Dromen over draken

Posted on
dromen over draken

Dromen over draken. Wat betekent het als je droomt over draken? Wanneer je een draak in je droom ziet is dit meestal een waarschuwing dat je jezelf niet door je emoties moet laten leiden.

Dromen over draken: laat je emoties je niet verblinden

Meestal gaat dit over heftige gevoelens zoals angst, jaloezie, haat of passie. Deze gevoelens kunnen zo intens zijn dat ze de overhand nemen en de kans is groot dat dit nu bij jou gaande is. Dit kan ook deels onbewust gebeuren en daarom is deze droom ook zo belangrijk. Hij maakt je bewust.
Probeer niet te handelen vanuit deze gevoelens, maar ze juist op een gezonde manier te uiten. Dat helpt je om vervolgens contact te maken met je verstand en de situaties weer even op een andere manier te bekijken.

Draken als beschermer

Door de vele films waarin draken ook als goede wezens zijn neergezet, kan een draak in een droom ook een positieve betekenis hebben gekregen.

Meestal is dat er een van bescherming. Er zijn mensen, dieren (of als je spiritueel bent engelen) om je heen die jou beschermen en waar je op mag vertrouwen. Je bent niet alleen en er wordt voor je gezorgd.

Je bent een doorzetter

De boodschap die hier vaak aan gekoppeld is, is dat je een doorzetter bent. Misschien heb je het gevoel dat de situatie moeilijk is en moet je alleen maar moet knokken. Juist dan zegt deze droom je dat je het aankunt en dat als je doorzet dat het goed komt. Er wacht geluk op je.

 

13 Comments

 1. Bianca says:

  Hoi Scarlet, vannacht droomde ik over soort van draken of dino’s. Ze zagen er in elk geval niet grauw of donker of eng uit. Maar eigenlijk heel.vrolijk en blij. Als in een animatie kinderfilms. Geen idee wat ze in mijn droom kwamen doen. Ik.heb ze nooit eerder gezien. Het enige wat ik.nog weet dat ik bij een soort dokter was. Alleen geen arts maar zo zag het er daar wel een beetje uit. En de mevrouw die daar zat was de vrouw waar ik mee.doe aan haar helings ( in het echte leven ) ze probeerde me wat te zeggen, maar geen idee wat. Ze wees meer dan dat je iets zei. En ik keek wel, maar zag toen ook mijn ex ineens. Heel.raar, want ik.hoorde.lawaai bij het raam en ging kijken. Het raam was ineens weg en toen kwam mijn ex ( de vader van mijn kinderen ) ineens omhoog. ( hij. Werkt.in het echte leven in de tuin. Snoeien enzo. ) alsof hij ergens uut kwam. Een boom ofzo. Het was wel een hoog gebouw en daar keek in naar beneden en toen zag ik die 2 vrolijke dino/ draken. Vrolijk gekleurd waren ze.ook. ik.had iets te eten en deelde dat met mij ex. We stonden het staand te eten. Die mevrouw die ook nog in die ruimte was, stond spraakloos te kijken alsof het raar was dat me ex en ik zo normaal met elkaar omgingen. Gek genoeg zag hij er in mijn droom netjes en verzorgd uit. En ook een stuk.jonger.

  Ik.zoek.wel.eens op.wat mijn dromen zouden kunnen betekenen. Ik.vraag me alleen wel.af, waarom dromen elke.keer.zo.compleet anders zijn. En hoe je dan iets uit je dromen.kan.leren als.ze.elke.dag anders zijn.

  Hopelijk.kan.jij.me het uitleggen. Tot horens.
  Iefs Bianca

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Dit klinkt als een droom die een afronding van een proces aangeeft.
   Misschien een stukje extra afronding van de relatie met je ex. Dat je hem nog meer los hebt gelaten dan je al had gedaan.
   De helingen doen je in ieder geval goed, maar er is nog iets wat geheeld mag worden in het algemeen. Wat dat is geeft deze droom niet aan.

