuïtie

Daarnaast heb je nog een ander hulpmiddel wat je heel goed in kunt zetten: jouw intuïtie.
Deze geeft jou het onderbuik gevoel om je te waarschuwen voor gevolgen die je bewust nog niet helemaal kunt overzien.
Vertrouw hierop en je geeft jezelf weer 8% extra zekerheid.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.