Bach bloesems bij rouw: deze remedies kunnen je steun bieden.

Posted on
bach bloesems bij rouw

Velen van ons hebben in hun leven een verlies geleden dat een spoor in ons hart heeft achtergelaten. Dit is niet vreemd of gek, zeker niet als je hooggevoelig bent. Als het echter te veel wordt om te dragen, kan het fijn zijn om er ondersteuning bij te ontvangen. Bijvoorbeeld van een van deze bach bloesem remedies.

Misschien was jouw verlies het verlies van een baan, een huwelijk, een liefde of een geliefde.
Bij elk verlies dat we meemaken komen altijd veel emoties naar boven en die mogen er zijn.

Hoe ik mijn verlies ervaren heb

Mijn verlies gebeurde drie maanden geleden, toen ik mijn geliefde vader verloor. Hij overleed en ik werd overmand door verdriet en een scala aan emoties, waaronder verdriet, schuldgevoel, teleurstelling en ook vastberadenheid. Maar ik voelde ook vrede in zijn besluit om zijn uitgeputte lichaam te verlaten en een ander pad te volgen dat gevuld is met warm licht en energie.

In mijn proces om vrede te kunnen voelen, rezen ook veel vragen: is dit hoe het voelt om in rouw te zijn? Is deze leegte wat wij afstand noemen?
En wat kan ik doen zodat mijn emoties kunnen stromen in dit proces?

Ondersteuning ontvangen kan zo fijn zijn

Als Natuurgeneeskundige was mijn eerste ingeving om deze antwoorden te zoeken met behulp van Bachbloesemremedies.
In mijn praktijk opende ik daarom mijn doos vol remedies, ik zag die flesjes gevuld met bloemenenergie en ik bereidde de remedies voor voor mijn kinderen, voor mezelf en ook voor mijn moeder. Bachbloesems waren en zijn voor mij een instrument om mezelf te helpen emoties te laten stromen, ze te herkennen, ze te voelen en ze dan los te laten.

Elke remedie die ik bereidde was anders, omdat ieder van ons verschillende emoties ervaart die opvallen en ons uniek maken.
Iedere Bach bloesem heeft dan ook zijn eigen karakter, net als wij. En door de verschillende remedies samen te laten werken, kan ik iets creëren wat afgestemd is op wat de mensen om mij heen nodig hebben. En wat ik zelf nodig heb.

Bach bloesems bij rouw

In deze blog wil ik met je delen welke Bachbloesems ons kunnen helpen in het proces van Rouw.
Om het gewenste resultaat te bereiken is het altijd goed om een Natuurgeneeskundige te raadplegen die de juiste remedie voor jou en voor jouw innerlijke mens kan bereiden.

Rescue

De eerste remedie die voor iedereen beschikbaar is én die belangrijk is om in huis te hebben, is Rescue.
Dit preparaat is een combinatie die bloesemextracten van vijf bloemen bevat: zonneroosje, bosrank, reuzenbalsemien, kerspruim en vogelmelk.
Deze combinatie helpt ons om evenwicht en rust te vinden in emotionele momenten, die onverwacht zijn.
Dit preparaat is verkrijgbaar als een tinctuur en is geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen en ouderen.
Voor baby’s is het belangrijk om een natuurgeneeskundige te raadplegen.

Kamperfoelie

Kamperfoelie is één van de achtendertig Bachbloesems. Deze remedie helpt ons meer aandacht te besteden aan het heden en het verleden los te laten. Men heeft van vroegere ervaringen geleerd, maar klampt zich er niet meer aan vast.

Walnoot

Deze remedie helpt bij het nemen van die laatste stap en wordt ingezet bij iedereen die in een veranderingsproces zit.

 

Brengt het lezen over de bachbloesems iets bij je te weeg en lijkt het je fijn als ik samen met jou kijk welke jou kunnen ondersteunen in een rouwproces of bij iets anders?
Stel me dan gerust je vraag. Dat kan via deze link.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.