De werking van pyriet

Posted on
de werking van pyriet

Pyriet is een sterke inzichtgevende steen. Hij brengt aan het licht wat verborgen is geweest in jezelf. Hij maakt je dan ook eerlijker naar jezelf en geeft daardoor weer meer rust. Je blokkades, overtuigingen en patronen worden zichtbaar voor jezelf. Je leert jezelf daardoor steeds beter kennen en begrijpen.

Dit is heel erg fijn als je vaak last hebt van onbestemde gevoelens of vast loopt in jezelf. Je krijgt veel meer inzicht in waarom het gebeurt en hoe het gebeurt. Vanuit daar kun je veel makkelijker aan jezelf werken en deze blokkades opruimen.

Deze steen helpt je daarnaast ook je gedachtes veel beter te ordenen en rust te brengen in je hoofd. Hij helpt je om humor in te zetten op momenten dat het allemaal even te zwaar dreigt te worden. Hierdoor neem je je gedachtes een stuk luchtiger op. Dit is heel erg fijn als je bijvoorbeeld last hebt van kritische of perfectionistische gedachtes.

Herinneringen komen weer terug

Het is dan ook een goede steen voor mensen die het gevoel hebben dat ze een misschien iets traumatisch hebben meegemaakt, maar er telkens maar niet bij kunnen komen. Deze steen haalt namelijk geblokkeerde herinneringen naar boven.

De kleur van pyriet

Pyriet is meestal goudkleurig en glimmend, maar hij komt ook voor in een wat blekere kleurvariant. Soms is dit zelfs een beetje grijzig.

Werkgebied van pyriet

rust, inzicht, overzicht, helderheid, duidelijkheid brengen, blokkades aan het licht brengen, patronen en overtuigingen zichtbaar maken, humor aanzetten.

Chakra’s

Deze steen werkt met name in op de stuitchakra, maar ook het derde oog chakra wordt door deze steen op een positieve manier beïnvloedt.

Te combineren met

bergkristal, obsidiaan en hematiet

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld die zich meestal aangetrokken voelt tot deze steen is leeuw.

Verzorging

Pyriet kan niet zo goed tegen water. Het bevat namelijk ijzer en kan door het water gaan roesten. Pyriet kan daarom veel beter opgeladen worden door het licht van de volle maan of door zonlicht.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.