Dromen over een auto

geplaatst op

Dromen over een auto. Wat betekent het als je droomt over een auto? Auto’s staan in dromen eigenlijk altijd voor onze eigen persoonlijke ruimte en hoe we in het leven staan.

Wat er met een auto in een droom gebeurt en wat voor een staat die is, zegt dus heel voor over onszelf en hoe we leven. Dat maakt dit eigenlijk een heel belangrijk droomsymbool wat vaak vergeten wordt.

Dromen over een auto: wie zit er achter het stuur?

Jouw plek in de auto staat voor jouw relatie met anderen. Als jij zelf achter het stuur zit, betekent dat dat je zelf de controle over je leven hebt. Jij kunt de keuzes maken en dingen veranderen of juist zo doorgaan.

Als je op de passagiersstoel zit en iemand anders rijdt, dan betekent dat dat je jezelf nog te veel laat leiden door de meningen, gevoelens en adviezen van anderen.
Op het moment dat je zelfs achterin de auto zit en meerijdt, betekent dat dat anderen beslissen over je leven en eigenlijk een stuk controle over je hebben.

Dromen over auto’s: problemen met de auto

Een auto die gewoon rustig geparkeerd staat, vertelt je dat je jezelf op andere dingen mag focussen. Je staat stil, terwijl je meer kunt en verder kunt komen.

Een oude auto met veel problemen, zegt je dat je jezelf beter moet verzorgen. Je hebt meer rust nodig en tijd voor jezelf. Je bent jezelf aan het opbranden.
Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een auto met motorproblemen. Je vraagt te veel van jezelf en loopt de kans om overspannen te vragen. Las een pauze in.
Als de auto niet wil starten of uitvalt is dat een waarschuwing dat je niet met de dingen bezig bent die goed voor jou zijn. Je mag je meer richten op positiviteit en dingen die jou gelukkig maken.

Een auto met beschadigingen geeft aan dat je beter voor je lichaam mag zorgen. Aan de andere kant kan dit ook betekenen dat je te veel waarden hecht aan je uiterlijk. Je mag je nog meer focussen op je innerlijke krachten en talenten.

Dromen over een auto ongeluk

Dromen dat je een auto ongeluk krijgt is een sterk waarschuwingssignaal. Je vraag echt veel te veel van jezelf en dat vergt te veel van je. Daarnaast is dit een uitnodiging om voor jezelf te onderzoeken of je nog wel op de juiste weg bent.

Als je droomt dat je auto gestolen wordt, is dit een verwerking van een inbreuk om je persoonlijke ruimte. Het kan zijn dat iemand je lichamelijk iets aangedaan heeft, maar het kan ook een verwerking zijn van een belediging of kwetsing.

 

57 Reacties

 1. Nathalie says:

  Goedemiddag!
  Ik heb de laatste tijd veel dromen. Zo droomde ik 2x over mijn auto (ik heb wel altijd een lichte angst dat er live iets mee gebeurt, bijv een klapband op de snelweg).
  Droom 1: ik rijd in m’n eigen auto, en parkeer me langs de kant van de weg om iets op m’n gsm te doen. Dit is een stopplaats van een bus maar hier was genoeg plek voor nog een auto. Ineens komt een bus aan, die raakt heel lichtjes de straatpaal (nog zo’n oude dikke betonnen paal). Ik zie die paal wiebelen.. en in fractie van een seconde beslis ik snel uit de auto te gaan. BAM..de dikke zware paal valt op het dak van mn auto. Ik ben ongedeerd.

  Droom2: ik rijd en ruik alsof iets verbrand is. Ik denk: “ik stop pas als ik vuur of rook zie, want als ik nu stop geraak ik niet (tijdig) op het werk”. Seconde later komt er rook uit de motorkap..ik ben dus verplicht de auto langs de kant te zetten. Ik open de motorkap..en de rook worden vlammen. Ik ben kalm en denk “pff moet dat nu?!”
  Dan komt m’n collegaatje aangereden. het vuur is uitgegaan, waarop ze zegt: “duw de gaspedaal nog eens in?” Er komen hogere vlammen uit en nu staan ook bomen in brand. Ze helpt t vuur blussen. Ze troost me en we kunnen er nog om lachen. In de droom baal erna nog omdat ik weet dat ik nu geld moet uitgeven aan een nieuwe auto.

