Dromen over deuren

Posted on
dromen over deuren

Dromen over deuren. Wat betekent het als je droomt over deuren. Deuren zijn een bijzonder droomsymbool, omdat ze vaak niet echt opvallen in onze dromen.

Als een deur dan ineens wel heel erg opvalt, dan is het vaak je onderbewustzijn die iets belangrijks aan je duidelijk wil maken

Dromen over deuren: soorten deuren

Het soort deur vertelt je om te beginnen al iets. De eerste vraag die je jezelf mag stellen is of deze deur je al ergens aan doet denken. Misschien heb je er al een herinnering aan. Als dat het geval is dan gaat je droom over die tijd van je leven. Misschien koppel je het nu al aan bepaalde personen of tijden, dan weet je ook gelijk waar je de betekenis van je droom mag zoeken.

Nieuwe deuren

Nieuwe deuren gaan hierin vaak over de toekomst. Vaak vertelt deze droom je dat er nieuwe dingen aan gaan komen voor je. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, een nieuw huis of een nieuwe relatie.

Oude deuren

Oude deuren vertellen je dat je droom over het verleden gaat. In de meeste gevallen ben je simpelweg iets aan het verwerken. Daarnaast kan het zo zijn dat er iets uit je verleden op een andere manier terug gaat komen. Het gevoel wat je in de droom had vertelt je of dit fijn of juist niet fijn is.

Versleten deuren

Als de deur of deuren in je dromen versleten zijn, dan is dit een waarschuwingssignaal. Of jij hebt rust nodig of het is belangrijk dat je de situatie een beetje rust gaat geven.

Dromen over deuren: wat is er met de deur aan de hand?

De deurklink is weg

Wanneer je in je droom op zoek bent naar de deurklink en die niet kunt vinden, dan kan dat betekenen dat het nog niet de tijd is. Waarschijnlijk ben je op dit moment ongeduldig of zit je op iets te wachten, maar je zult dus nog een klein beetje geduld moeten hebben.

Het kan ook betekenen dat je nog niet de juiste tools in handen hebt of de juiste mensen om je heen hebt om te bereiken wat je wilt en kunt bereiken.

De deur is al open

Als de deur al open is, dan betekent dat meestal dat je niet alles (overziet). Je zult even afstand moeten nemen en dan zie je dat jijzelf alles tegenhield. Alles wat je nodig hebt is er al.

Wanneer de deur al open is in een nare droom, dan is dat een signaal dat je bewuster op mag gaan letten en dat er dus dingen zijn die je niet goed ziet.

De deur houdt iets gevaarlijks tegen

Wanneer de deur iets gevaarlijks tegenhoudt, dan is dat een groot waarschuwingssignaal. Het kan aan de ene kant wijzen op heftige onverwerkte emoties, maar ook op mensen die misbruik van je maken en niet het juiste met je voor hebben.

De deur gaat maar niet open

Wanneer je een deur probeert te openen die maar niet opengaat, is dat een teken dat je het gevoel hebt dat je vast zit in je leven.
Daarnaast kan het ook een teken zijn dat je niet de keuzes maakt die echt bij je passen en goed voor je zijn. Je probeert dus de verkeerde kant op te gaan.

 

76 Comments

 1. John says:

  Ik liep met een van mijn zoons door een soort kantine, een niet bijzondere deur uit, naar een race circuit. We hadden een beschrijving, maar pas toen we door de deur naar buiten stapten en achter ons keken naar de deur, zagen we dat dat de deur van de beschrijving was (een rode deur met een rond venster met draadglas erin).

  Het circuit leek eerst een F1 circuit. Max Verstappen was er ook. Vervolgens bleek het eigenlijk maar een klein baantje. En nog even later was het een miniatuurbaantje.
  Het was dus veel kleiner dan ik op voorhand dacht en zag.
  Vervolgens was ik bij een evenement aan een dijk. Ik stond daar met mijn zusje en omhelsde haar, gewoon vanuit liefde. We zagen een stel vrienden van haar die ik ook ken, en zwaaiden. Die zagen het niet, maar de beste vriendin van mijn ex (die ik liever niet bij me in de buurt heb) dacht dat we naar haar zwaaiden. Mijn zusje en ik hoopten beide dat ze het niet had gezien, maar helaas… Ze kwam met nog drie anderen. Ze hadden alle vier witte kleding aan. Toen ze dichtbij kwamen zag ik alleen nog maar wit! Heel helder en uitnodigend wit. Het wit werd iets kleiner en ik voelde dat ik langzaam uit mijn droom in mijn bewustzijn kwam. Ik zag in het wit vaag enkele getallen ontstaan en probeerde echt te zien wat er gebeurde, maar toen raakte ik eruit en werd ik echt wakker.

