Blijft je zielsmissie je hele leven hetzelfde?

Posted on
blijft je zielsmissie hetzelfde

Blijft je zielsmissie je hele leven hetzelfde? Het korte antwoord is ja én nee en die dubbelheid maakt het zo interessant om er eens naar te kijken.

Dit is een vraag die ik vaak krijg in de training over je zielsmissie ontdekken en vanuit daar gaan ondernemen (module 1 van de marketing opleiding).
Dat is natuurlijk niet zo gek, want als je een bedrijf creëert rondom je zielsmissie is het wel fijn om zeker te weten dat je zielsmissie niet ineens kan veranderen.

De basis van je zielsmissie verandert niet

De basis van je zielsmissie zal in dit leven niet zomaar veranderen. Als je ziel in dit leven bijvoorbeeld bezig wil zijn met het helpen van mensen bij het ontdekken wat ze gelukkig maakt of wat hun talenten zijn, dan blijft dat je zielsmissie.
Net zoals jij in de kern altijd blijft wie jij bent.

De invulling die je geeft aan je zielsmissie kan wel veranderen

Maar, net als jij ook je fases en processen doormaakt, zo staat ook je zielsmissie niet stil.
Net zoals jij heel veel kunt hebben met schilderen en dat in een andere periode even helemaal zat kunt zijn, zo kan je zielsmissie ook soms meer gericht zijn op het een en daarna weer op het ander.

Zullen we het voorbeeld aanhouden van de zielsmissie anderen helpen ontdekken wat ze gelukkig maakt?
Veranderingen die binnen die zielsmissie kunnen plaatsvinden, kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met een wisseling van de manier waarop je je zielsmissie invulling geeft.
Zo kun je in de ene periode iedere keer gesprekken voeren met de mensen om je heen die gericht zijn op wat ze plezier in het leven geeft.
En vervolgens in de andere periode bezig te zijn met het lezen van een boek over wat mensen nodig hebben om gelukkig te zijn.
De periode erna organiseer je misschien welke leuke activiteiten voor je eigen gezin om ze te laten ontspannen en genieten.

De wisselingen kunnen ook subtieler zijn.
Zo kun je de ene periode heel erg geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en hoe dat je bij jezelf kan brengen (en je zo gelukkig kan maken).
Om vervolgens daarna een hele periode bezig te zijn met voeding en hoe voedingsstoffen doorwerken in de hersenen en zo beïnvloeden hoe je je voelt. In deze periode kun je zelfs helemaal klaar zijn met spiritualiteit.

Deze veranderingen zijn gezond

Dit betekent dus ook dat je zielsmissie niet stilstaat. Het is een bewegend iets dat meebeweegt met jouw andere processen en ontwikkelingen.
Als je vanuit je zielsmissie een bedrijf bouwt hoeft dit ook helemaal geen probleem te zijn. Je zult zelfs merken dat je iedere keer klanten aantrekt die precies passen bij hoe je zielsmissie op dat moment vormgegeven is.

Waar je echter wel op mag letten is dat je geen last hebt van andere valkuilen die je uitputten. Denk aan te streng zijn voor jezelf, te perfectionistisch zijn of vinden dat je nog wel even door kan gaan en je niet zo aan moet stellen.
Als je namelijk uitgeput raakt, kun je (tijdelijk) helemaal klaar zijn met je zielsmissie.
Wat ook nodig is, om jezelf weer op te laden. Maar dit voelt tegelijkertijd helemaal niet fijn. Alsof je in gevecht bent met jezelf.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.