Dromen over een auto

Posted on

Dromen over een auto. Wat betekent het als je droomt over een auto? Auto’s staan in dromen eigenlijk altijd voor onze eigen persoonlijke ruimte en hoe we in het leven staan.

Wat er met een auto in een droom gebeurt en wat voor een staat die is, zegt dus heel voor over onszelf en hoe we leven. Dat maakt dit eigenlijk een heel belangrijk droomsymbool wat vaak vergeten wordt.

Dromen over een auto: wie zit er achter het stuur?

Jouw plek in de auto staat voor jouw relatie met anderen. Als jij zelf achter het stuur zit, betekent dat dat je zelf de controle over je leven hebt. Jij kunt de keuzes maken en dingen veranderen of juist zo doorgaan.

Als je op de passagiersstoel zit en iemand anders rijdt, dan betekent dat dat je jezelf nog te veel laat leiden door de meningen, gevoelens en adviezen van anderen.
Op het moment dat je zelfs achterin de auto zit en meerijdt, betekent dat dat anderen beslissen over je leven en eigenlijk een stuk controle over je hebben.

Dromen over auto’s: problemen met de auto

Een auto die gewoon rustig geparkeerd staat, vertelt je dat je jezelf op andere dingen mag focussen. Je staat stil, terwijl je meer kunt en verder kunt komen.

Een oude auto met veel problemen, zegt je dat je jezelf beter moet verzorgen. Je hebt meer rust nodig en tijd voor jezelf. Je bent jezelf aan het opbranden.
Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een auto met motorproblemen. Je vraagt te veel van jezelf en loopt de kans om overspannen te vragen. Las een pauze in.
Als de auto niet wil starten of uitvalt is dat een waarschuwing dat je niet met de dingen bezig bent die goed voor jou zijn. Je mag je meer richten op positiviteit en dingen die jou gelukkig maken.

Een auto met beschadigingen geeft aan dat je beter voor je lichaam mag zorgen. Aan de andere kant kan dit ook betekenen dat je te veel waarden hecht aan je uiterlijk. Je mag je nog meer focussen op je innerlijke krachten en talenten.

Dromen over een auto ongeluk

Dromen dat je een auto ongeluk krijgt is een sterk waarschuwingssignaal. Je vraag echt veel te veel van jezelf en dat vergt te veel van je. Daarnaast is dit een uitnodiging om voor jezelf te onderzoeken of je nog wel op de juiste weg bent.

Als je droomt dat je auto gestolen wordt, is dit een verwerking van een inbreuk om je persoonlijke ruimte. Het kan zijn dat iemand je lichamelijk iets aangedaan heeft, maar het kan ook een verwerking zijn van een belediging of kwetsing.

 

183 Comments

 1. Nathalie says:

  Goedemiddag!
  Ik heb de laatste tijd veel dromen. Zo droomde ik 2x over mijn auto (ik heb wel altijd een lichte angst dat er live iets mee gebeurt, bijv een klapband op de snelweg).
  Droom 1: ik rijd in m’n eigen auto, en parkeer me langs de kant van de weg om iets op m’n gsm te doen. Dit is een stopplaats van een bus maar hier was genoeg plek voor nog een auto. Ineens komt een bus aan, die raakt heel lichtjes de straatpaal (nog zo’n oude dikke betonnen paal). Ik zie die paal wiebelen.. en in fractie van een seconde beslis ik snel uit de auto te gaan. BAM..de dikke zware paal valt op het dak van mn auto. Ik ben ongedeerd.

  Droom2: ik rijd en ruik alsof iets verbrand is. Ik denk: “ik stop pas als ik vuur of rook zie, want als ik nu stop geraak ik niet (tijdig) op het werk”. Seconde later komt er rook uit de motorkap..ik ben dus verplicht de auto langs de kant te zetten. Ik open de motorkap..en de rook worden vlammen. Ik ben kalm en denk “pff moet dat nu?!”
  Dan komt m’n collegaatje aangereden. het vuur is uitgegaan, waarop ze zegt: “duw de gaspedaal nog eens in?” Er komen hogere vlammen uit en nu staan ook bomen in brand. Ze helpt t vuur blussen. Ze troost me en we kunnen er nog om lachen. In de droom baal erna nog omdat ik weet dat ik nu geld moet uitgeven aan een nieuwe auto.

  Sorry voor de lange beschrijving! 🙂

  1. Scarlet says:

   Zo’n lange beschrijving maakt het vertalen alleen maar veel fijner!

   Beide dromen gaan eigenlijk nog om hetzelfde ook. Je bent (onbewust) nog op zoek naar je eigen ruimte en wat die precies inhoudt. Je hebt een lichte angst dat anderen of bepaalde situaties inbreuk maken op je eigen ruimte, waardoor jij moet wijken. Eigenlijk heb je daar helemaal geen zin meer in, maar je weet dat je in sommige situaties geen keus hebt. Daar kun je nog niet helemaal mee omgaan en daarom zoek je in deze dromen naar een oplossing voor dit gevoel.

   Warme groet!

 2. Van mij says:

  Dag Scarlett,

  Vandaag had ik een middagdutje en toen ik een beetje weg dommelde droomde ik dat ik achterin een rijdende auto zat met een beetje rustige muziek aan. Mijn broertje zat achter het stuur. We reden vanaf een landweg een 80 km weg op. Toen we in wilden halen reed er een oude bekende zomaar naast ons die ook in wilde halen en vlogen we over de kop de wei in. Toen schrok ik plotseling wakker. Het was maar een droom… Ik heb geen idee wat deze droom allemaal betekent. Zou je het me uit kunnen leggen? Gr. Van mij

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Het klinkt alsof jij (en je broertje ook in jouw ogen) soms nog te blind zijn voor het gedrag van anderen, waardoor jullie wel eens een beetje in de problemen komen. Het klinkt niet heel heftig, maar wel belangrijk genoeg om daarop te gaan letten. 🙂

 3. Morgan says:

  Mijn dochter had een rare droom, ze droomde dat ze dood was en was gedood door haar oud klasgenoten. in de droom stond ze bij een fontein en er verdwenen auto’s in de fontein ondanks dat hij niet diep leek

  1. Scarlet says:

   Hey Morgan,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom. Als ik hem vertaal dan betekent het dat ze nog een stuk aan het verwerken is van de tijd dat ze bij hun in de klas zat. Ze is alles los aan het laten en dat is goed, omdat ze daardoor meer haarzelf kan zijn en meer haar eigen ruimte in kan gaan nemen. 🙂

 4. Droomvrouw says:

  Dag Scarlet, onderstaande droom had ik vannacht voor de tweede keer. Mijn auto staat geparkeerd in een bos. Stevige grond. Een andere auto staat daar ook.
  De eerste dag is het portier open, ingedeukt en is een voorwiel in de grond gezakt. Ik zie het en zeg niets.
  Dan zijn er shovels en grote kranen die daar rondrijden, heel wild, ongecontroleerd bestuurd door Oost Europeanen die om 4 uur, als ik het zie en wat wil zeggen al aan het douchen of verdwenen zijn. Zij spreken geen Frans, ik een beetje, het voelt alsof ik op vakantie ben.

  De volgende dag is mijn auto helemaal kapot. Deuren hangen uit hun hengsels, auto is door het grove baggeren helemaal verzakt, je ziet mijn eigendommen liggen.
  De andere auto is niet beschadigd en wordt weggesleept.
  Dan pas ga ik naar ze toe maar ik kan ze moeilijk bereiken: letterlijk want het is een eng trapje met losliggende stroomkabels en bovendien douchen ze of zijn ze al weg. Figuurlijk omdat ze de taal niet spreken.

  Dan is daar opeens een Nederlandse bekende, een oude vriend die daar een belangrijke leidinggevende positie vervult. Ik vertel hem wat de mannen in die dagen met mijn auto deden maar ik verzwijgen dat ik bij de eerste schade niets deed,alleen maar keek.

  Ik vertrouw erop dat hij een nieuwe auto regelt net zoals in de vorige droom.
  ***

  Wat ik gek vind is dat ik na de eerste schade geen verhaal ga halen maar het maar laat.
  En die vriend die het opknapt puzzelt mij ook.
  En de rest van de droom ook!

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Droomvrouw,
   Wat is dit een bijzondere, maar ook duidelijke droom. Het gaat er namelijk over dat je je eigen grenzen niet goed aangeeft naar mensen en jezelf te veel wegcijfert, waardoor je je ook niet verbindt met de leuke en fijne mensen die ook in je omgeving zijn.

 5. nancy says:

  Dag Scarlett,

  Ik droom al een aantal jaren regelmatig over mijn auto.
  Bijna altijd dat ik mijn geparkeerde auto niet terug kan vinden. En maar zoeken en zoeken… Hij staat nooit waar ik dacht dat ie zou staan.
  Ik heb ook wel eens gedroomd dat de deur aan de passagierskant in ene op de parkeerplaats naast de auto lag. Vannacht droomde ik dat de handrem van mijn auto het niet meer deed. Ik zat niet in de auto toen ik er achter kwam, ik wist het gewoon en vroeg me af of ik wel gewoon naar de garage zou kunnen rijden. Later in mijn droom werd ik door anderen erop gewezen dat er vloeistof uit de voorkant van mijn auto stroomde. Ik wist niet wat voor vloeistof het was. Leek op water of ruitenvloeistof, was geen olie, het stroomde er echt uit, het sijpelde niet langzaam aan zeg maar.

  Zou jij me dit uit kunnen leggen? Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Nancy,

   Deze droom geeft aan dat je niet genoeg ruimte voor jezelf neemt en niet genoeg voor jezelf opkomt. Daardoor raak je jezelf wel eens kwijt. Deze droom geeft aan dat het tijd is om meer voor jezelf te zorgen. 🙂

   1. nancy says:

    Dank je wel!

 6. Wil says:

  Hi Scarlet,
  Weet jij wat mijn droom betekent?Alvast bedankt ☺
  Ik droomde vanmorgen het volgende:

  Mijn auto staat half ingegraven op n natte zand/modderige ietwat schuine helling, ik zie meteen dat ik er niet uit kan rijden pmdat dan mijn wielen zich nog verder ingraven. Om mijn auto heen is een soort ‘tent/stallage gebouwd. Ik ga die afbreken omdat ik mijn auto nodig heb om thuis te komen. Echter het is voor mij te ingewikkeld om zo ff af te breken en weer op te bouwen. Er lopen mensen langs en ik zie ook mensen kijken achter de ramen van omliggende cafés en eetgelegenheden. Ze kijken hoe ik worstel en zijn benieuwd of het me lukt (tenminste dat denk ik in mijn droom). Het is te ingewikkeld om die stallage af te brekrn en weer op te bouwen en daarna ook nog eens die auto eruit te krijgen. Dus ik zoek het telnr opzoeken vd tentenbouwer om hulp te vragen bij het afbreken. Dan wordt ik wakker…

  1. Scarlet says:

   Hey Wil,

   Deze droom geeft aan dat je dingen probeert op te lossen die je niet alleen op kunt lossen. Je mag om hulp vragen. Sterker nog, dit is nodig om verder te komen.

 7. Bianca says:

  Beste Scarlett,
  Mijn droom ging erover dat ik op Een helling terecht kwam met wel ongeveer 6 auto banen. Het was echt heel druk met auto’s. Ik stond halverwege vast tussen de auto’s. Ik bleef op hetzelfde punt.
  Andere auto’s zag ik achter uit glijden! Eng om te zien. Ik zelf bleef dus staan. Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Dit betekent dat je eigenlijk veel grip op jezelf en je emoties hebt, maar dit zelf niet door hebt. Dit is een uitnodiging om meer op jezelf te gaan vertrouwen. Je bent niet hetzelfde als anderen en je maakt ook niet hun fouten.

 8. Charite says:

  Hey Scarlett , Ik droomde dat ik mijn auto achterlaat in de garage en als ik terug kom is hij ineens helemaal pertotal . Maar hij staat dus nog steeds gewoon in de garage . Bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Charite,

   Dit is heel simpel een teken dat je bang bent dat anderen je pijn doen (afwijzen) en dat je niet weet hoe je jezelf goed kunt beschermen.

 9. Magalie says:

  Hey Scarlett ik droomde vannacht dat ik de auto van mijn vriendin aan het rijden was. Ze heft trouwens ps een gloednieuwe terreinauto. Ik reed maar aan een stuk door…van de ene naar de andere plek. Wat betekent het? Alvast bedankt groetjes….

  1. Scarlet says:

   Hey Magalie,

   Deze droom heeft niet zo’n bijzondere betekenis. Het is meer een uiting dat jullie hecht zijn. 🙂

 10. Geesje says:

  Hallo Scarlett,

  Ik heb soms jaren eenzelfde droom. Nu droom ik al weer mnd. Dat mijn auto die voor het huis geparkeerd staat word weggetakeld! Er is ook een lijst in de brievmbus gestopt die ik dan direct moet gaan invullen, zodat ik het misschien nog kan voorkomen, soms moet ik 1000;= betalen .Er word me gevraagd naar beneden te komen voor een gesprek , maar zeg dan tegen mezelf dat dit niet klopt, zo midden in de nacht .
  Ik sta dan zo goed als iedere nacht door het raam te kijken of de auto er nog wel staat, soms 3 x per nacht . En bedenk dan hoe ik op mijn werk moet komen
  Wil er graag vanaf,… ben benieuwd of je me kunt helpen ?

