Omgaan met nare mensen en situaties

Posted on
omgaan met nare mensen

Omgaan met nare mensen en nare situaties is niet altijd even makkelijk. Vervelende mensen kunnen namelijk zo ontzettend confronterend, onverwachts en zenuwslopend zijn dat je jezelf kunt verliezen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en daarom hoop ik dat deze 5 tips je helpen om dichterbij jezelf te blijven.

Omgaan met nare mensen: 5 tips

1. Zorg ervoor dat je voorbereid bent

Als je van te voren weet dat je in contact komt met vervelende mensen, dan is het verstandig dat je alvast een plan bedenkt over hoe je ermee om zal gaan. Dit voorkomt al voor een heel groot gedeelte dat je doet wat je altijd al deed en dat je je net zo rot voelt als de vorige keer.

Focus op de vraag hoe jij er zelf echt mee om wilt gaan. Wat wil je doen, voelen en zeggen? Wat wil je ervaren?
Loop dit plan een aantal keer van te voren door zonder er te veel druk op te leggen. Zo zorg je ervoor dat je met veel meer rust deze mensen aan kunt.

2. Wat is jouw intentie?

Het is altijd belangrijk om te checken met welke intentie jij de situatie ingaat. Ga je met het doel om te overleven of ga je met het doel het zo leuk mogelijk voor jezelf te maken? Daar zit een gigantisch verschil in en je intentie heeft ontzettend veel invloed op hoe jij je voelt.

3. Luister naar je eigen gevoel

Sta jezelf toe om gewoon te voelen wat je voelt. Als je blijft knokken tegen jezelf, kost dat ontzettend veel. Als gevolg daarvan kan het zijn dat je wilt vluchten, moe wordt of zelfs beroerd wordt.

Wanneer je echter besluit om gewoon te voelen wat je voelt, je zult merken dat je een stuk rustiger wordt. Het lijkt wel alsof je gevoelens dan ook gewoon wegstromen zonder dat je er echt iets voor hoeft te doen.

4. Je kunt altijd weggaan

Dit is meer een bewustwording voor jezelf. Besef dat je altijd weg kunt gaan bij deze mensen en deze situatie. Dat doe je nu nog niet, omdat je blijkbaar een groter doel hebt om te blijven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het aansluit bij je prioriteitenlijstje of dat je angst raar aangekeken te worden je motiveert om te blijven.

Besef dat dit dus niet altijd waar of nodig is. Je kunt altijd weg wanneer het echt niet goed meer voelt om te blijven. Dat heeft misschien alleen niet de gevolgen die je fijn vindt.

5. Zorg voor houvast

Draag iets bij je of houdt een herinnering paraat waar jij je op kunt focussen. Zo heb je altijd een houvast in jezelf. Daarbij zou het natuurlijk ontzettend fijn zijn als er iemand bij je is die weet hoe je erin staat en je dus kan helpen.

Dit geeft een hele fijne zekerheid en kracht en dat helpt bij het omgaan met nare mensen.

 

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.