Valentijnsdag: 3 kleine dingetjes die je kunt doen uit zelfliefde

Posted on
valentijnsdag

Vandaag is het weer Valentijnsdag en ondanks dat deze dag eigenlijk voor stelletjes bedoelt is, wil ik je uitnodigen om vandaag ook jouw liefde voor jezelf te uiten.

Jij verdient het namelijk ook gewoon om van jezelf te houden en eigenlijk heb je geen excuus om niet van jezelf te houden. Het is hooguit je onzekerheid of perfectionisme in de weg staat. Als je daar echt eerlijk over bent, weet je dat dat niet in de weg mag staan van je zelfliefde.
Dat is dan ook gelijk de reden dat ik vandaag wil uitdagen om de liefde voor jezelf te uiten. We gaan die onzekerheid doorbreken op een warme en milde manier.

Valentijnsdag: 3 dingetjes die je vandaag kunt doen om je zelfliefde te uiten

Schrijf een liefdesbrief aan jezelf

Neem de tijd om rustig te gaan zitten en een liefdesbrief aan jezelf te schrijven. Dit is een echte uitdaging als je last hebt van perfectionisme, maar je hebt er nog maanden profijt van omdat je het terug kunt lezen.
Zet dat stemmetje in je hoofd dus even uit en schrijf op wat je nu echt leuk vindt aan jezelf. Vergelijk jezelf eens met iemand waar jij tegenop kijkt en zoek de gemeenschappelijke factoren.
Geef jezelf eens een complimentje over je uiterlijk en uit je dat je trots bent op een prestatie die je het afgelopen jaar geleverd hebt.
Misschien helpt het als je eerst eventjes doet alsof je het naar een niet bestaande tweeling schrijft.

Waar het echt om gaat is dat je in deze brief heel lief bent voor jezelf.

Zeg de hele dag: ik hou van mezelf

Kies een aantal momenten uit waarop jij tegen jezelf gaat zeggen dat je van jezelf houdt. Bijvoorbeeld iedere keer als je je mobiel pakt of iedere keer dat je naar de wc gaat.
Kies in in ieder geval dingen uit waarvan je weet dat je ze vaak op een dag doet.

Op deze manier maak je er een ijzersterke affirmatie van voor jezelf. Als je deze langere tijd veelvuldig voor jezelf herhaalt, brengt hij vanzelf iets teweeg in je gevoel.

Maak een verwenmomentje voor jezelf

Ga lekker uitgebreid douchen met een haarmasker en gezichtsmasker of boek een dagje spa of een massage voor jezelf.
Doe in ieder geval iets waar jij echt gelukkig van wordt en waardoor jij helemaal kunt ontspannen. Je hebt het verdient!

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.