  1. Scarlet says:

   Hey Geesje,

   Deze droom lijkt heel ingewikkeld, maar hij zegt maar een ding: je neemt je eigen ruimte niet genoeg in en laat je ruimte door anderen innemen.

   1. Geesje says:

    Dank je wel , ga maar eens uitzoeken hoe ik ditjes beste kan doen .

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat komt vast helemaal goed!

 11. Nina says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik vanuit een appartement naar buiten keek. De stoplichten deden het niet en ik zag (en hoorde) de auto’s tegen elkaar opbotsen. (Een kettingbotsing)
  Mijn familie was bij me in het appartement en ik wilde ze laten zien wat er aan de hand was.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Nina,

   Dit is een stukje verwerking. Deze droom geeft aan dat jij heel goed ziet hoe andere zichzelf het moeilijk maken, hier kun je niet altijd wat aan doen en dat moest er even uit.

 12. Virtje says:

  Beste Scarlet. Ik droomde dat ik mijn zwarte auto geparkeerd had ergens. Ik kwam terug en mijn auto was dus niet meer op de plek. Ik ben in de buurt gaan lopen en keek naar de kreek. Ineens kwam mijn auto naar boven drijven. Gedeukt en beschadigd aan de voor kant. Ik bleef kalm en zei tegen om standeth dat ik het zelf weer kan fixed. Wat betekend mijn droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Virtje,

   Dit is echt een droom die je een ding wil zeggen: je moet veel meer je eigen ruimte in gaan nemen. Dat geeft je emoties ook meer rust.

 13. Melissa says:

  Goeiemorgen scarlet ,
  Ik heb vannacht raar gedroomd over een auto-ongeluk de auto vloog in de lucht tegen een huis waardoor heel de auto ingedeukt was , de man achter het stuur zat heel bebloed onder zijn zetel vast was een kale man . Hopelijk kan jij me helpen mvg melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Dat is zeker raar. Het gaat over een stukje onmogelijkheid om ruimte te geven aan je eigen ruimte, omdat er een angst zit dat dat vervelende gevolgen gaat hebben in de relaties in je leven.
   De diepste angst zegt zelfs: ik krijg hartenpijn als ik echt voor mezelf op ga komen.

   1. Melissa says:

    Hey scarlet ,
    Klopt helemaal want ik zit in een relatie waar ik weinig aandacht krijg door regelingen met zijn ex en kinderen waarbij ook zijn hobby’s nog eens tussenin en als ik hem daarover aanspreek dat vind hij dit al normaal .
    Zoals nu vannacht heb ik gedroomd dat mijn dochtertje van 6 overleden was wegens een wond aan haar hand en in kon haar overlijden niet aan

    1. Scarlet says:

     Zo’n droom er achteraan maakt het helemaal pittig. Die zegt namelijk dat je je dochtertje niet kunt geven wat je haar wilt geven.
     Zulke dromen kosten je ook nog eens heel veel energie. Hopelijk kun je toch iets veranderen aan deze situaties.

     1. Melissa says:

      Ik hoop ook dat het goed komt met men dochter want ik denk dat ze ADHD heeft en nog eens hoogsensitief maar ik blijf positief x
      Bedankt ❤️

     2. Scarlet says:

      Dat is heel lastig, maar niet onmogelijk om een weg mee te vinden. 🙂

 14. i timmermans says:

  Hoi scarlet,

  Ik droom heel vaak dezelfde droom. Het gaat over mijn auto die ik parkeer in een parkeergarage.
  Als ik terug kom is hij nergens te vinden ik zoek de hele garage door en druk op mijn afstandsbediening van de auto. Dan gaat er wel een auto knipperen maar dat is niet mijn auto maar
  Een hele oude auto.

  Groetjes içaco

  1. Scarlet says:

   Hey Içaco,

   Dit betekent dat je de dingen die je zelf nodig hebt letterlijk te veel parkeert en dat je lichaam en geest meer aandacht nodig hebben.

 15. Ewa says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 16. Ava says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 17. Ava says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 18. Ewa says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 19. Pareltje says:

  Hoi Scarlet. Ik droomde dat ik een auto bestuurde en linksaf Wilde afslaan. Hoewel ik het stuur met moeite draaide om de links bocht te maken (ging moeilijk) reed ik door. Maar toen kwam mijn zusje aangereden en zei tegen mij dat ik die auto niet moest rijden. Ik volgde haar bevel op en stapte uit de auto. Terwijl ik me er goed bewust van was dat ik goed reed hoewel de besturing van het voertuig moeilijk ging vanwege het harde stuur. volgens mijn zusje zag zij vanuit een afstand dat mijn voertuig defect was.

 20. Stephanie De Ruijter says:

  Hi Scarlet,

  Zojuist droomde ik over mijn eigen auto ongeluk.
  Ik was op weg naar een oude vriendin van de middelbare school van wie ik haar auto mocht lenen. Deze had ik nodig zodat ik langs kon gaan langs een andere vriendin van mij die thuis zit met een burnout. Ik ging achter in de auto zitten omdat dat dit beter werkte voor mij, zo kon ik de auto nog beter besturen. Toen ik in wilde stappen en weg wilde rijden kwam ik mijn huidige baas nog tegen en maakte een praatje. Vervolgens reed ik op een weg waar het zo mistig was waarbij ik niets meer zag en eenmaal met de mistlampen aan zag ik dat ik moest wijken voor een busje die frontaal op de weg stond waardoor ik in een slip terecht kwam (het was glad en er lag ijs op de weg) en vervolgens in de berm belande. Ik ben uit de auto geklommen, welke was bedolven in de sneeuw en had gelukkig niets. Ik probeerde 112 te bellen maar dat lukte niet, geen idee waarom niet. Er waren ook nog meer mensen die een ongeluk hadden gemaakt vanwege de sneeuw/gladheid, dus het was druk om me heen. Vervolgens werd ik wakker door een pratende stem..

  Dit is de eerste keer dat ik zoiets droom. Wat zou dit kunnen betekenen?

 21. Stephanie says:

  Hoi Scarlet,

  Vanmorgen droomde ik over mijn eigen auto ongeluk.
  Ik was op weg naar een oude vriendin van de middelbare school van wie ik haar auto mocht lenen. Ik ging achterin zitten omdat dat dat beter werkte voor mij, zo kon ik de auto beter besturen. Toen ik weg wilde rijden kwam ik mijn huidige baas nog tegen en maakte een praatje. Vervolgens reed ik op een weg waar het zo mistig was waarbij ik niets meer zag en eenmaal met de mistlampen aan zag ik dat ik moest wijken voor een busje die frontaal op de weg stond waardoor ik in een slip terecht kwam (het was glad en er lag ijs op de weg) en vervolgens in de berm belande. Ik ben uit de auto geklommen, welke was bedolven in de sneeuw en had gelukkig niets. Ik probeerde 112 te bellen maar dat lukte niet, geen idee waarom niet. Er waren ook nog meer mensen die een ongeluk hadden gemaakt vanwege de sneeuw/gladheid, dus ik was niet alleen en kreeg meteen hulp. Vervolgens werd ik wakker door een pratende stem..

  Dit is de eerste keer dat ik zoiets droom. Wat zou dit kunnen betekenen?

 22. Ricky says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droom een keer in de paar maanden ongeveer dat ik aan het autorijden ben, en dan ineens niet meer weet hoe ik moet remmen/schakelen. Ik krijg dan een botsing en schrik wakker. Ik heb deze droom al erg vaak gehad en kan alleen dit laatste gedeelte herinneren.
  Wat zal het kunnen betekenen?

 23. Sjoerdje says:

  Ik was met mijn ex in een dorp of stad met wat vrienden. Hij zei dat we lang genoeg uit elkaar waren geweest en dat we samen moesten zijn. Ik helemaal blij ook al.had hij een lelijke glimmende legging aan. Toen opeens waren we de auto kwijt en wisten we niet meer waar we hem geparkeerd hadden. Op dat moment dacht ik dat ik dan aan mijn familie moest vertellen dat ik terug was bij mijn ex en dat vond ik wel heel spannned. Gekke is dat mijn ex normaal de drukte maker is en ik helemaal niet. Nu w a ren de rollen omgedraaid.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit lijkt er toch over te gaan dat je een stukje van jezelf bent kwijtgeraakt in de relatie met je ex.
   Dit dat dit negatief of slecht is, maar je droom geeft wel aan dat je dingen mag zien zoals ze zijn.

 24. Rochella says:

  Hey Scarlett,

  Ik heb zelf een vermoeden wat mijn droom betekent, maar vraag het toch voor de zekerheid.

  Ik stond midden op de weg stil met mijn auto vlakbij mijn huis. Ik stapte uit en liep een paar meter achter de auto (weet niet why). De sleutel liet ik erin.
  Ik keek even later en zag een verandering bij de auto. Maar niet gestolen (ik maakte me er lichtjes zorgen over dat ik wel moest opletten omdat de sleutel erin zat). Later keek ik opnieuw en er zat een man in (korte mouwen shirt, donkere kleding) kon zijn gezicht niet zien. Hij stal mijn auto. Ik begon te rennen (niet achter de auto maar de andere kant op om bij het kruispunt te komen zodat ik kon zien welke kant hij opging en dat kon doorgeven aan de politie. Voordat ik mijn straat uit was, (begin van de straat) waren een oude vrouw in een trenchcoat en haar kleinzoon (2 jaar denk ik) tegen wie zei sprak. Ik riep haar steeds, uiteindelijk had ik haar aandacht. Ik vroeg haar of zij de politie kon bellen omdat mijn auto is gestolen. Ze reageerde nors en zei: als ik klaar ben met praten. En ze hervatte haar gesprek.
  Ik rende en kwam bij het kruispunt (ik keek vanaf een afstand naar het kruispunt dus was er niet op), maar zag de auto niet voorbij gaan noch stilstaan.

  1. Scarlet says:

   Hey Rochella,

   Als ik even puur uitga van de algemene betekenis van je droom, zegt deze heel duidelijk dat je te open staat voor anderen en daardoor nog wel eens te veel leeft naar de meningen en verwachtingen van anderen. Ze stelen daardoor ook wel eens letterlijk je ruimte.

   Daarbij geeft deze droom ook aan dat je niet altijd even lief bent voor jezelf en dat dit ook niet meewerkt. 🙂

   1. Vivian says:

    Hi Scarlet, ik droomde dat ik in een auto zat en probeerde alle ramen dicht te doen, omdat er water naar binnen proberen te stromen. Een raam kon ik niet op tijd helemaal dichtdoen,waardoor water naar binnenstroomde. Ik kon mezelf toch uit die situatie bevrijden.

    1. Scarlet says:

     Hey Vivian,

     Dit gaat erover dat je probeert bepaalde emoties in jezelf tegen te houden, omdat je bang bent dat ze te overweldigend zijn.
     Maar eigenlijk geeft deze droom aan dat het niet echt lukt.

 25. Kiki says:

  Hoi ik droomde dat ik in de rode peugeot 307 reed met mijn zusje naast me als passagier. We waren onderweg naar werk en opeens lijkt het alsof ik te scherp een bocht maak en opeens kom ik met de achterkant van de auto van het bruggetje en de auto valt zo in het water. Ik weet niet hoe ik eruit kwam maar ik kwam er snel uit zwom naar de kant en riep de heletijd bel 112! Want me zus zat er nog in. Ik bel zelf ook 112 en ik roep de heletijd schiet oo ze verdrinkt! Ik werd helemaal gek en omstanders sprongen her water ook niet in ze leken wel bezorgd of keken in ieder geval ernstig omdat het heftig was. Ik schrok zo heftig wakker en heb het nu al uren niet los kunnen laten. Ik wilde doorslapen in de hoop dat het verder ging, om te zien dat ze eruit gered werd maar kon absoluut niet meer slapen.

  Ik weet dat dromen altijd wat betekenen en in mijn ogen lijkt het alsof ik mijn zusje ergens in te kort schiet of heb laten zitten. Overigens is ze al enkele weken erg ziek. Wat best beangstigend is geweest voor ons allemaal, omdat we niet weten wat ze heeft.. ik heb het gevoel dat dit een teken is dat er iets moet gebeuren. Maar vooral zit het me dwars omdat ik nu nog het gevoel heb dat ik haar heb laten verdrinken en hoe ik er niet aan gedacht heb te roepen dat ze haar gordel af moest doen. Er gaat zoveel door me heen nu. Geef me aub wat opheldering..