  Sorry voor de lange beschrijving! 🙂

  1. Scarlet says:

   Zo’n lange beschrijving maakt het vertalen alleen maar veel fijner!

   Beide dromen gaan eigenlijk nog om hetzelfde ook. Je bent (onbewust) nog op zoek naar je eigen ruimte en wat die precies inhoudt. Je hebt een lichte angst dat anderen of bepaalde situaties inbreuk maken op je eigen ruimte, waardoor jij moet wijken. Eigenlijk heb je daar helemaal geen zin meer in, maar je weet dat je in sommige situaties geen keus hebt. Daar kun je nog niet helemaal mee omgaan en daarom zoek je in deze dromen naar een oplossing voor dit gevoel.

   Warme groet!

 2. Van mij says:

  Dag Scarlett,

  Vandaag had ik een middagdutje en toen ik een beetje weg dommelde droomde ik dat ik achterin een rijdende auto zat met een beetje rustige muziek aan. Mijn broertje zat achter het stuur. We reden vanaf een landweg een 80 km weg op. Toen we in wilden halen reed er een oude bekende zomaar naast ons die ook in wilde halen en vlogen we over de kop de wei in. Toen schrok ik plotseling wakker. Het was maar een droom… Ik heb geen idee wat deze droom allemaal betekent. Zou je het me uit kunnen leggen? Gr. Van mij

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Het klinkt alsof jij (en je broertje ook in jouw ogen) soms nog te blind zijn voor het gedrag van anderen, waardoor jullie wel eens een beetje in de problemen komen. Het klinkt niet heel heftig, maar wel belangrijk genoeg om daarop te gaan letten. 🙂

 3. Morgan says:

  Mijn dochter had een rare droom, ze droomde dat ze dood was en was gedood door haar oud klasgenoten. in de droom stond ze bij een fontein en er verdwenen auto’s in de fontein ondanks dat hij niet diep leek

  1. Scarlet says:

   Hey Morgan,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom. Als ik hem vertaal dan betekent het dat ze nog een stuk aan het verwerken is van de tijd dat ze bij hun in de klas zat. Ze is alles los aan het laten en dat is goed, omdat ze daardoor meer haarzelf kan zijn en meer haar eigen ruimte in kan gaan nemen. 🙂

 4. Droomvrouw says:

  Dag Scarlet, onderstaande droom had ik vannacht voor de tweede keer. Mijn auto staat geparkeerd in een bos. Stevige grond. Een andere auto staat daar ook.
  De eerste dag is het portier open, ingedeukt en is een voorwiel in de grond gezakt. Ik zie het en zeg niets.
  Dan zijn er shovels en grote kranen die daar rondrijden, heel wild, ongecontroleerd bestuurd door Oost Europeanen die om 4 uur, als ik het zie en wat wil zeggen al aan het douchen of verdwenen zijn. Zij spreken geen Frans, ik een beetje, het voelt alsof ik op vakantie ben.

  De volgende dag is mijn auto helemaal kapot. Deuren hangen uit hun hengsels, auto is door het grove baggeren helemaal verzakt, je ziet mijn eigendommen liggen.
  De andere auto is niet beschadigd en wordt weggesleept.
  Dan pas ga ik naar ze toe maar ik kan ze moeilijk bereiken: letterlijk want het is een eng trapje met losliggende stroomkabels en bovendien douchen ze of zijn ze al weg. Figuurlijk omdat ze de taal niet spreken.

  Dan is daar opeens een Nederlandse bekende, een oude vriend die daar een belangrijke leidinggevende positie vervult. Ik vertel hem wat de mannen in die dagen met mijn auto deden maar ik verzwijgen dat ik bij de eerste schade niets deed,alleen maar keek.

  Ik vertrouw erop dat hij een nieuwe auto regelt net zoals in de vorige droom.
  ***

  Wat ik gek vind is dat ik na de eerste schade geen verhaal ga halen maar het maar laat.
  En die vriend die het opknapt puzzelt mij ook.
  En de rest van de droom ook!

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Droomvrouw,
   Wat is dit een bijzondere, maar ook duidelijke droom. Het gaat er namelijk over dat je je eigen grenzen niet goed aangeeft naar mensen en jezelf te veel wegcijfert, waardoor je je ook niet verbindt met de leuke en fijne mensen die ook in je omgeving zijn.

