Dromen over een auto

geplaatst op

Dromen over een auto. Wat betekent het als je droomt over een auto? Auto’s staan in dromen eigenlijk altijd voor onze eigen persoonlijke ruimte en hoe we in het leven staan.

Wat er met een auto in een droom gebeurt en wat voor een staat die is, zegt dus heel voor over onszelf en hoe we leven. Dat maakt dit eigenlijk een heel belangrijk droomsymbool wat vaak vergeten wordt.

Dromen over een auto: wie zit er achter het stuur?

Jouw plek in de auto staat voor jouw relatie met anderen. Als jij zelf achter het stuur zit, betekent dat dat je zelf de controle over je leven hebt. Jij kunt de keuzes maken en dingen veranderen of juist zo doorgaan.

Als je op de passagiersstoel zit en iemand anders rijdt, dan betekent dat dat je jezelf nog te veel laat leiden door de meningen, gevoelens en adviezen van anderen.
Op het moment dat je zelfs achterin de auto zit en meerijdt, betekent dat dat anderen beslissen over je leven en eigenlijk een stuk controle over je hebben.

Dromen over auto’s: problemen met de auto

Een auto die gewoon rustig geparkeerd staat, vertelt je dat je jezelf op andere dingen mag focussen. Je staat stil, terwijl je meer kunt en verder kunt komen.

Een oude auto met veel problemen, zegt je dat je jezelf beter moet verzorgen. Je hebt meer rust nodig en tijd voor jezelf. Je bent jezelf aan het opbranden.
Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een auto met motorproblemen. Je vraagt te veel van jezelf en loopt de kans om overspannen te vragen. Las een pauze in.
Als de auto niet wil starten of uitvalt is dat een waarschuwing dat je niet met de dingen bezig bent die goed voor jou zijn. Je mag je meer richten op positiviteit en dingen die jou gelukkig maken.

Een auto met beschadigingen geeft aan dat je beter voor je lichaam mag zorgen. Aan de andere kant kan dit ook betekenen dat je te veel waarden hecht aan je uiterlijk. Je mag je nog meer focussen op je innerlijke krachten en talenten.

Dromen over een auto ongeluk

Dromen dat je een auto ongeluk krijgt is een sterk waarschuwingssignaal. Je vraag echt veel te veel van jezelf en dat vergt te veel van je. Daarnaast is dit een uitnodiging om voor jezelf te onderzoeken of je nog wel op de juiste weg bent.

Als je droomt dat je auto gestolen wordt, is dit een verwerking van een inbreuk om je persoonlijke ruimte. Het kan zijn dat iemand je lichamelijk iets aangedaan heeft, maar het kan ook een verwerking zijn van een belediging of kwetsing.

 

86 Reacties

 1. Nathalie says:

  Goedemiddag!
  Ik heb de laatste tijd veel dromen. Zo droomde ik 2x over mijn auto (ik heb wel altijd een lichte angst dat er live iets mee gebeurt, bijv een klapband op de snelweg).
  Droom 1: ik rijd in m’n eigen auto, en parkeer me langs de kant van de weg om iets op m’n gsm te doen. Dit is een stopplaats van een bus maar hier was genoeg plek voor nog een auto. Ineens komt een bus aan, die raakt heel lichtjes de straatpaal (nog zo’n oude dikke betonnen paal). Ik zie die paal wiebelen.. en in fractie van een seconde beslis ik snel uit de auto te gaan. BAM..de dikke zware paal valt op het dak van mn auto. Ik ben ongedeerd.

  Droom2: ik rijd en ruik alsof iets verbrand is. Ik denk: “ik stop pas als ik vuur of rook zie, want als ik nu stop geraak ik niet (tijdig) op het werk”. Seconde later komt er rook uit de motorkap..ik ben dus verplicht de auto langs de kant te zetten. Ik open de motorkap..en de rook worden vlammen. Ik ben kalm en denk “pff moet dat nu?!”
  Dan komt m’n collegaatje aangereden. het vuur is uitgegaan, waarop ze zegt: “duw de gaspedaal nog eens in?” Er komen hogere vlammen uit en nu staan ook bomen in brand. Ze helpt t vuur blussen. Ze troost me en we kunnen er nog om lachen. In de droom baal erna nog omdat ik weet dat ik nu geld moet uitgeven aan een nieuwe auto.

  Sorry voor de lange beschrijving! 🙂

  1. Scarlet says:

   Zo’n lange beschrijving maakt het vertalen alleen maar veel fijner!

   Beide dromen gaan eigenlijk nog om hetzelfde ook. Je bent (onbewust) nog op zoek naar je eigen ruimte en wat die precies inhoudt. Je hebt een lichte angst dat anderen of bepaalde situaties inbreuk maken op je eigen ruimte, waardoor jij moet wijken. Eigenlijk heb je daar helemaal geen zin meer in, maar je weet dat je in sommige situaties geen keus hebt. Daar kun je nog niet helemaal mee omgaan en daarom zoek je in deze dromen naar een oplossing voor dit gevoel.

   Warme groet!

 2. Van mij says:

  Dag Scarlett,

  Vandaag had ik een middagdutje en toen ik een beetje weg dommelde droomde ik dat ik achterin een rijdende auto zat met een beetje rustige muziek aan. Mijn broertje zat achter het stuur. We reden vanaf een landweg een 80 km weg op. Toen we in wilden halen reed er een oude bekende zomaar naast ons die ook in wilde halen en vlogen we over de kop de wei in. Toen schrok ik plotseling wakker. Het was maar een droom… Ik heb geen idee wat deze droom allemaal betekent. Zou je het me uit kunnen leggen? Gr. Van mij

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Het klinkt alsof jij (en je broertje ook in jouw ogen) soms nog te blind zijn voor het gedrag van anderen, waardoor jullie wel eens een beetje in de problemen komen. Het klinkt niet heel heftig, maar wel belangrijk genoeg om daarop te gaan letten. 🙂

 3. Morgan says:

  Mijn dochter had een rare droom, ze droomde dat ze dood was en was gedood door haar oud klasgenoten. in de droom stond ze bij een fontein en er verdwenen auto’s in de fontein ondanks dat hij niet diep leek

