1111 en 111: maak jezelf tot prioriteit in deze fase

Posted on
betekenis 1111 en 111 engelen getal

Het engelen getal 111 nodigt je uit om je aandacht terug naar jezelf te brengen en jezelf weer tot prioriteit te maken. Ook het engelen getal 1111 brengt dezelfde uitnodiging met zich mee.

Als je dit getal tegenkomt geeft het aan dat je weer bewust mag inchecken bij jezelf, wat je wilt en wat je grenzen zijn.
Dit is het moment om voor jezelf te kiezen, want juist door je eigen ding te doen versterk je de connectie met de lichtwezens en engelen om je heen.

De betekenis van 1111: luisteren naar je lichaam

Dit getal kun je ook tegenkomen als je te veel aan het piekeren en aan het malen bent, als uitnodiging om meer los te laten.
Je mag jezelf dan net wat meer afvragen wat je voelt en wat je lichaam je probeert te vertellen.

Het is niet vreemd dat dit getal op je pad komt als je in een fase van vernieuwing zit. Juist dan is goed naar jezelf luisteren extra belangrijk.
Het engelen getal wat echter echt bij transformatie en verandering hoort is het getal 555.

Het krachtdier dat je begeleidt als je vaak 111 tegenkomt: de kolibrie

Het engelengetal 1111 wordt vaak geassocieerd met de energie van de kolibrie als krachtdier. De kolibrie is een razendsnel vogeltje. Klein, maar ook ijzersterk.
Ze herinnert je eraan dat jij ook ontzettend sterk bent. Je mag je eigen kracht niet onderschatten. Je hebt meer in mars dan je zelf denkt.

De kolibrie is dan ook juist een reminder dat je wél heel krachtig bent, maar dat je juist mag kiezen voor rust.
Je mag ervoor kiezen om te genieten en niet mee te gaan met stress, spanning en druk.
Maak jezelf dus tot prioriteit.

Wil je meer lezen over de kolibrie? De volledig spirituele betekenis van dit prachtige vogeltje heb ik in dit artikel uitgewerkt: de betekenis van de kolibrie.

De betekenis van de 1 in numerologie

In numerologie is de 1 het getal van nieuwe beginnen, leiderschap en individualiteit. Als je herhaaldelijk het engelengetal 1111 ziet, kan het een teken zijn dat je een nieuw hoofdstuk in je leven begint.
Het moedigt je dus aan om zelfverzekerd te zijn en je eigen weg te gaan, zonder je te laten beïnvloeden door anderen.

De betekenis van de 1 in de Chinese numerologie en cultuur

In de Chinese numerologie wordt de 1 ook geassocieerd met vernieuwing, maar ook een stukje met eenzaamheid. Met er alleen voor staan.
Toch is het getal 1 in deze cultuur niet direct verbonden met geluk of met ongeluk. De volledige betekenis is afhankelijk met de andere getallen die ervoor of erna komen.

Het getal 1 in de astrologie: de verbinding met de zon

In de astrologie wordt de 1 geassocieerd met de zon. Daarbij is het verbonden met zelfstandigheid, daadkrachtigheid en weten wat je wilt.
Dat is ook verbonden met een warmte en rust, want deze eigenschappen creëren een fijne innerlijke balans en stabiliteit. Die balans creëert ruimte voor liefde en compassie.

Het engelen getal 1111 en het sterrenbeeld ram

Soms wordt het getal 1 ook verbonden met het sterrenbeeld ram. Die link komt waarschijnlijk voort uit de eigenschappen daadkrachtigheid en zelfstandigheid. Die worden namelijk ook vaak met de ram geassocieerd.
Hierdoor heb ik zelf ook het vermoeden dat voor de mensen met het sterrenbeeld ram, het engelen getal 1111 een extra aanmoediging is om deze eigenschappen in te zetten.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.