De personen in dromen

Posted on
personen in dromen

personen in dromenWie zijn al die personen in dromen? Je komt zoveel ‘mensen’ tegen in de droomwereld en ook zij hebben een betekenis. Zij hebben iets te zeggen over wat er in jou omgaat of wat er in je leven speelt.

Eigenlijk kunnen de mensen die je ziet in je dromen drie dingen zijn: delen van jezelf, mensen uit je leven of overleden mensen.

Personen in dromen: mensen uit je leven

Dit is natuurlijk het allermakkelijkste te vertalen. Meestal gaat het letterlijk over die persoon. Wat de droom over die persoon of de relatie tussen jullie te zeggen heeft, hangt natuurlijk van de rest van de droom af.
Soms gaat het er enkel en alleen al over dat jij iets kunt leren van een bepaalde eigenschap van die persoon.
Of het gaat over de situatie waarin jullie elkaar kennen.

Maak je dus ook niet gelijk druk als je een bijzondere droom hebt gehad waarvan je niet wilt dat de betekenis letterlijk is. Dat is namelijk bij lange na niet altijd het geval.

Overleden mensen

Overleden mensen in je dromen zijn eigenlijk altijd overleden geliefden die gewoon bij je op bezoek komen, je steun komen geven of je iets te zeggen hebben. Dit zijn vaak hele duidelijk dromen waar je dus niet aan hoeft te twijfelen.

Als je helderziend bent, dan kan het wel zijn dat je anderen mensen in je dromen ziet die ook overleden zijn. Dit hoeft helemaal niet erg te zijn. Vaak hebben ze door dat jij ze kan ‘zien’ en maken dus contact met je. Soms om iets kwijt te kunnen en soms om gewoon contact te maken.
Geef hierbij wel je grenzen aan wanneer je wel en niet wilt dat ze dit doen, want het kan best vermoeiend zijn.

Delen van jezelf

Ken je de mensen uit je dromen niet? Dan is de kans heel groot dat het een deel, karaktereigenschap van jezelf is die zo tot uiting komt. Vaak is dit om je bewust te maken van iets, iets te uiten of om jezelf verder te ontwikkelen.

Ons onderbewustzijn gebruikt om deze delen weer te geven vaak mensen die we ooit eens een keer zijn tegen gekomen (bijvoorbeeld op straat) maar ons daar niks meer van herinneren.

3 Comments

 1. Melissa says:

  Een hele goeie avond ,
  Ik heb gedroomd dat ik ging gaan soliciteren naar men vorige werk en ik stond aan het gebouw en zag een persoon aan het raam zitten die me in het verleden ook in gesprek liet komen , ze zat op het tweede gebouw en deed teken dat ik naar boven moest komen en ik deed dat maar onderweg vond ik men weg niet terug want was allemaal vernieuwd en ik ging terug na beneden en deed teken dat ik het niet vond en die persoon deed weer teken om nog eens te proberen en toen heb ik het gevonden en ging binnen in het bureau en zei ze aaa je heb het gevonden en daarna weet ik niks meer hopelijk betekend die droom iets van waarde mvg x

 2. Patricia says:

  Lieve Scarlet,

  Ik droomde dat mijn man, dochter en ik op bezoek gingen bij vrienden met een bedrijf. Mijn man ging ze ook even helpen met werk. Ik zou wachten, want ik kon daarbij niet helpen.
  Het duurde erg lang en ik zat daar maar met mijn dochter. Ze moest andere kleren aan, maar ik kon in de tas niks vinden dat bij elkaar paste. Wel vond ik nog een mutsje die al veel te klein was, ergens onderin de tas. Alle andere te kleine kledingstukken hadden we al weggegeven, dus ik vond het vervelend dat ik dat mutsje nog had.
  Ik zei dat ik maar vast naar huis ging lopen, omdat het zo lang duurde. De afstand naar huis was best groot, dus ik zou daar erg lang over doen, maar ik was er een beetje klaar mee. Vervolgens kwam ik een vriendin van mijn moeder tegen (gek, want zij kent die mensen helemaal niet). Ze had acht gebreide mutsjes mee voor alle kleinkinderen van mijn ouders. Ze wilde eigenlijk mutsjes met de namen erop geven, maar dat kon niet i.v.m. Corona..

  Wat kun je uit deze droom halen?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je soms ervaart dat je man wat meer aandacht aan jullie mag geven, bewuster bij jullie behoeftes mag stilstaan.
   Je bent ook op zoek naar een manier om je mentale welzijn wat beter te verzorgen, samen met die van je dochter.
   En deze droom geeft ook aan dat er soms andere mensen zijn die je ook kunnen en willen helpen.

Leave a comment

Your email address will not be published.