Door het uiterlijk heen prikken

Posted on
goed of slecht voor je

goed of slecht voor jeHet is zo verleidelijk: op het uiterlijk vertrouwen van mensen, situaties en dingen, maar dit kan een verraderlijke val zijn. Hoe kun je door het uiterlijk heen prikken?

Ik vergelijk dit graag met een mooie rode paddenstoel met witte stippen. Ze kunnen zo mooi zijn dat ze uit een sprookje lijken te komen, maar iedereen weet dat ze giftig zijn. Tenminste dat hoop ik wel…
Of van die prachtige besjes in het bos. Ze kunnen er zo lekker uitzien, maar ze zijn hartstikke giftig.

Zo is het met veel dingen in het leven.
Iemand kan zich bijvoorbeeld nog zo mooi kleden en zelfs nog netjes gedragen ook, maar dat hoeft niet altijd iets te zeggen over de werkelijk intenties die erover liggen. Deze kunnen alsof heel goed zijn of niet zo goed.

Hoe prik je hier doorheen?

Door twee dingen goed te doen, kun je er het grootste gedeelte van de tijd helemaal doorheen prikken. Het enige wat het wel echt van je vraagt, is dat je op jezelf vertrouwt.

Je mag namelijk bewust gaan zijn. Let bewust op wat iemand zegt, wat er gebeurt en wat anderen erover zeggen. Hier hoef je niet te oordelen, alleen maar op te letten.
Zo kan die ene mooie persoon heel lief tegen jou doen, maar ondertussen heel kortaf doen tegen familie of tegen de ober in een restaurant.

Daarnaast is je intuïtie echt je geheime wapen. Wat voor gevoel heb je erbij? Denk dit weg, maar wees er juist eerlijk over tegen jezelf. Voelt het wel goed of toch niet?

Voeg deze twee gegevens samen tot een conclusie. Vertrouw op jezelf, op je verstand en je intuïtie en ga vervolgens voor jezelf na wat je hier wel of niet mee wilt doen. Alles mag en niks is verkeert, maar je weet wel waar je aan toe bent. Dat is het belangrijkste.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.