Karma loslaten: dit moet je eerst weten

Posted on

Karma loslaten hoeft niet zo moeilijk te zijn als soms gedacht wordt. Het wordt namelijk soms weergeven als een grote straf waar je niet vanaf kunt komen. “Je zult eerst dezelfde hoeveelheid leed moeten ondergaan als je een ander hebt aangedaan.” 

Dit wordt dan ook vaak doorgetrokken naar vorige levens. “Heb je nu heel veel pech? Dan zul je wel een slecht mens geweest zijn in een vorig leven.”
Daarnaast kan wat je nu meemaakt ook te maken hebben met familiekarma. Dat houdt in dat je de karma die voortkomt uit de daden van je familie ook op jou doorwerkt. “De vervelende dingen die je meemaakt, zijn het gevolg van de daden van je overgrootvader en eventueel zijn voorvaders.”

Het is niet zo dat ik hier helemaal niet in geloof, maar ik geloof ook niet dat jij zomaar gestraft wordt voor iets waar je helemaal niets mee kunt of wat niet past bij je huidige intenties en zijn.

Wat is karma dan wel?

karma heeft in mijn ogen heel erg veel te maken met de wet van aantrekkingskracht. Je trekt aan waar je je op focust en wat je uitstraalt. Als jij slechte intenties hebt met anderen, dan trek jij slechte dingen naar jezelf toe. Als jij goede intenties met anderen en met jezelf hebt, dan trek je ook goede dingen aan.

Waarom gaan er dan alsnog dingen bij mij fout?

Dat kan heel veel redenen hebben, waar ik er ook een paar belangrijke van ga noemen. Wat ik alleen van je vraag is of je gewoon iets verder wil zoeken naar het antwoord dan alleen karma.

Heb je jezelf al vergeven?

Misschien heb je wel iets naars gedaan in je leven. Misschien heb je wel iemand pijn gedaan (al was dat niet jou bedoeling). Zelfs de meest liefdevolle mensen maken namelijk wel eens fouten.

De vraag is alleen wat je er daarna mee gedaan hebt. Heb je je excuses aangeboden? Ja, dan is het goed. Nee, dan is het tijd om dat nu te doen, want onbewust houdt je jezelf hier toch nog mee bezig. Die focus trekt narigheid aan.
Daarnaast is het dan ook heel belangrijk dat je jezelf vergeeft.

Als jouw intentie goed was, je deed toen wat je dacht dat het beste was en/of je hebt er van geleerd, dan is er geen reden meer om jezelf te straffen. Het niet vergeven van jezelf, zorgt namelijk voor een overtuiging dat jij nog gestraft moet worden. Je beseft nu waarschijnlijk dat dat precies is wat je aantrekt via karma.

Een levensles

Soms maak je dingen mee om jezelf wakker te schudden. Je bent hier namelijk op aarde om iets te leren en dingen te ervaren. Je hebt een levensles te leren.
Dat vergeten we alleen vaak op het moment dat we als ziel op de aarde komen. We vergeten welke dingen we hier kwamen ervaren en leren.
De dingen die gebeuren kunnen daarom heel goed dingen zijn die je wakker moeten schudden. Daarnaast kunnen het zelfs dingen zijn waarvan jijzelf besloten hebt dat je ze mee wilde maken om je levensles te leren.

Het verwerken van familietrauma

Het klopt inderdaad dat je een energetische blokkade kan erven van je familie. Dit gebeurt zelfs heel vaak, alleen is dat niet om jou en je familie nog te straffen.

Ik bedoel, dan zou je zus/broer/nicht er toch ook last van moeten hebben? Die blokkade wordt dus niet aan iedereen doorgegeven.
Het wordt doorgegeven aan de mensen die het in zich hebben om het op te ruimen. Eigenlijk is het een vraag aan jou: “wil jij dit helpen opruimen voor ons allemaal?”

Een onverwerkte ervaring uit een vorig leven

Stel je eens voor dat je bijvoorbeeld in de oorlog vermoord bent en dat je ziel daar toen geen rust meer in kon vinden. (Er gebeuren namelijk ook wel eens dingen omdat een ander daar voor kiest en niet omdat wij daar zelf voor kiezen.)

Dan kun je je voorstellen dat je ziel daar in dit leven nog iets mee wil. Die wil het nog verwerken, helen en opruimen. Daardoor ligt daar diep in jou een focus op die pijn of wond. Die focus trekt een mildere ervaring aan die wel op die pijn aansluit, juist zodat dit stuk geheeld kan worden.
Dit kun je het beste herkennen aan gebeurtenissen die wel vervelend zijn, maar waar jij veel heftiger dan normaal op reageert.

“Er gebeuren namelijk ook wel eens dingen omdat een ander daar voor kiest en niet omdat wij daar zelf voor kiezen.”

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

4 Reactie(s)

 1. Sandra says:

  Hoi Scarlet.
  Het valt mij op dat mijn dochter dezelfde thema’s in haar leven tegenkomt als die ik heb of heb gehad.Van problemen op school tot relaties,familieproblemen,vriendschappen.Werkelijk alle thema’s komen precies overeen.
  Ik maak me hier zorgen om ,helemaal omdat ik weet wat er nog komt voor haar en ik haar natuurlijk wil beschermen.
  Valt dit ook onder familiekarma?En is het beter dit te laten gebeuren of te doorbreken?Ik krijg langzamerhand het gevoel dat ik niet meer weet hoe ik leven moet omdat zij het anders ook weer op haar bord krijgt.
  Alvast bedankt voor je reactie.

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,

   Dit valt zeker voor een groot deel onder familiekarma, nu is er natuurlijk ook gewoon een stuk van haarzelf.
   Als jij voor jezelf je familiekarma doorbreekt, neem je ook bij haar weer een groot gedeelte van de lading weg. 🙂
   Dus dat is altijd goed.

 2. Nikia says:

  Kan je mij helpen?

  1. Scarlet says:

   Dat ligt er even aan waar je hulp mee zoekt. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.