  1. Scarlet says:

   Hey Morgan,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom. Als ik hem vertaal dan betekent het dat ze nog een stuk aan het verwerken is van de tijd dat ze bij hun in de klas zat. Ze is alles los aan het laten en dat is goed, omdat ze daardoor meer haarzelf kan zijn en meer haar eigen ruimte in kan gaan nemen. 🙂

 4. Droomvrouw says:

  Dag Scarlet, onderstaande droom had ik vannacht voor de tweede keer. Mijn auto staat geparkeerd in een bos. Stevige grond. Een andere auto staat daar ook.
  De eerste dag is het portier open, ingedeukt en is een voorwiel in de grond gezakt. Ik zie het en zeg niets.
  Dan zijn er shovels en grote kranen die daar rondrijden, heel wild, ongecontroleerd bestuurd door Oost Europeanen die om 4 uur, als ik het zie en wat wil zeggen al aan het douchen of verdwenen zijn. Zij spreken geen Frans, ik een beetje, het voelt alsof ik op vakantie ben.

  De volgende dag is mijn auto helemaal kapot. Deuren hangen uit hun hengsels, auto is door het grove baggeren helemaal verzakt, je ziet mijn eigendommen liggen.
  De andere auto is niet beschadigd en wordt weggesleept.
  Dan pas ga ik naar ze toe maar ik kan ze moeilijk bereiken: letterlijk want het is een eng trapje met losliggende stroomkabels en bovendien douchen ze of zijn ze al weg. Figuurlijk omdat ze de taal niet spreken.

  Dan is daar opeens een Nederlandse bekende, een oude vriend die daar een belangrijke leidinggevende positie vervult. Ik vertel hem wat de mannen in die dagen met mijn auto deden maar ik verzwijgen dat ik bij de eerste schade niets deed,alleen maar keek.

  Ik vertrouw erop dat hij een nieuwe auto regelt net zoals in de vorige droom.
  ***

  Wat ik gek vind is dat ik na de eerste schade geen verhaal ga halen maar het maar laat.
  En die vriend die het opknapt puzzelt mij ook.
  En de rest van de droom ook!

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Droomvrouw,
   Wat is dit een bijzondere, maar ook duidelijke droom. Het gaat er namelijk over dat je je eigen grenzen niet goed aangeeft naar mensen en jezelf te veel wegcijfert, waardoor je je ook niet verbindt met de leuke en fijne mensen die ook in je omgeving zijn.

 5. nancy says:

  Dag Scarlett,

  Ik droom al een aantal jaren regelmatig over mijn auto.
  Bijna altijd dat ik mijn geparkeerde auto niet terug kan vinden. En maar zoeken en zoeken… Hij staat nooit waar ik dacht dat ie zou staan.
  Ik heb ook wel eens gedroomd dat de deur aan de passagierskant in ene op de parkeerplaats naast de auto lag. Vannacht droomde ik dat de handrem van mijn auto het niet meer deed. Ik zat niet in de auto toen ik er achter kwam, ik wist het gewoon en vroeg me af of ik wel gewoon naar de garage zou kunnen rijden. Later in mijn droom werd ik door anderen erop gewezen dat er vloeistof uit de voorkant van mijn auto stroomde. Ik wist niet wat voor vloeistof het was. Leek op water of ruitenvloeistof, was geen olie, het stroomde er echt uit, het sijpelde niet langzaam aan zeg maar.

  Zou jij me dit uit kunnen leggen? Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Nancy,

   Deze droom geeft aan dat je niet genoeg ruimte voor jezelf neemt en niet genoeg voor jezelf opkomt. Daardoor raak je jezelf wel eens kwijt. Deze droom geeft aan dat het tijd is om meer voor jezelf te zorgen. 🙂

   1. nancy says:

    Dank je wel!

 6. Wil says:

  Hi Scarlet,
  Weet jij wat mijn droom betekent?Alvast bedankt ☺
  Ik droomde vanmorgen het volgende:

  Mijn auto staat half ingegraven op n natte zand/modderige ietwat schuine helling, ik zie meteen dat ik er niet uit kan rijden pmdat dan mijn wielen zich nog verder ingraven. Om mijn auto heen is een soort ‘tent/stallage gebouwd. Ik ga die afbreken omdat ik mijn auto nodig heb om thuis te komen. Echter het is voor mij te ingewikkeld om zo ff af te breken en weer op te bouwen. Er lopen mensen langs en ik zie ook mensen kijken achter de ramen van omliggende cafés en eetgelegenheden. Ze kijken hoe ik worstel en zijn benieuwd of het me lukt (tenminste dat denk ik in mijn droom). Het is te ingewikkeld om die stallage af te brekrn en weer op te bouwen en daarna ook nog eens die auto eruit te krijgen. Dus ik zoek het telnr opzoeken vd tentenbouwer om hulp te vragen bij het afbreken. Dan wordt ik wakker…

  1. Scarlet says:

   Hey Wil,

   Deze droom geeft aan dat je dingen probeert op te lossen die je niet alleen op kunt lossen. Je mag om hulp vragen. Sterker nog, dit is nodig om verder te komen.

 7. Bianca says:

  Beste Scarlett,
  Mijn droom ging erover dat ik op Een helling terecht kwam met wel ongeveer 6 auto banen. Het was echt heel druk met auto’s. Ik stond halverwege vast tussen de auto’s. Ik bleef op hetzelfde punt.
  Andere auto’s zag ik achter uit glijden! Eng om te zien. Ik zelf bleef dus staan. Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Dit betekent dat je eigenlijk veel grip op jezelf en je emoties hebt, maar dit zelf niet door hebt. Dit is een uitnodiging om meer op jezelf te gaan vertrouwen. Je bent niet hetzelfde als anderen en je maakt ook niet hun fouten.

 8. Charite says:

  Hey Scarlett , Ik droomde dat ik mijn auto achterlaat in de garage en als ik terug kom is hij ineens helemaal pertotal . Maar hij staat dus nog steeds gewoon in de garage . Bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Charite,

   Dit is heel simpel een teken dat je bang bent dat anderen je pijn doen (afwijzen) en dat je niet weet hoe je jezelf goed kunt beschermen.

