De eerste stap naar bewustzijn

Posted on
de eerste stap naar bewustzijn

de eerste stap naar bewustzijnDe eerste stap naar bewustzijn is ook gelijk de stap met de grootste drempel. Vergelijk het met leren fietsen. Natuurlijk wil je het in keer kunnen, maar je moet nog even je balans leren vinden. Je hebt nog even nodig om te oefenen, dus doe het rustig aan heb heb geduld met jezelf.

De eerste stap naar bewustzijn

De eerste stap naar bewustzijn is weten wat je werkelijk denkt en voelt. Er zijn namelijk zoveel gedachtes en gevoelens die we hebben zonder dat we daar bewust van zijn.
Je kunt wel heerlijk bezig zijn met je spiritualiteit en intuïtie, maar als je dit van jezelf niet weet, is het heel lastig om deze dingen volledig te kunnen omarmen. Je kunt ze namelijk nog lastig onderscheiden van wat sowieso al van jezelf is en normaal voor je is.

Ga dus een bewust opletten wat je denkt en voelt. Observeer je eigen gedachtes, je innerlijk dialoog en de sensaties in je emoties en lichaam. Check ze meerdere keren per dag voor jezelf en zorg er op die manier voor dat je op die manier steeds bewuster wordt. Dat is de eerste stap.

Het is hierbij wel ontzettend belangrijk dat je niet oordeelt over de dingen waar jij je bewust van wordt. Wees lief voor jezelf en blijf geduld hebben.
Deze stap is niet zo makkelijk te zetten. Het is net als leren fietsen, zoals ik al zei. Dit hoeft niet in een keer te lukken. Het gaat erom dat je oefent, er tijd aan besteed en daardoor steeds meer groeit.

Neem de tijd en check dus meerdere keren per dag wat je werkelijk denkt en voelt zonder te oordelen. Begin als je opstaat en een keer als je luncht en natuurlijk bij het avondeten en voor je gaat slapen.
Het kost even tijd en jezelf af te vragen: ‘wat denk ik nu? Wat zeg ik tegen mezelf? Wat voel ik lichamelijk? Wat voel ik emotioneel?’ Natuurlijk zonder te oordelen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.