De personen in dromen

Posted on
personen in dromen

personen in dromenWie zijn al die personen in dromen? Je komt zoveel ‘mensen’ tegen in de droomwereld en ook zij hebben een betekenis. Zij hebben iets te zeggen over wat er in jou omgaat of wat er in je leven speelt.

Eigenlijk kunnen de mensen die je ziet in je dromen drie dingen zijn: delen van jezelf, mensen uit je leven of overleden mensen.

Personen in dromen: mensen uit je leven

Dit is natuurlijk het allermakkelijkste te vertalen. Meestal gaat het letterlijk over die persoon. Wat de droom over die persoon of de relatie tussen jullie te zeggen heeft, hangt natuurlijk van de rest van de droom af.
Soms gaat het er enkel en alleen al over dat jij iets kunt leren van een bepaalde eigenschap van die persoon.
Of het gaat over de situatie waarin jullie elkaar kennen.

Maak je dus ook niet gelijk druk als je een bijzondere droom hebt gehad waarvan je niet wilt dat de betekenis letterlijk is. Dat is namelijk bij lange na niet altijd het geval.

Overleden mensen

Overleden mensen in je dromen zijn eigenlijk altijd overleden geliefden die gewoon bij je op bezoek komen, je steun komen geven of je iets te zeggen hebben. Dit zijn vaak hele duidelijk dromen waar je dus niet aan hoeft te twijfelen.

Als je helderziend bent, dan kan het wel zijn dat je anderen mensen in je dromen ziet die ook overleden zijn. Dit hoeft helemaal niet erg te zijn. Vaak hebben ze door dat jij ze kan ‘zien’ en maken dus contact met je. Soms om iets kwijt te kunnen en soms om gewoon contact te maken.
Geef hierbij wel je grenzen aan wanneer je wel en niet wilt dat ze dit doen, want het kan best vermoeiend zijn.

Delen van jezelf

Ken je de mensen uit je dromen niet? Dan is de kans heel groot dat het een deel, karaktereigenschap van jezelf is die zo tot uiting komt. Vaak is dit om je bewust te maken van iets, iets te uiten of om jezelf verder te ontwikkelen.

Ons onderbewustzijn gebruikt om deze delen weer te geven vaak mensen die we ooit eens een keer zijn tegen gekomen (bijvoorbeeld op straat) maar ons daar niks meer van herinneren.

12 Comments

 1. Melissa says:

  Een hele goeie avond ,
  Ik heb gedroomd dat ik ging gaan soliciteren naar men vorige werk en ik stond aan het gebouw en zag een persoon aan het raam zitten die me in het verleden ook in gesprek liet komen , ze zat op het tweede gebouw en deed teken dat ik naar boven moest komen en ik deed dat maar onderweg vond ik men weg niet terug want was allemaal vernieuwd en ik ging terug na beneden en deed teken dat ik het niet vond en die persoon deed weer teken om nog eens te proberen en toen heb ik het gevonden en ging binnen in het bureau en zei ze aaa je heb het gevonden en daarna weet ik niks meer hopelijk betekend die droom iets van waarde mvg x

 2. Patricia says:

  Lieve Scarlet,

  Ik droomde dat mijn man, dochter en ik op bezoek gingen bij vrienden met een bedrijf. Mijn man ging ze ook even helpen met werk. Ik zou wachten, want ik kon daarbij niet helpen.
  Het duurde erg lang en ik zat daar maar met mijn dochter. Ze moest andere kleren aan, maar ik kon in de tas niks vinden dat bij elkaar paste. Wel vond ik nog een mutsje die al veel te klein was, ergens onderin de tas. Alle andere te kleine kledingstukken hadden we al weggegeven, dus ik vond het vervelend dat ik dat mutsje nog had.
  Ik zei dat ik maar vast naar huis ging lopen, omdat het zo lang duurde. De afstand naar huis was best groot, dus ik zou daar erg lang over doen, maar ik was er een beetje klaar mee. Vervolgens kwam ik een vriendin van mijn moeder tegen (gek, want zij kent die mensen helemaal niet). Ze had acht gebreide mutsjes mee voor alle kleinkinderen van mijn ouders. Ze wilde eigenlijk mutsjes met de namen erop geven, maar dat kon niet i.v.m. Corona..

  Wat kun je uit deze droom halen?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je soms ervaart dat je man wat meer aandacht aan jullie mag geven, bewuster bij jullie behoeftes mag stilstaan.
   Je bent ook op zoek naar een manier om je mentale welzijn wat beter te verzorgen, samen met die van je dochter.
   En deze droom geeft ook aan dat er soms andere mensen zijn die je ook kunnen en willen helpen.