  Het type deur doet me niet specifiek ergens aan denken qua tijd in mijn leven of zo. Bij nader inzien lijkt het een brandvertragende deur die een brandcompartiment afsluit en daarmee een barrière vormt waardoor brand (of gevaarlijke of ongewenste situatie) zich niet kan uitbreiden, hoewel ik dat gevoel er helemaal niet bij kreeg. Wat ik wel intrigerend vind, is dat de deur me pas opviel nadat we (mijn zoon en ik) hem hadden gepasseerd.

  1. Scarlet says:

   Hey John,

   Dit is echt een afscheidsdroom. Een afsluiting van dit deel van je leven en het verwelkomen van warmte en mooie mensen. Het mooie is dat je dit wel doet vanuit vrede en acceptatie. 🙂

   1. John says:

    O, wat een mooie boodschap! Het klopt zeker dat er momenteel veel verandert, dat ik het nodige achter me laat, maar ook dat ik met een mix van hoop en vertrouwen naar de toekomst kijk.
    Die vrede en acceptatie kloppen en zijn het resultaat van eerdere lessen.

    Thanx!

 2. Roshni says:

  In mijn droom hoorde ik iemand zeggen “Doe je deur dicht ” Ik weet niet wat het zou moeten betekenen voor mij ..
  Ik hoop dat iemand een uitlegt heeft want het heeft me een beetje bang gemaakt.

  1. Scarlet says:

   Hey Roshni,

   Dat staat er waarschijnlijk voor dat je of te nieuwsgierig bent of te veel van jezelf laat zien aan de verkeerde mensen.
   Maak je geen zorgen. 🙂

  2. Paola says:

   Dat betekend, dat je bepaalde dingen in je leven echt moet laten,

 3. Silvia Neira says:

  Ik dromde dat ik was in een hoog in de berg dorp en ik moest weg en dan ga naar de deur en achter ,sta weer een deur, doe ik deze open en er is nog een deur. In Total moest ok door acht deuren door en dan was ik pas buiten.

  1. Scarlet says:

   Hey Silvia,

   Als ik de algemene betekenis erbij pak, voel jij je erg tegengehouden en geblokkeerd, waardoor je niet doet wat je wilt doen.

 4. Monique says:

  Hoi, in mijn droom kom ik thuis en is mijn huis deur(staldeur in 2 delen) open. Blijkt dat iemand de bel heeft los gemaakt en kapot heeft gemaakt en mijn deur eruit heeft gehaald en om gedraaid. Ik kon de deur niet meer dicht krijgen. Daarna stond er een onbekende jongeman die zei dat hij dit had gedaan … ik was natuurlijk boos op de jonge man en werd daarna wakker

 5. Ari says:

  Ik droomde dat ik in een huis kwam een groot nieuw appArtement er waren oude bekenden in dat huis waar ik tien jaar geleden vaak mee omging ik zat met de moeder te praten en met haar zoons later kwam ik terug want ik was naar buiten geweest en toen was het huis leeg haar zoon die kwam ik binnen tegen die was nog thuis die was ook ze contacten kwijt op ze telefoon dus alles was weg op mysterieuze wijze dus ik bleef alleen in dat huis over ik wou de deur dicht doen naar binnen toe maar dat lukte niet dat huis was mooi maar de deur verrot de deur bestond ook uit 2 delen een onbekende man van buiten hielp mij de deur dicht te doen

 6. Melissa says:

  Een hele goeie avond ,
  Ik heb gedroomd dat ik ging gaan soliciteren naar men vorige werk en ik stond aan het gebouw en zag een persoon aan het raam zitten die me in het verleden ook in gesprek liet komen , ze zat op het tweede gebouw en deed teken dat ik naar boven moest komen en ik deed dat maar onderweg vond ik men weg niet terug want was allemaal vernieuwd en ik ging terug na beneden en deed teken dat ik het niet vond en die persoon deed weer teken om nog eens te proberen en toen heb ik het gevonden en ging binnen in het bureau en zei ze aaa je heb het gevonden en daarna weet ik niks meer hopelijk betekend die droom iets van waarde mvg x

 7. Jos says:

  Ik droomde eerst over een huis dat niet van mezelf was, waar ik stond en het water van de beek onder de terrasdeuren van de achtertuin kwamen.
  Daarna droomde ik over kozijnen die net geplaatst waren waar bijen een nest hadden gemaakt en werden opgegeten door een schorpioen.

  Wie kan me helpen

 8. Ria says:

  In m’n droom probeer ik steeds weer een deur te sluiten maar iedere keer opnieuw wordt ze terug opengeduwd. Kan het zijn dat ik probeer bepaalde hoofdstukken in m’n leven wil afsluiten? Die droom komt regelmatig terug.

  1. Scarlet says:

   De kans is heel groot dat het precies daar over gaat.

 9. tineke says:

  ik droomde dat een deur uit mijn ouderlijk huis door een storm er uitgewaaid was.en toen ik verder in het huis keek waren er dingen weg en waaide de deur binnen ook nog open en ik werd bijna vermorzelt door die deur.wat betekend dat dan?