 9. Magalie says:

  Hey Scarlett ik droomde vannacht dat ik de auto van mijn vriendin aan het rijden was. Ze heft trouwens ps een gloednieuwe terreinauto. Ik reed maar aan een stuk door…van de ene naar de andere plek. Wat betekent het? Alvast bedankt groetjes….

  1. Scarlet says:

   Hey Magalie,

   Deze droom heeft niet zo’n bijzondere betekenis. Het is meer een uiting dat jullie hecht zijn. 🙂

 10. Geesje says:

  Hallo Scarlett,

  Ik heb soms jaren eenzelfde droom. Nu droom ik al weer mnd. Dat mijn auto die voor het huis geparkeerd staat word weggetakeld! Er is ook een lijst in de brievmbus gestopt die ik dan direct moet gaan invullen, zodat ik het misschien nog kan voorkomen, soms moet ik 1000;= betalen .Er word me gevraagd naar beneden te komen voor een gesprek , maar zeg dan tegen mezelf dat dit niet klopt, zo midden in de nacht .
  Ik sta dan zo goed als iedere nacht door het raam te kijken of de auto er nog wel staat, soms 3 x per nacht . En bedenk dan hoe ik op mijn werk moet komen
  Wil er graag vanaf,… ben benieuwd of je me kunt helpen ?

  1. Scarlet says:

   Hey Geesje,

   Deze droom lijkt heel ingewikkeld, maar hij zegt maar een ding: je neemt je eigen ruimte niet genoeg in en laat je ruimte door anderen innemen.

   1. Geesje says:

    Dank je wel , ga maar eens uitzoeken hoe ik ditjes beste kan doen .

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat komt vast helemaal goed!

 11. Nina says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik vanuit een appartement naar buiten keek. De stoplichten deden het niet en ik zag (en hoorde) de auto’s tegen elkaar opbotsen. (Een kettingbotsing)
  Mijn familie was bij me in het appartement en ik wilde ze laten zien wat er aan de hand was.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Nina,

   Dit is een stukje verwerking. Deze droom geeft aan dat jij heel goed ziet hoe andere zichzelf het moeilijk maken, hier kun je niet altijd wat aan doen en dat moest er even uit.

 12. Virtje says:

  Beste Scarlet. Ik droomde dat ik mijn zwarte auto geparkeerd had ergens. Ik kwam terug en mijn auto was dus niet meer op de plek. Ik ben in de buurt gaan lopen en keek naar de kreek. Ineens kwam mijn auto naar boven drijven. Gedeukt en beschadigd aan de voor kant. Ik bleef kalm en zei tegen om standeth dat ik het zelf weer kan fixed. Wat betekend mijn droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Virtje,

   Dit is echt een droom die je een ding wil zeggen: je moet veel meer je eigen ruimte in gaan nemen. Dat geeft je emoties ook meer rust.

 13. Melissa says:

  Goeiemorgen scarlet ,
  Ik heb vannacht raar gedroomd over een auto-ongeluk de auto vloog in de lucht tegen een huis waardoor heel de auto ingedeukt was , de man achter het stuur zat heel bebloed onder zijn zetel vast was een kale man . Hopelijk kan jij me helpen mvg melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Dat is zeker raar. Het gaat over een stukje onmogelijkheid om ruimte te geven aan je eigen ruimte, omdat er een angst zit dat dat vervelende gevolgen gaat hebben in de relaties in je leven.
   De diepste angst zegt zelfs: ik krijg hartenpijn als ik echt voor mezelf op ga komen.

   1. Melissa says:

    Hey scarlet ,
    Klopt helemaal want ik zit in een relatie waar ik weinig aandacht krijg door regelingen met zijn ex en kinderen waarbij ook zijn hobby’s nog eens tussenin en als ik hem daarover aanspreek dat vind hij dit al normaal .
    Zoals nu vannacht heb ik gedroomd dat mijn dochtertje van 6 overleden was wegens een wond aan haar hand en in kon haar overlijden niet aan

    1. Scarlet says:

     Zo’n droom er achteraan maakt het helemaal pittig. Die zegt namelijk dat je je dochtertje niet kunt geven wat je haar wilt geven.
     Zulke dromen kosten je ook nog eens heel veel energie. Hopelijk kun je toch iets veranderen aan deze situaties.

     1. Melissa says:

      Ik hoop ook dat het goed komt met men dochter want ik denk dat ze ADHD heeft en nog eens hoogsensitief maar ik blijf positief x
      Bedankt ❤️

     2. Scarlet says:

      Dat is heel lastig, maar niet onmogelijk om een weg mee te vinden. 🙂

 14. i timmermans says:

  Hoi scarlet,

  Ik droom heel vaak dezelfde droom. Het gaat over mijn auto die ik parkeer in een parkeergarage.
  Als ik terug kom is hij nergens te vinden ik zoek de hele garage door en druk op mijn afstandsbediening van de auto. Dan gaat er wel een auto knipperen maar dat is niet mijn auto maar
  Een hele oude auto.

  Groetjes içaco

  1. Scarlet says:

   Hey Içaco,

   Dit betekent dat je de dingen die je zelf nodig hebt letterlijk te veel parkeert en dat je lichaam en geest meer aandacht nodig hebben.

 15. Ewa says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 16. Ava says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 17. Ava says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 18. Ewa says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 19. Pareltje says:

  Hoi Scarlet. Ik droomde dat ik een auto bestuurde en linksaf Wilde afslaan. Hoewel ik het stuur met moeite draaide om de links bocht te maken (ging moeilijk) reed ik door. Maar toen kwam mijn zusje aangereden en zei tegen mij dat ik die auto niet moest rijden. Ik volgde haar bevel op en stapte uit de auto. Terwijl ik me er goed bewust van was dat ik goed reed hoewel de besturing van het voertuig moeilijk ging vanwege het harde stuur. volgens mijn zusje zag zij vanuit een afstand dat mijn voertuig defect was.