 5. nancy says:

  Dag Scarlett,

  Ik droom al een aantal jaren regelmatig over mijn auto.
  Bijna altijd dat ik mijn geparkeerde auto niet terug kan vinden. En maar zoeken en zoeken… Hij staat nooit waar ik dacht dat ie zou staan.
  Ik heb ook wel eens gedroomd dat de deur aan de passagierskant in ene op de parkeerplaats naast de auto lag. Vannacht droomde ik dat de handrem van mijn auto het niet meer deed. Ik zat niet in de auto toen ik er achter kwam, ik wist het gewoon en vroeg me af of ik wel gewoon naar de garage zou kunnen rijden. Later in mijn droom werd ik door anderen erop gewezen dat er vloeistof uit de voorkant van mijn auto stroomde. Ik wist niet wat voor vloeistof het was. Leek op water of ruitenvloeistof, was geen olie, het stroomde er echt uit, het sijpelde niet langzaam aan zeg maar.

  Zou jij me dit uit kunnen leggen? Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Nancy,

   Deze droom geeft aan dat je niet genoeg ruimte voor jezelf neemt en niet genoeg voor jezelf opkomt. Daardoor raak je jezelf wel eens kwijt. Deze droom geeft aan dat het tijd is om meer voor jezelf te zorgen. 🙂

   1. nancy says:

    Dank je wel!

 6. Wil says:

  Hi Scarlet,
  Weet jij wat mijn droom betekent?Alvast bedankt ☺
  Ik droomde vanmorgen het volgende:

  Mijn auto staat half ingegraven op n natte zand/modderige ietwat schuine helling, ik zie meteen dat ik er niet uit kan rijden pmdat dan mijn wielen zich nog verder ingraven. Om mijn auto heen is een soort ‘tent/stallage gebouwd. Ik ga die afbreken omdat ik mijn auto nodig heb om thuis te komen. Echter het is voor mij te ingewikkeld om zo ff af te breken en weer op te bouwen. Er lopen mensen langs en ik zie ook mensen kijken achter de ramen van omliggende cafés en eetgelegenheden. Ze kijken hoe ik worstel en zijn benieuwd of het me lukt (tenminste dat denk ik in mijn droom). Het is te ingewikkeld om die stallage af te brekrn en weer op te bouwen en daarna ook nog eens die auto eruit te krijgen. Dus ik zoek het telnr opzoeken vd tentenbouwer om hulp te vragen bij het afbreken. Dan wordt ik wakker…

  1. Scarlet says:

   Hey Wil,

   Deze droom geeft aan dat je dingen probeert op te lossen die je niet alleen op kunt lossen. Je mag om hulp vragen. Sterker nog, dit is nodig om verder te komen.

 7. Bianca says:

  Beste Scarlett,
  Mijn droom ging erover dat ik op Een helling terecht kwam met wel ongeveer 6 auto banen. Het was echt heel druk met auto’s. Ik stond halverwege vast tussen de auto’s. Ik bleef op hetzelfde punt.
  Andere auto’s zag ik achter uit glijden! Eng om te zien. Ik zelf bleef dus staan. Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Dit betekent dat je eigenlijk veel grip op jezelf en je emoties hebt, maar dit zelf niet door hebt. Dit is een uitnodiging om meer op jezelf te gaan vertrouwen. Je bent niet hetzelfde als anderen en je maakt ook niet hun fouten.

 8. Charite says:

  Hey Scarlett , Ik droomde dat ik mijn auto achterlaat in de garage en als ik terug kom is hij ineens helemaal pertotal . Maar hij staat dus nog steeds gewoon in de garage . Bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Charite,

   Dit is heel simpel een teken dat je bang bent dat anderen je pijn doen (afwijzen) en dat je niet weet hoe je jezelf goed kunt beschermen.

 9. Magalie says:

  Hey Scarlett ik droomde vannacht dat ik de auto van mijn vriendin aan het rijden was. Ze heft trouwens ps een gloednieuwe terreinauto. Ik reed maar aan een stuk door…van de ene naar de andere plek. Wat betekent het? Alvast bedankt groetjes….