  1. Scarlet says:

   Hey Kiki,

   Dat is inderdaad een hele heftige en intense droom.
   Waar dit met name over gaat is inderdaad wat je zelf al omschrijft: het gevoel tekort te schieten, het gevoel dat er niet geholpen wordt en dat ze verdrinkt (nu in de ziekte).
   Je hele zijn zegt eigenlijk dat er actie ondernomen moet worden, maar dat je niet goed weet wat, omdat je afhankelijk bent van anderen hierin.
   Het gaat dus ook echt over de machteloosheid en frustratie die daarbij hoort. Je voelt je verantwoordelijk.
   En van dat alles is deze droom een uiting. Een echte betekenis zit er niet aan vast dus, maar het is vooral ontlading.

 26. Ivo says:

  Hi scared ,ik droomde dat ik mee reed met iemand waarmee ik geen contackt meer heb en werd afgezet bij een auto terwijl ik een andere auto had die kwijt was,alles stond onder water het was bij een brug op een kade toen ik in de auto ging zitten ging hij zinken probeerde te starten maar ging niet aan ,wat zou dat betekenen, ik weet dat water een krachtig symbool is en de auto staat voor je leven weg en de controle daarover ,alvast bedankt !

  1. Scarlet says:

   Hey Ivo,

   Volgens mij heb je hem zelf al aardig vertaald. 🙂
   Het gaat erover dat je je in het leven soms door anderen laat leiden, waardoor je jezelf emotioneel te kort doet met alle gevolgen van dien.
   Alsof je even niet meer weet hoe je op je eigen pad moet komen, door grote en kleine dingen die gebeurt zijn.

 27. Nina says:

  Hallo Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik met mijn partner in de auto zat. Hij reed. Op gegeven moment kwam er een auto van zijn helft op onze weghelft op ons afrijden. Een spookrijder dus. Op het moment dat we bijna gingen botsen stoof de spookrijder weer zijn eigen weg op en konden wij geschrokken weer doorrijden. Op dat moment werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Nina,

   Dit gaat erover dat je soms het gevoel/de angst hebt dat een ander je relatie bedreigt of jullie samen verkeerd afschildert.
   Gelukkig weet je ook dat het eigenlijk altijd wel weer goed komt. 🙂

 28. Melissa Peters says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb vannacht weer gedroomd dat ik naast mijm auto stond en dat ik de handrem was vergeten waardoor de auto naar achteren rolde. Ik heb de bestuurders deur op tijd kunnen openen en ben in mijn auto gevlogen om aan de handrem kunnen trekken.

  Kunt u mij helpen om meer inzicht te krijgen over deze droom? Want dit is niet de eerst keer dat ik dit droom.

  Hartelijk dank.

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Deze droom gaat over de controle hebben over je eigen leven, jezelf en je persoonlijke ruimte.
   Hij geeft aan dat je soms vergeet jezelf af te remmen en geduldig te zijn met jezelf.
   Daarnaast kan dit ook een signaal zijn dat je vergeet je grenzen wat meer aan te geven bij anderen.

 29. Maria says:

  goede morgen Scarlet

  Ik droomde dat ik met de wagen was aan het rijden en niet meer kon stoppen
  de rem werkte niet meer.
  Kunt u mij helpen om meer inzicht te krijgen over deze droom?
  Hartelijk dankt.

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,
   Dit is een verwerkingsdroom die waarin je het gevoel van controle verlies over je eigen leven verwerkt.

 30. Shelly says:

  Hoi,

  De droom begon met dat ik samen met mijn vriend, ouders en broer aan het motor/brommer rijden was. Mijn motor ging niet zo hard vond ik. Toen we op een festival aankwamen wilden mijn ouders de motoren aan mijn zus en zwager laten zien. Wij wilden meelopen maar toen bedacht ik mij dat ik de sleutel er nog in had laten zitten, en ook de anderen waren de sleutel nog vergeten. Wij(vriend, broer en ik) zijn terug gelopen. Vervolgens zagen wij de auto van mijn vriend staan toen we terug waren gelopen. Toen we naar de auto keken zagen we dat er achterin mensen zaten. Er lagen zelfs baby’s op de achterbank (het waren allemaal donkere kindjes). Toen we deze mensen wegstuurden werd het alleen maar erger. Iedereen wilde de auto afpakken, ik deed er alles aan om dat te voorkomen. Ik ging in de raamopening zitten om de mensen weg te jagen. Ik deed zelfs alsof ik moest kotsen en ik deed mensen pijn om ze weg te jagen. Op een gegeven moment lukte het voor even om iedereen weg te jagen maar na een korte tijd kwam iedereen weer terug, nog meer mensen. Ik zag mijn vader en mijn tante en vroeg hen te helpen maar zij deden niets.. het was een super heldere droom. Ik herinner mij ook nog dat er tijdens de droom iemand was met dezelfde autosleutel die daarmee alle ramen open kon doen.. ik was ineens klaarwakker en wil graag weten wat dit betekent

  1. Scarlet says:

   Hey Shelly,

   Aangezien deze droom gaat over de auto van je vriend, betekent deze droom dat je het gevoel hebt dat hij mensen te dichtbij laat. Zelfs mensen die geen goede intenties hebben of niet eerlijk zijn.
   Je hebt het gevoel dat je hem moet beschermen, want hij laat mensen vooral toe wanneer hij ziet dat ze zich kwetsbaar voor doen.

 31. Ireen says:

  Hi Scarlet,

  Ik droom geregeld dat ik mijn auto ergens parkeer (in parkeergarage, bij winkelcentra, bij strand) en dat ik dan terug kom en zeker weet waar ik hem geparkeerd heb maar dan staat hij er niet meer. En dan overal zoeken, zoeken en zoeken. Maar nooit meer kunnen vinden. Rennen, in lift van ene naar andere etage om die hele parking uit te pluizen. Vannacht was ook mijn telefoon kwijt, gestolen uit mijn broekzak terwijl ik kleding in de uitverkoop in een grote winkel aan t uitzoeken was. Toen ik ontdekte dat mijn telefoon gepikt was wilde ik zo snel mogelijk naar huis. Maar alle uitgangen naar parking brachten mij nooit bij mijn auto. Die was dus ook weg. Wederom oriënteren en overtuigd zijn dat ik hem echt op die etage had geparkeerd. En als je wakker wordt weet je dat alles niet zo is en ligt je telefoon in je tas en staat je auto thuis voor de deur. Wat zegt deze droom? Het komt echt veel vaker voor per jaar.

  1. Scarlet says:

   Hey Ireen,

   Deze dromen gaan erover dat je persoonlijke ruimte te klein is genomen, dat je te veel ruimte aan anderen hebt gegeven en te weinig aan jezelf.
   Dat heeft vaak te maken met het meegaan in wat de ander wil of nodig heeft en daardoor niet de dingen doen die je zelf belangrijk vindt, maar het kan ook gaan over jezelf uitspreken (tegen de mening van een ander).
   De sleutels voegen daar nog een stap aan toe. Sleutels staan symbool voor veiligheid en je kern. Dat is dus een laag dieper dan je persoonlijke ruimte waar een auto voor staat. 🙂
   Deze dromen geven dus eigenlijk aan dat je meer trouw aan jezelf en je eigen behoeftes mag zijn.

 32. Marina says:

  Ik droomde dat ik met nog twee anderen buiten mijn auto stond. Een blauwe Skoda superb, een grote sedan is dat. Deze heb ik ook echt gehad. Het waren mijn beste vriendin van vroeger in de pubertijd en een vriendin van mijn beste vriendin waar ik nooit zo goed mee kon opschieten. Maar in de droom waren er geen nare gevoelens naar haar. We stonden op het punt om naar een soort festival te gaan en we hadden er zin in. Iets waar ik normaal niet van houd, vanwege de drukte. We waren blijkbaar net uitgestapt, want de sleutels moesten veilig worden opgeborgen. Blijkbaar had de vriendin van mijn beste vriendin gereden (zo voelde het ook) maar ik wilde zelf de autosleutels bewaren. Vond dat fijner. Toen gaf ze mij deze en ik deed het sleutelzakje zeg maar open, bleek het niet een autosleutel te zijn, maar een plastic namaak zakmesje. Ik zei dat ze zich had vergist en ze keek verbaasd, want dan had ze geen sleutel meer. We Liepen terug naar de auto en ik zag een batterijlampje van de oplader van een telefoon nog branden. Daarna voelde ik dat de auto nog aanstond. . Ik zei dat tegen haar maar ze was er van overtuigd dat ze de auto had uitgezet. Ik stap in de auto en zag ik dat de sleutel er nog in zat, ik zet de motor af. Dat lukt maar direct gaat de motor vanzelf weer aan. Het was dus niet haar fout. Er was iets technisch mis met de auto. Ik start de motor weer en zet het weer uit, maar dit helpt niet. In het echte leven heb ik weleens technische dingetjes gehad die op deze manier weleens vanzelf oplosten. Ik dacht ik ga een stukje rijden naar achteren en weer naar voren op de plek zelf, misschien helpt dat. Terwijl ik dat doe, probeert een kleine witte auto zich er tussen te wringen, dus op mijn parkeerplek te gaan staan. Ik voorkom dat en geef duidelijk aan dat dit niet de bedoeling is! niets helpt, de motor blijft aan ook zonder sleutel. Ik besluit op dat moment maar echt een ritje te maken in de hoop dat dit wel helpt. Dan word ik wakker, het blijft dus bij dit besluit er is nog niets uitgevoerd of opgelost.

  1. Scarlet says:

   Hey Marina,

   Dat is een duidelijke droom. 🙂
   Deze droom gaat erover dat je anderen steeds meer los mag laten.
   Soms doen mensen dingen die niet leuk zijn en niet fijn voelen en die jou en jouw leven beïnvloeden.
   Echter weet jij ondertussen ook heel goed dat veel van hun het niet expres doen. Soms wisten ze iets niet of hebben we simpelweg zelf hun acties verkeerd geïnterpreteerd.
   Deze droom geeft aan dat je dit dus steeds meer aan het loslaten bent en steeds meer je eigen plan trekt.

   1. Marina says:

    Dit is precies waar ik mee bezig ben. Loslaten! Dankjewel.

 33. Shanie says:

  Goedemorgen Scarlet,

  op 3 juli on de achtenduren droomde ik dat mijn partner mijn op station ging afzetten, maar net bij de bocht raakte hij onwel. Hij kreeg geen lucht en was aan het stuiteren met zijn lichaam en ik nam de stuur over.

  Wat zou deze droom betekenen.

  Groetjes Shanie

  1. Scarlet says:

   Hey Shanie,

   Deze droom geeft aan dat jij spanning/stress waarneemt bij je partner.
   Je pikt op dat hij keuzes maakt in zijn leven, wegen inslaat of relatie aangaat, die hem eigenlijk niet altijd goed doen.

 34. Shanie says:

  Dankjewel voor je reactie. Dit zit mij toch niet lekker.

 35. Maura says:

  Hoi Scarlet,

  Mijn droom gaat over dat ik alleen in de auto zit en rij over een weiland, waarbij ik zie dat het buiten licht is. Plotseling doemt er een rivier op waar ik word gesommeerd om uit te stappen, zodat mijn auto via deze rivier te water gelaten kan worden en ik ineens aan de overkant sta en mijn auto zie ondergaan en meegevoerd wordt door de stroming. Het water is ruw/woelig te noemen. Er zijn meerdere auto’s die zo meegevoerd worden. Ik vind dit niet fijn om te ervaren en schrik hier enorm van. De auto’s gaan op de stroming mee en ik aanschouw het tafereel met een heel vervelende angst. Ineens zie ik dat de auto’s geparkeerd worden op het land, en ik ben verbaasd. Er is iemand die meezoekt met de eigenaren. Aldaar zoek ik ook naar mijn auto en kan ik deze nergens vinden. Het is inmiddels donker en ik probeer een glimp op te vangen waarbij ik daar ineens de angst voel van de confrontatie en het gemis. Ik zie mensen in hun auto’s stappen en wegrijden en hoever ik ook kijk, ik herken mijn auto nergens, alhoewel ik zo nu en dan iets bekends zie, zie ik dat dit ‘m niet is. Ik zie wel de andere merken qua auto’s. Het kijken levert mij niets op en ik word wakker op het moment dat ik weer iets bekends zie dat op mijn auto lijkt. In mijn hoofd grijp ik naar herinneringen en oplossingen en ik voel hierin een enorme angst en van: ik weet het wel. Heel contrastrijk van het onbewuste en bewuste. Daarbij kan ik alvast aangeven dat ik mag kiezen om van baan te veranderen naar een onbekend gebied (en dit hoeft niet). Ik ben benieuwd wat er bij jou omhoog komt in dit droomverhaal.