 20. Stephanie De Ruijter says:

  Hi Scarlet,

  Zojuist droomde ik over mijn eigen auto ongeluk.
  Ik was op weg naar een oude vriendin van de middelbare school van wie ik haar auto mocht lenen. Deze had ik nodig zodat ik langs kon gaan langs een andere vriendin van mij die thuis zit met een burnout. Ik ging achter in de auto zitten omdat dat dit beter werkte voor mij, zo kon ik de auto nog beter besturen. Toen ik in wilde stappen en weg wilde rijden kwam ik mijn huidige baas nog tegen en maakte een praatje. Vervolgens reed ik op een weg waar het zo mistig was waarbij ik niets meer zag en eenmaal met de mistlampen aan zag ik dat ik moest wijken voor een busje die frontaal op de weg stond waardoor ik in een slip terecht kwam (het was glad en er lag ijs op de weg) en vervolgens in de berm belande. Ik ben uit de auto geklommen, welke was bedolven in de sneeuw en had gelukkig niets. Ik probeerde 112 te bellen maar dat lukte niet, geen idee waarom niet. Er waren ook nog meer mensen die een ongeluk hadden gemaakt vanwege de sneeuw/gladheid, dus het was druk om me heen. Vervolgens werd ik wakker door een pratende stem..

  Dit is de eerste keer dat ik zoiets droom. Wat zou dit kunnen betekenen?

 21. Stephanie says:

  Hoi Scarlet,

  Vanmorgen droomde ik over mijn eigen auto ongeluk.
  Ik was op weg naar een oude vriendin van de middelbare school van wie ik haar auto mocht lenen. Ik ging achterin zitten omdat dat dat beter werkte voor mij, zo kon ik de auto beter besturen. Toen ik weg wilde rijden kwam ik mijn huidige baas nog tegen en maakte een praatje. Vervolgens reed ik op een weg waar het zo mistig was waarbij ik niets meer zag en eenmaal met de mistlampen aan zag ik dat ik moest wijken voor een busje die frontaal op de weg stond waardoor ik in een slip terecht kwam (het was glad en er lag ijs op de weg) en vervolgens in de berm belande. Ik ben uit de auto geklommen, welke was bedolven in de sneeuw en had gelukkig niets. Ik probeerde 112 te bellen maar dat lukte niet, geen idee waarom niet. Er waren ook nog meer mensen die een ongeluk hadden gemaakt vanwege de sneeuw/gladheid, dus ik was niet alleen en kreeg meteen hulp. Vervolgens werd ik wakker door een pratende stem..

  Dit is de eerste keer dat ik zoiets droom. Wat zou dit kunnen betekenen?

 22. Ricky says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droom een keer in de paar maanden ongeveer dat ik aan het autorijden ben, en dan ineens niet meer weet hoe ik moet remmen/schakelen. Ik krijg dan een botsing en schrik wakker. Ik heb deze droom al erg vaak gehad en kan alleen dit laatste gedeelte herinneren.
  Wat zal het kunnen betekenen?

 23. Sjoerdje says:

  Ik was met mijn ex in een dorp of stad met wat vrienden. Hij zei dat we lang genoeg uit elkaar waren geweest en dat we samen moesten zijn. Ik helemaal blij ook al.had hij een lelijke glimmende legging aan. Toen opeens waren we de auto kwijt en wisten we niet meer waar we hem geparkeerd hadden. Op dat moment dacht ik dat ik dan aan mijn familie moest vertellen dat ik terug was bij mijn ex en dat vond ik wel heel spannned. Gekke is dat mijn ex normaal de drukte maker is en ik helemaal niet. Nu w a ren de rollen omgedraaid.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit lijkt er toch over te gaan dat je een stukje van jezelf bent kwijtgeraakt in de relatie met je ex.
   Dit dat dit negatief of slecht is, maar je droom geeft wel aan dat je dingen mag zien zoals ze zijn.

 24. Rochella says:

  Hey Scarlett,

  Ik heb zelf een vermoeden wat mijn droom betekent, maar vraag het toch voor de zekerheid.

  Ik stond midden op de weg stil met mijn auto vlakbij mijn huis. Ik stapte uit en liep een paar meter achter de auto (weet niet why). De sleutel liet ik erin.
  Ik keek even later en zag een verandering bij de auto. Maar niet gestolen (ik maakte me er lichtjes zorgen over dat ik wel moest opletten omdat de sleutel erin zat). Later keek ik opnieuw en er zat een man in (korte mouwen shirt, donkere kleding) kon zijn gezicht niet zien. Hij stal mijn auto. Ik begon te rennen (niet achter de auto maar de andere kant op om bij het kruispunt te komen zodat ik kon zien welke kant hij opging en dat kon doorgeven aan de politie. Voordat ik mijn straat uit was, (begin van de straat) waren een oude vrouw in een trenchcoat en haar kleinzoon (2 jaar denk ik) tegen wie zei sprak. Ik riep haar steeds, uiteindelijk had ik haar aandacht. Ik vroeg haar of zij de politie kon bellen omdat mijn auto is gestolen. Ze reageerde nors en zei: als ik klaar ben met praten. En ze hervatte haar gesprek.
  Ik rende en kwam bij het kruispunt (ik keek vanaf een afstand naar het kruispunt dus was er niet op), maar zag de auto niet voorbij gaan noch stilstaan.

  1. Scarlet says:

   Hey Rochella,

   Als ik even puur uitga van de algemene betekenis van je droom, zegt deze heel duidelijk dat je te open staat voor anderen en daardoor nog wel eens te veel leeft naar de meningen en verwachtingen van anderen. Ze stelen daardoor ook wel eens letterlijk je ruimte.

   Daarbij geeft deze droom ook aan dat je niet altijd even lief bent voor jezelf en dat dit ook niet meewerkt. 🙂

 25. Kiki says:

  Hoi ik droomde dat ik in de rode peugeot 307 reed met mijn zusje naast me als passagier. We waren onderweg naar werk en opeens lijkt het alsof ik te scherp een bocht maak en opeens kom ik met de achterkant van de auto van het bruggetje en de auto valt zo in het water. Ik weet niet hoe ik eruit kwam maar ik kwam er snel uit zwom naar de kant en riep de heletijd bel 112! Want me zus zat er nog in. Ik bel zelf ook 112 en ik roep de heletijd schiet oo ze verdrinkt! Ik werd helemaal gek en omstanders sprongen her water ook niet in ze leken wel bezorgd of keken in ieder geval ernstig omdat het heftig was. Ik schrok zo heftig wakker en heb het nu al uren niet los kunnen laten. Ik wilde doorslapen in de hoop dat het verder ging, om te zien dat ze eruit gered werd maar kon absoluut niet meer slapen.