  1. Scarlet says:

   Hey Magalie,

   Deze droom heeft niet zo’n bijzondere betekenis. Het is meer een uiting dat jullie hecht zijn. 🙂

 10. Geesje says:

  Hallo Scarlett,

  Ik heb soms jaren eenzelfde droom. Nu droom ik al weer mnd. Dat mijn auto die voor het huis geparkeerd staat word weggetakeld! Er is ook een lijst in de brievmbus gestopt die ik dan direct moet gaan invullen, zodat ik het misschien nog kan voorkomen, soms moet ik 1000;= betalen .Er word me gevraagd naar beneden te komen voor een gesprek , maar zeg dan tegen mezelf dat dit niet klopt, zo midden in de nacht .
  Ik sta dan zo goed als iedere nacht door het raam te kijken of de auto er nog wel staat, soms 3 x per nacht . En bedenk dan hoe ik op mijn werk moet komen
  Wil er graag vanaf,… ben benieuwd of je me kunt helpen ?

  1. Scarlet says:

   Hey Geesje,

   Deze droom lijkt heel ingewikkeld, maar hij zegt maar een ding: je neemt je eigen ruimte niet genoeg in en laat je ruimte door anderen innemen.

   1. Geesje says:

    Dank je wel , ga maar eens uitzoeken hoe ik ditjes beste kan doen .

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat komt vast helemaal goed!

 11. Nina says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik vanuit een appartement naar buiten keek. De stoplichten deden het niet en ik zag (en hoorde) de auto’s tegen elkaar opbotsen. (Een kettingbotsing)
  Mijn familie was bij me in het appartement en ik wilde ze laten zien wat er aan de hand was.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Nina,

   Dit is een stukje verwerking. Deze droom geeft aan dat jij heel goed ziet hoe andere zichzelf het moeilijk maken, hier kun je niet altijd wat aan doen en dat moest er even uit.

 12. Virtje says:

  Beste Scarlet. Ik droomde dat ik mijn zwarte auto geparkeerd had ergens. Ik kwam terug en mijn auto was dus niet meer op de plek. Ik ben in de buurt gaan lopen en keek naar de kreek. Ineens kwam mijn auto naar boven drijven. Gedeukt en beschadigd aan de voor kant. Ik bleef kalm en zei tegen om standeth dat ik het zelf weer kan fixed. Wat betekend mijn droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Virtje,

   Dit is echt een droom die je een ding wil zeggen: je moet veel meer je eigen ruimte in gaan nemen. Dat geeft je emoties ook meer rust.

 13. Melissa says:

  Goeiemorgen scarlet ,
  Ik heb vannacht raar gedroomd over een auto-ongeluk de auto vloog in de lucht tegen een huis waardoor heel de auto ingedeukt was , de man achter het stuur zat heel bebloed onder zijn zetel vast was een kale man . Hopelijk kan jij me helpen mvg melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Dat is zeker raar. Het gaat over een stukje onmogelijkheid om ruimte te geven aan je eigen ruimte, omdat er een angst zit dat dat vervelende gevolgen gaat hebben in de relaties in je leven.
   De diepste angst zegt zelfs: ik krijg hartenpijn als ik echt voor mezelf op ga komen.

   1. Melissa says:

    Hey scarlet ,
    Klopt helemaal want ik zit in een relatie waar ik weinig aandacht krijg door regelingen met zijn ex en kinderen waarbij ook zijn hobby’s nog eens tussenin en als ik hem daarover aanspreek dat vind hij dit al normaal .
    Zoals nu vannacht heb ik gedroomd dat mijn dochtertje van 6 overleden was wegens een wond aan haar hand en in kon haar overlijden niet aan

    1. Scarlet says:

     Zo’n droom er achteraan maakt het helemaal pittig. Die zegt namelijk dat je je dochtertje niet kunt geven wat je haar wilt geven.
     Zulke dromen kosten je ook nog eens heel veel energie. Hopelijk kun je toch iets veranderen aan deze situaties.

     1. Melissa says:

      Ik hoop ook dat het goed komt met men dochter want ik denk dat ze ADHD heeft en nog eens hoogsensitief maar ik blijf positief x
      Bedankt ❤️

     2. Scarlet says:

      Dat is heel lastig, maar niet onmogelijk om een weg mee te vinden. 🙂

 14. i timmermans says:

  Hoi scarlet,

  Ik droom heel vaak dezelfde droom. Het gaat over mijn auto die ik parkeer in een parkeergarage.
  Als ik terug kom is hij nergens te vinden ik zoek de hele garage door en druk op mijn afstandsbediening van de auto. Dan gaat er wel een auto knipperen maar dat is niet mijn auto maar
  Een hele oude auto.