  1. Scarlet says:

   Hey Maura,

   Deze hele droom gaat over vertrouwen bij onverwachte situaties en in onverwachte omstandigheden.
   Eigenlijk gaat het ook over zelfvertrouwen wanneer je even zelf de controle niet meer hebt en even niet weet wat er te gebeuren staat.
   Daar zit nog een angst die waarschijnlijk in je huidige situatie omhoog aan het komen is. Dat is inderdaad waarschijnlijk gekoppeld aan je baan. 🙂

 36. Melissa says:

  Goeiemiddag scarlet ,
  Ik heb gedroomd dat ik met de bus mee reisde en die plots in een doodlopende straat zat , de chauffeur moest hem in kleine stappen draaien tot hij plots met het achterste van de bus vast zat in een kleine sloot en zou ondersteboven ging ik zat vast en zag plots dat er een collega van me er ook inzat en hij een noodhamer nam en zo het raam insloeg , zo konden we eruit …. hopelijk kan je me verklaren wat deze droom betekend .
  Gr Melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Dat gaat erover dat je zelf het gevoel hebt vast te zitten, je probeert stappen te zetten (waarschijnlijk werkgerelateerd, omdat je collega in de bus zat), maar eigenlijk heb je voor jezelf nog niet echt duidelijkheid of grip erop.

   1. Melissa says:

    Klopt want ik zit vast op mijn werk en zou zo graag iets anders willen doen maar echt geen idee wat , ik ben ook alleenstaande mama en kan niet gelijk wat iets kiezen

 37. Lisa says:

  Hoi Scarlet,

  De laatste tijd droom ik regelmatig dat ik in de auto zit. De ene keer met passagiers en de andere keer zonder. Als ik op de parkeerplaats de auto start, begint hij altijd te rollen. Hoever ik de rem ook indruk of de handrem omhoog trek. Ik kan dan dus niet stil blijven staan, terwijl ik dan vaak nog iets uit wil zoeken. Vannacht droomde ik dat ik nog wat papieren voor het werk wilde uitzoeken (ik had eerder in de droom gewerkt)

  Andere keren heb ik dat ik vanuit het rijden tot stilstand wil komen, maar dan heb ik hetzelfde probleem. Dit gebeurt wel altijd op een lege parkeerplaats, niet bij een stoplicht of iets dergelijke en ik wil altijd later weer doorrijden. Het is niet zo dat ik klaar ben met rijden en wil uitstappen. Vaak wil ik gewoon even iets uitzoeken ofzo.

  Ik ben heel benieuwd wat het betekent.

  Groetjes,
  Lisa

  1. Scarlet says:

   Hey Lisa,

   Deze dromen gaan eigenlijk iedere keer over hetzelfde.
   Dat het leven net even iets te snel voor je gaat en dat je dingen voor je gevoel nog niet helemaal onder controle hebt.
   Het linkt ook een beetje naar perfectionisme voor jezelf, hoe je dingen wilt doen en hoe je je wilt gedragen.
   En dat lukt niet helemaal, want er zijn meer dingen die je aandacht vragen. 🙂

 38. Laure says:

  Hoi Scarlet,

  Allereerst: lief dat je iedereen zo goed van een antwoord voorziet. Mooi van je.

  Ik droomde ten eerste over een man die vorig jaar contact heeft verbroken op een kwetsende manier, omdat hij voor zijn gezin koos. Hij komt vaak voor in mijn dromen. Ik kan niet heel precies bij de beelden/het verhaal komen. Wel het gevoel dat we even samen waren en dat dat goed was.

  Daarna sta ik geparkeerd in Parijs, laad ik allemaal spullen in de auto over in de kofferbak (met name veel boeken) als anti-inbraak, loop door de stad en kan vervolgens mijn auto niet terugvinden. Ik vraag om Franse hulp op straat, die zoekt mee maar ik weet echt niet meer waar dw auto staat.

  Ik ben benieuwd hoe jouw interpretatie zal zijn.
  Lieve groet.

  1. Scarlet says:

   Dank je wel voor het compliment. 🙂

   De eerste droom geeft aan dat er nog steeds een verbinding tussen jullie is en dat je ergens aanvoelt dat hij je nog niet losgelaten heeft en aan de andere kant dat jij ook nog aan het verwerken bent wat er gebeurt is.

   Het tweede stuk gaat erover dat je veel oude dingen met me meedraagt. Dingen die tegen je gezegd zijn of waar anderen in geloven, terwijl die helemaal niet bij je passen.
   Eigenlijk ben je dit al aan het loslaten, maar je bent nog aan het zoeken naar hoe je dan wilt ‘zijn’.
   Het feit dat het in Frankrijk/Parijs afspeelt geeft daarbij nog aan dat het betrekking heeft op (liefdes)relaties.

 39. Laure says:

  Dank je wel voor het reactie. En wat je schrijft (over de autodroom) is echt de spijker op zijn kop, helemaal herkenbaar!
  Ik kwam toevallig op deze site terecht, ben blij dat ik je nu heb ontdekt.

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan en wat fijn om te horen. 🙂

 40. Kiek says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had net een intense droom waar ik mee in mij maag blijf zitten en ben erg benieuwd naar jouw ideeen hierover. Ik heb zelf wel bepaalde gevoelens erbij maar weet niet of ik juist denk wat het betekent

  Ik had een droom na het festival zat ik in de auto met 3 anderen. Ik zat achter het stuur maar was eigenlijk zo moe. Voelde dat ik in slaap dommelde maar het kon me niet schelen. Ik wist dat we zachtjes reden en voelde wel dat de bijrijder aan het stuur naar rechts trok en ik dacht laat maar gaan. We kwamen in de berm terecht overleefde het.. Ik wist dat we het zouden overleven maar wel schade zouden hebben. Vooral de bestuurderskant zat in de kreukels en het stuur zat in mijn buik. De bijrijder en een passagier liepen vervolgens naar een andere auto om naar een ander festival te gaan.

  Ik had niet duidelijk wie de passagiers waren maar de bijrijder voelde als de man die ik leuk vindt in mijn leven maar ik had niet specifiek zijn gezicht in beeld.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat in de eerste instantie over je behoefte om los te laten en uit te rusten.
   Eigenlijk wil je even de situatie en wat er gaat gebeuren uit handen geven. Je weet dat je daardoor mensen of dingen kwijtraakt, maar voelt ook dat het opruimen nodig is.
   Daarnaast geeft de droom ook aan dat het heel erg belangrijk is om meer op je intuïtie te bouwen. Nu duw je die nog weg.

 41. Nala says:

  Hi Scarlet,

  Allereerst wat lief en fijn dat je ieder zijn droomt uitlegt, dat wordt echt gewaardeerd. Nu droom ik zelf al weken lang over een auto. Het onderwerp blijft bijna dagelijks terug komen. De ene keer zoek ik hem op een parkeerplaats de andere keer rijd ik met vrienden, en vannacht reed ik een stukje met mijn ouders. De dromen voelen neutraal en ik bestuur de auto bijna altijd zelf en het besturen gaat ook soepel. De auto gaat nooit stuk, ik parkeer hem vaak thuis of bij een kennis thuis.

  Ik begrijp alleen niet waarom ik dit onderwerp zolang en zovaak terug zie komen. Over het algemeen zou het betekenen dat ik meer rust moet nemen, maar ik heb nu een maandje vakantie waarin ik weinig zorgen heb. Volgende maand start ik pas met mijn nieuwe studie. Kan jij mij helpen met een goede uitleg en een tip om dit onderwerp te doorbreken?

  Dankjewel!

  1. Scarlet says:

   Dank je wel voor je waardering! Dat vind ik erg fijn om te horen. 🙂

   Hoe jij je droom omschrijft, zou ik inderdaad zeggen dat er niks aan de hand is.
   Het klinkt daardoor eerder als een uitnodiging om te onderzoeken of de activiteiten die je standaard doet nog bij je passen.
   Of je niet bepaalde dingen aan wilt passen of bepaalde mensen dichterbij wilt halen of juist verder weg wilt hebben.
   Niks heftigs volgens je droom, meer de puntjes op de i zetten voor de komende fase. 🙂

 42. Martine says:

  Hallo Scarlet, zou je mij de betekenis kunnen geven van mijn droom?
  Ik rijd met mijn auto, mijn dochter op de passagierstoel. Aan de kant van de weg parkeer ik even op te kijken waar een man zijn PMD vuilzakken zal plaatsen. Mijn dochter blijft in de wagen, ik volg de man tot achter hoekje en zie dat hij een lange donkere gang ingaat met zijn vuilzak. Het is eng dus ik ga snel terug naar mijn auto, die spoorloos is. Mijn dochter en auto weg! Politie niet erg behulpzaam, ik dien te wachten omdat ze met iets ‘onbelangrijk’ bezig zijn. Ze praten Frans dus de communicatie verloopt ook niet vlot .

  1. Scarlet says:

   Hey Martine,

   Dit geeft aan dat je net te veel gefocust bent op anderen, met name de problemen en het ‘vuil’ van de anderen.
   Het geeft aan dat je er veel meer aan hebt om meer bij jezelf te blijven en meer voor jezelf te zorgen.
   Dat doet de relatie met de mensen die je belangrijk vindt in je leven ook weer goed.
   En het zorgt ook dat je minder te maken hebt met mensen waar je niet zo veel mee kunt.

 43. Kir says:

  Hallo Scarlet,

  Zou je me jouw interpretatie van mijn droom kunnen geven?

  Ik zit in de auto naast mijn echtgenoot, hij rijd. We zijn op een op bekende plek en gaan volgens mij naar huis. Ik heb het gevoel dat we te snel gaan en begin zijn naam te roepen en dat hij moet oppassen, we gaan snel op een bocht af. Ik kijk naast me, hij reageert niet en ik zie en voel vervolgens dat we links een hoge betonnen drempel raken met een scheur er in. We gaan de bocht om, nog sneller en ik roep nog steeds de naam van mijn echtgenoot en kijk nog eens goed. Hij is in slaap gevallen of buiten bewustzijn, dus ik probeer het stuur te pakken en hem wakker te krijgen. Ik zeg dat hij zijn voet van het gas moet halen en trek aan zijn been, terwijl ik probeer de auto recht te houden. We rijden op een plek af waar ook huizen staan en ik denk dat we misschien te snel gaan en ik de controle niet kan houden . Dan wordt ik wakker.

  Ik weet dat de auto een sterke symbolische waarde heeft, maar droom hier nog maar zelden zo bewust en indringend over en snap de verschillende symbolen hierin niet.

  Dankjewel!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je waarneemt dat je echtgenoot te snel gaat in zijn eigen leven en situaties. Je wilt helpen, maar dat lukt niet echt.
   Je neemt ergens waar dat het fijn basis raakt en dat daar ook de basis van zijn ‘probleem’ zit, alleen kun je er niet echt iets mee.

 44. Valerie says:

  Hoi, ik hoop dat je mijn droom een beetje kan uitleggen. Ik droomde dat ik mijn auto achteruit probeerde te rijden om te parkeren maar kwam met een harde knal (paar keer zelfs) tegen de voordeur van een vriendin en haar man’s huis. Ik stapte uit de auto om via de voordeur naar binnen te kijken en zag ze dus naar de deur toe lopen en ze deden de voordeur heel verbaasd en geschrokken open en ik verontschuldigd mij. Verder kan ik mij helaas niks meer herinneren. Gr. Valerie

  1. Scarlet says:

   Hey Valerie,

   Deze droom geeft aan dat je iets aan het verwerken bent uit het verleden wat betrekking heeft op die vriendin.
   Er staat als het ware iets tussen jullie in (hoeft niks groots of ernstigs te zijn) en daar ben je dus onbewust mee bezig.

 45. Lyn says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb gedroomd dat ik in een auto reed op de snelweg.
  Naast mij zat een oude vriend (jaren niet gezien) die ik een aangeboden had om naar huis te brengen.
  We spraken niet tegen elkaar. Allebei in onze eigen wereldje.
  Tijdens het rijden kwamen we bij een bocht, waarin ik iets te hard aan kwam rijden, maar al snel de snelheid kon aanpassen.

  Wat ook opvallend was, dat in die bocht -onder het snelheidsbord- een bord stond van de logo van mijn bedrijfje die ik samen run met een goede vriend.

  Ik wilde een sigaretje opsteken, maar brak doormidden en vond het eigenlijk ook smerig. Die oude vriend rookt veel, dus ik vroeg of hij het afgebroken sigaretje wilde en stak het aan voor hem.

  Hij was heel ontspannen en vond alles prima en vertrouwde mij dat ik hem veilig thuis breng.
  Hij was aan het genieten van zijn sigaret en de omgeving.

  Ik zei tegen hem, zal ik jou bij je moeder thuis brengen dat is hier in de buurt. En dat vond hij ook prima.
  Die moeder was super blij hem te zien (ze was ziekelijk), ze had hem in geen tijden gezien, en was mij dankbaar.

  Alvast super bedankt voor het vertalen van mijn droom.

  Liefs xx

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer controle over je eigen ruimte hebt en steeds betere keuzes maakt voor jezelf.
   Soms wil je nog te snel, maar je bent je daar ook steeds bewuster van. Vooral zakelijk.
   Daarnaast gaat deze droom erover dat je de behoefte hebt aan meer mensen om je heen die je vertrouwen en ontspannen.
   Die wat makkelijker zijn en dat je daardoor net wat meer kunt verbinden met ze. 🙂

   1. Lyn says:

    WoW Heel nice! Dank je wel voor je snelle reactie. ✨

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 46. Rayma says:

  Hai,

  Ik droomde over mijn werkauto bijeen bushalte heb geparkeerd, langs een markt en werd voor mijn neus weggesleept. Door een takelwagen van een firma niet bestaat, zodat ik mijn werkauto kan gaan ophalen. Dus zo was ik mijn werkauto kwijt.