  Ik weet dat dromen altijd wat betekenen en in mijn ogen lijkt het alsof ik mijn zusje ergens in te kort schiet of heb laten zitten. Overigens is ze al enkele weken erg ziek. Wat best beangstigend is geweest voor ons allemaal, omdat we niet weten wat ze heeft.. ik heb het gevoel dat dit een teken is dat er iets moet gebeuren. Maar vooral zit het me dwars omdat ik nu nog het gevoel heb dat ik haar heb laten verdrinken en hoe ik er niet aan gedacht heb te roepen dat ze haar gordel af moest doen. Er gaat zoveel door me heen nu. Geef me aub wat opheldering..

  1. Scarlet says:

   Hey Kiki,

   Dat is inderdaad een hele heftige en intense droom.
   Waar dit met name over gaat is inderdaad wat je zelf al omschrijft: het gevoel tekort te schieten, het gevoel dat er niet geholpen wordt en dat ze verdrinkt (nu in de ziekte).
   Je hele zijn zegt eigenlijk dat er actie ondernomen moet worden, maar dat je niet goed weet wat, omdat je afhankelijk bent van anderen hierin.
   Het gaat dus ook echt over de machteloosheid en frustratie die daarbij hoort. Je voelt je verantwoordelijk.
   En van dat alles is deze droom een uiting. Een echte betekenis zit er niet aan vast dus, maar het is vooral ontlading.

 26. Ivo says:

  Hi scared ,ik droomde dat ik mee reed met iemand waarmee ik geen contackt meer heb en werd afgezet bij een auto terwijl ik een andere auto had die kwijt was,alles stond onder water het was bij een brug op een kade toen ik in de auto ging zitten ging hij zinken probeerde te starten maar ging niet aan ,wat zou dat betekenen, ik weet dat water een krachtig symbool is en de auto staat voor je leven weg en de controle daarover ,alvast bedankt !

  1. Scarlet says:

   Hey Ivo,

   Volgens mij heb je hem zelf al aardig vertaald. 🙂
   Het gaat erover dat je je in het leven soms door anderen laat leiden, waardoor je jezelf emotioneel te kort doet met alle gevolgen van dien.
   Alsof je even niet meer weet hoe je op je eigen pad moet komen, door grote en kleine dingen die gebeurt zijn.

 27. Nina says:

  Hallo Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik met mijn partner in de auto zat. Hij reed. Op gegeven moment kwam er een auto van zijn helft op onze weghelft op ons afrijden. Een spookrijder dus. Op het moment dat we bijna gingen botsen stoof de spookrijder weer zijn eigen weg op en konden wij geschrokken weer doorrijden. Op dat moment werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Nina,

   Dit gaat erover dat je soms het gevoel/de angst hebt dat een ander je relatie bedreigt of jullie samen verkeerd afschildert.
   Gelukkig weet je ook dat het eigenlijk altijd wel weer goed komt. 🙂

 28. Melissa Peters says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb vannacht weer gedroomd dat ik naast mijm auto stond en dat ik de handrem was vergeten waardoor de auto naar achteren rolde. Ik heb de bestuurders deur op tijd kunnen openen en ben in mijn auto gevlogen om aan de handrem kunnen trekken.

  Kunt u mij helpen om meer inzicht te krijgen over deze droom? Want dit is niet de eerst keer dat ik dit droom.

  Hartelijk dank.

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Deze droom gaat over de controle hebben over je eigen leven, jezelf en je persoonlijke ruimte.
   Hij geeft aan dat je soms vergeet jezelf af te remmen en geduldig te zijn met jezelf.
   Daarnaast kan dit ook een signaal zijn dat je vergeet je grenzen wat meer aan te geven bij anderen.

 29. Maria says:

  goede morgen Scarlet

  Ik droomde dat ik met de wagen was aan het rijden en niet meer kon stoppen
  de rem werkte niet meer.
  Kunt u mij helpen om meer inzicht te krijgen over deze droom?
  Hartelijk dankt.

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,
   Dit is een verwerkingsdroom die waarin je het gevoel van controle verlies over je eigen leven verwerkt.

 30. Shelly says:

  Hoi,

  De droom begon met dat ik samen met mijn vriend, ouders en broer aan het motor/brommer rijden was. Mijn motor ging niet zo hard vond ik. Toen we op een festival aankwamen wilden mijn ouders de motoren aan mijn zus en zwager laten zien. Wij wilden meelopen maar toen bedacht ik mij dat ik de sleutel er nog in had laten zitten, en ook de anderen waren de sleutel nog vergeten. Wij(vriend, broer en ik) zijn terug gelopen. Vervolgens zagen wij de auto van mijn vriend staan toen we terug waren gelopen. Toen we naar de auto keken zagen we dat er achterin mensen zaten. Er lagen zelfs baby’s op de achterbank (het waren allemaal donkere kindjes). Toen we deze mensen wegstuurden werd het alleen maar erger. Iedereen wilde de auto afpakken, ik deed er alles aan om dat te voorkomen. Ik ging in de raamopening zitten om de mensen weg te jagen. Ik deed zelfs alsof ik moest kotsen en ik deed mensen pijn om ze weg te jagen. Op een gegeven moment lukte het voor even om iedereen weg te jagen maar na een korte tijd kwam iedereen weer terug, nog meer mensen. Ik zag mijn vader en mijn tante en vroeg hen te helpen maar zij deden niets.. het was een super heldere droom. Ik herinner mij ook nog dat er tijdens de droom iemand was met dezelfde autosleutel die daarmee alle ramen open kon doen.. ik was ineens klaarwakker en wil graag weten wat dit betekent

  1. Scarlet says:

   Hey Shelly,

   Aangezien deze droom gaat over de auto van je vriend, betekent deze droom dat je het gevoel hebt dat hij mensen te dichtbij laat. Zelfs mensen die geen goede intenties hebben of niet eerlijk zijn.
   Je hebt het gevoel dat je hem moet beschermen, want hij laat mensen vooral toe wanneer hij ziet dat ze zich kwetsbaar voor doen.

