De volle maan van juli van 2017: loslaten wat niet bij je hoort

Posted on
volle maan van juli 2017

De volle maan van juli 2017 is in de vroege ochtend van 9 juli weer aanwezig met al zijn energie. Deze maan heeft een bijzondere energie bij zich die uiteindelijk veel weerstand in je leven kan veroorzaken.

Het is namelijk tijd dat je ruimte gaat maken voor de dingen die je in leven wilt en nodig hebt. Je mag tijd vrij gaat maken voor je hobby’s en passies. Juist zodat er mooie dingen kunnen gebeuren en je steeds meer voldoening uit je leven kunt gaan halen.

De volle maan van juli 2017: keuzes maken

Om die tijd en ruimte te creëren zul je echter dingen los moeten gaan laten. Je wordt uitgenodigd om te gaan kijken naar wat je allemaal in je agenda hebt staan en aan welke mensen je allemaal aandacht besteed.

Welke mensen en activiteiten geven je een goed gevoel? Welke geven je een minder goed gevoel?

De vraag aan jou is of je bereid bent sommige mensen en dingen los te gaan laten zodat je jezelf beter kunt gaan voelen. Dit is niet makkelijk en de keuzes zijn lastig, maar het is soms wel nodig om verder te komen.

Weerstand als gevolg

Zelfs als je niet bewust een keuze maakt, zul je rond deze tijd merken dat je je misschien meer aan dingen ergert. Je bent wat meer geprikkeld en kunt iets minder hebben. Eigenlijk voel je je gewoon niet lekker. Je ervaart weerstand in jezelf. Dit is het stukje in jou wat het eigenlijk anders wil en die eigenlijk die extra ruimte en tijd nodig heeft.

Ook kan het je opvallen dat de mensen om je heen minder leuk tegen je doen. Je krijgt onverwachte kritiek of mensen doen op een andere manier oneerlijk en vervelend.
Het kan zijn dat zij ook last hebben van de maan of dat jijzelf ineens veel bewuster bent van hun gedrag.

Geen makkelijke maan

Het is dus geen makkelijke maan, maar wel eentje die we soms nodig hebben. Het is namelijk heel belangrijk om voor jezelf te kiezen en voor jezelf te zorgen.

Hoe meer je dat doet, hoe minder je last zult hebben van deze maan.

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

12 Reactie(s)

 1. CLT says:

  Ik was zoooo boos deze week….soms over vroeger….soms van het heden ….en zelfs in de toekomst……mensen werden niet blij van mij

  1. Scarlet says:

   En jij werd er waarschijnlijk ook helemaal niet blij van. Is het al wel weer een beetje gezakt? 🙂

 2. p says:

  mijn naam is rita, en ik heb al veel mee gemaakt in neagtieve zin maar als ik nu mag kiezen is dat een kleine woning .waar ik mijn eigen ik kan zijn grtjs

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt als een mooi doel!

 3. Hannie says:

  Vandaag onrustig al twee dagen er boos op partner met zijn rotopmerkingen richting mij doet hij al het hele huwelijk heb er genoeg van

  1. Scarlet says:

   Dat is heel vervelend. Een rotopmerking verdient niemand. Probeer wel even goed voor jezelf te zorgen en niet te veel te gaan binnenvetten. Je mag echt voor jezelf zorgen.

 4. Renate says:

  Dit klopt gewoon helemaal! Ik had gisteren nogal last van mezelf (ik leek wel ongesteld). Probeer de laatste tijd ook echt tijd voor mezelf in te plannen en keuzes te maken, maar de afgelopen twee weken leek dat totaal te mislukken en voelde ik me haast depressief. Dit verklaart weer een deel en doet me beseffen dat ik weer terug op mijn oorspronkelijke pad moet komen….

  1. Scarlet says:

   Ik weet zeker dat dat je gaat lukken lieve Renate. Je weet namelijk heel goed hoe je meer tijd voor jezelf moet maken en ook steeds beter welke keuzes goed voor je zijn. 🙂

 5. Gerda de Vries says:

  Ik voel me deze week weer eens niet mezelf
  Een week voor volle maan slaap ik slecht en nu voel ik me ku………..
  Hoe los ik dat op

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Gerda,

   Zijn er specifieke dingen de je dan ‘s nachts bezighouden? Het klinkt en voelt alsof er dingetjes dwars zitten en/of verwerkt mogen worden. Als jij meer tijd maakt voor jezelf om gewoon te zijn, na te denken en te ontspannen, zul je waarschijnlijk veel meer rust krijgen.

 6. Danielle says:

  Wij komen niet van mijn vriend zijn ex vriendin af! Die is zelf weggelopen. Maar kan hem al 10 jaar niet loslaten.
  Gebruikt nu hun kind tegen hem. Een heel narcistische vrouw.En het word steeds erger. Hij heeft haar allang losgelaten.

  1. Scarlet says:

   Dat zijn van die rotdingen waar je geen zak aan kunt doen en de zo vervelend zijn. Gelukkig staan jullie samen enorm sterk!

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.