Dromen over een auto

Posted on

Dromen over een auto. Wat betekent het als je droomt over een auto? Auto’s staan in dromen eigenlijk altijd voor onze eigen persoonlijke ruimte en hoe we in het leven staan.

Wat er met een auto in een droom gebeurt en wat voor een staat die is, zegt dus heel voor over onszelf en hoe we leven. Dat maakt dit eigenlijk een heel belangrijk droomsymbool wat vaak vergeten wordt.

Dromen over een auto: wie zit er achter het stuur?

Jouw plek in de auto staat voor jouw relatie met anderen. Als jij zelf achter het stuur zit, betekent dat dat je zelf de controle over je leven hebt. Jij kunt de keuzes maken en dingen veranderen of juist zo doorgaan.

Als je op de passagiersstoel zit en iemand anders rijdt, dan betekent dat dat je jezelf nog te veel laat leiden door de meningen, gevoelens en adviezen van anderen.
Op het moment dat je zelfs achterin de auto zit en meerijdt, betekent dat dat anderen beslissen over je leven en eigenlijk een stuk controle over je hebben.

Dromen over auto’s: problemen met de auto

Een auto die gewoon rustig geparkeerd staat, vertelt je dat je jezelf op andere dingen mag focussen. Je staat stil, terwijl je meer kunt en verder kunt komen.

Een oude auto met veel problemen, zegt je dat je jezelf beter moet verzorgen. Je hebt meer rust nodig en tijd voor jezelf. Je bent jezelf aan het opbranden.
Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een auto met motorproblemen. Je vraagt te veel van jezelf en loopt de kans om overspannen te vragen. Las een pauze in.
Als de auto niet wil starten of uitvalt is dat een waarschuwing dat je niet met de dingen bezig bent die goed voor jou zijn. Je mag je meer richten op positiviteit en dingen die jou gelukkig maken.

Een auto met beschadigingen geeft aan dat je beter voor je lichaam mag zorgen. Aan de andere kant kan dit ook betekenen dat je te veel waarden hecht aan je uiterlijk. Je mag je nog meer focussen op je innerlijke krachten en talenten.

Dromen over een auto ongeluk

Dromen dat je een auto ongeluk krijgt is een sterk waarschuwingssignaal. Je vraag echt veel te veel van jezelf en dat vergt te veel van je. Daarnaast is dit een uitnodiging om voor jezelf te onderzoeken of je nog wel op de juiste weg bent.

Als je droomt dat je auto gestolen wordt, is dit een verwerking van een inbreuk om je persoonlijke ruimte. Het kan zijn dat iemand je lichamelijk iets aangedaan heeft, maar het kan ook een verwerking zijn van een belediging of kwetsing.