 31. Ireen says:

  Hi Scarlet,

  Ik droom geregeld dat ik mijn auto ergens parkeer (in parkeergarage, bij winkelcentra, bij strand) en dat ik dan terug kom en zeker weet waar ik hem geparkeerd heb maar dan staat hij er niet meer. En dan overal zoeken, zoeken en zoeken. Maar nooit meer kunnen vinden. Rennen, in lift van ene naar andere etage om die hele parking uit te pluizen. Vannacht was ook mijn telefoon kwijt, gestolen uit mijn broekzak terwijl ik kleding in de uitverkoop in een grote winkel aan t uitzoeken was. Toen ik ontdekte dat mijn telefoon gepikt was wilde ik zo snel mogelijk naar huis. Maar alle uitgangen naar parking brachten mij nooit bij mijn auto. Die was dus ook weg. Wederom oriënteren en overtuigd zijn dat ik hem echt op die etage had geparkeerd. En als je wakker wordt weet je dat alles niet zo is en ligt je telefoon in je tas en staat je auto thuis voor de deur. Wat zegt deze droom? Het komt echt veel vaker voor per jaar.

  1. Scarlet says:

   Hey Ireen,

   Deze dromen gaan erover dat je persoonlijke ruimte te klein is genomen, dat je te veel ruimte aan anderen hebt gegeven en te weinig aan jezelf.
   Dat heeft vaak te maken met het meegaan in wat de ander wil of nodig heeft en daardoor niet de dingen doen die je zelf belangrijk vindt, maar het kan ook gaan over jezelf uitspreken (tegen de mening van een ander).
   De sleutels voegen daar nog een stap aan toe. Sleutels staan symbool voor veiligheid en je kern. Dat is dus een laag dieper dan je persoonlijke ruimte waar een auto voor staat. 🙂
   Deze dromen geven dus eigenlijk aan dat je meer trouw aan jezelf en je eigen behoeftes mag zijn.

 32. Marina says:

  Ik droomde dat ik met nog twee anderen buiten mijn auto stond. Een blauwe Skoda superb, een grote sedan is dat. Deze heb ik ook echt gehad. Het waren mijn beste vriendin van vroeger in de pubertijd en een vriendin van mijn beste vriendin waar ik nooit zo goed mee kon opschieten. Maar in de droom waren er geen nare gevoelens naar haar. We stonden op het punt om naar een soort festival te gaan en we hadden er zin in. Iets waar ik normaal niet van houd, vanwege de drukte. We waren blijkbaar net uitgestapt, want de sleutels moesten veilig worden opgeborgen. Blijkbaar had de vriendin van mijn beste vriendin gereden (zo voelde het ook) maar ik wilde zelf de autosleutels bewaren. Vond dat fijner. Toen gaf ze mij deze en ik deed het sleutelzakje zeg maar open, bleek het niet een autosleutel te zijn, maar een plastic namaak zakmesje. Ik zei dat ze zich had vergist en ze keek verbaasd, want dan had ze geen sleutel meer. We Liepen terug naar de auto en ik zag een batterijlampje van de oplader van een telefoon nog branden. Daarna voelde ik dat de auto nog aanstond. . Ik zei dat tegen haar maar ze was er van overtuigd dat ze de auto had uitgezet. Ik stap in de auto en zag ik dat de sleutel er nog in zat, ik zet de motor af. Dat lukt maar direct gaat de motor vanzelf weer aan. Het was dus niet haar fout. Er was iets technisch mis met de auto. Ik start de motor weer en zet het weer uit, maar dit helpt niet. In het echte leven heb ik weleens technische dingetjes gehad die op deze manier weleens vanzelf oplosten. Ik dacht ik ga een stukje rijden naar achteren en weer naar voren op de plek zelf, misschien helpt dat. Terwijl ik dat doe, probeert een kleine witte auto zich er tussen te wringen, dus op mijn parkeerplek te gaan staan. Ik voorkom dat en geef duidelijk aan dat dit niet de bedoeling is! niets helpt, de motor blijft aan ook zonder sleutel. Ik besluit op dat moment maar echt een ritje te maken in de hoop dat dit wel helpt. Dan word ik wakker, het blijft dus bij dit besluit er is nog niets uitgevoerd of opgelost.

  1. Scarlet says:

   Hey Marina,

   Dat is een duidelijke droom. 🙂
   Deze droom gaat erover dat je anderen steeds meer los mag laten.
   Soms doen mensen dingen die niet leuk zijn en niet fijn voelen en die jou en jouw leven beïnvloeden.
   Echter weet jij ondertussen ook heel goed dat veel van hun het niet expres doen. Soms wisten ze iets niet of hebben we simpelweg zelf hun acties verkeerd geïnterpreteerd.
   Deze droom geeft aan dat je dit dus steeds meer aan het loslaten bent en steeds meer je eigen plan trekt.

   1. Marina says:

    Dit is precies waar ik mee bezig ben. Loslaten! Dankjewel.

 33. Shanie says:

  Goedemorgen Scarlet,

  op 3 juli on de achtenduren droomde ik dat mijn partner mijn op station ging afzetten, maar net bij de bocht raakte hij onwel. Hij kreeg geen lucht en was aan het stuiteren met zijn lichaam en ik nam de stuur over.

  Wat zou deze droom betekenen.

  Groetjes Shanie

  1. Scarlet says:

   Hey Shanie,

   Deze droom geeft aan dat jij spanning/stress waarneemt bij je partner.
   Je pikt op dat hij keuzes maakt in zijn leven, wegen inslaat of relatie aangaat, die hem eigenlijk niet altijd goed doen.

 34. Shanie says:

  Dankjewel voor je reactie. Dit zit mij toch niet lekker.