  Maar ik voelde mezelf echt opgelucht en toch weer van vreemd( wat moet ik nu doen).

  Kleuren van de werkauto waren groen, wit en beetje ros. En van de firma/takelwagen waren geel.

  Kunt u mij dit uitleggen?

  1. Scarlet says:

   Hey Rayma,

   Deze droom geeft aan dat er iets niet helemaal lekker zit met je werk en hoe jij wilt zijn/bent. Het matcht niet helemaal met jouw intentie, warmte en natuur.
   Deze droom vertaalt dat naar de vraag wat er zou gebeuren als je je werk meer zou loslaten. Dat kan gaan over weggaan, maar ook over meer loslaten emotioneel/mentaal.
   Het antwoord wat deze droom daarop geeft is dat het meer energie en ruimte zou geven.

 47. Susanne Staal says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik samen met mijn zoon op de middelste baan van de snelweg reed. We haalden rechts een groene auto in die dus op de linkerbaan reed en vervolgens kwam een spookrijder in een rode auto op de linkerbaan en botste frontaal op die groene auto. Ik zag het in m’n spiegel gebeuren en was opgelucht dat wij het niet waren. Ik ben gewoon verder gereden en vervolgens wakker geworden, omdat ik het zo bijzonder vond…

  Groetjes Susanne

  1. Scarlet says:

   Hey Susanne,

   Deze droom geeft aan dat je op zoek bent naar compromissen tussen jezelf en de mensen om je heen. Balans.
   Er zit daar ook een angst dat het fout gaat, maar tegelijkertijd weet je wel dat het goed komt.

 48. Nathan says:

  Hallo ik had vannacht gedroomd dat ik een groene 2e handse opel astra kocht en dat ik in strijd was met de mensen waarvan ik deze auto kocht hij reed verder prima en het was een automaat maar in mijn droom bezitte ik al 2 autos verder wist ik dat het voor mij belangrijk was dat de auto ruim genoeg was ik wist ook pas hoe duur de auto was naardat ik hem kocht en naardat ik mijn nieuwe auto aan wat familieleden had laten zien waren zij er vrij negatief over

  1. Scarlet says:

   Hey Nathan,

   Deze droom gaat erover dat je je eigen plekje ten opzichten van anderen aan het zoeken bent.
   Ook omdat je nog emoties in jezelf te helen hebt.
   Er zit een angst in je dat wanneer je doet wat voor jou goed voelt, anderen dat af zouden keuren of tegen zouden werken.

 49. peggy says:

  Ha Scarlet

  Daar ben ik weer
  Ik had gister ook een bericht gestuurd over mijn waterdroom
  Nu heb ik vanacht weer een waterdroom gehad: Zat in de auto achterin en voor mij zaten twee jongens één die zat aan het stuur en de ander ernaast
  We reden met redelijke snelheid, de weg was verder rustig
  Op een gegeven moment was de jongen aan het stuur gebaren met zijn handen aan het maken, en op dat moment hij zijn stuur wilde draaien reed hij zo het water in, de hoogte was enorm maar op één of andere manier toen we te water raakte bleven we rustig drijven
  De omstanders in de boten keken en deden niet erg veel moeite ons te helpen
  De auto begon te zinken, en opeens stonden we op het strand en de auto stond weer rechtop
  Er waren twee jongens in de auto, maar toen we te water raakte zag ik aleen de bestuurder
  Toen we aan de kant weer stonden, en ik naar de bestuurder keek zag ik dat hij nog heel jong was, een jaar of 15 ik schrok daarvan en zei: jee hoe kan ik dan ook zo een jonge jongen laten rijden …

  Dat was de droom voor dat gedeelte

  Mijn dromen gaan soms van de één naar de andere gebeurtenissen

  Ik probeer zoveel mogelijk zelf uit te zoeken en te doen maar kom er niet altijd uit …
  Hulp vragen is ook niet mijn sterkste kant

  Alvast bedankt weer

  1. Scarlet says:

   Hey Peggy,

   Deze droom gaat erover dat een deel van jou eigenlijk de touwtjes wat meer uit handen zou willen geven, maar tegelijkertijd het gevoel heeft dat anderen dat niet aankunnen.
   Ze fouten maken die jou pijn doen en andere emoties triggeren. Tegelijkertijd weet je ook wel weer dat het dan alsnog goed zou komen, maar het is erg lastig.

 50. Wynants Marleen says:

  Ik kan mijn droom niet heel precies omschrijven. Maar op één week tijd droom ik drie keer over auto ongeval.
  Maar telkens sta ik langs de wagen, en rolt die vanzelf voor- of achteruit en botst die tegen andere wagen. Eentje blijft spoken. Mijn wagen rolt naar voor, botst tegen camionette met aanhangwagen en die aanhangwagen valt door de kracht op zijn zij. De camionette is een rode, een kleine, zoals wij er zelf eentje gehad hebben. De tweede werd de auto voor en achter aangereden, ik herinner me niet of ik erin zat, wat ik wel weet dat ik er naar stond te kijken toen het al gebeurt was.
  Het derde reed de wagen gewoon in achteruit tegen andere auto. En weeral sta ik te kijken als het al gebeurt was.
  Dus ik weet niet meer of ik eerst in de wagen zit of niet.
  Ik vind het een beetje beangstigend om deze drie dromen te hebben in één week..

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen gaan erover dat je het gevoel hebt dat je soms dingen zegt en doet zonder dat je er controle over hebt.
   Dit komt onbewust voort dat je meer je eigen ruimte in probeert te nemen, maar dat lukt ook niet echt. Het is een beetje zoeken.
   En er zit een stukje angst bij dat je daarmee andere mensen pijn doet of in de weg staat.

   1. Marleen Wynants says:

    Hey, wow ik ben er helemaal mee eens. Ik ben inderdaad een type dat nogal snel zegt wat hij denkt. Nooit kwaad bedoeld uiteraard. En is ook waar dat ik altijd goed wil doen voor iedereen en mezelf daarbij aan de kant zet.
    Is het daarom dat ik in mijn droom niet in de auto maar er langs sta of wat verder op?

    1. Scarlet says:

     Wat mooi dat je het herkent.

     Precies! 🙂

 51. Melissa says:

  Hallokes Scarlett Fijne Pasen ,
  Ik heb vannacht gedroomd dat ik van mijn werk kwam en ik op weg was naar mijn geparkeerde auto , toen ik plots zag dat er markt was en op de plaats van mijn auto een witte camionette stond , toen ik dichterbij kwam zag ik dat mijn auto erin stond , die marktkramer had die erop gezet als frustratie omdat mijn auto daar stond , heel mijn raam was geborsten en dan ruzie met die marktkramer , de andere kwamen erbij en gaven me gelijk dat hij te ver gegaan was en recht op een nieuwe auto , hij duwde dan heel mijn auto plat en ik zag plots dat mijn hondje erin zat en die dan rap uit men auto kunnen redden , dan weet ik de rest niet meer , hopelijk kan je me verklaren wat deze rare droom betekent Mvg melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Deze droom gaat erover dat je in een proces zit waarin je steeds meer je eigen ruimte in wilt nemen, alleen ‘bang’ bent dat mensen tegen je gaan werken als je dit meer gaat doen.
   En vervolgens maak je je ‘zorgen’ over wat deze tegenwerking van anderen gaat betekenen voor je fijne relaties en mensen en dieren die je dierbaar zijn.

   1. Melissa says:

    Goeiemorgen,
    Idd klopt wel , ik hou altijd rekening met een ander zijn gevoelens en wil nu leren mezelf op de eerste plaats te zetten , bv de papa van mijn kinderen … we zijn uit elkaar en ik pas me aan uit vrede maar dit is niet goed voor mezelf . Dank je en een fijne dag verder

    1. Scarlet says:

     Heel veel sterkte met die situatie mooi mens en ik weet zeker dat je er wel een goede weg voor jezelf in weet te vinden. <3

   2. Kristin says:

    Dag Scarlet,

    Zou je mij willen helpen mijn droom te verklaren?

    Ik parkeer mijn auto op een stoffige weide. Als ik parkeer maak ik de mensen in de auto ernaast wakker. Ik ken deze mensen in de droom (Ik herkende ze niet uit mijn leven). De man is wat slechtgezind als hij uitstapt, maar ik vind het eerder grappig.
    We wandelen ik de richting van een feest, als ik merk dat mijn auto wegbolt en ik besef dat de handrem niet aanstaat. Ik hol achter de auto aan en roep de man om hulp. Uiteindelijk kan de man de auto stoppen. Eerst is hij weer een beetje slechtgezind, maar uiteindelijk kunnen we er samen op lachen. Ik heb in de droom nergens een slecht gevoel of een gevoel van paniek. Ook niet als hij wegbolt.

    Alvast bedankt voor je hulp!

    Groetjes, Kristin

    1. Scarlet says:

     Hoi Kristin,

     Deze droom dat gaat erover dat je steeds meer ontspant, steeds meer vertrouwt, waardoor het ook beter met je gaat.
     Je zit eigenlijk middenin dit proces, met als doel dat je zo meteen echt ‘feest kunt vieren’.
     Dit gaat er ook over dat je hierin een oude laag mag loslaten, oude patronen die niet meer bij je passen, maar je al heel lang met je meedraagt.

     1. kristin says:

      Dank je wel voor je antwoord. Het klopt inderdaad wel met mijn leven momenteel. Werd er blij van om je analyse te lezen.

 52. Melissa says:

  Wat lief , dankjewel

 53. Sharon says:

  Hallo Scarlet 

  Ik droomde vannacht dat ik op de autoweg mijn auto stilzette en uitstapte.

  Toen ik naar beneden keek lag er een stuur op de weg, ik denk het stuur van mijn auto in de droom. In het echt ziet mijn stuur anders uit, dit was een sportstuur met lichtgroen erin.

  Toen ik weer opkeek was mijn auto was. Waarschijnlijk aangereden door een andere auto want verderop achter me lagen auto’ die total loss waren. Ik herkende mijn eigen auto niet, maar concludeerde dat die er toch tussen moest liggen. Ondanks het zware ongeluk vlakbij, had niets mij geraakt.

  Ik wilde dit aan mijn moeder en zoon vertellen (in een keuken die ik niet ken), vooral dat ik zo’n geluk had gehad dat ik niet in mijn auto zat, omdat ik anders zeker dood was geweest.

  Mijn nicht was er ook en praatte gewoon door mijn verhaal heen, waardoor mijn moeder niet goed luisterde. Ik heb daar toen wel iets van gezegd, maar herinner me niet of / hoe mijn droom toen verder ging

  Groetjes Sharon

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf aan het ontwikkelen bent. Je bent oude belemmeringen aan het loslaten, zodat je meer in je eigen flow door je leven kunt gaan. Daardoor ben je behoorlijk was los aan het laten wat ook nog eens goed gaat.
   Alleen wil je dit ook delen, juist je fijne verbindingen in stand houden of zelfs sterker maken.
   Alleen lijkt dat precies niet helemaal te lukken.
   Soms komt dat omdat anderen je voor je gevoel niet volgen of omdat er iemand anders tussen staat.

 54. Ben says:

  Hoi!

  Ik heb gedroomd dat ik in een snelle auto op de bijrijdersstoel zit en dat er geen chauffeur is. en dat de auto telkens opgehouden wordt door minder snelle auto’s.
  Dit bleef zich telkens herhalen, als in een oude zwart/wit film.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je (onbewust) het gevoel hebt dat je niet helemaal de controle hebt en dat je ook beïnvloedt wordt door de mensen om je heen.
   Dat is op zich niet zo erg, maar deze droom geeft aan dat je je daardoor tegengehouden voelt.
   En het geeft ook aan dat dit al langer bezig is.

 55. Chloe says:

  Hey Scarlet,

  Al 2 dagen op rij droom ik dat ik voor een weekje op vakantie ben naar Frankrijk met mijn vader, ik vertrek een paar dagen vroeger dan voorzien terug naar huis maar mijn autostuur is gestolen.

  Weet jij wat dit kan betekenen ?

  Alvast bedankt !

  Groetjes,

  M.

  1. Scarlet says:

   Hey Chloe,

   Deze droom betekent dat je een beetje op mag letten dat je niet te veel controle uit handen geeft aan anderen.
   Jij mag de weg volgen die voor jou goed voelt.

 56. Patricia says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droom regelmatig over een auto. Afgelopen nacht droomde ik dat een auto geparkeerd stond, maar de kentekenplaat was eraf aan de achterkant. Op de voorkant zat die er nog wel, daarom ging ik de auto andersom parkeren. De achterkant was zo naar een muur gericht, zodat niemand kon zien dat de kentekenplaat eraf was. Wat kan dit betekenen? Ik hoor het graag.

