Dromen dat je opgesloten bent

Posted on
Dromen dat je opgesloten bent

Dromen dat je opgesloten bent. Wat betekent het als je droomt dat je opgesloten bent? Dromen dat je ergens opgesloten bent of gevangen in zit, gaan vaak letterlijk over het gevoel dat je vastzit.
Het is een uiting en verwerking van gevoelens als angst, frustratie en machteloosheid.

Dromen dat je opgesloten bent

Vaak droom je dan ook dat je opgesloten bent of ergens gevangen in zit als je echt even niet meer weet hoe je verder moet in een bepaalde situatie.
Of als je niet weet hoe je met bepaalde mensen om moet gaan, omdat niks lijkt te werken.

Als het donker is

Als het donker is in je droom, geeft dit aan dat je dingen over het hoofd ziet of jezelf niet geloofd.
Er zijn dingen die je niet weet over de situatie of over de persoon.
Of je weet het wel, maar geloofd het niet, waardoor je weer vastloopt.

De mensen die je opgesloten hebben

Wanneer andere mensen je opgesloten hebben en deze zijn aanwezig in je droom, dan staan zij symbool voor het stuk waar je in vastloopt.
Zo kun je bijvoorbeeld dromen dat een collega je opgesloten heeft.
Dan kan dat ervoor symbool staan dat je niet weet hoe je met deze collega om moet gaan.
Maar het kan net zo goed ook gaan over dat je niet meer weet wat je met je werk in het algemeen aan moet en daar in vastzit.

Als je alleen bent in je droom

Als er geen mensen in je droom aanwezig zijn, geeft dit aan dat je vooral vastzit in jezelf, in je eigen emoties.
Dan is deze droom zeker een uitnodiging om meer aandacht aan jezelf te geven en meer tijd voor jezelf te maken.
Het zijn dan namelijk vaak emoties die niet goed verwerkt zijn die het gevoel geven dat je vastzit.

 

18 Comments

 1. Daphne says:

  Hey Scarlet,

  Ik had vandaag een trauma-droom. Zo voelde het wel. Het waren een beetje dezelfde nare gevoelens als vroeger.

  Ik droomde dat ik in de Efteling was (nog nooit geweest) we zaten in een soort van oud sprookjeshuis, helemaal bovenin. Er was daar een kamer. En ik herinnerde mij opeens dat ik daar was bevallen van mijn oudste dochter. Alles lag er nog, oude kleertjes van haar en kleren van mijn ex. Ik had er een onbehagelijk gevoel bij. Ik vertelde aan iemand naast mij dat ik daar opgesloten was toen. En we later verhuisden..
  Opeens kwam er een grote groep mensen aan en diegene naast mij zei, pas op mensen! Maar ze pakten ons en sleepten ons naar een zolder. Daar zetten ze ons gevangen en het was angstaanjagend wat ze met ons deden. (Gelukkig kon ik af en toe even weggaan uit dat kamertje met mijn bewustzijn) Ze prikten messen en vorken in ons en wilden ons opeten. Ze wilden ledematen afsnijden. Opeens had ik tennisracket en ging daarmee op ze in slaan. Heel hard. Er was toen een moment dat ze respect voor ons kregen omdat ze ons ergens van kenden opeens.
  We gingen toen beneden gezamenlijk aan tafel om te eten. Maar ik had nog wel dat onbehagelijke gevoel. Ondertussen herkende ik twee personen (een tweeling van uit mijn jeugd) Ik vertelde over de scouting en dat ik ze daar van kende. Ik kreeg een cadeau die ik moest uitpakken. Ik pakte uit en begon te eten met mes en vork. (Het was een oud klasgenootje) ik sneed in zijn hoofd en at het op. Hij werd toen wakker.. en ik besefte opeens dat ook hij gevangen was genomen en ik nu hem op at..

  Later dacht ik wakker te worden en zat opeens mijn ex naast me. Het was al 9.00 uur. Ik begreep niet waarom hij naast me zat en ik niks wist. Hij zij dat ik hem binnen had gelaten. Maar ik wist van niks..

  Daarna werd ik echt wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is inderdaad een trauma/verwerkingsdroom.
   Je hebt het gevoel dat er in die tijd met je ex heel veel energie bij je weggehaald is door verschillende mensen en je hebt ook dingen gezegd/gedaan die niet echt bij je passen.
   Onbewust ben je dit nu aan het verwerken, want het was niet het sprookje dat je hoopte dat het zou zijn.

   Wat het daarnaast spiritueel gezien ook kan aangeven, is dat je ex weer energetisch contact met je zoekt. Zeker het laatste stuk wijst daarop.

 2. Daphne says:

  Hey Scarlet,
  Bedankt voor je uitleg. Dat laatste wat je beschrijft, dat gevoel heb ik heel sterk. Alleen in mijn droom kwam mijn andere ex voor, niet de ex waarvan ik het gevoel heb dat er op energie niveau contact wordt gezocht. Dit gevoel heb ik inderdaad heel sterk en het voelt niet fijn, helemaal niet. Ik heb het gevoel weer vast te zitten. Hoe kan ik dit stoppen…? Of kan ik hier iets mee? Stapjes maken naar weer ‘vrijer’..