   Heel vaak kunnen verschillende dromen heel goed in betekenis op elkaar aansluiten.
   Ook kan er een gaan over je werk en de ander over relaties, waardoor ze ook anders kunnen zijn. 🙂

   1. Bianca says:

    Dankjewel Scarlet voor jou snelle reactie, ik vind het altijd speciaal hoe je uit zo.n droom. Zo.n mooie en duidelijk verhaal kan maken. Nu ben ik wel nieuwgierig naar wat ze me willen vertellen wat belangrijk is om te helen. Als ik kijk naar de droom van vandaag dan was dat een droom waar ik niet vrolijk van word. Dat ging over mijn vriend die een affaire heeft met een meisje en dat ik tegen hem zei dat ik hem voor mij alleen wil en dat hij het uit moet maken. Hij zei je hebt gelijk ik had er allang mee willen stoppen. Maar toen ik dat meisje sprak in mijn droom toen zei ze dat hun al 4 jaar samen zijn en dat ze van hem houd. Nou dan snap je wel hoe ik daarop reageerde. Ik schok zo erg dat ik er wakker van werd. En ik werd niet blij wakker.

    1. Scarlet says:

     Hi!

     Graag gedaan!
     Dankjewel voor je lieve woorden.
     Dit zou heel goed aan kunnen geven wat je mag helen.
     Deze droom gaat namelijk niet echt over dat je vriend vreemd gaat, maar over een stukje (onbewuste) angst dat dat zou gebeuren.
     Of het gaat over een gevoel dat je graag meer connectie met hem zou willen, maar het voelt alsof hij met andere dingen (kan ook werk zijn) bezig is.

     1. Bianca says:

      Hoi scarlet, ik vraag me dan af hoe en wat ik.precies moet gaan helen. Gaat dat dan via mijn dromen of is daar een speciale heling voor die ik kan gaan doen. 1 Van mijn chakra’s bv. Of vind dat in de.loop van de tijd zijn eigen weg.

      Gek genoeg droomde ik vannacht dat ik me voelde aangetrokken tot iemand, ik voelde echt die aantrekkingskracht. ( dat gevoel wat ik bij mijn eigen vriend heb in het echte leven ) er waren nog vrienden van ons ( waren alleen in me.droom vrienden ken ze verder niet. ) die keken onze kant op. Maar ik.zag alleen.maar die persoon die.ik wilde knuffelen en kussen. Ik trok wel.een deken over.ons heen. Op een gegeven moment kwam mijn vriend ook daar, waar we waren. En kijk keek wel maar.zei.en deed.niks. Ik.droomde.nog wel.meer maar dat weet ik.op.dit moment.niet meer.

      Nu ik.zo me dromen aan jou vertel, lijkt het ineens wel een patroon te hebben. Ik vind het.in elke geval.merkwaardig hoe.mijn dromen.deze week zijn gelopen.

      Dankjewel voor jou tijd scarlet.
      Liefs Bianca

     2. Scarlet says:

      Hi!

      Ik denk dat het onbewust al aan het plaatsvinden is, dus dat je er niet perse iets mee hoeft te doen.
      Natuurlijk kun je dit proces wel ondersteunen en dat kan bijvoorbeeld door een chakra meditatie.
      Ik zou ze dan allemaal meenemen, maar je kunt je ook focussen op je hartchakra en zonnevlecht. 🙂

      Dat is een droom die aangeeft dat je die angst aan het loslaten bent, want je bent niet afhankelijk van hem. 🙂