  Groet,

  Patricia

  1. Scarlet says:

   Hey Patricia,

   Dit gaat erover dat je het heel graag goed wilt doen en anderen geen reden wilt geven om kritiek op jou te leveren.
   Hierdoor probeer je jezelf aan te passen/verstoppen, maar eigenlijk werkt dat niet echt.

 57. Caroline says:

  Vannacht droomde ik dat ik over de snelweg reed. Het was donker. Ik besefte dat ik veel te hard reed: over de 200! Ik bedacht wat mn moeder altijd zei over rijden in het donker: hou de lijnen op de weg aan (bv bij tegenliggers die je verblinden of als het zicht slecht is, zoals in m’n droom in het donker). Ik liet het gas los, zat in een flauwe bocht naar links (oprit naar een snelweg, of overgang van de ene snelweg naar de volgende?)
  Ineens was er een Vierkantig fel licht met oranje daar omheen, met een klap of zoiets, maar niet hard, en ik besefte dat ik ergens tegenaan geknald (of uit de bocht gevlogen?) was en waarschijnlijk dood was (dat felle licht was voor mij bewijs daarvoor). Ik had geen pijn.
  En ik werd wakker.
  Ik vraag me de hele dag af wat dit zegt? Ter info: Ik rij zelf rustig in de auto, voel me prima op de weg en ben niet bang in het verkeer.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je beter voor jezelf en je eigen ruimte wilt zorgen, meer zelf wilt bepalen wat je doet en welke kant je opgaat.
   Deze droom zegt daarover dat je het iets rustiger aan mag doen, misschien iets meer geduld mag hebben.
   Dat is juist nodig, om zo meteen nieuwe dingen op te pakken.

   1. Caroline says:

    Hi Scarlet, dankjewel! Zo lief dat je dit uitlegt!!

    Vannacht wederom gedroomd dat ik in de auto zat. Een busje met varkens achterin kwam naar de baan waar ik reed geslingerd, ik tikte met rechtsvoor tegen zijn linkerachterkant, waardoor hij naar links schoot met z’n voorkant en het water inreed. De bestuurder stond ineens op de wal (leefde dus nog), de varkens achterin waren toen mensen en het busje verdween onder water. Ik wilde 112 bellen maar het bleef maar mis gaan met m’n telefoon.

    Ik hoef jou vast niet te zeggen dat ik in een heftige fase in m’n leven zit. Ik zou zo graag weten welke kant ik op moet. Kies ik voor heel veel onzekerheid met kans op terug (naar wat ik had willen behouden), of kies ik voor zekerheid met daarin onzekerheid hoe het gaat worden? Ik hoopte eigenlijk dat m’n droom (gister) dat antwoord in zich zou hebben…
    Het is niet relationeel overigens, deze fase die ik beschrijf. Wel een gevolg van deze Corona tijd.

    Nogmaals dank, Scarlet!!

    1. Scarlet says:

     Hey Caroline,

     Graag gedaan. 🙂

     Deze droom gaat erover dat je voor anderen wilt zorgen, maar daar eigenlijk niet de mogelijkheid/energie voor hebt.
     Het geeft aan dat je meer zekerheid wilt, meer grip wilt en het liefst op de weg bleef waar je al op zat.

     Dat is inderdaad heel duidelijk in deze dromen en helaas geven ze inderdaad niet echt de duidelijkheid die je zoekt. Het zijn wat meer ontladings/verwerkings en onderzoeksdromen.
     Echter geeft deze droom dus wel wat meer aan dat je het liefste die kans op terug wilt. 🙂

     1. Caroline says:

      Lieve Scarlet, dank nogmaals. Het klopt dat ik het liefst terug zou willen naar wat was, maar waarvan ik weet dat het zeker niet meer zo zal zijn.
      Mooi gezegd: onderzoeksdromen… zo voelt het ook. Ik móet kiezen voor zondag aanstaande:
      Ga ik vrijwillig weg bij m’n werkgever, te jong voor pensioen, met wel wat geld mee, maar wat dan? WW, andere baan? Of sappelen met weinig (pre)pensioen de rest van m’n leven?
      Of blijf ik met het risico ontslagen te worden, dan geen geld mee en ook WW en zoeken naar een baan?
      Of zou ik mogen blijven? In een zeer veranderde baan, niet wetend of ik dát even leuk ga vinden, ook een risico?
      Ik blijf in rondjes denken en m’n dromen geven dat blijkbaar goed weer.

      Dankjewel, Scarlet! Echt fijn dat jij dit kan uitleggen!!

     2. Scarlet says:

      Hey lieve Caroline,

      Graag gedaan.
      Dat is ook een lastige situatie waarin eigenlijk geen goede keuze te maken is.
      Niks biedt echte zekerheid en je dromen geven helaas ook niet het antwoord.
      Ik kan er wel een andere vraag over stellen:
      Kun je eens rustig elke situatie uitschrijven voor jezelf en echt bedenken hoe het kan gaan lopen.
      Welke voelt dan het fijnste om mee bezig te zijn?

 58. Marc says:

  Gisternacht droomde ik over een auto ongeluk. Ik zat in een auto en reden over een snelweg in de bergen, na een bocht was er in de verte een donkere tunnel en op het moment dat de auto de tunnel inreed reden we een dier aan. (Weet even niet meer wat voor dier) Het dier stond midden op de weg in de donkere tunnel. Met een klap vloog het dier op de vooruit van de auto die iets verder tot stilstand kwam tegen de wand van de tunnel.

  Er zaten meerdere mensen in de auto, weet wel dat ik niet de bestuurder van de auto was, maar kan mij even niet herinneren of ik op de passagiersstoel zat of achterin de auto. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Marc,

   Deze droom geeft aan dat je een onzekerheid/angst voor je zelf aan het uitwerken bent.
   Je wilt vooruit, stappen zetten (naar je doelen), maar je weet ook dat je dan tegenslag zou kunnen krijgen.
   Deze droom probeert grip te krijgen op dat onbekende en de eventuele gevolgen voor wanneer het ‘fout’ gaat. 🙂

 59. Evelien says:

  Hi Scarlet,

  Ik hoop dat jij me kunt helpen mijn droom uit te leggen:
  Ik kom ergens vandaan (weet niet waarvandaan) en wil mijn schoenen ruilen voor mijn slippers en mijn t-shirt wisselen. Deze zitten in een tas, maar ik weet niet meer waar deze is. Iemand kijkt voor me, maakt grapjes, maar het is daar niet. Dan bedenk ik me dat het aan de andere kant is. Ik moet daarvoor een stukje over de weg lopen. Het is donker en opeens is er een auto heel dichtbij, ik kan nog net aan de kant springen en gebaar naar de man dat hij zijn lichten niet aan heeft. De man zwaait terug en rijdt door. Vervolgens hoor ik slippende banden, ik zie nog niks, maar ren wel gauw de weg over en ben dan net ontsnapt aan weer een auto (een blauwe) zonder lichten, die enorm hard rijdt. Ik denk nog: wat een gek! Vervolgens vliegt hij uit de bocht en botst hij tegen het huis op die hoek. Ik wil gaan kijken, maar bedenk me en ren toch gauw verder, weg van die gek die me bijna had aangereden.
  Heel benieuwd wat dit betekent!

  1. Scarlet says:

   Hey Evelien,

   Dit is een verwerkingsdroom waarin je wat meer worstelt met hoe anderen met dingen en situaties omgaan.
   Het gedrag van anderen komt soms te dichtbij en ook al blijf je wel staan, het voelt niet altijd fijn of veilig.
   En uiteindelijk doen ze zichzelf vaak ook pijn.
   Je bent eigenlijk aan het zoeken naar een manier om hiermee om te gaan.

 60. Dianna says:

  Hi Scarlet,

  Ik hoop dat jij me kunt helpen mijn droom uit te leggen..

  Ik reed met een onbekend persoon in mijn auto.
  Ik was de bestuurder. Wij moesten door een poort, maar er stonden nog meer auto’s voor mij. Ze stonden ook niet netjes achter elkaar aan. Ik raakte geïrriteerd en probeerde via de andere weg. Dus ik reed achteruit en zag via binnenspiegel dat andere auto’s moesten ontwijken om ongeluk te voorkomen. Maar het interesseerde mij niks. Ik moest daar weg. Ik reed achteruit en kwam bij een heuvel aan. Ik had mijn auto op de handrem en voelde en zag hem achteruit rollen en bleek op de rem trappen maar het hielp niet. Langzaam kwam in in een lege sloot terecht. Met de voorkant van de auto in de lucht. Die genen die naast mij zat ging weg Zonder iets te zeggen terwijl ik nog vroeg krijgen we de auto hier wel weg.. en daar stond ik dan. Alleen…

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom ben je eigenlijk een groot stuk onrust aan het verwerken.
   Je bent op zoek naar je eigen weg en wilt je eigen keuzes maken.
   Alleen zijn er dan best een aantal dingen die mogen veranderen en ook al ben je bereid dat te doen, het is best pittig.
   Vooral omdat het ook fout kan gaan en je de verbindingen met de mensen om je heen kwijt kunt raken.

 61. Margreet says:

  Hallo,bij het gooogelen naar uitleg over mijn droom kwam ik op deze pagina terecht. Ik droomde dat mijn vriend samen met een andere voor mij onbekende vrouw in een auto zat. Ik stond naast de auto. Het zag er knus uit tussen hun en ze keken me vriendelijk aan. Ik vroeg of ze intiem waren geweest, maar ze zeiden van niet. Even later in de droom. Liet ienand me een geboortekaartje zien.de vrouw had een baby gekregen.

  1. Scarlet says:

   Dit is een verwerkingsdroom waarin je het gevoel verwerkt dat je vriend soms andere mensen meer toelaat dan dat je fijn vindt of dan jou.
   Je vertrouwt hem wel, maar het voelt niet altijd even fijn.

 62. Dydy says:

  Hi scarlet ik hoop dat je hier wat duidelijkheid in brengen kan.
  ( ik onthoud mijn dromen de laatste jaren namelijk bijna niet, dus zorgt dat ervoor dat ALS Ik het onthoud, nog het moet onthouden. Het plot aan flaarden binnenkort.)
  Ik droomde vannacht dat ik de auto van m’n vader reed, maar die auto bij het maken van bochten zeer beangstigend remde. Ik gaf het stuur uit handen aan een onbekend persoon. Die er in het eerste opzicht goed mee om leek te kunnen gaan, maar vervolgens roekeloos gedrag bleek te voorkomen. Ik heb het roer op den duur over genomen, waarna ik in een bocht met die gigantische auto van m’n vader in het water belandde. Eenmaal uit het water (kurkdroog, en zonder te weten waar de mede passagier was ) bedacht ik mij dat m’n tas er nog in was en ik terug ging om het te halen. De auto was niet eens zo diep gezonken. Maar m’n tas was nergens te vinden. Later bleek dat in ‘het meer’ waarin die auto belandde enige tijd ervoor grote aantallen afgeschreven zwaar materieel/ graaf machines waren gedumpt en de auto op een van hen beland was.

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom geeft aan dat je bepaalde patronen/dingen van je vader aan het loslaten bent.
   Dingen die je onbewust van hem aangeleerd hebt gekregen als het ware, want je merkt dat het tegen je werkt.
   En ook emotioneel niet altijd fijn meewerkt.
   Alleen zit je hierdoor onbewust ook in een fase waarin je aan het zoeken bent naar wat dan wel van jou is en wat jouw eigen patronen zijn.

 63. Conny says:

  Hoi,
  Ik zat in een auto naast mijn man die reed. Hij reed heel erg hard, wel 300 km of meer. Ik probeerde te gillen maar dat lukte niet, uiteindelijk werd ik wakker van mijn gillen. Ik was erg bang. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Deze droom geeft aan dat je soms wat meer rust en ruimte wilt. Dat voelt je man soms sneller of andere dingen wil dan jij.
   Dat zegt niks over of jullie relatie goed is of niet, maar geeft aan dat je je net even wat meer gehoord zou willen voelen.

   1. Conny says:

    Bedankt Scarlet. Ik snap alleen de 2e zin niet. Kan je dat nader toelichten?

    1. Scarlet says:

     Ik bedoelde daarmee dat deze droom niets zegt over of je relatie met je man wel of niet goed is.
     Het geeft aan dat je je alleen iets meer gehoord wilt voelen. 🙂

 64. Gigi says:

  Beste Scarlet,

  Mijn droom van afgelopen nacht houdt mij nog steeds bezig en ik hoop dat je er ook jouw licht op wil laten schijnen.
  Ik had mijn auto op de parkeerplaats bij mijn moeder voor de deur geparkeerd en terwijl ik naar de voordeur liep zag ik dat er een autobrug uit het parkeervak omhoog rees welke ook mijn auto omhoog bracht. Schijnbaar had ik de auto niet op de rem gezet waardoor de auto achteruit van de autobrug af reed en ongecontroleerd begon voort te bewegen op het gras. Ik gaf mijzelf op de kop dat ik de auto op dat plekje had geparkeerd en was bang dat de auto het water in ging rijden. Dat leek de auto ook te doen maar ipv het water te raken ontstond plots een groot gat in de aarde waar de auto instortte. Ik liep om en vond een pad naar beneden de aarde in waar de auto in was gestort. Daar vond ik een sloopbedrijf van auto’s en mijn auto helemaal kapot en ingedeukt bovenop een stapel kapotte auto’s. De eigenaar van het sloopbedrijf gaf mijn auto op maar een jonge werknemer wilde mij helpen en zag kans om de auto weer op te knappen. Ik was hem erg dankbaar maar ook bang dat hij meer van mij wilde wat ik absoluut niet wilde.
  Heeft dit ook te maken met duidelijker je grenzen stellen?