  1. Scarlet says:

   Dit gaat waarschijnlijk over je kindertijd.
   Dat je dingen aan het loslaten bent, maar dat er nog wel iets zit wat je ‘zwaar’ vindt.

 10. Debby says:

  ik droomde dat er iemand met een zwart gewaaid voor mijn voordeur van mijn woning stond, ik liep er naar toe en begon te schreeuwen en hij rende weg.

  1. Scarlet says:

   Hey Debby,

   Dit kan ermee te maken hebben dat je de minder leuke kanten van jezelf nog niet helemaal accepteert.

 11. R says:

  Goedenavond, het is al een oude post en ik hoop dat het nog gelezen wordt Ik heb gedroomd dat ik in een voor mij bekende woning was. Niet bekend in het echte leven maar wel in de droom. Was denk ik een combi van huizen waar ik echt heb gewoond. Ik ging de badkamer in en deed de deur achter me dicht. In het douchegedeelte stond een andere losse deur. Die moest nog geplaatst worden denk ik. Een robuste whitewash deur. En in m’n droom zag ik heel duidelijk de scharnieren. Ook groot en van donker metaal. Ik vond het heel mooi. Op mijn weg naar de badkamer heb ik in elk geval nog zo’n deur gezien in de gang tegen een muur en misschien meerdere. Ik werd wakker en dacht meteen dit moet ik onthouden. Hopelijk heeft u enig idee waar dit betekend. Liefs R.

  1. Scarlet says:

   Hey R,

   Deze droom wijst op veranderingen in jezelf die nog niet afgerond zijn.
   Aangezien met mooie grote deuren zijn, wijst dit erop dat het om je zelfvertrouwen of kracht gaat waar je meer in aan het groeien bent.

   1. R says:

    Dank je wel! Klinkt heel herkenbaar. Fijne dag liefs R

   2. A says:

    Ik woon in een appartement. 1 deur in de woonkamer leidt naar de gang met voordeur en 1 deur in de woonkamer leidt naar de gang met de deuren naar wc/badkamer en 2 slaapkamers. Nu heb ik steeds een nachtmerrie over die deur die naar de gang met de deuren naar de slaapkamers leidt. Hij gaat steeds op een kier en ik probeer hem uit alle macht tegen te houden. Hoe stevig ik hem ook dicht druk hij gaat steeds weer een stukje open. Soms komt ie van de scharnieren en doe ik alles wat mogelijk is om hem weer goed dicht te krijgen. Wat erachter zit is namelijk eng. Een onzichtbare entiteit die mij wil hebben. Op een gegeven moment duw ik hem nog 1 keer heel hard dicht en ren ik naar de voordeur toe met mijn hond. Ik wil vluchten en ben ik paniek. Ik sprint de voordeur uit de galerij op en de onzichtbare kracht die inmiddels vrijgekomen is probeert mij naar binnen te trekken. Pure paniek en terror. Het moet wel symbool staan ergens voor maar voor wat?! Ik heb geen last van nare entiteiten in mijn woning. Vroeger wel gehad als kindzijnde in een ander huis. Daar had ik overigens ook steeds dezelfde nachtmerrie. Er kwamen allemaal armen uit de grond die mij mee probeerde te trekken de grond in. Aan dat huis heb ik echt een trauma overgehouden maar de dromen lijken dus altijd te maken te hebben met entiteiten die mij ergens mee naartoe willen nemen.

    1. Scarlet says:

     Hoi hoi,

     Toch zou ik voor de zekerheid je huis even reinigen.
     tegelijkertijd lijkt deze droom erover te gaan dat je het gevoel hebt dat iets, iemand of mensen in het algemeen jouw ruimte willen innemen.
     In die zin kan deze droom ook een gevolg zijn van overprikkeling als je gevolg van jezelf te veel wegcijferen.

 12. Jess says:

  Hoi,

  Ik droomde vannacht dat ik een huis binnenging via de voordeur. Ik kreeg de deur gewoon open maar bij binnenkomst wou ik de deur dicht doen. Deze ging tot in slot en dan bleef deze maar terug opspringen. Hoe vaak ik ook probeerde. Ik heb zelfs geprobeerd met een andere deur de buiten deur dicht te houden maar toch bleef de buiten deur iedere keer terug uit het slot springen.
  Weet u wat dit wil zeggen?
  Liefs Jess

  1. Scarlet says:

   Hey Jess,

   Dit zegt heel dat je mensen nog te veel over je grenzen heen laat gaan of te veel binnen laat komen.