 35. Maura says:

  Hoi Scarlet,

  Mijn droom gaat over dat ik alleen in de auto zit en rij over een weiland, waarbij ik zie dat het buiten licht is. Plotseling doemt er een rivier op waar ik word gesommeerd om uit te stappen, zodat mijn auto via deze rivier te water gelaten kan worden en ik ineens aan de overkant sta en mijn auto zie ondergaan en meegevoerd wordt door de stroming. Het water is ruw/woelig te noemen. Er zijn meerdere auto’s die zo meegevoerd worden. Ik vind dit niet fijn om te ervaren en schrik hier enorm van. De auto’s gaan op de stroming mee en ik aanschouw het tafereel met een heel vervelende angst. Ineens zie ik dat de auto’s geparkeerd worden op het land, en ik ben verbaasd. Er is iemand die meezoekt met de eigenaren. Aldaar zoek ik ook naar mijn auto en kan ik deze nergens vinden. Het is inmiddels donker en ik probeer een glimp op te vangen waarbij ik daar ineens de angst voel van de confrontatie en het gemis. Ik zie mensen in hun auto’s stappen en wegrijden en hoever ik ook kijk, ik herken mijn auto nergens, alhoewel ik zo nu en dan iets bekends zie, zie ik dat dit ‘m niet is. Ik zie wel de andere merken qua auto’s. Het kijken levert mij niets op en ik word wakker op het moment dat ik weer iets bekends zie dat op mijn auto lijkt. In mijn hoofd grijp ik naar herinneringen en oplossingen en ik voel hierin een enorme angst en van: ik weet het wel. Heel contrastrijk van het onbewuste en bewuste. Daarbij kan ik alvast aangeven dat ik mag kiezen om van baan te veranderen naar een onbekend gebied (en dit hoeft niet). Ik ben benieuwd wat er bij jou omhoog komt in dit droomverhaal.

  1. Scarlet says:

   Hey Maura,

   Deze hele droom gaat over vertrouwen bij onverwachte situaties en in onverwachte omstandigheden.
   Eigenlijk gaat het ook over zelfvertrouwen wanneer je even zelf de controle niet meer hebt en even niet weet wat er te gebeuren staat.
   Daar zit nog een angst die waarschijnlijk in je huidige situatie omhoog aan het komen is. Dat is inderdaad waarschijnlijk gekoppeld aan je baan. 🙂

 36. Melissa says:

  Goeiemiddag scarlet ,
  Ik heb gedroomd dat ik met de bus mee reisde en die plots in een doodlopende straat zat , de chauffeur moest hem in kleine stappen draaien tot hij plots met het achterste van de bus vast zat in een kleine sloot en zou ondersteboven ging ik zat vast en zag plots dat er een collega van me er ook inzat en hij een noodhamer nam en zo het raam insloeg , zo konden we eruit …. hopelijk kan je me verklaren wat deze droom betekend .
  Gr Melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Dat gaat erover dat je zelf het gevoel hebt vast te zitten, je probeert stappen te zetten (waarschijnlijk werkgerelateerd, omdat je collega in de bus zat), maar eigenlijk heb je voor jezelf nog niet echt duidelijkheid of grip erop.

   1. Melissa says:

    Klopt want ik zit vast op mijn werk en zou zo graag iets anders willen doen maar echt geen idee wat , ik ben ook alleenstaande mama en kan niet gelijk wat iets kiezen

 37. Lisa says:

  Hoi Scarlet,

  De laatste tijd droom ik regelmatig dat ik in de auto zit. De ene keer met passagiers en de andere keer zonder. Als ik op de parkeerplaats de auto start, begint hij altijd te rollen. Hoever ik de rem ook indruk of de handrem omhoog trek. Ik kan dan dus niet stil blijven staan, terwijl ik dan vaak nog iets uit wil zoeken. Vannacht droomde ik dat ik nog wat papieren voor het werk wilde uitzoeken (ik had eerder in de droom gewerkt)

  Andere keren heb ik dat ik vanuit het rijden tot stilstand wil komen, maar dan heb ik hetzelfde probleem. Dit gebeurt wel altijd op een lege parkeerplaats, niet bij een stoplicht of iets dergelijke en ik wil altijd later weer doorrijden. Het is niet zo dat ik klaar ben met rijden en wil uitstappen. Vaak wil ik gewoon even iets uitzoeken ofzo.

  Ik ben heel benieuwd wat het betekent.

  Groetjes,
  Lisa

  1. Scarlet says:

   Hey Lisa,

   Deze dromen gaan eigenlijk iedere keer over hetzelfde.
   Dat het leven net even iets te snel voor je gaat en dat je dingen voor je gevoel nog niet helemaal onder controle hebt.
   Het linkt ook een beetje naar perfectionisme voor jezelf, hoe je dingen wilt doen en hoe je je wilt gedragen.
   En dat lukt niet helemaal, want er zijn meer dingen die je aandacht vragen. 🙂

 38. Laure says:

  Hoi Scarlet,

  Allereerst: lief dat je iedereen zo goed van een antwoord voorziet. Mooi van je.

  Ik droomde ten eerste over een man die vorig jaar contact heeft verbroken op een kwetsende manier, omdat hij voor zijn gezin koos. Hij komt vaak voor in mijn dromen. Ik kan niet heel precies bij de beelden/het verhaal komen. Wel het gevoel dat we even samen waren en dat dat goed was.

  Daarna sta ik geparkeerd in Parijs, laad ik allemaal spullen in de auto over in de kofferbak (met name veel boeken) als anti-inbraak, loop door de stad en kan vervolgens mijn auto niet terugvinden. Ik vraag om Franse hulp op straat, die zoekt mee maar ik weet echt niet meer waar dw auto staat.

  Ik ben benieuwd hoe jouw interpretatie zal zijn.
  Lieve groet.

  1. Scarlet says:

   Dank je wel voor het compliment. 🙂

   De eerste droom geeft aan dat er nog steeds een verbinding tussen jullie is en dat je ergens aanvoelt dat hij je nog niet losgelaten heeft en aan de andere kant dat jij ook nog aan het verwerken bent wat er gebeurt is.

   Het tweede stuk gaat erover dat je veel oude dingen met me meedraagt. Dingen die tegen je gezegd zijn of waar anderen in geloven, terwijl die helemaal niet bij je passen.
   Eigenlijk ben je dit al aan het loslaten, maar je bent nog aan het zoeken naar hoe je dan wilt ‘zijn’.
   Het feit dat het in Frankrijk/Parijs afspeelt geeft daarbij nog aan dat het betrekking heeft op (liefdes)relaties.