  1. Scarlet says:

   Hey Gigi,

   Dit heeft inderdaad te maken met keuzes maken die goed voor jou zijn en dingen doen die jij wilt, los van de meningen van anderen.
   Daarbij inderdaad grenzen aangeven, want je mag hulp ontvangen, maar daar hoef je niet altijd iets voor terug te doen. 🙂

 65. Akram says:

  Hallo scarlet,

  Ik droomde over dat ik mijn oude auto wou terug hebben (heb nog nooit een auto gehad) maar het bleek een auto van een andere droom van een paar jaar geleden te zijn geweest.
  In die droom kocht ik een auto en ik had geen rijbewijs dus moest ik hem ergens anders neerzetten om niet gepakt te worden door mijn moeder.
  Ik ging dit keer op pad om hem te zoeken maar het geval was dat ik er dus 3 had gekocht, er waren 2 mensen die mij hielpen alleen hun uiterlijk is niet echt iets wat opviel ze waren wel casual gekleed terwijl ze dat normaal nooit doen. We gingen op reis en vonden 1 van de auto’s terug een knal rode Peugeot met witte accenten het is een 2seater en vrij oud.
  We vonden hem in een van de oude steden waar ik in had gewoon we nemen de auto mee, want ik had hem aan iemand gegeven om voor mij te bewaren en ik wou hem terug, we hadden niks tegen die gene gezegd gewoon gepakt.
  We hebben de auto meegenomen naar een andere stad waar ik heb gewoond (de ene laatste, nu woon ik op mezelf in een andere stad) voor de flat van mijn moeder geparkeerd.
  Ik doe de auto open en naar mijn verbazing is het geen 2 seater maar zitten er 2 stoelen voor, 2 stoelen in het midden en 3 achter (waar ik al een beetje schijnheilig aan het worden was of ik nu aan het dromen ben).
  Ik zocht de sleutels maar kon ze niet vinden, de man die hoorde bij de twee mensen die me hielpen was aan het bellen met de verzekeringen om de auto te controleren waarin hun opeens zeiden dat ik geen recht meer had op de auto, na 2016 waren mijn rechten voorbij en gingen ze over naar de nieuwe eigenaar die er voor mij op aan het zorgen was. Hun stonden de hele tijd buiten ik zat in de auto te zoeken.

  Ik stap uit en zie aan de antenne van de auto de sleutels zitten, of althans dat dacht ik maar dat waren de sleutels van de vrouw die hoorde bij de 2 mensen die me hielpen.
  Ik stap weg en loop een stukje van de auto af om er naar te kijken hij lijkt opeens een beetje anders dan mijn eerste indruk, maar het is nogsteeds de auto van vroeger.
  Opeens wordt een van de mensen die me hielpen bedreigd en geslagen door een of andere rare kerel die net aan komt rijden hij lijkt op een hill billy uit Texas.

  Ik was op het moment pasjes in mijn portemonnee aan het doen (geen idee waarom) dus moest even wachten totdat ik in actie kon springen.
  Nadat ik klaar was gaf ik hem een klap tegen zijn gezicht en hij was gelijk rustig.
  We kregen een nostalgisch gevoel, hij was de man die voor mijn auto zorgde.
  Ik weet niet waarom maar ik snapte waarom hij dit allemaal deed en de herinneringen die hij al jaren met de auto heeft opgebouwd en ik zomaar wou afpakken omdat ik dacht dat dat mijn recht was.
  Ik heb hem de auto terug gegeven een foto voor de auto gemaakt en toen zijn we met zn allen naar de subway gegaan (waar ook hele rare dingen gebeurden maar dit is de pagina over auto’s)

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je op zoek bent naar een gevoel wat je vroeger hebt gehad of een manier van zijn waaruit je vroeger hebt geleefd.
   Alleen weet je ook dat wat vroeger bij je paste nu niet per definitie nog steeds bij je past.
   Daar ben je vervolgens onbewust mee aan het worstelen.
   Er zit ook een andere rode draad in en dat is het zoeken naar de beste manier om jezelf te laten zien, want je weet dat niet iedereen je altijd goed zal begrijpen of normaal tegen je zal doen.
   Maar tegelijkertijd wil je je niet door dat gegeven laten leiden.

 66. Corrie Van lit says:

  Hallo Scarlet ik droomde dat ik met mijn vader en moeder onderweg ben in de auto ik zit achterin en mijn moeder rijd we rijden op een erg donkere weg en zij is erg voorzichtig en bang om te rijden we stoppen onderweg en ik ga zelf rijden er staat een politie agent ik zeg dat ik het overneem van mijn moeder het is op dat moment erg mistig ik ga op een gegeven moment van de weg af en rij een woonwijk in ik kan niet langs de auto die daar staat omdat de trekhaak van die andere auto dat verhinderd ik rij achteruit en op dat moment loopt er een man buiten en die kijkt naar mij en ik vraag hem de weg hij zeg waar ik hem moet en dan is mijn droom weg. En daarna denk ik mijn moeder reed zij kon niet eens rijden en mijn bij de ouders zaten in de auto en zijn allebei niet meer in leven een vreemde droom niet??

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Deze droom gaat erover dat je patronen van je ouders, en vooral van je moeder aan het loslaten bent.
   Dat je je eigen weg en manieren om dingen te doen aan het ontwikkelen bent. 🙂
   Dat gaat stapje voor stapje en soms met hier en daar een uitdaging, maar dat is niet erg.

   1. Corrie Van lit says:

    Dankjewel Scarlet voor je snelle reactie.
    Ik ben me er van bewust dat ik mijn eigen weg moet gaan en dat doe ik ook.
    Was gisteren toevallig de sterf dag van mijn moeder en dan krijg ik deze droom.
    Vond het zo bijzonder dat dat juist dan gebeurt en ik dacht,zelf al dat ik de regie in eigen hand moet nemen omdat wij wisselde van plaats met rijden

 67. An says:

  Dag Scarlet,

  Ik droomde dat mijn auto werd gestolen,maar ik zag het en deed er alles aan om deze persoom tegen te houden. Slaan met iets op zn hoofd, overal bloed. Ik hield het tegen. Mn zusje kwam me helpen. Het duurde lang voordat de politie er was. Maar die kwam wel. De dief werd opgepakt. Het was allemaal zo heftig, bloederig,agressief. Nachtmerrie… Weet u wat dat betekent?

  1. Scarlet says:

   Hoi,

   Deze droom gaat erover dat je je eigen ruimte steeds meer gaat beschermen.
   Er zit alleen een angst onder dat je hiermee andere pijn of tekort doet.
   Dat anderen zich tegen jouw ‘veranderingen’ verzetten en je jezelf moet gaan verdedigen.

 68. An says:

  Dank je, helemaal herkenbaar! Dar gebeurt nu, dst mensen verdwijnen uit mijn leven, maar ik sterker word om mijn eigen leven te leiden. Okee, ik snap hem. Dank u!

 69. S says:

  Hoi
  Ik heb de laatste tijd heel veel dromen..
  Ik droomde dat de man die mij ongewild betast had in mijn droom kwam, hii wilde praten. Ik niet. Ik ging toch wel luisteren maar wilde niet met hem mee..vervolgens zag ik een pinguïn..
  Ik ging vervolgens daten ik ging naar hem toe en mijn neefje was daar mee de auto.. ik had een snotje in mijn neus ik probeerde die eruit te halen.. voordat ik naar binnen ging.. ik ging het huis binnen en mijn neefje was in het huis maar mijn date niet. We gingen vervolgens appen..
  Ik zag vervolgens ringen en een foto samen met iemand.. mijn zus werkte opeens op de markt en mijn ex ook.. mijn zus loopt vervolgens een gebouw in en ik stap bij in een zwarte auto bij mijn ex in .. vervolgens ben ik in een keuken en zie ik drie bussen deodorant.. mijn ex praat met mijn moeder ik zit buiten op een bank met een zachte bal in mijn handen… vervolgens ben ik op vakantie met mijn ex er is water ik stap bij een hotelmedewrrker op een soort van bootje naar een geheime plek vol met vlinders ik zie een grote blauwe vlinder met ogen en een rood met zwarte vlinder ook zie ik kleine vlinders een kleine blauwe met witte stippen.. mijn ex in de droom weer mijn vriend komt ook en vervolgens krijgen we te horen dat de geheime plek is ontdekt en dat de geheime plek afgesloten moet gaan worden zodat mensen er niet bij kunnen komen..
  Ik droomde ook dat ik een grote auto had en de achterbak ging niet goed dicht maar ik was wel heel blij met mijn grote auto.. ik had een openbaring dat 5+2 7 is en ik kreeg vervolgens door dat als ik de achterbak dicht wilden doen een code nodig had en dat was iets met zes en nul ik wilde er een foto van maken maar dat lukte niet

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom gaat er vooral over dat je onbewust aan het analyseren bent wat je in relaties wilt.
   Ook omdat er in relaties vaker over je grenzen heen is gegaan.
   Je wilt in relaties ruimte voor jezelf, zachtheid en ook de mogelijkheid om verder tot bloei te komen.
   Je wilt dat afspraken nagekomen worden.
   Rondom die dingen zijn er dingen gebeurd die je als het ware aan het verwerken bent.

 70. Dennis says:

  Ik droomde dat
  Ik mn auto aan de kant wou zetten er vervolgens had k er geen controle meer over.. ik gleed en botste
  Tegen
  Paaltjes of muurtjes…de auto raakte beschadigd…
  K ben benieuwd wat dit betekend

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi!
   Dit geeft aan dat je meer behoefte hebt aan rust, aan een pauze, maar dat er tegelijkertijd veel dingen om aandacht vragen en dat maakt het lastig.

 71. Mel says:

  Ik droomde vannacht dat ik aan het bellen was met me oude werkgever, ik sprak haar aan op haar eerdere gedrag (ben vanwege een conflict weggegaan) dat ze niet wou luistere dus dat ikzei als je niet wilt luistere dan kom ik nu naar die kut zaak vanje en dan zeg ik t inje gezicht. Dus ikging daarheen rijden en onderweg botste ik tegen een politie auto aan en toen was me auto heel erg beschadigd, hun brachten me toen naar bestemming. T gekke is dat ik niet opme oude werk kwam maar op me middelbare school en toen ging ik naar het tekenlokaal en daar was me werkgever en me oude collega’s en toen ging ik alles uitspreken waar ik boos over ben geweest en wat me dwars zat en haar aanspreken op haar gedrag maar het boeide haar niet en ze deed asociaal en uit de hoogte en uiteindelijk ben ik weggelopen. Toen ging ik naar huis de politie bracht me en toen gingen we me auto naarde garage brengen. Wat zou deze droom me kunnen vertellen? Vind het moeilijk om daar zelf achter te komen.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,
   Dit is een pure verwerkingsdroom waarin je alles aan het uiten bent geweest wat je in het echt niet kwijt kunt.
   Dit is vooral belangrijk omdat het je ergens toch nog energie kost en je ‘creativiteit’ onderdrukt.

   1. Sylvia says:

    Dank je wel voor je antwoord, toen ik het opschreef begreep ik het ook omdat ik ook had gelezen wat je had geschreven over droom over auto.
    Hartelijke groet Sylvia

    1. Scarlet says:

     Hoi!

     Begrijp ik het goed dat je de droom al hebt kunnen verklaren? 🙂

     1. Sylvia says:

      Ja klopt. Ik zit midden in een situatie waarin ik moet kiezen voor mezelf wat ik niet wil nog. Ik onderdruk mijn boosheid naar mezelf toe en over de situatie en ben in soort niemandsland en daarmee onderdruk ik idd ook mijn creativiteit. En ben aan t verwerken. Snapte natuurlijk eerst niet die auto maar die auto betekende heel veel want vertegenwoordigde vrijheid en was een hele mooie, heb hem maar jaar gehad. En nu laat ik toe dat iemand en ook ikzelf (machteloosheids gevoel) dat ik nog in deze situatie zit omdat ik niet kan loslaten. Dus al met al begrijp ik de droom nu met alle emoties ook.

     2. Scarlet says:

      Dat is inderdaad wat ik ook uit de droom zou halen, maar dat maakt de situatie niet makkelijker.
      Heel veel sterkte mooi mens.