  Groetjes içaco

  1. Scarlet says:

   Hey Içaco,

   Dit betekent dat je de dingen die je zelf nodig hebt letterlijk te veel parkeert en dat je lichaam en geest meer aandacht nodig hebben.

 15. Ewa says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 16. Ava says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 17. Ava says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 18. Ewa says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde over auto besturen in de nauwe zandweg die omhoog ging (eigenlijk een bos weg ipv auto weg ) ik was zelf verbaasd dat ik het durfde want ik reed vrij snel en zeker en op een bepaald moment kon ik niet verder rijden door de berg aarde. Ik kon het niet overheen (klier van aarde) toen wou ik de auto gewoon met mijn handen omlaag brengen om alweer op pad te komen en zag ik een blote man naar mij toe komen en was ik bang van hem. Ik wist niet wat hij wou doen ( een vekrachter?) en andere oude man die langs liep heeft mij geholpen om vanaf te komen. Ik probeer zelf uit te leggen maar vind een lastige droom. Kun je mij helpen. Groetjes. Ewa

 19. Pareltje says:

  Hoi Scarlet. Ik droomde dat ik een auto bestuurde en linksaf Wilde afslaan. Hoewel ik het stuur met moeite draaide om de links bocht te maken (ging moeilijk) reed ik door. Maar toen kwam mijn zusje aangereden en zei tegen mij dat ik die auto niet moest rijden. Ik volgde haar bevel op en stapte uit de auto. Terwijl ik me er goed bewust van was dat ik goed reed hoewel de besturing van het voertuig moeilijk ging vanwege het harde stuur. volgens mijn zusje zag zij vanuit een afstand dat mijn voertuig defect was.

 20. Stephanie De Ruijter says:

  Hi Scarlet,

  Zojuist droomde ik over mijn eigen auto ongeluk.
  Ik was op weg naar een oude vriendin van de middelbare school van wie ik haar auto mocht lenen. Deze had ik nodig zodat ik langs kon gaan langs een andere vriendin van mij die thuis zit met een burnout. Ik ging achter in de auto zitten omdat dat dit beter werkte voor mij, zo kon ik de auto nog beter besturen. Toen ik in wilde stappen en weg wilde rijden kwam ik mijn huidige baas nog tegen en maakte een praatje. Vervolgens reed ik op een weg waar het zo mistig was waarbij ik niets meer zag en eenmaal met de mistlampen aan zag ik dat ik moest wijken voor een busje die frontaal op de weg stond waardoor ik in een slip terecht kwam (het was glad en er lag ijs op de weg) en vervolgens in de berm belande. Ik ben uit de auto geklommen, welke was bedolven in de sneeuw en had gelukkig niets. Ik probeerde 112 te bellen maar dat lukte niet, geen idee waarom niet. Er waren ook nog meer mensen die een ongeluk hadden gemaakt vanwege de sneeuw/gladheid, dus het was druk om me heen. Vervolgens werd ik wakker door een pratende stem..

  Dit is de eerste keer dat ik zoiets droom. Wat zou dit kunnen betekenen?

 21. Stephanie says:

  Hoi Scarlet,

  Vanmorgen droomde ik over mijn eigen auto ongeluk.
  Ik was op weg naar een oude vriendin van de middelbare school van wie ik haar auto mocht lenen. Ik ging achterin zitten omdat dat dat beter werkte voor mij, zo kon ik de auto beter besturen. Toen ik weg wilde rijden kwam ik mijn huidige baas nog tegen en maakte een praatje. Vervolgens reed ik op een weg waar het zo mistig was waarbij ik niets meer zag en eenmaal met de mistlampen aan zag ik dat ik moest wijken voor een busje die frontaal op de weg stond waardoor ik in een slip terecht kwam (het was glad en er lag ijs op de weg) en vervolgens in de berm belande. Ik ben uit de auto geklommen, welke was bedolven in de sneeuw en had gelukkig niets. Ik probeerde 112 te bellen maar dat lukte niet, geen idee waarom niet. Er waren ook nog meer mensen die een ongeluk hadden gemaakt vanwege de sneeuw/gladheid, dus ik was niet alleen en kreeg meteen hulp. Vervolgens werd ik wakker door een pratende stem..