   1. Peter says:

    Ik droomde dat ik scheermesjes opruimde die op straat lagen. Het was opeens donker, zo rond middernacht.
    In een woning waar ik vroeger gewoond heb zag ik licht door het raam van de voordeur branden. Ik zou daar de scheermesjes heen brengen zodat kinderen zich niet zouden snijden.
    Iemand was in de hal van de woning aan het afsluiten om naar bed te gaan. M’n ex (die daar nooit gewoond heeft) bleek daar te wonen. In die droom wist ik dat blijkbaar en was dat normaal.
    Ik liep het tuinpad op en beldde aan. Ik riep door de brievenbus dat ze niet hoefde te schrikken want ik was het. Toen deed ze open en zag ik haar staan.
    Op dat moment werd ik wakker met een rot gevoel. Het was geen rare droom maar het was net echt.
    Droom vaak over m’n ex (is 2 jaar uit). Waarom deze droom. Het huis is uit mijn verleden en waarom woont zij erin. Dat zal het verleden wel symboliseren. Maar het openen van de deur en het zien staan van haar was in die droom zo echt en daardoor schrok ik wakker…..

    1. Scarlet says:

     Hey Peter,

     Deze droom gaat inderdaad over het verleden. In de eerste instantie ben je bezig met het opruimen van patronen (scherpe kantjes) in jezelf waar je jezelf soms pijn mee doet en misschien soms ook anderen.
     Waarschijnlijk triggerde dat precies het stuk met je ex. Misschien vraag je je af of je dingen anders had moeten aanpakken, hoe het dan gelopen was.
     Daar staat de deur ook voor. Een stukje wat als, wat als …. waren we dan beter verbonden gebleven?

     1. Peter says:

      Hallo Scarlet, heel erg bedankt voor je snelle reactie! Interessant dat dromen zo echt kunnen lijken. Dat heb ik heel vaak. In mijn dromen heb ik het vaak drukker dan overdag.
      Droom dus vaak over m`n ex. Wil en moet haar loslaten en die dromen zullen ongetwijfeld voor een stuk verwerking zorgen. Telkens wanneer ik rust heb gevonden duikt zij weer op in een levensechte droom en worden de herinneringen en het gevoel weer aangesproken. Dat zit kennelijk goed diep….
      Nogmaals bedankt voor je reactie, zeer herkenbaar wat je schrijft en ik ga nog even op je site kijken. Erg interessant. Groetjes, Peter

 13. Daniëlle says:

  Hi Scarlet,

  Mijn droom ging over een gevangenschap met gijzelnemers in een gebouw. Ik kon telkens ontsnappen. Ik was met enkele anderen verdwaald, maar ik kwam telkens uit bij een glazen deur met een gele lijst erom heen. De deur opende naar buiten( was niet op slot) en was de deur naar bevrijding. Het gebouw was enorm verlicht van binnen en buiten was het donker. ( het was op een industrieterrein en na ontsnapping kwam ik in de stad terecht waar iedereen al lag te slapen, ik was de enige op straat) De droom bleef zich herhalen en die deur blijft maar in mijn gedachten hangen. Weet jij wat dat betekent? Sowieso komt die gele kleur al maanden terug. Ik krijg er wel een blij gevoel van. Maar ook verwarrend, omdat ik niet weet wat die deur precies betekent.

  Ik weet zelf al wat de gevangenschap inhoudt. En ik heb al jaren dromen over dat ik verdwaal. Best wel irritant. Altijd zijn er andere mensen bij, maar niemand die mij kan helpen. Ik help hun en ben altijd uiteindelijk op mijzelf aangewezen. Net als in mijn leven ( meestal) eigenlijk haha.

  Ben benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt. Ik krijg t antwoord maar niet hierop.

  Groetjes,

  Daniëlle

  1. Scarlet says:

   Hey Daniëlle,

   Dat is zeker irritant als het zich keer op keer (maar dan anders) herhaalt.
   Deze deur gaat over jezelf bevrijden. De gele keur staat voor nieuwe energie, zon, vrolijkheid en dit gaat dus over de stap die je mag zetten om meer energie te krijgen.
   Ik heb zo het vermoeden dat je al weet welke stap dit is en je hoeft hem niet gelijk te zetten, maar deze kleur geeft wel aan dat het een belangrijke stap voor jezelf is. 🙂

  2. Suzie says:

   Hai Scarlet,

   Ik droomde dat ik in een oude badkamer zat en opeens voelde ik een onprettige sfeer. Ik wilde eruit maar kreeg de deur niet goed open. Uiteindelijk lukte het en rende ik naar benden waarbij ik de gangdeur nadrukkelijk dicht deed. Heel benieuwd wat dit kan betekenen. Groetjes Suzie

   1. Scarlet says:

    Hey Suzie,

    Deze droom gaat erover dat je naar een manier zoekt om jezelf goed te uiten, maar er zit een angst op dat wanneer je dat doet er iets gebeurd.
    Bijvoorbeeld dat je dan de controle verliest.

 14. Nele says:

  Ik droomde dat ik een glazen deur maar niet gesloten kreeg. Ik voelde me angstig. Ik was in een groot statig gebouw en het leek of er bepaalde mensen naar me toe zouden komen en ik voor hen de deur zo vlug mogelijk wou sluiten. Ik kreeg de deur ook niet gesloten en het was een glazen doorzichtige deur. Ik wou me haasten zodat ze me niet zouden zien ..

