Omgaan met obstakels in je leven

Posted on
omgaan met de obstakels in je leven

Iedere obstakel in je leven heeft je iets te vertellen. Het kan je wijzen op iets in je wat jezelf tegen werkt of het wijst je op hoe de buitenwereld je waarneemt. Zeker als je obstakel voortkomt uit anderen mensen. 

Je kunt op verschillende manieren omgaan met obstakels in je leven. Zo kun je de macht over je leven overhandigen aan het obstakel en jezelf daardoor slachtoffer maken. Je kunt eindeloos blijven vechten op de manier zoals je nu al doet, maar toch niet vooruit lijken te komen. En je kunt analyseren op verschillende niveaus wat dit obstakel in jou leven doet.

Wat is er praktisch aan de hand? Waardoor is het ontstaan? Wat heeft het jou te leren? En wat ga je daar nu mee doen. Een vraag kun je voor de rest beter vermijden en dat is de ‘waarom vraag’ deze vraag is in veel gevallen namelijk haast niet te beantwoorden en houd je alleen maar aan het piekeren en twijfelen, waardoor je niet vooruit kunt komen.

Uit elke obstakel kun je een inzicht halen. Elke obstakel kan je iets over jezelf leren. Elke obstakel is een uitdaging om jezelf verder te laten groeien en ontwikkelen.
Natuurlijk kan het nog heel veel pijn doen en natuurlijk is het niet makkelijk, maar als je op deze manier omgaat met de obstakels in je leven, zul je nooit vastlopen.
Het enige wat je wel altijd daarnaast zult moeten blijven doen is jezelf toestaan de gebeurtenissen te verwerken. Loop dus nooit over jezelf heen, maar geef ruimte aan je gevoel.
Jijzelf voelt namelijk heel duidelijk het verschil tussen iets verwerken en tussen blijven hangen of het slachtoffer zijn. Al is het ook niet erg om even echt boos te zijn of het slachtoffer te zijn, vaak kom je hierdoor niet uit de situatie en wordt je er niet gelukkig van. Blijf daarom eerlijk tegen jezelf en kijk naar wat het obstakel jou te leren heeft. Dan kun jij omgaan met obstakels in je leven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.