  Dit is de eerste keer dat ik zoiets droom. Wat zou dit kunnen betekenen?

 22. Ricky says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droom een keer in de paar maanden ongeveer dat ik aan het autorijden ben, en dan ineens niet meer weet hoe ik moet remmen/schakelen. Ik krijg dan een botsing en schrik wakker. Ik heb deze droom al erg vaak gehad en kan alleen dit laatste gedeelte herinneren.
  Wat zal het kunnen betekenen?

 23. Sjoerdje says:

  Ik was met mijn ex in een dorp of stad met wat vrienden. Hij zei dat we lang genoeg uit elkaar waren geweest en dat we samen moesten zijn. Ik helemaal blij ook al.had hij een lelijke glimmende legging aan. Toen opeens waren we de auto kwijt en wisten we niet meer waar we hem geparkeerd hadden. Op dat moment dacht ik dat ik dan aan mijn familie moest vertellen dat ik terug was bij mijn ex en dat vond ik wel heel spannned. Gekke is dat mijn ex normaal de drukte maker is en ik helemaal niet. Nu w a ren de rollen omgedraaid.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit lijkt er toch over te gaan dat je een stukje van jezelf bent kwijtgeraakt in de relatie met je ex.
   Dit dat dit negatief of slecht is, maar je droom geeft wel aan dat je dingen mag zien zoals ze zijn.

 24. Rochella says:

  Hey Scarlett,

  Ik heb zelf een vermoeden wat mijn droom betekent, maar vraag het toch voor de zekerheid.

  Ik stond midden op de weg stil met mijn auto vlakbij mijn huis. Ik stapte uit en liep een paar meter achter de auto (weet niet why). De sleutel liet ik erin.
  Ik keek even later en zag een verandering bij de auto. Maar niet gestolen (ik maakte me er lichtjes zorgen over dat ik wel moest opletten omdat de sleutel erin zat). Later keek ik opnieuw en er zat een man in (korte mouwen shirt, donkere kleding) kon zijn gezicht niet zien. Hij stal mijn auto. Ik begon te rennen (niet achter de auto maar de andere kant op om bij het kruispunt te komen zodat ik kon zien welke kant hij opging en dat kon doorgeven aan de politie. Voordat ik mijn straat uit was, (begin van de straat) waren een oude vrouw in een trenchcoat en haar kleinzoon (2 jaar denk ik) tegen wie zei sprak. Ik riep haar steeds, uiteindelijk had ik haar aandacht. Ik vroeg haar of zij de politie kon bellen omdat mijn auto is gestolen. Ze reageerde nors en zei: als ik klaar ben met praten. En ze hervatte haar gesprek.
  Ik rende en kwam bij het kruispunt (ik keek vanaf een afstand naar het kruispunt dus was er niet op), maar zag de auto niet voorbij gaan noch stilstaan.

  1. Scarlet says:

   Hey Rochella,

   Als ik even puur uitga van de algemene betekenis van je droom, zegt deze heel duidelijk dat je te open staat voor anderen en daardoor nog wel eens te veel leeft naar de meningen en verwachtingen van anderen. Ze stelen daardoor ook wel eens letterlijk je ruimte.

   Daarbij geeft deze droom ook aan dat je niet altijd even lief bent voor jezelf en dat dit ook niet meewerkt. 🙂

 25. Kiki says:

  Hoi ik droomde dat ik in de rode peugeot 307 reed met mijn zusje naast me als passagier. We waren onderweg naar werk en opeens lijkt het alsof ik te scherp een bocht maak en opeens kom ik met de achterkant van de auto van het bruggetje en de auto valt zo in het water. Ik weet niet hoe ik eruit kwam maar ik kwam er snel uit zwom naar de kant en riep de heletijd bel 112! Want me zus zat er nog in. Ik bel zelf ook 112 en ik roep de heletijd schiet oo ze verdrinkt! Ik werd helemaal gek en omstanders sprongen her water ook niet in ze leken wel bezorgd of keken in ieder geval ernstig omdat het heftig was. Ik schrok zo heftig wakker en heb het nu al uren niet los kunnen laten. Ik wilde doorslapen in de hoop dat het verder ging, om te zien dat ze eruit gered werd maar kon absoluut niet meer slapen.