  1. Scarlet says:

   Het helpt heel erg om te onderzoeken waarom deze energie nog bij je binnenkomt.
   Meestal is dat iets als een twijfel in onszelf of wij het wel goed gedaan hebben of een overwerkte emotie of pijn.
   Wanneer je dat weet te vinden en rustig verwerkt, door het bijvoorbeeld van je af te schrijven, wil dat heel erg helpen.

 3. Daphne says:

  Lieve Scarlet,

  Hoe komt het eigenlijk dat deze energie verbinding zo zwaar, eng en verstikkend voelt. Ik loop hier al een poos tegen aan. Ik ben er een poos letterlijk ziek van geweest. Ik probeer er los van te komen. Maar in een periode inderdaad, bij twijfel en onzekerheid, merk ik dat ik verstrikt raak.. Het is lastig ook om er woorden aan te geven..

  1. Scarlet says:

   Waarschijnlijk is er iets in deze band nog niet helemaal ‘klaar’.
   Spiritueel gezien zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat er nog iets uit een vorig leven uitgewerkt mag worden.
   Of het is de zwaarte van de ander, die zelf helemaal vastzit die jij oppikt.

 4. Lieneke says:

  Hoi Scarlet, ik heb vannacht zo raar gedroomd met zoveel aspecten erin dat ik erg benieuwd ben wat het zou kunnen betekenen en of ik er iets van advies uit kan halen, ik hoop dat je hierbij kunt helpen. Ik droomde dat mijn moeder opgesloten was geraakt in de kruipruimte van een huis en dat ze ook nog eens ernstig ziek was geraakt en mij om hulp riep. Ze riep mij omdat ik de enige was die het op zou pikken. Ik wachtte totdat de rest van de familie weg was om haar goed te kunnen horen zodat ik haar kon vinden, maar ze was gestopt met roepen en ik was bang dat ik te laat was. Ik dacht dat ze in de kruipruimte zat dus ik opende de meterkast om haar beter te kunnen horen als ze inderdaad in de kruipruimte zat en ik riep haar om dat te checken. Ze praatte terug (inderdaad vanuit de kruipruimte) dat het heel slecht met haar ging, dat ze intussen 60 graden koorts had en dat ik snel moest zijn. Ik realiseerde me dat ik dit eigenlijk al wist en eerder had moeten handelen, ik ga snel hulp halen en hoop dat ik nog op tijd ben. Dat was het einde van de droom.
  Liefs en sowieso bedankt voor alle mooie dingen die je doet, ik ervaar veel steun aan je blogs en met name die over dromen, ik kan er vaak de antwoorden vinden die ik zoek, alleen als het te ingewikkelde dromen zijn zoals nu niet.
  Lieneke

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens!
   Dank je wel voor je lieve woorden.
   Dit is een droom die niet perse logisch zal aanvoelen als je het verstandelijk gebruikt, dit is namelijk een droom die puur vanuit emoties vandaan komt.
   Het geeft namelijk aan, dat je ergens het gevoel hebt dat je er niet altijd genoeg geweest bent voor je moeder, dat je haar ergens in de steek gelaten hebt.
   Dit hoeft in het echt dus niet zo te zijn, maar het gevoel zit wel ergens in je systeem.
   Er zit ook een angst onder dat je niet altijd snel genoeg handelt of ingrijpt.
   Wat je vooral nodig hebt, is rust en tijd om jezelf te vergeven, ook al is er verstandelijk misschien niks om te vergeven.

   1. Lieneke says:

    Dankjewel voor de uitleg en de lieve woorden, doet me goed 🙂
    Verstandelijk voel dit inderdaad niet logisch, alhoewel ik inderdaad weleens heb getwijfeld of ik eerder in had moeten grijpen bij bepaalde gebeurtenissen en ik ergens wel een beetje medelijden met mijn moeder voel. Ik ga het rustig laten bezinken en mezelf weer vaker vertellen dat ik niet verantwoordelijk ben voor andermans geluk. Dankjewel, liefs!

    1. Scarlet says:

     Dat is fijn om te horen mooi mens.

     Dat klinkt als een heel goed plan.
     Graag gedaan!

 5. Dijkie says:

  Hoi Scarlet,

  Vanacht weer behoorlijk helder en duidelijk gedroomd. Ben heel benieuwd wat jij denkt dat de droom wil zeggen.