  1. Scarlet says:

   Hey Nele,

   Dat voelt als een intensieve droom.
   Deze droom gaat over werkgebied.

   Dat je niet helemaal mee kunt wat er op dat gebied van je verwacht wordt en dat je het gevoel hebt dat mensen door je heen kijken op een minder prettige manier.
   Je zoekt nog naar een fijne manier om jezelf daarin een houding in te geven.

 15. Nele says:

  Dank je wel, Scarlet! Heel fijn dat je wou reageren! Lieve groetjes, Nele

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan. 🙂

 16. Rina Kalkman says:

  Hoi scarlet, ik droomde van mijn ouderlijk huis waar ik als kind gewoond heb. De oude ingang was afgesloten kon er niet meer doorheen maar daarnaast zag ik mijn overleden vader die mij beetje geïrriteerd zei dat ik deze deur moest nemen! Naast de oude ingang was namelijk een nieuwe gemaakt!

  1. Scarlet says:

   Hey Rina,

   Dit is droom die aangeeft dat er mogelijkheden zijn om problemen op te lossen of dingen beter te maken die je over het hoofd zit omdat je in een ‘oude’ vorm van denken zit.
   De kans is groot dat als je jezelf afvraagt wat zou me vader me hierin adviseren (met zijn manier van denken), je nieuwe mooie inzichten krijgt.

   1. Rina says:

    Bedankt voor het snelle reageren, ik denk dat ik hier zeker wat mee kan!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat is fijn om te horen. 🙂

 17. Karin says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde dat mijn voordeur open stond en ik deze niet dicht kon doen. Voor de deur in het portiekje lag een hele grote groene appel (formaat van een pompoen).
  Heb jij een idee wat deze droom mij wil vertellen?

  1. Scarlet says:

   Hey Karin,

   Deze droom geeft aan dat je jezelf probeert te beschermen tegen vervelende invloeden van buitenaf die je ziet aankomen, maar dat lukt niet helemaal.
   Hij geeft met de appel aan dat het heel erg belangrijk is dat je in deze situatie naar je eigen wijsheid luistert en eventueel minder luistert naar je behoefte aan verbinding met anderen.

   1. Karin says:

    Hoi Scarlet,

    Bedankt voor je snelle reactie. Je uitleg van mijn droom kan ik wel plaatsen in wat er nu gaande is in mijn leven en zal me denk ik ook erg helpen. Heel erg bedankt!

    1. Scarlet says:

     Heel erg graag gedaan! En sterkte!.

 18. Chimene says:

  Hallo.
  Ik droom de laatste tijd heel erg dat er om mijn huis heen mensen lopen die naar binnen willen die mij kwaad willen doen en dat ik snel alles op slot moet doen zoals deuren en ramen die open staan ik ben heel erg benieuwd wat dit betekend.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is een uiting van dat je je onveilig voelt in je huidige omgeving.
   Dit kan met mensen te maken hebben, maar ook met situaties.

   Je hebt de behoefte om je eraan te ontrekken en jezelf te beschermen.

 19. cherida says:

  Ik droomde dat ik in aller ijl dus heel veel haast voelde ( ik voelde onheil) de schuifpui naar de tuin en de achtertuinpoort deur dicht wilde doen. Dat ging niet heel makkelijk. Het was het huis waar ik nu in woon en het was schemer buiten. Ik had het gevoel dat iemand binnen wilde komen. Toen ik zag dat ook de tuinpoortdeur openstond voelde ik lichte paniek zelfs. Ik was bang dat mijn hondje hierdoor ook nog was weg gelopen. Wat betekent deze droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Cherida,

   Deze droom is een vertaling van het gevoel dat je mensen om je heen hebt die je gevoelsmatig niet helemaal vertrouwt.
   Dat sommige iets te dichtbij komen, kan ook in energie zijn, en dat voelt niet prettig.
   Het is een teken dat je je grenzen iets meer mag bewaken.

 20. bianca says:

  Lieve Scarlet, vandaag had ik wel een hele bijzondere droom. Jij kwam in mijn droom voor en niet gewoon even langs, Maar je kwam bij mij op bezoek. Je kwam me dingen leren en tegelijkertijd leek het alsof we vriendinnen waren.
  Je kwam me vertellen hoe ik een deur kon visualiseren op een witte muur en daar dan vervolgens doorheen kon lopen. Je deed het voor en ik dacht woohhh dat is gaaf. Je liep gewoon door de muur heen.
  Het was niet zomaar een deur, eerst leek je het te visualiseren, maar ik zag de deur wel. Het leek en soort glow in the dark lijn. Het was een gele lijn. En je ging er voorstaan en toen ging het goud kleurig lichtgeven en zodra dat gebeurde stapte je erdoorheen en was je aan de andere kant van de muur. Je kwam weer terug en ging het mij leren.
  Dat zelfde soort gele stift of wat het ook was. Deed je met mooie patronen op mijn gezicht. Je zei dat ik nu eerst mezelf in het velle licht moet opladen. Toen begon het bij mij ook goud licht te geven.
  Ik deed precies wat je me vertelde. Vervolgens ging ik bij die zelfde deur als die jij gemaakt had staan. Ik zag net als bij jou de getekende deur goud kleurig lichtgeven. Ik wilde door de deur stappen maar het lukte me niet om door de muur te lopen. Ik moest meer oefenen zei je.
  Wat ik ook trouw deed. mijn droom ging ondertussen verder en je was er nog steeds. Er viel me iets op aan jou toen ik jou een knuffel gaf. Ik zei je bent zwanger wat leuk. Je was er zo blij mee en liet met trots de grote van jou buik zien. Ik was super blij voor je. ❤

  Ik ben zo benieuwd wat deze droom mij wilt vertellen.
  Liefs Bianca

  ohja ik weet niet of het verders invloed heeft. Maar je was bij mij gezin thuis, het was alleen wel een ander huis dan waar ik nu in woon. Het was een veel groter huis. Ken het huis verders niet.

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens,

   Wat een leuke droom. Het gaat erover dat je ervaart dat je door een muur aan het heenkomen bent. Waarschijnlijk helpen de tips en inzichten die je van mij krijgt daarbij. 🙂
   De kleuren geven aan dat het vooral te maken heeft met dingen waar je moe van wordt en dat dus nu aan het verwerken bent.
   En je mag volgens de droom inderdaad nog even rustig oefenen. 🙂

   Ik ben wel heel dankbaar dat je me zo toelaat en dat ik je mag helpen.
   Het andere huis waar we in waren staat symbool voor dat deze droom specifiek met jouw eigen proces te maken heeft. 🙂

   1. Bianca says:

    Dankjewel Lieve Scarlet voor jou snelle reactie ❤
    Een verassend en mooie uitleg van me droom.
    Ik ben blij dat je er voor ons bent.

    tot gauw

    Liefs Bianca

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan lieverd en een dikke knuf!

 21. Daphne says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik samen met mijn 2 dochters in Frankrijk op vakantie was in een mega groot hotel. We sliepen op een hele grote kamer (met iedereen). Beneden was een voordeur. Mijn oudste dochter ging er even tegen aan leunen en ze bonkte wat. De deur brak in stukken en viel zo naar buiten toe. Ik schrok en toen reed mijn auto (Die blijkbaar binnen stond) zo naar buiten. Ik sprong er in, maar de handrem deed het niet en de remmen maar matig. Hij botste zo tegen het andere gebouw op en het hele raam lag in gruzelementen. Ik dacht dat mijn auto tot al los was. We gingen weer naar binnen en daar kregen we te horen dat we zo snel mogelijk uit het gebouw moesten gaan, er was vuur ontstaan. Ik wilde mijn andere slapende dochter gauw ophalen en alle spullen. Maar we mochten maar een paar spullen pakken. Mijn moeder was op een andere plek in Frankrijk en ik belde haar dat ze me snel moest ophalen omdat de auto stuk was. Ze wist alleen niet waar ik was, en ik ook niet. Het gebouw was heel groot, dus het was een enorm hindernisbaan om bij de uitgang te komen. Later bedacht ik mij dat ik dit zelf moest oplossen en ik haar hulp niet meer wil/nodig heb. Het stuk door het gebouw leek in mijn droom heel lang te duren. Ik leerde allemaal mensen kennen en ze werden allemaal een vriend. We hadden echt plezier. We gingen ook nog een stuk rijden in mijn kapotte auto, ik moest rijden en ik vond het doodeng. Ik zei ik heb nog nooit in Frankrijk gereden! Maar ik deed het, en het reed zelfs op de kop. Het schakelen ging heel anders.
  Opeens terug in het gebouw, kwam mijn zus er aan. Ze wilde me redden en helpen. We zaten in een soort lift.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat over het aangaan van verbindingen met anderen. Je dochter doet dat steeds meer op haar manier en eigenlijk mag jij dat ook gaan doen.
   Alleen is er een angst dat je dan je eigen ruimte kwijtraakt.
   Tegelijkertijd wordt duidelijk dat je het wel kunt, want je hebt ook mensen op wie je terug kunt vallen en die je altijd komen helpen.
   En het is ook spannend, want je wilt niemand kwijtraken en ergens weet je ook weer dat dat niet zal gebeuren.

 22. Nadia says:

  Hallo,

  Sinds een paar maanden word ik wakker van het geluid van de deurbel, ik ben een paar keer naar de voordeur gerend maar er stond niemand. De deurbel was in mijn droom gegaan maar klonk heel echt. Dit gebeurt in de vroege ochtend. Vanochtend werd ik wakker gemaakt door luid geklop op de deur, driemaal. Dit klonk weer heel echt, maar aangezien ik zo wakker schrok van het geluid zoals met de deurbel, wist ik dat ik me het had ingebeeld en ben niet bij de voordeur gaan kijken. Wat kan dit betekenen?