 3. S says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik met mijn ex was.. we stonden tegenover elkaar en waren aan het praten.. hij is iets groter en toen ik uitzoomde had ik zoiets dat klopt ik ben kleiner en hij groter.. hij had een geef shirt aan..

  ik schrok wakker en vervolgens droomde ik weer over naalden.. volgens mij een collega had een doosje met naalden gevonden ik wilde dat graag want ik had een tijdje geleden nodig en was wel handig om dit bij mij te hebben volgens mij was mijn neefje daarbij toen ik het bruine doosje met dikke oude naalden kreeg.. ik hield het voor me tegen het zonlicht aan..

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Het eerste stukje gaat erover dat je een onbewuste overtuiging aan het loslaten bent, dat hij ergens beter is dan jij.
   Het tweede stukje geeft daarbij aan dat je ook andere zaken aan het loslaten bent, waarmee je jezelf het soms lastig maakt, jezelf ‘prikt’.
   Het gaat daarbij om kleinere dingen.

 4. Yvonne says:

  Hoi,
  Ik loop al een flinke tijd te worstelen met een droom die ik had in oktober (afgelopen jaar) en hoop dat jij hem misschien begrijpt?

  Ik was ergens binnen met mijn vriend (hij leek er totaal niet op maar het was hem wel) en ik voelde dat ik ‘ok’ met hem was: niet helemaal wat ik wilde maar het was ok. Toen we, zeg maar, intiem zouden worden kwamen er ineens een hele storm mensen aan waarvoor ik me wilde beschermen want ze mochten ons niet zien.
  Toch kwamen ze binnen gerend en namen me mee (rennend). We kwamen bij een soort van ondergrondse tunnel/gangenstelsel en ik gleed onverwacht naar beneden. Niet ver: de ingang was te zien en kwam daglicht vandaan maar ik kon niet omhoog want daar was het te steil voor. Verder zag ik een niveau onder mij een bus vertrekken maar die zou erg omrijden en daarmee zou het lang duren er weer uit te komen (enige optie). Het was erg donker in het ondergrondse stelsel maar er waren tl-lampen aan het plafond waardoor ik wel kon zien wat er gebeurde.

  Sorry voor het lange verhaal maar ik hoop dat jij het misschien voor me begrijpt..
  Alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat er een deel van je vriend is waar je wel vrede mee hebt, maar ook niet helemaal fijn vindt. Dat is natuurlijk heel normaal in relaties.
   Alleen wil je niet dat anderen dit zien, jullie verbinding zien.
   Het klinkt alsof er een angst onder zit voor de mening en de daarbij behorende duwende energie. Daar ben je een beetje voor aan het vluchten, want je hebt je manier nog niet gevonden om daar op een lichte manier mee om te gaan. 🙂

 5. Yvonne says:

  Klopt helemaal. Vooral in oktober was ik daar nog erg mee bezig en ik lijk er nu pas wat rustiger onder te worden.. Dankjewel.

  1. Scarlet says:

   Wat fijn je er al wel rustig onder aan het worden bent.

 6. Priscilla says:

  Lieve Scarlet,

  Ik deel graag een droom die ik vannacht had. Ik was op een soort natuurcamping, ik bleek last van m’n keel te hebben. Mijn man had een dokter ingeschakeld die me 1 of meerdere prikken van buitenaf in mn keel gaf. Hierdoor zou ik weer herstellen, maar kon ik de komende 24 uur bijna niet praten. In mijn droom kon ik dit allemaal laten gebeuren, ik had er vertrouwen in dat het goed kwam. Het volgende moment zie ik mezelf volgens mij in een grote tent naakt onder een douche staan, ik geniet van het water. Terwijl ik onder de douche sta komt mijn buurmeisje en haar vriend ook even in de tent wat heel normaal voor me is. Het maakt me niet uit dat ze me zien douchen. Mijn buurmeisje vraagt of ze een boek van me mag lenen. Even later loop ik over een pad op de natuurcamping waarbij ik bij een gezin aankom. Buiten Op een soort massagetafel ligt een stevig meisje met het syndroom van down die ik met liefde begin te wassen. Ze geniet hier duidelijk van.
  Het volgende wat ik me herinner is dat ik door een vriendelijke jongeman in een klein oud Frans autootje met open dak weer naar huis gebracht wordt.

  Het stuk over mn keel en het meisje met het syndroom van down maakte best indruk op mij bij het ontwaken en dacht meteen om jou te vragen welke betekenis dit heeft?

  Liefs Priscilla

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom geeft aan dat je steeds meer tot jezelf komt, je bent ook aan het werk om jezelf beter te uiten en uit te spreken.
   Hierdoor ontstaat steeds meer ruimte voor je zielsdoel: liefde geven. 🙂

 7. Priscilla says:

  Lieve Scarlet, bedankt voor je uitleg en de snelle reactie
  Liefs Priscilla

Leave a comment

Your email address will not be published.