De werking van seleniet

Posted on
seleniet

Seleniet is een hele fijne zachtaardige edelsteen die ons in contact brengt met de energetische wereld. Hierbij is het wel ontzettend belangrijk dat je goed gegrond bent, aangezien deze steen je kruinchakra vaak verder opent dan je gewend bent. Hierdoor kun je gaan zweven. Om dit tegen te gaan zou je bijvoorbeeld hematiet kunnen dragen.

Dit maakt deze steen zo fijn om te gebruiken als je je paranormale gaven wilt ontwikkelen of contact wil leggen met je eigen gids of de engelen. Seleniet opent deze kanalen en versoepelt het contact daardoor.

Om optimaal gebruik te maken van de werking van deze steen, zou je hem het beste bij je kunnen houden tijdens het mediteren en wanneer je met je gaven aan het oefenen bent.

Hiernaast heeft deze steen ook een sterke opladende werking. Hij geeft veel energie af die jouw energie versterkt. Hierdoor word je minder gevoelig voor de negatieve energie van anderen en kun je je energieker gaan voelen.

De kleur van seleniet

Seleniet is een steen die over het algemeen wit van kleur is, maar ook iets doorzichtig kan zijn. Aangezien het een vrij broze steen is, kan hij zijn glans verliezen en er wat dof uitzien. Dit verminderd de werking echter totaal niet.

Werkgebied

Spirituele ontwikkeling, wakker maken van paranormale gaven, verbinden met de energetische wereld, verbinden met de engelen.

Chakra’s

kruinchakra

Te combineren met

Bergkristal, hematiet en angeliet

Sterrenbeeld

Stier en vissen

Verzorging

Seleniet kan niet goed tegen water en kan dus het beste gereinigd door de steen in het maanlicht te leggen of een nachtje te begraven, maar dit hoeft niet vaak te gebeuren. Deze edelsteen heeft namelijk een sterke energie die ook zelfreinigend is.

Je zou seleniet daardoor ook kunnen gebruiken om andere edelstenen op te laden.

Voor de rest is het belangrijk om te weten dat deze edelsteen vrij broos is en daar snel dof van kleur kan worden. Daarnaast kan hij bij het stoten of laten ervan snel breken.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen