Chinees nieuwjaar 2024: het jaar van de houten draak

Posted on
chinees nieuwjaar 2024

Misschien voel je het al een tijdje aankomen maar we bevinden ons momenteel in een shift naar een nieuw tijdperk. We gaan van 20 jaar aarde energie naar 20 jaar vuur energie, gebaseerd op Chinese astrologie. Een verandering gaat altijd gepaard met wrijving en instabiliteit. Iets moet eerst los getrild worden, wil het kunnen veranderen. Dit is wat we nu zien in de wereld. Uiteindelijk werken we naar een tijd toe waarin passie, plezier, voldoening, betekenis en spiritualiteit centraal staan.

Hoe ga je hiermee om?

Misschien word je wat onrustig van deze overgangsperiode of maak je je zorgen. Het beste is om deze gevoelens gewoon te aanvaarden en mee te bewegen met de energie van transformatie. Kijk wat je zelf wilt veranderen in je leven, voel wat voor jou belangrijk is en waar je blij van wordt. Accepteer weerstand, zet door en volg altijd je hart. Ruim op wat niet in overeenstemming is met waar je naartoe wilt. Zo hou je je eigen energielevel hoog.

Chinees nieuwjaar van 2024: de energie die hierbij hoort

Op 10 februari 2024 is het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Houten Draak. 2024 is hiermee het eerste jaar van het nieuwe tijdperk. De energie verloopt dit jaar snel en is wat uit balans. De uitnodiging is om deze balans in jezelf te vinden, dus plan structureel rust en me-time in.

Voor jou persoonlijk kan 2024 een jaar van groei en vooruitgang worden. In de Chinese astrologie is de mythologische Draak een geliefd teken. De Draak wordt geassocieerd met positieve ontwikkelingen en geluk. Het is een machtige energie. Het Hout-element is een creatieve energie. Het brengt verbeeldingskracht, nieuwe ideeën, leiderschap en persoonlijke groei. Het Hou- element laat ons zien wat mogelijk is als we openstaan voor onze innerlijke wensen en geeft de moed om plannen uit te voeren.

Manifestatiekracht

Dit moment, met het aankomende nieuwe Chinese jaar en de start van het nieuwe tijdperk, is het perfecte moment om zaadjes te planten voor het leven dat jij wilt. Manifesteren betekent dat je op energetisch niveau alvast het pad aanlegt. Je schept zelf de mogelijkheden om je intentie op aards niveau fysiek en tastbaar te maken.

Je creëert zuiverder als je bewust bent van je lichaam en emoties. Naast de uitnodiging om rust in te bouwen, kun je je ook geroepen voelen om de ruis in jezelf op te ruimen. Dus voel wat er in je leeft, weet waar je naartoe wilt en focus hierop. De kunst is om vanuit een gevoel van berusting, vertrouwen, geloof en overgave te manifesteren: je laat ontstaan wat nodig is en wat past bij je wensen in plaats van na te jagen en te forceren.

Ik wens je veel plezier met het jaar van de Houten Draak!

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.