Dromen over de middeleeuwen

Posted on
dromen over de middeleeuwen

Dromen over de middeleeuwen. Wanneer je droomt over andere tijden dan is dat meestal een aanwijzing dat je oude gewoontes en patronen van jezelf mag gaan loslaten.

Misschien spelen er dan ook wel dingen in je leven waar je vanuit oude overtuigingen op reageert. Deze droom probeert je duidelijk te maken dat je vanuit het verleden leeft. Die situaties zijn er niet meer, maar jij leeft alsof wat er toen was, nu nog steeds aan de hand is.

Dromen over de middeleeuwen: je innerlijke ridder ontdekken

Een andere betekenis van deze droom kan zijn dat je aan een nieuwe ontwikkeling in jezelf bent begonnen. Eentje waarin je je eigen kracht en dapperheid naar boven komen. Alsof je de ridder in jezelf wakker aan het maken bent.

Dit is zeker het geval als je in je droom een ridder bent of tegenkomt.

Verwerken van angsten en emoties

Als we aan de middeleeuwen denken, denken we vaak ook aan donkere tijden waarin de hygiëne ver te zoeken was. Ziektes overheerste, net als de angst voor bovennatuurlijke wezens.
Geweld is in ons beeld van de middeleeuwen ook heel normaal.

Dit beeld kan ook een reden zijn dat je over de middeleeuwen droomt. Je hebt misschien iets heftigs meegemaakt of zit er nog midden in. Dan kun je de bijbehorende emoties, stress en angsten verwerken door te dromen over deze tijd.
Als dit zo is, dan zijn je dromen meestal ook wat vervelender. Je wordt bijvoorbeeld opgejaagd of aangevallen.

Het zijn herinneringen uit een vorig leven

Een andere uitleg is wat spiritueler van aard. Je droom kan namelijk ook een herinnering zijn uit een vorig leven. Dit zijn meestal hele intense dromen die levensecht lijken. Ze zijn ook meestal rechtlijniger en korter. Je droomt bijvoorbeeld over een situatie waarin alles elkaar logisch opvolgt zonder rare sprongen in de verhaallijn.