Angst om op vakantie te gaan [Vrijdag Vragendag]

Posted on
angst om op vakantie te gaan

angst om op vakantie te gaanHallo Scarlet, ik heb een vraag over angst om op vakantie te gaan.

Wat houdt heimwee in en wat/kan kan iemand er aan doen? Als vakantietijd eraan komt word ik altijd onrustig. Iedereen vraagt waar gaan jullie naar toe? Kids willen ook graag weg liefst naar buitenland. Als ik daar aan denk, voel ik al paniek van binnen.

Angst om op vakantie te gaan. Scarlet’s antwoord

Dank je wel voor je vraag over angst om op vakantie te gaan.

Deze angst kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is niet goed gegrond/geaard zijn, maar het voelt alsof dat bij jou niet het geval is.
Het gaat bij jou meer om een gevoel van veiligheid, veilig zijn. De vraag is dan waar ben je bang voor?
Ben je bang dat je bijvoorbeeld lastig gevallen gaat worden? Dat iemand wat overkomt?
Is het een angst, omdat je iets in het verleden hebt meegemaakt toen je op vakantie ging? Of kun je helemaal niet bij de angst.

Als je helemaal niet bij de angst kunt, is de kans groot dat het met een vorig leven te maken heeft gehad. Dat daar iets is gebeurt tijdens het reizen.
Als je dan nu op vakantie gaat en daaraan denkt, kan dat het gevoel van toen triggeren en dus die heimwee veroorzaken.

De makkelijkste manier om hiermee aan de slag te gaan is te onderzoeken welke van deze angsten eraan ten grondslag ligt. Dit kun je doen met een regressie meditatie of misschien zelfs regressietherapie.
Dan kunnen ook herinneringen uit dit leven naar voren komen waar je je eerst niet bewust van was. Dat maakt het alleen maar duidelijker en helderder waar je het moet zoeken.

Als je dat stuk kunt verwerken, die angst voor iets of die angst door iets uit dit leven of uit een vorig leven, dan kom je ook van je angst af.

Als je van edelstenen houdt, zou mookaiet of hematiet je hierbij kunnen helpen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.