  Liefs,

  Nadia

  1. Scarlet says:

   Hey Nadia,

   Dat zijn bijzondere dromen.
   Ik kan hem zowel ‘normaal’ als spiritueel voor je vertalen. Ik zal je beide betekenissen ook geven, zodat je zelf kunt bepalen welke voor jou het beste past.

   De normale betekenis is dat je ergens (onbewust) op zit te wachten. Een stap die je wilt zetten of een verandering die je aan wilt gaan.
   Maar dat lijkt nog niet echt te lukken en daardoor droom je hier zo over. De deur naar die verandering mag open.

   De spirituele betekenis is dat er een engel/gids of andere positieve energie is die contact met je wil maken.
   Heel respectvol, want het belt aan. 🙂

 23. Denise says:

  Hoi,
  Ik droomde over een met donkerblauwe inkt geschetste deuropening(alleen het gat dus) met daarvoor een poppetje(moest kind voorstellen) . Dit stond getekend op een redelijk grote porseleinen bordscherf met een donkerblauw sierrandje. Ik wilde de scherf op een goede, energievolle plek(zelfs voor een portaal) in mijn ouderlijk huis plaatsen, maar een entiteit hield me tegen en vast, wilde zelfs dat ik de scherf verder kapot zou gooien. Maar ik probeerde me uit de greep te wurmen en toen merkte ik dat ik droomde. Enig idee wat de symboliek is? Alvast bedankt voor het meedenken!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je iets uit het verleden aan het verwerken ben.
   Ik ben zelf wat spiritueler ingesteld en voor mij voelt het zelfs gelinkt aan familiethema’s. Voel natuurlijk zelf goed of dat voor jou ook resoneert.
   Er is in ieder geval ook een energie/iemand/situatie in je leven aanwezig die je tegenhoudt in dit laatste stukje verwerking.

 24. Daphne says:

  Goedemorgen,

  Ik droomde over een huis, in mijn droom was het mijn huis. Maar ik zag ook stukjes van mijn ouderlijk huis. Eigenlijk leek het een totaal onbekend huis. De juf van mijn dochter verbleef daar ook (ze was binnen gelaten door een ouder van een vriendinnetje) en ik vond dit eigenlijk maar vreemd..

  Toen ik binnen liep was ik blij verrast met de nieuwe openslaande terrasdeuren. Het werd erg druk in het huis en mensen (wetenschappers van vroeger) wezen mij op het overdekte terras wat er nog omheen lag. Ik vond het super mooi! Het werd eigenlijk steeds drukker en voller in het huis en het voelde niet oke, niet echt ofzo. Ik wilde toen eigenlijk alles weer weg hebben en riep iets op ofzo. Waardoor er een groot iets in monsterlijke form alles werd afgebroken langzaam. Toen eindigde de droom..

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is een uiting van een gevoel dat je soms te veel prikkels opvangt van de mensen om je heen.
   Je wilt meer ruimte voor jezelf, meer rust en meer genieten.
   Alleen heb je daar meer ruimte voor nodig.
   Je zoekt ook (onbewust) naar een manier om die ruimte te creëren.

 25. Astrid says:

  Ik droom bijna elke avond dat ik vergeten ben mijn (voor) deuren op slot te draaien, meestal na 1 uur/1,5 uur slaap, dan schrik ik wakker, sta op om het op slot te gaan doen maar besef al snel dat het weer een droom was… dit gebeurt echt de afgelopen maanden en dan 4/5 x per week!

  1. Scarlet says:

   Hey Astrid,

   Dat klinkt heel erg vermoeiend!
   Deze dromen gaan erover dat je het gevoel hebt dat je niet helemaal veilig bent.
   Dat kan komen omdat je bijvoorbeeld te streng bent voor jezelf of omdat je te maken hebt met situaties waar je je niet prettig in voelt.
   Dus het kan bijvoorbeeld ook de situatie met covid komen.

 26. Nance says:

  Ik droomde deze morgen (toen werd ik wakker) dat mijn voordeur stuk was. Ik kon die niet meer sluiten. En alhoewel het een stevige deur was met een stevig slot viel de omkadering uiteen waardoor er aan de bovenkant een gat ontstond. Het vreemde was dat de omkadering gemaakt was met o.a. takken die erin verwerkt waren.
  Er was veel volk in de traphal van de appartementen wat niet de gewoonte is. Ik voelde me niet veilig en wou niet gaan werken vooraleer de deur gemaakt was.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je het gevoel hebt dat er iets binnenkomt wat niet binnen hoeft te komen of iets waarvan je niet fijn vindt dat het binnenkomt.
   Spiritueel gezien kan dit gaan om energie van anderen.
   Praktisch gezien kan het gaan over meningen van anderen of hoe anderen zich gedragen.
   In je onderbewustzijn ben je naar een manier aan het zoeken om je hier beter tegen te beschermen.

