De personen in dromen

Posted on
personen in dromen

personen in dromenWie zijn al die personen in dromen? Je komt zoveel ‘mensen’ tegen in de droomwereld en ook zij hebben een betekenis. Zij hebben iets te zeggen over wat er in jou omgaat of wat er in je leven speelt.

Eigenlijk kunnen de mensen die je ziet in je dromen drie dingen zijn: delen van jezelf, mensen uit je leven of overleden mensen.

Personen in dromen: mensen uit je leven

Dit is natuurlijk het allermakkelijkste te vertalen. Meestal gaat het letterlijk over die persoon. Wat de droom over die persoon of de relatie tussen jullie te zeggen heeft, hangt natuurlijk van de rest van de droom af.
Soms gaat het er enkel en alleen al over dat jij iets kunt leren van een bepaalde eigenschap van die persoon.
Of het gaat over de situatie waarin jullie elkaar kennen.

Maak je dus ook niet gelijk druk als je een bijzondere droom hebt gehad waarvan je niet wilt dat de betekenis letterlijk is. Dat is namelijk bij lange na niet altijd het geval.

Overleden mensen

Overleden mensen in je dromen zijn eigenlijk altijd overleden geliefden die gewoon bij je op bezoek komen, je steun komen geven of je iets te zeggen hebben. Dit zijn vaak hele duidelijk dromen waar je dus niet aan hoeft te twijfelen.

Als je helderziend bent, dan kan het wel zijn dat je anderen mensen in je dromen ziet die ook overleden zijn. Dit hoeft helemaal niet erg te zijn. Vaak hebben ze door dat jij ze kan ‘zien’ en maken dus contact met je. Soms om iets kwijt te kunnen en soms om gewoon contact te maken.
Geef hierbij wel je grenzen aan wanneer je wel en niet wilt dat ze dit doen, want het kan best vermoeiend zijn.

Delen van jezelf

Ken je de mensen uit je dromen niet? Dan is de kans heel groot dat het een deel, karaktereigenschap van jezelf is die zo tot uiting komt. Vaak is dit om je bewust te maken van iets, iets te uiten of om jezelf verder te ontwikkelen.

Ons onderbewustzijn gebruikt om deze delen weer te geven vaak mensen die we ooit eens een keer zijn tegen gekomen (bijvoorbeeld op straat) maar ons daar niks meer van herinneren.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.