Dromen over deuren

Posted on
dromen over deuren

Dromen over deuren. Wat betekent het als je droomt over deuren. Deuren zijn een bijzonder droomsymbool, omdat ze vaak niet echt opvallen in onze dromen.

Als een deur dan ineens wel heel erg opvalt, dan is het vaak je onderbewustzijn die iets belangrijks aan je duidelijk wil maken

Dromen over deuren: soorten deuren

Het soort deur vertelt je om te beginnen al iets. De eerste vraag die je jezelf mag stellen is of deze deur je al ergens aan doet denken. Misschien heb je er al een herinnering aan. Als dat het geval is dan gaat je droom over die tijd van je leven. Misschien koppel je het nu al aan bepaalde personen of tijden, dan weet je ook gelijk waar je de betekenis van je droom mag zoeken.

Nieuwe deuren

Nieuwe deuren gaan hierin vaak over de toekomst. Vaak vertelt deze droom je dat er nieuwe dingen aan gaan komen voor je. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, een nieuw huis of een nieuwe relatie.

Oude deuren

Oude deuren vertellen je dat je droom over het verleden gaat. In de meeste gevallen ben je simpelweg iets aan het verwerken. Daarnaast kan het zo zijn dat er iets uit je verleden op een andere manier terug gaat komen. Het gevoel wat je in de droom had vertelt je of dit fijn of juist niet fijn is.

Versleten deuren

Als de deur of deuren in je dromen versleten zijn, dan is dit een waarschuwingssignaal. Of jij hebt rust nodig of het is belangrijk dat je de situatie een beetje rust gaat geven.

Dromen over deuren: wat is er met de deur aan de hand?

De deurklink is weg

Wanneer je in je droom op zoek bent naar de deurklink en die niet kunt vinden, dan kan dat betekenen dat het nog niet de tijd is. Waarschijnlijk ben je op dit moment ongeduldig of zit je op iets te wachten, maar je zult dus nog een klein beetje geduld moeten hebben.

Het kan ook betekenen dat je nog niet de juiste tools in handen hebt of de juiste mensen om je heen hebt om te bereiken wat je wilt en kunt bereiken.

De deur is al open

Als de deur al open is, dan betekent dat meestal dat je niet alles (overziet). Je zult even afstand moeten nemen en dan zie je dat jijzelf alles tegenhield. Alles wat je nodig hebt is er al.

Wanneer de deur al open is in een nare droom, dan is dat een signaal dat je bewuster op mag gaan letten en dat er dus dingen zijn die je niet goed ziet.

De deur houdt iets gevaarlijks tegen

Wanneer de deur iets gevaarlijks tegenhoudt, dan is dat een groot waarschuwingssignaal. Het kan aan de ene kant wijzen op heftige onverwerkte emoties, maar ook op mensen die misbruik van je maken en niet het juiste met je voor hebben.

De deur gaat maar niet open

Wanneer je een deur probeert te openen die maar niet opengaat, is dat een teken dat je het gevoel hebt dat je vast zit in je leven.
Daarnaast kan het ook een teken zijn dat je niet de keuzes maakt die echt bij je passen en goed voor je zijn. Je probeert dus de verkeerde kant op te gaan.