 72. Sylvia says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde dat mijn auto (een hele leuke open buggy die ik ooit heb gehad) in een schuur stond en dat enkele schoolkinderen (waarvan ik 1 jongetje herkende van ca.7 jaar geleden) mijn auto uit de schuur haalde en die expres in het vlakbij gelegen water duwde, hij lag half in het water. Ik zag het gebeuren vanuit mijn raam op een eeste verdieping van waar ik was en het was in de nacht. Dit kind keek lachend naar boven omdat hij zag dat ik t kon zien. Ik werd zo boos maar stond daar machteloos want kon het niet voorkomen omdat ik besefte dat ik nooit op tijd naar buiten kon gaan. Ik heb die jongen wel opgezocht en hem flink vastgepakt en hij bekende dat hij het inderdaad zomaar had gedaan. Verder besefte ik in mijn droom dat ik zou moeten bewijzen dat hij het had gedaan zodat ik ergens moest zorgen dat ik hulp kreeg om mijn auto daar weg te halen zodat hij misschien nog opgeknapt kon worden en de verzekering of iets daarbij kon helpen omdat ik het niet in mijn eentje kon. Emoties waren machteloosheid, boosheid, wanhoop masr probeerde wel alles te doen om het op te lossen.

 73. Sylvia says:

  Dank je wel Scarlet, is inderdaad niet makkelijk maar alles gaat ook weer voorbij uiteindelijk.

 74. Cara says:

  Hoi hoi ik droomde dat ik zelf achter het stuur zat en dat mijn ex naast mij zat. Ik moest hem ergens naar toe brengen. Het was een normale rustige rit…Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je toen je samen was hem vaak geholpen hebt zijn eigen weg te vinden, zijn mening te vormen of zijn ruimte in te nemen.

   1. cara says:

    Dankjewel voor je reactie
    Het klopt zeker hij is ook jonger dan ik ben en liet zich vooral leiden door de mening van zijn ouders. Ik heb hem inderdaad geprobeerd te helpen om zijn eigen mening te gaan vormen en niet te luisteren naar de mening van een ander

 75. Isis says:

  Hey,

  Ik heb dus gedroomd over dat ik op een weg liep en opeens zag ik de koplampen van een Auto op me afkomen maar dan wit en ik bleef staan. Maar toen rende iemand over de weg en redde me en ik weet niet wat dit betekent?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je meer rust mag nemen.
   Je hebt last van een bepaalde spanning en die begint zijn weerslag te krijgen op je systeem.

   1. Isis says:

    Oh, ik herken dat nu heel erg, alleen ik weet niet waar de spanning vandaan komt.

 76. Isis says:

  IK heb nog meer dromen met een auto gehad, zou jij misschien ermee willen helpen?

  Droom 1: Ik was keer met me broer, me moeder en ik in een auto. Me broer reed en me moeder zat aan de passagierskant en ik op de achterbank. We reden over een brug. Totdat plotsing een auto over de brug heen vliegt en aan de andere kant belandt. En toen was er een achtervolging met 2 auto’s. En later reden we naar zon kartbaan en toen moesten we een steile helling oprijden. De auto paste niet en stond stil. IK kreeg opeens heel bang gevoel dat een auto op me af zou komen en ik zei tegen me moeder stop, en ze moest uitstappen van mij en kijken waar ze waren. Toen werd ik wakker.

  Droom 2: Ik zat keer in een auto op de stoplicht te wachten, totdat plotseling een auto heel hard aan kwam rijden en een race hield met een andere auto en op gegeven moment maakten ze ruzie en ramde de auto heel hard tegen die andere en die slingerde en knalde tegen de vangrail.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Ook deze dromen gaan over de spanning.
   Ze geven aan dat er een angst (onbewust) in je speelt.
   Deze angst gaat vooral over hoe andere mensen zijn en hoe ze kunnen reageren.
   Dat ze bijvoorbeeld kritiek op je kunnen hebben of op andere manieren jou en je familie aan zouden kunnen vallen.

 77. Bianca says:

  Lieve Scarlet, vannacht droomde ik dat in mijn partner zijn auto reed. Ik zat alleen in zijn auto. Ik zag een rotonde op me af komen en het leek tegelijkertijd ook alsof ik een soort black out kreeg. Alsof ik niet meer wist hoe ik moest rijden. ( nouja ik moet er wel bij zeggen dat ik zowel in mijn droom als in het echte leven geen rijbewijs heb. ) ik keek rechtvooruit en zag de rotonde om me af komen. Ik remde ( dat probeerde ik ) ik zag nog een stop verhoger en reed daar overheen zo de rotonde op en stond midden op de rotonde stil. Ik schok.me.rot. maar de auto was nog helemaal heel. Ik dacht alleen maar op dat moment. Ik heb geen rijbewijs en stapte snel uit omdat ik geen boete wilde. Voor ik het wist waren er bekende ( vrienden in mijn droom ) die naar me toen kwamen. Geen idee waar die ineens vandaan kwamen. Maar ze waren er ineens. Ze controleerde de auto en eentje zei dat mijn olie niet goed.was. ik zei.nog dat ik lij was dat de auto nog heel was. Omdat het mijn partner zijn auto is. En dat ik een soort black out kreeg en geen rijbewijs had.
  Een beetje vaag allemaal. Maar dat was het deel an de auto in mijn droom.
  Misschien word jij er wijs uit Scarlet. Ik hoor graag jou uitleg hierover.

  Liefs Bianca ❤

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer de leiding over je eigen leven aan het nemen bent, maar nog twijfelt of je het goed doet.
   Vooral wanneer je keuzes moet maken die ook anderen beïnvloeden, vooral als ze ook je vriend beïnvloeden.

   1. Bianca says:

    Dankjewel Scarlet ♥️

 78. Nathalie says:

  Hai Scarlet,

  Ik heb vannacht een bijzondere droom gehad over
  meerdere voertuigen.

  Als eerste zag ik een oude vriendin van mij in haar auto zitten. Ze moest een aanhanger wegbrengen, maar was bang om te rijden, of ik haar wilde helpen door voor haar te rijden. We reden samen naar een grote boerderij, waar de eigenaar ons opwachten en mij zei dat ik de camper maar achter op het terrein moest zetten op de parkeerplaats. Ineens washet dus geen auto met aanhanger meer, maar een camper. Ik zette hem op de aangewezen plek en stapte uit.
  Toen zat ik ineens op een groot schip op zee, er waren meerdere mensen aanwezig die ik niet direct en, maar die wel vertrouwd aan voelden. De oceaan was rustig, maar ineens begon het water te verdwijnen, tot het helemaal weg was en het schip op het zand lag. Iedereen aan boord bleef rustig en ging gewoon door met hun bezigheden. Ik vond het raar en vroeg aan iemand hoe het nu verder moest, hoe we het weer weer erg konden krijgen. Hij ze
  I…wat maak je je tochdruk…het water komt altijd vanzelf weer terug. Kijk maar, we varen alweer.
  Ik was erg opgelucht en ging weer normaal verder.
  Toen zat ik ineens op de fiets. Het was mooi weer en ik fietste vlot door. Ik was op weg om mijn motor op te gaan halen (die heb ik in het echt niet).
  Ik fietste langs twee motorrijders die langs de kant van de weg stonden. Ik voelde mij blij en verbonden met hen, blij dat ik nu ook mijn eigen motor op mocht halen.
  En toen, als laatste, zat ik ineens in de auto en reed in een voor mij onbekende stad en probeerde mijn weg te vinden. Ik wist niet precies waar ik heen moest en maakte mij een beetje zorgen dat ik met mijn gezoek anderen niet in de weg reed.

  Groetjes Nathalie.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Het eerste stuk van de droom geeft aan dat je anderen in je omgeving helpt met hun uitdagingen en het hun comfortabeler maakt.
   Het tweede stuk gaat erover dat je een manier zoekt om rustig om te gaan met veranderingen. Je bent je vertrouwen daarin aan het hervinden.
   De laatste stukken geven beide aan dat je een nieuwe manier aan het vormen bent om in het leven te staan, om met dingen om te gaan. 🙂

   1. Nathalie says:

    Hai Scarlet,

    Dankjewel voor je heldere duidelijke uitleg❤
    Ik zag je antwoord net pas, maar dat heeft zijn reden gehad denk ik.
    In de afgelopen weken is er veel gebeurd en het heeft allemaal te maken gehad met wat jij schrijft.
    Het heeft te maken met waarom ik hier ben, mijn aandeel en doel in dit geheel.
    Afgelopen week heb ik daarover een aantal mooie inzichten gehad.
    Het klopt inderdaad ook dat ik bezig ben alles vorm te geven en mijn plek hierin te vinden.
    Geweldig om juist nu jouw antwoord te lezen, wat een mooie bevestiging! Dankjewel!❤

    Lies, Nathalie.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     Dat geloof ik ook zeker. 🙂
     Wat mooi dat de inzichten zich ook aangediend hebben en ze zo bevestigd mochten worden. 🙂

 79. Ingrid says:

  Hallo Scarlet, ik droomde vannacht dat ik bij mijn dochter in een grote auto zat. (Mijn dochter heeft het heel moeilijk met een gehandicapte man en een baby) Ze is bezig met het licht in auto die ze niet aan krijgt. Ineens zakt de auto helemaal de grond in. Steeds verder en dan wordt ik wakker. Erg naar!

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt als een hele nare droom!
   Het gaat erover dat je ervaart dat ze niet genoeg haar eigen ruimte in kan nemen en dat het haar eigenlijk iets te veel begint te worden, ook al gaat ze nog steeds sterk door.

 80. Karin says:

  Hoi Scarlet,

  Zou je willen helpen deze droom te vertalen?

  Ik droomde dat ik eerst met de trein ging. Ik had best veel bagage (2 koffers en nog handbagage) en die lagen boven.
  De trein was groot hoog en breed en de hele kant van het raam was één groot beeldscherm.
  In de trein waren weinig mensen. In mijn beleving maar 2 andere mensen.

  Ik zou bij Hoorn station uitstappen en mijn vader zou me op komen halen met de auto. Toen ik station Hoorn voorbij zag wilde ik eruit gaan maar ik moest mijn koffers nog pakken en de trein ging sneller dan gedacht alweer verder. De deuren gingen dicht net op het punt ik eruit wilde gaan. De trein reed al, ik stond tussen de klapdeuren en ging toch springen.

  Tussendoor was een van de vrouwen die in de trein zat deed mee aan een talentenjacht. Normaal gesproken was zij altijd door maar deze keer niet. Haar gevoel was niet genoeg in haar stem te horen. Ik weet nog dat ik dacht: zij heeft zoveel meegemaakt dat zij nu een beschermingsmechanisme heeft opgebouwd om niet meer te hoeven voelen. Ze zeggen altijd dat je dichtbij bij jezelf komt als je dingen meemaakt maar ik begon daar eens goed over na te denken. Soms werkt dat dus ook in je nadeel. Je raakt dan verder weg bij je gevoel. Daar was ik dus over aan het nadenken. Een vrouw die mee deed en ik hoorde vond ik echt slecht. Het was een lied van Whitney Housten. Eén van de juryleden (een man) ging een stukje zingen en dat was prachtig. De rest van de juryleden begonnen te klappen want iedereen was onder de indruk van die paar zinnen.

  Ik vertelde mijn vader waar ik stond en hij kwam me ophalen met de auto. Ik moest eerst nog een stuk lopen maar dat vond ik helemaal niet erg volgens mij. Ik weet niet waar ik in de auto zat maar ik zie het beeld van de achterbank voor me. Die wilde ik gereed maken om mijn koffers op te zetten.
  Op de achterbank lagen 3 zwarte platte kussentjes. Die legde ik recht neer.

  Uiteindelijk lagen mijn koffers volgens mij in een heel klein aanhangwagentje achter de auto. Ik kwam Annemieke een bekende tegen van de handbal tegen en die stapte over het aanhangwagentje heen. De auto stond stil bij een restaurant.
  Zij vertelde dat er een man binnen zat en dat hij de nieuwe directeur van de handbal zou worden.
  Ik begreep daar niks van. Ik wist niet eens dat de nieuwe weg ging en hoezo een onbekende? Ik maakte me verder niet druk en ging verder.

  Dank je wel alvast.
  Lieve groetjes Karin

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom is ook een stukje een verwerkingsdroom van allerlei dingen die de laatste tijd gebeurd zijn en die je opgepakt hebt.
   Zo is het inzicht over beschermingsmechanismes bijvoorbeeld letterlijk. 🙂
   Jij ziet de laatste tijd veel dat mensen met echt talent niet helemaal uit de verf komen door dit soort mechanismes en anderen hier weer geen last van hebben.

   Tegelijkertijd ben je bezig met de verbinding met je vader. Je eigen processen gaan soms sneller dan jezelf door hebt, maar dat is ook weer niet erg.
   Je komt er toch wel.
   Alleen ben je nu deze verbinding met hem aan het uitpluizen en aan het onderzoeken hoe je met jouw ‘bagage’ toch fijn verbonden kunt zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published.