 39. Laure says:

  Dank je wel voor het reactie. En wat je schrijft (over de autodroom) is echt de spijker op zijn kop, helemaal herkenbaar!
  Ik kwam toevallig op deze site terecht, ben blij dat ik je nu heb ontdekt.

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan en wat fijn om te horen. 🙂

 40. Kiek says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had net een intense droom waar ik mee in mij maag blijf zitten en ben erg benieuwd naar jouw ideeen hierover. Ik heb zelf wel bepaalde gevoelens erbij maar weet niet of ik juist denk wat het betekent

  Ik had een droom na het festival zat ik in de auto met 3 anderen. Ik zat achter het stuur maar was eigenlijk zo moe. Voelde dat ik in slaap dommelde maar het kon me niet schelen. Ik wist dat we zachtjes reden en voelde wel dat de bijrijder aan het stuur naar rechts trok en ik dacht laat maar gaan. We kwamen in de berm terecht overleefde het.. Ik wist dat we het zouden overleven maar wel schade zouden hebben. Vooral de bestuurderskant zat in de kreukels en het stuur zat in mijn buik. De bijrijder en een passagier liepen vervolgens naar een andere auto om naar een ander festival te gaan.

  Ik had niet duidelijk wie de passagiers waren maar de bijrijder voelde als de man die ik leuk vindt in mijn leven maar ik had niet specifiek zijn gezicht in beeld.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat in de eerste instantie over je behoefte om los te laten en uit te rusten.
   Eigenlijk wil je even de situatie en wat er gaat gebeuren uit handen geven. Je weet dat je daardoor mensen of dingen kwijtraakt, maar voelt ook dat het opruimen nodig is.
   Daarnaast geeft de droom ook aan dat het heel erg belangrijk is om meer op je intuïtie te bouwen. Nu duw je die nog weg.

 41. Nala says:

  Hi Scarlet,

  Allereerst wat lief en fijn dat je ieder zijn droomt uitlegt, dat wordt echt gewaardeerd. Nu droom ik zelf al weken lang over een auto. Het onderwerp blijft bijna dagelijks terug komen. De ene keer zoek ik hem op een parkeerplaats de andere keer rijd ik met vrienden, en vannacht reed ik een stukje met mijn ouders. De dromen voelen neutraal en ik bestuur de auto bijna altijd zelf en het besturen gaat ook soepel. De auto gaat nooit stuk, ik parkeer hem vaak thuis of bij een kennis thuis.

  Ik begrijp alleen niet waarom ik dit onderwerp zolang en zovaak terug zie komen. Over het algemeen zou het betekenen dat ik meer rust moet nemen, maar ik heb nu een maandje vakantie waarin ik weinig zorgen heb. Volgende maand start ik pas met mijn nieuwe studie. Kan jij mij helpen met een goede uitleg en een tip om dit onderwerp te doorbreken?

  Dankjewel!

  1. Scarlet says:

   Dank je wel voor je waardering! Dat vind ik erg fijn om te horen. 🙂

   Hoe jij je droom omschrijft, zou ik inderdaad zeggen dat er niks aan de hand is.
   Het klinkt daardoor eerder als een uitnodiging om te onderzoeken of de activiteiten die je standaard doet nog bij je passen.
   Of je niet bepaalde dingen aan wilt passen of bepaalde mensen dichterbij wilt halen of juist verder weg wilt hebben.
   Niks heftigs volgens je droom, meer de puntjes op de i zetten voor de komende fase. 🙂

 42. Martine says:

  Hallo Scarlet, zou je mij de betekenis kunnen geven van mijn droom?
  Ik rijd met mijn auto, mijn dochter op de passagierstoel. Aan de kant van de weg parkeer ik even op te kijken waar een man zijn PMD vuilzakken zal plaatsen. Mijn dochter blijft in de wagen, ik volg de man tot achter hoekje en zie dat hij een lange donkere gang ingaat met zijn vuilzak. Het is eng dus ik ga snel terug naar mijn auto, die spoorloos is. Mijn dochter en auto weg! Politie niet erg behulpzaam, ik dien te wachten omdat ze met iets ‘onbelangrijk’ bezig zijn. Ze praten Frans dus de communicatie verloopt ook niet vlot .

  1. Scarlet says:

   Hey Martine,

   Dit geeft aan dat je net te veel gefocust bent op anderen, met name de problemen en het ‘vuil’ van de anderen.
   Het geeft aan dat je er veel meer aan hebt om meer bij jezelf te blijven en meer voor jezelf te zorgen.
   Dat doet de relatie met de mensen die je belangrijk vindt in je leven ook weer goed.
   En het zorgt ook dat je minder te maken hebt met mensen waar je niet zo veel mee kunt.

 43. Kir says:

  Hallo Scarlet,

  Zou je me jouw interpretatie van mijn droom kunnen geven?

  Ik zit in de auto naast mijn echtgenoot, hij rijd. We zijn op een op bekende plek en gaan volgens mij naar huis. Ik heb het gevoel dat we te snel gaan en begin zijn naam te roepen en dat hij moet oppassen, we gaan snel op een bocht af. Ik kijk naast me, hij reageert niet en ik zie en voel vervolgens dat we links een hoge betonnen drempel raken met een scheur er in. We gaan de bocht om, nog sneller en ik roep nog steeds de naam van mijn echtgenoot en kijk nog eens goed. Hij is in slaap gevallen of buiten bewustzijn, dus ik probeer het stuur te pakken en hem wakker te krijgen. Ik zeg dat hij zijn voet van het gas moet halen en trek aan zijn been, terwijl ik probeer de auto recht te houden. We rijden op een plek af waar ook huizen staan en ik denk dat we misschien te snel gaan en ik de controle niet kan houden . Dan wordt ik wakker.

  Ik weet dat de auto een sterke symbolische waarde heeft, maar droom hier nog maar zelden zo bewust en indringend over en snap de verschillende symbolen hierin niet.

  Dankjewel!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je waarneemt dat je echtgenoot te snel gaat in zijn eigen leven en situaties. Je wilt helpen, maar dat lukt niet echt.
   Je neemt ergens waar dat het fijn basis raakt en dat daar ook de basis van zijn ‘probleem’ zit, alleen kun je er niet echt iets mee.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond