Dromen over draken

Posted on
dromen over draken

Dromen over draken. Wat betekent het als je droomt over draken? Wanneer je een draak in je droom ziet is dit meestal een waarschuwing dat je jezelf niet door je emoties moet laten leiden.

Dromen over draken: laat je emoties je niet verblinden

Meestal gaat dit over heftige gevoelens zoals angst, jaloezie, haat of passie. Deze gevoelens kunnen zo intens zijn dat ze de overhand nemen en de kans is groot dat dit nu bij jou gaande is. Dit kan ook deels onbewust gebeuren en daarom is deze droom ook zo belangrijk. Hij maakt je bewust.
Probeer niet te handelen vanuit deze gevoelens, maar ze juist op een gezonde manier te uiten. Dat helpt je om vervolgens contact te maken met je verstand en de situaties weer even op een andere manier te bekijken.

Draken als beschermer

Door de vele films waarin draken ook als goede wezens zijn neergezet, kan een draak in een droom ook een positieve betekenis hebben gekregen.

Meestal is dat er een van bescherming. Er zijn mensen, dieren (of als je spiritueel bent engelen) om je heen die jou beschermen en waar je op mag vertrouwen. Je bent niet alleen en er wordt voor je gezorgd.

Je bent een doorzetter

De boodschap die hier vaak aan gekoppeld is, is dat je een doorzetter bent. Misschien heb je het gevoel dat de situatie moeilijk is en moet je alleen maar moet knokken. Juist dan zegt deze droom je dat je het aankunt en dat als je doorzet dat het goed komt. Er wacht geluk op je.