  Ik weet dat dromen altijd wat betekenen en in mijn ogen lijkt het alsof ik mijn zusje ergens in te kort schiet of heb laten zitten. Overigens is ze al enkele weken erg ziek. Wat best beangstigend is geweest voor ons allemaal, omdat we niet weten wat ze heeft.. ik heb het gevoel dat dit een teken is dat er iets moet gebeuren. Maar vooral zit het me dwars omdat ik nu nog het gevoel heb dat ik haar heb laten verdrinken en hoe ik er niet aan gedacht heb te roepen dat ze haar gordel af moest doen. Er gaat zoveel door me heen nu. Geef me aub wat opheldering..

  1. Scarlet says:

   Hey Kiki,

   Dat is inderdaad een hele heftige en intense droom.
   Waar dit met name over gaat is inderdaad wat je zelf al omschrijft: het gevoel tekort te schieten, het gevoel dat er niet geholpen wordt en dat ze verdrinkt (nu in de ziekte).
   Je hele zijn zegt eigenlijk dat er actie ondernomen moet worden, maar dat je niet goed weet wat, omdat je afhankelijk bent van anderen hierin.
   Het gaat dus ook echt over de machteloosheid en frustratie die daarbij hoort. Je voelt je verantwoordelijk.
   En van dat alles is deze droom een uiting. Een echte betekenis zit er niet aan vast dus, maar het is vooral ontlading.

 26. Ivo says:

  Hi scared ,ik droomde dat ik mee reed met iemand waarmee ik geen contackt meer heb en werd afgezet bij een auto terwijl ik een andere auto had die kwijt was,alles stond onder water het was bij een brug op een kade toen ik in de auto ging zitten ging hij zinken probeerde te starten maar ging niet aan ,wat zou dat betekenen, ik weet dat water een krachtig symbool is en de auto staat voor je leven weg en de controle daarover ,alvast bedankt !

  1. Scarlet says:

   Hey Ivo,

   Volgens mij heb je hem zelf al aardig vertaald. 🙂
   Het gaat erover dat je je in het leven soms door anderen laat leiden, waardoor je jezelf emotioneel te kort doet met alle gevolgen van dien.
   Alsof je even niet meer weet hoe je op je eigen pad moet komen, door grote en kleine dingen die gebeurt zijn.

 27. Nina says:

  Hallo Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik met mijn partner in de auto zat. Hij reed. Op gegeven moment kwam er een auto van zijn helft op onze weghelft op ons afrijden. Een spookrijder dus. Op het moment dat we bijna gingen botsen stoof de spookrijder weer zijn eigen weg op en konden wij geschrokken weer doorrijden. Op dat moment werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Nina,

   Dit gaat erover dat je soms het gevoel/de angst hebt dat een ander je relatie bedreigt of jullie samen verkeerd afschildert.
   Gelukkig weet je ook dat het eigenlijk altijd wel weer goed komt. 🙂

 28. Melissa Peters says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb vannacht weer gedroomd dat ik naast mijm auto stond en dat ik de handrem was vergeten waardoor de auto naar achteren rolde. Ik heb de bestuurders deur op tijd kunnen openen en ben in mijn auto gevlogen om aan de handrem kunnen trekken.

  Kunt u mij helpen om meer inzicht te krijgen over deze droom? Want dit is niet de eerst keer dat ik dit droom.

  Hartelijk dank.

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Deze droom gaat over de controle hebben over je eigen leven, jezelf en je persoonlijke ruimte.
   Hij geeft aan dat je soms vergeet jezelf af te remmen en geduldig te zijn met jezelf.
   Daarnaast kan dit ook een signaal zijn dat je vergeet je grenzen wat meer aan te geven bij anderen.

 29. Maria says:

  goede morgen Scarlet

  Ik droomde dat ik met de wagen was aan het rijden en niet meer kon stoppen
  de rem werkte niet meer.
  Kunt u mij helpen om meer inzicht te krijgen over deze droom?
  Hartelijk dankt.

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,
   Dit is een verwerkingsdroom die waarin je het gevoel van controle verlies over je eigen leven verwerkt.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond