De werking van chalcedoon

Posted on
chalcedoon

Chalcedoon is een steen die zeer geschikt is voor gevoelige en hooggevoelige mensen. Het is namelijk een zeer beschermende steen die negatieve energie absorbeert. Daarnaast geeft chalcedoon heel veel innerlijke rust. Het lijkt wel alsof deze edelsteen een groot stuk weg vrijmaakt naar je eigen kern. Dit is precies het geen wat voor die fijne innerlijke kalmte zorgt.

Deze steen brengt je dan ook een stuk dichter bij jezelf. Hij zorgt ervoor dat je jezelf een stuk beter gaat voelen en begrijpen. Dit helpt je op de eerste plaats om veel beter te verwoorden wat je vindt, voelt en wilt. Hij helpt je hierdoor om veel beter om te gaan met andere mensen.
Als gevolg hiervan kun je kun je jezelf veel makkelijker op een gezonde manier verbinden met anderen.
Omdat je daarnaast ook nog eens beschermd wordt tegen negatieve energie, kun je veel makkelijker genieten van het gezelschap van anderen.

Door dit alles gebeurt er nog iets bijzonders als je een calcedoon gedurende langere tijd bij je draagt. Hij maakt je namelijk zelfverzekerder en helpt je jezelf volledig te accepteren. Hij geeft je veel meer inzicht in jezelf, waardoor je jezelf echt kunt ontwikkelen en blokkerende zaken los kunt laten.

 

De kleur van een chalcedoon

Calcedoon is vaak lichtpaars (met wit). Het lijkt dan wel een soort pasteltinten te hebben.
Daarnaast komt deze steen ook in de kleuren roze en rood voor.

Werkgebied

beschermen, negatieve energie wegnemen, verbinden met anderen, voor jezelf opkomen, bij jezelf blijven, op jezelf vertrouwen.

Chakra’s

Deze steen werkt met name in op het hartchakra en de keelchakra.

Te combineren met

Bergkristal, rozenkwarts en angeliet

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden kreeft en boogschutter hebben het vaak een klik met deze prachtige edelsteen.

Verzorging

Chalcedoon heeft helemaal niet veel nodig. Daarom is het een goed idee om je steen een keer per maand in het licht van de volle maan te leggen.

Als je dan toch begint te merken dan de werking minder wordt of de steen niet zo fijn meer aanvoelt, dan kun je hem altijd afspoelen met wat water.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.