      Precies en zo zijn dromen verbonden. 🙂

 2. Bianca says:

  Hoi Scarlet, dankjewel voor jou antwoorden De volgende dag droomde ik dat ik samen met mijn vriend was in een soort hotel of appartement en dat ik daar iemand zijn keel door snijde. Zoiets als.dit heb ik.nog nooit gedroomd. Ik.deed het gek genoeg zonder te aarzelen. Mijn vriend zei nog nee niet doen. Maar ik.zei zoiets van, dan zijn we daar vanaf en we leggen hem gewoon in de badkamer en trekken de deur dicht en vergeten het. ( ja zelfs ik.sta te kijken van mijn droom ) ik.herinner me nog dat ik.een moment stil.stond in mijn droom en dat ik een gevoel over me heen kreeg van schuld. Maar drukte dat gevoel gelijk.weg.
  De nacht daarna droomde ik dat het tussen mijn vriend en mij heel.goed ging. Geen vuiltje in de.lucht. gewoon perfect ging het. Alleen wat bleek.nou, dat ik.blijkbaar met een ander zou gaan trouwen. Heel raar vond ik.dat. kwam zomaar uit het niets en ik zei dat tegen mijn vriend. Dat ik.morgen ga trouwen. Ik dacht nog bij mezelf, maar wie is dat eigenlijk. Ik bekeek die jonge man en dacht oke. En voor die.jongeman leek alles goed te zijn. Hij was leuk en vrolijk en heel.lief voor.me. maar ik kende hem helemaal.niet niet. Mijn vriend smeekte nog, ga niet trouwen met hem. Ik antwoorden verders niet en bekeek die man eens goed waar ik morgen mee zou gaan trouwen. Ik.kan me zijn gezicht nog goed herinneren. Hij had donker haar en groene stralende ogen en was echt super mooi. ( mijn vriend in het echt heeft ook donker haar en groene ogen trouwens, maar ziet er niet hetzelfde uit als xie man in mijn droom )
  Na deze reeks aan soort gelijke dromen stopte het dromen over dit soort dingen.

  Ik.vind het fijn om me dromen aan jou te delen, dankjewel hiervoor. Heb wel het gevoel dat jou antwoorden samen met mijn dromen me wat duidelijkheid hebben gegeven. Ik.heb wel hele drukke nachten gehad. Dat kan ik zien aan mijn slaappatroon op mijn horloge. Ook erg intressant vind ik.om dat te zien en bij te houden.
  Het zou helemaal leuk zijn als je de beelden van je dromen kon opslaan. Hahaha

  Nogmaals bedankt voor jou tijd. Liefs Bianca

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze dromen gaan erover dat je meningen/energieën/verwachtingen van anderen die je relatie ‘beïnvloeden’ aan het loslaten bent.
   Je bent als het ware de ‘energie’ aan het opruimen.
   Het stukje van trouwen voegt hier aan toe dat je ziet dat je vriend zelf ook aan het veranderen/groeien is.

   Dankjewel voor je lieve woorden!
   Het is ook leuk en toe het graag, kan het alleen niet elke dag doen. 🙂

   1. Bianca says:

    Dankjewel Scarlet ☺♥️
    Liefs Bianca

 3. Ivy says:

  Hoi scarlet,
  In mijn droom kwamen er 2 groene Draken aan waarvan 1 op de grond . Dit was naast huizen waar ik net 2 zilveren sleutels had ontvangen. Hiermee moest ik weg wezen want meerdere wilden die sleutels.
  De draak lag met zijn hoofd voor de uitgang en ik vond hem eng. Maar ben er toch langs gegaan om bij de lift te komen.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je soms een beetje overspoeld wordt door je emoties.
   Vooral wanneer anderen iets vinden of een drukkende energie hebben.
   Je zoekt naar een manier om beter bij jezelf te blijven en volgens deze droom ben je die ook al aan het creëren.

 4. JULIE says:

  ik had een droom waar ikzelf in een draak veranderde en nadien werd ik als draak achternagezeten door een andere draak.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je bezig bent emoties en beschermingsmechanismes los te laten.
   Dit is heel erg fijn, maar je bent aan de andere kant ook ‘bang’ voor wie je gaat zijn als je zoveel loslaat.
   Ook zit er een stukje onrust onder over of je nog wel veilig bent voor de jaloersie en andere emoties van anderen.

Leave a comment

Your email address will not be published.