De grootste fout die je kunt maken in een relatie

Posted on
De grootste fout die je kunt maken in een relatie

De grootste fout die je kunt maken in een relatieDe grootste fout die je kunt maken in een relatie. Natuurlijk zijn er veel dingen die je kunt doen die je relatie minder leuk maken of zelfs beschadigen, maar er is een ding die je relatie echt volledig kapot kan maken (buiten vreemdgaan en geweld om): het niet uitspreken van je behoeftes en je mening.

Een van mijn favoriete uitspraken als mensen mij vertellen over hun relatieproblemen is de volgende: “je leert hoe mensen je behandelen.” vaak gevolgd door: “en als ze het niet eens zijn met wat je ze leert, horen ze niet in je leven.”  Natuurlijk is dit niet altijd even leuk om te horen en dit kan ook zeker hard binnen komen, ook al probeer ik het voorzichtig te brengen, maar het is wel waar en het houdt meer in dan veel mensen denken.

De grootste fout die je kunt maken in een relatie is het niet uitspreken van je behoeftes

Je leert je partner namelijk dus ook hoe hij of zij jou echt gelukkig kan maken. Je leert je partner wat jij nodig hebt en wat je echt niet fijn vindt.

Het vreemde is dat veel mensen dit in de eerste instantie niet aan hun partner willen leren. Zeker spirituele mensen lijken hier veel moeite mee te hebben.
Deze mensen hebben hun behoefte naar begrip namelijk vertaald naar de behoefte om volledig aangevoeld te worden. Ze willen begrepen worden zonder zelf iets uit te hoeven leggen.
Dat gaat alleen niet helemaal. Zelfs een super goed ontwikkelde hooggevoelige partner kan er nog wel eens naast zitten.
En als het goed is wil je ook geen relatie waarin niet gecommuniceerd wordt. Toch?
Leer daarom je eigen behoeftes te herkennen en te erkennen en vraag aan je partner of hij/zij die behoeftes wil vervullen. Vergeet dan niet te zeggen hoe jouw behoeftes het beste vervult kunnen worden. Gooi die onduidelijkheden nou eens overboord en wees eerlijk. Dit is namelijk een vorm van eerlijkheid.

Je partner is niet jouw alleswetende redder. Het is een mens waar jij je leven mee deelt en waar je samen een geheel mee kunt vormen, maar dat kan alleen als je elkaar door en door kent en communiceert. 🙂
Dan voorkom je de grootste fout die je kunt maken in een relatie.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.