 27. A says:

  Dit is toevallig, lees ik net na het plaatsen van mijn reactie Scarlet Le Pair… Heb heel toevallig gisteren een YouTube van je bekeken over paranormale gaven terwijl ik nog nooit van jou had gehoord. En nu kom ik bij toeval op je site 🙂

  1. Scarlet says:

   Haha zo leuk!

 28. Colinda says:

  Ik heb al een aantal manieren geprobeerd om te achterhalen wat het betekend maar niet gevonden. Ik hoop dat jij mij kan helpen.

  Ik had een lange droom die ik redelijk ontcijfert heb alleen ik snap niet wat het betekend dat mijn buurvrouw haar voordeur,dichte deur, roze heeft geverfd en onder bij de deurpost is een baan van ongeveer 30 centimeters lichtbruin geverfd met daar gelijk boven een baan van ongeveer 15 centimeter oranje geverfd. Verder is de deurpost wit. Weet niet of het nog van belang is, de banen zitten aan de linkerkant aan die kant gaat de deur open, scharnieren zitten aan de rechterkant.

  Dankjewel alvast, van een trouwe volger van je.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Het ligt natuurlijk ook een beetje aan de rest van de droom, maar wat ik uit dit stukje haal is dat je waarneemt dat er iets in haar proces gaande is met het leven accepteren en haar eigen energie terugvinden.
   Misschien neem je waar dat ze dat juist meer zou mogen doen.

 29. Colinda says:

  Dankjewel voor jouw uitleg
  Mijn buurvrouw woont er nog niet zolang. Geloof pas een maand of vier en verder dan hallo en goedendag zijn we nog niet gekomen.
  De rest van de droom ging voornamelijk over een (wederzijdse )liefde van mij sinds 2013.
  Alleen wij hebben elkaar nog nooit in het echt gezien.
  Ik heb ook heel lang niet over hem gedroomd.

  Sorry voor het late antwoord.
  Chaos in de familie☹️

  1. Scarlet says:

   Sterkte mooi mens.

 30. Ram says:

  Ik droomde vannacht dat mijn vriend een witte deur voor mijn neus (afstand van een meter) dicht deed. Ik weet niet hoe ik dit moet interpreteren. Misschien kan jij mij er iets meer over vertellen. Alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je het gevoel hebt dat hij niet altijd alles met je deelt, dat hij je soms ‘buiten’ houdt.
   Al merk je dat hij dit niet met een verkeerde intentie doet.

   1. Ram says:

    Dankjewel!

 31. Jorieke says:

  Hallo,
  Ik droomde vannacht over een half open oude ‘schuurdeur’/ schuifdeur, met een mooie kleur lichtgroen/ beetje afgebladderd. een frisse kleur. De deur kwam in mijn droom 2 keer heel duidelijk terug. bij de 2e keer was er in mijn droom een stem die zei: ‘miss critical’ ‘miss critical’ een paar keer achter elkaar. Het was heel apart om te beleven. In de droom zelf besefte ik dat mij iets verteld werd maar ik kwam er niet achter wat dat precies was. Het voelde wel als een soort puzzel die ineens werd opgelost toen ik dit inzicht in mijn droom kreeg. Ineens was daar het besef: die deur! Die stem! Er wordt mij iets verteld….. Ik voelde mij blij en nieuwsgierig in mijn droom.
  Enig idee wat deze droom betekent voor mij?

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Deze droom geeft aan dat je heel hard bezig bent perfectionisme en kritisch denken ten opzichten van jezelf los te laten.
   Je bent ruimte voor jezelf aan het maken, zodat je zo meteen een nieuwe en ‘rustigere’ fase in kan gaan.

 32. Shirley says:

  Haai
  Ik had weer een droom. De juiste volgorde weet ik niet meer zo goed…
  Ik zat in de auto en reed opeens op de parkeerplaats bij mijn opa en oma langs het huis ik wilde parkeren maar het was druk en op een gegeven moment zag ik een plekje en toen keek ik naar de tuin en ik moest heel erg huilen… vervolgens kwam mijn schoonzus en toen mijn ex en hij wilde mij ons oude huis geven.. ik kon het huis niet meer herinneren de voorkant was anders. Met blauw en wit en na goed zoeken vond ik ons oude huis.. we zaten samen naast elkaar en maakte een beetje ruzie en schoonzus was de mediator.. mijn zwager kwam helpen met het huis opknappen.. ik had iemand ontmoet waar ik intiem mee wilde zijn dat lukte niet en vervolgens liep ik op de markt met iemand die ene kind had en daardoor lukte het niet en het kind had honger en zat in de buggy en kreeg noedels..

Leave a comment

Your email address will not be published.