  Ik ben op vakantie met een groep in een exotisch land. We zitten aan tafel te eten en ik pak het pak melk van tafel en drink eruit. (Drink al jaren geen melk meer en zie het me niet echt doen) Hier krijg ik commentaar op van de rest vd groep.
  Ik denk; ik wil mijn fout herstellen, dus wil ik een nieuw pak melk gaan kopen.
  Ik ga de straat op en kom bij een man die me verder leid; hij leid me naar een hele grote hal; pikkedonker en ik weet meteen dat ik opgesloten ben. En de verkeerde heb vertrouwd.
  Uiteindelijk is de man weg en zit ik in hetzelfde gebouw opgesloten in een ouderwets betegelde badkamer met een klein raam. De badkamer is helemaal licht en ik zie weer alles. Het raam is geblindeerd dus ik kan niet naar buiten kijken.
  Ik denk nog; shit door dat raam pas ik niet, hier kom ik nooit meer uit.

  Ik hoop dat je er wat uit kan halen,
  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom gaat erover dat je fouten mag maken, je hoeft niet alles goed te doen.
   Hier probeer je steeds meer je rust in te vinden in deze droom en dit ben je dus aan het verwerken.
   Want op een bepaalde manier houdt de behoefte het goed te doen je tegen.

 6. Jeanine says:

  Mooi, daar was ik zelf niet achter gekomen.
  Ik ben tè bang om een verkeerde keuze te maken qua werk daarom doe ik soms maar niets….
  Thanks! Grz

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan mooi mens.

 7. Sylvana says:

  Hi Scarlet,

  Afgelopen weken heb ik een aantal keer dezelfde soort dromen gehad. Opgesloten worden. De meest recente is dat ik in een grot was samen met mijn vriend (en nog wat onbekende mensen). Ineens werd er van mij verwacht dat ik daar moest slapen. Alles ging zo snel en ineens werd de grot afgesloten en zat ik in het pikkendonker. Mijn vriend had me vast en zei dat ik lekker moest gaan slapen (in de grot). Ik gilde tegen mijn vriend dat hij me los moest laten en ik naar buiten wou. De angst dat ze ons zouden vergeten en de grot nooit meer open ging. De grot zou namelijk pas de volgende dag weer geopend worden vanaf buiten. Ik raakte zo in paniek dat ik zo hard aan het praten was in mijn slaap dat ik iedereen in mijn huis wakker heb gemaakt. Vervolgens werd ik wakker met een gevoel van boosheid naar mijn vriend.
  Kan je hier wat mee?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je ergens het gevoel hebt dat anderen je tegenhouden.
   Het is een signaal dat je je letterlijk opgesloten voelt/niet serieus genomen voelt.
   Waarschijnlijk speelt je vriend hier een rol in, al zal het niet zo heftig voelen als dat het in de droom voelde.

 8. El says:

  Hoi Scarlet,
  Geen idee of je hier iets mee kan, maar ik weet de droom van vannacht niet goed te plaatsen. Ik was in Disneyland (ben ik irl al 15 jaar niet meer geweest), in mijn rolstoel een beetje rondjes aan het rijden met mijn buurjongetje op schoot. Zijn moeder / familie was sowieso mee en een vriendin van mij was ook mee. Nadat ik hem verteld had over een knuffel die ik ooit van zo’n mascotte had gekregen, gingen we op zoek naar een frikandel met poedersuiker en stroop voor hem (rare combinatie). Vervolgens ging ik met die vriendin van mij een attractie in. Eerst leek ik de attractie te herkennen. Bleek toch niet zo te zijn. In de wachtrij zagen we mensen die klaar zouden zijn die gedwongen werden in een plastic badkuip te gaan liggen die vervolgens verdween cq ergens naartoe schoot, niet zichtbaar waar. Vond ik eng en eigenlijk wilde ik weg, maar vriendin wilde gaan dus ik ging mee. We kregen ieder een apparaatje met oordoppen die we in moesten doen voordat we naar binnen mochten. Het apparaatje kan ook lichtflitsen geven. Kreeg de spullen van iemand die ik gisteren irl voor het eerst heb ontmoet. Toen ging de deur achter ons op slot. Volgens vriendin leek de setting op die van de kinderen van Ruinerworld. (Ik heb die docu irl niet gezien) we zien 2 mannen met pak aan achter ons, we lopen vooruit en zien in een gang 2 andere mannen in een pak. We denken dat onze taak is die 4 te koppelen, maar ze kennen elkaar niet en worden agressief. Ik raak in paniek en ben bang, maar ik lijk verstijfd, vastgeketend. En dat is waar ik wakker wordt.

  Normaal kan ik (soms na googlen) wel redeneren wat een droom betekent, maar nu tast ik compleet in het duister. Heb jij er ideeën over?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom geeft eigenlijk aan dat je heel veel dingen van vroeger en nu onbewust aan het organiseren in je zelf bent.
   Alles weer even aan elkaar koppelen en relativeren.
   Wat hierbij heel sterk naar voren komt is dat je soms dingen doet (voor anderen), terwijl je er eigenlijk zelf geen goed gevoel bij hebt of geen zin in hebt.
   Ook al doe je veel leuke dingen, dit begint toch een beetje te benauwen en energie te kosten.

Leave a comment

Your email address will not be published.