Meer van jezelf houden: 2 tips

Posted on
meer van jezelf houden

meer van jezelf houdenMeer van jezelf houden. Van jezelf houden is van essentieel belang om je thuis te voelen en veilig te voelen. Het is nodig om zelfverzekerd te zijn en ook om je gelukkig en goed te voelen.

Als je van jezelf houdt, kun je beter je grenzen aangeven en kom je uit bij je kracht. Als je van jezelf houdt, kun je jouw intuïtie beter horen en vind je sneller innerlijke rust.

Er zijn dus genoeg redenen om van jezelf te willen houden, maar ik kan je ook vertellen dat er meer dan genoeg redenen zijn om van jezelf te houden.
Jij bent namelijk een fantastisch mooi mens, met een waanzinnige ziel die beschikt over zoveel waardevolle talenten, eigenschappen en wijsheden.

Meer van jezelf houden: je hoeft niks te bewijzen

Jij bent gewoon goed zoals je bent. Je hoeft niks te bewijzen. Op school leren we vaak dat we ons moeten bewijzen, we moeten presteren, hoge cijfers halen.  Dit nemen we tot ons en maken we onze realiteit.
Als je dan nog eens aanleg hebt tot perfectionisme, kan dat ervoor zorgen dat je altijd het gevoel hebt dat je iets te bewijzen hebt, dat je nog beter moet presteren, grotere dingen moet bereiken. Dit kan ook leiden tot het gevoel dat je nooit goed genoeg bent.

Als je dit beseft, tot je neemt en die blokkade voelt in je systeem, is het tijd om dit los te laten. Je hoeft niks te bewijzen. Zeg het maar hard op: ‘ik hoef niks te bewijzen!’
Het liefst heb ik zelfs dat je het van de daken schreeuwt, maar als je dat niet doet, zorg er dan voor dat je het heel vaak zegt tegen jezelf in je hoofd.

En iedere keer dat je die perfectionistische drang of die druk om jezelf te bewijzen op voelt komen, ga je er tegen in. Dan zeg je weer: ‘ik hoef mezelf niet te bewijzen’ ‘ik hoef niks te bewijzen!’

Zie jezelf zoals je bent, niet zoals je wilt zijn

“ik wil nog dunner zijn”, “ik moet nog  liever zijn”, “ik wil meer op haar lijken”. Ik hoor dagelijks zo veel van dit soort zinnen voorbij komen, dat ik er eng van word.
Niet omdat ik er niet achter sta dat je het beste uit jezelf mag halen en iedere keer jezelf nog iets verder mag ontwikkelen, maar omdat dit soort zinnen en wensen je zelfbeeld veranderen.

Als jij nog dunner wilt zijn en dat keer op keer denkt en wenst, zie je niet hoe je er nu al uitziet. Zelfs als je overgewicht hebt.
Je creëert namelijk in je hoofd een veel dikkere versie van jezelf en ziet jezelf ook niet meer.
Dan wordt het ook heel lastig om te werken met hoe je nu bent. Dan wordt zelfs afvallen heel lastig…

Stop dus met wensen en kijk eens echt naar jezelf. Oprecht zonder jezelf af te vallen en te beoordelen.
Als je dat kunt, dan kun je jezelf gaan accepteren en meer van jezelf houden.
En vanuit die zelfliefde kun je wel het beste halen uit jezelf en jezelf veranderen. Afvallen wordt dan gelijk een stuk makkelijker.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.