3 tips voor een betere communicatie in een relatie

Posted on
tips voor een betere relatie

tips voor een betere relatieOf het nu gaat om de relatie met moeder, met je partner of met een andere geliefde, goede communicatie is en blijft verschrikkelijk belangrijk.
Elkaar begrijpen in een liefdevolle relatie is namelijk essentieel om samen door te groeien en elkaar te kunnen blijven respecteren. Deze 3 tips voor een betere communicatie in een relatie zullen je zeker helpen dit te creëren.

1. creëer momenten om echt met elkaar te praten

Een half uur per week echt met elkaar praten over wat er is en wat er in je omgaat, wat je voelt en wat je dwarszit.
Het belangrijkste is dat je echt eerlijk bent over jezelf en daardoor echt contact maakt. Luister naar de ander en gebruik je empathisch vermogen volledig.

In het begin van een relatie doe je dit vaak genoeg, maar als er een sleur in komt, worden deze momenten vaak vergeten. Houd ze er dus in!

2. Verras elkaar met leuke dingen

Leuke dingen met elkaar doen en leuke dingen geven en krijgen, creëert een leuke sfeer en daardoor ook een betere communicatie.
Al is het een lekker stukje taart of een uitje naar het strand. Geniet samen met elkaar van kleine en van grote dingen.
Wat zou jij altijd nog een keer willen doen? En wie uit jouw omgeving zou je daar naartoe willen meenemen?

3. Schrijf dingen op om los te laten en om er later op terug te komen

Er zijn van die dingen die je dwars zitten, maar die je niet op het moment gezegd kunnen worden. Schrijf het op. Zowel om de lading voor jezelf eraf te halen, de juiste woorden te vinden. Je hebt het zo al geuit voor je het vertelt.
Als er dan een moment is waarin je het wel kunt vertellen, weet je precies wat je nog wilt vertellen zonder de ander te overladen met jouw emoties.

tips voor een betere communicatie in een relatie

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.